Povijest
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- schuey
- Počasni član
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
meni bi bilo onda pšo pitanju logično da je bridgestone ?
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
- Kontakt:
- Toranosuke Takagi
- SA face
- Navijam za: Nikoga
moze se reci da je tacan odgovor, ustvari bio je to Firestone ali to mu ga dodje isto. Ono sto je interesantno je da je tih godina Mclaren bio odan Michelinu.schuey je napisao/la:meni bi bilo onda pšo pitanju logično da je bridgestone ?
Radi se ogromnoj sumi novca kojom je McLaren platio Firestoneu (Bridgestoneu), a posebno je neobicno da je u to vrijeme Firestone tek poceo ulaziti u poslove gradjevinarstva i bio je relativno neiskusan sto se tice te branse, pogotvo sto su u Evropi za razliku od USA bitumen i bitumenske mase bile neprikosnovene (a i sada su) u odnosu na gumene membrane.
neprijatelj nikad nespava
- Piquet20
- Svjetski prvak
Ali pitanje kada je McLaren dogovorio taj posao sa Firestonom (Bridgestonom) jer je upravo McLaren bio prvi od vecih timova koji je odlucio preci sa Goodyear na Bridgestone, i moguce da su vec tada dogovorili suradnju (prije nego je McLaren presao na Michelin).SA face je napisao/la:moze se reci da je tacan odgovor, ustvari bio je to Firestone ali to mu ga dodje isto. Ono sto je interesantno je da je tih godina Mclaren bio odan Michelinu.schuey je napisao/la:meni bi bilo onda pšo pitanju logično da je bridgestone ?
Radi se ogromnoj sumi novca kojom je McLaren platio Firestoneu (Bridgestoneu), a posebno je neobicno da je u to vrijeme Firestone tek poceo ulaziti u poslove gradjevinarstva i bio je relativno neiskusan sto se tice te branse, pogotvo sto su u Evropi za razliku od USA bitumen i bitumenske mase bile neprikosnovene (a i sada su) u odnosu na gumene membrane.

A sad da ja postavim jedno pitanje: koje godine i na kojoj utrci su vozaci jedini put u povijesti na pobjednickom postolju slavili ispijanjem pive, a ne sampanjca?

- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
nemam pojma al na blef il australija zbog toga jer je fosters sponzor-no malo vjerorovatno ili njemačka? godina reeči ćemo recimo 1990?
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- SA face
aUSTRALIJA '88Piquet20 je napisao/la:Ali pitanje kada je McLaren dogovorio taj posao sa Firestonom (Bridgestonom) jer je upravo McLaren bio prvi od vecih timova koji je odlucio preci sa Goodyear na Bridgestone, i moguce da su vec tada dogovorili suradnju (prije nego je McLaren presao na Michelin).SA face je napisao/la:moze se reci da je tacan odgovor, ustvari bio je to Firestone ali to mu ga dodje isto. Ono sto je interesantno je da je tih godina Mclaren bio odan Michelinu.schuey je napisao/la:meni bi bilo onda pšo pitanju logično da je bridgestone ?
DA, NA TO NISAM MISLIO
A sad da ja postavim jedno pitanje: koje godine i na kojoj utrci su vozaci jedini put u povijesti na pobjednickom postolju slavili ispijanjem pive, a ne sampanjca?
neprijatelj nikad nespava
- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
znači tako sam blizu a tako dalekoSA face je napisao/la: aUSTRALIJA '88

- Piquet20
- Svjetski prvak
Da vam pomognem - nije Australija i prije '88.SA face je napisao/la:aUSTRALIJA '88Piquet20 je napisao/la:
Ali pitanje kada je McLaren dogovorio taj posao sa Firestonom (Bridgestonom) jer je upravo McLaren bio prvi od vecih timova koji je odlucio preci sa Goodyear na Bridgestone, i moguce da su vec tada dogovorili suradnju (prije nego je McLaren presao na Michelin).
DA, NA TO NISAM MISLIO
@ SA face: Ovo "DA, NA TO NISAM MISLIO" si vjerojatno ti napisao, ali ispada kao da sam ja jer si krivo quotao. Btw: sigurno radis u Officeu ili AutoCADu kada imas ukljucena velika slova.

- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
JAR recimo 80?
- Piquet20
- Svjetski prvak
Blizu (vremenski)...jos samo malo ranije...i drugi kontinentschuey je napisao/la:JAR recimo 80?

Evo dodatna pomoc...mislim da bi te sada zbilja trebali znati:
Na vec spomenutoj utrci pobijedio je domaci vozac. Tom vozacu to je bila prva pobjeda u karijeri, a zanimljivo je i da je upravo na toj stazi godinu ranije odvozio prvu utrku za tim u kojem je proveo vecinu svoje karijere.

- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
nemam pojma,al imam jedno,čak i lagano,samo treba se sjetit. to bi trebali svi znat.
u povijesti se samo jedan jedini put dogodilo da je Ferrari startao iz zadnjeg reda. Gdje,ko i kada?za napredne i zašto?
u povijesti se samo jedan jedini put dogodilo da je Ferrari startao iz zadnjeg reda. Gdje,ko i kada?za napredne i zašto?
- Piquet20
- Svjetski prvak
Monaco 2006.schuey je napisao/la:nemam pojma,al imam jedno,čak i lagano,samo treba se sjetit. to bi trebali svi znat.
Schumacher diskvalificiran zbog famoznog zaustavljanja na stazi.
A Massa je imao problema sa motorom ako se ne varam (to nisam 100% siguran).
p.s. treba samo malo hrabrosti i pogodit ces

- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
neću probavat,već sam 2 puta a SA možda zna pa da i pogodim nebi bilo fer,btw znao sam da buš baš to odma odg.čim si bil online 

- Piquet20
- Svjetski prvak
Btw: a mogu i ostali odgovarati, nemoramo se samo nas 5-6 vrtiti ovdje...zabavno je, a uz to svatko moze nesto i nauciti.schuey je napisao/la:neću probavat,već sam 2 puta a SA možda zna pa da i pogodim nebi bilo fer,btw znao sam da buš baš to odma odg.čim si bil online

Evo, dok iscekujemo odgovor vezan uz pivu na postolju

Danas se puno prica o tome da bi prvak trebao biti onaj koji ostvari vise pobjeda u sezoni i slicno (sto je po meni osobno glupost - pravila su ista za svih - jedino bi trebalo povecat bodove za 1.mjesto, ili smanjiti za drugo). No, u proslosti su se (iz danasnje perspektive) dogadale jos nezamislivije stvari kao npr. da je prvak postao covjek koji je sakupio manje bodova u sezoni, a to je bilo moguce zbog tadasnjih pravila (sto je takodjer vezano uz vec spomenutu dilemu) koja su dozvoljavala da se vozacu zbrajaju samo bodovi na odredenom broju utrka, a ne na svima. Npr. kao da kazu da se u ovoj sezoni od 18 utrka svakom vozacu zbraja samo njegovih 12 najboljih plasmana, a ne svih 18. Dakle, dvaput se u povijesti F1 dogodilo da je covjek sa manje osvojenih bodova, zbog takvih pravila postao prvak.
Pitanje glasi: kojih godina se dogodila ta situacija, koja su dva prvaka bila u tim sezonama, a koja dvojica vozaca su ostala zakinuta za naslov tadasnjim pravilima?

- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
bilo je i to nedavno govora na forumu baš o toj problematici ali nisam zapamtio ni tko ni godine koje su se dogodile. nažalost,ali imam i ja jedno pitanjce još,ne preteško- 6 sezona je bio u konačnom šporetku prvak za samo jedan bod odlučen no u jednoj sedmoj rezultat je odlučen u samo pola boda,dali znate koja dva vozača su imala tu čast i možda u kojoj sezoni?
- Icy
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Crvenog Baruna
jedan je lauda, to sam sigurna, mislim da je drugi prost, a godinu neznam točnoschuey je napisao/la: imam i ja jedno pitanjce još,ne preteško- 6 sezona je bio u konačnom šporetku prvak za samo jedan bod odlučen no u jednoj sedmoj rezultat je odlučen u samo pola boda,dali znate koja dva vozača su imala tu čast i možda u kojoj sezoni?

F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre

- Piquet20
- Svjetski prvak
1984.icegirl_no1 je napisao/la:jedan je lauda, to sam sigurna, mislim da je drugi prost, a godinu neznam točnoschuey je napisao/la:bilo je i to nedavno govora na forumu baš o toj problematici ali nisam zapamtio ni tko ni godine koje su se dogodile. nažalost,ali imam i ja jedno pitanjce još,ne preteško- 6 sezona je bio u konačnom šporetku prvak za samo jedan bod odlučen no u jednoj sedmoj rezultat je odlučen u samo pola boda,dali znate koja dva vozača su imala tu čast i možda u kojoj sezoni?
1. Lauda
2. Prost
Moze se reci da je Prost izgubio naslov u kontroverznoj utrci u Monacu u kojem smo vidjeli fenomenalnog mladog vozaca - Ayrtona Sennu.

- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
svaka čast
godina 84. sad onaj dio povijesti ne znam ali mogu tu postat sigurno netko zna-zašto se 80ih a možda i duže,neda mi se provjeravat,za pobjedu dobivalo 9 bodova i kad je to promjenjeno?

- Piquet20
- Svjetski prvak
Do 1990. Neznam tocno kada je poceo taj sistem, ali bio je i 70.-ih, a mislim i prije. Znam da je sve pocelo sa 8 bodova za pobjedu, a kada se to promijenilo na 9 neznam. A na 10 su promijenili ponovno zbog one price - da se vise vrednuje pobjeda - 1990 bodovni sistem je bio 10-6-4-3-2-1.schuey je napisao/la:svaka častgodina 84. sad onaj dio povijesti ne znam ali mogu tu postat sigurno netko zna-zašto se 80ih a možda i duže,neda mi se provjeravat,za pobjedu dobivalo 9 bodova i kad je to promjenjeno?
Tko zna potpunu pricu neka me nadopuni.

- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
mene to živo zanima,recimo 54. fangio pobjedi u italiji i dobije 8 bodova,a za istu pobjedu u belgiji 9,te sezone na utrci u britaniji oscar gonzalez dobija 8.15 bodova za pobjedu,kak se to odlučivalo,zašto i kako nije mi jasnoPiquet20 je napisao/la:Do 1990. Neznam tocno kada je poceo taj sistem, ali bio je i 70.-ih, a mislim i prije. Znam da je sve pocelo sa 8 bodova za pobjedu, a kada se to promijenilo na 9 neznam. A na 10 su promijenili ponovno zbog one price - da se vise vrednuje pobjeda - 1990 bodovni sistem je bio 10-6-4-3-2-1.schuey je napisao/la:svaka častgodina 84. sad onaj dio povijesti ne znam ali mogu tu postat sigurno netko zna-zašto se 80ih a možda i duže,neda mi se provjeravat,za pobjedu dobivalo 9 bodova i kad je to promjenjeno?
Tko zna potpunu pricu neka me nadopuni.
- Piquet20
- Svjetski prvak
Mozda se radilo o nekim bonusima, ili vezano sa duzinom utrke. Ali iskreno govoreci - neznam.schuey je napisao/la:mene to živo zanima,recimo 54. fangio pobjedi u italiji i dobije 8 bodova,a za istu pobjedu u belgiji 9,te sezone na utrci u britaniji oscar gonzalez dobija 8.15 bodova za pobjedu,kak se to odlučivalo,zašto i kako nije mi jasno
Evo, ovo je pravo pitanje. Tko zna sa sigurnoscu odgovor neka se obavezno javi!

-
- Test vozač
Piquet20 je napisao/la:Btw: a mogu i ostali odgovarati, nemoramo se samo nas 5-6 vrtiti ovdje...zabavno je, a uz to svatko moze nesto i nauciti.schuey je napisao/la:neću probavat,već sam 2 puta a SA možda zna pa da i pogodim nebi bilo fer,btw znao sam da buš baš to odma odg.čim si bil online
Evo, dok iscekujemo odgovor vezan uz pivu na postolju, da otvorim novo pitanje:
Danas se puno prica o tome da bi prvak trebao biti onaj koji ostvari vise pobjeda u sezoni i slicno (sto je po meni osobno glupost - pravila su ista za svih - jedino bi trebalo povecat bodove za 1.mjesto, ili smanjiti za drugo). No, u proslosti su se (iz danasnje perspektive) dogadale jos nezamislivije stvari kao npr. da je prvak postao covjek koji je sakupio manje bodova u sezoni, a to je bilo moguce zbog tadasnjih pravila (sto je takodjer vezano uz vec spomenutu dilemu) koja su dozvoljavala da se vozacu zbrajaju samo bodovi na odredenom broju utrka, a ne na svima. Npr. kao da kazu da se u ovoj sezoni od 18 utrka svakom vozacu zbraja samo njegovih 12 najboljih plasmana, a ne svih 18. Dakle, dvaput se u povijesti F1 dogodilo da je covjek sa manje osvojenih bodova, zbog takvih pravila postao prvak.
Pitanje glasi: kojih godina se dogodila ta situacija, koja su dva prvaka bila u tim sezonama, a koja dvojica vozaca su ostala zakinuta za naslov tadasnjim pravilima?
1988. senna-prost. drugi slučaj ne znam
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
- sepulctor
- Rezervni vozač
Dobivali su bodove za najbrži krug!Piquet20 je napisao/la:Mozda se radilo o nekim bonusima, ili vezano sa duzinom utrke. Ali iskreno govoreci - neznam.schuey je napisao/la:mene to živo zanima,recimo 54. fangio pobjedi u italiji i dobije 8 bodova,a za istu pobjedu u belgiji 9,te sezone na utrci u britaniji oscar gonzalez dobija 8.15 bodova za pobjedu,kak se to odlučivalo,zašto i kako nije mi jasno
Evo, ovo je pravo pitanje. Tko zna sa sigurnoscu odgovor neka se obavezno javi!
Posjedujem velik izbor F1, Moto GP, Le Mans, WSBK, INDY, WRC i ostalih utrka, te nogometnih i hokej utakmica.
Svi zainteresirani za razmjenu nek se jave na pp.
Svi zainteresirani za razmjenu nek se jave na pp.