Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- 130R
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: sve i nikog
Re: Formula 1 team - Ferrari
I ja mislim da su teški, imaju KERS i mogli bi se probiti na startu, a onda bi im vjerojatno za kraj ostale meke gume. Iz Ferrarija kažu da im one odgovaraju pa ako je to istina na kraju utrke nebi trebalo biti onog naglog pada performansi. Nadam se obojici u bodovima.

"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Evo prema težinama bolida mislim da moramo biti zadovoljni prikazanim na kvalama. Ocekujem da oba bolida budu u bodovima
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Ja nista ne smijem govoriti..bojim se uroka...cekam utrku sutra...
FORZA FERRARI!!!
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Kao sto je Massa rekao, valja im doc do cilja, obzirom na strategiju i brzinu, za bodove se ne trebaju brinuti, sve dok zavrse utrku.Scuderia je napisao/la:Ferrari: Dolazak do cilja naš je najveći prioritet
KLIK
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
nadam se dobroj utrci za ferrari,da oba uzmu bodove...imam osjećaj da se u ferrariju kuha skoro "novi" bolid i da nisu htjeli donositi pojedinačne dijelove nego da će cijeli novi paket donijet za španjolsku...tako da bi sutrašnja utrka bili minimiziranje štete,pokupit par bodova i sretni
- McLarem
- Test vozač
- Navijam za: McLaren-Mercedes
Zar ovo nije zalosno, sjetite se prosle sezone i komentara, sljedecu utrku cemo mi (Ferari) biti 1-2, a na to cemo mi (McLaren) nema nist od tog to je rezervisano za nas 1-2, a sad pogledajte i mi (McLaren) i vi (Ferari) ako stignemo do boda bice super ili ako samo zavrsimo u trku, ove godine kad smo osvojili prvi bod radovo sam se kao da smo pobjedili, kako se stanje u F1 mjenja, sto bi u narodu rekli sta bi gore sad je dole.
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Ak prežive start mogli bi nakon 1 kruga bit na dobrim pozicijama a onda kersom branit poziciju dok ne potroše gorivo.
Zanima me strategija na koju su se odlucili u ferrariju, vjerovatno dugi 1.stint sudeci po težini, neznam dal je to dosta za samo jedan odlazak u box, vjerovatno nije, mislim da su samo BMW-i na 1. odlasku u box.
Ono kaj me zanima je kako ce se ponašati na mekšim gumama.
U australiji je bilo gadno, a ovdje su temperature strašne, zanima me kolko ce krugova morat vozit na tim meksim gumama, to ce po meni biti presudno, pod uvijetom da naprave dobar start i budu među prvih 5 do odlaska na SS.
Naravno ako budu u utrci do tog trenutka
da nebi motor odlucio da mu je malo prevruce pa da ne izdahne 
Da se malo dotaknem BMW-a , ocito je strategija 1 ulazak u box, a ak ce problemi na SS bit onakvi kao u australiji neznam baš da ce nesto ugrabit, predugo ce bit na SS-u, nisu mi jasni baš
Zanima me strategija na koju su se odlucili u ferrariju, vjerovatno dugi 1.stint sudeci po težini, neznam dal je to dosta za samo jedan odlazak u box, vjerovatno nije, mislim da su samo BMW-i na 1. odlasku u box.
Ono kaj me zanima je kako ce se ponašati na mekšim gumama.
U australiji je bilo gadno, a ovdje su temperature strašne, zanima me kolko ce krugova morat vozit na tim meksim gumama, to ce po meni biti presudno, pod uvijetom da naprave dobar start i budu među prvih 5 do odlaska na SS.
Naravno ako budu u utrci do tog trenutka

Da se malo dotaknem BMW-a , ocito je strategija 1 ulazak u box, a ak ce problemi na SS bit onakvi kao u australiji neznam baš da ce nesto ugrabit, predugo ce bit na SS-u, nisu mi jasni baš
Michael is faster than you!!
- lux007
- Rezervni vozač
ma teško će bmw na SS izdržat morat će više puta u box
THERE IS ONE ONLY ONE ONLY ONE ONLY ONE CRISTIANO
ONE ONLY ONE ONLY ONE ONLY ONE RONALDO
ONE ONLY ONE ONLY ONE ONLY ONE RONALDO
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
i ja mislim da ce tesko na SS, ali pogledaj im težinu, puni su do čepalux007 je napisao/la:ma teško će bmw na SS izdržat morat će više puta u box
Michael is faster than you!!
- Scuderia
- Moderator
Prvi bodovi su tu. No opet, nije to ono pravo. Imali smo dobar start
To i bodovi- to je jedino sto se moze pamtiti danas. 

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
opet šteta za felipea, šta ga je snašlo 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- edo
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FELIPE MASSA
- Kontakt:
Haj barem su oba se dokotrljala do cilja!!!i to je napredak...
BH FORD KLUB-FORZA FELIPE...
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Ne znam kako voditeljski dvojac nije primjetio da je Massa ustvari krilom dodirnuo Kimija na startu i da je zato morao u boks. Šteta, mogao je i on u bodove.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- nikolaa
- Profesionalni vozač
ALE..ALE!!!
Prvi bodovi za Ferrari..Moram priznati da sam malo i srecan jer su ipak sklopili cijelu utrku.
Izgleda da je pitanje pouzdanosti F60 rijeseno(mada je bilo problema sa kocnicama na Massinom bolidu),sad samo ostaju poboljsanja koja se najavljuju za Spanjolsku.
Kimi je mnogo bolje vozio danas i zrelo odbranio od Glock-a 6-tu poziciju.
Na ovoj utrci mi je Ferrari djelovao mnogo sigurnije nego prije.Izgleda da su shvatili F60 malo bolje i izvukli nesto brzine iz tog bolida.
Start im je bio jako dobar i mislim da Ferrari trnutno sa McLarenom ima najbolji start na gridu.Racunam ove sa KERS-om jer bez KERS-a nemaju neke sanse na startu protiv KERS-ovaca.
Takticki je tim bolje nastupio i prije svega normalnije.Iskoristili su sa Kimijem maksimalno sta su mogli i malo je falilo da se dodju i do 5 pozicije..
Prvi bodovi za Ferrari..Moram priznati da sam malo i srecan jer su ipak sklopili cijelu utrku.
Izgleda da je pitanje pouzdanosti F60 rijeseno(mada je bilo problema sa kocnicama na Massinom bolidu),sad samo ostaju poboljsanja koja se najavljuju za Spanjolsku.
Kimi je mnogo bolje vozio danas i zrelo odbranio od Glock-a 6-tu poziciju.
Na ovoj utrci mi je Ferrari djelovao mnogo sigurnije nego prije.Izgleda da su shvatili F60 malo bolje i izvukli nesto brzine iz tog bolida.
Start im je bio jako dobar i mislim da Ferrari trnutno sa McLarenom ima najbolji start na gridu.Racunam ove sa KERS-om jer bez KERS-a nemaju neke sanse na startu protiv KERS-ovaca.
Takticki je tim bolje nastupio i prije svega normalnije.Iskoristili su sa Kimijem maksimalno sta su mogli i malo je falilo da se dodju i do 5 pozicije..
FORZA FERRARI!!!
- Schumy.d
- Legenda
Dobro je, Ferrari se diže i nadam se da će od Španjolske biti još jači!
- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
- Scuderia
- Moderator
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Ajde, nek je i vama suša gotovaSchumy.d je napisao/la:Dobro je, Ferrari se diže i nadam se da će od Španjolske biti još jači!

- spojler
- Početnik
sledio sam se kad se glock zaletio,al na kraju ipak uspio izbjeći kimija
- Scuderia
- Moderator
Pa da se nije desio onaj sudar s Kimijem, dobar mu je bio start, strategija, nije bila losa,negdje oko 6-7 mjesta moja nekakva procjenagringo73 je napisao/la: Ajde, nek je i vama suša gotovaŠteta onih nezgoda s Massom, baš me zanima dokle bi i on dogurao.

- Kimi the best
- Početnik
- Navijam za: F1
Kao sto je Kimi izjavio posle trke: previse sam dugo ovde da bi se zadovoljio sestim mestom.... Ali bar se vidi naprerdak u odnosu na prethodne trke, mada je i ovde Ferrari imao dosta problema. Masi nije radila telemetrija, a i imao je problema sa KERS-om, izgleda da ih ta pouzdanost KERS-a bas muci. Ona greska kod Kimijevog drugog stopa ih je kostala petog mesta, e sad verovatno bi ga Rubens obisao ali ko zna sta bi bilo.
Zatim na kvalifikacijama Kimi je u Q3 usao bez novog seta soft guma, u Q2 je prvo napravio vreme od 1:32.827 , a onda su ga pred kraj Q2 poslali jos jednom na stazu i pravi vreme 1:33.026, potpuno nepotrebno jer je ovo vreme 1:32.827 bilo cetvrto vreme u Q2, po nekim neproverenim informacijama Kimi im je rekao da je u prvom pokusaju izvukao maksimum iz bolida i da nema razloga odlaziti opet na stazu, ali izgleda da nisu hteli da im se ponovi Malaysia ispred gazde
.
Sve u svemu dobro je sto su oba vozaca zavrsila trku, a i prvi bodovi za Kimija i Ferrari...
Zatim na kvalifikacijama Kimi je u Q3 usao bez novog seta soft guma, u Q2 je prvo napravio vreme od 1:32.827 , a onda su ga pred kraj Q2 poslali jos jednom na stazu i pravi vreme 1:33.026, potpuno nepotrebno jer je ovo vreme 1:32.827 bilo cetvrto vreme u Q2, po nekim neproverenim informacijama Kimi im je rekao da je u prvom pokusaju izvukao maksimum iz bolida i da nema razloga odlaziti opet na stazu, ali izgleda da nisu hteli da im se ponovi Malaysia ispred gazde

Sve u svemu dobro je sto su oba vozaca zavrsila trku, a i prvi bodovi za Kimija i Ferrari...
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Meni Ferrari izgleda mirnije u brzim zavojima od McLarena. U Barceloni bi mogli biti bolji Od MCM-a.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- nikolaa
- Profesionalni vozač
I ja tako mislim.Pa dobro...McLarenova jaca strana su uvijek bili spori zavoji i mehanicki grip,dok je Ferrari za jacu stranu imao brze zavoje i aerodinamicki grip.Vec 5-6 godina je takva situacija,valjda zato sto se paleta dizajnera u oba tima nije znacajnije mijenjala osim odlazaka Brawn-a i Newey-a.U Ferrari-ju je citav niz godina trojac Byrne/Costa/Tombazis odradjivao najveci posao na dizajniranju bolida i vjerovajtno je zbog toga svaki bolid iz sezone u sezonu imao slicne karakteristike na stazi.Tako je i sa McLarenom.Dani je napisao/la:Meni Ferrari izgleda mirnije u brzim zavojima od McLarena. U Barceloni bi mogli biti bolji Od MCM-a.
Ferrari,koliko se moze zamijetiti,ima problem sa izlascima i ulascima u spore zavoje.Na ulasku u zavoje im se javlja blago nadupravljanje(sto se vec predvidjalo i prije sezone),a na izlascima iz zavoja kao da im fali trakcije na straznjim kotacima i mnogo slajdova imaju i bolid je nervozan.Ovaj paket koji se ocekuje u Spanjolskoj ce sigurno poboljsati bolid i djelimicno smanjiti efekat ovih negativnih strana F60,prvenstveno straznjeg kraja bolida.
FORZA FERRARI!!!
-
- Početnik
- Navijam za: Alonso
Al smo upućeni... Neka, neka, samo tako!