Utrke 2013 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- speedy56
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: FAlonso ALotterer
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Re: VN Indije, Buddh International Circuit, 25./26.27. Listo
Sutra cemo o tome..polako..nesto moraju probati drugacije...Chuck Norris je napisao/la:Svaka čast Ferrariu kad god imaju bolid sposoban u kvalifikacijama doči čak i do drugog mjesta onda shebu stvar taktikom.Ništa im dobro neće donijeti ova taktika,jer startati sa 8. mjesta poništava sve prednosti koje donosiova taktika
Alonsista hasta la muerte..
-
- Veteran
Alonsovo vrijeme iz Q2 bi bilo dovoljno za treće mjesto.Staza se ubrzavala o mogao je do prvog startnog reda,i sutra bi imao velike šanse na startu za izbit na prvo mjesto.Ova taktika mi nema smisla.Ima smisla kod Webbera koji je imao brzinu da čak završi na drugom mjestu i onda bi bio glavni favorit za pobjedu a i ovako je u situaciji gdje bi trebao lakoćom do drugog mjesta.Ali kod Ferraria ovo je promašena taktika ui upropaštena prilika da se izazovu bikovi.Veliki minus za onoga koje odabrao taktiku bio to Alonso,Stella ili neko trećiAlonso-champ je napisao/la:Sutra cemo o tome..polako..nesto moraju probati drugacije...Chuck Norris je napisao/la:Svaka čast Ferrariu kad god imaju bolid sposoban u kvalifikacijama doči čak i do drugog mjesta onda shebu stvar taktikom.Ništa im dobro neće donijeti ova taktika,jer startati sa 8. mjesta poništava sve prednosti koje donosiova taktika
...put u raj nije posut ružama...
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Je li se meni čeni da je Alonso kada je postavio svoje vrijeme u Q3 u prvom pokušaju otišao sa staze sa sva 4 kotača u zavoju 15 ako je to tako onda će on startati 10.
Inače po mom mišljenju ova taktika Ferrari-ja-Alonsa je pogrešna, oko njega su McLarenovci koji su takođe na mediumu i lako se može dogoditi da zaglavi iza jednog od njih.
Inače po mom mišljenju ova taktika Ferrari-ja-Alonsa je pogrešna, oko njega su McLarenovci koji su takođe na mediumu i lako se može dogoditi da zaglavi iza jednog od njih.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Meni je iritantno koliko je ovdje "staza" nebitan pojam!
Ako uzmemo da po pravilniku staza znači prostor između dvije bijele crte. Ovo izgleda skoro kao Dakar rally, i da, znam da smiju. 

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
@kolega Chuck Norris
Ne može se izazvati Red Bull nikakvom taktikom, posebno Vettel jedino da starta 1 minutu posle starta utrke, Red Bull će sutra dominirati, jednostavno to je igra mačke i miša, Ferrari-Alonso je imao šanse da sutra završi utrku na 3. mjestu ispred Mercedesa i Lotusa ali sa ovom taktikom čisto sumljam da će se to desiti.
Ne može se izazvati Red Bull nikakvom taktikom, posebno Vettel jedino da starta 1 minutu posle starta utrke, Red Bull će sutra dominirati, jednostavno to je igra mačke i miša, Ferrari-Alonso je imao šanse da sutra završi utrku na 3. mjestu ispred Mercedesa i Lotusa ali sa ovom taktikom čisto sumljam da će se to desiti.
- speedy56
- Legenda
Meni je to isto bezveze, kao što mi je bezveze bilo prošle godine kad je Vettel uzeo pole s rezanjem 8. zavoja.
Inače - slažem se s Chuckom.
Mogli su biti min. 3 i 6 i jedini konkurenti bi im bili Red Bullovi i Alonso nebi bio u opasnosti da ga neki kamikaza pokupi u prvom zavoju, nego bi on napadao Merđe i krastavca.
Ovakako se mora riješiti i Hulka i Kimija odmah u prvom krugu što je s tvrđim gumama malo teža misija i onda vidjeti što se desi. Sol na ranu je Hulkenberg - najbolji u speed trapu (321kph, Alonso 315,6) što znači da će teško na njemu ponoviti ono s Mclarenovima 2012.
Inače - slažem se s Chuckom.
Mogli su biti min. 3 i 6 i jedini konkurenti bi im bili Red Bullovi i Alonso nebi bio u opasnosti da ga neki kamikaza pokupi u prvom zavoju, nego bi on napadao Merđe i krastavca.
Ovakako se mora riješiti i Hulka i Kimija odmah u prvom krugu što je s tvrđim gumama malo teža misija i onda vidjeti što se desi. Sol na ranu je Hulkenberg - najbolji u speed trapu (321kph, Alonso 315,6) što znači da će teško na njemu ponoviti ono s Mclarenovima 2012.

-
- Veteran
@Chuck...mislio sam na to,da oni nikakvom taktikom ne mogu uzeti prvo ili drugo mjesto,vjerovatno misle da ne mogu ni na trece,da su isli na softu pa su probali nesto drugo...ali tu je i Massa na cetvrtom na softu pa vidjecemo sta on moze,znamo da Massa dobro starta,mozda cak bolje i od Alonsa..
- Cuky
- Moderator
Jeste, i to na više mjesta...no, i jučer je Brundle govorio kako ga to živcira jer da u pravilniku lijepo piše da je staza asfalt omeđen sa bijelim linijama i onda FIA na pojedinim stazama dopušta da se ide široko (Spa, Indija), a na drugima kažnjavaju pretjecanje odrađeno koji cm izvan linije (Mađarska). Čak je onu šikanu u kojoj je Massa lomio svoj ovjes 2011. nazvao "Cheaters corner" jer nije bilo vozača koji nije išao široko na izlaskuF2004_the_best_ever je napisao/la:Je li se meni čeni da je Alonso kada je postavio svoje vrijeme u Q3 u prvom pokušaju otišao sa staze sa sva 4 kotača u zavoju 15 ako je to tako onda će on startati 10.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- speedy56
- Legenda
Kolko sam je to skužio - sve je dobro dok sam voziš krug. Onda možeš izlaziti kako hoćeš, ali ako pretječeš/braniš se - onda dobiš kaznu.
Za sve staze bih stavio da se nesmije izvan crta, osim na nekim određenim mjestima, recimo izlaz iz Ascarija ( i to samo zato jer je FIA tamo naguzila onaj glupi rubnik)
Za sve ove gluposti krivim Whitinga.
Isto kao i za sve propuste kao ovaj:

(inače, da mu je krug poništen tu utrku bi startao 10.)
Za sve staze bih stavio da se nesmije izvan crta, osim na nekim određenim mjestima, recimo izlaz iz Ascarija ( i to samo zato jer je FIA tamo naguzila onaj glupi rubnik)
Za sve ove gluposti krivim Whitinga.
Isto kao i za sve propuste kao ovaj:

(inače, da mu je krug poništen tu utrku bi startao 10.)

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Kolko vidim ovo su bile prokleto napete kvalifikacije
samo 0.752

Darkness rises when silence dies
-
- Veteran
U kojoj kombinaciji Vettel osvaja prvenstvo u Indiji,ako neko zna,ja sam slab matematicar
a ne da mi se traziti...hvala

- mrd
- Profesionalni vozač
Evo ovdje: How Vettel and Red Bull can win the titles in India
U suštini, Vettel je prvak ako:
- Alonso završi niže od 2. mjesta
- Ako ALO bude 2. a VET bolji od 8. mjesta
- Ako VET bude bolji od 5. mjesta
U suštini, Vettel je prvak ako:
- Alonso završi niže od 2. mjesta
- Ako ALO bude 2. a VET bolji od 8. mjesta
- Ako VET bude bolji od 5. mjesta

-
- Veteran
Hvala kolega,znaci Vettel 90% uzima prvenstvo u Indiji..nek se zavrsi ovo sto prije..
- Armanini
- Svjetski prvak
kako si ti doso do 90%?
pa 100%.. jedino ukoliko se nesto desi.. a ne desava se nista..
kao i svima, ovo dopustanje iskoristavanja staze mi je lol, al obzirom da je svima isto, no big deal.. malo se previse paznje posvetilo sad tome..
mozda bude ok utrka, razlicite taktike, neki vozaci van pozicije, grozni ima cijeli grid za prestic.. moglo bi bit zabavno..
samo ukoliko mercedesi odvoze pravu utrku, bojim se da ovu utrku ferrari gubi drugo mjesto..
pa 100%.. jedino ukoliko se nesto desi.. a ne desava se nista..
kao i svima, ovo dopustanje iskoristavanja staze mi je lol, al obzirom da je svima isto, no big deal.. malo se previse paznje posvetilo sad tome..
mozda bude ok utrka, razlicite taktike, neki vozaci van pozicije, grozni ima cijeli grid za prestic.. moglo bi bit zabavno..
samo ukoliko mercedesi odvoze pravu utrku, bojim se da ovu utrku ferrari gubi drugo mjesto..
-
- Veteran
Arma...bas zbog toga "ukoliko se nesto desi"
- Armanini
- Svjetski prvak
ma znam, samo nema straha nazalost..
a i ionako ima prvenstvo u djepu od starta sezone pa je isti vrag kad ce bit sluzbeno..
al 3 utrke ce imat mali za vozit "just for fun".. to je vec posprdno..
a i ionako ima prvenstvo u djepu od starta sezone pa je isti vrag kad ce bit sluzbeno..
al 3 utrke ce imat mali za vozit "just for fun".. to je vec posprdno..
- mrd
- Profesionalni vozač
aaaaaaa, crko mi internet, moram se snać do ujutro nekako 
inče, ne bi me čudilo da "iznenada" magneti marelli ili nešo drugo prdekne na vettelovom autu samo kako se starom ne bi publika razišla puno prije kraja sezone.

inče, ne bi me čudilo da "iznenada" magneti marelli ili nešo drugo prdekne na vettelovom autu samo kako se starom ne bi publika razišla puno prije kraja sezone.

- Dero
- Profesionalni vozač
Barem Vettelu nece nitko booati sutra kada osvoji naslov buduci da nikoga u publici nece biti. Ovo je sramota za F1 da 90% tribina zjapi prazno.
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Ne nije sramota vec stvarnost, ljudi u indiji nemaju kaj za jesti a davali bi silne novce da gledaju dosadu od danasnje formule 1. Nazalost ali zadnjih par sezona nije nekaj zanimljivogDero je napisao/la:Barem Vettelu nece nitko booati sutra kada osvoji naslov buduci da nikoga u publici nece biti. Ovo je sramota za F1 da 90% tribina zjapi prazno.
Darkness rises when silence dies
- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
https://docs.google.com/file/d/0B_8xkGh ... ring&pli=1" onclick="window.open(this.href);return false;
hm,prvo pogledati video (neki je mali problem sa učitavanjem ali ide nekako) i obratiti pozornost na vettelove shortcute na ovoj stazi. ok znamo da ne mogu drugačije ni dobiti utrku nego ovako nelegalno vozeći. ja znam da je cuky nešto gore spominjao brundla i te bijele linije da se može na ovoj stazi i u belgiji voziti ali jeli to negdje piše u pravilima jeli to netko spominjao i dali to drugi isto rade. nisam namjerno stavio vettela nego eto slučajno našao.kako to izgleda u slikama sami prosudite ali meni je to čisto varanje ovako van bijele linije voziti i stjecati ilegalnu prednost.pozornost obratiti na crvene strelice.
0.53 sec.

0.58 sec.

1:07 sec.

1:13 sec.

i 5 put 1:19 sec.

e sad ako su i drugi to radili i ovako vozili isto nije u redu.gledajući kimija na početku ove teme i njegov on board krug osim u jednom slučaju sam primjetio da je malo vozio van bijele linije a ovaj kelt 5x to radi.
kolika je to prednost nemam pojma ali dok tako radi sigurno jest i slobodno može opravdati onih 0.700 sec na kraju kvala.
hm,prvo pogledati video (neki je mali problem sa učitavanjem ali ide nekako) i obratiti pozornost na vettelove shortcute na ovoj stazi. ok znamo da ne mogu drugačije ni dobiti utrku nego ovako nelegalno vozeći. ja znam da je cuky nešto gore spominjao brundla i te bijele linije da se može na ovoj stazi i u belgiji voziti ali jeli to negdje piše u pravilima jeli to netko spominjao i dali to drugi isto rade. nisam namjerno stavio vettela nego eto slučajno našao.kako to izgleda u slikama sami prosudite ali meni je to čisto varanje ovako van bijele linije voziti i stjecati ilegalnu prednost.pozornost obratiti na crvene strelice.
0.53 sec.

0.58 sec.

1:07 sec.

1:13 sec.

i 5 put 1:19 sec.

e sad ako su i drugi to radili i ovako vozili isto nije u redu.gledajući kimija na početku ove teme i njegov on board krug osim u jednom slučaju sam primjetio da je malo vozio van bijele linije a ovaj kelt 5x to radi.
kolika je to prednost nemam pojma ali dok tako radi sigurno jest i slobodno može opravdati onih 0.700 sec na kraju kvala.
Zadnja izmjena: senamozart, dana/u 26 lis 2013, 21:41, ukupno mijenjano 1 put.

-
- Veteran
pa on vise vozi van staze nego po stazi 

- Armanini
- Svjetski prvak
ni blizu tome..slobodno može opravdati onih 0.700 sec na kraju kvala.
svima je dopusteno i prakticki su svi vozili do samih granica kad vise nije prednost nego si unistis krug (grosjean)
a webber je i vise i cesce vozio van staze od samog vettla..
alonso i kimi su najmanje izlazili van staze..
ovdje je dopusteno svima, u utci u borbama nije.. pretpostavljam da ce bit ok i u utrci vozit van staze ako se ne bore s nikim.. prelose..
iako sumnjam da ce se puno vozit van jer je ipak veci rizik za gume..
meni je ta indija ok staza, zanimljivi zavoju, ravnica, nije bas nesto za utrkivanje, al mi se svidja sto ima travice i izgleda kao prava staza..
ono sto mi se ne svidja su ove preeesiroke i ravne pasice na koje stane prakticki cijeli bolid i zato je i dopusteno valjda da mogu koristit sve..
jedna od glupljih odluka ove godine.. a pred koji mjesec preporucali timovima da ne koriste pasice uopce.. ebo lud zbunjenog..
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
na briefingu je dogovoreno s charlijen da mogu ic van staze na izlasku iz zavoja ali apexe nesmiju rezat (tipo Vettel prva slika-primjer)

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ma to ne vozi vettel, svi znamo da tim bolidom upravlja kompjuter koji je dizajnirao adrian newey... treba krivit neweya a ne vettela koji samo u prazno vrti volan da izgleda kao on vozi