Amen my brother!Chaotic je napisao/la:Meni je jako zanimljivo koliko su ljudi na ovom forumu nezadovoljni. Prvo se prigovara da je preveliki nered i da svi rade što god žele. Nakon toga imamo situaciju da se ljude posluša, angažiraju se dodatni moderatori, uvede se koliko toliko red na forum. Što se dobiva? Pa u stvari ništa... osim što ljudi više ne prigovaraju da je preveliki nered već da je uvedena cenzura.
U zadnje su vrijeme upravo cenzura, nemogućnost pisanja off-topica i odlaska u širinu prilikom rasprave među popularnijim temama na forumu.
Zar je toliko teško otvoriti novu temu i ne "zagađivati" postojeće s postovima koji s njom nemaju nikakve ili imaju veoma malo veze? Otvaranje nove teme se na svu sreću ne naplaćuje, dostupno je svim članovima i jednostavno je za izvesti. Sve što je potrebno je koliko toliko normalan uvodni post.
Off-topic je veoma nezgodna stvar ako ga se ne drži pod nadzorom.
P.S. Koliko je vas uopće upoznato s nekom vrstom Netiquettea za forume?
Namjerno sam citirao cijeli post da ga oni koji upravo čitaju moje riječi pročitaju još jednom.
Naime, teme postoje da bi se rasprave mogle kategorizirati, a ne da se u njima raspravljalo o svemu i svačemu bez nekakvih pravila. To je isto kao da dođete u učionicu i s nekoliko profesora istovremeno slušate nekoliko različitih predavanja - raspravljat će se o svemu i svačemu, a onaj koga zanima određena tema, neće ju moći pratiti jer ostali raspravljaju o nečemu trećem.
Što se tiče cenzure, mi cenzuriramo samo proste riječi. Brisanje nezdravih prepucavanja između navijača različitih strana ne bih svrstao u tu kategoriju jer takve "rasprave" zapravo ne vode nigdje, podižu tenzije između članova i uništavaju smisao foruma - civilizirano i kulturno raspravljanje na zadanu temu.
Objektivnost moderatora na ovom forumu je na zavidnoj razini, ako se mene pita. Prije nego što se krene se čiščenjem neke teme, moderatori se uvijek međusobno konzultiraju i razmijene mišljenja (osim ako se radi o strogom kršenju pravila, onda se problem riješava bez prethodnog dogovaranja).MP4don je napisao/la:Već neznam po koji put kažem, ali ne bi bilo loše da su modovi malo objektivniji... čast izuzecima, ali večinom se odluke donose na temelju subjektivnih procjena modova... tako da se briše sve i svašta...U zadnje vrijeme sam primjetio da ima promjena na bolje po tome pitanju, ali sustavno se treba raditi na održavanju zdrave objektivnosti... jedno od riješenja tog problema jest da se modovi manje upleću u rasprave, a da sankcioniraju baš sve što je bukvalno protivno pravilima (znači strogi Off i osobno vrijeđanje), a ne što on u tom trenutku sam misli i kosi se s njegovom mišlju...
Ako želi djelovati baš osobno na svaki post, onda je najbolje da se odrekne tako zahtjevne pozicije kao što je moderiranje... EOD
Jako sam se nasmijao kad sam pročitao crveno označeni dio citiranog posta

Mislim da je besmisleno uspoređivati današnje stanje na forumu kad je aktivno 10+ puta više članova. Da se nekadašnja politika održavanja foruma održala do danas, ovaj forum bi bio u tolalnom rasulutex je napisao/la:samo da velim, da se slažem sa njime. u potpunosti je u pravu. istina je da je bilo bolje kad nije bilo modova, ali onda nas nije bilo previše. prošla su i do 4 puna dana tokom tjedna da nije bilo ni jednog novog posta. onda je sale delal reda, pa kako se forum proširivao počelu su padato novi moderatori, a prvi je bil senna ako me pamčenje služe
istina je da se sve cenzurira, više se nemože normalno raspravljati, niti malo preći u širinu tokom razgovora, već se sve briše čim se malo pređe u širinu. čovjek više nemože previše raspravljati, a da se ne umiješa neko i počne se igrati boga.