Pastor Maldonado
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Kenny
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Williams i MS
Re: Pastor Maldonado
Za mene Maldonado je kriv što se nesigurno vratio sa staze, ali je isto tako glupav potez od Hamiltona da mu neostavi mjesta da može vozit na stazi. Možda je trebao malo pametnije postupit ko Webber kad ti vozač neostavlja mjesta, ili te gura. Ko bi bio kriv za sudar da je tako napravio Maldonado?

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Vuksa_KC
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Po meni je Maldonado u potpunosti kriv...moral si je u računicu ubaciti da se radi o Hamiltonu i da je predzadnji krug, a on je izvan staze. Kriteriji se mijenjaju, slično kao i kraju izjednačene nogometne utakmice.
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Komedija su ove gluposti koje si ti tu nadrobio. Da, bilo je glupo od Hamiltona što se nije jednostavno maknuo, ali to ga ne čini krivcem za ovaj sudardmarijon je napisao/la:Svatko smije biti navijač i subjektivan. Ali u ovoj situaciji braniti Hamiltona, to je komično. Čak i je i jedan navijač rekao: ne znam, ja sam Hami navijač, subjektivan sam.
Sve ovo pada u vodu u osnovnim stvarima. Hamiltonu su pale gume, i potpuno je nezrelo krvnički se braniti u takvoj situaciji. Mogao je napraviti isto što i Alonso prošlu utrku i svaki normalan vozač. Sanirati štetu kad si 3 - 3,5 sekunde sporiji od ostalih. I to je ono osnovno što zaboravljate, a pratite F1?!?!?. Tako se i radi u takvoj situaciji.
Ne podržavam to što je prošlu utrku Alonso imao 15 krugova lošije gume od ostalih. Što se ovu utrku isto desilo Hamiltonu (kad je opet, začudo, bio prvi u poretku!). Ali to je drugi par rukava. Neka rade cirkus i možda nepotrebno stavljaju safety car kad nije potrebno, neka daju vodećem vozaču nakratkotrajnije gume; ali po političkoj osnovi ovdje kažnjavati Maldonada???Komedija.

Znači po tebi, svi bi trebali se micat ovima koji su dosta brži od njih, npr. dođe Webber iza Kovalainena, ovaj zna da je RB 4 sekunde brži i mora mu se maknut iako su u direktnoj utrci ?! Jel slušaš ti sebe o čem pričaš? Do kud smo došli? Da osuđujemo vozača jer je legitimno, legalno, korektno i na posve fer način branio poziciju, naprosto držajući trkaću putanju, koja je tu njegova krivica?!?

Vidim da je nekima na ovom forumu premala pomoć i DRS, očito se svaki vozač koji je sporiji jednostavno treba sklonit sa staze da ne smeta i da ne dođe do kontakta

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
-
- Legenda
Kriteriji su drukčiji kada vozaču padnu gume, i totalno je sporiji od drugih. To na neki način nije ni utrkivanje nego prestizanje. Kao da jedan vozi na wet-u a drugi na soft-u. Moje mišljenje. Najbolje je to pokazao Alonso prošlu utrku. I skupio zlatne bodove. Pametno. Poučno.
Samo neka se trkaju.
- Slash
- Veteran
Pa apsolutno. Velim, pametnije bi puno bilo Hamiltonu da se maknuo, i bilo je neinteligentno od njega ić se fajtat s ovim mesarom, ali opet ponavljam, to ga ne čini krivcem za sudar.dmarijon je napisao/la:Kriteriji su drukčiji kada vozaču padnu gume, i totalno je sporiji od drugih. To na neki način nije ni utrkivanje nego prestizanje. Kao da jedan vozi na wet-u a drugi na soft-u. Moje mišljenje. Najbolje je to pokazao Alonso prošlu utrku. I skupio zlatne bodove. Pametno. Poučno.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
-
- Legenda
Ja mislim da je kriv, bez obzira na ovo. Ali nema veze. Otvorena tema. Baš čitam šta Jergović kaže o tome:
"Hamilton je imao treće mjesto i 15 bodova. Darovanje tog mjesta Venecuelancu značio bi gubitak od samo 3 boda, ali bi još uvijek ostavilo 12 u torbi. No, Hamilton nije učinio ono što bi se danas u Formuli 1 trebao učiniti. Nije se zadovoljio s vrapcem u ruci i pokušao se oduprijeti tri sekunde po krugu bržem Maldonadu."
"Hamilton je imao treće mjesto i 15 bodova. Darovanje tog mjesta Venecuelancu značio bi gubitak od samo 3 boda, ali bi još uvijek ostavilo 12 u torbi. No, Hamilton nije učinio ono što bi se danas u Formuli 1 trebao učiniti. Nije se zadovoljio s vrapcem u ruci i pokušao se oduprijeti tri sekunde po krugu bržem Maldonadu."
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
Zašto bi kriteriji bili drukčiji ako nekome padnu gume? To je kao da kažeš da se u direktnoj borbi Ferrarija i HRT-a HRT mora skloniti jer važe drukčiji kriteriji. Potpuno nepotrebna i glupa izjava, posebno ako se zna da svi masovno kukaju zbog nedostatka borbe.dmarijon je napisao/la:Kriteriji su drukčiji kada vozaču padnu gume, i totalno je sporiji od drugih. To na neki način nije ni utrkivanje nego prestizanje. Kao da jedan vozi na wet-u a drugi na soft-u. Moje mišljenje. Najbolje je to pokazao Alonso prošlu utrku. I skupio zlatne bodove. Pametno. Poučno.
Zašto bi se Hamilton zadovoljio sa jednim mjestom niže* Što ako mu ta 3 boda kasnije budu falila za naslov? Što onda? Onda bi bilo: "nije se trebao maknuti Maldonadu".
Alonso to nije pokazao prošlu utrku. Tamo je jednostavno razlika sa DRS-om bila enormno veća nego u Valenciji i on na pravcu nije protiv vozača sa DRS-om imao nikakve pa ni teoretske šanse za obranu. Hamilton je ovdje imao, imao je dobar top speed i samo je trebalo kroz zavoje zadržati Pastora iza.
Ja te opet molim, pogledaj moj zadnji post u kojem sam lijepo objasnio pravila vezana za to i stavio video na kojem se vidi da HAMILTON NITI JEDNIM POTEZOM NIJE POKAZAO NAMJERU DA IZGURA MALDONADA. Zašto bi on bio taj koji ostavlja prostor kad je na trkaćoj liniji i što je najbitnije na ulasku u zavoj je dovoljno ispred da može primjeniti dogovor vozača o tome tko ima prednost u zavoj? Čovjek je vozio trkaćom linijom, a Pastor je mislio da će ovaj popustit jer ima slabije gume. Čuj popustit, krug i pol do kraja i pozicija na podiju. Pokaži mi jednog vozača koji bi prepustio mjesto na podiju, osim ako mu momčad ne naredi da propusti timskog kolegu.Kenny je napisao/la:Za mene Maldonado je kriv što se nesigurno vratio sa staze, ali je isto tako glupav potez od Hamiltona da mu neostavi mjesta da može vozit na stazi. Možda je trebao malo pametnije postupit ko Webber kad ti vozač neostavlja mjesta, ili te gura. Ko bi bio kriv za sudar da je tako napravio Maldonado?
Za ovo neznam dali je upućeno meni ili kome drugome, no svejedno se osjećam prozvan. Kao prvo, lijepo mi ispod avatara stoji "Navijam za: Ferrari", a Hamilton mi je jedan od najmrskijih vozača, makar dok ne obuče crveno odijelo. To što citiram pravila KOJA HAMILTON NIJE PREKRŠIO ne znači da ga branim. Ako je Hamilton kriv onda je kriv jedino zato jer je radio svoj posao - UTRKIVAO SE. Ako želite gledati propuštanja onda gledajte endurance prvenstvo, pošto tamo često možete vidjeti kako ovi iz GT1, GT2 i LMP2 klase propuštaju LMP1 klasu.dmarijon je napisao/la:Ali u ovoj situaciji braniti Hamiltona, to je komično.
Kažeš Alonso je sanirao štetu prošlu utrku. Ja kažem da nije. On se branio tokom cijele staze, čak je i usred hairpina kočio kako bi ovog iza omeo na ubrzanju te tako sačuvao poziciju. Druga je stvar što on sam nije imao dobar grip da ubrza kako želi pa bi ga ovi uz pomoć DRS-a prošli kao da on stoji. Ako si gledao VN Kanade onda si mogao vidjeti da je Alonso kako je god mogao branio pozicije.
Sa ovime se također ne mogu složiti. Najnormalnije je da vozač želi na sve dopuštene načine sačuvati poziciju. Nezrelo je od Maldonada što:dmarijon je napisao/la:Hamiltonu su pale gume, i potpuno je nezrelo krvnički se braniti u takvoj situaciji.
1. Pokušava proći tamo gdje nema mjesta iako zna da u slijedećih krug i pol može na bar 4 mjesta iskoristiti prednost boljih guma i proći
2. Zanemaruje pravilo o vraćanju nakon izlaska sa staze.
Za kraj, razmišljao sam da ovaj post samo obrišem, jer neki su očito toliko zasljepljeni subjektivnim emocijama mržnje prema Hamiltonu i simpatije prema Maldonadu da makar im se predoči pravila i video snimke kao dokaz koji potrepljuje pravilo oni opet tupe po svome.
Nije na meni da namećem nekome mipljenje. Ako će biti u zabludi neka bude. Ali jednostavno ne mogu ostati "tiho" na količinu gluposti kojima se ovdje pokušava okriviti vozača koji nije ništa pogrešno napravio
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Slash
- Veteran
Cuky
, ali evo već se i sam pitam koliko smisla ima išta dokazivati nekim ljudima...
Haters gonna hate, potatoes gonna potate...nothing we can do about it.

Haters gonna hate, potatoes gonna potate...nothing we can do about it.
- Cuky
- Moderator
I još jedan dokaz koliko je zapravo kompletan sudar Maldonadova krivica. Pogledajte video od 2:40 na dalje. Raikkonen krug prije sudara Maldonado-Hamilton na istom mjestu čak i više naprijed nego Maldonado prije kočenja odustaje od guranja, povlači se i pretječe u zavoju kasnije.

-
- Legenda
Meni je drago, istina, da je Hamilton još jednom dokazao svoju "mudrost", i time sam donekle subjektivan. I dalje tvrdim da su subjektivniji oni koji ga brane u ovoj situaciji.
Slažem se da je i Maldonado trebao biti mudriji i pričekati koji bolji trenutak. Alonso se nije branio na ovaj način i to se ne može uspoređivati. Jedino opravdanje mi je da ga Hami nije vidio i da mu je ovaj bio u mrtvom kutu. Ali ok, nije bitno. Šta je tu je. Razumijem i vašu stranu. (no to, naravno ne opravdava Hamiltonovu krivicu).
Slažem se da je i Maldonado trebao biti mudriji i pričekati koji bolji trenutak. Alonso se nije branio na ovaj način i to se ne može uspoređivati. Jedino opravdanje mi je da ga Hami nije vidio i da mu je ovaj bio u mrtvom kutu. Ali ok, nije bitno. Šta je tu je. Razumijem i vašu stranu. (no to, naravno ne opravdava Hamiltonovu krivicu).
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
Moj zaključni komentar: Očito je da neki ovdje samo žele izazivati svađu. To sam primjetio kroz zadnjih nekoliko postova u kojima se krivica prenosi na Hamiltona bez ikakvih obrazloženja potkrijepljenih dokazima. Ja sam svoje stajalište potkrijepio dokazima u vidu citata iz pravilnika te video snimki, a još ću za kraj na kraju ovog posta priložiti i izvještaj sudaca sa staze. Za mene je ova rasprava, koja zapravi i nije bila rasprava jer izgleda raspravljam sam sa sobom, završena.
Izvještaj o kažnjavanju vozača Pastor Maldonado
Izvještaj o kažnjavanju vozača Pastor Maldonado

-
- Legenda
Prvo, ova usporedba s Raikonenom je potpuno neiskoristiva, iz jednostavnog razloga. Hamilton je otišao preduboko i glupo na sve ili ništa. Iako ga je Raikonen imao, pametno je shvatio da će se Hamilton zabit u njega ako budu vozili kotač uz kotač. (dovoljno je pametan da pozna Hamiltona - stvarno ovaj put bez uvrede).
Cuky, najviše pametnih informacija dobijem(o) upravo od tebe na ovom forumu. Sory što sam dosadan i što se opet ponavljam, ali jednostavno se ovaj put nikako ne slažem.
Ne mislim da treba puštati vozača iza ako si puno sporiji, ali nema smisla biti preagresivan ako si toliko sporiji. Pa to i Jergović kaže. I Zdrav razum.A i sam kažeš - dobio bi ga uskoro, da nije tada. Pa valjda je i Hami trebao tako razmišljati.
Meni se čini da dokaza nemaju upravo oni koji Hamija brane.
Za razliku od "neobične" FIE, masu stručnjaka i forumaša misli drugačije.
Eto, možda sam dosadan poklopac svakom loncu, ali obećajem - ovo je i moja zadnja
Cuky, najviše pametnih informacija dobijem(o) upravo od tebe na ovom forumu. Sory što sam dosadan i što se opet ponavljam, ali jednostavno se ovaj put nikako ne slažem.
Ne mislim da treba puštati vozača iza ako si puno sporiji, ali nema smisla biti preagresivan ako si toliko sporiji. Pa to i Jergović kaže. I Zdrav razum.A i sam kažeš - dobio bi ga uskoro, da nije tada. Pa valjda je i Hami trebao tako razmišljati.
Meni se čini da dokaza nemaju upravo oni koji Hamija brane.
Za razliku od "neobične" FIE, masu stručnjaka i forumaša misli drugačije.
Eto, možda sam dosadan poklopac svakom loncu, ali obećajem - ovo je i moja zadnja

Samo neka se trkaju.
- Slash
- Veteran
Da, masa forumaša - tko to, ti i ostoja?
A što se stručnjaka tiče svi od Martina Brundlea preko Chandhoka do Webbera su rekli da je krivica Maldonada. Vidim da si u trolerskom raspoloženju pa samo za kraj citat s Jergovićeve stranice
A što se stručnjaka tiče svi od Martina Brundlea preko Chandhoka do Webbera su rekli da je krivica Maldonada. Vidim da si u trolerskom raspoloženju pa samo za kraj citat s Jergovićeve stranice
Fernando Alonso je najbolji vozač na svijetu. U mojoj knjizi ovo što je u Valenciji napravio Lewis Hamilton dokazuje, međutim, da je najveći on. Baš kao što je, prije dvadeset godina, najveći bio Ayrton Senna. Oni od vas koji tvrde da bi Senna pustio Maldonada da prođe, slobodno mogu nastaviti igrati šah.
- Cuky
- Moderator
Upravo ovo. I to pokazuje da Maldonado nije razmišljao nego je bio previše nestrpčljiv.dmarijon je napisao/la:Iako ga je Raikonen imao, pametno je shvatio da će se Hamilton zabit u njega ako budu vozili kotač uz kotač. (dovoljno je pametan da pozna Hamiltona

-
- Legenda
Gledam situaciju iz drugog kuta, na youtube. Maldonado je kriv - čisto s tehničke strane
Hamilton je možda kriv sa strane logike utrkivanja.
Jasno, Maldonado je trebao presjeći šikanu i propustiti Hamiltona. Ovo nije moglo drugačije završiti.

Hamilton je možda kriv sa strane logike utrkivanja.
Jasno, Maldonado je trebao presjeći šikanu i propustiti Hamiltona. Ovo nije moglo drugačije završiti.
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
- Cuky
- Moderator
crvena zastava i on se svejedno uspije razbit

-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
- Cuky
- Moderator
možeš mi samo pojasniti dvije stvari:
1. Kako može biti trkaći incident kad njoh dvoje nisu u borbi?
2. Ono najbitnije: Kako može biti trkaći incident kad je utrka gotova, tj. prekinuta (maše se crvenom zastavicom)???
1. Kako može biti trkaći incident kad njoh dvoje nisu u borbi?
2. Ono najbitnije: Kako može biti trkaći incident kad je utrka gotova, tj. prekinuta (maše se crvenom zastavicom)???

-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ima on toga još. Vidi se da nije bistar momak.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s5-bblaS ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s5-bblaS ... re=related[/youtube]
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Iso miki neki ljudi ne prihvacaju jednostavno cinjenice. Bas me zanima kak bi @dmarijon razmišljal da je situacija bila obratna, vec znam sigurno ovo "on nije normalan, takvima nije mjesto u f1 itd itd "
Darkness rises when silence dies
- Kenny
- Legenda
Ova 2 potza iz GP2 su glupava, jel neko zna jel postoji koje razumno objašnjenje za njih?

- Cuky
- Moderator
još za ovo drugo se može pravdat da je u nekakvoj borbi, ali ovaj prvi primjer kad se uspio razbiti pod crvenom zastavom je nemoguće smisleno opravdati

- Kenny
- Legenda
Hebeš pravdanje i izvlačenje, više m zanima jel moguće da je imao neke probleme? meni se nčini ko da je imo probleme, a opet ko bi tako skreto