Fernando je sam napravio pogreške u 3 uzastopna zavoja na novim gumama i izgubio...Alonso-champ je napisao/la:Zapalite tog F138
Utrke 2013 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: VN Abu Dhabija, 1./2./3. Studenog 2013.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Massa je usao u Q3, dakle alonsova greska...
McLaren u <3
- Cuky
- Moderator
i naravno mali detalj da je Massa bolji u kvalifikacijama u 4 od zadnjih 5 utrka...F138 nije bolid za vrh (očito), ali je ispadanje u ovim kvalama Alonsova greška

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Daj Cuky pa jesi vidio sta radi u harpeinu??covjek kao da je na pobjesnelom biku a ne u bolidu...slazem se da je ucinio greske,al ovaj bolid ovog vikenda je direkt za na odpad,izrezat na hiljadu komada i gotova prica...
Alonsista hasta la muerte..
- Cuky
- Moderator
a greška u šikani prije hairpina koja je dovela do toga da mu je ulazak u hairpin pogrešan? pa još i blokada kotača u šikani nakon prvog pravca...

-
- Veteran
Gledam,na Sky i nisam vidio gresku u sikani,prije hairpina imao najbolje vrijeme,sto se tice blokiranog kotaca,jel to greska?onda Hamo non-stop grijesi...
- Vuksa_KC
- Veteran
Kako Vettel cima kacigom nakon završetka kruga, ko da psuje, izgleda prilično ljuto.
-
- Veteran
Hocel ko kaznit ovo izletanje sa staze sa sva cetiri kotaca??kastrofa sta rade...
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Mislim da neće jer bi po takvome trebali kazniti cijeli grid pa nema smisla.

- speedy56
- Legenda
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Al i dalje tvrdim da je massa usao u Q3 u istom f138...Alonso-champ je napisao/la:Gledam,na Sky i nisam vidio gresku u sikani,prije hairpina imao najbolje vrijeme,sto se tice blokiranog kotaca,jel to greska?onda Hamo non-stop grijesi...
McLaren u <3
- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
speedy56 je napisao/la:Mislim da neće jer bi po takvome trebali kazniti cijeli grid pa nema smisla.
pa nisu baš svi izlijetali.npr. alonso...bar ja nisam vidio.

- speedy56
- Legenda
Izletio je sigurno.
Sad ti mogu reći 2 primjer - 20 i 21. zavoj u zadnjem pokušaju u Q2 + tko zna koliko je toga još bilo po onboardu.
Kralj ovog je po meni Vettel. U svakom treningu, kvalifikacijama u utrci non-stop to radi.
Sad ti mogu reći 2 primjer - 20 i 21. zavoj u zadnjem pokušaju u Q2 + tko zna koliko je toga još bilo po onboardu.
Kralj ovog je po meni Vettel. U svakom treningu, kvalifikacijama u utrci non-stop to radi.

- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
ne ne ovo se mora kazniti.
sad gledam ponovljenu snimku seb. vettela i u predzadnjem zavoju čovjek cijelom dužinom bolida vozi van staze.
prestrašno je što kelt radi a tako mi je drago što mu je webber klokanovskim skokom uzeo pole da je ovaj prvoimenovani kacigom lupao po volanu na kraju kvala.
koji bolesnik. 
sad gledam ponovljenu snimku seb. vettela i u predzadnjem zavoju čovjek cijelom dužinom bolida vozi van staze.
prestrašno je što kelt radi a tako mi je drago što mu je webber klokanovskim skokom uzeo pole da je ovaj prvoimenovani kacigom lupao po volanu na kraju kvala.

- speedy56
- Legenda
Netko je spomenuo da je Massa s istom F138 ušao u Q3...
Čuo sam Kravitza da je nešto govorio o različitim zadnjim krajevima na Ferrarijima, ali sam šutio dok ne nađem neku potvrdu toga. I našao sam.
Dakle, Massa u speed trapu ima 319.9kph (i najbrži je s tim), a Alonso 315.1kph (14. najbrži).
Ne perem Alonsa i njegov krug nego samo pokazujem da bolidi ipak nisu potpuno isti.
I ja sam mišljenja da je i s ovakvim bolidom mogao i trebao ući u Q3 i da je sam zasrao. To što je bolid polu-upravljiv je drugi par cipela.
Sutra očekujem da će startati na Softu, jer ako ide na Mediumu će previše izgubiti u prvim krugovima, Ovako gube 1sec, a s ovih dodatnih 1sec to bi bilo previše.
Ono Vettelovo lupanje glavom je rezultat traljavog kruga (pogotovo 1. sektora). Vidio sam to live i mislio sam da je i tu proširio i dobio vrijeme, ali se kasnije na analizi vidjelo da je izgubio.
Bilo je priča da će Webber možda poslije ove utrke otiči... Uopće nebi bilo loše da dobi ovo ovdje (kad već nije tu mogao dobiti naslov ´10.) i otiđe u penziju sa stilom.
Nadam se da sutra neće imati "iznenadni" loš start, kvar alternatora, 20kg goriva premalo, Multi 47.8 i što ja znam što.
Čuo sam Kravitza da je nešto govorio o različitim zadnjim krajevima na Ferrarijima, ali sam šutio dok ne nađem neku potvrdu toga. I našao sam.
Dakle, Massa u speed trapu ima 319.9kph (i najbrži je s tim), a Alonso 315.1kph (14. najbrži).
Ne perem Alonsa i njegov krug nego samo pokazujem da bolidi ipak nisu potpuno isti.
I ja sam mišljenja da je i s ovakvim bolidom mogao i trebao ući u Q3 i da je sam zasrao. To što je bolid polu-upravljiv je drugi par cipela.
Sutra očekujem da će startati na Softu, jer ako ide na Mediumu će previše izgubiti u prvim krugovima, Ovako gube 1sec, a s ovih dodatnih 1sec to bi bilo previše.
Ono Vettelovo lupanje glavom je rezultat traljavog kruga (pogotovo 1. sektora). Vidio sam to live i mislio sam da je i tu proširio i dobio vrijeme, ali se kasnije na analizi vidjelo da je izgubio.
Bilo je priča da će Webber možda poslije ove utrke otiči... Uopće nebi bilo loše da dobi ovo ovdje (kad već nije tu mogao dobiti naslov ´10.) i otiđe u penziju sa stilom.
Nadam se da sutra neće imati "iznenadni" loš start, kvar alternatora, 20kg goriva premalo, Multi 47.8 i što ja znam što.

- Cuky
- Moderator
Prolazno vrijeme se za 1. sektor mjeri prije šikane. Pogriješio je u drugom dijelu šikane, tj. otišao preširoko pa mu je ulaz u hairpin bio lijevo od idealne putanje i nije imao dovoljno gripa. Što se blokiranog kotača tiče, on je očito prekasno kočio jer je uz to što je blokirao još i otišao preširoko. I da, Hamo non-stop griješi jer je blokirani kotač greška prilikom kočenjaAlonso-champ je napisao/la:Gledam,na Sky i nisam vidio gresku u sikani,prije hairpina imao najbolje vrijeme,sto se tice blokiranog kotaca,jel to greska?onda Hamo non-stop grijesi...

-
- Veteran
Znam da je pravio greske i sam je to izjavio ali hocu da kazem da je bolid ovog vikenda bio na razini traktora,pogledaj treninge,bio je 12,8 i 11..na kraju dolazim do zakljucka da je morao praviti greske ako je htio sa tim bolidom doci u top 10 a da je to htio morao je ici na ful al ono,bas na ful..a kad ides na ful onda i grijesis..Massi je to jedva uspjelo njemu nije..pa jbt i McL je bio brzi a Williams im je tu iza...
- Cuky
- Moderator
krivo...griješiš kad ideš preko tog fulAlonso-champ je napisao/la:a kad ides na ful onda i grijesis

-
- Veteran
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Ma sutra Vettel nece zavrsiti nadam se pa da imamo zanimljivu trku
Darkness rises when silence dies
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
-
- Veteran
nema tu nikakve sabotazegringo73 je napisao/la:Kimi Raikkonen's Lotus fails qualifying floor test - sabotaža?
Raikkonen's Lotus failed the same test as Grosjean's in Hungary, who escaped a penalty because his floor was damaged
- pinkdpanter
- Rezervni vozač
- Navijam za: kimi raikkonen
zašto sabotaža, pa u toj situaciji jedino lotus puši ?!gringo73 je napisao/la:Kimi Raikkonen's Lotus fails qualifying floor test - sabotaža?
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Ako se Kimi naljuti i otkaže zadnje 2 trke, tj. možebitnih 20ak bodova x 50.000, to će im bit milionček manje za isplatu.pinkdpanter je napisao/la:zašto sabotaža, pa u toj situaciji jedino lotus puši ?!gringo73 je napisao/la:Kimi Raikkonen's Lotus fails qualifying floor test - sabotaža?

- Vuksa_KC
- Veteran
Kimi je novi Webber -.-