Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la The Greatest »

Dosadan si pravo sa tim usporedbama, "Alonso je plačko..." i druge stvari. Ako hoćeš piši nešto konstruktivno, ako nećeš... bolje nemoj zalazit' u ovu temu. Sve što možeš reći za Alonsa, možeš reći i za Hamiltona i druge prvake.
Avanti FER, Avanti!!!
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Ćale od Lewisa je napisao/la:Alonso je odličan vozač to je neupitno. Dokazo je da može biti svj. prvak ali u najbržem autu bez konkurencije i kolegom koji te ne može (ili ne smije) ni na sekundu ugrozit na stazi (ista stvar s Schumacherom). Sad su stvari drugačije s 3 potencijalna tima za naslov, automacki 6 vozača s šansama za prvaka. Teško se u ovakvoj situaciji uopće nametnut za br 1 u timu a tek borit se za naslov (Webber). Greške ne dolaze u obzir i vjerovatno će naslov uzet najhladnija glava.
Alonsu već sad kipi mozak ko goveđa juha i ne podnosi ništa oko sebe. Na silu se ne dolazi do naslova.
I Hamilton je dokazao da može biti prvak u najboljem autu i bez konkurencije.
Avanti FER, Avanti!!!
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

sunseeker je napisao/la:
luka_kimi je napisao/la: Jednostavno mi je to zanimljiv podatak. Odmah počinješ svađu i raspravu tamo gdje je stvarno nema. Baš ništa nisam napisao o kvaliteti bolida, nisam ništa pisao o sudačkim previdima, niti sam išta pisao o kvaliteti vozača, samo sam rekao da mi je to zanimljivo. Na to valjda imam pravo, zar ne? ;)
kakvu svađu?

ti si napisao da ti je zanimljivo, ja sam pitao kaj je zanimljivo?

kakva svađa?
Ne glumataj. Lijepo sam napisao činjenicu, a to je da Alonso nikada nije bio ispred Hamiltona na kraju prvenstva, ne spominjući pritom niti kakve su bolide vozili niti koliko su kojega vozača preferirali u ekipi, da bi ti odmah skočio počevši nabrajati kako je Hamilton vozio bolji bolid 2008. i 2009., kako su imali isti broj bodova na kraju godine kada su vozili jednake bolide... To što sam ja napisao nema nikakve veze sa kvalitetom vozača. Nisam rekao, Hamilton je bolji, pa je razumljivo da je ispred Alonsa. ;)

Meni je taj podatak zanimljiv. Tebi ako nije, nemoj komentirati i bok. ;)
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
EdijanH
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la EdijanH »

Po novom bodovanju Lewis Hamilton bi na kraju sezone 2007 imao 265 bodova, a Fernando Alonso 266. S tim samo želim ponoviti da Fernando nije sezonu 2007 odvezao katastrofalno kako se navodi, također, u zadnjim krugovima zadnje utrke nije Lewis izgubio naslov, nego Alonso... Neznam zašto sada izajave tipa pojeo, uništio, ponizio kada je sve na strani izjednačenosti, a realno, ovo je prva sezona u kojoj Lewis ''dobiva'' Fernanda, jer vjerujem da čak ni Lewisovi navijači neće porediti McM i Renault da dobiju još dvije godine, jer ako hoće, onda možemo porediti prošlogodišnji McM sa prošlogodišnjim Brawn GP-om pa ići iz krajnosti u krajnost...
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

luka_kimi je napisao/la:
Ne glumataj. Lijepo sam napisao činjenicu, a to je da Alonso nikada nije bio ispred Hamiltona na kraju prvenstva, ne spominjući pritom niti kakve su bolide vozili niti koliko su kojega vozača preferirali u ekipi, da bi ti odmah skočio počevši nabrajati kako je Hamilton vozio bolji bolid 2008. i 2009., kako su imali isti broj bodova na kraju godine kada su vozili jednake bolide... To što sam ja napisao nema nikakve veze sa kvalitetom vozača. Nisam rekao, Hamilton je bolji, pa je razumljivo da je ispred Alonsa. ;)

dečec saberi se, ak je nešto po prirodi stvari zanimljivo onda postoji nekakav razlog zašto je to tako......

ja se ne zadovoljavam površnim stvarima pa me tvoja izjava o zanimljivosti nije baš previše dojmila, meni je žao što se na kraju ispostavilo da tvoja zanimljivost i nije baš tako zanimljiva....
EdijanH je napisao/la:Po novom bodovanju Lewis Hamilton bi na kraju sezone 2007 imao 265 bodova, a Fernando Alonso 266. S tim samo želim ponoviti da Fernando nije sezonu 2007 odvezao katastrofalno kako se navodi, također, u zadnjim krugovima zadnje utrke nije Lewis izgubio naslov, nego Alonso... Neznam zašto sada izajave tipa pojeo, uništio, ponizio kada je sve na strani izjednačenosti, a realno, ovo je prva sezona u kojoj Lewis ''dobiva'' Fernanda, jer vjerujem da čak ni Lewisovi navijači neće porediti McM i Renault da dobiju još dvije godine, jer ako hoće, onda možemo porediti prošlogodišnji McM sa prošlogodišnjim Brawn GP-om pa ići iz krajnosti u krajnost...
nije odvezao ništa katastrofalnije nego hamilton 2008., ali hamilton je 2008. imao sreće, a alonso je 2007. imao rona dennisa.....
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

sunseeker je napisao/la:
luka_kimi je napisao/la:

dečec saberi se, ak je nešto po prirodi stvari zanimljivo onda postoji nekakav razlog zašto je to tako......

ja se ne zadovoljavam površnim stvarima pa me tvoja izjava o zanimljivosti nije baš previše dojmila, meni je žao što se na kraju ispostavilo da tvoja zanimljivost i nije baš tako zanimljiva....
Pa što mene briga čime se ti zadovoljavaš? Ako ti se ne sviđa moj komentar, nemoj ga komentirati. Ne piši o njemu, ne razmišljaj o njemu, ne čitaj ga, na kraju krajeva. Baš si naporan. :roll:
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

The Greatest je napisao/la:
Ćale od Lewisa je napisao/la:Alonso je odličan vozač to je neupitno. Dokazo je da može biti svj. prvak ali u najbržem autu bez konkurencije i kolegom koji te ne može (ili ne smije) ni na sekundu ugrozit na stazi (ista stvar s Schumacherom). Sad su stvari drugačije s 3 potencijalna tima za naslov, automacki 6 vozača s šansama za prvaka. Teško se u ovakvoj situaciji uopće nametnut za br 1 u timu a tek borit se za naslov (Webber). Greške ne dolaze u obzir i vjerovatno će naslov uzet najhladnija glava.
Alonsu već sad kipi mozak ko goveđa juha i ne podnosi ništa oko sebe. Na silu se ne dolazi do naslova.
Kad je to bilo molim lijepo? 2008? ...kad je do zadnje trke i zadnjeg zavoja bilo neizvjesno. Rekao bih da je tad McL i Ferr bili potpuno izjednačeni i borba je bila žestoka. Massa je vodio većinu sezone i Hamilton je imao pune ruke posla i 'vruća' glava je te i prethodne sezone puno bodova rasula. Imao je Kimia i Massu cijelo vrijeme kao žestoke konkurente a prethodne sezone i Alonsa. Ne možeš tek tako reć da nije imao konkurenciju i da se samo odvezo do naslova. Puno je faktora između tog. Ove sezone nisu najbrži (fali pol sek) ali ipak dobro drži prvo mjesto i svaku trku je na samom limitu. Konkurencija je jača puno nego prije ali neke druge kvalitete sad se vide. 'Hladna' glava je tu i odlične vožnje koje ga trenutno stavljaju u sam vrh, vidi se da je dečko naučio mnogo toga iz vlastitih i tuđih greška. Nadam se samo da neće počet mozak kipit kako se bude bližio svršetak, jer još je svašta za očekivat od Buttona i konkurencije.
Na stazi neka rješavaju svoje sukobe i prepotencije ne preko medija. Nadam se da neće ove sezone bit popuštanja i pomaganja od strane momčadskog kolege (za bilo kog).
Nije tema o Hamiltonu ali sam samo želio reć da njihovi naslovi se ne mogu tako lako usporedit. Nije isto vozit do pobjede ili pljuvat krv do pobjede (pa se još sudci umješaju i nastane kaos). Još malo će morat proć vremena da ih možemo skroz usporedit
slika
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

http://sportske.jutarnji.hr/index.php?c ... k_id=22314" onclick="window.open(this.href);return false;

E ovo je zanimljivo, mislim da su oni najkompetentniji za ovako neke rasprave, a ovdje je tajno glasovanje zorno prikazalo neke stvari.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

@Ćale: Čekaj malo... nije mi jasno nikako... Alonso 2005. nije imao superbrzi Mclaren kao konkurenta? Alonso nije imao brži Ferrari 2006. i Schumachera u njemu kao konkurenta? Ne razumijem zašto se ne bi mogle usporedit'? Čak i više, pobijedio je konkurenciju u sporijem autu, htjeli vi to priznat' ili ne.
Avanti FER, Avanti!!!
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

The Greatest je napisao/la:@Ćale: Čekaj malo... nije mi jasno nikako... Alonso 2005. nije imao superbrzi Mclaren kao konkurenta? Alonso nije imao brži Ferrari 2006. i Schumachera u njemu kao konkurenta? Ne razumijem zašto se ne bi mogle usporedit'? Čak i više, pobijedio je konkurenciju u sporijem autu, htjeli vi to priznat' ili ne.
imao je superbrzi McL za konkurenta ali nepouzdan zbog čega je Kimi 2 naslova s McLarenom izgubio. 2006 je McL bio loš, Ferrari je bio tu ali ipak ne tako brz kao Renault. Istina mora se priznat da je Alonso sjajno vozio jer njegov kolega (prosječan vozač) nije uspio ni drugi u poretku kao vodonoša bit u najbržem bolidu.
Usudio bi se reć da je situacija bila kao danas ako zamjeniš uloge i staviš da je umjesto RedBulla nekadašnji Renault. McLaren je drugi po brzini kao i onda samo što tada nije bilo kao danas još i borba između momčadskih kolege nego propuštanja. Realno, borili su se Kimi i Alonso, sljedeće su Alonso i Schumi. Prvak se ajmo reć već znao, dok danas se i timski kolege međusobno 'žderu' kako na stazi tako i van. Hoću reći puno je danas teže se borit što su osjetili i Alonso i Schumaher.
slika
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

The Greatest je napisao/la:@Ćale: Čekaj malo... nije mi jasno nikako... Alonso 2005. nije imao superbrzi Mclaren kao konkurenta? Alonso nije imao brži Ferrari 2006. i Schumachera u njemu kao konkurenta? Ne razumijem zašto se ne bi mogle usporedit'? Čak i više, pobijedio je konkurenciju u sporijem autu, htjeli vi to priznat' ili ne.
Nije ako gledaš auto u kombinaciji s gumama. Veći dio sezone Renault je bio bolji auto, a Alonso je bio bliže gubitku nego osvajanju naslova.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ćale od Lewisa je napisao/la: imao je superbrzi McL za konkurenta ali nepouzdan zbog čega je Kimi 2 naslova s McLarenom izgubio. 2006 je McL bio loš, Ferrari je bio tu ali ipak ne tako brz kao Renault. Istina mora se priznat da je Alonso sjajno vozio jer njegov kolega (prosječan vozač) nije uspio ni drugi u poretku kao vodonoša bit u najbržem bolidu.
Usudio bi se reć da je situacija bila kao danas ako zamjeniš uloge i staviš da je umjesto RedBulla nekadašnji Renault. McLaren je drugi po brzini kao i onda samo što tada nije bilo kao danas još i borba između momčadskih kolege nego propuštanja. Realno, borili su se Kimi i Alonso, sljedeće su Alonso i Schumi. Prvak se ajmo reć već znao, dok danas se i timski kolege međusobno 'žderu' kako na stazi tako i van. Hoću reći puno je danas teže se borit što su osjetili i Alonso i Schumaher.
Odnos Renault-Ferrari 2006 staviti sa odnosom Red Bull-McLaren, ove sezone, bar za sada, je ipak neprimjereno. [-X
Ferrari je 2006 bio mnogo konkurentiniji nego što je McLaren ove sezone ;) , za sada, Ferrari je 2006 imao 9 pobjeda a Renault 8, odnos Red Bull-McLaren je 5-4 za Red Bull za sada. Ali ove četiri pobjede McLarena su prije svega rezultat gluposti i pehova Red Bulla a ne neke superiorne brzine McLarena, pa i ta pobjeda u Kanadi gdje je Hamilton imao pol poziciju, vjerujem da je i tu Red Bulla mogao do pol pozicije ali nisu to uradili zbog loše strategijske odluke da idu na medium gume a ne na soft u kvalifikacijama i zbog toga što je Hamilton iskoristijo rupu u pravilima i odvezao taj kvalifiacijski krug na parama benzina.
Moja namjera ovim postom nije bila da omalovažavam McLaren i uvrijedim navijače Mclarena, naprotiv ja se divim McLarena što uspjevaju da budu prvi u oba prvenstva iako nemaju najbrži bolid, ovim postom sam htijo ukazati, bar ja tako mislim, da je porediti brzinu bolida Ferrarija 2006 i McLarena ove sezone isto kao porediti babe i žabe, :biggrin: ponavljam bar za sada,jer možda se McLaren popravi u nastavku sezone pa bude 0.5s brži po krugu od Red Bulla kao što je Ferari u nekim utrkam 2006 bio čak i više brži od Renaulta. ;)
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

The Greatest je napisao/la:
Niti je bio u najboljem autu, niti je bio bez konkurencije. =D>
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Daj dosta vise offtopica i toliko prozvakanih prica... Bio je u najboljem autu, konkurenciju je imao... ajmo sad malo o Alonsu...
U kategoriji "najbolji aktivni vozač" najviše je glasova dobio Španjolac Fernando Alonso, njih devet, dok su se iza njega poredali Jenson Button i Lewis Hamilton, obojica sa po dva glasa.

Njemački dnevnik Bild proveo je anonimnu anketu među aktualnim vozačima Formule 1 u kojoj je postavljeno šest pitanja. Odgovore je dalo 20 od 24 vozača. U anketi su odbili sudjelovati vozači Williamsa (Rubens Barrichello i Nico Hülkenberg) i Renaulta (Robert Kubica i Vitalij Petrov).
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Evo ja ću malo o Alonsu....... :biggrin:
Fernando Alonso je vozač koji je pod najvećim pritiskom od svih vozača na gridu i to zbog sljedećih razloga:
- kao dvostruki svjetski prvak već tri sezone nije osvoji naslov, i njegova karijera je u padu kad pogledamo protekle tri sezone, prve se borio za naslov, u drugoj je ostvario 2 pobjede a u poslednjoj sezoni nema ni jednu pobjedu.
- došao je u Ferrari, vjerujem za svakog vozača je najveći pritisak voziti za Ferrari, pa čak vjerujem da je pritisak osjećao i hladni iceman KImi, taj pritisak kod Alonsa je još veći, jer se spominjala nova Šumijeva era ovog puta sa Alonsom u glavnoj ulozi;
- očekivanja navijača Ferrari-ja diljem svijeta su ogromna;
- Kimi je u prvoj sezoni sa Ferrari-jem osvoji naslov, samim tim postavio je i zadatak Alonsu da to uradi;
- bolid-F10 nije tako konkurentan kako je Alonso očekivao, Ferrari-jev pitwall, za koji ja smatram da je najslabija karika u Ferrariju, radi dosta gluposti i nema u Ferrari-ju čvrste ruke koja će to sve posložiti;
- i da Hamilton, posle velike borbe i netrpeljivosti 2007, u poslednje dvije sezone se to malo stišalo jer nisu bili u borbi za naslov, ali mislim da je ove sezone to opet uzelo maha posebno posle Valencije ;) . Jeste li primjetili kako je na startu na Silverstonu Alonso gledao u pravcu Hamiltona, vjerovatno da provjeri da li je Hamilton dobro stao na startu, da li nije možda stao posle predviđenog mjesta za start za njega :biggrin: , jer ovi sa Ferrari-jevog pitwall-a ne bi primjetili i da je Hamilton stao ispred Vetella na startu a Charlie Whiting to neće željeti vidjeti :biggrin: , tako da je Alonso morao na startu voditi računa i o tome , zato je vjerovatno i startao tako loše.
Ovo za Hamiltona je malo karikirano ali ni to nije daleko od istine. ;)
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

ma vozi pod pritiskom jer ovo što se:
- dešava ferrariju
- rade ferrariju
je prestrašno...
Fia i Gumari kroje poretke :(
Samo neka se trkaju.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Jedna vijest:
U kategoriji "najbolji aktivni vozač" najviše je glasova od f1 pilota dobio Španjolac Alonso, njih devet, dok su se iza njega poredali Jenson Button i Lewis Hamilton, obojica sa po dva glasa
rovaccccc
Navijam za: ferari

Post Postao/la rovaccccc »

Schumy.d je napisao/la:Jedna vijest:
U kategoriji "najbolji aktivni vozač" najviše je glasova od f1 pilota dobio Španjolac Alonso, njih devet, dok su se iza njega poredali Jenson Button i Lewis Hamilton, obojica sa po dva glasa
To znaci puuuuuunooooooooo vise nego komentari koji se ovdje mogu procitat alonso ovako alonso onako
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

rovaccccc je napisao/la: To znaci puuuuuunooooooooo vise nego komentari koji se ovdje mogu procitat alonso ovako alonso onako
To znači da ima puno zavidnih vozača danas u F1. Najbolja statistika je bodovni poredak ;)
Vjerujem da i ova četvorica što su odbila anketirat bi se također naklonili Alonsu jer ispada da je ove sezone on žrtva i najoštećeniji vozač dok je Hamilton najprljaviji i najpokvareniji.
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Ćale od Lewisa je napisao/la: To znači da ima puno zavidnih vozača danas u F1. Najbolja statistika je bodovni poredak ;)
Vjerujem da i ova četvorica što su odbila anketirat bi se također naklonili Alonsu jer ispada da je ove sezone on žrtva i najoštećeniji vozač dok je Hamilton najprljaviji i najpokvareniji.
Baš me zanima jesi to mislio i lani ;)
...put u raj nije posut ružama...
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

njihova anketa odnosila se na ovu sezonu, lani je bila druga priča. Da su spominjali '09tu odgovorio bi ti i na to što mislim za lani ali ne da mi se više u off topic (možda u temi Buttona).
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Pa normalno da im je Hamilton odbojan kada je bolji od njih. To bi sigurno izjavili i za Šumija i za Sennu u njihovim vremenima.

slika
curumo
Navijam za: Alonso

Post Postao/la curumo »

Dani je napisao/la:Pa normalno da im je Hamilton odbojan kada je bolji od njih. To bi sigurno izjavili i za Šumija i za Sennu u njihovim vremenima.
ajme nakaradne logike. pa i Alonso je bolji od njih pa je ipak Hamiltonu pripala "titula"
race control
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la race control »

Sanel je napisao/la:http://sportske.jutarnji.hr/index.php?c ... k_id=22314

E ovo je zanimljivo, mislim da su oni najkompetentniji za ovako neke rasprave, a ovdje je tajno glasovanje zorno prikazalo neke stvari.
Zanimljiv clanak. I ja se slazem s tobom da su oni najkompetentniji za davat takve ocjene, ali vidis da strucnjaci s ovog foruma znaju bolje od njih. ;)
Btw: da ste prvo procitali cijeli clanak, a ne odmah izgorjeli od zavisti, bi vidjeli da je Alonso dobio najvise glasova u kategoriji "najbolji aktivni vozac", a da je Hamilton dobio najvise glasova na pitanje tko će biti novi svjetski prvak...
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

curumo je napisao/la:
Dani je napisao/la:Pa normalno da im je Hamilton odbojan kada je bolji od njih. To bi sigurno izjavili i za Šumija i za Sennu u njihovim vremenima.
ajme nakaradne logike. pa i Alonso je bolji od njih pa je ipak Hamiltonu pripala "titula"
Pa pročitaj članak, nije ni alonso daleko od njega. ;)

slika
Odgovori