Utrke 2012 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- elder
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Lewis Hamilton
Re: VN Indije, Buddh International Circuit, 26.-28.10.2012.
Ocjena: 3
Nista zanimljivog niti jedno pretjecanje nije bilo bez drs-a, jedino prva dva i zadnja dva kruga su bila interesantna. Sve ostalo za zaborav
Nista zanimljivog niti jedno pretjecanje nije bilo bez drs-a, jedino prva dva i zadnja dva kruga su bila interesantna. Sve ostalo za zaborav
Darkness rises when silence dies
- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
Kako mi je Webber iritantan sa svojim problemima na kersu,svaku utrku mu "ne funkcionira" 

Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Sad ce fino izmeriti Vettelov pod i utvrditi da je previse izlizan i diskati ga i onda dam desetku 

- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
U potpunosti se slažem, mislim da su samo njih dvojica sposobna izvesti onakvo utrkivanje kroz prvih par zavoja. Tako blizu, tako na rubu ali opet ni u trenutku nisam očekivao dodir.Slash je napisao/la: Nando i Lewis dokazali zašto su najbolji vozači danas (da,da, uz Vettela). U slabijim autima grizli ove ispred sebe do kraja iako realno nije bilo šanse za prolaz, pogotovo Fernando. Kapa dolje obojici!
I u ta dva zavoja oni su pokazali više nego je Vettel pokazao u ove 4 pobjede. Kada finger boy bude izveo takve poteze ja cu mu prvi skinuti kapu a dotad on ce po meni biti samo dobar vozač u dominatnoj mašineriji
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Vidjelo se na grafici da ne radi tako da se ne iritiras,on se treba iritirati da je uvijek problem na njegovom autu.Bibi je napisao/la:Kako mi je Webber iritantan sa svojim problemima na kersu,svaku utrku mu "ne funkcionira"
- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Upravo tako. prva dva tri kruga zanimljivo ostalo bezveze.
Kako Vettel i RBR popraviše "podnicu"?
Kako Vettel i RBR popraviše "podnicu"?
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
zašto bi se zamarao naguravanjem kad može startat s PP i pošamarat konkurenciju?Dero je napisao/la:U potpunosti se slažem, mislim da su samo njih dvojica sposobna izvesti onakvo utrkivanje kroz prvih par zavoja. Tako blizu, tako na rubu ali opet ni u trenutku nisam očekivao dodir.Slash je napisao/la: Nando i Lewis dokazali zašto su najbolji vozači danas (da,da, uz Vettela). U slabijim autima grizli ove ispred sebe do kraja iako realno nije bilo šanse za prolaz, pogotovo Fernando. Kapa dolje obojici!
I u ta dva zavoja oni su pokazali više nego je Vettel pokazao u ove 4 pobjede. Kada finger boy bude izveo takve poteze ja cu mu prvi skinuti kapu a dotad on ce po meni biti samo dobar vozač u dominatnoj mašineriji
-
- Veteran
vidc...ti si kao Fernando;Never give up 

Alonsista hasta la muerte..
-
- Veteran
Prvi krug odličan,ostalo ne baš za pamćenje.Ocjena 4
Nastavlja se dominacija RB,nevjerovatno koliko je taj bolid moćan ima brzinu,najdulje im gume mogu izdržati.Vettel kao i uvijek pobjeda s pole-a u dominatnom bolidu,Webber je ovaj put odlično startao ali nije smio napasti Vettela što je normalno.Alonso grizao kao lud tjerao je Ferrari na granici mogućnosti,Hamilton isto kao i Alonso odlična utrka sa izuzetkom da je 1.krug zaspao.
Nastavlja se dominacija RB,nevjerovatno koliko je taj bolid moćan ima brzinu,najdulje im gume mogu izdržati.Vettel kao i uvijek pobjeda s pole-a u dominatnom bolidu,Webber je ovaj put odlično startao ali nije smio napasti Vettela što je normalno.Alonso grizao kao lud tjerao je Ferrari na granici mogućnosti,Hamilton isto kao i Alonso odlična utrka sa izuzetkom da je 1.krug zaspao.
...put u raj nije posut ružama...
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
kako moze bolid RB sta je prazniji rezervoar sa benzinom,to da je blizi asfaltu.to nisu cista posla,tu ima A.Njui umesano prste u nekakav stroj za dizanje i spustanje bolida
- Dero
- Profesionalni vozač
Vidim da si ti uživao u F1 u Schumacherovoj eri. Mora da si vrištao po sobi kada je razmak između prvog Schumachera i drugog Barrichella narastao za desetinku u krugu.vidc je napisao/la:zašto bi se zamarao naguravanjem kad može startat s PP i pošamarat konkurenciju?Dero je napisao/la:U potpunosti se slažem, mislim da su samo njih dvojica sposobna izvesti onakvo utrkivanje kroz prvih par zavoja. Tako blizu, tako na rubu ali opet ni u trenutku nisam očekivao dodir.Slash je napisao/la: Nando i Lewis dokazali zašto su najbolji vozači danas (da,da, uz Vettela). U slabijim autima grizli ove ispred sebe do kraja iako realno nije bilo šanse za prolaz, pogotovo Fernando. Kapa dolje obojici!
Ako ti više cijeniš vožnju vozača sa pp i da ga nitko ne dotakne cijelu utrku od vožnje na rubu, pritiscuci svaki krug dajuci 101% sebe onda stvarno nemamo što razgovarati. F1 nije nikada i nece biti sport takvog utrkivanja. F1 je motosport bliskog utrkivanja, kotac do kotaca, tjerajuci vozače na pogreške ili legendarne poteze.
Sve ti je jasno kada poslušas presicu na podiju što ljudi više cijene. Malo razmisli zašto je Alonso popio najvece ovacije unatoč tvom "šamaranju" od strane Vettela.
- vidc
- Veteran
ja uživam kada vozači voze najbolje što mogu. alonso je odvozio dobro i borio se do drugog mjesta. bolid mu je to omogućio jer je bio definitivno brži od mclarena i pouzdaniji od red bulla marka webbera.Dero je napisao/la: Vidim da si ti uživao u F1 u Schumacherovoj eri. Mora da si vrištao po sobi kada je razmak između prvog Schumachera i drugog Barrichella narastao za desetinku u krugu.
Ako ti više cijeniš vožnju vozača sa pp i da ga nitko ne dotakne cijelu utrku od vožnje na rubu, pritiscuci svaki krug dajuci 101% sebe onda stvarno nemamo što razgovarati. F1 nije nikada i nece biti sport takvog utrkivanja. F1 je motosport bliskog utrkivanja, kotac do kotaca, tjerajuci vozače na pogreške ili legendarne poteze.
Sve ti je jasno kada poslušas presicu na podiju što ljudi više cijene. Malo razmisli zašto je Alonso popio najvece ovacije unatoč tvom "šamaranju" od strane Vettela.
pričaš nešto protiv vettela, a njegovo preticanje alonsa prošle godine u monzi je remek djelo utrkivanja za ova alonsova preticanja na ravnom. al eto, ti više cijeniš preticanja na pravcu dugom 800 metara nego u preticanje s vanjske strane u izuzetno brzom zavoju...
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Trka je bila krajnje dosadna i nezanimljiva.
- Dero
- Profesionalni vozač
Odustajem od bilo kakve daljnje rasprave ako si ti iz mojih potova jedino zaljkucio da cijenim više pretjecanja na 800 m ravnice.vidc je napisao/la: pričaš nešto protiv vettela, a njegovo preticanje alonsa prošle godine u monzi je remek djelo utrkivanja za ova alonsova preticanja na ravnom. al eto, ti više cijeniš preticanja na pravcu dugom 800 metara nego u preticanje s vanjske strane u izuzetno brzom zavoju...
Zadnja izmjena: Dero, dana/u 28 lis 2012, 13:34, ukupno mijenjano 1 put.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Mene to preticanje Alonsa od strane Vettela uopšte nije fasciniralo jer je Vettel imao bolid 1s brži čak da je preletijo preko Alonsa ni to me ne bi oduševilo.vidc je napisao/la: ja uživam kada vozači voze najbolje što mogu. alonso je odvozio dobro i borio se do drugog mjesta. bolid mu je to omogućio jer je bio definitivno brži od mclarena i pouzdaniji od red bulla marka webbera.
pričaš nešto protiv vettela, a njegovo preticanje alonsa prošle godine u monzi je remek djelo utrkivanja za ova alonsova preticanja na ravnom. al eto, ti više cijeniš preticanja na pravcu dugom 800 metara nego u preticanje s vanjske strane u izuzetno brzom zavoju...
Za mene je fascinantno gledati kad se bore vozači gdje je razlika 0.2-0.3 i gdje se vidi njihova kvaliteta ko će kako ući zavoj, ko će kasnije kočit, ko bolje postavit bolid na izlasku iz zavoja itd....
Ovo kada je boilid brži sa ili bez DRS 1s to je za mene slično kao zaobilaženje bolida za čitav krug.

- vidc
- Veteran
šta sam trebao zaključiti? tvrdiš da jedino hamilton i alosno mogu voziti kotač uz kotač na rubu a da ne dođe do dodira i da vettel nije ta klasa...Dero je napisao/la:Odustajem od bilo kakve daljnje rasprave ako ti iz mojih potova jedino zaljkucio da cijenim više pretjecanja na 800 m ravnice.vidc je napisao/la: pričaš nešto protiv vettela, a njegovo preticanje alonsa prošle godine u monzi je remek djelo utrkivanja za ova alonsova preticanja na ravnom. al eto, ti više cijeniš preticanja na pravcu dugom 800 metara nego u preticanje s vanjske strane u izuzetno brzom zavoju...
- vidc
- Veteran
kada je razlika 0.2 ili 0.3, tad ni nema dvoboja jer to nije dovoljna razlika da se napadne. danas je raikkonen bio sigurno pola sekunde brži od masse, al svejedno nije imao poštenu priliku za napad jer se ta prednost razvodni na cijeli krug. svi sanjaju o takvim dvobojima, a toga nema godinama. čovjek koji pretiče, nakon preticanja u 99, 99999 % slučajeva odmagli naprijed jer je i prije preticanja i nakon preticanja bio znatno brži. te situacije možda možemo vidjeti jedino još kad su kišne utrke...F2004_the_best_ever je napisao/la:Mene to preticanje Alonsa od strane Vettela uopšte nije fasciniralo jer je Vettel imao bolid 1s brži čak da je preletijo preko Alonsa ni to me ne bi oduševilo.vidc je napisao/la: ja uživam kada vozači voze najbolje što mogu. alonso je odvozio dobro i borio se do drugog mjesta. bolid mu je to omogućio jer je bio definitivno brži od mclarena i pouzdaniji od red bulla marka webbera.
Za mene je fascinantno gledati kad se bore vozači gdje je razlika 0.2-0.3 i gdje se vidi njihova kvaliteta ko će kako ući zavoj, ko će kasnije kočit, ko bolje postavit bolid na izlasku iz zavoja itd....
Ovo kada je boilid brži sa ili bez DRS 1s to je za mene slično kao zaobilaženje bolida za čitav krug.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Dosta toga zavisi od postavke bolida, Kimi bi teško zaobišao Massu da je imao bolid bržo i 1s.vidc je napisao/la: kada je razlika 0.2 ili 0.3, tad ni nema dvoboja jer to nije dovoljna razlika da se napadne. danas je raikkonen bio sigurno pola sekunde brži od masse, al svejedno nije imao poštenu priliku za napad jer se ta prednost razvodni na cijeli krug. svi sanjaju o takvim dvobojima, a toga nema godinama. čovjek koji pretiče, nakon preticanja u 99, 99999 % slučajeva odmagli naprijed jer je i prije preticanja i nakon preticanja bio znatno brži. te situacije možda možemo vidjeti jedino još kad su kišne utrke...
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
dao sam trci jednu solidnu četvroku, Alonso i Hamilton su jedini me držali da gledam trku do kraja. Svaka im čast, Alonso se dobro snašo u početku trke i onim dvobojima.
Što se tiče Vettela mislim da je vozio niti na 90% posto brzine kasnije na tvrdim gumama u modu šparanja bolida dok su Hamilton i Alonso na sam nož. To je bila i jedina šansa da obojica nanižu nekoliko najbržih krugova jer RB je premoćan kad vozi na čistoj stazi.
Što se tiče Vettela mislim da je vozio niti na 90% posto brzine kasnije na tvrdim gumama u modu šparanja bolida dok su Hamilton i Alonso na sam nož. To je bila i jedina šansa da obojica nanižu nekoliko najbržih krugova jer RB je premoćan kad vozi na čistoj stazi.

-
- Navijam za: Hamilton
Red Bull dominantan,ferrari jako dobar,McLaren slab.
Što bi sa McLarenon od Japana??? To je velika nepoznanica!Do JAPANA su bili u rangu Red bulla,a ispred Ferarija,sada su daleko iza red bulla,poprilično iza Alonsa.
Što bi sa McLarenon od Japana??? To je velika nepoznanica!Do JAPANA su bili u rangu Red bulla,a ispred Ferarija,sada su daleko iza red bulla,poprilično iza Alonsa.
- vidc
- Veteran
pa da, za pokušaj preticanja ti treba barem 0.7-0.8 sekundi prednosti po krugu, naravno ovisi i kakva je staza , koliko je duga itd. a kad je netko brži 0.7-0.8 onda uglavnom nema tu puno naguravanja, il se čeka DRS ili jednostavno nakon preticanja si dovoljno brži da ovaj iza već na izlazu iz zavoja zaostaje i ne može pružiti otpor. ako i proba na silu vratit poziciju, nema nekog efekta, ustvari samo možeš izgubit još višeF2004_the_best_ever je napisao/la:Dosta toga zavisi od postavke bolida, Kimi bi teško zaobišao Massu da je imao bolid bržo i 1s.vidc je napisao/la: kada je razlika 0.2 ili 0.3, tad ni nema dvoboja jer to nije dovoljna razlika da se napadne. danas je raikkonen bio sigurno pola sekunde brži od masse, al svejedno nije imao poštenu priliku za napad jer se ta prednost razvodni na cijeli krug. svi sanjaju o takvim dvobojima, a toga nema godinama. čovjek koji pretiče, nakon preticanja u 99, 99999 % slučajeva odmagli naprijed jer je i prije preticanja i nakon preticanja bio znatno brži. te situacije možda možemo vidjeti jedino još kad su kišne utrke...
- F1NAC
- Moderator
dosadnooooo ... Alonso i Hamilton kapa dolje
steta da Hamilton nije pretekao Webbera.. Bilo je epic vidjet u prvom krugu slip Alonsa iza dva McLarena .
neki govore da se vise manje pretice s DRSom , pa di na ovoj stazi mozes pretec van DRS zone a da ne izađe neko iz fajta s probusenom gumom . Neznam dal ste primjetili al kad je Massa izasao iz boksa i s kimijem bok uz bok u zavoju prije ravnice zar se meni ucinilo ili su obadva onako ziheraski prikocili da jedan od njih upadne u DRS zonu
?

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ja sam tada vikao pusti ga Felipe, pustiF1NAC je napisao/la:dosadnooooo ... Alonso i Hamilton kapa doljesteta da Hamilton nije pretekao Webbera.. Bilo je epic vidjet u prvom krugu slip Alonsa iza dva McLarena .
neki govore da se vise manje pretice s DRSom , pa di na ovoj stazi mozes pretec van DRS zone a da ne izađe neko iz fajta s probusenom gumom . Neznam dal ste primjetili al kad je Massa izasao iz boksa i s kimijem bok uz bok u zavoju prije ravnice zar se meni ucinilo ili su obadva onako ziheraski prikocili da jedan od njih upadne u DRS zonu
?

- Matt_77
- Početnik
- Navijam za: McLaren
Potpis na post, a dvoboj Alonsa, Hamiltona i Buttona je bio stvarno fenomenalan...sva trojica kotač do kotača, a ni u jednom trenutku nije bilo opasnosti od sudara niti bilo kakvih drugih gluposti...jednostavno majstori na djelu i primjer ostalima kako se to radiF1NAC je napisao/la:dosadnooooo ... Alonso i Hamilton kapa doljesteta da Hamilton nije pretekao Webbera.. Bilo je epic vidjet u prvom krugu slip Alonsa iza dva McLarena .
?

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
S tim DRSom gledaju ko će ranije kočit, a ne ko na normalnom trkanju ko će kasnije. Danas se na trci moglo primjetit da je dosta vozača vozilo sa sva 4 kotača pored staze, ko Vettel u kvalifikacijama

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja