Renault - Singapur 2008 - namještanje rezultata
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Walter
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
Re: Renault - Singapur 2008 - namještanje rezultata
Možemo očekivati da Renault ubrzo ili bude izbačen ili sam napusti F1.
- mmilo42
- Početnik
- Navijam za: Kimi Raikkonen
Citava ekipa mora biti kažnjena zajedno s Alonsom to je prljav nacin da se dođe do pobjede . To sa sportom nema veze .
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Ako je ucestvovao u tome nek ga kazne.

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- indy500
- Navijam za: Kubica i Schumacher
- Kontakt:
fuj. gamad pokvarena.
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
AKO se dokaže krivnja sve sudionike treba doživotno izgnat iz bilo čega što ima veze sa sportom. Puno stvari u ovom "slučaju" je ipak na nivou "rekla-kazala" pa je glupo prejudicirati nevinost ili krivnju aktera.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- indy500
- Navijam za: Kubica i Schumacher
- Kontakt:
da ih bar sve skupa izbace. gamad pokvarena.bibi_Alonso 4ever je napisao/la:A nemogu vjerovati jednostavno sto im je to trebalo.Ocekivao sam to od Briatorrea,ali PatNemam rijeci.Da li netko zna koje su moguce kazne da ako Renaulta izbace iz natjecanja ili jos gore Fernanda gubi mi se smisao za gledanje formule
![]()
![]()
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Čitao sam šta jedan student prava govori, koji se zanima za ovaj slučaj. On govori da u Singapuru namještanje sportskih rezultata spada u kaznena djela. I ako se utvrdi da postoje sumnje u tako nešto, da vlasti same idu u pokretanje slučaja bez zahtijeva treće strane. A zbog sumnje da bi mogli napustiti državu, i time izbjeći kaznu, postoji mogućnost zadržavanja osumnjičenih. Ako je za vjerovati, Renaultu se nimalo dobro ne piše.
A ako su razgovarali o namjernom sudaru, čak i ako je Piquet to inzistirao, a momčad nije prijavila FIA-i, zaslužili su kaznu. I to dobru kaznu!
A ako su razgovarali o namjernom sudaru, čak i ako je Piquet to inzistirao, a momčad nije prijavila FIA-i, zaslužili su kaznu. I to dobru kaznu!

- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
ovako, kao prvo ne podržavam nikakvo varanje i namještanje rezultata, pogotovo kad se to postiže zabijanjem u zid
ALI ima jedan veliki ALI, namještanje rezultata je praktički normalna pojava u f1, naravno da se to inače radi suptilno taktikom kroz boksove ili sl, ali to je i dalje namjerno određivanje poretka od strane momčadi koja kreira taktiku, dakle - namještanje
dakle razlučimo namještanje rezultata i ovaj slučaj u singapuru, jer je on ipak nešto više od samog namještanja
idemo dalje, sve je očitije da su briatore i symonds iskreirali scenarij, no krivicu će im ipak biti teško dokazati, jer, dali su krivi ako je piquet to doista učinio samostalno ( ne ulazim u to dali je ili nije već samo hipotetiziram ) ili su mu ipak naredili da on to učini, ukoliko nema dokaza da je izričito bio instruiran može piquet svoje tvrdnje okačiti mačku o rep, a i renault ga može tužiti za povredu ugleda i nanošenje ne/posredne materijalne štete....dakle piquet nije u nimalo zavidnoj situaciji....
druga stvar koja smrdi u cijeloj priči jest očita činjenica da je u sve upleten i piquet stariji, a to odmah za sobom povlači dodatne konotacije eventualne podjeljene odgovornosti, junior sigurno nije napravio sudar, a da se prije nije konzultirao sa ocem, to budite sigurni..
i treća stvar, kakve sve ovo veze ima sa fernandom alonsom? sasvim sigurno apsolutno nikakve, čovjek nije imao pojma o čemu su se ove budale dogovarale, a briatoreu nebi bilo na kraj pameti u cijelu stvar još uvlačiti i alonsa ( sa svojim dugim jezikom ), na kraju krajeva njegova spoznaja o scenariju sudara uopće nije bila bitna za konačan ishod utrke, dapače...............
sve u svemu zanimljiv slučaj, ali ja od toga nebi radio preveliku dramu, u f1 je bilo daleko gorih pokušaja utjecanja na poredak od ovog. za f1 je ovo normalna stvar......jedini koji nije normalan je piquet da mu je uopće palo na pamet namjerno se zabiti u zid, naredio mu netko to ili sam odlučio.......... kreten je u oba slučaja
ALI ima jedan veliki ALI, namještanje rezultata je praktički normalna pojava u f1, naravno da se to inače radi suptilno taktikom kroz boksove ili sl, ali to je i dalje namjerno određivanje poretka od strane momčadi koja kreira taktiku, dakle - namještanje
dakle razlučimo namještanje rezultata i ovaj slučaj u singapuru, jer je on ipak nešto više od samog namještanja
idemo dalje, sve je očitije da su briatore i symonds iskreirali scenarij, no krivicu će im ipak biti teško dokazati, jer, dali su krivi ako je piquet to doista učinio samostalno ( ne ulazim u to dali je ili nije već samo hipotetiziram ) ili su mu ipak naredili da on to učini, ukoliko nema dokaza da je izričito bio instruiran može piquet svoje tvrdnje okačiti mačku o rep, a i renault ga može tužiti za povredu ugleda i nanošenje ne/posredne materijalne štete....dakle piquet nije u nimalo zavidnoj situaciji....
druga stvar koja smrdi u cijeloj priči jest očita činjenica da je u sve upleten i piquet stariji, a to odmah za sobom povlači dodatne konotacije eventualne podjeljene odgovornosti, junior sigurno nije napravio sudar, a da se prije nije konzultirao sa ocem, to budite sigurni..
i treća stvar, kakve sve ovo veze ima sa fernandom alonsom? sasvim sigurno apsolutno nikakve, čovjek nije imao pojma o čemu su se ove budale dogovarale, a briatoreu nebi bilo na kraj pameti u cijelu stvar još uvlačiti i alonsa ( sa svojim dugim jezikom ), na kraju krajeva njegova spoznaja o scenariju sudara uopće nije bila bitna za konačan ishod utrke, dapače...............
sve u svemu zanimljiv slučaj, ali ja od toga nebi radio preveliku dramu, u f1 je bilo daleko gorih pokušaja utjecanja na poredak od ovog. za f1 je ovo normalna stvar......jedini koji nije normalan je piquet da mu je uopće palo na pamet namjerno se zabiti u zid, naredio mu netko to ili sam odlučio.......... kreten je u oba slučaja
- mmilo42
- Početnik
Mislim da se radi o kaznenom djelu , neznam koliki je bio omjer na kladionicama na pobjedu Alonsa i dali se ko tom prevarom okoristio .
- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Samo mali osvrt u vezi ovog boldanog.gringo73 je napisao/la:A ako su razgovarali o namjernom sudaru, čak i ako je Piquet to inzistirao, a momčad nije prijavila FIA-i, zaslužili su kaznu. I to dobru kaznu!
Hipotetski gledano, sto je Renault mogao uciniti kakvom prijavom? Kako bi taj razgovor tekao?
Renault: "Znate, naime, imamo informacije da ce se Piquet namjeno zabiti u zid."
FIA: "Gdje su vam dokazi za to?"
Renault: "Znate, nemamo..."
Uglavnom, AKO se pokaze tocnim da se Piquet namjerno zabio u zid, onda je tele kakvog nema.
Dovodjenje u opasnost sebe i druge natjecatelje radi cega? Ostanka u Renaultu? Tele.
AKO se pokaze tocnim da su to trazili od njega, onda su i Renaultova dvojica telad kakvih nema.
Dovodjenje u opasnost sebe i druge natjecatelje radi cega? Ostanka Alonsa u Renaultu? Ostanka Renaulta u F1? Telad.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
- sunseeker
- Profesionalni vozač
radi pobjede, naravno, pa nije to ništa čudno u f1......ako se za jedan bod svjesno laže sucima, ako se za bolju poziciju na gridu u kvalama u monacu ne može savladati jednostavan zavoj, ako se u borbi za prvaka bolidi namjerno zabijaju jedni u druge, pa što je onda jedno zabijanje u zid za pobjedu.....p@rtibrejker je napisao/la:
AKO se pokaze tocnim da su to trazili od njega, onda su i Renaultova dvojica telad kakvih nema.
Dovodjenje u opasnost sebe i druge natjecatelje radi cega? Ostanka Alonsa u Renaultu? Ostanka Renaulta u F1? Telad.
o tehnološkoj špijunaži i izigravanju pravila ne želim.........
ljudi dajte shvatite da je ovo modus operandi u f1 i bez takvih smicalica f1 nebi bila to što jest......
meni je ovo zakon, ajmo još prljavog rublja van, možda od briatorea konačno saznamo kako je benneton razvaljivao '94.....
- sepulctor
- Rezervni vozač
Baš mi je drago da je netko napisao ovakav postsunseeker je napisao/la: radi pobjede, naravno, pa nije to ništa čudno u f1......ako se za jedan bod svjesno laže sucima, ako se za bolju poziciju na gridu u kvalama u monacu ne može savladati jednostavan zavoj, ako se u borbi za prvaka bolidi namjerno zabijaju jedni u druge, pa što je onda jedno zabijanje u zid za pobjedu.....
ljudi dajte shvatite da je ovo modus operandi u f1 i bez takvih smicalica f1 nebi bila to što jest......
meni je ovo zakon, ajmo još prljavog rublja van, možda od briatorea konačno saznamo kako je benneton razvaljivao '94.....

Sva ta ekipa koja se vrti u F1 je toliko prljava skupina pojedinaca makijavelističkih nazora, pa bi bio red da se malo vidi javno što su oni sposobni učiniti za šaku dolara.
P.S.
Benetton '94 - neke smicalice su već otkrivene, ali podržavam te 100% - i ja bi vrlo rado znao sve tajne bolida koji ide kao po šinama, dok svi drugi proklizavaju

Posjedujem velik izbor F1, Moto GP, Le Mans, WSBK, INDY, WRC i ostalih utrka, te nogometnih i hokej utakmica.
Svi zainteresirani za razmjenu nek se jave na pp.
Svi zainteresirani za razmjenu nek se jave na pp.
- mmilo42
- Početnik
Nebi rekao da su svi prljavi radi par pojedinaca . Takva tvrdnja bi abolirala ekipu renault tipa ma svi smo mi isti a to nije istina .
- sunseeker
- Profesionalni vozač
a tko je drugačiji?mmilo42 je napisao/la:Nebi rekao da su svi prljavi radi par pojedinaca . Takva tvrdnja bi abolirala ekipu renault tipa ma svi smo mi isti a to nije istina .
- Ricxpa
- Test vozač
- Navijam za: [Alonso] [Ferrari]
Ne znam, meni opet se ne cini da je Piquet jr. mogao doci do ovakvih bizarnih ideja, pa cu pretpostaviti da je mozda dosla od strane njegovog oca ili pak od strane Renaulta (Briatore i Pat). Pise se da su njih trojica to dogovarali i sada se postavlja pitanje gdje je u toj cijeloj prici Alonso? Iskreno mislim (u slucaju da je znao za ovaj dogovor) da na njega nije mogao reagirati - sto bi napravio, otisao bi do sudaca i rekao ej decki evo ovi iz mog tima namjestaju utrku za moju pobjedu??? Ili bi odbio voziti??? Onda bi opet ispao pi*** i cinkaros i sl. Odvozio je najbolje sto je mogao, dosao je do pobjede zahvaljujuci tom sudaru i zahvaljujuci dobroj voznji kroz citav vikend.
U slucaju da nije znao opet on je odvozio utrku, napravio posao za koji ga placaju i dosao do pobjede. Ne vidim u cijeloj prici zasto se moze okriviti ili napasti Alonsa. Od te pobjede on nije imao veliku korist koliko tim jer utrka za naslovom se vec vodila izmedju drugih aktera, dok su pak Renaultu ti bodovi jako puno znacili.
U slucaju da se dokaze teorija da je ovo sve iscenirao Piquet i da je njegova ideja, onda mu treba oduzeti sve moguce dozvole i zabraniti mu natjecanje u autosportu do kraja zivota, jer takvo tele ne zasluzuje se nazivati sportasem. Ako je ova ideja dosla od Renaulta, onda ocekujem da ih se kazni enormnim novcanim iznosom (sto ce naravno znaciti i povlacenje iz F1), ili direktno iskljucenje iz natjecanja.
U slucaju da nije znao opet on je odvozio utrku, napravio posao za koji ga placaju i dosao do pobjede. Ne vidim u cijeloj prici zasto se moze okriviti ili napasti Alonsa. Od te pobjede on nije imao veliku korist koliko tim jer utrka za naslovom se vec vodila izmedju drugih aktera, dok su pak Renaultu ti bodovi jako puno znacili.
U slucaju da se dokaze teorija da je ovo sve iscenirao Piquet i da je njegova ideja, onda mu treba oduzeti sve moguce dozvole i zabraniti mu natjecanje u autosportu do kraja zivota, jer takvo tele ne zasluzuje se nazivati sportasem. Ako je ova ideja dosla od Renaulta, onda ocekujem da ih se kazni enormnim novcanim iznosom (sto ce naravno znaciti i povlacenje iz F1), ili direktno iskljucenje iz natjecanja.
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Nije Alonso imao koristi za naslov u toj utrci ,ali je imao Hamilton.Jer prije tog incidenta Massa je uvjerljivo vozio.Ali ono sto se desilo u boksu se mozda i ne bi desilo da se utrka razvijala kako treba.Medjutim sad je kasno za to.Sve u svemu bolje nek se Renault pokupi i izadju iz F1 ...

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- mmilo42
- Početnik
sunseeker je napisao/la:a tko je drugačiji?mmilo42 je napisao/la:Nebi rekao da su svi prljavi radi par pojedinaca . Takva tvrdnja bi abolirala ekipu renault tipa ma svi smo mi isti a to nije istina .
Svi oni koji nisu namjestili utrku !
- sunseeker
- Profesionalni vozač
koju utrku?mmilo42 je napisao/la:sunseeker je napisao/la:a tko je drugačiji?mmilo42 je napisao/la:Nebi rekao da su svi prljavi radi par pojedinaca . Takva tvrdnja bi abolirala ekipu renault tipa ma svi smo mi isti a to nije istina .
Svi oni koji nisu namjestili utrku !
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Meni ovdje nije jasno kako netko može mislit da je piquet kriv, a takvih je ovdje dosta koji tako misle. Po meni ako netko ovdje definitivno nije kriv onda je to piquet, mislim pa nije valjda nelson došao kod briatorea i symondsa i rekao im: "čujte dečki, ja bi da se ovu utrku zabijem u zid i usput riskiram svoj život, samo zato da moj dragi prijatelj alonso pobijedi". Ne čini li vam se to malo nelogično.
Ako je netko skuhao taj plan onda su to definitivno flavio i symonds, koji su vjerojatno naredili piquetu da se zabije, a za uzvrat ovaj dobiva ugovor za sljedeću sezonu. to mi se čini jedino logično... a drugi koji je mogao smislit taj plan je alonso, al u to nevjerujem jer on nije takav...
Ako je netko skuhao taj plan onda su to definitivno flavio i symonds, koji su vjerojatno naredili piquetu da se zabije, a za uzvrat ovaj dobiva ugovor za sljedeću sezonu. to mi se čini jedino logično... a drugi koji je mogao smislit taj plan je alonso, al u to nevjerujem jer on nije takav...

- mmilo42
- Početnik
Mi možemo sada polemizirati citav dan .
Ali je cinjenica da se covijek namjerno zabio u zid da bi Alonso pobjedio .
Sve špijunaže tko ima kakav bolid i sl. su macji kašalj prema toj prljavštin
Sad dali ce to Alonsu biti dokazano ( covjek zna kad neko prdne u ekipi ) manje je bitno .
To je još jedna mrlja u njegovoj karijeri ( teško da može biti veća ) .
Ali je cinjenica da se covijek namjerno zabio u zid da bi Alonso pobjedio .
Sve špijunaže tko ima kakav bolid i sl. su macji kašalj prema toj prljavštin
Sad dali ce to Alonsu biti dokazano ( covjek zna kad neko prdne u ekipi ) manje je bitno .
Zadnja izmjena: mmilo42, dana/u 10 ruj 2009, 12:05, ukupno mijenjano 2 puta.
- sunseeker
- Profesionalni vozač
K1M1 je napisao/la:Meni ovdje nije jasno kako netko može mislit da je piquet kriv, a takvih je ovdje dosta koji tako misle. Po meni ako netko ovdje definitivno nije kriv onda je to piquet, mislim pa nije valjda nelson došao kod briatorea i symondsa i rekao im: "čujte dečki, ja bi da se ovu utrku zabijem u zid i usput riskiram svoj život, samo zato da moj dragi prijatelj alonso pobijedi". Ne čini li vam se to malo nelogično.

u pravu si piquet nije kriv, on je samo debil, a stari mu je još veći kad ga je pustio da to napravi
mmilo42 je napisao/la:Mi možemo sada polemizirati citav dan , ali je cinjenica da se covijek namjerno zabio u zid da bi Alonso pobjedio .
Sve špijunaže tko ima kakav bolid i sl. su macji kašalj prema toj prljavštini .

...........mrlja u karijeri, alonsu dokazano...................
zar stvarno ozbiljno misliš da fernando ima išta s tim?
- mmilo42
- Početnik
Mislim da ima .
- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Odličan komentar.sunseeker je napisao/la:radi pobjede, naravno, pa nije to ništa čudno u f1......ako se za jedan bod svjesno laže sucima, ako se za bolju poziciju na gridu u kvalama u monacu ne može savladati jednostavan zavoj, ako se u borbi za prvaka bolidi namjerno zabijaju jedni u druge, pa što je onda jedno zabijanje u zid za pobjedu.....
Ali ja, kakav jesam, jednostavno ne mogu shvatiti da se ide do te granice da ima momčadi koje će tražiti od vozača da se razbiju, i da ima vozača koji će pristati na to. Telad.
Po meni je Schumacher drugačiji primjer, niti blizu ovome, i mnogo je veći (možda?) ulog bio u igri.
Varanje u F1 je svakodnevna pojava, ali na ovo jednostavno nisam bio spreman

Taman sam htio spomenuti da bi sad trebalo malo prekopati poteze ljudi iz Renaultove ekipe, recimo od 1994 naovamo.
- Oviedon Ihmisohjus -
- sunseeker
- Profesionalni vozač
p@rtibrejker je napisao/la: Odličan komentar.
Ali ja, kakav jesam, jednostavno ne mogu shvatiti da se ide do te granice da ima momčadi koje će tražiti od vozača da se razbiju, i da ima vozača koji će pristati na to. Telad.
Po meni je Schumacher drugačiji primjer, niti blizu ovome, i mnogo je veći (možda?) ulog bio u igri.
Varanje u F1 je svakodnevna pojava, ali na ovo jednostavno nisam bio spremanAl čovjek uči dok je živ.
Taman sam htio spomenuti da bi sad trebalo malo prekopati poteze ljudi iz Renaultove ekipe, recimo od 1994 naovamo.
ja sam iz prve također mislio da samo umobolan um može pristati ( i/ili osmisliti ) zabiti se u zid da bi momčad od toga imala koristi, pa mi je to u početku bilo pomalo smiješno, onda se malo

i da me sad netko pita bili se rađe tako zavrtio i zabio u singapurski zid ili bi se radije u punoj brzini zabio u bolid pored sebe, npr nakon starta u suzuki, nisam siguran da se nebi zabio u zid
jer f1 mozak će napraviti i jedno i drugo ako treba, sve za pobjedu, sve za uspjeh, ili u piquetovom slučaju nijedno od toga ali će ipak napraviti
f1 mozak je poseban mozak
- mmilo42
- Početnik
f1 mozak je poseban mozak
Nemojmo generalizirati u svakoj profesiji ima varalica i onih koji to nisu .
Nemojmo generalizirati u svakoj profesiji ima varalica i onih koji to nisu .