Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Armanini »

je i do staza, ali i do nacina utrkivanja.. upravo zato jer su staze ogradjene nemoze se trkat na 100% kada je nekoliko auta u koloni..
jos vi s prednjim mozete vozit svuda, po stazi, van staze, tako da se vozi preko granica staze tako da se ne postuju ni neka osnovna pravila utrkivanja..
al posto se trkamo for fun sve je to oke, al bi ja bio zadovoljniji kada se ne bi vozilo kao da nema sutra..
kazem da se svi ugledamo na kimija jer koliko on moze vozit iza nekog, a da ne napravi sranje to je milina :)

primjer jucer na barthurtsu nakon starta i prvog zavoja na ravnicu - netko ispred je imao spor izlaz, drzi se lijevo i nas par sa dosta vecom brzinom se brzo priblizavamo.. ja dodjem iza njega, netko juri pored, ja nemam kamo, pustam gas, lagano i kocnicu, i netko treci dolazi as 20-ak kmh vise i pokusava se gurat negdje izmedju nas trojice.. tako je nekako bilo, ne sjecam se bas tocno.. al poanta je da se mora gledat na situaciju ispred i ne se zabijat bez glave..

dok sam pratio utrku jucer na panorami meni doslo zao auta :) svaki drugi zavoj onaj zvuk crasha, otpadaju retrovizori, branici :) jadan onaj tko mora poslije cistit tu stazu :P

al slazem se.. treba neku otvoreniju stazu..

ja i dalje trubim da probamo circuito de navarro.. mislim da bi bila oke za ove aute..

a i Potrero de los funes je zanimljiva staza koja takodjer ima svega.. dvije verzije su, jedna koja ima one kao lezece policajce da se ne krati sikana, druga ima opasne pasice..

http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... os%20Funes" onclick="window.open(this.href);return false;

pod obavezno! staza je siroka, brzi zavoji, spori hairpinovi, super izgleda..
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Vuksa_KC je napisao/la:E Cule, ti se mene pogodio pa si se lansirao na Calea, pogledaj replay.

pa ja sam bio ispred tebe, ti si me dodirnuo otraga i onda sam ja završio u ćaletu...

Ja sam istina kriv bio za jedan restart kad sam izletio, odbio se na stazu i izazvao karambol, ali isto tako u jednoj utrci koja je isto restartana sam ja ispao nakon što su ćale i mansel blokirali stazu prilikom dodira. I onda se mene boota. Da sam bio kriv, da sam namjerno nekog razbio ajde. Ali još u tom istom krugu od njega ja dobivam u stražnjicu na svakom zavoju. #-o
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

srry Čule al ja tebe nisam nabijao po stazi, mogu te pratit 100krugova i neću te napucat na kočenju a tamo gdje si sporiji ću te gurkat bez namjere da te okrenem kao što i svima radim kad dođem na rep. Ti si mene okrenuo na pravcu, što mi je bilo nepojmljivo. Ako si brži trebao si se izbacit ljevo i preticavat a ne mi okretat rep da odem u zid. Meni je prekipjelo pa sam te izbacio.

I staze nisu problem ako se vozi normalno, na Bathurstu se može bez problema utrkivat al gdje nastaje problem...u tome što kad se spuštaš niz panoramu neki idu tražit limit u spustu a to jednostavno ne ide i prerizično je. Yugo će se također zalaufat 200kmh nizbrdo a da li će zakočit je već drugo pitanje (pa ni s padobranom).
Uploudat ću video s Oran Parka pa ćete vidit da uska staza nije problem za utrkivat se ako vam je stalo do utrkivanja. Ja-Kimi, Kimi-vuksa i Ja-vuksa smo imali pregršt borbi.

... neću uopće vozit razno razne široke staze, vozit ću ono što se vozilo u tim sezonama u pojedinim klasama. Mislim da nije potrebno izmišljat toplu vodu.

EDIT: u 19h otvaram server pa koliko stignem vozit
IP: 31.147.67.187
prva staza Knockhill - link, brands pa oran
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

valjda cemo vozit staze koje nam odgovaraju i koje su prikladne za utrkivanje..

btw, danas ne otvaras?

ja cu i dalje trubit za Potrero de los funes pa dok mi ne dosadi..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ćale od Lewisa je napisao/la:Ti si mene okrenuo na pravcu, što mi je bilo nepojmljivo. Ako si brži trebao si se izbacit ljevo i preticavat a ne mi okretat rep da odem u zid.
ja tebe nisam namjerno okrenuo, čak nisam ni stigao reagirati. Imao sam kontakt sa vuskom i odbio sam se tebi u stražnji kraj i to je tebe okrenulo. Istina da nisi jako udarao niti me okrenuo, ali mislim da i sam znaš kako može iritirati kad voziš auto na granici (a meni je bila granica jer sam jučer tek instalirao mod i još se nisam snašao 100%) i postavljaš se da neki zavoj/skup zavoja prođeš što preciznije i onda te netko lupne i izbaci iz takta jer gledaš što se dogodilo.

slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Jel jos vozite? Nemogu nac server ni preko IP-a
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

za 20 min ce cale otvorit opet
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

otvorit ću server u 22h
IP:31.147.65.196
BTCC 1993
staza: Oulton Park

jedno pitanje ako tko zna, kad otvorim server preko dedicated i recimo ne uđem u igru nego tako ostavim cijeli dan, da li će ljudi moć ulazit i vozit na tome cijelo vrijeme dok je to dignuto bez mene. Druga stvar, da li će meni smanjit brzinu interneta dok je recimo nekoliko igrača na serveru a ja nisam s njima?
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Da moci ce cijelo vrijeme ulazit i izlazit samo moras paziti da ti se ne promijeni ip u medjuvremenu. Net ti nece biti nesto sporiji osim ako bi bilo 15-20 vozaca gore al sumnjam da ce se to desit.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Haris KTM

Post Postao/la Haris KTM »

usporit ce ti upload a ujedno i net, jer ti u tom trenutku vise radis upload nego dl, mi smo preko dedicated prvu sezonu vozili do 10 vozaca i nije bilo problema, josh tad net i sad dupla razlika u DL i UL
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ja bi vozio..!!
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

gotova su 2 videa.
na ovom prvom je još jedan španjolac queco, jako brz vozač i fer trkač :)

drugi video poništava ono o čemu se priča da se ne može trkat na uskim stazama, pogledajte sami koliko je fer borbe bilo a tak kakvu je imao K1M1 borbu :D !

(negdje se desi na minutu crni ekran kad starta druga trka, neznam u čem je prob. Uglavnom Armnini vodi pa izgubi koju poziciju :P )

evo jedan video primjera radi, da vidite da su na istoj stazi iste klase auta bili agresivniji nego mi u virtualnom :D (i događaju se gotovo identične greške)
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

:D
mogu osjetit frustraciju ovog u bimeru kada ga okrenu.. fwd-i se mogu gurkat i lupat kolko oce, al kad uznemiris neocekivano bimera bye bye..

al odlicno.. gori su nego mi..

btw - today?

portero de los fumes? :D
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

uuuu kako se pucaju ovi :D danas ce bit nesto?
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

F1NAC je napisao/la:uuuu kako se pucaju ovi :D danas ce bit nesto?
večeras ne mogu, radim do 00 ...morat ćete si otvorit sami ili pitajte na F1 Classic da netko otvori.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ni ja nebi mogao danas kad bi bilo...jbg u 21h koncert prvo magazin a poslije njih mladen grdović...pa eto :D

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

slika

potrudio se kolega :biggrin:
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

evo dečki još dva videa

od neki dan s Bathursta, bilo je odličnih borbi. Ja sam imao najtežu borbu do sad za drugo mjesto od kad vozim rf. Iza Vukse na repu cijelo vrijeme i onda kad ga prođem frajer uleti na kočenju nakon spusta, uz mali kontakt srećom dobro smo oboje prošli. Užemo u zadnji krug i prođem ga uz brdo i nakon prolaska počnem stiskat ko divljak po 'Mountu' da se čim više odvojim do spusta tako da im ne dozvolim priliku za napad. Prva greška auto odskuči od rubnika i dok je bio u zraku malo sam pustio gas a pošto je prednji pogon kad su sletili kotači na cestu odmah je počeo se zadnji kraj gubit. Nekako sam ga ulovio i nastavio dalje ko divljak preko granice vozit pa ga izgubim preko pasice i počnem lovit da čim manje se razvali auto od zid (već je jedan udes prije doživio zbog nekog neopreznog nissana). Zid me vrati na stazu ispred K1M1-a koji me nabije i gurne preko pjeska pa se vratim na stazu u samu trku. Zanimljivo da nije bilo pjeska razvalio bi auto u onaj ispod zid, al pjesak je odjednom auto toliko usporio da sam morao pun gas držat da se ne zaustavim :D
Prije spusta u onoj kombinaciji zavoja sam ponovo od želje da ostanem čim bliže kasno kočio pa izgubio auto, al ni sam neznam kako sam ga izvukao i prošao kraj Vukse koji je otišao malo šire. Dole sam znao pošto je kilometar do cilja da će ić na sve ili ništa pa mu nisam ovaj put ostavio mjesta da se ugura s vanjske :D
Prekočio se a ja sam u ovom kaosu uspio do 2. mjesta doć :D

druga trka na BTCC stazi, Knockhill. Također odlična trka gdje sam pobjedio za dlaku. 8 krugova sam vozio ko luđak da bi ulovio prvog engleza nakon što me K1M1 u drugom krugu malo zeznuo. I da, tip vozi na klavijaturu i radi uber vremena. Jednostavno mi nije jasno kako je uspio namjestit setup da kad abgasa mu ne baca zadnji kraj.
U zadnjem zavoju pred cilj sam ga napao i počeo me stiskat lagano prema van, začudo auti su se zaglavili na kočenju i šta god sam pokušao klizili smo skupa. On je otklizao šire pa izgubio poziciju :D ...prošli smo ciljem s 0.075 razmaka. Vegi super si vozio, čestitam :D

EDIT: u drugom videu si Finac svaki put išao cijelom širinom auta na travu van, na izlazu iz predzadnjeg zavoja. Sljedeći put za ovakve stvari izbacujem s servera. Ako može tip s tipkovnicom vozit unutar granica staze ne znam zašto je nama balkancima s volanom problem.
Trebamo se držat pravila 'čekanja' (reć srry i propustit ga) ako koga skrojiš na kočenju, kao što je u ligi prije bilo i pokazat kulturnu vožnju a ne zbog izleta ili greške jurit krateći sve da zadržiš priključak. U buduće stavljam puno više krugova i 'bootam' za glupe greške i kraćenje. Jer preživjet prvi zavoj i prvi krug je nemoguće kako rosh555 kaže. Neka nas bude makar 5 al kojima je stvarno stalo do fer utrkivanja i zabave.
Zadnja izmjena: Ćale od Lewisa, dana/u 13 kol 2011, 22:14, ukupno mijenjano 1 put.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

oce bit nesto veceras?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

[youtube]http://www.youtube.com/v/4weYsAc-kaA[/youtube]
http://www.youtube.com/v/4weYsAc-kaA&hd=1" onclick="window.open(this.href);return false;

slika

slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

dvije staze su izašle koje su mi uljepšale dan. Oba dve legendarne staze DTM-a i turističkih automobila
Avus 1993 1.1 – Released

Diepholz Airbase 1.0 – Released
Diepholz ima više verzija i WET verzije.
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

došlo je do promjene... večeras sam slobodan tako da ću otvorit server
u 19:30h s ove dvije staze iznad i STW 1998 klasom.
IP:31.147.79.140
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ja bih molio da me se pričeka...samo da poskidam stazice :)

slika
GERMAN
Početnik
Početnik
Navijam za: Rosberg

Post Postao/la GERMAN »

Cale razocaro si me totalno,neznam koji je bio razlog....
sutra cu pogledati replay.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

nabija si ga u stup XD
slika
Odgovori