The Greatest je napisao/la:
Hmmm... Da li se sjećaš možda (ja mislim da je bila 2008. godina) kada je Hamilton u Bahreinu isto pokazivao na stazi sporijim autima koji su bili u izravnoj borbi sa njim?
Da, i Rubens prošle godine... Ni ovo danas ni primjeri prije nisu baš za pohvalu, ali su razumljive. Nisu ljudi roboti, normalno da im skoče živci jer znaju da gube vrijeme "bez veze". Nije neka stvar oko koje se treba dizat prašina...
Naravno. Ja nisam ništa rekao. Samo sam napisao da mu se gadi čovjek koji to radi na stazi, a navija za nekog drugog koji radi isto to. PEACE!
Određene osobe koje su tada pljuvale po Hamiltonu, danas brane Alonsa. Dvoličnost, nema šta.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.
Taj čovjek očajnički treba PR lekcije. Odličan je na stazi, posebno mi je drag nakon svega što je prolazio u McLarenu, ali svaki put kad progovori zvuči kao narikača.
p@rtibrejker je napisao/la:Sve bi to bilo ok da se Di Grassi valjda uzbuđen ko neko dijete "borio" krivudanjem po stazi. Ili to nisi primjetio?
Kakve to veze ima, ma da je i 10 sek sporiji, on je ispred a ovaj koji je brži nek se potrudi prestići ga.
Pa recimo može dignuti pesnicu u zrak i malo pokazati ljutnju kako ovaj vozi?
Uostalom, gdje je spomenuto "trebao me propustiti"?
Di Grassi ima svojih 5 min slave, vidjeli smo kako je vrludao, Alonso je bio nanerviran, move along, nothing to see here...
Zanimljiviji mi je "wanker" izraz, ali koga ustvari zaboli za to osim dežurnih dušebrižnika?
"Joj dignuo je srednji prst, koja nula od čovjeka"
Ma dajte...
- Oviedon Ihmisohjus - ...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Igor18 je napisao/la:"I lost a few laps behind di Grassi, who must have thought the world championship was at stake in Monaco,but that's up to him. And then the strategy was perfect and we could recover a lot of positions.
Dani je napisao/la:Određene osobe koje su tada pljuvale po Hamiltonu, danas brane Alonsa. Dvoličnost, nema šta.
Tako je Dani.
Nek nam je što više Hamiltona i Alonsa na stazi.
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
A šta reći, dobro je sedmo mjesto s obzirom na start iz boksa. Išlo mu je na ruku SC odmah na startu i promjena guma u prvom krugu, odmah se vidjelo da je to odlična odluka. Kasnije je obilazio ove sporije bolide čak i dosta lagano, ok, proradili su mu malo živci jer je bio nestrpljiv ali to je normalno, a i ne vidim razloga zašto bi ga itko propuštao ako je u istom krugu kao on, a realno gledajući čak ih je i dosta brzo prelazio.
Nakon što su se i drugi izredali u boksovima i nakon što je došao na šesto mjesto bilo je jasno dapomaka naprijed više neće biti već se trebalo suzdržati jer su gume morale izdržati do kraja utrke. S obzirom dasu drugi imali za 20-ak krugova novije gume njegov zaostatak u vremenima za ovim ispred i nije neko čudo, međutim mora se priznati da je ona greška na kraju nakon ulaska SC-a u boks i Alonsovo proklizavanja bila početnička, to se takvom vozaču nesmije dogoditi. Istina, gume su bile pri kraju ali to nije neka izlika, mogao je komotno mirno ubrzati i dovesti se do cilja na šestom mjestu jer Schumy nipod razno tamo ne može proći, ali eto, tko zna šta mu se tada motalo po glavi pa je tako pogriješio.
Iako će vjerojatno Schumy biti kažnjen jer je zabranjeno preticanje kada SC u zadnjem krugu ulazi u boks to ne znači ništa, ostaje činjenica da je Alonso pogriješio.
Bez obzira na sve, 7. mjesto je uspjeh s obzirom na sve, a red bullovci nisu daleko odmakli, što je na kraju krajeva najbitnije u trci za naslov.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Odlično odvožena utrka,zaspal malo na kraju. Iako će Šumi najvjerojatnije biti kažnjen,njegov potez smatram potezom genijalca. U čistoj bitki onako smaknuti Alonsa...strašno! Zašto je Alonsu zaplesao bolid? Pa upravo zato što je i on vidio zeleno svijetlo i isti tren pričepio gas!
Red Baron,Rain Master,Rain Man.....amerikanci ga jednostavno zovu.....KING!
...imao je danas malo sreće no "sreća prati hrabre" i ostvario je super rezultat s obzirom na okolnosti u kojima se našao...vjerojatno se nikad neće saznati zašto, no Alonso očigledno nije do kraja bio psihički spreman i koncentriran na ovu utrku jer "vozačaka pogreška" u subotu te ovo zaobilaženje drskog Schumya nisu baš stvari koje se događaju "u nizu" vozaču takvog kalibra...možda ima čovjek kakvih privatnih problema (vjerojatno glupost...no tko zna)...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Toon Army je napisao/la:...imao je danas malo sreće no "sreća prati hrabre" i ostvario je super rezultat s obzirom na okolnosti u kojima se našao...vjerojatno se nikad neće saznati zašto, no Alonso očigledno nije do kraja bio psihički spreman i koncentriran na ovu utrku jer "vozačaka pogreška" u subotu te ovo zaobilaženje drskog Schumya nisu baš stvari koje se događaju "u nizu" vozaču takvog kalibra...možda ima čovjek kakvih privatnih problema (vjerojatno glupost...no tko zna)...
Alonso je bio upućen u pravila i znao je da nema preticanja tako da ovo zaobilaženje se ne može smatrati pogreškom
A danas su bila zelena svjetla, zelene zastave, nije bilo oznake SC.
To se ne može usporediti jer su tad vrijedila druga pravila i ove oznake su u skladu s tadašnjim pravilom - nema preticanja do startno-ciljne linije.
Jednako tako zelena svjetla su u skladu s ovogodišnjim pravilima, pale/mašu se nakon SC linije (koja se na Monacu nalazi malo dalje od mjesta gdje je Alonso proklizao), međutim s obzirom da je to zadnji krug u obzir je došlo dotano pravilo o zabrani preticanja do kraja.
Uz to očito su u Ferrariju i McLarenu znali za to pravilo i obavjestili svoje vozače, zašto to Brawn nezna nek si malo počupa kosu. Alonso je bio nespreman na Šumija jer je očekivao da je i ovaj obavješten o istom.
Chuck Norris je napisao/la:
Alonso je bio upućen u pravila i znao je da nema preticanja tako da ovo zaobilaženje se ne može smatrati pogreškom
...da je "bio 100% u utrci ne bi "dozvolio" niti pokušaj pretjecanja a kamoli ovo što se deslio...nije on baš vozač koji će se micati jer su tako u boxu rekli - i to svom "prijatelju"...ako zbog ničeg drugog onda zbog prestiža...Alonso je od onih tipova trkača koji vjerojatno nikad ne želi biti pretican ni u pješačenju a kamoli na stazi...pustimo malo pogreška ili ne, znao neznao - on ovo ne bi ni mami dozvolio ako je "unutra"...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
Chuck Norris je napisao/la:
...da je "bio 100% u utrci ne bi "dozvolio" niti pokušaj pretjecanja a kamoli ovo što se deslio...nije on baš vozač koji će se micati jer su tako u boxu rekli - i to svom "prijatelju"...ako zbog ničeg drugog onda zbog prestiža...Alonso je od onih tipova trkača koji vjerojatno nikad ne želi biti pretican ni u pješačenju a kamoli na stazi...pustimo malo pogreška ili ne, znao neznao - on ovo ne bi ni mami dozvolio ako je "unutra"...
ova tvoja konstatacija me podsjetila na dogadaj iz Portugala 89...kad Mansell nakon pokazane mu crne zastave izbacuje sa staze Sennu...tad su pametni govorili kaj mu se nije maknuo i sve rijeseno jer je ovaj i tako dsq...on je postupio racerski i nazalost zbog toga mozda i izgubio naslov...danas kad Alonso napravi pametno i ne ude u ozbiljan konflikt s Schumacherom jer je obavjesten da preticanja nema,onda se opet njemu zamjera kaj se nije borio...meni malo glupo,al ok...po mom je postupio pametno
to naravno ne znaci da je Schumacher iskljucivi krivac za situaciju koja se dogodila...koliko se vidi vodi se spor oko toga da li je bilo receno da SC izlazi sa staze u tom krugu(koji je ujedno i posljednji)i tad je preticanje cisto...ako je pak bilo receno onak kak kazu Ferrari i McM,da utrka zavrsava pod SC-om onda je preticanje nepropisno...ocito nije bilo dobrog obavjestenja od strane sudaca i dogodilo se kaj se dogodilo...vjerujem da ce odgovorni snosit posljedice...a velicat prolazak pored nekog ko se tome ne nada i ne brani jer mu je receno da je gotovo mi je u najmanju ruku glupo...neovisno o kojim se vozacima radilo
goran007 je napisao/la:
ova tvoja konstatacija me podsjetila na dogadaj iz Portugala 89......a velicat prolazak pored nekog ko se tome ne nada i ne brani jer mu je receno da je gotovo mi je u najmanju ruku glupo...neovisno o kojim se vozacima radilo
89' - prestrašan scenarij brke, sjećam se...ne znam da li si čitao postove prije toga pa samo jedno pojašnje...pokušavam "psihološki obraditi" događaje iz subote i nedjelje te "obraniti" svoj stav da Alonso nije bio "skroz unutra"...ne znam gdje si pronašao veličanje tog pretjecanja ...ja "onom gadu" i u pravom pretjecanju seciram detalje samo da nađem mane (to je misija )...
malo ot. no 'ajde reci da nisi zbog toga Sennu još više zavolio i cijenio? (kao i ja )
@Toon Army
ono o velicanju nije islo tebe,vec opcenito neke koji od toga rade spektakl...Alonso je izjavio da je pitao da li smije napasti Hamiltona na sto je dobio negativan odgovor...cemu onda konstatacija da nije bio "unutra" zato jer nije ocekivao napad od Michaela kad mu je bilo receno da napada nema
kaj se tice 89 ja sam vec onda bio totalni fun pa mi ovaj potez nije priskrbio nist vise ljubavi i postovanja vec samo puno djecacke nervoze
Alonso je bio nespreman na Šumija jer je očekivao da je i ovaj obavješten o istom.
slažem se sa svime ovim ovim zadnjim
mislim da niko od vozača nije bio 100% siguran, zato su svi pojurili do cilja
evo to je ono šta mene buni...
i webber, i vettel, i svi ostali posli njih su kroz stratno ciljnu ravninu prošli punom brzinom
čemu to ako se ne smije preticati do kraja??
zašto pun gas nakon cca 60 krugova na istim gumama ako se triba samo dovaljat do cilja?
očito ni vozaći, a ni momčadi, šta je još bitnije, nisu sigurne šta je tribalo napravit u onom trenutku...
stiktno čitajući pravila, ono je za kaznu, međutim, rekacija sudaca na stazi, ono mahanje zelenim zastavama i zeleno svitlo na onim semaforima je kretenizam teški...
mahanje zelenim zastavama je upravo kontradiktorno pravilu po kojem je MS kažnjen
Da povučem paralelu u vezi MS-Alonso icidenta. Da li je poznato zašto Alonso nije kažnjen budući da je prešao Chandoka pod sc-om i žutim svjetlima, ako tko zna, nek malo pojasni. Čini mi se da je 2. krug bio u pitanju.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
kowalski je napisao/la:Da povučem paralelu u vezi MS-Alonso icidenta. Da li je poznato zašto Alonso nije kažnjen budući da je prešao Chandoka pod sc-om i žutim svjetlima, ako tko zna, nek malo pojasni. Čini mi se da je 2. krug bio u pitanju.
Hm, ima li snimka gdje tog incidenta?
Ili barem ovako riječima kad je to bilo?
Da li je bila možda situacija pred ulazak u box, pa nije radi toga kažnjen?
Drugi krug, Alonso na izlazu iz tunela prolazi Chandhok-a, a "all track yellow" te oznake sc-a, neznam, možda je vratio poziciju?
Evo link http://www.youtube.com/watch?v=Fwt5ZCKKBzA&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;, čini mi se da je to situacija kad alonso prolazi s vanjske strane.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
ovdje se vidi da je pod SC-om alonso prešao chandhoka.LAP 5 bolid broj 8 iza bolida broj 20...LAP 6 bolid broj 8 ispred bolida broj 20...Chandhok je u boks išao u 19.krugu,alonso u prvom,da ne bi bilo zabune...ne znam za slike i snimke toga,ali ovo jasno kaže da je pretekao pod SC-om jer se u tim krugovima voze vremena oko 1:5x:xxx,a ne 1:1x:xxx kao kad je utrka pod zelenim zastavama
Stvar je u tome da su u trenutku pretjecanaja upaljena žuta svijetla i oznaka sc-a je tu. Pitanje je sad da li je situacija trebala biti popraćena s žutim zastavama da bi vozač bio kažnjen, ili je nešto drugo posrijedi? Totalno mi je nejasno sve ovo.
kowalski je napisao/la:Stvar je u tome da su u trenutku pretjecanaja upaljena žuta svijetla i oznaka sc-a je tu. Pitanje je sad da li je situacija trebala biti popraćena s žutim zastavama da bi vozač bio kažnjen, ili je nešto drugo posrijedi? Totalno mi je nejasno sve ovo.
Jasno se na 0:13 vidi da pretiče chandhoka pod žutim zastavama. Posrijedi je to da ili suci nisu vidjeli ovu situaciju ili nisu željeli vidjet. Isto kao i ono massino prelaženje preko crte na izlasku iz boksa, svi su to vidjeli, al suci očito nisu.