ta pobjeda je preuveličana jer su prva dvojica odustala, no to je sad druga priča. ako je alonso taj dan stvarno bio najbolji, zašto se u subotu kvalificirao na tek 11. mjesto. ok,ferrari jest bolid koji je bolji na utrci nego u kvalifikacijama, ali ne može biti tolika razlika da se može reći da je maksimum u kvalifikacijama 11. mjesto a u utrci dovoljno brz za podij?Alonso-champ je napisao/la:ja ne mislim tako,onda cemo reci da je Alonso neefikasan,a nazivamo ga najboljim vozacem trenutno na gridu...??????a covjek pobjedjuje u Valenciji sa 11.mjesta...vidc je napisao/la:pa vozač koji loše vozi kvalifikacije, dakle neefikasanAlonso-champ je napisao/la:vidc..bolje se pitaj kakav si ti vozac pa si dosao sa osmog na prvo??
Utrke 2012 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- vidc
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: VN Indije, Buddh International Circuit, 26.-28.10.2012.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
tad su prva dvojica bili Vettel i Alonso a taj drugi sto ti misis bio je treci kojeg je Alonso prestigao pa mu je tek onda riknuo alternator...zasto je bio tad 11.?pa vljda zato jer vise nije moglo na kvalama,bar tako govore rezultati,pa i da Vettlu nije crko altenator Alonso bio bio drugi sa 11.mjesta a Vettel 1.sa 1.vidc je napisao/la: ta pobjeda je preuveličana jer su prva dvojica odustala, no to je sad druga priča. ako je alonso taj dan stvarno bio najbolji, zašto se u subotu kvalificirao na tek 11. mjesto. ok,ferrari jest bolid koji je bolji na utrci nego u kvalifikacijama, ali ne može biti tolika razlika da se može reći da je maksimum u kvalifikacijama 11. mjesto a u utrci dovoljno brz za podij?

e da i jos ovo,sve sto Alonso uradi preveulicano je a sve sto kaze naduto je

Alonsista hasta la muerte..
- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
This!vidc je napisao/la: a sad mu balavac kojeg on očigledno ne cijeni jer stalno spominje kako je za to zaslužan newey a ne on, u bolidu koji proizvodi jedna obična točionica pića, uzima slavu i po svemu sudeći osvaja svoj treći naslov dok on ostaje na dva. frustracija je to, znam...
OT:
Bojim se slicne utrke ko u Koreji bez obzira na ova laprdanja sa race paceom (osim ako se nesto nepredvideno ne dogodi).
Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
po ovoj slici se vidi da RB ima DF toliko dovoljno da u ovome krivini da vozi sa DRS-om,do Alonso vozi bez DRS-om.Ovo se nikako ne moze sustici na kvalifinacijama.Na utrci ovo neznaci mnogo pogotovo na pocetku utrke gde tovar benzina daje onu vertikalnu silu koja pomaze kod Ferarija.Pri kraju utrke ponovo na sceni nastupa visoki DF RB-a.Jednostavno niko nije imao sanse na kvalifikacijama protiv bikova

-
- Legenda
Koliko bi, u normalnim uvjetima utrke, Ferrari morao biti brži od red bulla, da ih i prestigne. Čudo
Samo neka se trkaju.
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Nerazumijem taktiku Williamsa danas u Q1 šalju Maldonada na soft gumama, a imaju siguran prolaz, da ga nisu tada slali imali bi 1 čitave gume i bio bi na 7 mjestu, ako bi imao vrjeme iz Q1, jel neko zna koliko su soft guma potrošili danas?

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- vidc
- Veteran
znači tvrdiš da alonso bolid na utrci vozi dovoljno za podij, a u kvalifikacijama za 11. mjesto? ja ne prihvaćam da je bolid toliko sporiji od drugih u kvalifikacijama , a na utrci toliko brži da komotno može doći do drugog mjesta i čudno je da je to slučaj samo kod alonsovog ferrarija, massa u velikoj većini slučajeva završava utrku blizu pozicije na kojoj je i startao.Alonso-champ je napisao/la: tad su prva dvojica bili Vettel i Alonso a taj drugi sto ti misis bio je treci kojeg je Alonso prestigao pa mu je tek onda riknuo alternator...zasto je bio tad 11.?pa vljda zato jer vise nije moglo na kvalama,bar tako govore rezultati,pa i da Vettlu nije crko altenator Alonso bio bio drugi sa 11.mjesta a Vettel 1.sa 1.
evo baš ta valencija je primjer kako je alonso podbacio u kvalifikacijama pa se poslije veličalo njegovo probijanje do drugog mjesta. ispao velemajstor, a ustvari kvalifikacije odvozio ispod svog nivoa, odnosno ispod mogućnosti bolida. lijepo je to sve gledati kako se on probija, pretiče bolide itd, ali to je sve plod loših kvalifikacija.
- Kenny
- Legenda
Dobro primjećeno, Kimi je ove sezone podbacio u kvalifikacijama, a Alonso u Valenciji vjerovatno nije. Da je Enzo živ mislim da bi Alonso dobio nogu nakon par trka ove sezonevidc je napisao/la:znači tvrdiš da alonso bolid na utrci vozi dovoljno za podij, a u kvalifikacijama za 11. mjesto? ja ne prihvaćam da je bolid toliko sporiji od drugih u kvalifikacijama , a na utrci toliko brži da komotno može doći do drugog mjesta i čudno je da je to slučaj samo kod alonsovog ferrarija, massa u velikoj većini slučajeva završava utrku blizu pozicije na kojoj je i startao.Alonso-champ je napisao/la: tad su prva dvojica bili Vettel i Alonso a taj drugi sto ti misis bio je treci kojeg je Alonso prestigao pa mu je tek onda riknuo alternator...zasto je bio tad 11.?pa vljda zato jer vise nije moglo na kvalama,bar tako govore rezultati,pa i da Vettlu nije crko altenator Alonso bio bio drugi sa 11.mjesta a Vettel 1.sa 1.
evo baš ta valencija je primjer kako je alonso podbacio u kvalifikacijama pa se poslije veličalo njegovo probijanje do drugog mjesta. ispao velemajstor, a ustvari kvalifikacije odvozio ispod svog nivoa, odnosno ispod mogućnosti bolida. lijepo je to sve gledati kako se on probija, pretiče bolide itd, ali to je sve plod loših kvalifikacija.

- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Ti to mene moraš zezat. Mislim da si bilo kakav kredibiltet koji imas u svojim tvrdnjama izgubio u ovom postu.vidc je napisao/la: znači tvrdiš da alonso bolid na utrci vozi dovoljno za podij, a u kvalifikacijama za 11. mjesto? ja ne prihvaćam da je bolid toliko sporiji od drugih u kvalifikacijama , a na utrci toliko brži da komotno može doći do drugog mjesta i čudno je da je to slučaj samo kod alonsovog ferrarija, massa u velikoj većini slučajeva završava utrku blizu pozicije na kojoj je i startao.
Ako ti misliš da je Ferrarijev bolid sposobniji za nešto više u kvalama grdo se varaš. U svim intervjuima sa tehničkim osobljem Ferrarija, ama baš svi su tokom godine nebrojeno puta izjavili da je bolid KANTA što se tiče 1 lap pacea. Sva nastojanja tokom sezone su bila u ubrzavanju bolida na low fuel runovima.
Zanimljivo je kako si se uhvatio Valencije za primjer da blatiš Alonsa ( možda jedine kvale koje je mogao odvesti 1-2 mjesta više ) dok tvrdiš da Vettel vozi perfektno kvalifikacije.vidc je napisao/la:evo odmah odgovor, nijednom. a reći ću ti i zašto. zato što čovjek fantastično vozi kvalifikacije. kad je bolid dobar za PP, dečko odvozi PP, u velikoj većini slučajeva. kad se kvalificira na peto mjesto to je zato što je bolid dovoljno brz za peto mjesto. jel hoćete reći da su bolji vozači koji se u kvalama voze do 8. mjesta pa se probijaju na 1. mjesto ili onaj koji uzme PP i osvoji pobjedu?
Što se onda dogodilo u prvoj polovici sezone u Australiji, Maleziji, Kini, Monacu, Silverstoneu kada ga je Webber lagano oprao u kvalama?
-
- Veteran
Hahaha,pa ovo je smijesno,presmijesno...Boze dragi cudnih li ljudi ima...covjek vodi u prvenstvu do prije utrke-dvije u krsu od bolida i nadju se dezurni da govore....daj reci mi ko bi ga zamjenio?i sta bi taj vise uradio???Kenny je napisao/la: Dobro primjećeno, Kimi je ove sezone podbacio u kvalifikacijama, a Alonso u Valenciji vjerovatno nije. Da je Enzo živ mislim da bi Alonso dobio nogu nakon par trka ove sezone
- Kenny
- Legenda
Kao prvo bolid nije krš nego jako dobar, na svakoj utrci su 2, ili 3 po brzini i to je krš? Koliko su kvarova imali oni, a koliko RBR i Mclaren? Kaki je rbr bio na početku sezone, kaki je bio Mclaren u sredini sezone? i na kraju dolazimo da su svi oni tu negdje, a Ferrari dobro iskorištava to što je najpouzdaniji i konstantno među prva 3 bolida.Alonso-champ je napisao/la:Hahaha,pa ovo je smijesno,presmijesno...Boze dragi cudnih li ljudi ima...covjek vodi u prvenstvu do prije utrke-dvije u krsu od bolida i nadju se dezurni da govore....daj reci mi ko bi ga zamjenio?i sta bi taj vise uradio???Kenny je napisao/la: Dobro primjećeno, Kimi je ove sezone podbacio u kvalifikacijama, a Alonso u Valenciji vjerovatno nije. Da je Enzo živ mislim da bi Alonso dobio nogu nakon par trka ove sezone
Pitaš ko bi ga zamjenio? bilo ko, ima pun qurac vozača koji žele vozit Ferrari, a Enzo nije trpio vozače koji imaju toliki ego i misle da su važniji od tima

-
- Veteran
LOL KennyKenny je napisao/la:
Kao prvo bolid nije krš nego jako dobar, na svakoj utrci su 2, ili 3 po brzini i to je krš? Koliko su kvarova imali oni, a koliko RBR i Mclaren? Kaki je rbr bio na početku sezone, kaki je bio Mclaren u sredini sezone? i na kraju dolazimo da su svi oni tu negdje, a Ferrari dobro iskorištava to što je najpouzdaniji i konstantno među prva 3 bolida.
Pitaš ko bi ga zamjenio? bilo ko, ima pun qurac vozača koji žele vozit Ferrari, a Enzo nije trpio vozače koji imaju toliki ego i misle da su važniji od tima
Sa konstantno 2.i 3. bolidom (a i to nije točno) se ne osvaja prvenstvo.Koliko je puta Ferrari imao dominantan bolid ove godine,ili bolje reći je li i na jednoj utrci imao najbrži bolid?RB četvrtu utrku zaredom ima dominantan bolid s kojim bi se i lošiji vozači od Vettela prošetali utrkom,a da ne govorim kako je cjele sezone RB imao jak bolid.Samo sljepci mogu reći da su bolidi tu negdje,sljepci ili zlonamjernici
Možete omalovažavati konstantno Alonsa vi mrzitelji ali on bi za volanom RB davno rješio prvenstvo
...put u raj nije posut ružama...
- Kenny
- Legenda
Istina da nije konstantno 2, ili 3 bolid po brzini, zajeb, to su od Catalunye, ali od te trke su na svakoj trci među 3 najbrža ako se dobro sjećam, a ovo za RBR se nemogu složit da imaju cjelu sezonu jak bolid, jer su i oni u početku imali probleme, nesjećam se do koje utrke. Ja Alonsa neomalovažavam, nego mi ide na qurac sa svojim egom. Misliš da je toliko bolji od Vettela da bi već bio prvak?Chuck Norris je napisao/la:LOL KennyKenny je napisao/la:
Kao prvo bolid nije krš nego jako dobar, na svakoj utrci su 2, ili 3 po brzini i to je krš? Koliko su kvarova imali oni, a koliko RBR i Mclaren? Kaki je rbr bio na početku sezone, kaki je bio Mclaren u sredini sezone? i na kraju dolazimo da su svi oni tu negdje, a Ferrari dobro iskorištava to što je najpouzdaniji i konstantno među prva 3 bolida.
Sa konstantno 2.i 3. bolidom (a i to nije točno) se ne osvaja prvenstvo.Koliko je puta Ferrari imao dominantan bolid ove godine,ili bolje reći je li i na jednoj utrci imao najbrži bolid?RB četvrtu utrku zaredom ima dominantan bolid s kojim bi se i lošiji vozači od Vettela prošetali utrkom,a da ne govorim kako je cjele sezone RB imao jak bolid.Samo sljepci mogu reći da su bolidi tu negdje,sljepci ili zlonamjernici
Možete omalovažavati konstantno Alonsa vi mrzitelji ali on bi za volanom RB davno rješio prvenstvo

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...temu o VN Indije ste pretvorili u prepucavanje Vettel - Alonso...tko je bolji?
...pa onaj koji ima bolji bolid...ponašate se poput male djece - hoćemo ovako: Ferrari ima najbolji bolid ali su mu vozači nesposobni izvuči iz njega najbolje, a RB u stvari ima najlošiji bolid ali najbolje vozače pa zato rasturaju...tko može DOKAZATI suprotno?
ali kod vas se sve svodi na slijedeće:Kada Alonso osvoji prvo mjesto tada je isključiva zasluga njegovog superiornog talenta. Kada je Alonso drugi tada je pokazao majstorsku vožnju u nekonkurentnom bolidu. Kada zauzme najnižu stepenicu na podiju Alonso je najbolji vozač no jednostavno u ovako lošem bolidu nije moglo bolje. U slučaju zauzimanja četvrtog mjesta i niže bolid je nekonkurentan i totalna kanta u kojoj se jadni Alonso pati i fuj fuj momčad koja ne može dati takvom vozaču bolid za naslov prvaka...ovo umjesto Alonsa možemo staviti i neko drugo ime ali ne Vettelovo jer eto on može biti prvi samo zato jer ima najbolji bolid...
...pa onaj koji ima bolji bolid...ponašate se poput male djece - hoćemo ovako: Ferrari ima najbolji bolid ali su mu vozači nesposobni izvuči iz njega najbolje, a RB u stvari ima najlošiji bolid ali najbolje vozače pa zato rasturaju...tko može DOKAZATI suprotno?
ali kod vas se sve svodi na slijedeće:Kada Alonso osvoji prvo mjesto tada je isključiva zasluga njegovog superiornog talenta. Kada je Alonso drugi tada je pokazao majstorsku vožnju u nekonkurentnom bolidu. Kada zauzme najnižu stepenicu na podiju Alonso je najbolji vozač no jednostavno u ovako lošem bolidu nije moglo bolje. U slučaju zauzimanja četvrtog mjesta i niže bolid je nekonkurentan i totalna kanta u kojoj se jadni Alonso pati i fuj fuj momčad koja ne može dati takvom vozaču bolid za naslov prvaka...ovo umjesto Alonsa možemo staviti i neko drugo ime ali ne Vettelovo jer eto on može biti prvi samo zato jer ima najbolji bolid...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
-
- Veteran
Evo sve da je to istina izostavljaš važnu činjenicu a to je da su RB i Mclaren takođe konstantno 2 ili treći bolid po brzini sa važnim izuzetkom da su i RB i Mclaren na dosta utrka imali najbrži bolid a na nekima dominantan bolid što s Ferrarijem nije bio slučaj ni na jednoj stazi.Na većini staza Ferrari je treći bolid po snazi(a prvih par utrka je bio i 5. 6),a to znači 5.mjesto prevedeno u bodove 10 bodova.I ti hoćeš reće da je to dovoljno dobro da se osvoji naslov?Kenny je napisao/la: Istina da nije konstantno 2, ili 3 bolid po brzini, zajeb, to su od Catalunye, ali od te trke su na svakoj trci među 3 najbrža ako se dobro sjećam,
Imali su problema(ako se to može nazvati problem jer su i takvi bili u vrhu) prve tri utrke a poslije uvijek jaki na mnogim utrkama prejaki za ostatak da su s krstarenjem mogli na vrhuKenny je napisao/la: a ovo za RBR se nemogu složit da imaju cjelu sezonu jak bolid, jer su i oni u početku imali probleme, nesjećam se do koje utrke.
To se da primjetiti zato i pišeš nebulozeKenny je napisao/la: Ja Alonsa neomalovažavam, nego mi ide na qurac sa svojim egom.
Mislim,dapače uvjeren sam u to,Webber ne bi ni prismrdio Alonsu dok Vettel s njim ne izlazi lako na krajKenny je napisao/la:Misliš da je toliko bolji od Vettela da bi već bio prvak?
Zadnja izmjena: Chuck Norris, dana/u 27 lis 2012, 19:52, ukupno mijenjano 1 put.
...put u raj nije posut ružama...
-
- Navijam za: McLaren
Webber je ipak malo podcijenjen, makar što se tiče kvalifikacija, Webber je odličan vozač. Izgleda da su svi zaboravili kako je tamo 2003.-2004. znao onaj jadni Jaguar ugurati u 1.-2. startni red...Chuck Norris je napisao/la:Mislim,dapače uvjeren sam u to,Webber ne bi ni prismrdio Alonsu dok Vettel s njim ne izlazi lako na kraj
Vettel je po nekima toliko loš vozač da bi mu se trebalo oduzeti super licencu. Čudno za dvostrukog (uskoro trostrukog) prvaka.
On topic: Nadam se da Hamilton i Alonso ne pričaju gluposti i da stvarno mogu napasti taj RBR inače ću opet zaspati gledajući utrku

- Kenny
- Legenda
Pogledaj koliko je taj RBR imao problema, imali su 2 kvara, Karthikeyan je shebo Vettela na jednoj trci, nisam siguran jel bilo još nekih problema i to sve je Alonso iskoristio jer ima pouzdan bolid. Da su toliko slabiji od RBRa koliko pričaš mislim da bi odvezao kao i 2008 i 2009 u Renaultu. Da se razumijemo Alonso je brz vozač, ali sa kantom od bolida mislim da se u današnje vrjeme nemože puno napravitiChuck Norris je napisao/la: Imali su problema(ako se to može nazvati problem jer su i takvi bili u vrhu) prve tri utrke a poslije uvijek jaki na mnogim utrkama prejaki za ostatak da su s krstarenjem mogli na vrhu

- vidc
- Veteran
bolid ferrarija nije kanta, kante su HRT, marussia i caterham. iskreno, meni je misteriozno to kako je ferrari loš kad je lagan a među najboljim kad je pun??Dero je napisao/la: Ako ti misliš da je Ferrarijev bolid sposobniji za nešto više u kvalama grdo se varaš. U svim intervjuima sa tehničkim osobljem Ferrarija, ama baš svi su tokom godine nebrojeno puta izjavili da je bolid KANTA što se tiče 1 lap pacea. Sva nastojanja tokom sezone su bila u ubrzavanju bolida na low fuel runovima.
Zanimljivo je kako si se uhvatio Valencije za primjer da blatiš Alonsa ( možda jedine kvale koje je mogao odvesti 1-2 mjesta više ) dok tvrdiš da Vettel vozi perfektno kvalifikacije.
Što se onda dogodilo u prvoj polovici sezone u Australiji, Maleziji, Kini, Monacu, Silverstoneu kada ga je Webber lagano oprao u kvalama?
ne želim provocirati, ali stvarno bih volio negdje pročitati nekakvo logično objašnjenje toga. možda je u pitanju ovaj prednji ovjes jer je drugačiji nego na drugim bolidima?
a ovo za vettela. pa desilo se to da on nije mogao voziti brže i bio je sporiji od webbera, bili su tu negdje jedan pored drugog uglavnom, i tako se i vrtilo u tim utrkama, pozicija gore dolje ne znači puno. ovdje ne govorim o dvobojima među vozačima nego kako jedan vozač može imati različitu brzinu i na kvalifikacijama i na utrci?
i zašto se pozivate na vettela i navodite primjere gdje je on kao napravio iste pogreške? ne bi li alonso trebao biti najkompletniji vozač, vozač koji nikad ne radi nikakve greške i uvijek odvozi savršeno?
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Ja i dalje ne kužim zašto vlada to mišljenje da se nekad moglo nešto napravit s kantom od bolida a danas se ne može. Nije se nikad moglo i neće se nikad ni moći. Ako je bolid sporiji 2 sec tu vozač ne može ništa, kao što ništa nije mogao ni prije 30god.Kenny je napisao/la: Pogledaj koliko je taj RBR imao problema, imali su 2 kvara, Karthikeyan je shebo Vettela na jednoj trci, nisam siguran jel bilo još nekih problema i to sve je Alonso iskoristio jer ima pouzdan bolid. Da su toliko slabiji od RBRa koliko pričaš mislim da bi odvezao kao i 2008 i 2009 u Renaultu. Da se razumijemo Alonso je brz vozač, ali sa kantom od bolida mislim da se u današnje vrjeme nemože puno napraviti
Što se tiče ferrarija ovo što neki govore da je kanta odnosi se na to da nije dovoljno dobar da bi se u njemu došlo do naslova. I to je i istina. Bolid je dobar (3. 4. po brzini), al jednostavno je prespor da bi osvajao naslove..

-
- Veteran
Na twitteru su se pojavile price da je Vettel u krugu u kojem je postavio PP,tri puta izlazio van staze i naravno ostao nekaznjen,ali zbog istog tog razloga bio je kaznjen cini mi se u Njemackoj kad je prolazio Buttna.sporni trenutci na 0.56 1.11i 1.23
Ponavljam,nisam ja to izmislio
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XVsTEcv0 ... ata_player[/youtube]
Ponavljam,nisam ja to izmislio

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XVsTEcv0 ... ata_player[/youtube]
- Kenny
- Legenda
izvan staze mora biti sa sva 4 kotača da ga kazne tako da ništa od toga

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
pa i je izvan staze sa sva 4 kotača, i to ne jednom nego tri puta..

- Kenny
- Legenda
Istina

-
- Veteran
evo Kenny po sto ti dobro ne vidis tebi cu staviti i sliku,to valjda vidis..

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ma tu treba postaviti neku štangu. Kao na parkiralištima. Pa ti sjeci.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.