Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: NOVOSTI - Kolovoz 2013.

Post Postao/la dmarijon »

... ako boga znaš ... :D
Samo neka se trkaju.
speedy56
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Red Bull je zasada u ovoj sezoni najbrži u boksevima
Prva 5 mjesta (možda i njih više) su njihova.
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

2.13s najbrži stop?? wow, pa to ne stigne ni prste protegnut :D

I još iz Mercedesa tvrde da može i brže
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

F1NAC je napisao/la:
Na ovo se mogu samo nasmijat. Kako ne. Bili su brzi od pocetka a nisu bili sposobni odvest stint kako spada.i sad nakon tajnog testa i ovih promjena gume odjednom lete po stazi bez da im.se gume raspadnu pa ti reci da im gume nisu pomogle LOL
Ja ne znam jel ti uopće pokušavaš shvatiti što piše u članku ili samo ne voliš mercedes? Koliko vidim ferrari je imao isti test i to sa potpuno dostupnom telemetrijom i novim gumama ( koje mercedes nije testirao ). I nije im pomoglo. O čemu ti pričaš?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

kakve veze ima sto ferariju ili nekom drugom nije pomoglo?
bitno je da je mercedesu pomoglo a koliko im je pomoglo videlo se u madjarkoj na najtoplijoj trci gde ne da nisu imali problema a gumama vec u oduvali sve i u Q i u trci
botom line je da se takva vrsta 'testova' ne radi u sred sezone tajno da niko ne zna
sve drugo je bulshit
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Pa da, zaključak je samo da ostale momčadi mogu komotno podijelit otkaze svojem nesposobnom ukupnom osoblju ako nakon Silverstona koji je bio PRAVI test i dalje nisu ''poništili'' navodnu Mercedesovu prednost.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Slash je napisao/la:Pa da, zaključak je samo da ostale momčadi mogu komotno podijelit otkaze svojem nesposobnom ukupnom osoblju ako nakon Silverstona koji je bio PRAVI test i dalje nisu ''poništili'' navodnu Mercedesovu prednost.
Mislis one momčadi koje nisu uspile slozit bolid oko novih guma na pocetku sezone? Imaš pravo trebali bi...
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ne nego one ekipe kojima se išlo na ruku mijenjanjem kompenenti na mekše na početku sezone, a sve u svrhu njihove konkurentnosti ( Lotus i ferrari ).

slika
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

#-o
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Konstrukcija i komponente su se mijenjale kako bi se proširilo temperaturno područje u kojem gume rade i kako bi se povećao broj stopova koji je krajem sezone pao na 1 stop po bolidu u utrci.

Ova sada promjena je ta koja je išla na ruku Mercedesa...brzinu nisu izgubili, ali ju sad uspjevaju zadržati u toku utrke

slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Da, osim što se sada gume nisu mijenjale iz nijednog drugog razloga nego zato što su one prethodne pucale ko kokice.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pucale su jer ih momčadi nisu koristile po naputcima koje je dao Pirelli. Sada se, osim promjene konstrukcije, dogodilo i to da je FIA počela strogo kontrolirati da se gume koriste po naputcima koje je Pirelli dao

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Kako licemjerno razmišljanje. Kada se mjenjalo zbog 1 stopa , onda je to bilo zbog zanimljivosti utrka ( na razini dodjele medalja , umjetnog zaljevanja staze ili shortcut-ova). Kada se guma mjenja zbog pucanja i delaminacije što je došlo na vidjelo u Silverstone, tada naši vrli digići svim silama tvrde da je to zbog mercedesa. I onda kada dobe duplo svrsishodniji test, oni ne naprave ništa. Tada su svi drugi krivi .

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Krivo je to što se uopće išlo mijenjat usred sezone, umjesto da ih se samo natjeralo da koriste gume po naputcima koje su dobili. Stvar je u tome da niti jedan test ne može nadoknaditi to što Mercedes u kvalama ima debelo najbrži bolid, a samo zbog guma nije mogao to prenijeti u utrku. Sad kad su gume jače, oni su i dalje najbrži, ali tu brzinu mogu prenijeti u utrku. I zato su i pobjedili u Mađarskoj

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

umjesto da ih se samo natjeralo da koriste gume po naputcima koje su dobili.
#-o
naputci kako koristit gume?

o cem ti? to ima nes veze s motosportom?

dobili bi manual "kako koristiti gume"?

i po stoti put, gume su mjenjane zbog sigurnosti i jer su bile totalni shit, i vise je svima postala presmjesna ta f1 sto se na kraju osjetilo i po gledanosti do mjere da clarskon podjebava da je f1 sport kojeg nitko ne gleda.. vjerojatno nabijajuci na nos sto je top gear nedjeljom gledaniji nego f1 utrka..

to sto su ih promjenili je valjda nesto pozitivnije u zadnje vrijeme od te fie..
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

da arma...npr. maksimalni camber (nagib) za koji su gume dizajnirane, ne korištenje lijevih guma na desnoj strani i obratno, maksimalni i minimalni tlak u kojem gume optimalno rade...to je sve Pirelli dostavio momčadima, a one se nisu pridržavale. Tek sada, od VN Mađarske, FIA na zahtjev Pirellija brine o tome da se ti naputci poštuju.

Je, dobro je da su ih promijenili, ali ne usred sezone...

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Pirelli has shifted the blame, although in respect of the reversal of the tyres it claims it to be "a practice that was nonetheless underestimated by everybody, above all Pirelli, which did not forbid this.
Pirelli claims F1 teams are primarily to blame for tyre explosions
Toliko o tome da je Pirelli branio zamjenu guma.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Cuky je napisao/la:da arma...npr. maksimalni camber (nagib) za koji su gume dizajnirane, ne korištenje lijevih guma na desnoj strani i obratno, maksimalni i minimalni tlak u kojem gume optimalno rade...to je sve Pirelli dostavio momčadima, a one se nisu pridržavale. Tek sada, od VN Mađarske, FIA na zahtjev Pirellija brine o tome da se ti naputci poštuju.
maximalni camber je propisan pravilom, ukoliko se ne krsi pravilo sve je 5..
minimalni tlak i ostale pizdarije.. nebitno.. sigurno su vise utjecale pasice.. i to nebitno.. guma opasna po zivot, kratko i jasno..
pirelijev pokusaj da krivicu baci na timove..
pobogu cuky, pa nego kad? sljedece sezone? a polovicu sezone vozit na gumama koje mogu svaki cas explodirat i ubit par ljudi? gume sa kojima se timovi nemogu trkat?
ah da, valjda ako bi se pridrzavali naputaka sve bi bilo ok..
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Armanini je napisao/la:
Cuky je napisao/la:da arma...npr. maksimalni camber (nagib) za koji su gume dizajnirane, ne korištenje lijevih guma na desnoj strani i obratno, maksimalni i minimalni tlak u kojem gume optimalno rade...to je sve Pirelli dostavio momčadima, a one se nisu pridržavale. Tek sada, od VN Mađarske, FIA na zahtjev Pirellija brine o tome da se ti naputci poštuju.
maximalni camber je propisan pravilom, ukoliko se ne krsi pravilo sve je 5..
minimalni tlak i ostale pizdarije.. nebitno.. sigurno su vise utjecale pasice.. i to nebitno.. guma opasna po zivot, kratko i jasno..
pirelijev pokusaj da krivicu baci na timove..
pobogu cuky, pa nego kad? sljedece sezone? a polovicu sezone vozit na gumama koje mogu svaki cas explodirat i ubit par ljudi? gume sa kojima se timovi nemogu trkat?
ah da, valjda ako bi se pridrzavali naputaka sve bi bilo ok..
Ja opet postavljam pitanje kako su se mogli trkati s tim gumama do Silverstone-a nakon toga gume ne valjaju?(znam da nisu i prije bile bajne ali ono u Silverstoneu je jako jako čudno)
...put u raj nije posut ružama...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

mogli su se trkat do silvera? o kojim ti to utrkama pricas? ja se ne sjecam ni jedne gdje je bilo normalnih stintova.. osim onih stotinu krugova direste na jednim gumama, sve ostalo je bilo drek..
il pricas o onom trkanju gdje jedan vozac pizdi jer vozi dobrano ispod tempa i jos mu javljaju da mora sporije i lakse?
ako o takvom "utrkivanju" pises, onda da - mogli su se..

i do silverstona je puklo dosta guma, samo po treninzima pa se nije puno vodilo racuna..

silver je bio takva kombinacija zbog koje je to bilo u utrci.. staza sa puno opterecenja na gumama, staza sa specificnim mjestima gdje se izlazi preko pasice i vraca nazad, sto je vjerojanto i bio taj presudni faktor..

"extremni" setupovi nemogu i nikako nesmiju igrat ulogu.. sto bi to znacilo? ukoliko onaj tko slaze setup pogrjesi i pretjera, kao posljedicu riskira zivot svog vozaca? tog nemoze bit..

pretjerivanje u setupu, recimo u camberu, moze i smije za posljedicu imat samo! preveliko zagrijavanje i trosenje gume (i ostale negativne stvari vezano uz performanse).. a ne rizik od explodiranja..

uputsvo o koristenju guma (jos se smijem :) moze bit samo recimo uz neke protektirane gume na kakvom autu gdje ce prodavac upozorit i savjetovat da se ne vozi preko 100 kmh - jer je guma shit i jer bi mogla explodirat..
takvom necem u f1 nema mjesta..
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

ma eksplozije su samo paravan da se gume promjene, pricalo se o promjenama i prije silverstonea pa onda razlog nisu bila puknuca gume.Uglavnom ovo je doslovno silly season,a oni koji negiraju da je promjena guma pomogla Mercedesovoj formi onda stvarno nema vise smisla pricat.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

a oni koji negiraju da je promjena guma pomogla Mercedesovoj formi
ima vas a :=

moze konacno malo objasnjenje meni budali kako su to jedne gume (koje su iako najvazniji dio bolida, samo dio bolida koji se ne vrti samostalno) pomogle jednom bolidu da bude brzi?
jel ima vise konja sad mercedes? jel ima bolju aerodinamiku sad mercedes? jel pirelli stavio kakav difuzor uz te gume? ono - wtf ljudi?

vi pricate o gumama kao da su one dio bolida koji utjece na brzinu.. pa halo - gume su fkng jedne jedine za svih, za svaki bolid..

ma eksplozije su samo paravan da se gume promjene
ma wtf jbte.. znaci explozije su inducirane nekako?
kakav paravan boga ti, nesto najopasnije sto se dogodilo u zadnje vrijeme na stazi u formuli 1.. paravan? lol.. pa prvi i jedini razlog promjene je pucanje..
da nisu pucale, i dalje bi se vozile utrke sa 80% mogucnosti, i dalje bi se neki probijali na mjesta za koje im bolid nije dovoljno brz..
i vi biste bili svi sretni i zadvoljni.. tu i tamo malo biste se oglasili - "ah te gume, lose su da.. al alonso ih zna iskoristit pa je super!"

kakve veze ima mercedes i lose gume? stvarno postavljate stvari na smjesan nacin..

dobro je dani pisalo - ferrari koji kuka je imao test - pravi test, (ne ko mercedes koji je testirao gume!!, a ne bolid!!!!) i nisu napravili nis, umjesto da su ubrzali bolid oni fantaziraju..

ferrari koji ima sporiji bolid od konkurencije i koji je otimao bodove i zavrsavao visoko (pa damn ima 2 pobjede ovaj alonso lol) je 80% bilo zbog guma, odnosno zbog problema na ostalim bolidima..
taj ferrari je i dalje sporiji bolid, mercedes je kao i prije brzi bolid..

nije mercedes brz bolid od promjene guma lol, vec je najbrzi od pocetka sezone..

daj jbte dosadno je vise pricat o tome.. ko papige il debili u krug..

jedini!!!!!!!!!!!!!!!!!! koji je popusio promjenom je ferrari (i force indija ajd).. popusio u smislu da nemoze krast pozicije zbog retardiranih guma..

vama je to sve bilo valjda super.. nije bitno na sta utrka lici, dal je neka pozicija zasluzena zbog brzine il spleta okolnosti..
ako je crveni ispred sve je ok.. nije vazno kako se nasao tamo.. vama bi valjda isto bilo i da izvlace listice sa zavrsnim pozicija i kad bi alonso izvukao br1 bili biste isto zadovoljni kao i kad pobjedi najbrzi bolid..

jel vi shvacate da kritizirate nesto normalno, a zelite nesto sto nema veze s formulom?
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Ala si se raspisao i raspištoljio
Preopširno bi trebao odgovoriti da ti odgovorim na sve a iskreno sad mi se baš ne da na sve odgovarati pa ću općenito.
Mercedes je najbrži bolid,ali sa starim gumama i prije testa nije bio najbolji bolid.Gume su pucale i prije ali ne kao u Silverstoneu.I dalje tvrdim da se manipulira sa svima nama,promjena guma je izvršena pod krinkom sigurnosti sve u cilju da se pomogne jednoj momčadi

Mjenjati pravila igre usred sezone nije pošteno i nemoj mi molim te odgovarati protuargumentom kao Mladen Jergović da je to zbog toga sam ja navijač vozača kojemu ove nove gume odmažu.slobodno pročitaj šta sam pisao 2011 nakon što su promjenjena pravila koja su odgovarala Alonsu a odmogla R
Chuck Norris je napisao/la:
Slash je napisao/la:
One and only je napisao/la: Nije prvi put. Mijenjali su i pravila radi Ferrarija, ali između sezona. Usred sezone mijenjati pravila po kojima je neko razvijao svoj bolid i iskoristio ih do maksimuma je glupo. Isto ko da Barci u sred sezone suspendiraju Xavija samo da bi i drugi imali šanse. Bezveze.
Nije isto, jer su ovo Xavijeve sposobnosti, a ne njegovih super-kopački ;) .

Ne znam zašto se diže tolika halabuka oko toga. Ako su tolko dobri, onda im ovo ukidanje neće ništa značit...
Osim toga, nijedan tim onda neće smjet koristit istu stvar. Ne znam zašto bi to bio hendikep konkretno za RB?
To što svekolika javnost PRETPOSTAVLJA da će njima najviše odmoć - a sami oni su rekli da im ništa značajno neće promjenit.
Ja navijam za to da im što više odmogne, da ih baci u sredinu poretka, dapače, ali sumnjam da će se takav ili sličan scenarij odigrat.
A ti prvi ne bi bio protiv toga da je u pitanju Mclaren!?

Apsolutna glupost mjenjati pravila usred sezone.Potpuno neregularna odluka
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

promjena guma je izvršena pod krinkom sigurnosti sve u cilju da se pomogne jednoj momčadi
=D>
mercedesu? redbulu? mozda lotusu? (to onaj lotus za kojeg se ocekivalo da ce spusit i puno vise nego ferrari)
daj ljudi postajete stvarno smjesni, babe ne fantaziraju toliko..

i po stoti put: radi se o gumama! gumama ljudi!!! gumama koje voze svi bolidi!!!
ne radi se o djelu bolida, dajte shvatite to..!

shvatite da nisu pireli i mercedes tajno razvili neki dodatak sa kojim je merc brzi..

pisete totalne gluposti..

Mercedes je najbrži bolid,ali sa starim gumama i prije testa nije bio najbolji bolid.
tako je, nikakve gume tu ne igraju ulogu jbmu..
i najbrzi i nabolji je odnosno mora! bit ista stvar u formuli 1.. jer se radi samo o tome - tko je najbrzi!

ovo je samo fenomen zadnje sezone, da najbrzi bolid nije najbolji.. to je suludo i nema smisla u f1 ni u jednom autosportu..

umjesto da ste bili ogorceni koliko je smjesno i retardirano da bolid koji redovno pere kvalifikacije, nemoze odvozit 4 kruga utrke, vi sad napadate i kritizirate promjenu KOJA JE OMOGUCILA DA NAJBRZI BOLID BUDE NAJBOLJI!!

kao sto je uvijek bilo i kao sto je zamisljeno od prvog dana utrkivanja..

ne kuzim kako mozete branit nesto sto u sustini mjenja karakter formule 1 koja nije endurance utrkivanje, vec kako je webber nedavno rekao - to je sport u kojem najbolji od najboljih voze na samoj granici svaki metar staze!!

I dalje tvrdim da se manipulira sa svima nama
manipuliralo se itekako do sad, u smislu da pisemo i ocjenjujemo utrke 10kama, a zapravo utrke ne lice na utrke.. manipulira se na nacin da budemo zadovoljni, a zapravo je sve jedan veliki k...

Mjenjati pravila igre usred sezone nije pošteno

a jbmu zivot vise.. prema kome nije posteno? prema vozacima koji voze 300 kmh kad explodira guma? pa jel vama jasno sto se moze dogodit u odredjenoj situaciji?

nije posteno SAMO i jedino prema ferrariju i to SAMO iz razloga sto im je teze sad i ovu sezonu izvlacit i na kraju je ocjenit kao prilicno uspjesnu, jer VISE NEMOGU jeftino krast pozicije koje im po brzini bolida nisu ostvarive..

NIKAKVA pravila nisu mjenjana, mjenjana je FKNG GUMA!!!!
kakva pravila igre damn..

vjerojatno je to stvar osobnog pogleda.. nekom, pretpostavit cu svima vama koji davite sa nekakvim induciranim riskiranjima zivota vozaca kako bi se islo na ruku mercedesu (jedna od najblesavijih stvari koju sam cuo zadnje vrijeme), vama je bilo super ok, kud bolje da mercedes nemoze odvozit utrku, to su alonsu odmah 2 pozicije vise, pa mozda nekom i guma pukne, to je alonsu jos jedna pozicija, pa mozda netko bude sparao puno vise jer mora, evo alonsu jos jedna pozicija..

a SVE bez direktne borbe i brzine.. vama je to valjda ok, jer vam se utrka f1 svodi na pracenje 1 vozaca i 1 tima..

zbog toga sam ja navijač vozača kojemu ove nove gume odmažu.
sry, al svi koji dosadjuju i sad nakon mjesec dana od promjene su iz istog tabora (ili vozaca ili tima) i to svi redom tvrdi navijaci.. a i doslovno samo je jedan jedini razlog zasto bi netko isao srat oko promjeni neceg sto SE MORALO mjenjat, a to je da je alonso i ferr sad vise u banani nego prije..
nema NI JEDNOG drugog vozaca il tima koji je milimetar uzdrman ovime, i nema NI JEDNOG normalnog razloga zasto bi netko srao o promjeni..
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Ti i dalje po svom spomenio si alonsa 10 puta.,kakve on veze ima.Citirao sam ti post od prije dvije godine kad je bila obrnuta situacija.Isto bi tvrdio sada da je bilo koja momčad u pitanju.
Gume su sastavni dio bolida to ti nikako da shvatiš.Ja se slažem s tim djelom što pišeš o gumama da bi najbrži bolid trebao biti najbrži da je dat veliki značaj gumama,ali ne mjenjati usred sezone i taj dio također ti nikako da shvatiš.
I onda ko je kriv Mercedesu bio što nisu uspjeli kako ti kažeš sastaviti 4 kruga,kako je Lotus mogao.Znali su kakve će gume biti,i da ono što ti tvrdiš i one gume prije su također jednake za sve

I nemoj više spominjati Ferrari i Alonsa jer nema smisla,svjesni smo da ni sa onim ni sa ovim gumama ne mogu doći do naslova tako da ako spominjem nepravdu ne spominjem je u tom kontekstu.Njihov bolid nije pobjednički ma na kojim gumama bili
Zaključano