Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: NOVOSTI - Prosinac 2012

Post Postao/la Cuky »

goran007 je napisao/la:
Cuky je napisao/la:definiraj "sveukupno najbrži"

Valjda je najbrži krug, bilo u utrci ili kvalifikacijama najjasniji pokazatelj brzine...ili je to možda brzina ekipe u boksu? negriješenje ekipe u boksu? manje kvarova=brži bolid?? jednostavno, ne shvaćam to "sveukupno najbrži"
ako je najbrži krug u utrci najjasniji pokazatelj brzine onda ispada da Senna i nije baš sinonim za brzinu kak ga ljudi shvaćaju s obzirom da ih za njega ipak ima premalo ...kaj se tiče kvalifikacija tu opet ispada da ih neki više žrtvuju radi utrka...
poanta je da je apsolutno glupo izdvajati takav krug iz konteksta utrke jer ima dosta faktora koji uvjetuju postavljanje takvog kruga...pogotovo u uvjetima kad nema tankanja pa si to brži što imaš manje goriva...ako u tim trenucima već imaš osiguranu poziciju zbilja ne vidim razlog za jurenje istog

Ovo je iskreno jako glupa izjava jer ne uspoređujemo vozačke kvalitete nego kvalitete bolida.
Najbrži bolid je onaj koji može odvoziti najbrže vrijeme u utrci ili kvalifikacijama. To što Senna nije imao toliko najbržih krugova ne znači da je on spor nego znači da je on promatrao utrku u cijelini, razmišljao unaprijed i (za razliku od npr. Maldonada) osvajao bodove za sebe i ekipu umjesto da je nepotrebno gubio ono što bi imao.

Ovo za gorivo...pa svi troše gorivo i ako malo pogledaš uglavnom se FL utrke postavlja u zadnjih 10-ak krugova. Ako imaš osiguranu poziciju ne vidiš razloga za jurenje FL-a?? To se slažem, ali opet...zašto na utrkama u kojima je Vettel u vodstvu slušamo Team Radio u kojem ga iz boksa mole da smanji tempo, ne juri FL i ne radi gluposti?
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

moglo bi se za početak uzeti svi najbolji krugovi u kvalifikacijama svakog vozača i najbolji krugovi u utrkama svakog vozača (koji su završili utrku) i onda uzeti prosjek. nakon toga, nekome će već pasti na pamet daljnja analiza pa uzeti najbolje krugove prije prvog odnosno drugog ulaska u box itd itd i svakim sljedećim dodatkom nečeg će se dobivati preciznija slika, problem je kaj je to puno posla i možda zanimljivo samo f1 freakovima :)
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

Cuky je napisao/la:
goran007 je napisao/la:
Cuky je napisao/la:definiraj "sveukupno najbrži"

Valjda je najbrži krug, bilo u utrci ili kvalifikacijama najjasniji pokazatelj brzine...ili je to možda brzina ekipe u boksu? negriješenje ekipe u boksu? manje kvarova=brži bolid?? jednostavno, ne shvaćam to "sveukupno najbrži"
ako je najbrži krug u utrci najjasniji pokazatelj brzine onda ispada da Senna i nije baš sinonim za brzinu kak ga ljudi shvaćaju s obzirom da ih za njega ipak ima premalo ...kaj se tiče kvalifikacija tu opet ispada da ih neki više žrtvuju radi utrka...
poanta je da je apsolutno glupo izdvajati takav krug iz konteksta utrke jer ima dosta faktora koji uvjetuju postavljanje takvog kruga...pogotovo u uvjetima kad nema tankanja pa si to brži što imaš manje goriva...ako u tim trenucima već imaš osiguranu poziciju zbilja ne vidim razlog za jurenje istog

Ovo je iskreno jako glupa izjava jer ne uspoređujemo vozačke kvalitete nego kvalitete bolida.
Najbrži bolid je onaj koji može odvoziti najbrže vrijeme u utrci ili kvalifikacijama. To što Senna nije imao toliko najbržih krugova ne znači da je on spor nego znači da je on promatrao utrku u cijelini, razmišljao unaprijed i (za razliku od npr. Maldonada) osvajao bodove za sebe i ekipu umjesto da je nepotrebno gubio ono što bi imao.

Ovo za gorivo...pa svi troše gorivo i ako malo pogledaš uglavnom se FL utrke postavlja u zadnjih 10-ak krugova. Ako imaš osiguranu poziciju ne vidiš razloga za jurenje FL-a?? To se slažem, ali opet...zašto na utrkama u kojima je Vettel u vodstvu slušamo Team Radio u kojem ga iz boksa mole da smanji tempo, ne juri FL i ne radi gluposti?
1)meni je brdo tvojih i još nekih drugih izjava glupo pa ih tako ne nazivam...ali ajde,tvoje pravo....mi tu govorimo o najbržem krugu ko najmjerodavnijem pokazatelju brzine,a on to definitivno nije...a on je djelo i vozača i bolida i zato sam ti dao taj najjednostavniji primjer...znači utrke npr.88/89 Mclaren nije bio najbrži ako Senna/Prost nemaju najbrži krug?
2)daj se odluči koji je po tebi najbrži..onaj koji najbrže može odvoziti najbrži krug u utrci ili kvalama...i koje je to najbrže vrijeme u utrci...prvi do cilja ili najbrži krug...po meni niti jedan..opet ću se načas vratiti na Sennu koji govori o tome kak je brz bolid onaj koji se dugo može voziti brzo,a ne samo u određenom segmentu utrka(što u biti daje najbrži krug)
3)aha,Senna je gledao utrke u cjelini,ali jedan Alonso kalkulira jer on ne vidi cjelinu...a i istini za volju Senna nije baš bio uvjek tako razborit kako ti tvrdiš
4)moja teorija je da je Vettel imao toliko brzine(al mogli bi recimo i Webbera npr.u Koreji) da na kraju ne riskiraju ništa nego su i bez ikakog rizika svijet za sebe

bitno po meni je to da ste našli jednu analizu i nje se držite ko "pijan plota"...pa sad imate dosta vremena do nove sezone pa lijepo ajde trku po trku...idemo vidjeti okolnosti u kojima je nešto odvoženo,pogledati vremena od kvala do trke,uvjete u kojima su ta vremena odvožena,ako si najbrži koliko si od koga brži i na temelju toga dati neku procjenu...ova po najboljem krugu može dati eventualno zanimljiv statistički podatak,ali uzimat ju ko releavntnu kod generalne procjene brzine bolida u utrci je u najmanju ruku smješno
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...svečano izjavljujem da se napokon s nečim u potpunosti slažem sa Danielom Craigom :D ...za bilo koji bolid je jednostavno besmisleno tvrditi (u ovogodišnjim okolnostima) da je "najbrži" - ma što to značilo...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

goran007 je napisao/la: bitno po meni je to da ste našli jednu analizu i nje se držite ko "pijan plota"...pa sad imate dosta vremena do nove sezone pa lijepo ajde trku po trku...idemo vidjeti okolnosti u kojima je nešto odvoženo,pogledati vremena od kvala do trke,uvjete u kojima su ta vremena odvožena,ako si najbrži koliko si od koga brži i na temelju toga dati neku procjenu...ova po najboljem krugu može dati eventualno zanimljiv statistički podatak,ali uzimat ju ko releavntnu kod generalne procjene brzine bolida u utrci je u najmanju ruku smješno
http://www.f1fanatic.co.uk/2012/12/03/2 ... rformance/" onclick="window.open(this.href);return false;
tu piše da su uzimana najbrža vremena u toku cijelog vikenda, znači za svaki bolid je uzeto najbrže vrijeme koje je napravio od petka do nedjelje. mclaren najbrži i što se tiče brzine ne postoje neke velike fluktuacije tokom cijele sezone što se fino vidi na grafu.
mclaren= 7 pobjeda + dva odustajanja s prvog mjesta, red bull = 7 pobjeda + jedno odustajanje s prvog mjesta,
po 8 pp i jedni i drugi.
ja ne vjerujem da postoji bolid kod kojeg su ogromne razlike u brzini između kvalifikacija i utrke i da tu puno ima do setupa (npr. po mom mišljenju ferrari je redovno mogao uzimat bolje startne pozicije ali s obzirom na to da njihov bolid nešto bolje ide pun nego prazan išli su na to da bolid pripremaju prvenstveno za utrku a u kvalifikacijama šta bude).

al eto, dok netko ne provede detaljnu analizu, hajdemo se svi složiti da su u toku sezone svi imali jednako brze bolide
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

vidc je napisao/la:
al eto, dok netko ne provede detaljnu analizu, hajdemo se svi složiti da su u toku sezone svi imali jednako brze bolide
:biggrin: :biggrin:

Ma složit ćemo se svi su imali jednake bolide samo je RB imao sreću da ima čudotvorca Vettela.
Jesi sad zadovoljan
...put u raj nije posut ružama...
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Chuck Norris je napisao/la:
vidc je napisao/la:

Ma složit ćemo se svi su imali jednake bolide samo je RB imao sreću da ima čudotvorca Vettela.
Jesi sad zadovoljan
ne, zato što to nije istina jer nisu imali jednake bolide. sad kad sve ide prema tome da je mclaren najbrži bolid onda se inzistira na nekim analizama od zavoja do zavoja svake staze,svake sesije u svih 20 utrka pa da eto utvrdimo tko je imao najbrži bolid. a lako je bilo izvalit da je vettelu lagano osvojit naslov kad vozi dominantan bolid, bez ikakve analize ;)
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Vuksa_KC »

Vidc, pa zar ti nije za RB-ovu dominanost dovoljno da su u kvalama koristili DRS gdi nitko drugi nije.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Vuksa_KC je napisao/la:Vidc, pa zar ti nije za RB-ovu dominanost dovoljno da su u kvalama koristili DRS gdi nitko drugi nije.
možda zato što je takav setup, s dosta downforcea i manjim top speedom? s druge strane, DRS pale vozači, ne pali se automatski pa da se to može pripisat bolidu
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

vidc je napisao/la:
vidc je napisao/la:

Jesi sad zadovoljan
ne, zato što to nije istina jer nisu imali jednake bolide. sad kad sve ide prema tome da je mclaren najbrži bolid onda se inzistira na nekim analizama od zavoja do zavoja svake staze,svake sesije u svih 20 utrka pa da eto utvrdimo tko je imao najbrži bolid. a lako je bilo izvalit da je vettelu lagano osvojit naslov kad vozi dominantan bolid, bez ikakve analize ;)
gle kolega,zbilja se neću prepucavati i odmah sam rekao da dotičnu analizu ne priznajem i da ju smatram samo zanimljivim statističkim podatkom,ali kaj nisu u ozbiljnoj borbi za naslov bili Vettel i Fernando...pa kak je u toj analizi prošao Ferrarijev bolid...pa po toj analizi ispada da je 4. s povećim zaostatkom za RB-om(što se i dalo vidjeti na većini staza,pogotovo prema kraju)...znači,nakon te analize navijač Alonsa bi trebao biti još ponosniji na njega...
..ali ovo nije Story ili Glorija već forum na kojem bi trebali biti ljudi koji vole F1,ponešto(neko više neko manje) zna o F1,u svakom slučaju kolege koji bi trebali i htjeti čuti,prodiskutirati i naučiti koju novu stvar i informaciju...zato,ja od početka inzistiram da razgovaramo trku po trku,da vidimo tko je kaj napravio i u kojim uvjetima,da usporedimo vremena po krugu kroz cijelu utrku,itd pa da vidimo koje će naša analiza iznjedrit podatke...
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Vettel je prije 10-15 dana dobio 2012 DHL Fastest Lap Award koja se dodjeljuje vozaču s najviše najbržih krugova u trci. Želim rasčlambu i ovih podataka, vezano uz to ko je najbrži...a ja idem na rakiju. :D
Australian Jenson Button McLaren-Mercedes 1:29.187
Malaysian Kimi Räikkönen Lotus-Renault 1:40.722
Chinese Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1:39.960
Bahrain Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 1:36.379
Spanish Romain Grosjean Lotus-Renault 1:26.250
Monaco Sergio Perez Sauber-Ferrari 1:17.296
Canadian Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 1:15.752
European Nico Rosberg Mercedes 1:42.163
British Kimi Räikkönen Lotus-Renault 1:34.661
German Michael Schumacher Mercedes 1:18.725
Hungarian Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 1:24.136
Belgian Bruno Senna Williams-Renault 1:52.822
Italian Nico Rosberg Mercedes 1:27.239
Singapore Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1:51.033
Japanese Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 1:35.774
Korean Mark Webber Red Bull Racing-Renault 1:42.037
Indian Jenson Button McLaren-Mercedes 1:28.203
Abu Dhabi Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 1:43.964
United States Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 1:39.347
Brazilian Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:18.069
Letimično pogledao i vidim 3 puta Merc, 2 puta Sauber, nema Ferrarija...zaključak?!
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

...a ako ćemo nastaviti s prepucavanjima najveću brzinu bolida je zabilježena kod Kimija u Italiji...letimičnim pregledom niti jedna od prve tri momčadi nije bilježila najveće brzine u kvalifikacijama već su uvijek pri ili na vrhu bili momci iz drugog plana...
...a iz ovog što je američki turist u Južnoj Americi stavio se da zaključiti da u stvari je mercedes imao jako dobar bolid ali su mu vozači jako loši pa nisu mogli povezati tj. odvesti u kontinuitetu puno dobrih krugova a vidi se da su mogli biti jako brzi :D -tj. da je bolid pun potencijala i brzine :) ...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Evo jednog zanimljivog teksta - http://mladenjergovic.com/i-wow-u
[nije Mladen pisao]
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

speedy56 je napisao/la:Evo jednog zanimljivog teksta - http://mladenjergovic.com/i-wow-u
[nije Mladen pisao]
Iskreno tekst bezveze
Što bi se u mom kraju reklo sataraš
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

speedy56 je napisao/la:Evo jednog zanimljivog teksta - http://mladenjergovic.com/i-wow-u
[nije Mladen pisao]
Iskreno tekst bezveze
Što bi se u mom kraju reklo sataraš
Tekst mi se nije dalo ni čitat do kraja, ali sataraš je zakon :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Nije loš ako se uz njega prisloni meso :lol:
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Umjesto Turske moglo bi se iduce godine voziti na A1 ringu
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Toon je napisao/la:...a ako ćemo nastaviti s prepucavanjima najveću brzinu bolida je zabilježena kod Kimija u Italiji...letimičnim pregledom niti jedna od prve tri momčadi nije bilježila najveće brzine u kvalifikacijama već su uvijek pri ili na vrhu bili momci iz drugog plana...
...a iz ovog što je američki turist u Južnoj Americi stavio se da zaključiti da u stvari je mercedes imao jako dobar bolid ali su mu vozači jako loši pa nisu mogli povezati tj. odvesti u kontinuitetu puno dobrih krugova a vidi se da su mogli biti jako brzi :D -tj. da je bolid pun potencijala i brzine :) ...
ok, odustajem. ne zna se tko je imao najbrži bolid!možda je ferrari najbrži (ako ćemo biti banalni kao Toon ,onda i jest jer ima najbolji start odnosno s mjesta uspije razviti najveću brzinu do prvog zavoja!), samo je alonso nesposoban. hamilton je katastrofa od vozača jer svojom vožnjom je dva puta pokvario bolid i oduzeo dvije čiste pobjede mclarenu. vettel je kao što chuck norris reče čudotvorac i osvojio naslov u kanti.
ako ništa ne znače riječi hamiltona i whitmarsha o brzini mclarena, onda jebi ga. nema smisla raspravljat dalje jer je očito da se mora forsirat priča o vettelu koji naslov može osvojit samo s najbržim bolidom a da su hamilton i alonso dva najbolja vozača danas pa tek iza ostali
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

brzina momcadi je varirala od trke do trke među najbrzima su uvijek bili McLaren i RedBull u pocetku McLaren pa poslije malo Red Bull pa poslije opet McLaren opet tu negdje . Bit je da nije Newey otkrio kako opet nekako plinove dovoditi do difuzora sumnjam da bi Vettel bio tu di je NHF .
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

F1NAC je napisao/la:brzina momcadi je varirala od trke do trke među najbrzima su uvijek bili McLaren i RedBull u pocetku McLaren pa poslije malo Red Bull pa poslije opet McLaren opet tu negdje . Bit je da nije Newey otkrio kako opet nekako plinove dovoditi do difuzora sumnjam da bi Vettel bio tu di je NHF .
da ferrari nije napravio bolid koji se jako rijetko kvari sumnjam da bi se Alonso borio za naslov NHF ;)
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

@vidc - nitko ne osporava brzinu McL. Ti si se "ko pijan plota" uhvatio nečega i pokušavaš isforsirati priču o jadnom Vettelu koji je naslov osvojio pored dominantnih McL. To naprosto nije istina. Prije svega do danas nisi odgovorio na jedno osnovno pitanje:
@vidc....bez namjere provociranja molim te elaboriraj mi na temelju čega je to McL bio najbrži bolid? Na temelju jednog kruga? Na temelju cijele utrke? Najbolji po top sped? Odnosno interesira me što si to ti izvukao kao zaključak iz onog iznad? (str. 2 ove teme).
...osoba koja je ove sezone imala najveći izmjerenu brzinu je Kimi
...osoba koja je ove sezone imala najviše brzih krugova je Vettel
...osoba koja je ove sezone najviše puta pobijedila je Vettel
...momčad koja je ove sezone sakupila najviše bodova je RB.

Mcl je imao odličan bolid i to nitko ne pokušava osporiti (ja najmanje) i to u svakom slučaju potvrđuje 7 ovogodišnjih pobjeda - jednako kao i RB.

Sve ovo u stvari samo govori u prilog Alonsu koji se do kraja borio za naslov a u niti jednoj relevantnoj kategoriji nije u igri - a tu dolazimo do onoga što je goran, james goran rekao: utrka po utrka pa če vidjeti tko, koga gdje kada i zašto...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

vidc je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:brzina momcadi je varirala od trke do trke među najbrzima su uvijek bili McLaren i RedBull u pocetku McLaren pa poslije malo Red Bull pa poslije opet McLaren opet tu negdje . Bit je da nije Newey otkrio kako opet nekako plinove dovoditi do difuzora sumnjam da bi Vettel bio tu di je NHF .
da ferrari nije napravio bolid koji se jako rijetko kvari sumnjam da bi se Alonso borio za naslov NHF ;)
ja sam samo htio reći da Vettel bez puhanja plinova u difuzor nije na nivou Hamiltona i Alonsa .... ocito me nisi razumio
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

F1NAC je napisao/la: ja sam samo htio reći da Vettel bez puhanja plinova u difuzor nije na nivou Hamiltona i Alonsa .... ocito me nisi razumio
pa i ferrari i mclaren su imali blown difuzor. možda alonso i hamilton nisu sposobni to iskoristit na način na koji vettel koristi?

Toon je napisao/la:@vidc - nitko ne osporava brzinu McL. Ti si se "ko pijan plota" uhvatio nečega i pokušavaš isforsirati priču o jadnom Vettelu koji je naslov osvojio pored dominantnih McL. To naprosto nije istina. Prije svega do danas nisi odgovorio na jedno osnovno pitanje:
@vidc....bez namjere provociranja molim te elaboriraj mi na temelju čega je to McL bio najbrži bolid? Na temelju jednog kruga? Na temelju cijele utrke? Najbolji po top sped? Odnosno interesira me što si to ti izvukao kao zaključak iz onog iznad? (str. 2 ove teme).
...osoba koja je ove sezone imala najveći izmjerenu brzinu je Kimi
...osoba koja je ove sezone imala najviše brzih krugova je Vettel
...osoba koja je ove sezone najviše puta pobijedila je Vettel
...momčad koja je ove sezone sakupila najviše bodova je RB.

Mcl je imao odličan bolid i to nitko ne pokušava osporiti (ja najmanje) i to u svakom slučaju potvrđuje 7 ovogodišnjih pobjeda - jednako kao i RB.

Sve ovo u stvari samo govori u prilog Alonsu koji se do kraja borio za naslov a u niti jednoj relevantnoj kategoriji nije u igri - a tu dolazimo do onoga što je goran, james goran rekao: utrka po utrka pa če vidjeti tko, koga gdje kada i zašto...
mclaren je imao bolid koji je bio u stanju na velikoj većini staza odvoziti najbrži krug u trenucima kad se ganja najbrži krug (kvalifikacije, FP3 itd.), a i kad nisu bili najbrži bili su tu negdje iza najbržih. znači sirova brzina bolida je na mclarenovoj strani.
top speed nema veze s ovim i ne razumijem čemu toliko banaliziranje. najbrži krug utrke isto ne govori ništa jer je previše tu faktora u igri (koje gume, koliko su friške gume itd.)
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

vidc je napisao/la:
F1NAC je napisao/la: ja sam samo htio reći da Vettel bez puhanja plinova u difuzor nije na nivou Hamiltona i Alonsa .... ocito me nisi razumio
pa i ferrari i mclaren su imali blown difuzor. možda alonso i hamilton nisu sposobni to iskoristit na način na koji vettel koristi?
Renaultov i Mercedesov motor su mogli puno agresivniju mapu motora imat nego sto bi to imao Ferrarijev motor sto se tice EBDa.
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

vidc je napisao/la:mclaren je imao bolid koji je bio u stanju na velikoj većini staza odvoziti najbrži krug u trenucima kad se ganja najbrži krug (kvalifikacije, FP3 itd.), a i kad nisu bili najbrži bili su tu negdje iza najbržih. znači sirova brzina bolida je na mclarenovoj strani.
U pravu si jadin RB je uvijek kretao iz začelja i nikad nije bio konkurentan - ma sve, baš sve je strani McL u toj usporedbi
vidc je napisao/la:
top speed nema veze s ovim i ne razumijem čemu toliko banaliziranje. najbrži krug utrke isto ne govori ništa jer je previše tu faktora u igri (koje gume, koliko su friške gume itd.)
...posljednji put i odustajem: Što ima veze? Po čemu si ti to zaključio da je McL bio bolji bolid od RB? Što to trebam gledati kako bih mogao zaključiti da je McLaren bio brži? Koji su relevantni pokazatelji koji dokazuju da je RB bio sporiji od McL. Ja jednostavno to ne znam pa čekam da me ti prosvijetliš.
Zaključano