Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
tvojnov2
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari i Gazdu

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la tvojnov2 »

Utrka je bila "super-uzbudljiva" šta bi mi bez tog monaca u kalendaru vjerojatno bi se ubili od dosade :? ali bitno da su svi za njegov ostanak u kalendaru zbog kako kažete "tradicije i glamura" što je jako "bitno" za uzbudljivost utrke. Vjerojatno bi više preticanja bilo i u singapuru.Najdosadnija utrka dosad. Što se tiče alonsa dobra utrka danas čestitke na 6.mjestu da je neka normalna staza vjerojatno bi bio i bolji plasman :?
Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Maestro bez obzira na ovaj gaf na kraju pokazao kako se vozi Ferrari.
Ferrari-F60
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-F60 »

Ricxpa je napisao/la:Maestro bez obzira na ovaj gaf na kraju pokazao kako se vozi Ferrari.
pa dobro, treba mu taj "gaf" oprostit, jer ni sam ne znam da li je više mogao voziti sa tim setom guma. Mislim da je odradio strašan posao i kapa do poda za maestra =D>
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Alonso je ponovno pokazal da ima odlična pretjecanja i da odlično čuva gume, ono zadnje sa schumacherom mu nije trebalo, ali dobro pitanje je sad - možda budu "dedu" kaznili
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

ova strategija bi im se obila o glavu da je u pitanju neka druga staza al na monacu je svašta za očekivat. Dobra vožnja danas i da...trebo bi bit pošten i Di Grassiu barem pružit ruku i čestitat za ono štopanje i zatvaranje (ponio se ko veliki), da nije bilo tog dvoboja teško da bi pamtio ovogodišnji monaco
slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Bravo maestro,6 -i ili 7-i nema veze maestralno odvezeno.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Ne smijem ni pomislit koja bi ismijavanja ovdje pala da se ovo dogodilo Massi ili Hamiltonu...
Ali dobra vožnja, prestigao je one XY momčadi, a kasnije zahvaljujući taktičkom potezu sjeo na svoje mjesto i to je to.
slika
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

Da, pravilo kaže da se ne smije preticati prije ciljne ravnine, al isto tako ne bi volio da schumacheru udare kaznu od 25 sekundi nego samo da vrate onako kako je bilo, dakle Alonso 6. a MSC 7. ;)
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

gringo73 je napisao/la:Ne smijem ni pomislit koja bi ismijavanja ovdje pala da se ovo dogodilo Massi ili Hamiltonu...
Jedna jako bitna stvar je da je proveo 75 krugova na istim gumama pa nema razloga za ismijavanje ;)
...put u raj nije posut ružama...
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Nitrous Oxide Systems je napisao/la:Da, pravilo kaže da se ne smije preticati prije ciljne ravnine, al isto tako ne bi volio da schumacheru udare kaznu od 25 sekundi nego samo da vrate onako kako je bilo, dakle Alonso 6. a MSC 7. ;)
To vrijedi ako trka završava pod SC-om...a ovdje je upravo tu dilema; je li trka završila pod SC-om?! Da se ovo dogodilo na polovici trke, prestizanje je sasvim legalno.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Dobro vožnja za Alonsa, nisam vjerovao da može odvest čitavu utrku na tvrdim gumama mislio sam da će imati problema na kraju utrke ali se to nije dogodilo, zato što i Alonso a i F10 odlično čuvaju gume.
Što se tiče duela sa Schumacherom na kraju mislim da je tu Alonso kriv jer nije bio dovoljno pažljiv i dosta rezervirano je to odvezao.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Utrka nije završila pod SC-om. Prošle godine kad je Button 2 puta pobijetio utrka je završena pod SC-om, kada je Button prošao ciljem iza SC-a.
Sada se auto povukao u box prije kockaste zastavice. Uostalom, u temi MS ima video gdje se vidi zeleno svjetlo što znači da je sve legalno i da nebi smjelo biti kazne.
Michael is faster than you!!
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Tako je al medu sucima ipak sjedi jedan Damon Hill... Ne znam al nekako mislim da on ne voli MSC-a... :)
Ili mozda ne voli Ferrari... bumo vidli...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

tomidix je napisao/la:Tako je al medu sucima ipak sjedi jedan Damon Hill... Ne znam al nekako mislim da on ne voli MSC-a... :)
Ili mozda ne voli Ferrari... bumo vidli...
Ne placaju ga da voli/ne voli, vec da bude objektivan.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Volio ga ili ne. Ako je po pravilima čisto, dokaze imaju onda nemože ništa. Osim ak ne izmisli neko novo pravilo haha.
Al i on je vozač bio i trebao bi to gledati i s te strane, kao što se gledao onaj potez hamilton vs petrov.
Znači čisto, schumi sjajan potez- alonso malo zaspao.
Michael is faster than you!!
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

To ne znaci da ce i bit ;)
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

gringo73 je napisao/la:Ne smijem ni pomislit koja bi ismijavanja ovdje pala da se ovo dogodilo Massi ili Hamiltonu...
Ali dobra vožnja, prestigao je one XY momčadi, a kasnije zahvaljujući taktičkom potezu sjeo na svoje mjesto i to je to.
Ajoj, odvratno. Pa kako si je Španjolac dozvolio takav propust :?: :idea: :!: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

To je katastrofa i ponižavajućeeeeeee........... #-o
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

upravo sam procitao izjavu alonsa za spanske medije...

on kaze da se citav zadnji krug informisao kod tima da li ce se moci preticati u tih zadnjih par stotina metara jer je primjetio da hamilton ne zagrijava gume i tim mu je vise puta na njegove upite odgovorio da ce safety car uci u box i da preticanje nije dozvoljeno... on je fakticki htio da napadne hamiltona ali ga je tim sprijecio od toga, i na kraju doprinio tome da ga schumacher obidje....

bravo ferrari!!!! :evil:
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
gradski
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la gradski »

Igor18 je napisao/la:Utrka nije završila pod SC-om. Prošle godine kad je Button 2 puta pobijetio utrka je završena pod SC-om, kada je Button prošao ciljem iza SC-a.
Sada se auto povukao u box prije kockaste zastavice. Uostalom, u temi MS ima video gdje se vidi zeleno svjetlo što znači da je sve legalno i da nebi smjelo biti kazne.
pitanje je onda da li je moguće preticati čim SC uđe u box, jer ako je to moguće, onda bi recimo ovaj prvi mogao teoretski dosta usporiti i svi ga prestignu jer je SC ušo u box. nisam siguran šta pravila kažu, al nekako sam bio uvjerenja, da nema preticanja dok se ne pređe start cilj. ako zbog ničeg drugog, onda zbog toga jer se taj krug brojai kao krug pod SC(tako je započeo), zar ne?
Senna Lotus Renault 1985 i jedan kišni Portugal. Bila je to ljubav na prvi pogled.
Prva pobjeda, a svi ostali jedan ili vise krugova zaostali!
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

_dreamer_ je napisao/la:upravo sam procitao izjavu alonsa za spanske medije...

on kaze da se citav zadnji krug informisao kod tima da li ce se moci preticati u tih zadnjih par stotina metara jer je primjetio da hamilton ne zagrijava gume i tim mu je vise puta na njegove upite odgovorio da ce safety car uci u box i da preticanje nije dozvoljeno... on je fakticki htio da napadne hamiltona ali ga je tim sprijecio od toga, i na kraju doprinio tome da ga schumacher obidje....

Uuuu... Tu bi još moglo biti frke...
Naime, očito su pravila o SC-u u zadnjem krugu utrke potpuno drugačije protumaćena od strane vodstva utrke...
Pogledao upravo tumačenje Ross Brawna - čovijek je u pravu, pisalo je "SC in this lap" i pokazana je zelena zastava čim je ovaj skrenuo... Dakle, sukladno vodstvu utrke, nakon skretanja SC-a bila je regularna utrka još par sto metara do kraja...
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Piquet stari je napisao/la:
Naime, očito su pravila o SC-u u zadnjem krugu utrke potpuno drugačije protumaćena od strane vodstva utrke...
Pogledao upravo tumačenje Ross Brawna - čovijek je u pravu, pisalo je "SC in this lap" i pokazana je zelena zastava čim je ovaj skrenuo... Dakle, sukladno vodstvu utrke, nakon skretanja SC-a bila je regularna utrka još par sto metara do kraja...
Ma je, ima još neka debilana ove godine, da se ne smije preticati prije neke "SC" linije koja se nalazi prije cilja, ali izgleda da ni to nije prekršio schumacher, možda mu ipak nešto nađu s obzirom kako se dugo čeka na odluku, ne bi me toliko čudilo da schumachera diskvalificiraju!
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Piquet stari je napisao/la:

upravo, slazem se da je, kao i vecina drugih stvari, i ovo pravilo dosta nejasno... usvari, ide mi na neku stvar sto se pravila bukvalno svake godine skoro pa radikalno mjenjaju, pa ovakvom dinamikom se ni zakoni u drzavama ne mjenjaju...

poenta je u tome sto, realno ili ti logicki gledano, je bilo ocekivati da se utrka zavrsi iza safety cara. po pravilima, safety car u zadnjem krugu utrke ulazi u box, znaci ne ostaje na stazi - dok status SC ostaje na stazi, ukoliko se radi o zadnjem krugu utrke. od toga su polazili vjerovatno skoro svi timovi. no, onda je pokazan status "green track", sto bi znacilo da se utrka nastavlja od prelaska prve SC linije i sto je kontradiktorno ovoj logici. Moguce je da je uprava utrke kasno ili ti u zadnji sekund timove obavjestila o tome da ce se safety car status ukida i da ce se zadnjih par stotina metara moci preticati i da je MGP na to najbolje reagovao.

Tu se postavlja daljnje pitanje, da li je "ukidanje safety car statusa" uopste bilo potrebno jer je bio zadnji krug, te je logicnije da se upotrijebi pravilo 40.13.

Nadalje, postavlja se pitanje da li uprava staze uopste smije - ako je to bio slucaj - u zadnji momenat, znaci doslovice krivinu dvije prije zavrsetka kruga, javiti timovima da safety car ulazi u box u smislu da sleduje "status green track". Meni se ucinilo da je ta objava dosla bukvalno u zadnji momenat, no mozda grijesim..

U svakom slucaju, ono sto se zna je da dva najveca tima, Ferrari i Mclaren, su imali istu sliku o tumacenju pravila, dok je MGP pravila tumacio na svoj nacin...

Mozda bi najrealnije bilo dati obojici 6 mjesto, sto je nemoguce naravno... U svakom slucaju, ukoliko presude contra Alonsa, po meni je jedini krivac Ferrari.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Alonso je odvezao dobru utrku i došao do vrjednih bodova.

A za ostalo sačekajmo Hilla i društvo ...
slikaslikaslika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

A bio sam se ponadao da su konačno jednom u Ferrariju donijelu dobru odluku, ali su odmah to morali i upropastiti.
U Ferrariju sjede idioti na pit wall-u. :x: :xx: :stupid:
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Kad je '09 u Australiji trka završila pod SC-om (i tada se SC povukao sa staze) oznake su bile ovakve

slika

A danas su bila zelena svjetla, zelene zastave, nije bilo oznake SC. Kao što dreamer kaže, ovdje krivica leži na Ferrariju. Iako, i McLarenov pit radio je Hamiltonu rekao: "Lewis this is the last lap of the race we'll be finishing behind the safety car. No overtaking." I odmah nakon toga: "Lewis on the last lap the safety car will go into the pits. The cars will proceed to the line and no overtaking."
slika
Odgovori