Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Dani
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona

Re: Formula 1 team-McLaren

Post Postao/la Dani »

tomidix je napisao/la:Lako je tebi pricat ovo ono... I ti bi kao dvostruki prvak prvak osjetio pobunu kad ti bahati malac koji 6. put nastupa na gp ne poslusa timsku odredbu i ne dobije kaznu za to... Vjerojatno je takvih stvari bilo jos samo mi to ne znamo... A ovo za cuvanje momcadi... Da je momcad bila vjerna njemu i da su ga stavili za 1. vozaca alonso ih nebi izdao... Kao sto nije Renault... Za njih je 2006. nakon Kine rekao da im je svejedno hoce li on osvojit naslov jer odlazi u Mcm i nosi broj 1 tamo... Ali je Renault druga momcad koja se trgnula na takve izjave i dokazala da im je drago sto su imali takvog vozaca... Zbog takvih stvari su dobili ponovo njegovu naklonost za manje novaca nego sto je nudila i toyota i honda i... Alonso se vratio ponovo u "svoj" Renault (za njega je ocito to momcad koju on nebi izdao, kao sto je za hamiltona Mcm)... A malo si i pobrkao pojmove... Naslov nije maznut Alonsu nego Hamiltonu... Tu je glavna stvar... Da je Alonso imao toliku prednost (imao bi ju da je bio prvi vozac u momcadi) bio bi i prvak, i takoder nebi radio protiv momcadi u SG aferi...
Vidi kult ličnosti Fernanda Alonsa. Ni Senna nije imao previše respekta na stazi prema Prostu. Slična situacije se dogodila u WRC-u sa McRaeom i Sainzom dok su vozili za Subaru. Tada je stigla timska odredba da Colin uspori i pusti Sainza da pobijedi i osvoji prvenstvo. On je to naravno odbio, pobijedio i postao prvak. Sainz je otišao zbog toga iz Subarua ( ali zbog protekcije tima prema njemu a ne radi pobjede McRaea) . Ostalo je legenda o McRaeu." Da je bio prvi vozac u momcadi, bio bi i prvak, i takoder nebi radio protiv momcadi u SG aferi." To je čisti primjer sebičnosti i egoizma.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Sorry al mislim da covjek koji donosi broj 1 u momcad i jedini je prvak na gridu (tada kad je dosao) ima pravo tako gledati na stvari... I trazit da bude prvi vozac...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

tomidix je napisao/la:Sorry al mislim da covjek koji donosi broj 1 u momcad i jedini je prvak na gridu (tada kad je dosao) ima pravo tako gledati na stvari... I trazit da bude prvi vozac...
zašto kimi kao aktualni prvak 2008 nije imao takvih prohtjeva?

zašto bi itko bio drugi vozač, zato da drugome bude lakše? zato da schumacher osvoji 7 naslova
što je sa individualnošću. ja osobno nemam poštovanja (u tom smislu) niti prema vozaču koji zahtijeva 1 mjesto niti prema onom koji to prihvati.

zamisli jedna jedina prilika u formuli 1 kad možeš konačno reć tko je bolji (čisto zato jer voze isti bolid) pa da se to uništi momčadskim odredbama.
mi nećemo nikad znat tko je bolji alonso ili hamilton dok ne sjednu u isti bolid (ponovo) alonso ili kimi, kimi ili hamilton ili bilo koji par između kojih se ljudi vole razbacivat velikim riječima

jednako tako za mene schumacher nikad neće bit najveći jer se nikad nije udostojio imat dostojnog kolegu.

alonso i hamilton su mogli ispisat povijesnu stranicu da je alonso ostao. a što uopće znači da je cijeli tim iza hamiltona, možda da nitko ne radi na alonsovom bolidu? pa valjda ima svatko svoj tim ljudi s kojima radi.
a i da je tako zar ne bi dvostruki svjetski prvak koji danas slovi za najboljeg vozača trebao bit u stanju pokazat više zbog svih kvaliteta koje ga krase... da razmišljam 10 minuta duže o ovome imao bi što pisat nekoliko stranica. time hoću reć da je besmisleno spekulirat o takvim stvarima na način da se ljudi ponašaju kao da imaju neku nadnaravnu sposobnost da znaju štp se je sve dogodili i što se je sve moglo dogodit.

npr usporedi ovo:

senna bi bio prvak 1994 da nije POGINUO
alonso bi bio prvak 2007 da je imao STATUS PRVOG VOZAČA

i sad mi reci jel ovo drugo zavređuje raspravu u usporedbi sa ovim prvim
tomidix
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la tomidix »

Daj molim te, usporedivat kimijeve nastupe 2008. i Alonsove 2007. je krajnje neprimjereno... Alonso je bio u borbi za naslov, Kimi je bio miljama daleko od njega prosle godine, naravno da nitko nece onda njega proglasiti prvim vozacem... A Mcm je mogao tako napravit i ne izgubit bas sve sto su imali... Naslov, konstruktorski naslov, milijune dolara... i fernanda alonsa... sto se tice teama s kojim je tko radio... Samo cu ti napomenut da je Hamilton imao sve Alonsove podatke pristupacne, nakon valjda VN Madarske Alonso mu je prestao dijeliti telemetriju i sto se dogodilo??? Hamilton je nekako naglo pao u svojoj "formi"... I reci mi molim te, bi li ti kao vlasnik jedne hrvatske f1 momcadi, gurao hrvata novajliju (koji je od mladosti vezan uz tvoju momcad) i pokusavao da ispadne najbolji rookie ikad u formuli 1??? Budem ja odgovorio odmah.. Naravno da bi... To je radio i ron *enis... Zato mi je vise dosta prica o nekakvom pisanju povijesti bla bla... Oni su svoju povijest ispisali... Nije funkcioniralo i nije bilo posteno, zato je i zavrsilo... A drugi dio te povijesti neka dodu pisat u Renault pa da vidimo tko ce ispast bolji i zlatniji vozac!! btw, izjava o schumacheru ti nije ni najmanje trebala...
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

luka_kimi je napisao/la:Navijači Alonsa očito ili ne vide ili ne žele vidjeti određene stvari.NIje sad stvar u tome tko je prvi počeo, važno je da je Alonso to nastavio.Zamislite koliko bi veći čovjek ispao da nije napravio u Mađarskoj ono što je napravio.Hamilton bi bio crna guja, a Alonso bi bio hvaljen kao veliki čovjekšto bi na kraju i bio.Koga vraga njega boli ona stvar što to Hamilton radi po stazi, njegovo je bilo da vozi i pobjeđuje, a ne uštopava timskog kolegu da ne bi napravio vrijeme.Alonso je cmizdrav, i mislim naravno da ima na to pravo, jer je dvostruki prvak, ali mislite li da bi se Kovalainen usudio nešto takvo napraviti?Stvar je u psihi, Alonso ima određenu dozu bahatosti, na koju, opet velim ima i pravo, ali što je previše, previše je.Alonso je sam sudjelovao u aferi Stepneygate, ali je izdao momčad da bi spasio vlastitu guzicu.Dobro je Lewis rekao sada na presici u Valenciji:zajdeno pobjeđujemo, zajedno gubimo.I zbog te rečenice cjenim Lewisa kao vozača više nego Alonsa.Naravno, poslije će mi Alonso biti draži budući da će voziti Ferrari, ali otom potom.Formula 1 nije pojedinačni, već i momčadski sport.Schumacher, koji je vama mnogima ljigav, nikad ne bi napravio nešto tako, radije bi potonuo sa Ferrarijem, nego izdao ekipu da bi spasio sebe.I ne znam za vas, ali ja uvijek cjenim više ljude koji ne bi prvo spašavali sebe i svoju guzicu iako u cijeloj toj priči imaju udjela, nego ljude koji su se spremni žrtvovati za ekipu.Sad da uzmem i Kimija za primjer u još jednoj situaciji:nije li se Alonso u cijeloj toj priči mogao ponašati kao on?Nije li?Dok se lijepo Alonso žalio, Kimi je osvojio naslov njemu pred nosom.I koji je pristup bolji?Procijenite sami...
Lewis je na VN Valencije ušao krug ili dva ranije u boks, pa zato njegova ekipa nije bila spremna. On je u biti dio krivice svalio na momčad koja ga gotovo nije očekivala u boksu.
Dakle, Lewis je muljao, gotovo isto kao što je muljao na VN Australije - znamo kako i koliko puta....

Znači; Lewis je lagao, laže i lagat' će.... kao što je Michael prljavo vozio ( kada ste vidjeli da Kimi ili Fernando prljavo/nesportski/ vozi??
Da Michael 1994. na VN Australije nije udario Damona, tko zna kada bi bio prvak.... pa, pokušaj sa Jacquesom na VN Europe 1997., itd., itd,......
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

pospani gad je napisao/la:
luka_kimi je napisao/la:Navijači Alonsa očito ili ne vide ili ne žele vidjeti određene stvari.NIje sad stvar u tome tko je prvi počeo, važno je da je Alonso to nastavio.Zamislite koliko bi veći čovjek ispao da nije napravio u Mađarskoj ono što je napravio.Hamilton bi bio crna guja, a Alonso bi bio hvaljen kao veliki čovjekšto bi na kraju i bio.Koga vraga njega boli ona stvar što to Hamilton radi po stazi, njegovo je bilo da vozi i pobjeđuje, a ne uštopava timskog kolegu da ne bi napravio vrijeme.Alonso je cmizdrav, i mislim naravno da ima na to pravo, jer je dvostruki prvak, ali mislite li da bi se Kovalainen usudio nešto takvo napraviti?Stvar je u psihi, Alonso ima određenu dozu bahatosti, na koju, opet velim ima i pravo, ali što je previše, previše je.Alonso je sam sudjelovao u aferi Stepneygate, ali je izdao momčad da bi spasio vlastitu guzicu.Dobro je Lewis rekao sada na presici u Valenciji:zajdeno pobjeđujemo, zajedno gubimo.I zbog te rečenice cjenim Lewisa kao vozača više nego Alonsa.Naravno, poslije će mi Alonso biti draži budući da će voziti Ferrari, ali otom potom.Formula 1 nije pojedinačni, već i momčadski sport.Schumacher, koji je vama mnogima ljigav, nikad ne bi napravio nešto tako, radije bi potonuo sa Ferrarijem, nego izdao ekipu da bi spasio sebe.I ne znam za vas, ali ja uvijek cjenim više ljude koji ne bi prvo spašavali sebe i svoju guzicu iako u cijeloj toj priči imaju udjela, nego ljude koji su se spremni žrtvovati za ekipu.Sad da uzmem i Kimija za primjer u još jednoj situaciji:nije li se Alonso u cijeloj toj priči mogao ponašati kao on?Nije li?Dok se lijepo Alonso žalio, Kimi je osvojio naslov njemu pred nosom.I koji je pristup bolji?Procijenite sami...
Lewis je na VN Valencije ušao krug ili dva ranije u boks, pa zato njegova ekipa nije bila spremna. On je u biti dio krivice svalio na momčad koja ga gotovo nije očekivala u boksu.
Dakle, Lewis je muljao, gotovo isto kao što je muljao na VN Australije - znamo kako i koliko puta....

Znači; Lewis je lagao, laže i lagat' će.... kao što je Michael prljavo vozio ( kada ste vidjeli da Kimi ili Fernando prljavo/nesportski/ vozi??
Da Michael 1994. na VN Australije nije udario Damona, tko zna kada bi bio prvak.... pa, pokušaj sa Jacquesom na VN Europe 1997., itd., itd,......
Molim? Lewis je dio krivice svalio na momčad...
Prvo, na McLarenovom pit wallu nisu znali hoće li Lewis moći ostati na stazi još jedan (17. krug ako se ne varam). Kalkulirali su i razmišljali,
jer su znali da Rubens ima više goriva od Lewisa i puno bi značilo ostati još jedan dodatni krug na stazi. Na kraju su odlučili riskirati, i pustiti Lewisa još taj jedan krug. Ali, njemu su to javili prekasno, točnije, kada je on već skrenuo i zaputio se prema boksu. Znači, njegova štednja goriva u prijašnjim krugovima je otišla u vjetar...
Drugo, i najbitnije, Lewis (barem po mojim saznajima) nije nikako svalio krivnju na svoju momčad. Rekao je da zajedno pobjeđuju i gube,
i da je ovo možda drugi puta da se tako što dogodilo otkako on vozi za McLaren. Isto tako ih je pohvalio...
Evo, njegova izjava nakon utrke... KLIK
slika
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la keexx »

Bio je interview sa Whitmarshem nakon utrke (nije mi ga se dalo uploadat ==> lazy :biggrin: ), di je objasnio ili pokušao objasnit, zašto su svi članovi pit stop teama bili spremni osim onih sa gumama...
Dakle, i Kovalainen i Hamilton su morali u boxove, a oni su pokušavali izračunat kada da ih pozovu u box i kojega da pozovu prije tako da ostanu ispred konkurenata (Raikkonena i Barrichella). Znači, nisu znali koji će prvi uć, pa nisu pripremili gume, ostali mehaničari su bili spremni i čekali...
A onda ==> double FAIL, obojica su izgubila jedno mjesto. Što se Hamiltona tiče, imali su dovoljno vremena od kad je ušao u boxove do kad se zaustavio da pripreme njegove gume (stvarno ne znam šta su radili tih desetak sekundi... :roll: ) A i s Kovalainenom nakraju isto FAIL jer je i on izgubio poziciju, očito im se kalkulator pokvario :D ...
slika slika
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Baš me zanima koje im je opravdanje za 12 i 15 mjesto na kvalama... Najvaljivali su da se neće boriti za pobjedu u Spa-u, pa su onda rekli
da je i to moguće. Mislili su da će biti puno bodova za njih, bit će dobro i ako 1-2 boda pokupe. :roll:
slika
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la keexx »

Arai je napisao/la:Baš me zanima koje im je opravdanje za 12 i 15 mjesto na kvalama... Najvaljivali su da se neće boriti za pobjedu u Spa-u, pa su onda rekli
da je i to moguće. Mislili su da će biti puno bodova za njih, bit će dobro i ako 1-2 boda pokupe. :roll:
A čuj, mislim da nisu računali na Force Indiu, BMW i Toyotu ovako visoko u poretku ;)
Da su te momčadi, ostale na rezultatima sa prošlih utrka (znači 10+) onda bi bili u lijepoj situaciji, odnosno u situaciji koju su najavljivali prije utrke... ;)
slika slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

Arai je napisao/la:Baš me zanima koje im je opravdanje za 12 i 15 mjesto na kvalama... Najvaljivali su da se neće boriti za pobjedu u Spa-u, pa su onda rekli
Kaj nisi vidio da je hamilton kasnio za vodećim u Q2 samo 0.6 s i to je bilo dosta tek za 12 mjesto?
Nemoj se zavaravati McM će sutra bit ozbiljan faktor u utrci, osim ako hamiltona ne natoče ko cisternu. :?
Ako bude krenuo sa 665 do 670 kg biti će opako opasan, pogotovo uz KERS.
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

darky je napisao/la: Kaj nisi vidio da je hamilton kasnio za vodećim u Q2 samo 0.6 s i to je bilo dosta tek za 12 mjesto?
Nemoj se zavaravati McM će sutra bit ozbiljan faktor u utrci, osim ako hamiltona ne natoče ko cisternu. :?
Koliko opako opasan možeš biti ako krećeš sa 12. mjesta?? Nek se probije 5 mjesta sa KERS-om (a to je isto puno) i onda je tek 7.
Čeka ga sutra puno posla, ali neka bude opasan, bit će trka zanimljivija. :D
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

pa KERS je faktor koji će imati posebnog učinka na bar dva zavoja, ostalo je na hamiltonu...
I onda je sve moguće
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

darky je napisao/la:
Kaj nisi vidio da je hamilton kasnio za vodećim u Q2 samo 0.6 s i to je bilo dosta tek za 12 mjesto?
Vidio sam to, a i to se već i prije moglo naslutiti... Sjetimo se samo drugog treninga. Ali očekivao sam nedgdje 4-5 mjesto za McLaren u
kvalama, a ne ispadanje u Q2, a me to malo razočaralo... A, čuj, nadam se da će sutra biti bolje. :|
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

pa znaš li koliko je 0.6s ?
treptaj oka i manje, na nekim Q je toliko bio razmak samo između broja 1 i 2, a ovdje nije dosta ni za top 10.
Znači samo jedan zavoj malo krivo uđeš i nisi 1, nego 15.
Schumy.d
Legenda
Legenda

darky je napisao/la:pa znaš li koliko je 0.6s ?
treptaj oka i manje, na nekim Q je toliko bio razmak samo između broja 1 i 2, a ovdje nije dosta ni za top 10.
Znači samo jedan zavoj malo krivo uđeš i nisi 1, nego 15.
Pa 0.6 s u formuli je dosta! ;) Računaj da je jedan bolid brži od drugog po krugu 0.6 sekundi pa da vidiš kako se stvara razlika u udaljenosti.
tomidix
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la tomidix »

tako je... ako ti trepces vise od 0.6s onda ti ja iskreno kazem da te zalim... Ali sto je je... razlika izmedu 1. i 11. je jako mala...
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Ja ipak mislim da se Hamilton može probit na startu 3 mjesta ispred i nakon prvog zavoja ako sve prođe glatko može ispucat cijeli kers kroz 'o ruž' i do kraja ravnine i ulovit bar 8 mjesto u prvom krugu, ipak sve ovisi koliko ga natankaju i kakvu strategiju odaberu, i mislim da bi bilo bolje da ga na početku stave na tvrde gume
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Ćale od Lewisa je napisao/la: i mislim da bi bilo bolje da ga na početku stave na tvrde gume
Zar se nisu meke pokazale boljima?? :?
LEWIS HAMILTON McM
Početnik
Početnik
Navijam za: Lewis Hamilton McLaren

Post Postao/la LEWIS HAMILTON McM »

1. G. Fisichella Force India-Mercedes 648 kg
2. J. Trulli Toyota 656.5 kg
3. N. Heidfeld BMW Sauber 655 kg
4. R. Barrichello Brawn-Mercedes 644.5 kg
5. R. Kubica BMW Sauber 649 kg
6. K. Raikkonen Ferrari 655 kg
7. T. Glock Toyota 648.5 kg
8. S. Vettel Red Bull-Renault 662.5 kg
9. M. Webber Red Bull-Renault 658 kg
10. N. Rosberg Williams-Toyota 670 kg
11. A. Sutil Force India-Mercedes 678.5 kg
12. L. Hamilton McLaren-Mercedes 693.5 kg
13. F. Alonso Renault 684.4 kg
14. J. Button Brawn-Mercedes 694.2 kg
15. H. Kovalainen McLaren-Mercedes 697 kg
16. S. Buemi STR-Ferrari 685 kg
17. J. Alguersuari STR-Ferrari 704.5 kg
18. K. Nakajima Williams-Toyota 706.1 kg
19. R. Grosjean Renault 704.7 kg
20. L. Badoer Ferrari 691.5 kg
McLareni su puni ko brod,jel moguče da idu na jedno zaustavljanje ?????
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Nadam se da ne. Ali pre teški su.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Prebačeno iz teme tko i gdje 2010.:
darky je napisao/la:je samo malo je falilo da ferari izgubi od FI, ok da izgubi od MCM-a, wiliamsa ili renaulta, ali FI?
Da je recimo u tom FI autu bio recimo hamilton ili alonso.... ne bi se kimi turistički doveo do pobjede :p
Nemoj me nasmijavati. ;)
Koje ti je onda opravdanje da je Kovalainen završio IZA Force Indije! :lol:
Oderali su vas na kvalama i Sutil i Fisico, zato :-$ :-$ :-#

:jezik:
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Pedro de la Rosa je danas odradio aerodinamični test u bazi RAF-a. Isprobana su nova krila...i kod Harriera :D

slika

slika

slika
slika
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Ruku na srce McLaren-Mercedes ima uvjerljivo najlijepsi bolid na gridu. Ovaj dodatak crvene boje koji je dosao u paketu s Vodafoneom (pretpostavljam) puno lijepse izgleda nego bijela kombinacija za vrijeme West-a. Mozda bi se ovi dizajneri iz Renaulta mogli malo posavjetovati s McLarenovcima oko rasporeda boja na bolidu.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

ruku na srce williams je najljepši na gridu :)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Ricxpa je napisao/la:Ruku na srce McLaren-Mercedes ima uvjerljivo najlijepsi bolid na gridu. Ovaj dodatak crvene boje koji je dosao u paketu s Vodafoneom (pretpostavljam) puno lijepse izgleda nego bijela kombinacija za vrijeme West-a. Mozda bi se ovi dizajneri iz Renaulta mogli malo posavjetovati s McLarenovcima oko rasporeda boja na bolidu.
ma kakav ,sjeti se McLarena iz 2005 godine MP4-20 po meni najljepsi bolid moderne F1
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Odgovori