Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Mercedes
Re: Formula 1 team - McLaren
Ja imam neki osjećaj da McL nije još pokazao pravu brzinu iz tog razloga što Hamilton nije još imao priliku vozit sam na čelu recimo. U prošloj utrci je nanizao 2 ili 3 brza kruga i onda bi zapeo iza nekog i opterećivao gume. Dok su god u sredini i u prometu teško je procjenit koliko mogu. Možda jesu malo sporiji od RB ali to će se stopit. Nadam se u Kini boljim kvalifikacijama pa da vidim koliko u samoj trci s najbržima mogu. Sezona je krenula bolje nego što sam mislio, 3 utrke i 3 različite momčadi na postolju samo fali da sad Mercedes pobjedi pa da se izmjenjuju tako do kraja
.

- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
kolko su brzi moze se videti po kvalifikacijama
- Arai
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Haha..Nisu ti kvalifikacije jedino mjerilo odnosa snaga i brzine između momčadi. Jest da je i brzina u letećem krugu bitna, ali nije tolikokimi&pablo.u.bmw je napisao/la:kolko su brzi moze se videti po kvalifikacijama
bitna kao race pace u kojem je McLaaren i više nego dobar. Trebaju popraviti brzinu letećih krugova (ja se nadam već u Kini) i onda ćeš
vidjeti "koliko su stvarno brzi".

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Po tome je Montoya trebao biti premoćno prvak 2002.kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:kolko su brzi moze se videti po kvalifikacijama
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
naravno da ne jer tada su odlasci u box tj strategija bilo mnogo bitniji nego sadDani je napisao/la:Po tome je Montoya trebao biti premoćno prvak 2002.kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:kolko su brzi moze se videti po kvalifikacijama
ove godine box ne igra skoro pa nikakvu ulogu i zato je jako bitno biti sto bolji u kvalifikacijama te se stoga svaki tim trudi da ima sto bolji rezultat
i zato mislim da su kvalifikacije odraz trenutne brzine i mogucnosti svakog tima/vozaca/auta
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Znači po tvojoj teoriji je Mclaren 1sec iza Red bulla i 0.7-0.8 iza Ferrarija.kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:naravno da ne jer tada su odlasci u box tj strategija bilo mnogo bitniji nego sadDani je napisao/la:Po tome je Montoya trebao biti premoćno prvak 2002.kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:kolko su brzi moze se videti po kvalifikacijama
ove godine box ne igra skoro pa nikakvu ulogu i zato je jako bitno biti sto bolji u kvalifikacijama te se stoga svaki tim trudi da ima sto bolji rezultat
i zato mislim da su kvalifikacije odraz trenutne brzine i mogucnosti svakog tima/vozaca/auta

- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
montoya (odnosno williams) 2002. nije koristio iste motore za kvale i utrku, stoga nikako nije isto. da je taj motor iz kvala mogao izdržati utrku priča bi bila drugačija....Dani je napisao/la:Po tome je Montoya trebao biti premoćno prvak 2002.kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:kolko su brzi moze se videti po kvalifikacijama
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
U kvalifikacijskoj formi istina nije daleko od ovoga sto je on napisao.U Bahrainu je zaostatak Ferrari-ja za Red Bull-om bio +0.150,dok je McLaren bio na preko + 1.000.Sada su tu razliku malo smanjili,a Red Bull je takodjer poboljsao tako da Ferrari trenutacno ima 0.2-0.3 sec u letecem krugu zaostatka,dok McLaren 0.7-0.8 sec po krugu...Red Bull je zaista nadmocan u kvalama i to je najveci problem suparnika.King iCool je napisao/la:Znači po tvojoj teoriji je Mclaren 1sec iza Red bulla i 0.7-0.8 iza Ferrarija.kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:
naravno da ne jer tada su odlasci u box tj strategija bilo mnogo bitniji nego sad
Sto se tice racepace-a,tu je Ferrari na pojedinim stazama,poput Australije bivao jacim od Red Bull-a,a na ostalim rame uz rame sa Red Bullom,dok je McLaren jako,jako blizu i vrlo malo zaostaje u racepace-u.Mercedes je ubjedljivo najlosiji od ove top cetvorke,kako u kvalama,tako i u utrci.Oni imaju puno posla,ali su ipak jako optimisticni...
Prema vidjenom u ove tri utrke,upravo je ovo sve odraz kompletnosti bolida ove sezone.Kvale su se pokazale krucijalnima i ako nemate dobar rezultat tu,ne mozete lako nadoknaditi u utrci,izuzev ako niste super brzi u race paceu.Kod vodecih je tako.Red Bull kolo vodi zbog sjajne kvalifikacijske forme i tu Ferrari i McLaren zaostaju i odmah imaju slabe rezultate jer nemaju ekstremno brze racepace-ove od Red Bull-a.Sada su svi primorani gadjati kvalifikacijsku formu...Dakle,onda kada je bolid lagan..
Zadnja izmjena: nikolaa, dana/u 11 tra 2010, 14:21, ukupno mijenjano 2 puta.
FORZA FERRARI!!!
- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
ne znam kako si ti iz 'moje teorije' dosao do tih egzaktnih brojki tako da to su tvoji proracuni a ne mojiKing iCool je napisao/la:Znači po tvojoj teoriji je Mclaren 1sec iza Red bulla i 0.7-0.8 iza Ferrarija.kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:
naravno da ne jer tada su odlasci u box tj strategija bilo mnogo bitniji nego sad
ja samo kazem da rezultati iz kvalifikacija odrazavaju stanje stvari na gridu, a to da li je neko brzi 0,01sec ili 1sec nije bitno - ako je brzi brzi je
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Ja mislim da McLaren u kvalifikacijama ne zaostaje puno za Red Bull-om i očekujem od McLarena (Hamiltona), a ne od Ferrarija, da u Kini pokuša da osvoji pol poziciju ako ne osvoji pol poziciju onda bar da razdvoji Red Bull. 

- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
sta ce biti u narednim vikendima videcemo ali do sada je bilo kako je bilo
i ja se nadam da ce se mcm,sf pa i mercedes poraviti i razbiti monotoniju u dominacji koju sad im rb i da necemo imati sezonu kao proslu kad je bgp bio predominantan
i ja se nadam da ce se mcm,sf pa i mercedes poraviti i razbiti monotoniju u dominacji koju sad im rb i da necemo imati sezonu kao proslu kad je bgp bio predominantan
- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
ti kao da nisi navijac Ferrarija, cudne komentare pises.F2004_the_best_ever je napisao/la:Ja mislim da McLaren u kvalifikacijama ne zaostaje puno za Red Bull-om i očekujem od McLarena (Hamiltona), a ne od Ferrarija, da u Kini pokuša da osvoji pol poziciju ako ne osvoji pol poziciju onda bar da razdvoji Red Bull.

- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
petokolonašNitrous Oxide Systems je napisao/la:ti kao da nisi navijac Ferrarija, cudne komentare pises.F2004_the_best_ever je napisao/la:Ja mislim da McLaren u kvalifikacijama ne zaostaje puno za Red Bull-om i očekujem od McLarena (Hamiltona), a ne od Ferrarija, da u Kini pokuša da osvoji pol poziciju ako ne osvoji pol poziciju onda bar da razdvoji Red Bull.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Stvarno je smješno da ja ovdje na McLarenovom topicu objašnjavam nekom da nisam izdajica i da navijam za Ferrari. 

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
McL: Očekivanja nisu zadovoljena, uvjereni da će bit na sljedećim utrkama bolji naročito na europskom tlu 

-
- Navijam za: Nikoga
McM zaustavlja svoj pokušaj da napravi neku vrstu "aktivnog ovjesa"
http://www.autosport.com/news/report.php/id/82853" onclick="window.open(this.href);return false;
PS. zovem ga aktivni ovjes jer ne znam niti jednu drugu rječ kojom bi opisao ono što RB ima na Hrvatskom jeziku pa bi molio da ne quote-ate moj post samo da objasnite kako je aktivni ovjes zabranjen jer znam da je zabranjen ali kao što sam napisao ne znam za bolju riječ.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/82853" onclick="window.open(this.href);return false;
PS. zovem ga aktivni ovjes jer ne znam niti jednu drugu rječ kojom bi opisao ono što RB ima na Hrvatskom jeziku pa bi molio da ne quote-ate moj post samo da objasnite kako je aktivni ovjes zabranjen jer znam da je zabranjen ali kao što sam napisao ne znam za bolju riječ.
Mudri ljudi govore zato što imaju nešto da kažu. Budale zato što moraju nešto da kažu."
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Nesto sto sam vec govorio,a to je da je McLaren uzalud razvijao sustav..Morace traziti drugdje razlog kompetitivnosti Red Bullovog bolida..treki je napisao/la:McM zaustavlja svoj pokušaj da napravi neku vrstu "aktivnog ovjesa"
FORZA FERRARI!!!
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
JB: "I was struggling a little with the car in the first two sessions. By Q3, though, it was much better, but it was a little bit too late by then: the car felt quite different, balance-wise, and I had to play around with the diff and the front wing to find a good feeling in the car.
“So it wasn’t a bad lap; it’s just a bit frustrating that it took us that long in qualifying to get the balance right. But fifth is just about okay, and I think we’ll have a good car for the race tomorrow.
“It’s probably going to rain tomorrow anyway, so the set-up we have may well be pretty good in the wet conditions.”
Ova zadnja Jensonova rečenica je zanimljiva. Znači u Mclarenu su prilično sigurni da će sutra biti kiše pa su možda prema tome odradili kvale, ponavljam MOŽDA!
LH: “I’m a little disappointed – we wanted to get pole today, and thought we could –, and I don’t really know where the time went in Q3.
“The tyres felt fine – pretty much exactly the same as in Q1 and Q2, when the car felt great – but in Q3 the car started moving around a lot more, and it felt like the front was bottoming.
“We’d been quick all weekend, but sixth was the best I could do in Q3. I think we ought to have been further up the grid – but we’ll fight our way as far up the field as we can tomorrow. I’m sure it will be a good race.”
“So it wasn’t a bad lap; it’s just a bit frustrating that it took us that long in qualifying to get the balance right. But fifth is just about okay, and I think we’ll have a good car for the race tomorrow.
“It’s probably going to rain tomorrow anyway, so the set-up we have may well be pretty good in the wet conditions.”
Ova zadnja Jensonova rečenica je zanimljiva. Znači u Mclarenu su prilično sigurni da će sutra biti kiše pa su možda prema tome odradili kvale, ponavljam MOŽDA!

LH: “I’m a little disappointed – we wanted to get pole today, and thought we could –, and I don’t really know where the time went in Q3.
“The tyres felt fine – pretty much exactly the same as in Q1 and Q2, when the car felt great – but in Q3 the car started moving around a lot more, and it felt like the front was bottoming.
“We’d been quick all weekend, but sixth was the best I could do in Q3. I think we ought to have been further up the grid – but we’ll fight our way as far up the field as we can tomorrow. I’m sure it will be a good race.”
-
- Profesionalni vozač
Izgubili su 0.8s iz Q2 u Q3, tu moraju traziti rjesenje. Moraju napraviti ovjes kakav Red Bull ima ako misle ici po pobjede.
-
- Navijam za: Nikoga
A RedBul mora napravit usisnik kakav i Mc.
- darky
- Profesionalni vozač
to je to
To je ono kaj treba momčad dva odlična vozača, a ne mlakog kao kovalainen.

To je ono kaj treba momčad dva odlična vozača, a ne mlakog kao kovalainen.
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Odlicna utrka za njih.Cestitke na dvostrukoj pobijedi.

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
-
TOOOOOOOO!!!
odlična utrka...zbilja imamo brz auto u samoj utrci (čak i po suhom je hamilton skidao najbrže krugove)
odlična utrka...zbilja imamo brz auto u samoj utrci (čak i po suhom je hamilton skidao najbrže krugove)
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Nije još gotovo. Treba pričekati odluku sudaca. Kod FIA-e je sve moguće.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
YYYYEEEEEEAAAAAAAA!!!!!!!!
Nakon 3 godine konačno i 1-2 rezultat za Mclaren!

Nakon 3 godine konačno i 1-2 rezultat za Mclaren!