Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- darky
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
Re: Formula 1 team - McLaren
sjeti se prve utrke lani
1 najbrži krug i sama utrka nemaju veze jedno sa drugim.
Kimi je bio najbolji u 1 krugu na jako puno utrka, ali nije ih pobijedio, dakle....
...razmisli o sljedečem
1. koliko su spalili gume (ili čuvali gume u q3)?
2. koliko koji auto troši gume?
3. koliko koji auto troši goriva, ovo je posebno važno jer nema nadoljevanja, pa ili imaš 20 litra previše ili ne stigneš do cilja
4. kako se koji vozač bude sutra ponašao na samoj utrci?
1 najbrži krug i sama utrka nemaju veze jedno sa drugim.
Kimi je bio najbolji u 1 krugu na jako puno utrka, ali nije ih pobijedio, dakle....
...razmisli o sljedečem
1. koliko su spalili gume (ili čuvali gume u q3)?
2. koliko koji auto troši gume?
3. koliko koji auto troši goriva, ovo je posebno važno jer nema nadoljevanja, pa ili imaš 20 litra previše ili ne stigneš do cilja
4. kako se koji vozač bude sutra ponašao na samoj utrci?
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Mislim da je Renaultov motor bio najštedljiviji prošle sezone... Ali, osim potrošnje goriva bitne su sve ove stvari koje je darky naveo.Brabus je napisao/la:Jos uvijek ne vjerujem da prvih troje imaju sekundu prednosti!
A mozda ovaj poredak nece nista znaciti za utrku.
Postoje barem 3 velike nepoznanice, to su potrosnja guma, ponasanje bolida s punim tankovima i potrosnja goriva.
Znamo da su ferrariji i renolceki zedniji od mercedesa, ali opet, sekundu prednosti imaju prva 3.
EDIT.
Evo, opet ista stvar:
...and admitted that the MP4-25 lacks downforce in comparison to its rivals.

- Brabus
- Početnik
Evo sta kaze Rosberg:
"If you one oversteer you overheated the tyres and then the next couple of corners were just game over. It was really challenging.
Znaci, ako mu se sa praznim bolidom dogodi da zbog preupravljanja pregrije gume, sto ce tek biti sa bolidima kad ce biti tezi 170 kila?!
Stvarno ovaj poredak ne mora nista znaciti.
"If you one oversteer you overheated the tyres and then the next couple of corners were just game over. It was really challenging.
Znaci, ako mu se sa praznim bolidom dogodi da zbog preupravljanja pregrije gume, sto ce tek biti sa bolidima kad ce biti tezi 170 kila?!
Stvarno ovaj poredak ne mora nista znaciti.
-
- Profesionalni vozač
To mene i brine, pogotovo kad se sjetim prosle godine. 1.1s je svakako ogroman zaostatak, jos pogotovo 1.5s kod Buttona.Arai je napisao/la:
Evo, opet ista stvar:
- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Ah, dobro. Buttonnu se to možda može tolerirat. Spominjao je probleme s bolidom i puno lock-upova kotača. LINKSRV je napisao/la:To mene i brine, pogotovo kad se sjetim prosle godine. 1.1s je svakako ogroman zaostatak, jos pogotovo 1.5s kod Buttona.Arai je napisao/la:
Evo, opet ista stvar:
Ali svejedno, slažem se, zaostatak debelo iznad sekunde za mene je itakako zabrinjavajuć...

-
- Profesionalni vozač
Po meni to McLaren automatski izbacuje iz borbe za titulu, ali vidjet cemo jos. Ako je downforce problem, jako mi je cudno da se ponavlja 2009, kako nisu naucili na greskama?
- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Naučili su oni na geškama nešto i puno popravili bolid. Ali... Nisu ni ostali spavali, Newey je očito OPET složio zvjerinu od bolida.SRV je napisao/la:Po meni to McLaren automatski izbacuje iz borbe za titulu, ali vidjet cemo jos. Ako je downforce problem, jako mi je cudno da se ponavlja 2009, kako nisu naucili na greskama?
Ferrari također. Međutim, ništa još nije sigurno. Treba se vidjeti pravi race-pace i potrošnje pa onda zaključivati.

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Nama je ovdje najveći problem bio 2 sektor, tj. onaj ubačeni dio staze. Tu smo od najbržeg sporiji za 0.6 - 0.8 sekundi, sve treninge i kvale. Mislim da i onaj međuosovinski razmak tu igra ulogu. Sve u svemu, Ferrari i Red Bull su ovdje ispred nas.

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
ja isto mislim da ce mcm na brzim stazama biti blize red bullu i ferrariu... sjetimo se prosle god kad su se od utrke do utrke izmjenjivali red bull i brawn...gringo73 je napisao/la:Nama je ovdje najveći problem bio 2 sektor, tj. onaj ubačeni dio staze. Tu smo od najbržeg sporiji za 0.6 - 0.8 sekundi, sve treninge i kvale. Mislim da i onaj međuosovinski razmak tu igra ulogu. Sve u svemu, Ferrari i Red Bull su ovdje ispred nas.
McLaren u <3
-
- Profesionalni vozač
Onda je jos gore, jer smo sigurno losiji od Ferrarija i RB-a po pitanju trosenja guma.Arai je napisao/la:Naučili su oni na geškama nešto i puno popravili bolid. Ali... Nisu ni ostali spavali, Newey je očito OPET složio zvjerinu od bolida.SRV je napisao/la:Po meni to McLaren automatski izbacuje iz borbe za titulu, ali vidjet cemo jos. Ako je downforce problem, jako mi je cudno da se ponavlja 2009, kako nisu naucili na greskama?
Ferrari također. Međutim, ništa još nije sigurno. Treba se vidjeti pravi race-pace i potrošnje pa onda zaključivati.
- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Može biti... U tom ubačenom dijelu staze ima sporih zavoja koji su za veći osovinski razmak loši. Tu bi nam onaj McLaren iz Abu Dhabijagringo73 je napisao/la:Nama je ovdje najveći problem bio 2 sektor, tj. onaj ubačeni dio staze. Tu smo od najbržeg sporiji za 0.6 - 0.8 sekundi, sve treninge i kvale. Mislim da i onaj međuosovinski razmak tu igra ulogu. Sve u svemu, Ferrari i Red Bull su ovdje ispred nas.
dobro došao, pošto je imao odličan mehanički grip.

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
McLarenu očito ne leži Bahrein. Drugi sektor gube zbog povećanog međuosovinskog razmaka. Mada RBR i Ferrari djeluju osjetno brže od McM-a i bez obzira na to, a i ostali puno zaostaju pa je veća mogućnost da su RBR i SF dobro odradili posao, nego da su ostali odradili loše.
No McLaren treba da brine potrošnja guma i i ponašanje na punom rezervoaru. Hamilton je izjavio da auto jako slabo koči kad je pun rezervoar. Ako se ne varam i mijenjali su mu nešto oko kočnica jučer. Još kad mu se potrefi, a potrefit će se sigurno, borba za poziciju praktički u krug-dva mogao bi uništiti gume. Za svakog je to dosta nepoznato i potencijalno opasno, ali mislim da je McM (od top momčadi) najveći dušman gumama. Naravno nije to samo do bolida nego i do dva dosta agresivna vozača kad su gume u pitanju.
I još jedna stvar bi mogla biti zanimljiva vezano za McLaren. Kao što je i Brawn rekao, razvoj bolida kroz sezonu će odlučiti pobjednika. McLaren ionako ima specifičan bolid i neka inovativna riješenja, a nisu tamo gdje žele da budu. Pitanje je koliko će moći razvijati kroz sezonu i kojim tempom s obzirom na sve specifičnosti bolida i na činjenicu da bolid već djeluje jako razvijen i sve ideje detaljno razrađene.
Živi bili pa vidjeli, ali daleko od toga da je sezona počela dobro za McLaren.
No McLaren treba da brine potrošnja guma i i ponašanje na punom rezervoaru. Hamilton je izjavio da auto jako slabo koči kad je pun rezervoar. Ako se ne varam i mijenjali su mu nešto oko kočnica jučer. Još kad mu se potrefi, a potrefit će se sigurno, borba za poziciju praktički u krug-dva mogao bi uništiti gume. Za svakog je to dosta nepoznato i potencijalno opasno, ali mislim da je McM (od top momčadi) najveći dušman gumama. Naravno nije to samo do bolida nego i do dva dosta agresivna vozača kad su gume u pitanju.
I još jedna stvar bi mogla biti zanimljiva vezano za McLaren. Kao što je i Brawn rekao, razvoj bolida kroz sezonu će odlučiti pobjednika. McLaren ionako ima specifičan bolid i neka inovativna riješenja, a nisu tamo gdje žele da budu. Pitanje je koliko će moći razvijati kroz sezonu i kojim tempom s obzirom na sve specifičnosti bolida i na činjenicu da bolid već djeluje jako razvijen i sve ideje detaljno razrađene.
Živi bili pa vidjeli, ali daleko od toga da je sezona počela dobro za McLaren.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Ricxpa
- Test vozač
- Navijam za: [Alonso] [Ferrari]
Iskreno mislim da McLarenovci ne bi trebali biti toliko nezadovoljni - ipak su ovu sezonu prakticki u vrhu i za razliku od početka prošle sezone, u ovoj mogu računati na postolja i pobjede. Uzmemo li još uz to financijsku i tehničku moć ove momčadi, siguran sam da će ovaj zaostatak jako brzo nadoknaditi 

- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Ne izgleda baš bajno za nas, auto nije tako konkurentan kao što smo mislili ali srećom Lewis je danas odradil dobar posao pa je njegova stratna pozicija sasvim o.k i sutra uz malo sreće može do postolja.
Šta se JB-a tiče nije ni on bil loš ali u kvalama je malo zakazal, no utrka je sutra pa treba počekati i vidjeti kako će se stvari odvijati. To je prva utrka sezone i može se svašta desit.
Držimo palčeve za sutra.
Šta se JB-a tiče nije ni on bil loš ali u kvalama je malo zakazal, no utrka je sutra pa treba počekati i vidjeti kako će se stvari odvijati. To je prva utrka sezone i može se svašta desit.
Držimo palčeve za sutra.

Zadnja izmjena: King iCool, dana/u 13 ožu 2010, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
McLaren je ipak u nekom vrhu medju momcadima i nema razloga za toliko nezadovoljstvo.Kao Ferrari i oni su dosta odradili na bolidu i dosli su blizu mjesta koje im pripada.
FORZA FERRARI!!!
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Čemu toliko pesimizma već prije utrke? Ja sam uvjeren u dobre rezultate...trka je dugačka i nepredvidiva...sutra ćemo "plakati" ili smijati se...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Barry
- Test vozač
- Navijam za: Ferrari
veli whitmarsh da jednostavno nisu dovoljno brzi... koliko mu je vjerovati pitanje je..
http://www.autosport.com/news/report.php/id/82101" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autosport.com/news/report.php/id/82101" onclick="window.open(this.href);return false;
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
A šta se tu ima ne vjerovat? Sve se vidjelo u kvalama i čovjek veli kak je. Treba brzo pronaći kojih 0.4-0.5sec.Barry je napisao/la:veli whitmarsh da jednostavno nisu dovoljno brzi... koliko mu je vjerovati pitanje je..

- Barry
- Test vozač
ma istina.. inacce mi mclaren nije omiljen ali.. ccudno ccudno.. pored onoliko gadgetsa jednostavno... sto kazzess valja se iskopati 0.5 min ...King iCool je napisao/la:A šta se tu ima ne vjerovat? Sve se vidjelo u kvalama i čovjek veli kak je. Treba brzo pronaći kojih 0.4-0.5sec.Barry je napisao/la:veli whitmarsh da jednostavno nisu dovoljno brzi... koliko mu je vjerovati pitanje je..

Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Dobro ne baš 0.5 min ali sec da.Barry je napisao/la:ma istina.. inacce mi mclaren nije omiljen ali.. ccudno ccudno.. pored onoliko gadgetsa jednostavno... sto kazzess valja se iskopati 0.5 min ...King iCool je napisao/la:A šta se tu ima ne vjerovat? Sve se vidjelo u kvalama i čovjek veli kak je. Treba brzo pronaći kojih 0.4-0.5sec.Barry je napisao/la:veli whitmarsh da jednostavno nisu dovoljno brzi... koliko mu je vjerovati pitanje je..

- Barry
- Test vozač
hahaha koji kralj xD znacci da me ubrzavaju minutu !! heheheh xD ma biti ce sigurno konkurenti.. tako to ide kod mclarena... ma koliko fan ferrarija bio zdrava konkurencija je ono sto cini draz f1...King iCool je napisao/la:A šta se tu ima ne vjerovat? Sve se vidjelo u kvalama i čovjek veli kak je. Treba brzo pronaći kojih 0.4-0.5sec.Barry je napisao/la:veli whitmarsh da jednostavno nisu dovoljno brzi... koliko mu je vjerovati pitanje je..
-
- Navijam za: Scuderia Ferrari
FIA zabranila McLarenov difuzor:
http://f1-serbia.com/vesti/755-fia-zabr ... fuzor.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://f1-serbia.com/vesti/755-fia-zabr ... fuzor.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- nikolaa
- Profesionalni vozač
srdjan je napisao/la:FIA zabranila McLarenov difuzor:

zanimljivo..mada ovo mi se cini kao spekulacija..Ako je istina onda je McLaren zaista isao po samom rubu pravila,a na vise mjesta ga i presli..
FORZA FERRARI!!!