http://www.autosport.com/news/report.php/id/105319" onclick="window.open(this.href);return false;
Navijam za 2013.!!!!!

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Drago mi je da ima nade za njih.pospani gad je napisao/la:Koja dobra vijest!!![]()
http://www.autosport.com/news/report.php/id/105319" onclick="window.open(this.href);return false;
Navijam za 2013.!!!!!
ako se ne varam za ovu nedavno zavrsenu su bile price oko nekih 350Me i 5 godina sponzorskih planova.. obecanja i suludi ciljevi, kad stave kers bolid ce bit gornjoj polovici grida i takve pizdarije, da bi u sezonu nazadovali..Armanini: Caterham će iduće sezone imati 350m€?
opcenito je u svijetu, a pogotovo u automobilizmu problem novac jer je automobilizam sam po sebi izrazito skup sport..Ja mislim da nisu problem u F1 ta 3 nova tima nego novac, u F1 se jednostavno previše troši, a od kako u F1 nesmiju biti sponzori iz duhanske industrije od tada F1 ima puno problema sa lovom.
pricas za lotus koji mjenja vlasnike i ustroj na godisnjoj bazi?Pogledaj Lotus prošle sezone koliko su imali problema sa lovom.
yep, tocno tako..Meni se čini jedino rješenje da Bernie da malo veći dio timovima od F1 prava,
bedastoca i totalno kontra f1..ili da uvedu limit na potrošnju,
eto pisemo potaknuti povratkom hrta u drukcijem ustroju i vlasnistvu, a sad pises o nekakvoj situaciji bez timova u f1?jer bi se lako moglo desit da u F1 ostanu samo ta 3 tima i dođe neko novi poput RBRa, ili Toyode, neznam kako ti, ali ja takvu F1 nebi htjeo gledat,
da, prilicno si dobro to objasnio i tako nekako i je..problem novih timova je po meni najviše u tome što su oni u sport došli sa obećanjem da će budžet biti ograničen pravilima na 40 milijuna €..
dakle nakon sezone dok su trazili novog vlasnika, i dok su pokusavali ostat u f1, a bez novaca i investicija, oni su preselili tvornicu u silverstone i klepali upgradeani bolid? sa cime? sa idejom na papiru?Što se tiče "updated 2012 car" i tko je radio na njemu....oni nisu cijelo vrijeme znali da ih neće biti, pa oni su i nakon sezone pokušali naći novog vlasnika...kako je npr. jedna Honda iako je najavila povlačenje na kraju sezone napravila bolid kojim je kasnije Brawn osvojio oba naslova??
Koji još tim osim Ferrarija ima sponzora nekog iz duhanske industrije?Armanini je napisao/la:
alonso i massinjo nose marbloro tute na madoni di campiglio jer su strastveni pusaci marlbora?
naravno da je problem novac..
pricas za lotus koji mjenja vlasnike i ustroj na godisnjoj bazi?Pogledaj Lotus prošle sezone koliko su imali problema sa lovom.
Da Mercedes se vratio, ali ako nepokažu neke rezultate u idućih par sezona lako se može desit da odu iz F1 priča o dolasku VW? o tome se priča zadnjih 14 godina. Meni su draži timovi u F1 poput Saubera, Jordana i ostali timovi koji su tu bili zbog trkanja, a ne timovi kaon Honda, RBR koji su tu samo zbog jedne velike reklameeto pisemo potaknuti povratkom hrta u drukcijem ustroju i vlasnistvu, a sad pises o nekakvoj situaciji bez timova u f1?
i to nakon povratka mercedesa, nakon sto kruze price oko povratka nekih starih i ulaska nekih novih proizvodjaca motora?
Nekad je bilo normalno da pola grida nezavrši utku jer su pravila za motore i mjenjače bila drugačija, ako na to mislišza boldano - da ostanu 5 timova i 10 vozaca koji su svi medjusobno konkurentni sto cini utrkivanje ja bi gledao, i to puno radije nego 30 bolida od kojih 10 ne zavrsava utrke (em zbog kvara, em zbog toga jer nakon 80% utrke vise nemaju smisla vozit pa odu u garazu nakon sto su odradili duznost prema nekim sponzorcicima), 10 se ne trka nego vozi u nadi da ce uspjet zavrsit utrku..
@alanbaldwinf1
The Nuerburgring will host the German GP on July 7. Deal done.
ne bih znao, al siguran sam da se nisu svi sponzori povukli potpuno nakon zabrane reklamiranja..Koji još tim osim Ferrarija ima sponzora nekog iz duhanske industrije?
naravno da se moze desit.. i normalno da bi nakon 5 neuspjesnih sezona bilo prilicno ocekivano..Da Mercedes se vratio, ali ako nepokažu neke rezultate u idućih par sezona lako se može desit da odu iz F1 priča o dolasku VW? o tome se priča zadnjih 14 godina.
da jasno.. al opet ne citam da navijas za sauber, vec za williams, koji je sve nego mali tim..Meni su draži timovi u F1 poput Saubera, Jordana i ostali timovi koji su tu bili zbog trkanja, a ne timovi kaon Honda, RBR koji su tu samo zbog jedne velike reklame
da, jednim djelom..Nekad je bilo normalno da pola grida nezavrši utku jer su pravila za motore i mjenjače bila drugačija, ako na to misliš
@alanbaldwinf1
The Nuerburgring will host the German GP on July 7. Deal done.
nikako se ne slazem s ovim...Armanini je napisao/la: sansa za naslov ovisi iskljucivo i jedino o timu i bolidu, vozac je tu "samo" da obavi posao i odvozi i da bude sto popularniji kako bi prodali sto vise kapa, majica, slusalica
i ostalih konzum proizvoda..
ako je alonso imao 4 sanse za naslov, onda je i timo glock imao jednako..)
da, al williams je i postao veliki tim samo kroz trkanje, u tome i je poanta, da su tu samo zbog trkanja...Armanini je napisao/la:da jasno.. al opet ne citam da navijas za sauber, vec za williams, koji je sve nego mali tim..
sa kim se utrkivao? pa hm... s williamsom, toro rossom, sauberom, mercedesom, lotusom.Armanini je napisao/la:force india je mali tim.. ajmo rec da je tu zbog utrkivanja, koje je to utkrivanje? sa kim se to di resta utrkivao? voznja cijelu utrku na 13-11 mjestu i onda kad u zadnjim krugovima vozaci torro rossa koji su vozili cijelu utrku krvavo za taj bod, medjusobno se izbace i di resta im ukrade bod.. meni to nije utrkivanje
pa auti se trkaju, ne trce vozaci u krug.. - tko ima brzi auto pobjedjuje .. ne trce vozaci utrku na 100 metara sa preponama pa da oni mogu odlucit.. u utrkama konja ne trci onaj gore mali, nego valjda konj..K1M1 je napisao/la:
nikako se ne slazem s ovim...
onda isto to možeš okrenut i reć da sansa za naslov iskljucivo ovisi o vozaču, a da je tim tu da obavi posao i da tom vozaču da dobar bolid.![]()
i opet nije ništa krivo rečeno, jel tako?
naravno da vozac ima ulogu, oni svi kazu da je odnos vozaca nekih 70-30 u korist bolida..istina je u tome da sansa za naslov ovisi i o jednom i o drugom. Top vozač ne može osvojit naslov u kanti od bolida, a isto tako ako tim ima odličan bolid treba imat i vozača koji to može iskoristit, top vozača..
oces rec da webber ne bi mogao osvojit naslov u rbru da je drugi vozac bio neki krastavac i da je on bio br1 vozac?evo gledaj rbr, dominantan bolid, najbrzi zadnjih par godina, al da umjesto vettela imaju 2 vozača poput webbera (koji je isto dobar al ne top), vjerojatno nebi uzeli ni jedan naslov... isto i s ferrarijem, do zadnje utrke su se borili za naslov 2 puta u zadnje 3 godine, al zahvaljujući alonsu... da su kojim slučajem imali 2 vozača poput masse nebi ni prismrdili nekoj borbi za naslov...
di resta se utrkivao?sa kim se utrkivao? pa hm... s williamsom, toro rossom, sauberom, mercedesom, lotusom.I to tebi nije utrkivanje? lol
tocno, fi zna bit ok bolid i bolid je sa sredine grida.. ima sporijih od njega.. nema nikakve veze sa ovim krastavcima iza..isto zaboravljas da je hulk zamalo pobijedio u toj force indiji u brazilu! (i pobijedio bi da nije onu glupu grešku napravio)..
ne kužim što ti tu nije trkanje, ti bi volio da su svi dobri ko rbr i da su svi bolidi izjednačeni? imaš i takvih serija kolko hoćeš, gledaj onda gp2, gp3, dtm![]()
u f1 je uvijek bilo (i uvijek će bit) top ekipa, srednjih ekipa i klauna s dna poretka...
jer i te male, po tebi bezvezne i nepotrebne ekipe su isto dio f1, i ako ništa, i u njima se neki talent može pokazati i privuć pozornost velikih... možda sad nebi ni imali alonsa ili webbera da ih minardi nije otrkrio i dao im priliku... dakle možeš malo stvari gledat i s vedrije strane a ne samo to da zuje na dnu poretka...
...koji će biti u istoj, ili još goroj, situaciji kao i oni....Armanini je napisao/la:neka se gone jedan po jedan, tko uspije ostat super, al neka daju mjesto nekom novom timu..
cek, ti to ozbiljno ili?Armanini je napisao/la: pa auti se trkaju, ne trce vozaci u krug.. - tko ima brzi auto pobjedjuje .. ne trce vozaci utrku na 100 metara sa preponama pa da oni mogu odlucit.. u utrkama konja ne trci onaj gore mali, nego valjda konj..
naravno da nebi... zaostajao je 100(!!) bodova za alonsom...oces rec da webber ne bi mogao osvojit naslov u rbru da je drugi vozac bio neki krastavac i da je on bio br1 vozac?
da se ne ponavljam pogledaj gore, al ono, ta teorija mi nije jasna al nikako.jasno da bi imali oba naslova svejedno i da voze 2 webbera, samo sto onda ne bi jedan webber imao 10 pobjeda, vec bi se izmjenjivali, samo toga u f1 nema..
ne mogu nac podatak al stavljam ruku u vatru da je imao minimalno 30 pretjecanja...di resta se utrkivao?
ajd ako mi nadjes 5 njegovih overtakea u citavoj ovoj prosloj sezoni onda povlacim receno..
u velikoj si zabludi, nema nikakvih ekipa koje žele uć trenutno, da ima našlo bi se mjesto bez brige, limit je 13 timova, a nitko baš nije pokazao interes da popuni to 13. mjesto evo vec 3 godine, takodjer sad kad je hrt propao nitko nije uskocio da ih zamijeni...a neke ekipe koje bi htjele uc i pripreme vec cijeli projekt i izgledaju kao interesantni timovi, za njih nema mjesta.. zbog cega? zbog ovih 6 bolida od kojih se nece nitko prilbizit ni blizu zacelju.. i 5 sezona na gridu status quo..
A ovo maloprije:Looks like final music will stop on GvdG at Caterham, Razia at Marussia and Bianci at Force India - let's see!
@LeeMcKenzieF1
From our F1 friends in Finland RT @OskariSaari: Caterham to announce v.d. Garde today. Kovalainen without a seat for 2013.
tocno, mozda ce bit isti ili jos gori, a mozda ce bit bolji.. za ove znamo da nema pomaka i da ga nece bit..Cuky je napisao/la:Ako smijem ovo dopuniti:
...koji će biti u istoj, ili još goroj, situaciji kao i oni...Armanini je napisao/la:neka se gone jedan po jedan, tko uspije ostat super, al neka daju mjesto nekom novom timu..
pa cek jbmu sve vise, koliko su vec sezona ti timovi tu? koliko vi to mislite da treba jos da uhvate korak? lol, pa oni nisu i istom krugu sa nasjporijim bolidima..Zašto da umjesto npr. Caterhama dođe netko novi koji neće biti ništa bolji, kad ovi kroz koju godinu možda uhvate korak.
cek kakvi su ti to primjeri?cek, ti to ozbiljno ili?
dakle u tenisu igra reket zapravo, a ne igrač? u muzici sviraju instrumenti a ne muzičari?
mislim, jasno da je bolid vrlo bitan, al reći da uvijek brži auto pobjedjuje? dakle svejedno je tko sjedi u bolidu? ok
dakle i ti i ja bi bili prvaci da vozimo rbr? ajd super.
pa hebemu valjda treba bit netko odličan ko može taj bolid iskoristit do maksimuma, isto ko što treba netko odličan da zna baratat s teniskim reketom i iskoristit ga do maksimuma, isto i za instrument...
da je webber bio prvi vozac 2010 2011, dal bi mogao osvojit naslov? i da nije bilo vettla?naravno da nebi... zaostajao je 100(!!) bodova za alonsom...
ne kužim, dakle po tebi da nema vettela webber bi odjednom dobio bolje sposobnosti, odjednom postao bolji vozač nego sad i osvojio naslov? stvarno ne kužim tu teoriju...
u velikoj si zabludi, nema nikakvih ekipa koje žele uć trenutno, da ima našlo bi se mjesto bez brige, limit je 13 timova, a nitko baš nije pokazao interes da popuni to 13. mjesto evo vec 3 godine, takodjer sad kad je hrt propao nitko nije uskocio da ih zamijeni...
po tebi ispada da svi čekaju u redu al ne mogu uc jer im ove ekipe zauzimaju mjesto? jako daleko od toga, pogotova u ovo doba krize...
dakle mislis da bi npr. heiki bio prvak da je vozio red bull ove godine? ili vergne, glock, petrov...?Armanini je napisao/la: ne bi ti i ja, jer ti i ja nismo profesionalni f1 vozaci, al prakticki svaki vozac (izuzev nekoliko njih) bi bio prvi..
ne mislim da su k*r*c od ovce al očito mislim da su razlike dosta veće nego što ti misliš da jesu...Armanini je napisao/la:ti pises kao da su ostali vozaci koji se ne zovu alonso ili lewis k*r*c od ovce.. pa svi su oni vozacine, i vozacine koji voze od malih nogu i koji su vrh sporta.. razlikuju se u par desetinki, i to je to..
pa naravno da bi znao vozit, al ne tako brzo ko vettel...Armanini je napisao/la:ili sto oces rec.. da jedan pedro de la rosa ne bi znao vozit jedan rbr koji je valjda toliko laksi za vozit od onih kanta iza gdje prakticki i po ravnom ispravlja?
opet govoriš o izvanrednim situacijama kad je bolid dominantan (više od sec brži od prvog konkurenta), a to nisu baš česte situacije (2009.,2004, 2002.) U takvi situacijama naravno i da losiji vozac moze do naslova, al govorim o prosjecnim sezonama poput prošle kad najbrži bolid nije tolko dominantan nego imamo 3,4 tima koji su unutar pol sec i koji se bore za naslov..Armanini je napisao/la:gore si pisao da voze 2 webbera u najbrzem timu da nema sanse da bi uzeli naslove?
a evo ti jos gori tim - pazi sad.. button i rubens.. znamo kako je bilo.. zasto? upravo zato..
pa eto, da je alonso uzeo naslov lani bilo bi upravo to, uzeo bi naslov u bolidu koji nije najbrzi..pa smjesna je rasprava jer ja gledam te f1 utrke pa mi nije jasno zasto onda ti najbolji vozaci ne naprave tu neku razliku i iskoriste taj neki maximum i ne pobjedjuju i uzimaju naslove, vec uvijek uzima naslov najbrzi bolid tko god u njemu vozio..
govorio sam za prošlu sezonu...da je webber bio prvi vozac 2010 2011, dal bi mogao osvojit naslov? i da nije bilo vettla?
pa drzi ih zato jer je bolje da je 12 ekipa nego 9, a ne zato jer su mu drage, a izvan puno njih čeka na ulazak a ne mogu jer su berniju ove 3 bas drage.onda seru ovi kad pisu o tome i kad kazu da bernie silom zeli da ti timovi uspiju i da ih drzi unutra i da njega nema ne bi ni njih vise bilo, vec drugih timova..
pa necu bas skakat od veselja al bolje da je 2 bolida vise na gridu, nije li?taman posla da cu se veselit sto cemo imat tim koji sljedece godine nece bit 4 sekunde sporiji nego 5.. yeee jedva cekam!
Kako znaš da pomaka neće biti?? Nova sezona još nije ni počela, a već dogodine velika promjena pravila...Armanini je napisao/la:tocno, mozda ce bit isti ili jos gori, a mozda ce bit bolji.. za ove znamo da nema pomaka i da ga nece bit..Cuky je napisao/la:Ako smijem ovo dopuniti:
...koji će biti u istoj, ili još goroj, situaciji kao i oni...Armanini je napisao/la:neka se gone jedan po jedan, tko uspije ostat super, al neka daju mjesto nekom novom timu..
3 godine su tu? Misliš da je to dovoljno vremena da se krene sa projektom od nule i da se sustigne ekipe koje su tu već 10, 20 i više godina?? Ja mislim, zapravo siguran sam da ne. Možda nekad je bilo moguće, ali danas kada su toliki novci i tolika ograničenja u igri jednostavno nema šanse da neki mali tim dođe sa nečim revolucionarnim i pregazi suparnike. Možda i imaju ideje, ali nemaju novaca da bi se upuštali u toliki rizik...posebno kad u slučaju neupsjeha treba to objasniti nadređenima...Dogodine se dešava velika promjena pravila, kako aero tako i motora...eto šansa malima da nešto naprave...nebi ni RB bio tu di je sad da se 2009. nije dogodila velika promjena pravila...Armanini je napisao/la:pa cek jbmu sve vise, koliko su vec sezona ti timovi tu? koliko vi to mislite da treba jos da uhvate korak? lol, pa oni nisu i istom krugu sa nasjporijim bolidima..Zašto da umjesto npr. Caterhama dođe netko novi koji neće biti ništa bolji, kad ovi kroz koju godinu možda uhvate korak.
kroz koju godinu ce uhvatit korak? za koliko? za jos 4? 10 godina cu gledat 6 bolida kako se samo vrte po stazi i micu vodecima? cemu?
Zašto bi Cosworth motori bili nazadovanje? Koliko je meni poznato, Cosworthov motor (i to baš ovaj trenutni V8) je nekad smatran jednim od najjačih. Druga stvar što ga u zadnjih par sezona nije tko imao dovesti naprijed...nije sve ni u motoru...Armanini je napisao/la:taj novi tim bi uzeo cosworth motore? alo!! to je unazadovanje na kvadrat, a vi se veselite tome i jos mi kazes da ce za koju godinu mozda nes bit od njih..![]()
kako znam?Kako znaš da pomaka neće biti?? Nova sezona još nije ni počela, a već dogodine velika promjena pravila...
dakle, sam kazes da je nemoguce da dostignu i one najsporije.. kuzis sad? nema smisla tim i nema potrebe za takvim na gridu..Ja mislim, zapravo siguran sam da ne.
aha, oni ce 2014 zasjat sa turbacima? pa valjda ce jos teze onda, a ne sad ovih godina kad su bolidi bili bez promjena...Dogodine se dešava velika promjena pravila, kako aero tako i motora...
Zašto bi Cosworth motori bili nazadovanje? Koliko je meni poznato, Cosworthov motor (i to baš ovaj trenutni V8) je nekad smatran jednim od najjačih. Druga stvar što ga u zadnjih par sezona nije tko imao dovesti naprijed...nije sve ni u motoru...
I ne, nisam rekao da će za koju godinu biti nešto od njih...zaravo, nisam ni mogući tim spomenuo u svom postu nego sam pitao zašto bi netko dolazio umjesto npr. Caterhama ako bi Caterham mogao kroz koju godinu (mislio sam ove ili iduće) krenuti naprijed sad kad su sredili temelje ekipe...
Formula 1 will stick to 19 races this season after failing to find a replacement for New Jersey, supremo Bernie Ecclestone says.
Ecclestone and the FIA had reshuffled the calendar in a bid to slot in a 20th race on July 21, but despite talks with Turkey, Austria and Portugal no deal could be reached.
Although there remains time to sort out an extra event, Ecclestone said on Tuesday that he was now resigned to not holding a 20th race.
"The calendar has been formed already, it's too late," he told Dubai's The National newspaper at an announcement for a new five-year global sponsorship deal between F1 and Emirates airline.
He added: " disappointed that it didn't happen before; we can't suddenly slot it in."
F1's tie-up with Emirates has prompted talk that Dubai could be in the running to hold a race, but Ecclestone has ruled that out because the Middle East is already well represented with Abu Dhabi and Bahrain.
"We support races that we think are good for F1, wherever they may be," he said.
"We have a restriction for 20 races and we already have two in this area, so it would be difficult to pop another one in."
a ja koliko znam 2006. i 2007. je isto nije bilo?Walter je napisao/la:Prvi put od 1998.