Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Felipe Massa »

Arai je napisao/la:
Felipe Massa je napisao/la: Bas kao i Button Hamiltona ;)
Upravo o ovakvim sam provokacijama govorio. Iskreno, ovo ti je bilo na razini sedmogodišnjaka. Ali dobro, ako se ti želiš tješiti,
samo daj... Moraš priznati da Massa nije briljirao u dosadašnjem tko sezone, možda je to zbog guma ili nečeg drugog, ali to je
TRENUTNO jednostavno tako. Nitko ne kaže da se to neće promijeniti, a sa svim ovim se velika većina ljudi slaže i svima je jasno
kako stvari stoje. Pa zar je zbilja potrebno tako odgovarati na jedan post...
Ok,to stoji ,Alonso je do sad pokazao bolju voznju,ali ima jos dosta da se vozi.Vec sutra Massa moze stici Alonsa u bodovima.
Ipak nemozete reci da je Alonso oderao Massu,do sad se pokazao kao boljim,dok recimo npr Kubica je oderao Petrova(dajem samo primjer).
U jednom trenutku Massa je bio vodeci covjek u prvenstvu.To ne moze biti vozac kojeg je timski kolega oderao.
Shvatas o cemu pricam? ;)
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Felipe Massa je napisao/la:
Arai je napisao/la:
Felipe Massa je napisao/la: Bas kao i Button Hamiltona ;)
Upravo o ovakvim sam provokacijama govorio. Iskreno, ovo ti je bilo na razini sedmogodišnjaka. Ali dobro, ako se ti želiš tješiti,
samo daj... Moraš priznati da Massa nije briljirao u dosadašnjem tko sezone, možda je to zbog guma ili nečeg drugog, ali to je
TRENUTNO jednostavno tako. Nitko ne kaže da se to neće promijeniti, a sa svim ovim se velika većina ljudi slaže i svima je jasno
kako stvari stoje. Pa zar je zbilja potrebno tako odgovarati na jedan post...
Ok,to stoji ,Alonso je do sad pokazao bolju voznju,ali ima jos dosta da se vozi.Vec sutra Massa moze stici Alonsa u bodovima.
Ipak nemozete reci da je Alonso oderao Massu,do sad se pokazao kao boljim,dok recimo npr Kubica je oderao Petrova(dajem samo primjer).
U jednom trenutku Massa je bio vodeci covjek u prvenstvu.To ne moze biti vozac kojeg je timski kolega oderao.
Shvatas o cemu pricam? ;)
Ja uopće ne poričem ono što si ti gore napisao, i cijela poanta nije u Massi, Alonsu ili nekom trećem... Poanta je da, po mom
mišljenju, nisi trebao pisati onaj provokativan post već si trebao napisati svoje mišljenje, tj. upravo ovo što si napisao sad.
Takav post cijenim, on ima nekog smisla i što je najvažnije reflektira tvoje mišljenje, a ne provocira. Da, Massa može stići
Alonsa, i da, Massa je bio vodeći čovjek prvenstva, ja to nikada nisam ni pokušao osporiti...
Shavaćaš što sam ti ja htio reći? ;)
slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ma i oni malo zajebavaju sa ovim pravilima. Još malo pa će uvest jednu šasiju, jedan motor, jednu kutiju mijenjača za čitavu sezonu. F1 je F1. Čisto utrkivanje, a ne izdržljivost.
Avanti FER, Avanti!!!
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Meni nešto nije jasno pa bih molio upućenije da mi objasne ako znaju.
Znam da se nekad moglo imati bolida kolko se hoće i da su momčadi uvijek imale rezervne bolide, isto tako znam da se sad tijekom sezone smije promjeniti 8 motora ali evo mene zanima zašto Alonso nije vozio kvalifikacije sa drugim bolidom, istovremeno i drugim motorom? Jer ovaj razbijeni bolid mogli su spakovati pa ga naknadno popravljati i motor iskoristiti u nekoj drugoj trci. Ili možda nisu imali rezervni bolid?
Može kakvo objašnjenje?
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Mislim da i mjenjač mora biti isti.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
gradski
Početnik
Početnik

Post Postao/la gradski »

Sanel je napisao/la:Meni nešto nije jasno pa bih molio upućenije da mi objasne ako znaju.
Znam da se nekad moglo imati bolida kolko se hoće i da su momčadi uvijek imale rezervne bolide, isto tako znam da se sad tijekom sezone smije promjeniti 8 motora ali evo mene zanima zašto Alonso nije vozio kvalifikacije sa drugim bolidom, istovremeno i drugim motorom? Jer ovaj razbijeni bolid mogli su spakovati pa ga naknadno popravljati i motor iskoristiti u nekoj drugoj trci. Ili možda nisu imali rezervni bolid?
Može kakvo objašnjenje?
zato jer više nema rezervnih auta
jedan vozač, jedan auto
prije nekih 20tak godina po svakom vozaču se moglo imati dva spremna auta, pa su vozači u treninzima vozili oba i izabrali jedan(naravno samo one najjače momčadi)
onda se odlučilo da svaki tim može imati maksimalno 3 auta
tada se taj treći auto podešavao za vozača broj jedan ili tipa par nepar, za svaku utrku za drugog vozača. tu je znalo biti zanimljivih situacija, kad bi recimo jedan vozač razbio auto(kao recimo sad alonso), a auto je bio podešen za drugog. apropo toga, sjećam se da je alesi jedne godine morao zadnjih 5 min odvesti sa autom(ferrari) podešenim za bergera(a imali su totalno različite setupe) i da je sa tim autom bio samo malo sporiji nego sa svojim
Senna Lotus Renault 1985 i jedan kišni Portugal. Bila je to ljubav na prvi pogled.
Prva pobjeda, a svi ostali jedan ili vise krugova zaostali!
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

The Greatest je napisao/la:Ma i oni malo zajebavaju sa ovim pravilima. Još malo pa će uvest jednu šasiju, jedan motor, jednu kutiju mijenjača za čitavu sezonu.
Fakat, jos malo pa ce se zvati "čifutska Formula 1". Koliko stede na svemu, pocece sebi da odvajaju od usta!
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

gradski je napisao/la:
Sanel je napisao/la:Meni nešto nije jasno pa bih molio upućenije da mi objasne ako znaju.
Može kakvo objašnjenje?
zato jer više nema rezervnih auta
jedan vozač, jedan auto
prije nekih 20tak godina po svakom vozaču se moglo imati dva spremna auta, pa su vozači u treninzima vozili oba i izabrali jedan(naravno samo one najjače momčadi)
onda se odlučilo da svaki tim može imati maksimalno 3 auta
tada se taj treći auto podešavao za vozača broj jedan ili tipa par nepar, za svaku utrku za drugog vozača. tu je znalo biti zanimljivih situacija, kad bi recimo jedan vozač razbio auto(kao recimo sad alonso), a auto je bio podešen za drugog. apropo toga, sjećam se da je alesi jedne godine morao zadnjih 5 min odvesti sa autom(ferrari) podešenim za bergera(a imali su totalno različite setupe) i da je sa tim autom bio samo malo sporiji nego sa svojim
Nije da nema rezervnih auta. Ima ih, ali kao da ih nema. Radi se o tome da je zabranjeno koristit' više od jedne šasije dnevno. A Alonso je u sudaru oštetio šasiju, koja se više nije mogla popravit'. Zato je morao presjedit' današnje kvalifikacije. Bezveze.
Avanti FER, Avanti!!!
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Ne znam ali meni je to bezveze. Ako su rekli da imaju godišnje 8 motora i mjenjača, tj. 8 bolida na raspolaganju onda je stvar tima kako će oni rasporediti tih 8 bolida, mogu ih i sve dovesti na jednu trku ako je to njihov izbor, po meni.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Ne znam u cemu je problem.U pravilima ako pise da se smije po jednom GP vikendu koristiti samo jedan (1) bolid po vozacu onda je to tako.
I meni je zao Alonsa,al sta da se radi...
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Za Alonsa je bolje što starta iz pit lane nega da starta sa poslednjeg mjesta na gridu, jer postoji velika vjerovatnoća da u prvom zavoju dođe do krša i loma na koje bi on mogao naići i završiti utrku.
Evo sad gledam start 2006 kada je Schumy startao iz pit lane i već je na izlasku iz pit lane bio na repu najsporijem bolidu tako da će vjerovatno i danas biti isti slučaj sa Alonsom.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Za Alonsa je bolje što starta iz pit lane nega da starta sa poslednjeg mjesta na gridu, jer postoji velika vjerovatnoća da u prvom zavoju dođe do krša i loma na koje bi on mogao naići i završiti utrku.
Evo sad gledam start 2006 kada je Schumy startao iz pit lane i već je na izlasku iz pit lane bio na repu najsporijem bolidu tako da će vjerovatno i danas biti isti slučaj sa Alonsom.
Ne znam za vas, ali meni je nekako još bolje pratiti utrku kad Alonso starta sa začelja nego da starta sa prvog mjesta.
Jedino što je Monaco u pitanju, ali sudeći po brzini Ferrarija za kojeg ozbijno mislim da bi u Alonsovom slučaju završio na poleu, i sudeći po nemogućnosti pretjecanja na stazi (što bi značilo da će morati probati ama baš svugdje pretjecati) mislim da nas očekuje prava poslastica.

Dok ne dođe do Masse, onda je gotovo. :biggrin:

Sudeći po top speedu i po formama bolida, nadam se da će biti više manje lakši posao sve do Toro Rossa. Ako ne završi u ogradi opet, ali vjerujem da je "ispucao kredite" za narednih par utrka u Monte Carlu. :)

EDIT: ALONSO!!! :biggrin:
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Iskreno, ja vjerujem da mu je bolje da starta sa grida, no to se nece desiti... nema on sta tu vise kalkulisati i izbjegavati rizik, on je svakako zadnji i morace voziti na ivici ispadanja da bi sakupio neku sirotinju od poena tako da mu je svaka sekunda u utrci bitna, a ako krene iz boksa, ima 7-8 sekundi zaostatka... Ne vjerujem da ce ga Hispania ili neko slican izbaciti kad bi krenuo sa grida... ima tu doduse neiskusnih vozaca ali ce gledati da zavrse utrku, oni se ne trkaju za poene trenutno tako da nece ni rizikovati ko nenormalni na startu. gori su likovi a lá kobayashi, petrov, sutil itd, oni su ponekad tu oko bodova i njima rizik igra neku ulogu...

No, kao sto rekoh, citava diskusija je suvisna jer ce startati iz boxa nazalost
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

p@rtibrejker je napisao/la: Dok ne dođe do Masse, onda je gotovo. :biggrin:
:lol: :lol: :D
Njega će morati onda u tunelu preteći. :biggrin:
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Bojim se da nema bodova danas za Alonsa jer teško će napredovat toliko mjesta.Bit će posla rješiti se i ovih novih momčadi.Jedino u slučaju masovnog sudara u 1 zavoju,zato navijam za krš i lom,može svi od Vettela pa do Buttona :biggrin:
...put u raj nije posut ružama...
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

_dreamer_ je napisao/la:Iskreno, ja vjerujem da mu je bolje da starta sa grida, no to se nece desiti... nema on sta tu vise kalkulisati i izbjegavati rizik, on je svakako zadnji i morace voziti na ivici ispadanja da bi sakupio neku sirotinju od poena tako da mu je svaka sekunda u utrci bitna, a ako krene iz boksa, ima 7-8 sekundi zaostatka... Ne vjerujem da ce ga Hispania ili neko slican izbaciti kad bi krenuo sa grida... ima tu doduse neiskusnih vozaca ali ce gledati da zavrse utrku, oni se ne trkaju za poene trenutno tako da nece ni rizikovati ko nenormalni na startu. gori su likovi a lá kobayashi, petrov, sutil itd, oni su ponekad tu oko bodova i njima rizik igra neku ulogu...

No, kao sto rekoh, citava diskusija je suvisna jer ce startati iz boxa nazalost
A naravno da je bolje. Da starta zadnji skinuo bi na startu 1-2-3-4 bolida, ovih najslabijih. 7-8 sekundi zaostatka mi se čini ipak previše. Mislim da ga puštaju kad zadnji prođe zavoj, dakle recimo pola od toga što si ti rekao je po meni zaostatak. Dakle prvog lovi pred tunel (realno) ili u Mirabeau (jako optimistično).

Nadam se vrlo dobroj formi i optimalnoj taktici sa malo sreće u prometu.
Možda koja kap kiše padne? Vrijeme je malo narogušeno...

ALONSO!!! :)
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Chuck Norris je napisao/la:Bojim se da nema bodova danas za Alonsa jer teško će napredovat toliko mjesta.Bit će posla rješiti se i ovih novih momčadi.Jedino u slučaju masovnog sudara u 1 zavoju,zato navijam za krš i lom,može svi od Vettela pa do Buttona :biggrin:
Da nam se ponovi 98 godina i legendarni start u Spa-u... :)
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Sa grida uvijek postoji šansa za sudar na startu i onda i ono malo nade šta su imali da mogu doć do bodova nestaje.
Ovako iz boxa izbjegava gužvu, i svaki sudar ide njemu na ruku. Još do tunela kad stigne kolonu također bi moglo biti gužve koju će izbjeći.
Tako da mi se ipak logičnije u Monacu čini start iz boxa.
Michael is faster than you!!
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Igor18 je napisao/la:Sa grida uvijek postoji šansa za sudar na startu i onda i ono malo nade šta su imali da mogu doć do bodova nestaje.
Ovako iz boxa izbjegava gužvu, i svaki sudar ide njemu na ruku. Još do tunela kad stigne kolonu također bi moglo biti gužve koju će izbjeći.
Tako da mi se ipak logičnije u Monacu čini start iz boxa.
Ma jasan je taj rizik... Ali njemu u ovoj situaciji nista ni ne preostaje nego da rizikuje ko konj... Puno izgubiti ne moze jer je zadnji na startu a ovo je najteza staza za preticanje... Time mu start iz boxa otezava sanse za bilo koji bod. Ne mislis valjda da ce alonso preticati torro rosso i ostale onako kako mu se "ćefne"? Eventualno ga mozda počaste Alguesuari i De la Rosa... :D svaka dobivena pozicija je kapital...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Pogledajte start 2006 i kad starta Schumy iz pit lane.
http://www.youtube.com/watch?v=RZ8zVuOOmUQ" onclick="window.open(this.href);return false;
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

F2004_the_best_ever je napisao/la:Pogledajte start 2006 i kad starta Schumy iz pit lane.
http://www.youtube.com/watch?v=RZ8zVuOOmUQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Ok, znaci partibrejker je bio u pravu. Zaostatak ce biti max 2-3 sec na startu
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

_dreamer_ je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:Pogledajte start 2006 i kad starta Schumy iz pit lane.
Ok, znaci partibrejker je bio u pravu. Zaostatak ce biti max 2-3 sec na startu
Ko zna što donosi prvi zavoj, Alonsu se bude sve to desilo kaj bude stigel zaobići;)
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Na kraju je Michael završio na 5. mjestu tako da se može, samo treba biti agresivan i oprezan maximalno u isto vrijeme. :)

Poslije 2 kruga, treba režiser prebaciti kamere na Alonsa. :D
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

evo jedno jako preticanje u monacu... predobar potez fisica!

http://www.youtube.com/watch?v=uG9eIccl ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Schumy.d je napisao/la:Na kraju je Michael završio na 5. mjestu tako da se može, samo treba biti agresivan i oprezan maximalno u isto vrijeme. :)

Poslije 2 kruga, treba režiser prebaciti kamere na Alonsa. :D
Da,ali tada je lakše bilo zbog nadolijevanja goriva i s dobrom taktikom se moglo napredovati,a sada malo teže,sve će morati zaraditi direktno na stazi
...put u raj nije posut ružama...
Odgovori