Kimi Raikkonen [#7]

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač

Re: Kimi Raikkonen

Post Postao/la Piquet20 »

zvjerko je napisao/la:MIslim daje ipak više jer ugovor je mijenjan na inicijativu Ferraria ,a Robertsoni nisu ni idioti ni drugorazredni manageri ... Ferrari je godišnju plaću ionako dužan isplatiti no šta je sa odštetom zbog ranije prekinutog ugovora?
Pa cekaj, i sam kazes da ugovor nije prekinut. :p :biggrin:
A evo jos jedna mogucnost (osim svih ovih koje ste vec razradili). Navodno je Alonso potpisao predugovor sa Ferrarijem jos u ljeto 2008. (siguran ugovor za 2011. sa otvorenom mogucnosti i za 2010.). Massa je tada vec imao ugovor do kraja 2010. A kada je Kimi produzio ugovor do kraja 2010. (na pocetku je imao samo do 2009.)? - na jesen 2008. - dakle nakon Alonsovog predugovora. ;) Mislite da bi Ferrari bez ikakve klauzule vec godinu i pol unaprijed imao 3 moguca vozaca u momcadi?? Lako moguce da su mu na jesen 2008., kada su mu produzili ugovor, istovremeno ga malo i izmijenili te si time otvorili mogucnost da ga nogiraju na kraju 2009. (ako se definitivno odluce za Alonsa). ;) Mozda cete reci da tu nema logike jer mu onda nebi ni produzavali ugovor, ali navodno je Kimi imao opciju da si sam produzi ugovor na 2010. ako postane prvak (a postao je 2007.), ali posto je te 2008. jako pao u formi (u odnosu na Massu) Ferrari je zelio kompromisno rijesenje kojim ce se zastiti u slucaju daljnje slabije forme Kimija (koja se i obistinila, jer 2009. je Massa ponovno bio bolji sve do Hungaroringa).
Ovo sve gledam sa aspekta kompetitivnosti, neda mi se ulaziti i u "politicki" kontekst jer tu ima jos vise kombinacija.

Uglavnom, previse kombinacija tu ima i tesko da cemo ikada znati potpunu istinu; moje misljenje je da Kimi sada zaraduje manje nego 2009., a ti zvjerko smatras drukcije i to je to. Nebi bilo zanimljivo da svi imamo ista misljenja. ;)
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Piquet20 je napisao/la:Pa cekaj, i sam kazes da ugovor nije prekinut. :p :biggrin:
To sam govorio od početka!
zvjerko je napisao/la:...osim toga mislim da si se malo zaračunao piquet20 (btw - a di si se ti izgubio do sad) ... u pitanju su bile cifre koje spominješ plus "plaća" za ovu sezonu po ugovoru koji je izmjenjen ali ne i raskinut (!!) jer je sam Kimi rekao u jednom intervjuu prije 2-3 mjeseca (turun sanomat ili tv3 uglavnom finski medij) da je na platnom spisku Ferraria - u slučaju baš-baš raskida ugovora vjerovatno bi dobio odštetu ali ne tako izdašnu kao što je to u ovoj situaciji ...
Piquet20 je napisao/la:A evo jos jedna mogucnost (osim svih ovih koje ste vec razradili). Navodno je Alonso potpisao predugovor sa Ferrarijem jos u ljeto 2008. (siguran ugovor za 2011. sa otvorenom mogucnosti i za 2010.). Massa je tada vec imao ugovor do kraja 2010. A kada je Kimi produzio ugovor do kraja 2010. (na pocetku je imao samo do 2009.)? - na jesen 2008. - dakle nakon Alonsovog predugovora. ;) Mislite da bi Ferrari bez ikakve klauzule vec godinu i pol unaprijed imao 3 moguca vozaca u momcadi?? Lako moguce da su mu na jesen 2008., kada su mu produzili ugovor, istovremeno ga malo i izmijenili te si time otvorili mogucnost da ga nogiraju na kraju 2009. (ako se definitivno odluce za Alonsa). ;) Mozda cete reci da tu nema logike jer mu onda nebi ni produzavali ugovor, ali navodno je Kimi imao opciju da si sam produzi ugovor na 2010. ako postane prvak (a postao je 2007.), ali posto je te 2008. jako pao u formi (u odnosu na Massu) Ferrari je zelio kompromisno rijesenje kojim ce se zastiti u slucaju daljnje slabije forme Kimija (koja se i obistinila, jer 2009. je Massa ponovno bio bolji sve do Hungaroringa).

Ovaj scenarij je vrlo vjerovatan osim jedne sitnice - Ferrari je sebe doveo u neugodnu situaciju iz koje se trebao iščupati na način da se ili riješi jednog vozača kako bi se napravilo mjesto za Alonsa ili ostaviti zadnjespomenutog na čekanju još jednu sezonu ... zbog toga mislim da nisu bili u situaciji da diktiraju uvjete već da prihvate predložene (moja mašta mi govori da ovdje u priču sada ulazi Banco Santander)

... i vi cijelo vrijeme polazite od pretpostavke da se ugovor može mijenjati ili raskinuti onako kako poslodavcu najviše paše - može ... ali samo u lijepoj našoj(!) van naših granica prema zapadu moguće je raskinuti ugovor no to košta ... ako je Raikkonen iskoristio klauzulu da si produži ugovor za još sezonu znači da nije potpisivao novi već se na starom samo promijenio datum isteka ugovora - zašto bi prihvatio manje od toga (takve klauzule) prilikom prvog sastavljanja istog?
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

zvjerko je napisao/la:
Piquet20 je napisao/la:Pa cekaj, i sam kazes da ugovor nije prekinut. :p :biggrin:
To sam govorio od početka!
zvjerko je napisao/la:...osim toga mislim da si se malo zaračunao piquet20 (btw - a di si se ti izgubio do sad) ... u pitanju su bile cifre koje spominješ plus "plaća" za ovu sezonu po ugovoru koji je izmjenjen ali ne i raskinut (!!) jer je sam Kimi rekao u jednom intervjuu prije 2-3 mjeseca (turun sanomat ili tv3 uglavnom finski medij) da je na platnom spisku Ferraria - u slučaju baš-baš raskida ugovora vjerovatno bi dobio odštetu ali ne tako izdašnu kao što je to u ovoj situaciji ...
Piquet20 je napisao/la:A evo jos jedna mogucnost (osim svih ovih koje ste vec razradili). Navodno je Alonso potpisao predugovor sa Ferrarijem jos u ljeto 2008. (siguran ugovor za 2011. sa otvorenom mogucnosti i za 2010.). Massa je tada vec imao ugovor do kraja 2010. A kada je Kimi produzio ugovor do kraja 2010. (na pocetku je imao samo do 2009.)? - na jesen 2008. - dakle nakon Alonsovog predugovora. ;) Mislite da bi Ferrari bez ikakve klauzule vec godinu i pol unaprijed imao 3 moguca vozaca u momcadi?? Lako moguce da su mu na jesen 2008., kada su mu produzili ugovor, istovremeno ga malo i izmijenili te si time otvorili mogucnost da ga nogiraju na kraju 2009. (ako se definitivno odluce za Alonsa). ;) Mozda cete reci da tu nema logike jer mu onda nebi ni produzavali ugovor, ali navodno je Kimi imao opciju da si sam produzi ugovor na 2010. ako postane prvak (a postao je 2007.), ali posto je te 2008. jako pao u formi (u odnosu na Massu) Ferrari je zelio kompromisno rijesenje kojim ce se zastiti u slucaju daljnje slabije forme Kimija (koja se i obistinila, jer 2009. je Massa ponovno bio bolji sve do Hungaroringa).

Ovaj scenarij je vrlo vjerovatan osim jedne sitnice - Ferrari je sebe doveo u neugodnu situaciju iz koje se trebao iščupati na način da se ili riješi jednog vozača kako bi se napravilo mjesto za Alonsa ili ostaviti zadnjespomenutog na čekanju još jednu sezonu ... zbog toga mislim da nisu bili u situaciji da diktiraju uvjete već da prihvate predložene (moja mašta mi govori da ovdje u priču sada ulazi Banco Santander)

... i vi cijelo vrijeme polazite od pretpostavke da se ugovor može mijenjati ili raskinuti onako kako poslodavcu najviše paše - može ... ali samo u lijepoj našoj(!) van naših granica prema zapadu moguće je raskinuti ugovor no to košta ... ako je Raikkonen iskoristio klauzulu da si produži ugovor za još sezonu znači da nije potpisivao novi već se na starom samo promijenio datum isteka ugovora - zašto bi prihvatio manje od toga (takve klauzule) prilikom prvog sastavljanja istog?

samo ću ti odgovoriti BMW-BAR,znaš sve onda o ugovorima i koliko znače
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

schuey je napisao/la:samo ću ti odgovoriti BMW-BAR,znaš sve onda o ugovorima i koliko znače
??
Ciljaš li možda na vozače koji su ostali bez posla zato što se tim povukao iz takmičenja? Ako da - krivi primjer i krivi vozači.
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

zvjerko je napisao/la:... i vi cijelo vrijeme polazite od pretpostavke da se ugovor može mijenjati ili raskinuti onako kako poslodavcu najviše paše - može ... ali samo u lijepoj našoj(!) van naših granica prema zapadu moguće je raskinuti ugovor no to košta ... ako je Raikkonen iskoristio klauzulu da si produži ugovor za još sezonu znači da nije potpisivao novi već se na starom samo promijenio datum isteka ugovora - zašto bi prihvatio manje od toga (takve klauzule) prilikom prvog sastavljanja istog?
Neznamo ni sta je pisalo u osnovnom (prvom) ugovoru, o tome se radi. ;) Ne vjerujem da Ferrari nije imao niti jednu jedinu klauzulu koju je mogao iskoristiti da "jeftinije" prodje prilikom nogiranja Kimija (npr. upravo cinjenica da je Massa bio bolji 2008. je mogla aktivirati takvu nekakvu klauzulu). Nagadam, kao i ti, ali jednostavno ne vjerujem da je Ferrari platio Kimiju vise da ne vozi, nego sto bi mu platio da vozi!

EDIT: cak i ako si ti u pravu, onda je Santander iskesirao sve te "minuse" koji su se stvorili i Ferrari opet ima bolju bilancu nego 2009. :)
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

zvjerko je napisao/la:
schuey je napisao/la:samo ću ti odgovoriti BMW-BAR,znaš sve onda o ugovorima i koliko znače
??
Ciljaš li možda na vozače koji su ostali bez posla zato što se tim povukao iz takmičenja? Ako da - krivi primjer i krivi vozači.
ne ciljam na vozače koji odu Iz Honde na"posudbu" u Williams da bi se ne željeli vratiti nazad kako je ugovorom napravljeno i dogovoreno :roll: ekvivalentno,nijedan ugovor nema rupa da kada jedan tim odluči imati vozača i upravljati njime ne može ga i zadržati,stoga,ne vjerujem i da u Ferrariju nisu napravili tako nekaj,da Nisu isti ovi Kimijevi I W.Weber jeron je promotor,on gura vozače za veliku lovu,no opet,u mojoj glavi nema šanse da si ozbiljan tim može "zapapriti" minus u toj veličini radu vozača,bez obzira na sve,isto kao što ne vjerujem da je Santander iskeširao novce Kimiju da dovedu Alonsa,nema mi smisla
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

schuey je napisao/la:ne ciljam na vozače koji odu Iz Honde na"posudbu" u Williams da bi se ne željeli vratiti nazad kako je ugovorom napravljeno i dogovoreno :roll:
OT: Mislis na Buttona kojeg je Williams posudio BAR-u, a kasnije se nije htio vratiti u Williams?
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Piquet20 je napisao/la:
schuey je napisao/la:ne ciljam na vozače koji odu Iz Honde na"posudbu" u Williams da bi se ne željeli vratiti nazad kako je ugovorom napravljeno i dogovoreno :roll:
OT: Mislis na Buttona kojeg je Williams posudio BAR-u, a kasnije se nije htio vratiti u Williams?
da...ugovori ne govore ama baš nikaj o ničemu,sve se dogovori,Sir Franck nije budala da bi sklopio štetan ugovor za svoju momčad i prepametan je za te stvari,raskidao je ugovore redom svim vozačima prije vremena,i to bez posljedica za svoju momčad,pa takav isti nije mogao vratiti ono što mu je "ugovorom pripadalo". Zadnji kojeg se sjećam da je išao pregovarati ikada i naravno da nije uspio je bio Mika kada je tražio plaću Ms-a,naravno da nije dobio,a nisu ga zastupali loši ljudi. Tako da se vratim nazad na Kimija,sigurno je obostran dogovor potignut kao i u slučaju Alonsa i McLarena,i jedan i drugi si međusobno puno štetemogu napraviti i najjednostavniji način u svijetu "odraslih" je da se tako i napravi,rastane sporazumno uz naknadu,no ta naknada sigurno nije puna plaća i otkup da ne vozi za nikoga,to je najvjerovatnije manje od pune plaće,a opet da su zadovoljni i jedni i drugi. Sličan primjer svađe je kod Slonsa,mogao je ostat,nezadovoljan ali se zna da bi iz inata uništio momčad,duh i sve,sporazumno su bili prisiljeni ga otpustiti jer je tako htio,uz otkat Santaderovog ugovora,dakle,nije sve bajno i puno je komplikacija,ako ne plate oni,platit će sponzor,ali plati se uvijek,osim u Slučaju BAR.
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

schuey je napisao/la:plati se uvijek,osim u Slučaju BAR.
:biggrin:
Ma platilo se i tada. Button je imao potpis i za BAR, i za Williams za 2005. i tu je sud presudio da BAR ima prednost (pretpostavljam da na to mislis). ALI, 2006. je trebao preci u Williams a tada vise nije htio pa je BAR otkupio njegov ugovor s Williamsom za navodno 20M£(!!). Najzanimljivija stvar u svemu je da je Jenson 2005. htio u Williams (a morao je ostati u BAR-u), a kada je dosla 2006. i kada je napokon trebao u Williams se svim snagama borio da ostane u BAR-u. :lol: :roll:

Ali slazem se s onim da naknada za raskid ugovora sigurno nije puna placa...samo jos moramo zvjerka uvjeriti u to. :biggrin:
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Piquet20 je napisao/la:
schuey je napisao/la:plati se uvijek,osim u Slučaju BAR.
:biggrin:
Ma platilo se i tada. Button je imao potpis i za BAR, i za Williams za 2005. i tu je sud presudio da BAR ima prednost (pretpostavljam da na to mislis). ALI, 2006. je trebao preci u Williams a tada vise nije htio pa je BAR otkupio njegov ugovor s Williamsom za navodno 20M£(!!). Najzanimljivija stvar u svemu je da je Jenson 2005. htio u Williams (a morao je ostati u BAR-u), a kada je dosla 2006. i kada je napokon trebao u Williams se svim snagama borio da ostane u BAR-u. :lol: :roll:

Ali slazem se s onim da naknada za raskid ugovora sigurno nije puna placa...samo jos moramo zvjerka uvjeriti u to. :biggrin:
Maon je luđak bio i ostat će,ali kako god,dogovorili su se već,ja mislimda je Williamsprofitirao u svakom slučaju. a zvjerka ćemo uvjeriti,popustit će on već pod pritiskom :D

osim ako ne sikopa nekaj kaj ne znam,ali ja još nisam čuo da je netko preplaćen za to da ne radi nikaj
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

schuey je napisao/la:ali ja još nisam čuo da je netko preplaćen za to da ne radi nikaj
...osim kod nas :biggrin:

p.s. mozda je od usporedbe s Huntom jos bolja usporedba sa Hakkinenom: Mika se svake godine "vracao" (cak i 6 godina nakon sto se povukao je postojala mogucnost da se vrati), ali se nikad nije vratio, a imam osjecaj da ce tako biti i sa Kimijem..............
slika
doktor95
Navijam za: Otkad je Kimi otisao nist

Post Postao/la doktor95 »

to sam bas htio napomenit ... nadao sam se Hakkinenu isto tako ko sto se sad nadam kimiu :(
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Piquet20 je napisao/la:
schuey je napisao/la:ali ja još nisam čuo da je netko preplaćen za to da ne radi nikaj
...osim kod nas :biggrin:

p.s. mozda je od usporedbe s Huntom jos bolja usporedba sa Hakkinenom: Mika se svake godine "vracao" (cak i 6 godina nakon sto se povukao je postojala mogucnost da se vrati), ali se nikad nije vratio, a imam osjecaj da ce tako biti i sa Kimijem..............
ali Mika je i 3 puta odlazio pa nije otišao ;) prvi put nakon sudara,i zadnje dvije godine;) razlozi,sigurnost i dijete

Kimi nema tih razloga tako da ne vjerujem,a baš je trkač,Mika je volio voziti ali on se vezao samo i isključivo za McLaren,tko zna što je kasnije bilo pa se nije vratio,možda je DC bio prvi vozač :D
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Ah to! Pa zašto onda pišeš BMW kad je on bio samo dobavljač motora ... Button se predomislio i odštetu je platio BAR koliko se sjećam. Sa Alonsom je bila situacija u kojoj su shvatili da svi gube ako se zainate i došlo je do sporazumnog raskida ... ser Francka trebaš shvatiti na način da je on inzistirao na prvobitnom ugovoru (ako je bio višegodišnji tj govorim o ranijoj fazi kada si je to mogao dopustiti zbog pobjedničkog bolida) ...

... nema smisla dalje. Vi polazite od pretpostavke da je Ferrari svemoguć tj da je bio u boljoj pregovaračkoj poziciji oko razlaza, a ja da Robertsoni nisu idioti koji bi dopustili potencijalno štetan ugovor po njihovog klijenta te smatram da su oni bili u boljoj pregovaračkoj poziciji. Naravno da je konačnu odluku donio Kimi poučen iskustvom kakve sve klipe pod noge može dobiti u timu gdje ga šefovi ne žele jer se ne uklapa u njihovu agendu različitu od Todtove kad je potpisivan ugovor.

@piquet20 - vrlo teško će te me uvjeriti jer moje osobno iskustvo govori drugačije ... uz sposobnog pravnika...
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

zvjerko je napisao/la:Ah to! Pa zašto onda pišeš BMW kad je on bio samo dobavljač motora ... Button se predomislio i odštetu je platio BAR koliko se sjećam. Sa Alonsom je bila situacija u kojoj su shvatili da svi gube ako se zainate i došlo je do sporazumnog raskida ... ser Francka trebaš shvatiti na način da je on inzistirao na prvobitnom ugovoru (ako je bio višegodišnji tj govorim o ranijoj fazi kada si je to mogao dopustiti zbog pobjedničkog bolida) ...

... nema smisla dalje. Vi polazite od pretpostavke da je Ferrari svemoguć tj da je bio u boljoj pregovaračkoj poziciji oko razlaza, a ja da Robertsoni nisu idioti koji bi dopustili potencijalno štetan ugovor po njihovog klijenta te smatram da su oni bili u boljoj pregovaračkoj poziciji. Naravno da je konačnu odluku donio Kimi poučen iskustvom kakve sve klipe pod noge može dobiti u timu gdje ga šefovi ne žele jer se ne uklapa u njihovu agendu različitu od Todtove kad je potpisivan ugovor.

@piquet20 - vrlo teško će te me uvjeriti jer moje osobno iskustvo govori drugačije ... uz sposobnog pravnika...
OK,ali mi samo onda razjasni dali zaista vjeruješ da su dali plaću jednaku Schumacherovoj a bez da su nekako se zaštitili? ne tvrdim da je Ferrari svemoguć,ali tvrdim da nije dobio niti će dobiti pune novce plus odštetu za to da ne vozi za nikoga. Sasvim dovoljno je bilo vozača koje su mogli dovesti u to vrijeme koji bi jednako bili kvalitetni kao on,istina,tada je uz Alonsa samo on bio zvučno ime,ali ne vidim zašto tim koji je mogao birati i platiti vozača kojeg hoće bi dopustio toliku plaću bez da se zaštiti,takođermi nije jasno na koju foru su potpisivali ugovor na 3 godine a znali su da Alonso dolazi za 2,to je još jedna rupa po meni kojasamo dokazuje da je Kimi htio osigurati mjesto i novac,i prije da su inzistirali na dužem i punom ugovoru samogućnosti prekida nego da su sve ali sve iz ugovora potpisali da ide u korist vozača ;)
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Ma opet nisi obratio pažnju na bitno - ugovor je sastavljen i potpisan za vrijeme Todta (!!) Trebam li te podsjetiti kakvo je njegovo mišljenje o Alonsu? Otkud sad info o potpisu ugovora sa Raikkonenom na tri godine i saznanjem da dolazi Alonso za dvije?

Po ugovoru su mu bili dužni isplatiti plaću i za sezonu 2010. Pa zagarantirana je tim istim ugovorom kao godišnja plaća i to je jedna stvar ali savim druga je odšteta zato što mu nisu osigurali bolid za tu sezonu (nijedan vozač njegovog kalibra nebi potpisao nešto što mu ne garantira da će imati bolid bar isti kao i timski kolega)!!
Dakle - pokušavate li me uvjeriti da bih se trebao odreći se nečeg što mi pripada (plaća) i pristati na smanjen iznos iako nije ni najmenje moja krivnja već poslodavčeva? U tom slučaju je dužan isplatiti puni iznos kao da radim, a ako ne želi da idem kod konkurencije tj da sjedim doma - to treba dodatno platiti.
Eto, o tome se radi!
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

zvjerko je napisao/la:Ma opet nisi obratio pažnju na bitno - ugovor je sastavljen i potpisan za vrijeme Todta (!!) Trebam li te podsjetiti kakvo je njegovo mišljenje o Alonsu? Otkud sad info o potpisu ugovora sa Raikkonenom na tri godine i saznanjem da dolazi Alonso za dvije?

Po ugovoru su mu bili dužni isplatiti plaću i za sezonu 2010. Pa zagarantirana je tim istim ugovorom kao godišnja plaća i to je jedna stvar ali savim druga je odšteta zato što mu nisu osigurali bolid za tu sezonu (nijedan vozač njegovog kalibra nebi potpisao nešto što mu ne garantira da će imati bolid bar isti kao i timski kolega)!!
Dakle - pokušavate li me uvjeriti da bih se trebao odreći se nečeg što mi pripada (plaća) i pristati na smanjen iznos iako nije ni najmenje moja krivnja već poslodavčeva? U tom slučaju je dužan isplatiti puni iznos kao da radim, a ako ne želi da idem kod konkurencije tj da sjedim doma - to treba dodatno platiti.
Eto, o tome se radi!

Kako od kud info,sam Luca the boss je izjavio da postoji samo jedan vozač koji ga zanima a taj nije u mogućnosti JOŠ voziti za Ferrari te još jedan koji može,ostali ne dolaze u pitanje. Tada se znalo da je Alonso iznistirao ali uporno iz tih razloga na jednogodišnjem ugovoru sa Renaultom,toga se moraš sijećati,ali baš moraš, i nije ga dobio,max kaj mu je Flavio dao je 2 godine i tada je već potpisan predugovor i znalo se (tako da jednostavnom matematikom koliko me pamćenje služi voila :D ) . Eto,i to vidim kao jedini razlog o potpisu na ugovor dulji od očekivanoga,kako bi se zaštitio, na naki način i dobio količinu para koje treba- Mislim da ti polaziš od pretpostavke kako bi ti napravio na njegovom mjestu,a ne kako je napravljeno,jer da mi bace ugovor pod nos i da vidim da piše SVE u korist vozača opet nebih vjerovao jer je to moguće samo kod nas,kod velikih riba ne,niti je Ferrari obećao 200M u 4 godine za nikaj niti je Kimi to porpisao a da nema neka kvaka,nitko ne plaća vozača tolike novce,a u karijeri nije imao ništa što bi ga imalo dovelo do tolike vifre,dok u osto vrijeme njegov duvozač mora voziti 7 godina kako bi zaradio novce koje ovaj dobije u godinu dana. Alonso ima upola manju plaću a želja je Montezzemola i njegov miljenik u F1,tako da i ono o Todtu i vremenu sve pada u vodu jer u toj momčadi jedan jedini odlučuje o ugovorima,nema veze koliko nesposoban bio.
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

schuey je napisao/la:
Kako od kud info,sam Luca the boss je izjavio da postoji samo jedan vozač koji ga zanima a taj nije u mogućnosti JOŠ voziti za Ferrari te još jedan koji može,ostali ne dolaze u pitanje. Tada se znalo da je Alonso iznistirao ali uporno iz tih razloga na jednogodišnjem ugovoru sa Renaultom,toga se moraš sijećati,ali baš moraš, i nije ga dobio,max kaj mu je Flavio dao je 2 godine i tada je već potpisan predugovor i znalo se (tako da jednostavnom matematikom koliko me pamćenje služi voila :D ) . Eto,i to vidim kao jedini razlog o potpisu na ugovor dulji od očekivanoga,kako bi se zaštitio, na naki način i dobio količinu para koje treba- Mislim da ti polaziš od pretpostavke kako bi ti napravio na njegovom mjestu,a ne kako je napravljeno,jer da mi bace ugovor pod nos i da vidim da piše SVE u korist vozača opet nebih vjerovao jer je to moguće samo kod nas,kod velikih riba ne,niti je Ferrari obećao 200M u 4 godine za nikaj niti je Kimi to porpisao a da nema neka kvaka,nitko ne plaća vozača tolike novce,a u karijeri nije imao ništa što bi ga imalo dovelo do tolike vifre,dok u osto vrijeme njegov duvozač mora voziti 7 godina kako bi zaradio novce koje ovaj dobije u godinu dana. Alonso ima upola manju plaću a želja je Montezzemola i njegov miljenik u F1,tako da i ono o Todtu i vremenu sve pada u vodu jer u toj momčadi jedan jedini odlučuje o ugovorima,nema veze koliko nesposoban bio.
Izgleda da nisam ja taj koji je polupao lončiće!
Kimi je potpisao trogodišnji ugovor plus opcija produžetka 2006-te! Alonso je tada potpisao višegodišnji ugovor sa McLarenom ... sve ovo o čemu pričaš se počelo dešavati nakon odlaska Jeana Todta ... i zašto te toliko boli cifra koju je zarađivao - nitko nije oružjem prijetio nekome u Ferrariu da moraju toliko platiti!
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

zvjerko je napisao/la:
schuey je napisao/la:
Izgleda da nisam ja taj koji je polupao lončiće!
Kimi je potpisao trogodišnji ugovor plus opcija produžetka 2006-te! Alonso je tada potpisao višegodišnji ugovor sa McLarenom ... sve ovo o čemu pričaš se počelo dešavati nakon odlaska Jeana Todta ... i zašto te toliko boli cifra koju je zarađivao - nitko nije oružjem prijetio nekome u Ferrariu da moraju toliko platiti!
Ma ne boli mene :Dmogli su ga platiti puno puno više kaj se mene tiče,meni ni u džep ni iz džepa,da ,dogodilo se nakon,ali se znalo unaprijed.Samo pokušavam dočarati da nitko nije toliko sposobann od ikoga izvući novce i povoljan ugovor u svakomesmislu,nitko ali baš nitko i isto me nitko ne može uvjeriti da Alonso koji je ljubimac ima plaću dvostruku manju i da seni on ni Ferrari u neku ruku nisu zaštitili,tvoja pretpostavka je da su Robertsoni svemogući i da su potpisali ugovor jednak kolektivnom ugovoru neke vlade i da se svaka stavka mora držati doslovno te da Ferrari nije sebe nikako zaštitio.Neki vozači među kojima se spominjao i Kimi,su potpisivali ugovore sa klauzulom da ako ne završe u top 3 imaju pravo otići ili dobiti otkaz,ovisi tko je inzistirao na tome,vozač koji je želio bolid ili tim koji je želio vozača,e tako nešto ima smisla no nema smisla nikakvog da ama sve ide na ruku vozača,u povijesti F1 se to nije dogodilo,a sam reče potpiso ga je u Todtovo doba,dakle ne dok je moron vodio momčad nego Todt,stoga nema tu po meni neke daljnje i potrebne rasprave,jednostavno se ne slažemo,imamo različit kut gledanja a same činjenice ne možemo staviti na stol.
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

ne znam za ovo o cemu raspravljate al znam da je kimi najplaceniji sportista u istoriji po sezoni :D

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_la ... _contracts" onclick="window.open(this.href);return false;
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:ne znam za ovo o cemu raspravljate al znam da je kimi najplaceniji sportista u istoriji po sezoni :D

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_la ... _contracts" onclick="window.open(this.href);return false;
e ajde daj se drugi puta potrudi pročitat,informirat pa seonda javi,wiki je jednako koda moja baka uzme komp i bubne cifre,greška br1. Alonso nema plaću 40M niti je imao,greška br2 nema Schumachera od 2000 nadalje,i greška tvoja kak je najplaćeniji hahahhahah ne vidim logiku,ali baš nikakvu,chill down
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Ma sve je otišlo u krivom smjeru. Nema veze koliko i zašto je plaćen već da je još uvijek na platnom spisku Ferraria ...
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

zvjerko je napisao/la:Ma sve je otišlo u krivom smjeru. Nema veze koliko i zašto je plaćen već da je još uvijek na platnom spisku Ferraria ...
bar smo se oko nečega složili :D nema veze,isplivati će kad tad koliko je dobio i kako je dobio,uvijek ispliva ;) Meni je samo nejasno zašto šute toliko,no bilo bi po meni dobro da se vrati ako će imati gdje,RB ili Ferrari,meni svejedno,samo da bude u konkurentnom bolidu
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

schuey je napisao/la:
kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:ne znam za ovo o cemu raspravljate al znam da je kimi najplaceniji sportista u istoriji po sezoni :D

e ajde daj se drugi puta potrudi pročitat,informirat pa seonda javi,wiki je jednako koda moja baka uzme komp i bubne cifre,greška br1. Alonso nema plaću 40M niti je imao,greška br2 nema Schumachera od 2000 nadalje,i greška tvoja kak je najplaćeniji hahahhahah ne vidim logiku,ali baš nikakvu,chill down
niti sam spomenuo niti me interesuje alonso i sumaher a ako smatras da kimi nije dobio $51m za jednu sezonu onda me demantuj nekim konkretnim izvorom
na BRZINU svuceno sa neta:

2007 - http://www.canada.com/topics/sports/sto ... 91138de113" onclick="window.open(this.href);return false;
- No. 1: Kimi Raikkonen, Ferrari, $51 million U.S.
- No. 2: Ralf Schumacher, Toyota, $25 million.
- No. 3: Fernando Alonso, reigning world champion, McLaren, $22 million.
- No. 4: Jenson Button, Honda, $18 million.
- No. 5: Rubens Barrichello, Honda, $12 million.
- No. 6: Jarno Trulli, Toyota, $10 million.
- No. 7: Felipe Massa, Ferrari, $8 million.
- No. 8: Giancarlo Fisichella, Renault, $7 million.
- No. 9: Mark Webber, Red Bull, $5 million.
- No. 10. Takuma Sato, Super Aguri, $4.5 million.

2008 - http://www.f1network.net/boards/read/s4 ... 36,9137424" onclick="window.open(this.href);return false;
1. Fernando Alonso (Renault) - 28 Mio. Dollar
2. Kimi Räikkönen (Ferrari) - 22 Mio. Dollar
3. Jenson Button (Honda) - 16 Mio. Dollar
4. Felipe Massa (Ferrari) - 12 Mio. Dollar
5. Nick Heidfeld (BMW-Sauber) - 11 Mio. Dollar
6. Rubens Barrichello (Honda) - 9 Mio. Dollar
7. Mark Webber (Red Bull) - 7,5 Mio. Dollar
8. Jarno Trulli (Toyota) - 6,5 Mio. Dollar
9. Lewis Hamilton (McLaren) - 5 Mio. Dollar
10. David Coulthard (Red Bull) - 5 Mio. Dollar

2009 - http://www.crash.net/f1/news/154093/1/f ... ealed.html" onclick="window.open(this.href);return false;
1. Kimi Raikkonen $45m
2. Lewis Hamilton $18m
3. Fernando Alonso $15m
4. Nico Rosberg $8.5m
5. Felipe Massa $8m
6. Jarno Trulli $6.5m
7. Sebastian Vettel $6m
8. Mark Webber $5.5m
9. Jenson Button $5m
10. Robert Kubica $4.5m

znaci drugi se puta potrudi procitat i informirat pa onda se onda smej na tudje postove
i ti si mi kao neki moderator?
blah [-X
Zadnja izmjena: kimi&pablo.u.bmw, dana/u 18 lis 2010, 20:08, ukupno mijenjano 1 put.
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:
schuey je napisao/la:

niti sam spomenuo niti me interesuje alonso i sumaher a ako smatras da kimi nije dobio $51m za jednu sezonu onda me demantuj nekim konkretnim izvorom
znaci drugi se puta potrudi procitat i informirat pa onda se onda smej na tudje postove
i ti si mi kao neki moderator?
blah [-X
kakve veze ima jesam ja moderator,samo te demantiram da je naskuplje plaćeni u Povijesti,pročitaj sve,i ima plaću MS-aod 200. nadalje i razlika je što je MS zarađivao dodatno preko 20M godišnje sponzorskog ugovora,dakle njegova plaća je jednakaali zarada nije i nije naplaćeniji kada imaju isto,a MS je duže primao novce u toj količini,na kraju krajeva sam MS je procijenjen da je u karijeri zaradio blizu 800 M dollara aKimi nešto preko 200,kako može biti najplaćeniji u povijesti :roll: I da,istina je da je nekih 49-51 (nagađanja) njegova plaća bila ovisno o izvoru ne netočno je da je najplaćeniji,koji dio nije jasan u toj cijeloj priči,i prije sam u ovoj temi napisao isti post,dakle,nema uopće smisla dalje raspravljat i molim te pripazi na komentiranje autora jesam li ili nisam moderator,ne komentiraju ostali nečeš niti ti,imaš temu za to ako te smeta,tamo postaj
Odgovori