Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
McLewis
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren i Mercedes

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la McLewis »

SRV je napisao/la:OK, Alonso je najbolji, samo sto ni ove godine nece uzet titulu.

Momcad mu je kriva, suci su krivi, bolid je los (NOT!), bla, bla, samo nije do njega jer je on najbolji. Hahaha...
gdje stoji da nece uzet titulu??? hmmm tesko ju moze osvojit ali ja ove godine nebih jos garantirao ni da ju schumacher nece osvojit... sve se moze okrenit taj cas... volio bih da ovako ostane....
McLaren u <3
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

McLewis je napisao/la:
SRV je napisao/la:OK, Alonso je najbolji, samo sto ni ove godine nece uzet titulu.

Momcad mu je kriva, suci su krivi, bolid je los (NOT!), bla, bla, samo nije do njega jer je on najbolji. Hahaha...
gdje stoji da nece uzet titulu??? hmmm tesko ju moze osvojit ali ja ove godine nebih jos garantirao ni da ju schumacher nece osvojit... sve se moze okrenit taj cas... volio bih da ovako ostane....
Evo jedan koji stoji cvrsto na zemlji... Bravo kolega... Bolid je bio los u nekoliko utrka... i to je istina... Sad vise nije i Alonso i sam najavljuje da su spremni za postolja... Bas kao sto je i Massa rekao... Ako oni odsad budu na nivou sve je moguce... Zaboravljate da je ta prednost od 47 bodova (koliko kasni Alonso) manja od 20 bodova u prijasnjem bodovanju... Svi znamo sto se dogodilo jednom sa 17 bodova u zadnje 2 utrke... Pohvala realnom kolegi.. =D>
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

McLewis je napisao/la:

Nisi skonto moju poantu, a to je da mu ne vrijedi sto je "najbolji", kad ne vodi u prvenstvu, niti ima nekakvih izgleda da ce voditi. Da je bas toliko dobar i da mu se sad odjednom sve poklopi - tesko.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

SRV je napisao/la: Nisi skonto moju poantu, a to je da mu ne vrijedi sto je "najbolji", kad ne vodi u prvenstvu,
A dobro si ti skonto da najbolji vozač uvijek ne pobjeđuje,da to ovisi od dosta faktora,bolidu njegovoj brzini i pouzdanosti,sreći,timu a vidjeli smo ove godine da dosta ovisi i o sucima
SRV je napisao/la:niti ima nekakvih izgleda da ce voditi.
Ja ne kažem da hoće ali ne mogu tvrditi da neće,ova prednost koju ima Lewis nad Alonsom je slična onoj kojoj je Lewis izgubio u 2 zadnje utrke 2007 ;)

EDIT:
We’re about to begin a very important period for our season: in the next two races, in Germany and Hungary, it will be crucial to pick up a lot of points to stay in the race for the title. There’s no point in looking back and crying about it: we know that we will have to get everything right. Then we will bring home the results that we want, I have no doubt about that.

Last week I spent several days at Maranello. It was important to be close to the team in such a unique moment and we were also able to prepare for these two race weekends down to the smallest detail. I also took part in some events for the company and our main partners of Philip Morris – including the chance to drive a three-seater Formula 1 car, a really enjoyable experience.

Returning to the championship, I want to stress that my continued confidence isn’t unfounded but it’s based on fact. Our car has noticeably improved in recent weeks, as we even showed at Silverstone, a track that should have theoretically been hard for us. This year’s points system increases the value of the gaps but, at the same time, it allows you to make important gains: it’s clear that you have to get results. I assure you that I’ve sensed a great determination among the people who work at Maranello: we all want the same thing, which is to return to winning ways as soon as possible.

At Hockenheim we will have more new parts on the F10, in particular a new version of the diffuser. In Friday free practice we’ll see if it brings the effects we hope for. But I’m very confident, given that all the new parts we’ve introduced recently have worked as expected. The German track is one of the shortest in the calendar, which means that the gaps in qualifying will be smaller than elsewhere. So we will have to avoid even the slightest error on Saturday because two tenths more or less can be worth two rows on the starting grid.
KLIK
...put u raj nije posut ružama...
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Pa Alonso se hvalio prije sezone da ima najbolji auto koji je ikad vozio tako da nije problem u bolidu. Sjetite se malo 3. slobodnjaka u MOnacu, starta u Kini itd. a ne samo spominjat bolid i suce..
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

King iCool je napisao/la:Pa Alonso se hvalio prije sezone da ima najbolji auto koji je ikad vozio tako da nije problem u bolidu. Sjetite se malo 3. slobodnjaka u MOnacu, starta u Kini itd. a ne samo spominjat bolid i suce..
Uz dužno poštovanje, neću braniti Ferrari, ali da nije bilo sudačkih odluka u ove 2 zadnje utrke (znamo kakve su bile), prednost nebi bila ovako velika između vodećeg i Fernanda. Tako da ipak treba spominjati suce jer su loši ove sezone, stvarno loši. ;)
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Prestali su bit Ferrari International Assistance, eto sta je, pa se ne mozete naviknut na to, jer je dosad sve prolazilo. Iako sam strahovao da ce Todt biti pristran, to se nije desilo, jer je covjek vrlo profesionalan.

Ali to vec nije tema ovog topica.
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

SRV je napisao/la:Prestali su bit Ferrari International Assistance, eto sta je, pa se ne mozete naviknut na to, jer je dosad sve prolazilo. Iako sam strahovao da ce Todt biti pristran, to se nije desilo, jer je covjek vrlo profesionalan.

Ali to vec nije tema ovog topica.
Oces reci sad su postali MIA tj. McLaren International Assistence?
Al presmjesno mi je to kako kad se treba samo Ferrari kaznjavati onda je covjek profesionalac,a da je obrnuta uloga i da se McL kaznjava onda bi bio navijacki nastrojen prema Ferrariju =D>
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Sve se vraća sve se plaća. Ako je suditi po sezonama od 99. do 2007. biti će toga još. :badgrin:
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Dani je napisao/la:Sve se vraća sve se plaća. Ako je suditi po sezonama od 99. do 2007. biti će toga još. :badgrin:
U prošlosti je FIA podržavala Ferrari sada podržava neke druge momčadi i tako u krug. ;)
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Dajte ljudi, ne budite smijesni.Sto se tice ove sezone Ferrari je ostecen i to 2 puta.Budite realni.Ne radi se o tome da li je FIA Ferrari International Assistance ili ne, vec se radi o tome da je FIA u nekoliko odluka bila cisto protiv Ferrari-ja, na trebala bi biti objektivna i nepristrasna.

Radi se o tome, da je sada Ferrari na tapeti sto nije dobro.Naravno navijaci McLaren-a vole ovu situaciju ( iako propagiraju prfesionalnost FIA-e ) sto meni nikako ne ide u glavu.

Po mnogim forumima se provlaci prica kako di Montezemolo, Amedeo Felisa,Sergio Marchione i John Elkan pritiscu Todt-a, zbog posljednjih odluka FIA-e koji su svjesno ( kako oni vjerojatno znaju ) ili nesvjesno idu na stetu Ferrari-ja.Situacija je navodno postala alarmantna i moglo bi se otvoriti nekoliko jako dobro "zatvorenih" kutija.Tako da je moguce za ocekivati da ce Ferrari cak i profitirati na sljedecim utrkama kako bi se sve vratilo u normalu. ( Tko ne zna: Di Montezemolo - predsjednik Ferrari S.p.A, Amedeo Felisa - CEO Ferrari-ja, Sergio Marchione - predsjednik FIAT Group Automobiles, John Elkan - vice-predsjednik i generalni menadzer FIAT-a )
FORZA FERRARI!!!
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

nikolaa je napisao/la:Dajte ljudi, ne budite smijesni.Sto se tice ove sezone Ferrari je ostecen i to 2 puta.Budite realni.Ne radi se o tome da li je FIA Ferrari International Assistance ili ne, vec se radi o tome da je FIA u nekoliko odluka bila cisto protiv Ferrari-ja, na trebala bi biti objektivna i nepristrasna.

Radi se o tome, da je sada Ferrari na tapeti sto nije dobro.Naravno navijaci McLaren-a vole ovu situaciju ( iako propagiraju prfesionalnost FIA-e ) sto meni nikako ne ide u glavu.

Po mnogim forumima se provlaci prica kako di Montezemolo, Amedeo Felisa,Sergio Marchione i John Elkan pritiscu Todt-a, zbog posljednjih odluka FIA-e koji su svjesno ( kako oni vjerojatno znaju ) ili nesvjesno idu na stetu Ferrari-ja.Situacija je navodno postala alarmantna i moglo bi se otvoriti nekoliko jako dobro "zatvorenih" kutija.Tako da je moguce za ocekivati da ce Ferrari cak i profitirati na sljedecim utrkama kako bi se sve vratilo u normalu. ( Tko ne zna: Di Montezemolo - predsjednik Ferrari S.p.A, Amedeo Felisa - CEO Ferrari-ja, Sergio Marchione - predsjednik FIAT Group Automobiles, John Elkan - vice-predsjednik i generalni menadzer FIAT-a )
bas mi ih je zao..... kad se druge ostetilo nikome nista... neka neka, kako stoji gore sve se vraca sve se placa...
McLaren u <3
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

nikolaa je napisao/la:Dajte ljudi, ne budite smijesni.Sto se tice ove sezone Ferrari je ostecen i to 2 puta.Budite realni.Ne radi se o tome da li je FIA Ferrari International Assistance ili ne, vec se radi o tome da je FIA u nekoliko odluka bila cisto protiv Ferrari-ja, na trebala bi biti objektivna i nepristrasna.

hvala bogu na objektivnom komentaru.
Ne sjećam se da se ikada nekoga toliko oštetilo kao ferrarija u zadnje dvije utrke. Pa čak i dok donosili štetne odluke za mclaren, nije sigurno bilo ovako. A iskreno, mislim da su i navijači, bez obzira za koga navijaju protiv ovakvih diskriminacija. I nije mi jasno kako nakon ovakvih "skandal" navijač mclarena ili neke druge momčadi mož
e reći: "pa šta, to je ok? "
vidjet ćemo, možda je stvarno sve skupa (djelomično) "slučajno", i da nastavimo gledati normalne poštene utrke. Ne zato da ferrari uhvati priključak ili počne pobijeđivati, to nije toliko važno. Nego zato da F1 OPET POSTANE GLEDLJIVA I SMISLENA.
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ne znam po čemu može biti skandaloznija odluka, od one da se netko kazni nakon utrke. Ako me pamćenje dobro služi netko je naveo razlog za nekažnjavanje Alonsa odustajanjem Kubice. A u redu je bilo kažnjavanje Hamiltona unatoč tome što se Kimi razbio? I vi mi pričate o objektivnosti. =D>
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Samo da vas podsjetim da su pravila mijenjana da bi se skinula dominacija Ferrarija i Michaela s trona. To je isto FIA donijela. Eto toliko...

P.S.
Bilo bi dobro da se u ovoj temi zaista piše o naslovu teme, odnosno o Alonsu. Ove priče Mclarenovaca o FIA-i su potpuno nepotrebne u ovoj temi.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

to je bilo nepotrebno i totalno nauštrb hamiltona. i nitko nije rekao da je to bilo objektivno. Ali ne može se usporediti sa ovim što se događa zadnje dvije utrke.
Samo neka se trkaju.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Opet se ide na isto.Na kraju cemo doci do ukidanja belirija u izradi motora i kako je McLaren tu izgubio sve, tako da se nisu mogli vratiti na tron 5 godina ( kolike resurse imaju, da su imali znanja vratili bi se iduce godine).

Kada uporedimo situaciju npr. ukidanje berilija i sadasnje stvari onda je definitivno ocito i sramotno koliko je FIA pristrasna.Berilij kada je uklonjen iz upotrebe, niko ga vise nije koristio.Dok primjerice, sada postoje dvostruka pravila, gdje se Ferrari kaznjava za raznorazne stvari dok McLaren iste te prekrsaje radi bez kazne ili sa kaznom koja se odradi bez nekog stetnog efekta.Velika razlika!!!

Alonso i Massa su zaista optimisticni glede VN Njemackei mogla bi biti dobra utrka.Nagadja se da ce biti mnogo toga novog na F10, cime sam ja jako zadovoljan.Unapredjuju bolid svaku utrku i to ne samo sitnim dijelovima, vec su to enormna poboljsanja.Svaka cast za tehnicku stranu momcadi koja u zadnjih 2 mjeseca radi sjajan posao.

Alonso je jako, jako nabrijan i on pobjedu zeli vise nego iko u Scuderia-i.Nadam se da bi utrka mogla lijepo izgledati za Ferrari, Alonsa i Massu..
FORZA FERRARI!!!
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

nikolaa je napisao/la:Opet se ide na isto.Na kraju cemo doci do ukidanja belirija u izradi motora i kako je McLaren tu izgubio sve, tako da se nisu mogli vratiti na tron 5 godina ( kolike resurse imaju, da su imali znanja vratili bi se iduce godine).

Kada uporedimo situaciju npr. ukidanje berilija i sadasnje stvari onda je definitivno ocito i sramotno koliko je FIA pristrasna.Berilij kada je uklonjen iz upotrebe, niko ga vise nije koristio.Dok primjerice, sada postoje dvostruka pravila, gdje se Ferrari kaznjava za raznorazne stvari dok McLaren iste te prekrsaje radi bez kazne ili sa kaznom koja se odradi bez nekog stetnog efekta.Velika razlika!!!

Alonso i Massa su zaista optimisticni glede VN Njemackei mogla bi biti dobra utrka. Nagadja se da ce biti mnogo toga novog na F10 , cime sam ja jako zadovoljan.Unapredjuju bolid svaku utrku i to ne samo sitnim dijelovima, vec su to enormna poboljsanja.Svaka cast za tehnicku stranu momcadi koja u zadnjih 2 mjeseca radi sjajan posao.

Alonso je jako, jako nabrijan i on pobjedu zeli vise nego iko u Scuderia-i.Nadam se da bi utrka mogla lijepo izgledati za Ferrari, Alonsa i Massu..
Prije skoro svake utrke su bili nabrijani, pa mi pomalo ovo nist ne znaci
Ali ovo mi daje pravo za optimizam, napokon su shvatili da se danasnja F1 svodi na konstantno donosenje poboljsanja, iz vikenda u vikend

Tehnicka strana stvarno radi zadnja dva mjeseca, radili su i prije, slamali se ali nije bilo rezultata, dok se sada napokon vidi da se bolid ubrzava iz vikenda u vikend.
optimizam: ON
Za Monzu ocekujem prelazak ispred RBR :)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
domenico
Navijam za: Alonso

Post Postao/la domenico »

Meni je Formula 1 gledljiva i bez Ferrarija. Kad je Ferrari prolupa u 80-ima, bilo je tog desetljeća vrhunskih utrka i bez njih. Najbolje bi bilo da se Ferrari već jednom skupi iz F1, pa će manje biti dvojbenih sudačkih odluka na utrkama. Ova sezona će se pamtit kao jedna od najboljih u povijesti F1 jer imamo 4 vrhunska vozača u borbi za naslov, a i Alonso možda poludi. Ako ne napravi ništa u ove dvije iduće utrke može se oprostit sa titulom. Čak mu i podiji nisu dovoljni već mu igraju samo pobjede, a do njih sa ovakvim bolidom i tehničkim osobljem koji je u Ferrariju sigurno neće doći.
To što su oni prije svake utrke nabrijani, mogu objesit mačku o rep. I ja sam prije svakog izvlačenja lota nabrijan do ludila. Kad mi ne izvuku moje brojeve, onda tučen glavom u zid. Ferrari već 10 utrka tuče glavom u zid.
Nediljko Matijaš
tvojnov2
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari i Gazdu

Post Postao/la tvojnov2 »

domenico je napisao/la:Meni je Formula 1 gledljiva i bez Ferrarija. Kad je Ferrari prolupa u 80-ima, bilo je tog desetljeća vrhunskih utrka i bez njih. Najbolje bi bilo da se Ferrari već jednom skupi iz F1, pa će manje biti dvojbenih sudačkih odluka na utrkama. Ova sezona će se pamtit kao jedna od najboljih u povijesti F1 jer imamo 4 vrhunska vozača u borbi za naslov, a i Alonso možda poludi. Ako ne napravi ništa u ove dvije iduće utrke može se oprostit sa titulom. Čak mu i podiji nisu dovoljni već mu igraju samo pobjede, a do njih sa ovakvim bolidom i tehničkim osobljem koji je u Ferrariju sigurno neće doći.
To što su oni prije svake utrke nabrijani, mogu objesit mačku o rep. I ja sam prije svakog izvlačenja lota nabrijan do ludila. Kad mi ne izvuku moje brojeve, onda tučen glavom u zid. Ferrari već 10 utrka tuče glavom u zid.
Da, samo vidiš ako ode ferrari, ode i alonso iz f1 jer je on rekao da bi završio karijeru u ferrariu. A ti to sigurno ne želiš :biggrin:
Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

formula bez ferrarija je kao qrac bez pic.e!

ne vjerujem sto se sve moze netko napisati..
i to kao neki ljubljitelj formule..

formula bez ferrarija.. mislim ono.. da puknes od cudjenja..

ferrari kao institucija automoblizima, tvornica utrkivanja, ferrari kao znak strasti i ljubavi za automobilizmom.. ferrari sa tolikom povijescu..

mda.. bila bi formula bolja bez njega.. lol..

ja znam da ja vise ne bi pogledao ni utrke da nema crvenih bolida..
rFactor F1 HR server Info
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

domenico je napisao/la:Meni je Formula 1 gledljiva i bez Ferrarija. Kad je Ferrari prolupa u 80-ima, bilo je tog desetljeća vrhunskih utrka i bez njih. Najbolje bi bilo da se Ferrari već jednom skupi iz F1, pa će manje biti dvojbenih sudačkih odluka na utrkama. Ova sezona će se pamtit kao jedna od najboljih u povijesti F1 jer imamo 4 vrhunska vozača u borbi za naslov, a i Alonso možda poludi. Ako ne napravi ništa u ove dvije iduće utrke može se oprostit sa titulom. Čak mu i podiji nisu dovoljni već mu igraju samo pobjede, a do njih sa ovakvim bolidom i tehničkim osobljem koji je u Ferrariju sigurno neće doći.
Tipičan komentar jednog ostrašćenog Alonsovog navijača koji mrzi Ferrari i koji za sve što se loše dogodi Alonsu optuži Ferrari. Za ovosezonske loše rezultate krivi su; Ferrari-jev pitwall, F10, vozači, sudijske odluke, pehove, o procentima krivnje navedenih faktora dalo bi se raspravljat. Pljuješ po Ferrari-ju kao da je F10 na razini HRT-a.
Vjerovatno si očekivao da Alonso dobije bolid na razini F2002 i F2004 i da se prošeta kroz prvenstvo a onda bi ti naravno rekao da je za to jedino zaslužan Alonso a da je bolid prosječan. Ja sam bio protiv Alonsovog dolaska u Ferrari ali sad kad je došao moram to prihvatiti i podržati Alonsa jer je on vozač Ferrari-ja, posle nekih utrka sam ga i hvalio a ako ne osvoji prvenstvo ove godine ima još dvije godine ugovora i nadam se da sljedeće godine imati kokurentniji bolid i da će se boriti za titulu.
Ako si toliko opterećen Ferrari-jem piši Alonsu da na kraju ove sezone napusti Ferrari, možda te i posluša. :biggrin:
Armanini je napisao/la:
ja znam da ja vise ne bi pogledao ni utrke da nema crvenih bolida..
Potpisujem ;)
curumo
Navijam za: Alonso

Post Postao/la curumo »

Drugi trening obećava. Čak je i Masa 3. Dakle bolid je spreman
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

curumo je napisao/la:Drugi trening obećava. Čak je i Masa 3. Dakle bolid je spreman
ovo mi djeluje skroz dobro... stoje odliccno... ukoliko vrijeme ne napravi belaj ili neka FIA đani divljani odluka konjici bi mogli biti opasni...
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

curumo je napisao/la:Drugi trening obećava. Čak je i Masa 3. Dakle bolid je spreman
ahahah paz ovog?? Cak je Massa 3 ...
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Odgovori