Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
luka_kimi
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Kimi

Re: MICHAEL SCHUMACHER

Post Postao/la luka_kimi »

zvjerko je napisao/la:Spadaš u manjinu doslijednih Schumacherovih navijača i ne trebam te pitati dali ga smatraš izdajnikom (o tome je bila riječ) jer je očito da to nije slučaj jer si indiferentan (recimo i ne razvlačimo više) prema Ferrariu. Htio sam "nagađati" tko bi to Michaela smatrao izdajnikom ... slažeš li se da sam pogodio skupinu?
Michaela izdajnikom smatraju prvenstveno Talijani koji su navijači Ferrarija, jer je njima općenitno nepojmljivo da Schumacher uopće razgovara sa nekom ekipom koja nije Ferrari o svom angažmanu u njoj, a kamoli da vozi za nju. Opet, rekao sam u jednoj drugoj temi - tipični Digići. Njima je uvijek netko kriv, ali to ni slučajno nisu oni.

Ako su već toliko željeli Michaela, koji je uvijek bio tu negdje, lako je "markiz" mogao napraviti neki hokus pokus, i ni pet ni šest, Massa ne bi imao ugovora, Kimi bi bio u reliju (isto kao i sada), a za Ferrari bi vozili Alonso i Schumacher.

Takvi mi se ljudi gade (ne mislim na Talijane, nego na te ljude koji Schumachera prozivaju), i ja upravo njih smatram izdajnicima. Ovakvim postupcima izdaju čovjeka koji je došao na vrhuncu svoje karijere u poluraspadnutu ekipu, i od nje je napravio najbolju ekipu u povjesti ovog sporta. Istina, Ferrari je bio prije Schumija, sad je i bit će poslije njega. Ali Ferrari 1995. i 2010. nisu iste ekipe. Razlika je kilometarska. Zašto? Koji je razlog? Naslov teme sve govori. :|
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
130R
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: sve i nikog

Post Postao/la 130R »

luka_kimi je napisao/la:Takvi mi se ljudi gade (ne mislim na Talijane, nego na te ljude koji Schumachera prozivaju), i ja upravo njih smatram izdajnicima. Ovakvim postupcima izdaju čovjeka koji je došao na vrhuncu svoje karijere u poluraspadnutu ekipu, i od nje je napravio najbolju ekipu u povjesti ovog sporta. Istina, Ferrari je bio prije Schumija, sad je i bit će poslije njega. Ali Ferrari 1995. i 2010. nisu iste ekipe. Razlika je kilometarska. Zašto? Koji je razlog? Naslov teme sve govori. :|
Za to nije zaslužan samo Schumacher, nego največe zasluge za preobražaj Ferrarija ima Jean Todt. Kasnije su došli i Schumacher i Brawn (i još neki ljudi) koji su tome puno pripomogli, ali sam Schumacher je vozač, maksimalno što može napraviti u organizaciji jedne ekipe je da je okrene prema sebi, ali to samo po sebi ne stvara pobjedničku ekipu.
slika
"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

130R je napisao/la:
luka_kimi je napisao/la:Takvi mi se ljudi gade (ne mislim na Talijane, nego na te ljude koji Schumachera prozivaju), i ja upravo njih smatram izdajnicima. Ovakvim postupcima izdaju čovjeka koji je došao na vrhuncu svoje karijere u poluraspadnutu ekipu, i od nje je napravio najbolju ekipu u povjesti ovog sporta. Istina, Ferrari je bio prije Schumija, sad je i bit će poslije njega. Ali Ferrari 1995. i 2010. nisu iste ekipe. Razlika je kilometarska. Zašto? Koji je razlog? Naslov teme sve govori. :|
Za to nije zaslužan samo Schumacher, nego največe zasluge za preobražaj Ferrarija ima Jean Todt. Kasnije su došli i Schumacher i Brawn (i još neki ljudi) koji su tome puno pripomogli, ali sam Schumacher je vozač, maksimalno što može napraviti u organizaciji jedne ekipe je da je okrene prema sebi, ali to samo po sebi ne stvara pobjedničku ekipu.
pa Todt je došao ipak malo ranije a ne 95 ;) a idealno su se postavili tek 2000. i to zaslugom svih njih podjednako,ida nije bilo nekog od njih tko zna dali bi bilo uspjeha
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

zvjerko je napisao/la: Spadaš u manjinu doslijednih Schumacherovih navijača i ne trebam te pitati dali ga smatraš izdajnikom (o tome je bila riječ) jer je očito da to nije slučaj jer si indiferentan (recimo i ne razvlačimo više) prema Ferrariu. Htio sam "nagađati" tko bi to Michaela smatrao izdajnikom ... slažeš li se da sam pogodio skupinu?
valjda jesi :biggrin: nego hebeš budale koje ga sad smatraju izdajnikom, a dok je vozio za Ferrari bio im je najbolji. Pravi navijač po meni netreba smatrati vozača izdajnikom ako ode u drugu momčad, samo treba malo razmislit i sjetit se šta je Schumacher napravio za Ferrari, a shvatit će da je to morao da napravi jer mu je ovo posljednja prulika da se trka.

Baš me zanima šta bi napravili ti navijači Ferrarija da su na Schumacherovom mjestu :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
luka_kimi
Moderator
Moderator

130R je napisao/la:
Ne, nema. Jean Todt na mjesto "šefa" u Ferrarijevoj F1 ekipi došao je 1993. godine. U iduće tri godine, dakle do dolaska Michaela Schumachera u Ferrari, Ferrari ostvaruje 2 (?) pobjede, Berger u Hockenheimu 1994. i Alesi u Montrealu 1995. U sljedeće tri godine, nakon dolaska Michaela Schumachera, Ferrari ostvaruje 14 pobjeda, i to svih 14 Michaelovih. Sada ti uspoređuj podatke 3 godine prije i tri godine poslije Michaela u Ferrariju i uzmi u obzir da je Todt bio tu cijelo vrijeme.

Todtove zasluge za cijeli preporod Ferrarija su nemjerljive, ali u usporedbi sa Michaelovim, zaslužuju tek da se spomenu u istom redu. Ali, to je samo moje mišljenje argumentirano sa nekoliko činjenica. ;) Nadam se da shvaćaš što ti želim reći. ;)
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

luka_kimi je napisao/la:
130R je napisao/la:
Ne, nema. Jean Todt na mjesto "šefa" u Ferrarijevoj F1 ekipi došao je 1993. godine. U iduće tri godine, dakle do dolaska Michaela Schumachera u Ferrari, Ferrari ostvaruje 2 (?) pobjede, Berger u Hockenheimu 1994. i Alesi u Montrealu 1995. U sljedeće tri godine, nakon dolaska Michaela Schumachera, Ferrari ostvaruje 14 pobjeda, i to svih 14 Michaelovih. Sada ti uspoređuj podatke 3 godine prije i tri godine poslije Michaela u Ferrariju i uzmi u obzir da je Todt bio tu cijelo vrijeme.

Todtove zasluge za cijeli preporod Ferrarija su nemjerljive, ali u usporedbi sa Michaelovim, zaslužuju tek da se spomenu u istom redu. Ali, to je samo moje mišljenje argumentirano sa nekoliko činjenica. ;) Nadam se da shvaćaš što ti želim reći. ;)
je,ali tek 95 je odobreno da mogu imat proračun za tako nešto,sa onom bjedom koju su dobivali nisu mogli niti napraviti nikaj,zato ja kažem,svi su zaslužni ne samo MS il samo Todt ;)
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

luka_kimi je napisao/la: Ne, nema. Jean Todt na mjesto "šefa" u Ferrarijevoj F1 ekipi došao je 1993. godine. U iduće tri godine, dakle do dolaska Michaela Schumachera u Ferrari, Ferrari ostvaruje 2 (?) pobjede, Berger u Hockenheimu 1994. i Alesi u Montrealu 1995. U sljedeće tri godine, nakon dolaska Michaela Schumachera, Ferrari ostvaruje 14 pobjeda, i to svih 14 Michaelovih. Sada ti uspoređuj podatke 3 godine prije i tri godine poslije Michaela u Ferrariju i uzmi u obzir da je Todt bio tu cijelo vrijeme.

Brawn je došao u Ferrari sa Schumacherom, tako da je i zbog njega Ferrari bio puno bolji, a tako velike uspjehe sigurno nebi imali bez Todta.
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
130R
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la 130R »

schuey je napisao/la:
130R je napisao/la:Za to nije zaslužan samo Schumacher, nego največe zasluge za preobražaj Ferrarija ima Jean Todt. Kasnije su došli i Schumacher i Brawn (i još neki ljudi) koji su tome puno pripomogli, ali sam Schumacher je vozač, maksimalno što može napraviti u organizaciji jedne ekipe je da je okrene prema sebi, ali to samo po sebi ne stvara pobjedničku ekipu.
pa Todt je došao ipak malo ranije a ne 95 ;) a idealno su se postavili tek 2000. i to zaslugom svih njih podjednako,ida nije bilo nekog od njih tko zna dali bi bilo uspjeha
Todt je došao ranije i njegovom zaslugom su dovedeni ostali, on je iz momčadi eliminirao Laudu i Alesija i umjesto njih doveo Schumachera i Brawna i još neke manje eksponirane ljude, ali jednako zaslužne za uspjehe. Naravno da su svi zaslužni za uspijeh, ali tko je bio glavni organizator u momčadi, Todt.
A da nije bilo nekog od njih sigurno nebi bilo ovakvog uspjeha, jer su u momčadi bili samo najbolji od najboljih. Ali da nije bilo Todta vjerojatno nebi bilo ništa od svgea toga, a bez bilo koga drugoga uspjeha bi bilo, ali naravno manje nego kad su ovako svi skupa.
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

schuey je napisao/la:
pospani gad je napisao/la:Još ću ovo napisati. Povratak Schumachera na staze F1 je potpuno nepotreban - svima, a najviše njemu........
a daj ne zafrkavaj :) nije od vitalnog značenja al ajde,evo,dal će profitirati Mercedes i f1 na reklamama i sveme ak niš drugo? :D
vidc je napisao/la:
pospani gad je napisao/la:Još ću ovo napisati. Povratak Schumachera na staze F1 je potpuno nepotreban - svima, a najviše njemu........
možeš li napisat zašto?čovjek je bio jedino logično rješenje za mercedes,dakle njima je potreban...on se već na ljeto htio vratit,i s obzirom na to da ionako stalno vozi nekakve utrke,vidi se da je i njemu to potrebno...berniu sigurno potrebno...
bugatti1001 je napisao/la:
Gadno se varaš.
dribler je napisao/la:
Obrazložite zašto kolega...
Ne bacat pa kud puklo da puklo... dakle, zašto po vama to nije dobro pa da kontraargumentiramo?

Evo.... ovako. Niki Lauda se vratio. I Alain Prost se vratio ( ali poslije planiranog pauziranja ). I osvojili su još po jedan naslov. Željeli su biti bolji. Imati više pobjeda. Svega.
A gdje je tu Michael Schumacher?! Što on treba osvojiti da bude bolji?

Ništa. On je s-v-e osvojio što se osvojiti može. Što bi još trebao? Imati osam ili devet svjetskih titula? Zar je to zaista potrebno?! Preko stotinu GP pobjeda?! Pa, eto neka i to osvoji. I što onda? Opet će imati isto osvojeno..... s-v-e.

Zašto bi ponovno vozio? Nakupilo se dovoljno mladih talenata s kojima bi htio mjeriti svoju superiornost? Meni sve to zvuči bespotrebno. Imamo dovoljno uzbuđenja i bez njega.... 2010.-a je vrlo nabrijana brojnim vozačkim i timskim promjenama.....

Naravno, da će marketinški biti dobro što će voziti za Mercedes,.... i za sve koji se vežu uz Mercedes.

Ali, ja ne vidim zašto bi on osobno imao satisfakciju zbog toga....?!

Nikada nisam simpatizirao Lewisa Hamiltona, ali od danas ga podržavam i želim mu svako dobro u svim duelima sa Michaelom Schumacherom.
Nadam se da Mercedes neće imati neke prednosti u odnosu na McLaren ( budući da je McLaren etablirana momčad - ne bi joj trebalo ništa manjkati što bude imao Mercedes GP, što se tiče motora - naravno, iako se motorima ne smije ništa raditi i razvijati ).

Michael Schumacher je dio povijesti i to bi trebao ostati.

Lijep pozdrav.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Pa šta onda ako je sve osvojio? On je vozač i uvijek želi više, kao i svaki drugi sportaš.
Evo recimo primjer iz drugih sportova. Messi je osvojio sve sa barcelonom, najbolji je igrač svijeta, u prošloj sezoni osvojio 6 trofeja sa ekipom barce pa svejedno u sljedećoj sezoni ide ponovo ispočetka. Želi ponovo osvojiti te trofeje, pobijeđivat, biti najbolji.
Schumacheru fali uzbuđenja, jednostavno nema šta raditi u mirovini, dosadno mu je.
Ono šta schumi zna najbolje i šta radi cijeli život je utrkivanje, vjerovatno mu je godinu-dvije nakon šta je prekinuo sa utkivanjem bilo super, uživao je u mirovini, bio sa svojom obitelji, radio stvari koje zadnjih 30 godina nije mogao ali nije lako prestati s nečim sta radis cijeli zivot.
I nije bitno dali Vi, ja ili netko treci imamo dovoljno uzbuđenja gledajući f1 s njim ili bez njega, vazno je dali on ima dovoljno uzbuđenja bez F1 ili s njim.
MS- je dio povijesti? -Slažem se. Ali još uvijek puno toga može dati ovom sportu.
Mnogi veliki sportaši vračali su se iz mirovine i pobijeđivali osvajali naslove, ponovo pisali povijest (npr.Jordan).
Nema razloga da isto nebude i sa Schumacherom, pogotovo jer se vidjelo da je presretan zbog ove prilike i prepun motiva za utrkivanjem i pobjeđivanjem.

Kao fan F1 presretan sam jer se legenda ovog sporta vratila na stazu.

Pozdrav.
Michael is faster than you!!
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

pospani gad je napisao/la: Evo.... ovako. Niki Lauda se vratio. I Alain Prost se vratio ( ali poslije planiranog pauziranja ). I osvojili su još po jedan naslov. Željeli su biti bolji. Imati više pobjeda. Svega.
A gdje je tu Michael Schumacher?! Što on treba osvojiti da bude bolji?

...

Lijep pozdrav.
ne znam šta da ti kažem,mislim sve to što si ti reko je tvoje subjektivno viđenje situacije...to što tebi nije jasno zašto on uopće želi voziti iako je osvojio sve što može je upravo ono zbog čega ja cijenim...čovjek uvijek želi više,bez obzira na sve,a to je u sportu vrlina...na kraju krajeva mercedes ga je uveo u f1,pa im na neki način vraća dug za to...također,mislim da su tu upleteni i domoljubni osjećaji,može se reć da čovjek vozi za njemačku a ne za mercedes gp tim...Schumacher kao i većina ljudi,voljeli ga ili ne,smatraju da bi mogao ispisati još par stranica povijesti,što mene iskreno raduje.nije on za povijest još,daleko od toga...41 godina je ništa,pogotovo za čovjeka je valjda zadnjih 20 godina (osim onih 4-5 mjeseci kad je slomio nogu )u vrhunskoj fizičkoj formi.njegov povratak dignut će gledanost formule 1 za bar 10% u odnosu na slučaj kad ga ne bi bilo
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

vidc je napisao/la: ne znam šta da ti kažem,mislim sve to što si ti reko je tvoje subjektivno viđenje situacije...to što tebi nije jasno zašto on uopće želi voziti iako je osvojio sve što može je upravo ono zbog čega ja cijenim...čovjek uvijek želi više,bez obzira na sve,a to je u sportu vrlina...na kraju krajeva mercedes ga je uveo u f1,pa im na neki način vraća dug za to...također,mislim da su tu upleteni i domoljubni osjećaji,može se reć da čovjek vozi za njemačku a ne za mercedes gp tim...Schumacher kao i većina ljudi,voljeli ga ili ne,smatraju da bi mogao ispisati još par stranica povijesti,što mene iskreno raduje.nije on za povijest još,daleko od toga...41 godina je ništa,pogotovo za čovjeka je valjda zadnjih 20 godina (osim onih 4-5 mjeseci kad je slomio nogu )u vrhunskoj fizičkoj formi.njegov povratak dignut će gledanost formule 1 za bar 10% u odnosu na slučaj kad ga ne bi bilo
Hm..... naravno.... ovaj moj post je bio velikim dijelom subjektivan... tako ja koristim svoje pravo na ovome forumu - pišem svoje mišljenje.

Što mi možemo dobiti sa jednim velikim Michaelom Schumcherom u novoj F1 2010.-oj. Sa autom koji je bio superioran i čiji se nasljednik počeo raditi vrlo pomno i rano??!! Dobit' ćemo trubu od sezone..... u kojoj će Nijemac razvaliti sve bez po muke, jer mu je sve servirano na dlanu.

On će Mercedes GP pomoći oko toga jer ipak ima ( davnog ) iskustva sa F1 automobilima bez natakanja goriva. I pomoći će im u koje-čemu jer je sposoban.

A što mi, F1 fanovi imamo od tog što će on pobijediti u bar trećini utrka cijele sezone i postati prvak nakon povratka? Misliš li da će to biti zanimljiva sezona? Zato što se Michael vratio i sve pobjeđuje sa superiornim autom, sa odličnim šefom i odličnom pozadinom iz Stuttgarta?
Da li mladi Nico treba čekati još koju sezonu dok bivši prvak formule 1 ispunjava svoje neke, nove sebične ambicije i pri tom zgrće lovu? A kao, on je potreban da F1 privuče gledanost i popularnost u 2010-oj? Otkad je on otišao/odlazio, popularnost ovog sporta je rasla, unatoč svim unutrašnjim previranjima i dodirnim političkim igrama FIA-e i nekim njenim, egoističnim pojedincima?

Tko voli F1 gledati, gledat' će je bez ili sa Michaelom. Tko ne voli, neće je gledati. Michael tu neće pridonijeti ništa pozitivnoga - može je ponovno učiniti dosadnom i predvidljivom. Bit' će zanimljiva samo njemu i lovatorima oko njega.

Michael Schumacher je ispisao svoje stranice u F1. Ne vidim niti jedan razlog da bude suprotno - da ponovno to radi, zašto se uopće vraća.....
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

pospani gad je napisao/la: Hm..... naravno.... ovaj moj post je bio velikim dijelom subjektivan... tako ja koristim svoje pravo na ovome forumu - pišem svoje mišljenje.

Što mi možemo dobiti sa jednim velikim Michaelom Schumcherom u novoj F1 2010.-oj. Sa autom koji je bio superioran i čiji se nasljednik počeo raditi vrlo pomno i rano??!! Dobit' ćemo trubu od sezone..... u kojoj će Nijemac razvaliti sve bez po muke, jer mu je sve servirano na dlanu.

On će Mercedes GP pomoći oko toga jer ipak ima ( davnog ) iskustva sa F1 automobilima bez natakanja goriva. I pomoći će im u koje-čemu jer je sposoban.

A što mi, F1 fanovi imamo od tog što će on pobijediti u bar trećini utrka cijele sezone i postati prvak nakon povratka? Misliš li da će to biti zanimljiva sezona? Zato što se Michael vratio i sve pobjeđuje sa superiornim autom, sa odličnim šefom i odličnom pozadinom iz Stuttgarta?
Da li mladi Nico treba čekati još koju sezonu dok bivši prvak formule 1 ispunjava svoje neke, nove sebične ambicije i pri tom zgrće lovu? A kao, on je potreban da F1 privuče gledanost i popularnost u 2010-oj? Otkad je on otišao/odlazio, popularnost ovog sporta je rasla, unatoč svim unutrašnjim previranjima i dodirnim političkim igrama FIA-e i nekim njenim, egoističnim pojedincima?

Tko voli F1 gledati, gledat' će je bez ili sa Michaelom. Tko ne voli, neće je gledati. Michael tu neće pridonijeti ništa pozitivnoga - može je ponovno učiniti dosadnom i predvidljivom. Bit' će zanimljiva samo njemu i lovatorima oko njega.

Michael Schumacher je ispisao svoje stranice u F1. Ne vidim niti jedan razlog da bude suprotno - da ponovno to radi, zašto se uopće vraća.....
naravno,što se tiče mišljenja,nisam ni rekao drugačije :D
dakle,ti pretpostavljaš da će ih schumacher pomest sve...zar ne bi svatko želio u formuli 1 gledat najbolje vozače,makar to bila dominacija?ja bi radije to nego gledao kamaru izjednačenih vozača samo da bi stvar bila zanimljivija.bude li on dominirao i npr.osvoji naslov 5 utrka prije kraja,to bi pokazalo koliko su ovi današnji vozači loši...ovo će biti izvrsna prilika da i oni pokažu od čega su napravljeni...prvenstveno mislim na hamiltona i vettela jer oni nisu nikad vozili protiv njega...a ovo za rosberga,ako ništa ovo mu može biti odlična prilika za napredovat,i veliki motiv,zamisli dobiti schumachera u istom bolidu...
al sve u svemu,sumnjam da će schumacher dominirat kako misliš,jebem mu,pa neće lewis u McMu,alonso i massa u ferrariju,vettel u RBu biti tolko loši :D
recimo vidim da ti žališ za villeneuveom...iskreno,sumnjam da bi on donio išta zanimljivo formuli 1 osim što bi mogli reći da se na stazi nalazi 5 prvaka
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Ljudi, mislim da nema svrhe prepirati se tko je zaslužan za Ferrarijeve uspjehe. Ja mislim da su sva trojica poprilično zaslužna za to.
Trojac Todt-Brawn-Schumacher je vladao Ferrarijem u svoje vrijeme i mislim da ćemo još dugo čekati na neki tako uspješan trojac, ne samo u Ferrariju, nego i u cijeloj formuli 1. ;)
bugatti1001
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Safety Car

Post Postao/la bugatti1001 »

Schumy.d je napisao/la:Ljudi, mislim da nema svrhe prepirati se tko je zaslužan za Ferrarijeve uspjehe. Ja mislim da su sva trojica poprilično zaslužna za to.
Trojac Todt-Brawn-Schumacher je vladao Ferrarijem u svoje vrijeme i mislim da ćemo još dugo čekati na neki tako uspješan trojac, ne samo u Ferrariju, nego i u cijeloj formuli 1. ;)
Upravo tako! Ne treba sad tražit dlake u jajcima... Imamo prilike ponovno gledat Michaela za volanom i sama ta činjenica je više nego dovoljna!

P.S.
Ni Ralf sad ne isključuje mogućnost povratka u F1... :biggrin:
slika
130R
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la 130R »

Schumy.d je napisao/la:Ljudi, mislim da nema svrhe prepirati se tko je zaslužan za Ferrarijeve uspjehe. Ja mislim da su sva trojica poprilično zaslužna za to.
Ne prepiremo se, izražavamo svoje mišljenje. :biggrin:

Takva ekipa je zadnji put prije njih bila u Mercedesu 50-ih sa Neubauerom, Uhlenhautom, Fangiom i Mossom (najbolji od najboljih tog vremena u jednoj ekipi). Trebalo je skoro 40 godina da se kombinacija tako dobrih ljudi ponovi u jednoj momčadi i ne vjerujem da će za iduči put trebati išta manje vremena. Iako, evo ga, Mercedes opet ide tim putem.

Nego nešto govore na njemačkom RTL-u da će Mercedes prirediti nekakav Schumacher show, nemam pojma šta, nisam ja to vidio, djed je čuo to onako u letu po programima pa mi je rekao. Dali zna tko o čemu je rječ?
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

130R je napisao/la:
Nego nešto govore na njemačkom RTL-u da će Mercedes prirediti nekakav Schumacher show, nemam pojma šta, nisam ja to vidio, djed je čuo to onako u letu po programima pa mi je rekao. Dali zna tko o čemu je rječ?
Dobro ti je djed govorio... :D
Mercedes planira krajem prvog mjeseca "prezentirati" javnosti gazdu u novoj momcadi. :| Tamo ce biti i njegov momcadski kolega Rosberg.
slika
luka_kimi
Moderator
Moderator

Navodno (Don't shoot the mesengeer) je za 2011. godinu dogovorena kombinacija Raikkonen-Schumacher u Mercedesu. Rosberg bi išao u McLaren, a Button... Ne zna se. Uglavnom, jako malo vjerojatno, ali lijepo za čuti... :doubt:
slika
Lotus
Navijam za: sebe

Post Postao/la Lotus »

luka_kimi je napisao/la:Navodno (Don't shoot the mesengeer) je za 2011. godinu dogovorena kombinacija Raikkonen-Schumacher u Mercedesu. Rosberg bi išao u McLaren, a Button... Ne zna se. Uglavnom, jako malo vjerojatno, ali lijepo za čuti... :doubt:
Cisto sumnjam.McLaren vise nema apsolutno nikakvu obvezu da slusa Mercedes i njihove preporuke oko vozaca.
Niti mislim da bi Button imao tako slab ugovor da ga se makne iz momcadi nakon godinu dana.
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

luka_kimi je napisao/la:Navodno (Don't shoot the mesengeer) je za 2011. godinu dogovorena kombinacija Raikkonen-Schumacher u Mercedesu. Rosberg bi išao u McLaren, a Button... Ne zna se. Uglavnom, jako malo vjerojatno, ali lijepo za čuti... :doubt:
A jel se može znati otkud je informacija?
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Hoćeš reći "Messenger"? :)
Avanti FER, Avanti!!!
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

zvjerko je napisao/la:
Iz glave, perhaps? :biggrin:
luka_kimi
Moderator
Moderator

Ricxpa je napisao/la:
zvjerko je napisao/la:
Iz glave, perhaps? :biggrin:
Ma izmislio sam je... :roll:

Bildove službene stranice. ;) Link iz nekog razloga ne mogu staviti. ;)
slika
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

to nema nikakovog smisla......osim eventualno financijskog u vidu što će kimi za svoj nerad sljedeće godine također dobiti ček, a onda iza toga ferrari zatvara kesu

ali kimi je prije svega još jednom pokazao da si je na prvom mjestu on sam (što nužno nije ništa loše) a f1 tu tek tako kao dobra zanimacija......osobno mi uopće neće faliti njegov diletantizam

schumacher je s druge strane pokazao da je prava freakčina i odlučio se (poput dosta velikana u profesionalnim sportovima koji sam sport vole više od sebe, za razliku od finca) vratiti......svima mora biti jasno da scumacher užasno puno riskira, ali f1 je jača od njega....

drago mi je da se vratio, biti će jako zanimljivo.............mislim da nas čeka jedna od najboljih sezona ikad
Sida79
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la Sida79 »

luka_kimi je napisao/la:Ne, nema. Jean Todt na mjesto "šefa" u Ferrarijevoj F1 ekipi došao je 1993. godine. U iduće tri godine, dakle do dolaska Michaela Schumachera u Ferrari, Ferrari ostvaruje 2 (?) pobjede, Berger u Hockenheimu 1994. i Alesi u Montrealu 1995. U sljedeće tri godine, nakon dolaska Michaela Schumachera, Ferrari ostvaruje 14 pobjeda, i to svih 14 Michaelovih. Sada ti uspoređuj podatke 3 godine prije i tri godine poslije Michaela u Ferrariju i uzmi u obzir da je Todt bio tu cijelo vrijeme.
Ne znam za Todta ali Ferrari je tamo od '91 kada su bili zadnja sprdačina od bolida i samo ih je izvlačilo od sramote što su imali bolje vozače od manjih momčadi pa do dolaska Schumachera fest napredovao. Već '94 i '95 je bilo pregršt situacija kada je auto djelovao zaista odlično, "samo" bi krepao valjda čim bi stavio nogu na gas, therefore je broj pobjeda od 95-96-97-98 rastao ritmom 1-3-5-6 što, iskreno, i nije baš impresivno imajući na umu opću mobilizaciju koju je taj potez (dovođenje Schumachera) donio i 120% koliko su tada svi pružali samo za pripremanje tog jednog jedinog Schumacherovog bolida, da ne spominjemo eliminaciju konkurencije u vidu pravovremenog dolaska postepene propasti koju je doživjela jedna od tada samo dvije momčadi jače od Ferrarija odlaskom ključnih ljudi, aka Benetton. :)
Odgovori