Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
pospani gad
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Re: NOVOSTI - Siječanj 2013

Post Postao/la pospani gad »

Koja dobra vijest!! :festa2:

http://www.autosport.com/news/report.php/id/105319" onclick="window.open(this.href);return false;

Navijam za 2013.!!!!! :mrgreen:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

pospani gad je napisao/la:Koja dobra vijest!! :festa2:

http://www.autosport.com/news/report.php/id/105319" onclick="window.open(this.href);return false;

Navijam za 2013.!!!!! :mrgreen:
Drago mi je da ima nade za njih.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

vi skacete od veselja a meni je vise prikladan ovaj #-o

nade za njih? koga? ex hrt koji nema veze s tim scorpionom?

ja se samo nadam da ce konacno prestat te muke s tim novim momcadima jer je to bio totalni fail..

ma kakvi cosworthovi motori, wiliamsovi gearboxi.. updated hrt2012 bolid? koji je pak to bolid.. bolid koji je razvijao tim koji je znao da ga nece bit.. kad su ga radili? prosli tjedan?

nadam se da je ovo vise prica iz istog kosa kao i "jegrovicev" usf1, pa onaj sprski i sl..

koji k cu se veselit novom 5 sekundi sporijem bolidu koji ce 4 sezone obecavat kako ce osvojit bod (ne hrt, vec caterham koji je "osigurao" nekih 350M novaca i postat ce nova sila, vec prosle godine, crveni, srebrni i plavi cuvajte se jer ce zeleni pomest grid.. pa su se opet i ove sezone posrali, tako ce se i ove i sljedece jos vise, a poslije nadam se da ce konacno nestat iz f1..

pa ajd da su se barem ta 3 smijesna tima medjusobno borila i natjeravala, al ni to.. u tih xx utrka, ona 3 vozaca koja su vozila cijelu utrku nisu ni blizu bili jer treba cuvat 21 mjesto jer je bolje nego 22 i treba zbrajat te nepostojece bodove da bi na kraju godine bili plasirani iznad glavnih konkurenata jer nasih 0 bodova vrijedi vise od vasih 0 bodova i nase 14 mjesto kada se polovica grida izvrtila i odustala, a ostalima crkli bolidi ce nam na kraju donjet tih super fantasticnih 10M eura sa kojim cemo moc sljedecu sezonu razvit tako dobar bolid da cemo se svaku utrku kvalificirat unutar 107%.. :roll:
rFactor F1 HR server Info
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Armanini: Caterham će iduće sezone imati 350m€?

Ja mislim da nisu problem u F1 ta 3 nova tima nego novac, u F1 se jednostavno previše troši, a od kako u F1 nesmiju biti sponzori iz duhanske industrije od tada F1 ima puno problema sa lovom. Pogledaj Lotus prošle sezone koliko su imali problema sa lovom. Meni se čini da trenutno u F1 trenutno tih problema jedino nemaju u RBRu, Ferrariju i Mclarenu, a svi ostali ih imaju više, ili manje. Meni se čini jedino rješenje da Bernie da malo veći dio timovima od F1 prava, ili da uvedu limit na potrošnju, jer bi se lako moglo desit da u F1 ostanu samo ta 3 tima i dođe neko novi poput RBRa, ili Toyode, neznam kako ti, ali ja takvu F1 nebi htjeo gledat,
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

problem novih timova je po meni najviše u tome što su oni u sport došli sa obećanjem da će budžet biti ograničen pravilima na 40 milijuna €...da se to ugraničenje uvelo nebismo znali za Hispania Racing Team, kasnije preimenovan u HRT, nego bi znali za Campos-Meta...nebi znali za Marussiju nego bi i dalje bio Virgin...kad su otvorene prijave za nove ekipe obećan je ograničen budžet koji su si oni tada mogli priuštiti. Eto, Marussia, a posebno Caterham (ex. Lotus ofc) i dalje mogu jer su sakupili dobre sponzore, pokazali neku ozbiljnost...a HRT je lutao od vlasnika do vlasnika, od sponzora do sponzora...a bez stabilnosti nema ni napretka....

da im je omogućeno da se natječu pod uvjetima pod kojima su se prijavili u sport mislim da nebismo već 3 godine slušali o njihovim financijskim problemima.

Što se tiče "updated 2012 car" i tko je radio na njemu....oni nisu cijelo vrijeme znali da ih neće biti, pa oni su i nakon sezone pokušali naći novog vlasnika...kako je npr. jedna Honda iako je najavila povlačenje na kraju sezone napravila bolid kojim je kasnije Brawn osvojio oba naslova?? To što nije sigurna budućnost ne znači da ljudi rade, makar na planovima ako ne na nečem što možeš primit i nekog u glavu pogodit time...pa Jaguar je razvio bolid kojim je RB odradio svoju prvu sezonu iako su na pola sezone najavili da se prodaju...f1 je preozbiljna da bi netko samo tako prestao raditi...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Armanini: Caterham će iduće sezone imati 350m€?
ako se ne varam za ovu nedavno zavrsenu su bile price oko nekih 350Me i 5 godina sponzorskih planova.. obecanja i suludi ciljevi, kad stave kers bolid ce bit gornjoj polovici grida i takve pizdarije, da bi u sezonu nazadovali..
Ja mislim da nisu problem u F1 ta 3 nova tima nego novac, u F1 se jednostavno previše troši, a od kako u F1 nesmiju biti sponzori iz duhanske industrije od tada F1 ima puno problema sa lovom.
opcenito je u svijetu, a pogotovo u automobilizmu problem novac jer je automobilizam sam po sebi izrazito skup sport..
o sponzorima i duhanu smo vec nedavno pricali.. al da se jos jednom osvrnemo - od kud to da nema sponzora duhanskih industrija?

alonso i massinjo nose marbloro tute na madoni di campiglio jer su strastveni pusaci marlbora? :)

naravno da je problem novac..
Pogledaj Lotus prošle sezone koliko su imali problema sa lovom.
pricas za lotus koji mjenja vlasnike i ustroj na godisnjoj bazi?
lotus u kojem vozi neki kimi? nekad najskuplje placen vozac? :/
Meni se čini jedino rješenje da Bernie da malo veći dio timovima od F1 prava,
yep, tocno tako..

ili da uvedu limit na potrošnju,
bedastoca i totalno kontra f1..

jer bi se lako moglo desit da u F1 ostanu samo ta 3 tima i dođe neko novi poput RBRa, ili Toyode, neznam kako ti, ali ja takvu F1 nebi htjeo gledat,
eto pisemo potaknuti povratkom hrta u drukcijem ustroju i vlasnistvu, a sad pises o nekakvoj situaciji bez timova u f1?
i to nakon povratka mercedesa, nakon sto kruze price oko povratka nekih starih i ulaska nekih novih proizvodjaca motora?

zadnje za sto se trebamo brinut u f1 je brojnost timova.. stvar je u tome sto ti timovi moraju bit na odredjenoj razini jer inace ruse ugled samog sporta.. prosla su vremena kada je bilo 702 tima od kojiih polovica nisu vidjela ni jednu utrku, to je bio razvoj f1 i odrastanje na razinu kakva je sada, nekom se svidja, nekom ne.. mada vidim cesto da i oni koji najkrvavije brane neke male i privatne momcadi ispod avatara imaju neki veliki tim za kojeg navijaju.. :/

za boldano - da ostanu 5 timova i 10 vozaca koji su svi medjusobno konkurentni sto cini utrkivanje ja bi gledao, i to puno radije nego 30 bolida od kojih 10 ne zavrsava utrke (em zbog kvara, em zbog toga jer nakon 80% utrke vise nemaju smisla vozit pa odu u garazu nakon sto su odradili duznost prema nekim sponzorcicima), 10 se ne trka nego vozi u nadi da ce uspjet zavrsit utrku..

pa nije to dakar jbmu, valjda zelimo da voze do maximuma i preko, a ne da cuvaju 21 mjesto..
problem novih timova je po meni najviše u tome što su oni u sport došli sa obećanjem da će budžet biti ograničen pravilima na 40 milijuna €..
da, prilicno si dobro to objasnio i tako nekako i je..
al na kraju dana, mene to uopce ne zanima.. bernie te sjebo i prevario, muku mucis sa sponzorima, jedva klepas bolid - vrijeme je za promjenu okoline.. kao da je f1 jedino natjecanje na svijetu.. imate super iskustvo, malo ste se kurcili i pokazivali (virgin i onaj drugi) i adio.. tornjajte se ca..

zasto ne odskakutaju? zato jer NIJEDAN tim u f1 ne posluje u gubitku i ne zaradi neku kintu.. i dok oni uzmu lijepu paru, ja se nerviram na nekog krastavca kad ukenja utrku nekom od vodecih koji se trkaju i zbog kojih i gledam valjda f1..

i onda jos + citam tu veselje i opravdavanje situacije..
Što se tiče "updated 2012 car" i tko je radio na njemu....oni nisu cijelo vrijeme znali da ih neće biti, pa oni su i nakon sezone pokušali naći novog vlasnika...kako je npr. jedna Honda iako je najavila povlačenje na kraju sezone napravila bolid kojim je kasnije Brawn osvojio oba naslova??
dakle nakon sezone dok su trazili novog vlasnika, i dok su pokusavali ostat u f1, a bez novaca i investicija, oni su preselili tvornicu u silverstone i klepali upgradeani bolid? sa cime? sa idejom na papiru?

to su pljunute usf1 fore.. jergovic je vec prakticki "vozio testne krugove", bolid gotov, ma samo je trebalo benzin nalit..

to je sve prodavanje magle i pokusaj utjecanja na fiu odnosno bernia (izgleda da ni bernie nema vise dovoljno autoriteta da moze sve sam, ta njegov su fail te nove momcadi)
mozda doleti koji sponzor koji ce dat par litara benzina i malo ulja i obecat 350me kroz par godina..

ja se nadam da ce se zavrsit prica, a vi se nadajte suprotnom :)

i btw, jasna mi je vasa strana i jasno da je i meni pun k samo 5 timova na gridu koji imaju svoje sestrinske ili prijateljske timove, al ovo nije nacin..
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Armanini je napisao/la:
alonso i massinjo nose marbloro tute na madoni di campiglio jer su strastveni pusaci marlbora? :)

naravno da je problem novac..
Koji još tim osim Ferrarija ima sponzora nekog iz duhanske industrije?
Pogledaj Lotus prošle sezone koliko su imali problema sa lovom.
pricas za lotus koji mjenja vlasnike i ustroj na godisnjoj bazi?
lotus u kojem vozi neki kimi? nekad najskuplje placen vozac? :/

[/quote]Meni se čini jedino rješenje da Bernie da malo veći dio timovima od F1 prava, [/quote]

yep, tocno tako..
eto pisemo potaknuti povratkom hrta u drukcijem ustroju i vlasnistvu, a sad pises o nekakvoj situaciji bez timova u f1?
i to nakon povratka mercedesa, nakon sto kruze price oko povratka nekih starih i ulaska nekih novih proizvodjaca motora?
Da Mercedes se vratio, ali ako nepokažu neke rezultate u idućih par sezona lako se može desit da odu iz F1 priča o dolasku VW? o tome se priča zadnjih 14 godina. Meni su draži timovi u F1 poput Saubera, Jordana i ostali timovi koji su tu bili zbog trkanja, a ne timovi kaon Honda, RBR koji su tu samo zbog jedne velike reklame
za boldano - da ostanu 5 timova i 10 vozaca koji su svi medjusobno konkurentni sto cini utrkivanje ja bi gledao, i to puno radije nego 30 bolida od kojih 10 ne zavrsava utrke (em zbog kvara, em zbog toga jer nakon 80% utrke vise nemaju smisla vozit pa odu u garazu nakon sto su odradili duznost prema nekim sponzorcicima), 10 se ne trka nego vozi u nadi da ce uspjet zavrsit utrku..
Nekad je bilo normalno da pola grida nezavrši utku jer su pravila za motore i mjenjače bila drugačija, ako na to misliš
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

@alanbaldwinf1
The Nuerburgring will host the German GP on July 7. Deal done.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Koji još tim osim Ferrarija ima sponzora nekog iz duhanske industrije?
ne bih znao, al siguran sam da se nisu svi sponzori povukli potpuno nakon zabrane reklamiranja..
Da Mercedes se vratio, ali ako nepokažu neke rezultate u idućih par sezona lako se može desit da odu iz F1 priča o dolasku VW? o tome se priča zadnjih 14 godina.
naravno da se moze desit.. i normalno da bi nakon 5 neuspjesnih sezona bilo prilicno ocekivano..
al ne pricam o tome.. pricam o cinjenici da je merc punokrvna nova ekipa u f1..
a i nije da nema rezultata.. svi smo mi ocekivali vise, al kad gledas malo realnije - ako uzmemo tim kao nov, ima prilicne rezultate.. nije bas da se trabunja ispod polovice grida.. ne pricam samo o vw (to mi ionako nije f1 brand), vec o porschu i ostalim naklapanjima..

Meni su draži timovi u F1 poput Saubera, Jordana i ostali timovi koji su tu bili zbog trkanja, a ne timovi kaon Honda, RBR koji su tu samo zbog jedne velike reklame
da jasno.. al opet ne citam da navijas za sauber, vec za williams, koji je sve nego mali tim..

svi mi slicno mislimo, al ako gledas sa druge strane - rbr je tu zbog jedne velike reklame.. tocno.. no ako cemo bit fer - i ferrari je tu zbog velike reklame (daleko vece nego rbr)..
rbr nije tu zbog utrkivanja.. da, al taj se rbr itekako utrkuje.. i to cini f1 nekoliko proslih sezona..
force india je mali tim.. ajmo rec da je tu zbog utrkivanja, koje je to utkrivanje? sa kim se to di resta utrkivao? voznja cijelu utrku na 13-11 mjestu i onda kad u zadnjim krugovima vozaci torro rossa koji su vozili cijelu utrku krvavo za taj bod, medjusobno se izbace i di resta im ukrade bod.. meni to nije utrkivanje i sa strane tima koji se utrkuje, valjda ce mi bit rbr ispred neke fi..

sauber je meni najdrazi tim sad na gridu, jordan mi je takodjer bio kao i vecini, lud tim..
a usudio bi se rec da u zadnje vrijeme ti manji timovi rasturaju vise nego ikad, i to uz opaku konkurenciju uspiju i danas bit u top6 koji put..

al ovi danas mali timovi vise nisu mali.. nema vise mjesta za male timove jer je stupanj razvoja toliko visoko, da se bez dovoljnog backupa nema sto trazit u f1..

ne volim usporedjivat situaciju nekad i sad u bilo kojem podrucju, tako ni ovdje.. al nekad je bilo toliko lakse jer je kao prvo "svijet imao vise novaca", razvoj nije bio toliko ogranicen i nije bilo toliko brzih timova tako da se mogao postici neki solidan rezultat i tako nastaviti dalje.. ta 6 bolida se bodovalo, a znalo je bit da 6. bolid zaostaje cijeli krug.. poredi to sa danasnjim stanjem i koliko je tesko uc u bodove, a boduje se skoro duplo vise bolida..

ono sto zelim rec zapravo je da ti glanc novi timovi nemaju nikakve sanse bit imalo konkurentni i zato mi nema smisla ni da ostaju kad nema pomaka.. neznam cemu..

Nekad je bilo normalno da pola grida nezavrši utku jer su pravila za motore i mjenjače bila drugačija, ako na to misliš
da, jednim djelom..
prva 2.ica su se znala jos u petak (doduse, tako je i sad, i prakticki uvijek), a od utrke je ostalo jos vidjet tko ce eventualno na podij, i ostanu ti jos 2 bolida.. zapravo se vec 5. bolid zacementirao na poziciji jer treba cuvat bod.. 7. bolid je najcesce odustao u drugoj polovici utrke za nekom potjerom i to je to sto se tice utrkivanja.. 4 bolida su u nekakvom utrkivanju, koji put doletio 5 i malo iznenadio.. sada pak imamo toliko timova koji su sposobni za prvih 6. mjesta.. a cijeli se ostatak grida (osim tih novih jadnih timova) bori za zadnja 2/3 mjesta u bodovima..

@alanbaldwinf1
The Nuerburgring will host the German GP on July 7. Deal done.

odlicno!!
iako nije staza za neku akciju, ja je volim, i puno mi je draza nego danasnji hock, tako da super vijest.. jos + otpala valencia.. sve bolje i bolje :)
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Armanini je napisao/la: sansa za naslov ovisi iskljucivo i jedino o timu i bolidu, vozac je tu "samo" da obavi posao i odvozi i da bude sto popularniji kako bi prodali sto vise kapa, majica, slusalica
i ostalih konzum proizvoda..

ako je alonso imao 4 sanse za naslov, onda je i timo glock imao jednako..)
nikako se ne slazem s ovim...
onda isto to možeš okrenut i reć da sansa za naslov iskljucivo ovisi o vozaču, a da je tim tu da obavi posao i da tom vozaču da dobar bolid. :)
i opet nije ništa krivo rečeno, jel tako?

istina je u tome da sansa za naslov ovisi i o jednom i o drugom. Top vozač ne može osvojit naslov u kanti od bolida, a isto tako ako tim ima odličan bolid treba imat i vozača koji to može iskoristit, top vozača..
evo gledaj rbr, dominantan bolid, najbrzi zadnjih par godina, al da umjesto vettela imaju 2 vozača poput webbera (koji je isto dobar al ne top), vjerojatno nebi uzeli ni jedan naslov... isto i s ferrarijem, do zadnje utrke su se borili za naslov 2 puta u zadnje 3 godine, al zahvaljujući alonsu... da su kojim slučajem imali 2 vozača poput masse nebi ni prismrdili nekoj borbi za naslov...

Armanini je napisao/la:da jasno.. al opet ne citam da navijas za sauber, vec za williams, koji je sve nego mali tim..
da, al williams je i postao veliki tim samo kroz trkanje, u tome i je poanta, da su tu samo zbog trkanja...
meni također, jedan od naj timova..
Armanini je napisao/la:force india je mali tim.. ajmo rec da je tu zbog utrkivanja, koje je to utkrivanje? sa kim se to di resta utrkivao? voznja cijelu utrku na 13-11 mjestu i onda kad u zadnjim krugovima vozaci torro rossa koji su vozili cijelu utrku krvavo za taj bod, medjusobno se izbace i di resta im ukrade bod.. meni to nije utrkivanje
sa kim se utrkivao? pa hm... s williamsom, toro rossom, sauberom, mercedesom, lotusom. :) I to tebi nije utrkivanje? lol
isto zaboravljas da je hulk zamalo pobijedio u toj force indiji u brazilu! (i pobijedio bi da nije onu glupu grešku napravio)..
ne kužim što ti tu nije trkanje, ti bi volio da su svi dobri ko rbr i da su svi bolidi izjednačeni? imaš i takvih serija kolko hoćeš, gledaj onda gp2, gp3, dtm ;)
u f1 je uvijek bilo (i uvijek će bit) top ekipa, srednjih ekipa i klauna s dna poretka...
jer i te male, po tebi bezvezne i nepotrebne ekipe su isto dio f1, i ako ništa, i u njima se neki talent može pokazati i privuć pozornost velikih... možda sad nebi ni imali alonsa ili webbera da ih minardi nije otrkrio i dao im priliku... dakle možeš malo stvari gledat i s vedrije strane a ne samo to da zuje na dnu poretka...
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

K1M1 je napisao/la:

nikako se ne slazem s ovim...
onda isto to možeš okrenut i reć da sansa za naslov iskljucivo ovisi o vozaču, a da je tim tu da obavi posao i da tom vozaču da dobar bolid. :)
i opet nije ništa krivo rečeno, jel tako?
pa auti se trkaju, ne trce vozaci u krug.. - tko ima brzi auto pobjedjuje .. ne trce vozaci utrku na 100 metara sa preponama pa da oni mogu odlucit.. u utrkama konja ne trci onaj gore mali, nego valjda konj..

istina je u tome da sansa za naslov ovisi i o jednom i o drugom. Top vozač ne može osvojit naslov u kanti od bolida, a isto tako ako tim ima odličan bolid treba imat i vozača koji to može iskoristit, top vozača..
naravno da vozac ima ulogu, oni svi kazu da je odnos vozaca nekih 70-30 u korist bolida..

ne treba imat top vozaca uopce..
evo gledaj rbr, dominantan bolid, najbrzi zadnjih par godina, al da umjesto vettela imaju 2 vozača poput webbera (koji je isto dobar al ne top), vjerojatno nebi uzeli ni jedan naslov... isto i s ferrarijem, do zadnje utrke su se borili za naslov 2 puta u zadnje 3 godine, al zahvaljujući alonsu... da su kojim slučajem imali 2 vozača poput masse nebi ni prismrdili nekoj borbi za naslov...
oces rec da webber ne bi mogao osvojit naslov u rbru da je drugi vozac bio neki krastavac i da je on bio br1 vozac?
mogao je i rubens uzet naslov samo da je malo manje panj..

jasno da bi imali oba naslova svejedno i da voze 2 webbera, samo sto onda ne bi jedan webber imao 10 pobjeda, vec bi se izmjenjivali, samo toga u f1 nema..

vozaca poput masse? nije li taj massa uzeo skoro neki naslov u brzom bolidu? ili neki drugi massa to?

sa kim se utrkivao? pa hm... s williamsom, toro rossom, sauberom, mercedesom, lotusom. :) I to tebi nije utrkivanje? lol
di resta se utrkivao?
ajd ako mi nadjes 5 njegovih overtakea u citavoj ovoj prosloj sezoni onda povlacim receno..
isto zaboravljas da je hulk zamalo pobijedio u toj force indiji u brazilu! (i pobijedio bi da nije onu glupu grešku napravio)..
ne kužim što ti tu nije trkanje, ti bi volio da su svi dobri ko rbr i da su svi bolidi izjednačeni? imaš i takvih serija kolko hoćeš, gledaj onda gp2, gp3, dtm ;)
u f1 je uvijek bilo (i uvijek će bit) top ekipa, srednjih ekipa i klauna s dna poretka...
tocno, fi zna bit ok bolid i bolid je sa sredine grida.. ima sporijih od njega.. nema nikakve veze sa ovim krastavcima iza..

upravo o ovom boldanom ja pricam..

pobroji sad top ekipe, pobroji srednje ekipe i pobroji ekipe koje se bore za zadnje bodove.. i onda su tek klauni koji su tu za k*r*c..

ekipe sa dna poretka su tr, i ostali koji se izmjenjuju, koji vrag jos treba 6 bolida koji nicemu ne sluze?

a neke ekipe koje bi htjele uc i pripreme vec cijeli projekt i izgledaju kao interesantni timovi, za njih nema mjesta.. zbog cega? zbog ovih 6 bolida od kojih se nece nitko prilbizit ni blizu zacelju.. i 5 sezona na gridu status quo..

trebalo bi bit svake 2 godine zadnji tim otpada i ulazi novi..

jer i te male, po tebi bezvezne i nepotrebne ekipe su isto dio f1, i ako ništa, i u njima se neki talent može pokazati i privuć pozornost velikih... možda sad nebi ni imali alonsa ili webbera da ih minardi nije otrkrio i dao im priliku... dakle možeš malo stvari gledat i s vedrije strane a ne samo to da zuje na dnu poretka...

drukcije je vrijeme danas.. danas veliki timovi vozace imaju spremne od malih nogu.. imaju plan za sljedecih 10 godina valjda..
minardi i ovi krastavci nisu ista stvar.. minardi je mali tim koji je davao prilike vozacima, kao sto je zadnjih godina bio i jos je torro rosso, force india i sauber..
koji su talenti i buduce nade sporta kojima su ovi dali priliku?
glock? kartikeyan? a finalno placeni vozaci?

ja vedru stvar ne vidim u tim timovima.. caterham se cinio kao real deal, i da ce napredovat i da ce bit nesto od njih.. da bi na kraju jos ovi ih stizali..
neka se gone jedan po jedan, tko uspije ostat super, al neka daju mjesto nekom novom timu..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ako smijem ovo dopuniti:
Armanini je napisao/la:neka se gone jedan po jedan, tko uspije ostat super, al neka daju mjesto nekom novom timu..
...koji će biti u istoj, ili još goroj, situaciji kao i oni....

Zašto da umjesto npr. Caterhama dođe netko novi koji neće biti ništa bolji, kad ovi kroz koju godinu možda uhvate korak. I sam si malo iznad napisao da nema više u F1 ni slobode razvoja ni vremena za "igrati se"...tko nema ljudstvo i prostore ne može naprijed...Caterham je bio nova ekipa, u toku 2012. su se premjestili u novo sjedište i zašto sad odustajat? Ako išta, oni još uvijek pokazuju da misle ozbiljno, ali u F1 osim misliti treba imati i resurse sa kojima će se to ostvariti. Caterham sam dao za primjer jer si ih gore isto spomenuo, pa sam se malo nadovezao :)

Inače, što se Nurburgringa tiče ja nisam zadovoljan. Staza živi na staroj slavi i iskreno mislim da nema ništa posebno za pružiti. Iskreno se nadam da će me ovogodišnja utrka deantirati i da će me iznenaditi

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

Armanini je napisao/la: pa auti se trkaju, ne trce vozaci u krug.. - tko ima brzi auto pobjedjuje .. ne trce vozaci utrku na 100 metara sa preponama pa da oni mogu odlucit.. u utrkama konja ne trci onaj gore mali, nego valjda konj..
cek, ti to ozbiljno ili?
dakle u tenisu igra reket zapravo, a ne igrač? u muzici sviraju instrumenti a ne muzičari?
mislim, jasno da je bolid vrlo bitan, al reći da uvijek brži auto pobjedjuje? :? dakle svejedno je tko sjedi u bolidu? ok
dakle i ti i ja bi bili prvaci da vozimo rbr? ajd super. :)
pa hebemu valjda treba bit netko odličan ko može taj bolid iskoristit do maksimuma, isto ko što treba netko odličan da zna baratat s teniskim reketom i iskoristit ga do maksimuma, isto i za instrument...

oces rec da webber ne bi mogao osvojit naslov u rbru da je drugi vozac bio neki krastavac i da je on bio br1 vozac?
naravno da nebi... zaostajao je 100(!!) bodova za alonsom...
ne kužim, dakle po tebi da nema vettela webber bi odjednom dobio bolje sposobnosti, odjednom postao bolji vozač nego sad i osvojio naslov? stvarno ne kužim tu teoriju... :)

jasno da bi imali oba naslova svejedno i da voze 2 webbera, samo sto onda ne bi jedan webber imao 10 pobjeda, vec bi se izmjenjivali, samo toga u f1 nema..
da se ne ponavljam pogledaj gore, al ono, ta teorija mi nije jasna al nikako. :?

di resta se utrkivao?
ajd ako mi nadjes 5 njegovih overtakea u citavoj ovoj prosloj sezoni onda povlacim receno..
ne mogu nac podatak al stavljam ruku u vatru da je imao minimalno 30 pretjecanja...
(nasao sam podatak da je npr. grosjean imao 55, vettel 74...)

a neke ekipe koje bi htjele uc i pripreme vec cijeli projekt i izgledaju kao interesantni timovi, za njih nema mjesta.. zbog cega? zbog ovih 6 bolida od kojih se nece nitko prilbizit ni blizu zacelju.. i 5 sezona na gridu status quo..
u velikoj si zabludi, nema nikakvih ekipa koje žele uć trenutno, da ima našlo bi se mjesto bez brige, limit je 13 timova, a nitko baš nije pokazao interes da popuni to 13. mjesto evo vec 3 godine, takodjer sad kad je hrt propao nitko nije uskocio da ih zamijeni...
po tebi ispada da svi čekaju u redu al ne mogu uc jer im ove ekipe zauzimaju mjesto? jako daleko od toga, pogotova u ovo doba krize...
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Ovo je jutros bilo:
Looks like final music will stop on GvdG at Caterham, Razia at Marussia and Bianci at Force India - let's see!
A ovo maloprije:
‏@LeeMcKenzieF1
From our F1 friends in Finland RT @OskariSaari: Caterham to announce v.d. Garde today. Kovalainen without a seat for 2013.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Cuky je napisao/la:Ako smijem ovo dopuniti:
Armanini je napisao/la:neka se gone jedan po jedan, tko uspije ostat super, al neka daju mjesto nekom novom timu..
...koji će biti u istoj, ili još goroj, situaciji kao i oni...
tocno, mozda ce bit isti ili jos gori, a mozda ce bit bolji.. za ove znamo da nema pomaka i da ga nece bit..

Zašto da umjesto npr. Caterhama dođe netko novi koji neće biti ništa bolji, kad ovi kroz koju godinu možda uhvate korak.
pa cek jbmu sve vise, koliko su vec sezona ti timovi tu? koliko vi to mislite da treba jos da uhvate korak? lol, pa oni nisu i istom krugu sa nasjporijim bolidima..
kroz koju godinu ce uhvatit korak? za koliko? za jos 4? 10 godina cu gledat 6 bolida kako se samo vrte po stazi i micu vodecima? cemu?

taj novi tim bi uzeo cosworth motore? alo!! to je unazadovanje na kvadrat, a vi se veselite tome i jos mi kazes da ce za koju godinu mozda nes bit od njih.. :shock:

cek, ti to ozbiljno ili?
dakle u tenisu igra reket zapravo, a ne igrač? u muzici sviraju instrumenti a ne muzičari?
mislim, jasno da je bolid vrlo bitan, al reći da uvijek brži auto pobjedjuje? dakle svejedno je tko sjedi u bolidu? ok
dakle i ti i ja bi bili prvaci da vozimo rbr? ajd super.
cek kakvi su ti to primjeri? :roll:

u tenisu igra covjek, reket je samo oprema kojom lupa lopticu, a uspjeh ovisi o njegovim fizickim sposobnostima, snagi udarca, preciznosti, brzini trcanja, istreniranosti spinova, servisa, voleja .. .. reket nema nikakve veze s uspjehom.. ne postoje brzi i sporiji reketi (postoje, al svi igraju naravno sa istima).. kao sto je u nogometu noga, tako je tu "produzena ruka"..

al ajd, iako ti je paralela nespretna, moze se i nju povuc nekako - svi tenisaci igraju sa istim reketima i sa istim lopticama, nitko nema nikakvu prednost i sve je do igraca!!
da jedan tenisac ima recimo veci reket, laksi.. a drugi neki jadan mali drveni, sa kojim jedva pogodis lopticu, zice skoro da popucaju - dakle nemaju jednake uvjete i jedan ima prednost - tko ce pobjedjivati? ili mislis da bi federer pobjedio recimo cilica sa nekim malim reketom? naravno da ne bi.. pa da je jos 2 puta federer ne bi..

muzika? a pak to nema veze s nicim.. neznam kakve bi veze umjetnost i svirka imala sa sportom i temom o kojoj pricamo..

ne bi ti i ja, jer ti i ja nismo profesionalni f1 vozaci, al prakticki svaki vozac (izuzev nekoliko njih) bi bio prvi..

ti pises kao da su ostali vozaci koji se ne zovu alonso ili lewis k*r*c od ovce.. pa svi su oni vozacine, i vozacine koji voze od malih nogu i koji su vrh sporta.. razlikuju se u par desetinki, i to je to.. ili sto oces rec.. da jedan pedro de la rosa ne bi znao vozit jedan rbr koji je valjda toliko laksi za vozit od onih kanta iza gdje prakticki i po ravnom ispravlja?

gore si pisao da voze 2 webbera u najbrzem timu da nema sanse da bi uzeli naslove?
a evo ti jos gori tim - pazi sad.. button i rubens.. znamo kako je bilo.. zasto? upravo zato..

pa hebemu valjda treba bit netko odličan ko može taj bolid iskoristit do maksimuma, isto ko što treba netko odličan da zna baratat s teniskim reketom i iskoristit ga do maksimuma, isto i za instrument...

kako ces to reket iskoristit do maximuma? instrument iskoristit do maximuma? pogresna ti je usporedba, jer ovo sto nabrajas su isti uvjeti svakome, u utrkivanju razlicitih auta nisu! vrlo jednostavno..

svi vozaci voze blizu maximuma (varijacije su par desetinki) al nemogu jace stisnut gas po ravnom da ide brze, nemogu se nagnut u zavoju pa da bolid ima vise gripa i da brze prodje, kakav auto naprave i posloze takav ce bit..

pa smjesna je rasprava jer ja gledam te f1 utrke pa mi nije jasno zasto onda ti najbolji vozaci ne naprave tu neku razliku i iskoriste taj neki maximum i ne pobjedjuju i uzimaju naslove, vec uvijek uzima naslov najbrzi bolid tko god u njemu vozio..

naravno da nebi... zaostajao je 100(!!) bodova za alonsom...
ne kužim, dakle po tebi da nema vettela webber bi odjednom dobio bolje sposobnosti, odjednom postao bolji vozač nego sad i osvojio naslov? stvarno ne kužim tu teoriju...
da je webber bio prvi vozac 2010 2011, dal bi mogao osvojit naslov? i da nije bilo vettla?
da je rubens bio prvi vozac 2009 dal bi uzeo naslov?
da je irvine 1999 bio prvi vozac dal bi uspio imat tih 2 boda vise i uzet naslov? zamisli ti to, nije potreban nikakav ms u takvom bolidu, neki irvine bi bio prvak..
rubens takodjer..

u velikoj si zabludi, nema nikakvih ekipa koje žele uć trenutno, da ima našlo bi se mjesto bez brige, limit je 13 timova, a nitko baš nije pokazao interes da popuni to 13. mjesto evo vec 3 godine, takodjer sad kad je hrt propao nitko nije uskocio da ih zamijeni...
po tebi ispada da svi čekaju u redu al ne mogu uc jer im ove ekipe zauzimaju mjesto? jako daleko od toga, pogotova u ovo doba krize...

onda seru ovi kad pisu o tome i kad kazu da bernie silom zeli da ti timovi uspiju i da ih drzi unutra i da njega nema ne bi ni njih vise bilo, vec drugih timova..

al ok, vidim da tu svi vise znaju od nekih novinara pa..

uglavnom eod od mene za temu i zavrsno - da bog ne bude nis od tog hrta sa cosworthovim motorom.. taman posla da cu se veselit sto cemo imat tim koji sljedece godine nece bit 4 sekunde sporiji nego 5.. yeee jedva cekam!
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Privedite replike kraju, da se može otvorit tema "veljača 2013". :biggrin:
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

evo, zadnja replika. :) il se rasprava moze prebacit negdje drugdje pod razno, jer i nema bas neke veze s temom. :)

@arma - da, priznajem, malo nespretne usporedbe sam stavio, al samo hoću reć i da taj brz bolid treba znat dovest do prvog mjesta (naslova), a to ne može svatko, daleko od toga, po meni možda 7,8 vozača na gridu može, naravno ovisi i o tome kolko je bolid brz, ako je bolid 2 sec brži od svih onda može svatko u f1 s njim bit prvak, al govorim o normalnim situacijama...
Armanini je napisao/la: ne bi ti i ja, jer ti i ja nismo profesionalni f1 vozaci, al prakticki svaki vozac (izuzev nekoliko njih) bi bio prvi..
dakle mislis da bi npr. heiki bio prvak da je vozio red bull ove godine? ili vergne, glock, petrov...?

Armanini je napisao/la:ti pises kao da su ostali vozaci koji se ne zovu alonso ili lewis k*r*c od ovce.. pa svi su oni vozacine, i vozacine koji voze od malih nogu i koji su vrh sporta.. razlikuju se u par desetinki, i to je to..
ne mislim da su k*r*c od ovce al očito mislim da su razlike dosta veće nego što ti misliš da jesu...
dakle kolko ti misliš da je razlika izmedju vettela i de la rose recimo? pretpostavljam da mislis da je 2,3 desetinke?..
moje mišljenje je da je negdje oko sekunde..
Armanini je napisao/la:ili sto oces rec.. da jedan pedro de la rosa ne bi znao vozit jedan rbr koji je valjda toliko laksi za vozit od onih kanta iza gdje prakticki i po ravnom ispravlja?
pa naravno da bi znao vozit, al ne tako brzo ko vettel...
isto ko što je i de la rosa bio brži od karthikeyana u toj kanti od hrta negdje prosječno 7,8 desetinki, tako bi i vettel bio od de la rose...
Armanini je napisao/la:gore si pisao da voze 2 webbera u najbrzem timu da nema sanse da bi uzeli naslove?
a evo ti jos gori tim - pazi sad.. button i rubens.. znamo kako je bilo.. zasto? upravo zato..
opet govoriš o izvanrednim situacijama kad je bolid dominantan (više od sec brži od prvog konkurenta), a to nisu baš česte situacije (2009.,2004, 2002.) U takvi situacijama naravno i da losiji vozac moze do naslova, al govorim o prosjecnim sezonama poput prošle kad najbrži bolid nije tolko dominantan nego imamo 3,4 tima koji su unutar pol sec i koji se bore za naslov..

tebi je webber bolji vozač od buttona?

pa smjesna je rasprava jer ja gledam te f1 utrke pa mi nije jasno zasto onda ti najbolji vozaci ne naprave tu neku razliku i iskoriste taj neki maximum i ne pobjedjuju i uzimaju naslove, vec uvijek uzima naslov najbrzi bolid tko god u njemu vozio..
pa eto, da je alonso uzeo naslov lani bilo bi upravo to, uzeo bi naslov u bolidu koji nije najbrzi..
a bilo je u povijesti dosta sezona kad je naslov uzeo vozač koji ne sjedi u najbržem bolidu te sezone.
na pamet mi padaju 2008., 2007.(?) 1995., 1991...

da je webber bio prvi vozac 2010 2011, dal bi mogao osvojit naslov? i da nije bilo vettla?
govorio sam za prošlu sezonu...
dakle, da je uz webbera vozio npr. heiki, glock, senna, ricciardo, dal bi rbr uzeo naslov? nebi
dakle najbrži bolid nebi uzeo naslov, a ti govoriš da uvijek najbrži bolid uzme naslov, bez obzira ko vozi..

onda seru ovi kad pisu o tome i kad kazu da bernie silom zeli da ti timovi uspiju i da ih drzi unutra i da njega nema ne bi ni njih vise bilo, vec drugih timova..
pa drzi ih zato jer je bolje da je 12 ekipa nego 9, a ne zato jer su mu drage, a izvan puno njih čeka na ulazak a ne mogu jer su berniju ove 3 bas drage. :)
kazem, da ima zainteresiranih za ulazak, mogle bi uc bez problema jer je limit 13 timova, al eto, nitko se ne graba bas da bi usao..
nzm zasto imas dojam da neke dobre ekipe zele uc al im ovi klauni zauzimaju mjesto pa ne mogu zbog njih..

taman posla da cu se veselit sto cemo imat tim koji sljedece godine nece bit 4 sekunde sporiji nego 5.. yeee jedva cekam!
pa necu bas skakat od veselja al bolje da je 2 bolida vise na gridu, nije li?
mislim, ne kuzim sta ti smetaju, gledaj ove naprijed i bok, ignoriraj ova zadnja 3...
takvi su kakvi su al bolji da su tu nego da ih nema..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Armanini je napisao/la:
Cuky je napisao/la:Ako smijem ovo dopuniti:
...koji će biti u istoj, ili još goroj, situaciji kao i oni...
tocno, mozda ce bit isti ili jos gori, a mozda ce bit bolji.. za ove znamo da nema pomaka i da ga nece bit..
Kako znaš da pomaka neće biti?? Nova sezona još nije ni počela, a već dogodine velika promjena pravila...

Armanini je napisao/la:
Zašto da umjesto npr. Caterhama dođe netko novi koji neće biti ništa bolji, kad ovi kroz koju godinu možda uhvate korak.
pa cek jbmu sve vise, koliko su vec sezona ti timovi tu? koliko vi to mislite da treba jos da uhvate korak? lol, pa oni nisu i istom krugu sa nasjporijim bolidima..
kroz koju godinu ce uhvatit korak? za koliko? za jos 4? 10 godina cu gledat 6 bolida kako se samo vrte po stazi i micu vodecima? cemu?
3 godine su tu? Misliš da je to dovoljno vremena da se krene sa projektom od nule i da se sustigne ekipe koje su tu već 10, 20 i više godina?? Ja mislim, zapravo siguran sam da ne. Možda nekad je bilo moguće, ali danas kada su toliki novci i tolika ograničenja u igri jednostavno nema šanse da neki mali tim dođe sa nečim revolucionarnim i pregazi suparnike. Možda i imaju ideje, ali nemaju novaca da bi se upuštali u toliki rizik...posebno kad u slučaju neupsjeha treba to objasniti nadređenima...Dogodine se dešava velika promjena pravila, kako aero tako i motora...eto šansa malima da nešto naprave...nebi ni RB bio tu di je sad da se 2009. nije dogodila velika promjena pravila...
Armanini je napisao/la:taj novi tim bi uzeo cosworth motore? alo!! to je unazadovanje na kvadrat, a vi se veselite tome i jos mi kazes da ce za koju godinu mozda nes bit od njih.. :shock:
Zašto bi Cosworth motori bili nazadovanje? Koliko je meni poznato, Cosworthov motor (i to baš ovaj trenutni V8) je nekad smatran jednim od najjačih. Druga stvar što ga u zadnjih par sezona nije tko imao dovesti naprijed...nije sve ni u motoru...

I ne, nisam rekao da će za koju godinu biti nešto od njih...zaravo, nisam ni mogući tim spomenuo u svom postu nego sam pitao zašto bi netko dolazio umjesto npr. Caterhama ako bi Caterham mogao kroz koju godinu (mislio sam ove ili iduće) krenuti naprijed sad kad su sredili temelje ekipe...

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Kako znaš da pomaka neće biti?? Nova sezona još nije ni počela, a već dogodine velika promjena pravila...
kako znam?
pa prema vidjenom.. oni svake godine jedva sklepaju bolid kamo li da napreduju.. pa ostali manji timovi jedva razvijaju bolid, di ce ovi..
Ja mislim, zapravo siguran sam da ne.
dakle, sam kazes da je nemoguce da dostignu i one najsporije.. kuzis sad? nema smisla tim i nema potrebe za takvim na gridu..
sto je zanimljivo meni kao gledatelju kod tih timova? 6 bolida koji su na gridu za qrac i od kojih nema nikakve akcije.. kazem, da se barem medjusobno naganjaju, al oni su i medjusobno udaljeni za pol kruga krug..
.Dogodine se dešava velika promjena pravila, kako aero tako i motora...
aha, oni ce 2014 zasjat sa turbacima? pa valjda ce jos teze onda, a ne sad ovih godina kad su bolidi bili bez promjena..
Zašto bi Cosworth motori bili nazadovanje? Koliko je meni poznato, Cosworthov motor (i to baš ovaj trenutni V8) je nekad smatran jednim od najjačih. Druga stvar što ga u zadnjih par sezona nije tko imao dovesti naprijed...nije sve ni u motoru...

ma kad nekad lol.. kakve veze ima sto je bilo nekad.. pa nema veze sto je bilo lani, kamo li pred desetljece..
sjeti se williamsa nedavno sa cosworthovim motorom i koliko je to bio smijeh od bolida..

I ne, nisam rekao da će za koju godinu biti nešto od njih...zaravo, nisam ni mogući tim spomenuo u svom postu nego sam pitao zašto bi netko dolazio umjesto npr. Caterhama ako bi Caterham mogao kroz koju godinu (mislio sam ove ili iduće) krenuti naprijed sad kad su sredili temelje ekipe...

zato jer ne treba 6 bolida koji ne krecu nikamo.. dosta su 2 tima koja su zakurac..
caterham ce krenut naprijed? pa upravo je on najbolji primjer da je sve to pisanje u vjetar.. oni su najavljivali cuda, osigurali sponzore i to 5-godisnje ugovore, proslu su godinu trebali bit kandidati za uzet prvi bod, da bi to ispalo kako? - najvece razocaranje sezone.. ta ovi sa bbca, a i sa skya su im dolazili u pit i rekli im u facu da su ogromno razocaranje i da su svi mislili da ce bit nesto od njih, a ispala je corava kokos..
za kovu su rekli da ima 5-godisnji ugovor da bi na kraju bilo da se nema para za njega..

ne kuzim zasto mislite da su hrt i marussia jedini timovi na svijetu koji bi u f1.. mislite da nema nikog na svijetu i da su se oni cudom i srecom stvorili?

ne zaboravite tko je pocetno osnovao te timove i kako su se sepurili onaj od virgina i onaj drugi.. tko bude zadnji nosit ce kostim stuardese i takve fore?
i nakon sezone pobere se lova, promjeni se malo ustrojstvo i idemo dalje..

lik miljarder osnuje tim radi svoje promidzbe i poslije u taj tim ne kapne ni centa, a s druge strane ogranizira battlefield turnir sa nagradnim fondom od 1.5M dolara iz svog djepa, a tu ne bi iskesirao za neko novo krilo barem i razvio tim.. (da je ideja napredovanje i razvoj, sto naravno nije)..

i onda mi vi pricate o nekom rbru kao marketinskom timu i naravno pljujete (sasvim osnovano) da je to lose i da su timovi koji se zele utrkivati i napredovati ono sto nam
treba i u taj kos trpate i ove promasaje.. a tim stvoren kao promidzba kompanije :/ dobro da ga nisu ko avion napravili..

di ce i caterham krenut naprijed? kako?
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

NOVOSTI - Veljača 2013.

Post Postao/la F1NAC »

ove godine samo 19 trka
otpala turska i austrija
Formula 1 will stick to 19 races this season after failing to find a replacement for New Jersey, supremo Bernie Ecclestone says.

Ecclestone and the FIA had reshuffled the calendar in a bid to slot in a 20th race on July 21, but despite talks with Turkey, Austria and Portugal no deal could be reached.

Although there remains time to sort out an extra event, Ecclestone said on Tuesday that he was now resigned to not holding a 20th race.

"The calendar has been formed already, it's too late," he told Dubai's The National newspaper at an announcement for a new five-year global sponsorship deal between F1 and Emirates airline.

He added: " disappointed that it didn't happen before; we can't suddenly slot it in."

F1's tie-up with Emirates has prompted talk that Dubai could be in the running to hold a race, but Ecclestone has ruled that out because the Middle East is already well represented with Abu Dhabi and Bahrain.

"We support races that we think are good for F1, wherever they may be," he said.

"We have a restriction for 20 races and we already have two in this area, so it would be difficult to pop another one in."
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Re: NOVOSTI - Veljača 2013.

Post Postao/la Domi »

Žalosno, bilo bi lijepo vidjet svaku od te 3 staze. :roll:
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Šteta, žao mi je što ni ove sezone neće biti ništa od VN Turske, staza u Istanbulu je jedna od boljih staza na kojima se vozila F1.
Vjerovatno je Bernie tražio neku ogromnu svotu para, zato se nisu mogli ni dogovoriti.
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Nakon koliko godina će ovo bit da nema VN Europe?
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Prvi put od 1998.
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Walter je napisao/la:Prvi put od 1998.
a ja koliko znam 2006. i 2007. je isto nije bilo?
McLaren u <3
Zaključano