Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Vuksa_KC »

curumo je napisao/la:
Ćale od Lewisa je napisao/la:
curumo je napisao/la:Situacija je sljedeća, Alonso je teško i sramotno pokraden, ne od Hamiltona, već od FIA-e. Bilo bi lijepo da to shvate navijači Hamiltona. Da se to desilo njemu ovdje bi žuć proljevali mjesecima protiv FIA-e a sad se pravte Toše što bi rekao naš bivši premijer
ja to razumijem, Alonso se tako osjeća jer se nado postolju al da je bio u Hamiltonovoj situaciji šutio bi ko zaliven i reko nismo mogli bolje.
Mene isto ne može više od FIA-e ništa iznenadit pa čak ni da Hamiltona lansiraju s zadnjeg na prvo mjesto ili obratno. Toliko toga je prošo u svojoj kratkoj karijeri da je po Njihovom prekršio sva moguća pisana pravila i koja ne postoje pa su se radi njega napisala. Šta da ti kažem, bolje je šutit nego ako se FIA izuzme na tebe nećeš nikad do naslova.
da se to desilo Hamiltonu cijeli britanski otok bi kukao mjesecima o ovome, naravno na čelu s Jergovićem, a Hamilton bi prijetio da je toliko razočaran da razmišlja o napuštanju formule. Alonsova reakcija je u biti još i preblaga
Više bi ih u ovom trenutku mučilo ispadanje sa SP-a i Lampardov gol:) :badgrin:
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Alonso-Kobayashi(onboard)

Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Vidljivo je da je Alonso popustio i nije želio riskirati izlijetanje jer je pretpostavljao daće kada ovih petispred njega dobiju kaznu kazna biti 20 sekundi, a ne 5 i da će se time popeti na 4.-5. mjesto što donosi desetak bodova. Pretpostavka je da je znao da će to biti pišljivih 5 sekundi sigurno bi ga zatvorio jer Kobayashibi morao popustiti s obzirom da nije bio ni blizu pola bolida u odnosu na Alonsa
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Ma nije imao izgleda na starim gumama. Sam dokaz je taj da je Kobayashi uspio i Buemija proći.
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la keexx »

Fiorano04 je napisao/la:Bravo Prekro, vrlo mudar zaključak, greška FIA-e se stvarno prelomila preko Hamiltona, maknuli su mu s leđa konkurenciju a i kaznili su ga drastično i zbog pretjecanje Safety car-a, sa drugog mjesta su ga bacili na drugo.
[-X Vettelu su makli s leđa konkurenciju, i Vettel je tu najvishe profitirao...To šta je Ferrari najgore prošao u svemu tome je rezultat nesretnih okolnosti...
Ali neme veze, bilo pa prošlo, kako bi schuey rekao " Idemo dalje! " :biggrin:

Interview s Alonsom nakon utrke.... ;) Kužim ga, ali trebao bi bit ljut na suce a ne na Lewisa...

slika slika
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

The Greatest je napisao/la:
Bara993 je napisao/la:Alonso je rekao da u životu nije vidio da netko pretiče liječnički automobi, a pogle šta je on napravio

i on ga je isto preteko,ako sam dobro vidio
'Ajd mi reci, čemu služi ova bijela linija na kraju izlaska iz boxa?
Uuuuuuuuu, tek sad vidim ovu snimku, dosad sam samo slušao priču o tome.
Ovdje je Hamilton definitivno uništio Alonsa i njegov prolazak SC prije linije za što mi se čini da je Alonso bio spreman.

Vjerujem da je ne-namjerno, ali je definitivno unazadio barem Alonsa ako ne i Massu.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

keexx je napisao/la:To šta je Ferrari najgore prošao u svemu tome je rezultat nesretnih okolnosti...

Interview s Alonsom nakon utrke.... ;) Kužim ga, ali trebao bi bit ljut na suce a ne na Lewisa...
Slažem se s ovim "idemo dalje" :biggrin:
Ali gledajući ovu snimku prolaska pored SC, možda Alonso i ima pravo barem malo biti ljut na Lewisa?
Ukupno gledano Ferrari je izgubio pozicije radi kršenja pravila (ovi vozači iza njih koji su nakon boxa došli ispred) kao i borbu za 2 mjesto kršenjem pravila sa strane Hamiltona.

Uglavnom, mnogo se negativnosti posložilo ovu utrku, ali ja to ne bih nazvao lošom srećom. Loša sreća je kad si bez benzina i moraš u box, a box je zatvoren. Ovo nema veze sa lošom srećom.
- Oviedon Ihmisohjus -
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

moguće je osmislit milijun teorija. moguće da je hamilton namjerno usporio kako bi on prošao a alonso astao, al malo se zahebo u brzini pa je i on zakasnio; moguće je da je i onako kako lewis kaže da je bilo itd....

al slična situacija bi se dogodila i da je baš sc ušao između njih dvojice, onda bi sve bilo legalno.

možda ni suci nisu toliko krivi; teška nesreća, brže bolje sc van; a možda baš zbog nesreće sc nije htio propuštat bolide odmah.

nemam apsolutno niš protiv lewisa, al mislim da je ovdje trebao bit diskvalificiran zbog pretjecanja sc u trenutku kad to nije bilo dozvoljeno zbog valjda sigurnosti na stazi.

na početku sam mislio da je pogrešan izlazak sc-a al u onakvoj situaciji nisu htjeli ni sekunde gubit tako da ipak mislim da alonsu suci u tom nisu krivi, al su krivi sa naknadnom kaznom koja je prema mom mišljenju preblaga, a da sam na alonsovom mjestu bio bih isto ljut na suce što nisu diskvalificirali lewisa (ipak mu je konkurent za naslov), a bio bih ljut i na lewisa jer se izvukao neoštećen kršeći pravila; sjetite se samo stvarnog života i koliko vam smeta kad neki tatin sin sa 16 godina i bez vozačke jurca autom po gradu, a policija mu ne može ništa; možda nije dobar primjer, al svi mi mrzimo kad se nepravda ne kažnjava.

suci su u ovom slučaju nefuncionirajuće hrvatsko pravosuđe, a lewis krivac kojeg to isto pravosuđe nije kaznilo; tj, je, al to je rangu onog da dvostruki ubojica dobije 5 godina zatvora il štoveć.
Zadnja izmjena: padobranac, dana/u 28 lip 2010, 18:55, ukupno mijenjano 1 put.
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la keexx »

p@rtibrejker je napisao/la: Slažem se s ovim "idemo dalje" :biggrin:
Ali gledajući ovu snimku prolaska pored SC, možda Alonso i ima pravo barem malo biti ljut na Lewisa?
Ukupno gledano Ferrari je izgubio pozicije radi kršenja pravila (ovi vozači iza njih koji su nakon boxa došli ispred) kao i borbu za 2 mjesto kršenjem pravila sa strane Hamiltona.

Uglavnom, mnogo se negativnosti posložilo ovu utrku, ali ja to ne bih nazvao lošom srećom. Loša sreća je kad si bez benzina i moraš u box, a box je zatvoren. Ovo nema veze sa lošom srećom.
Ima pravo bit ljut na Hamiltona... Jer da je Lewis samo proletio pun gas, onda bi vjerovatno i Alonso i Massa uspjeli proć za njim... I u najgorem slučaju, možda bi Massa dobio neki drive-through... Ali mislim da je normalno da čovjek kad vidi SC malo uspori i vidi šta se događa... ;) A da je Lewis usporio i ostao iza SC-a, onda opet ne bi bilo fer i Vettel bi bio "kriv", šta bi isto bilo opravdano.... ;)
Uglavnom losh timing izlaska SC-a, taman između vodećeg i ostalih, kad su već vidjeli da se to dogodilo, trebali su dat naredbu da svi prestignu SC i formiraju se iza njega... Ili nesh tako... :biggrin:
slika slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

haha evo malo modulirana verzija tog prolaska :biggrin: sa mislima glavnih aktera u tim trenucima xD

padobranac
Početnik
Početnik

keexx je napisao/la:
p@rtibrejker je napisao/la: Slažem se s ovim "idemo dalje" :biggrin:

Ima pravo bit ljut na Hamiltona... Jer da je Lewis samo proletio pun gas, onda bi vjerovatno i Alonso i Massa uspjeli proć za njim... I u najgorem slučaju, možda bi Massa dobio neki drive-through... Ali mislim da je normalno da čovjek kad vidi SC malo uspori i vidi šta se događa... ;) A da je Lewis usporio i ostao iza SC-a, onda opet ne bi bilo fer i Vettel bi bio "kriv", šta bi isto bilo opravdano.... ;)
Uglavnom losh timing izlaska SC-a, taman između vodećeg i ostalih, kad su već vidjeli da se to dogodilo, trebali su dat naredbu da svi prestignu SC i formiraju se iza njega... Ili nesh tako... :biggrin:
vettel nikako nije mogao biti kriv jer je on otišao daleko prije SC-a, on nije pretekao sc kad to nije smio, lewis je
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Bio je maks 2 sek ispred Hamiltona Vettel. Zašto je SC izašao tek kada je došla ova fantastična trojka i zašto SC nije propustio i njih kao Vettela ( tako ionako moraju formirati red iza njega ). Možda zato kaj SC vozi jedan Švabo pa je odlučio pomoći svome Landesmanu koji je zaostajao 19 bodova u prvenstvu. Međutim to je samo moja mašta.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
padobranac
Početnik
Početnik

Dani je napisao/la:Bio je maks 2 sek ispred Hamiltona Vettel. Zašto je SC izašao tek kada je došla ova fantastična trojka i zašto SC nije propustio i njih kao Vettela ( tako ionako moraju formirati red iza njega ). Možda zato kaj SC vozi jedan Švabo pa je odlučio pomoći svome Landesmanu koji je zaostajao 19 bodova u prvenstvu. Međutim to je samo moja mašta.
već sam gore spomenuo (možda su se žurili radi webbera, zbog kojeg sc- možda nije htio odmah propuštati kolonu, već krug poslije bla bla), možemo mi smislit milijun teorija, al to nema smisla i ne možeš ništa dokazat. pogotovo nema smisla to što govoriš jer je mogao lewis i legalno proć da nije usporavao, al pošto je usporio i doša iza sc-a nije ga nikako više smio preteći i to je jedino što treba gledati, jer to je jedino crno na bijelo i jedino dokazivo
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

keexx je napisao/la: [-X Vettelu su makli s leđa konkurenciju, i Vettel je tu najvishe profitirao...To šta je Ferrari najgore prošao u svemu tome je rezultat nesretnih okolnosti...

Jedino što je pozitivno ovdje je što smo vidjeli ovu djevojku iz Ferrarija, nije loša. :biggrin:
A što se tiče Alonsa nadam se da će imati više sreće u narednim utrkama i da će se on radovati u Abu Dabiju. ;)
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la keexx »

padobranac je napisao/la:vettel nikako nije mogao biti kriv jer je on otišao daleko prije SC-a, on nije pretekao sc kad to nije smio, lewis je
Ovo kriv sam i stavio u navodnike iz razloga šta je Vettel tu profitirao, kako god to okrenuo i šta god da se desilo... Da pojasnim :biggrin: da je Lewis ostao iza SC-a, i on bi završio tamo negdje 8-9, i onda bi i on ko i Alonso smatrao da je to bilo nepravedno... ;)
Ma ni bitno vishe, dogodilo se kako se dogodilo, ubuduće će jako pazit da se ne ponovi (nadam se) i to je to.... ;)
slika slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

A nitko nije primjetio kako je SC nagazio liniju na izlasku iz boksa!? :biggrin: :lol:
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Schumy.d je napisao/la:A nitko nije primjetio kako je SC nagazio liniju na izlasku iz boksa!? :biggrin: :lol:
To je pokušaj blokiranja Hamiltona, sve u cilju osiguranja Vettelove pobjede al neda se Hamilton tako lako nasamarit :biggrin:
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Dero je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:A nitko nije primjetio kako je SC nagazio liniju na izlasku iz boksa!? :biggrin: :lol:
To je pokušaj blokiranja Hamiltona, sve u cilju osiguranja Vettelove pobjede al neda se Hamilton tako lako nasamarit :biggrin:
Trebalo je kazniti SC tj. Bernda Maylandera prolaskom kroz box, još jedan propust FIA-e. :biggrin:
padobranac
Početnik
Početnik

keexx je napisao/la:
padobranac je napisao/la:vettel nikako nije mogao biti kriv jer je on otišao daleko prije SC-a, on nije pretekao sc kad to nije smio, lewis je
Ovo kriv sam i stavio u navodnike iz razloga šta je Vettel tu profitirao, kako god to okrenuo i šta god da se desilo... Da pojasnim :biggrin: da je Lewis ostao iza SC-a, i on bi završio tamo negdje 8-9, i onda bi i on ko i Alonso smatrao da je to bilo nepravedno... ;)
Ma ni bitno vishe, dogodilo se kako se dogodilo, ubuduće će jako pazit da se ne ponovi (nadam se) i to je to.... ;)
neću pilit dalje s ovim, bilo pa prošlo samo još hoću reć da nije alonso kritizirao vettela. njegov slučaj je čista sreća kako se i inače događa kad uđe sc. neki izgube, neki dobiju, al nitko se tu ne buni. mislim da alonso ne misli da je nepravedna situacija zbog mjesta na kojem je izašao SC već zato što je on slijedio pravila i popušio, a lewis prekršio pravila i profitirao, nema vettel veze s tim...
moje komentiranje ovog je ovim završeno
Bara993
Početnik
Početnik
Navijam za: Hamilton i McLaren

Post Postao/la Bara993 »

The Greatest je napisao/la: Kad je rekao medical car, vjerovatno je mislio na SC. A medical car su imali pravo obići jer nije bio blizu ove crte.
Da točno, prvo su napisali da je reko medical car, a poslije su ispravili i napisali SC. ;)
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Samo bih spomenuo da ne vjerujem da je Hamilton namjerno uštopao Alonsa. Mislim da svi vi znate pod kakvim su adrenalinom svi ti vozači, sumnjam da bi se Lewis u sekundi sjetio i pomislio "super, Alonso je iza mene, idem ga uštopati, pa da ja prođem, a on ne".

Na snimci se lijepo vidi da se Lewis nećkao proći SC ili ne, pa je usporio jer je mislio da treba usporiti, pa je ubrzao, jer se sjetio da on nije vodeći, a pravilo o SC-u kaže da se grupa iza SC-a formira na način da je na čelu vodeći. Ne znam, meni se ne čini kao da je bilo namjerno. ;) IMHO. ;)
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
mmilo42
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la mmilo42 »

Po meni su svi tribali proći pa prvi da stane izad SC.
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Meni se pomalo sviđa ovo zaoštravanje situacije (Alonso - Hamilton, Ferrari - FIA), naravno radi gledanosti i neizvjesnosti oko poteza u budućnosti. Netko je pričal kak su danas ti 'klinci' svi uglavnom suzdržani, paze što govore i nema nekakvog posebnog rata, javno poznatog, između njih kao što je bilo među vozačima nekad. Hamilton, Kimi dok je još bio, a i ostala većina, po meni, spadaju u one koje izbjegavaju sukobe, dok Alonso i Schumacher predvode svadljivce, još fali Montoya:)

Većina žali za nekim prošlim vremenima Formule 1, mislim da su ovakve prepirke, svađe i optuživanja lagani dašak tih vremena:)
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

Vuksa_KC je napisao/la:Meni se pomalo sviđa ovo zaoštravanje situacije (Alonso - Hamilton, Ferrari - FIA), naravno radi gledanosti i neizvjesnosti oko poteza u budućnosti. Netko je pričal kak su danas ti 'klinci' svi uglavnom suzdržani, paze što govore i nema nekakvog posebnog rata, javno poznatog, između njih kao što je bilo među vozačima nekad. Hamilton, Kimi dok je još bio, a i ostala većina, po meni, spadaju u one koje izbjegavaju sukobe, dok Alonso i Schumacher predvode svadljivce, još fali Montoya:)

Većina žali za nekim prošlim vremenima Formule 1, mislim da su ovakve prepirke, svađe i optuživanja lagani dašak tih vremena:)
Pa, mislim da ovdje uopce ne postoji situacija Alonso - Hamilton, po meni da je bilo koji drugi, posebno konkurent za naslov prvaka, napravio ovako nesto, Alonso (ili netko drugi) bi jednako reagirao. Ferrari je po meni pritiskao suce da sto prije reagiraju, to smo vidjeli sa radiom Alonsa. Ne bih rekao da ima tu nesto osim sto mnogi to potenciraju.

Drugi par rukava je izlet Ferrarija na FIA-u. To ne smije proci samo ovako, mora se reagirati na neki nacin.
- Oviedon Ihmisohjus -
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

p@rtibrejker je napisao/la:Drugi par rukava je izlet Ferrarija na FIA-u. To ne smije proci samo ovako, mora se reagirati na neki nacin.
No action against Ferrari outbursts

Samo potvrđuju svoju krivicu
Odgovori