Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: NOVOSTI - Prosinac 2012

Post Postao/la vidc »

Toon je napisao/la: U pravu si jadin RB je uvijek kretao iz začelja i nikad nije bio konkurentan - ma sve, baš sve je strani McL u toj usporedbi
tko je rekao da RB nije bio konkurentan?
Toon je napisao/la: ...posljednji put i odustajem: Što ima veze? Po čemu si ti to zaključio da je McL bio bolji bolid od RB? Što to trebam gledati kako bih mogao zaključiti da je McLaren bio brži? Koji su relevantni pokazatelji koji dokazuju da je RB bio sporiji od McL. Ja jednostavno to ne znam pa čekam da me ti prosvijetliš.
pogledaj vremena najbržih krugova svakog vikenda tokom cijele sezone i vidi koji tim ima najviše tih. to je brzina bolida, mogućnost bolida da krug oko staze naprave brže od drugih bolida...da je mclaren kao tim funkcionirao na višoj razini onda bi sasvim sigurno na većini utrka tu brzinu bolida i pretvorili u pobjede. evo primjer utrke u barceloni. pa ta utrka je trebala biti šetnja kroz parkić za hamiltona ali mu je ekipa svojom greškom usrala šanse za pobjedu...singapur i abu dhabi zbog nepouzdanosti bolida. eto 3 utrke gdje je mclaren imao brzinu za čistu, dominantnu pobjedu. tri pobjede više za hamiltona, još tri čiste pobjede više za mclaren, ukupno 10 pobjeda od 20 utrka...red bull je ispustio jednu takvu pobjedu u valenciji, ako je pridodamo to je 8 pobjeda za red bull.
možemo ići i utrku po utrku ako toliko inzistirate, baš bih volio vidjeti šta će ta analiza iznjedrit
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

U redu to znači pokazuje brzinu bolida po tebi. Kako je netko odvozio krug na kvalifikacijama bez obzira na set up vremenske prilike i gume. Ovime moja rasprava završava. Mi se ovdje ne možemo nikada razumjeti i složiti. Tvoje pravo je živjeti u tvom svijetu kao i moje u mom. Pozdrav do drugog "duela".
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Toon je napisao/la:U redu to znači pokazuje brzinu bolida po tebi. Kako je netko odvozio krug na kvalifikacijama bez obzira na set up vremenske prilike i gume. Ovime moja rasprava završava. Mi se ovdje ne možemo nikada razumjeti i složiti. Tvoje pravo je živjeti u tvom svijetu kao i moje u mom. Pozdrav do drugog "duela".
ja sam bar pokušao nečim potkrijepit svoje mišljenje dok si ti samo pokušavao biti "objektivan" bez ijednog pokušaja potkrepljivanja svog mišljenja, pa makar to bila analiza jednog GP vikenda u sezoni na koju se pozivaš.

i ja stajem sa svojom raspravom o ovome jer očito nema smisla. davno je završila sezona a očito sam ja jedina budala koja bi htjela još pričati o tome :biggrin:
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Netko se na Wikipediji igrao zločeste djece:

slika

Doduše, ja to na Wikipediji ne nalazim. Tražio sam, ali nisam našao. Pokupio sam ovo, sa stranog foruma. :oops:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

pospani gad je napisao/la:Netko se na Wikipediji igrao zločeste djece:

[ [url=http://s18.postimage.org/hmcvkpyt1/2013.jpg] ][/url]

Doduše, ja to na Wikipediji ne nalazim. Tražio sam, ali nisam našao. Pokupio sam ovo, sa stranog foruma. :oops:
Stefan :lol:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Formula 1 team bosses vote Fernando Alonso as best driver of 2012

1. Fernando Alonso 269
2. Sebastian Vettel 198
3. Lewis Hamilton 177
4. Kimi Raikkonen 176
5. Jenson Button 104
6. Mark Webber 66
7. Nico Hulkenberg 50
8. Nico Rosberg 30
9. Sergio Perez 30
10. Felipe Massa 27
...put u raj nije posut ružama...
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Chuck Norris je napisao/la:Formula 1 team bosses vote Fernando Alonso as best driver of 2012

1. Fernando Alonso 269
2. Sebastian Vettel 198
3. Lewis Hamilton 177
4. Kimi Raikkonen 176
5. Jenson Button 104
6. Mark Webber 66
7. Nico Hulkenberg 50
8. Nico Rosberg 30
9. Sergio Perez 30
10. Felipe Massa 27
Očekivao sam ovo. Isto je čini mi se bilo i 2010.
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Još jedna šta bi bilo kad bi bilo priča, ali nije loše štivo za prekratit vrijeme sada kada nema baš nekih f1 novosti.
Uglavnom, čovijek je napravio malo detaljniju analizu kako bi prvenstvo izgledalo bez malera (naravno vrlo utješno za nas mclaren navijače, možda mi je zato i zanimljivo ;) ).
Alternative history mid-season: the 2012 championship without misfortune
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

mrd je napisao/la:Još jedna šta bi bilo kad bi bilo priča, ali nije loše štivo za prekratit vrijeme sada kada nema baš nekih f1 novosti.
Uglavnom, čovijek je napravio malo detaljniju analizu kako bi prvenstvo izgledalo bez malera (naravno vrlo utješno za nas mclaren navijače, možda mi je zato i zanimljivo ;) ).
Alternative history mid-season: the 2012 championship without misfortune
još neki dan sam mislio stavit to s jednog drugog foruma, ali već sam rekao da neću o tome raspravljat. al evo polazne točke za analizu svake utrke pojedinačno... :biggrin: :biggrin:
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Ma to su totalne gluposti ljudi kojima je očigledno jako dosadno u životu. Evo "mog viđenja" prve trke: Schumy da nije imao problema sa mjenjačem i da su mu malo bolje posložili bolid bio bi sigurno prvi. To bi njemu i momčadi dalo dodatni poticaj te bi se već nakon prve utrke prometnuli u glavne favorite ekipno i pojedinačno. To bi normalno u slijedećoj utrci dovelo do toga da Shumacher ne bi doživio sudar sa onim buldožderom te bi sigurno bio prvi ili drugi...
...što bi bilo kad bi bilo...samo se netko neozbiljan može na temelju toga "loviti" za nešto...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Toon je napisao/la:Ma to su totalne gluposti ljudi kojima je očigledno jako dosadno u životu. Evo "mog viđenja" prve trke: Schumy da nije imao problema sa mjenjačem i da su mu malo bolje posložili bolid bio bi sigurno prvi. To bi njemu i momčadi dalo dodatni poticaj te bi se već nakon prve utrke prometnuli u glavne favorite ekipno i pojedinačno. To bi normalno u slijedećoj utrci dovelo do toga da Shumacher ne bi doživio sudar sa onim buldožderom te bi sigurno bio prvi ili drugi...
...što bi bilo kad bi bilo...samo se netko neozbiljan može na temelju toga "loviti" za nešto...
ne razumijem čemu onda uopće pokušaji analize ičega :D
uvijek postoji to "ALI" koje netko može izvuć u određenom trenutku za određenog vozača u određenom prostoru. ma uzet zdravo za gotovo da je vettel najbolji vozač u najboljem i najbržem bolidu , da je alonso drugi najbolji vozač u drugom najbolje i najbržem bolidu i tako dalje i tako dalje...jer tako kaže bodovno stanje na kraju sezone
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

da - upravo tako.. tako kaze poredak za kojeg se vozilo cijele sezone..

i upravo to sto je alonso zavrsio gdje je zavrsio ( jedini iznad analiza, dakle, iznad mogucnosti i brzine) kaze jako puno o tome..
ne voze se bolidi (jos) na daljinski ili upravljani kompom..
vozac je tu taj koji ce taj bolid dopeljat doma..

incidenti, crashevi, mehanicka odustajanja.. to su sve sastavni djelovi sezone i nemozes ih maknut iz jednadzbe jer onda dobijes - nis..
rFactor F1 HR server Info
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Eau-Rouge u snjegu

slika
Alonsista hasta la muerte..
speedy56
Legenda
Legenda

Alonso-champ je napisao/la:Eau-Rouge u snjegu

[ https://pbs.twimg.com/media/A-Lq90pCcAAXnSD.jpg ]
Bilo bi super da se sad neka momčad sjeti reklamirati i odveze krug po ovakvoj stszi :biggrin:
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Armanini je napisao/la:da - upravo tako.. tako kaze poredak za kojeg se vozilo cijele sezone..

i upravo to sto je alonso zavrsio gdje je zavrsio ( jedini iznad analiza, dakle, iznad mogucnosti i brzine) kaze jako puno o tome..
ne voze se bolidi (jos) na daljinski ili upravljani kompom..
vozac je tu taj koji ce taj bolid dopeljat doma..

incidenti, crashevi, mehanicka odustajanja.. to su sve sastavni djelovi sezone i nemozes ih maknut iz jednadzbe jer onda dobijes - nis..
čekaj sad,jel analize važe ili ne važe? ako su analize suvišne i nepotrebne i ništa ne govore nego se gleda bodovni poredak, onda je ferrari definitivno bio drugi najbolji bolid... osvojit drugo mjesto u drugom najboljem bolidu i nije toliki podvig?
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

meni je analize uvijek zanimljivo pogledat (pogotovo ove po kojima je hamilton prvak hehe). naravno da pobjednika odredjuje stotinu drugih faktora, ali to mu po meni ne osporava pobijedu, to je sport.
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

...nešto kao umjesto Singapura? A gotovo sam siguran da će "izvisjeti" još jedna trka sa "starog kontinenta" zbog takvih egzotičnih putešestvija.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Kako svi zbrajaju i oduzimaju rezultate ove sezone, kroz povijest itd, evo kako je talijanski Autosprint složio top 10 ikad:

10° Sebastian VETTEL
9° Niki LAUDA
8° Alberto ASCARI
7° Stirling MOSS
6° Alain PROST
5° Jim CLARK
4° Ayrton SENNA
3°Jackie STEWART
2° Michael SCHUMACHER
1° Juan Manuel FANGIO

LINK + poredak top 10 endurance, i top 10 rally.
slika
grandealonso

Post Postao/la grandealonso »

speedy56 je napisao/la:
Alonso-champ je napisao/la:Eau-Rouge u snjegu

[ https://pbs.twimg.com/media/A-Lq90pCcAAXnSD.jpg ]
Bilo bi super da se sad neka momčad sjeti reklamirati i odveze krug po ovakvoj stszi :biggrin:
S lancima "mozda".
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ovi Talijani još gori od Engleza što se tiče objektivnosti. Senna na 4. mjestu??!. No dobro to su Talijani.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ahahah Vettel na popisu ?? a fali jos puno njih ... bezveze
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
grandealonso

Post Postao/la grandealonso »

Nece turci F1. Pa nisu onda ni trebali praviti stazu, mjesto nje nek naprave stadion i jeste za njih samo fudbal.
Umjesto turske nek naprave u Roma i super.
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Izgleda da ćemo ipak imat Nurburgring u 2013. :)
The 2013 German Grand Prix will remain at the Nürburgring. This is according to the Bild newspaper, which claims a final agreement has now been reached between the circuits owners and Formula 1 supremo Bernie Ecclestone.

After the circuit filed for bankruptcy earlier in the year, uncertainty rose over the possibility of a race at the circuit. However, a solution has now been found, with Nürburgring Automotive GmbH (NAG) spokesman Karl-Heinz Steinkühler stating: "The F1 world has long known that the July 7 race in 2013 will run at the Nürburgring."

Earlier this month, feeder categories GP2 and GP3 confirmed F1-supporting events at the Nürburgring. The Formula 1 deal is expected to be signed in the new year.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
speedy56
Legenda
Legenda

Konačno neke vrlo dobre vijesti :D
slika
Zaključano