Kimi Raikkonen [#7]

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: Kimi Raikkonen

Post Postao/la dmarijon »

F2004_the_best_ever je napisao/la:I Kimi i Alonso su svjetski prvaci tako da je iluzorno pričati o njihovih kvalitetama a ko će biti bolji :?: , vidjet ćemo na kraju 2014.
Samo da imaju konačno konkurentan bolid. ;)
Ako bi baš htio cjepidlačiti, rekao bih da je Alonso uvjerljivi dvostruki svjetski prvak koji je teoretski bez problema mogao biti i peterostruki, dok je Kimi jednom bio prvak s bodom prednosti .. ;)
Nije bitno. Sretno u suživotu.
Samo neka se trkaju.
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

[quote="dmarijon"]
Ako bi baš htio cjepidlačiti, rekao bih da je Alonso uvjerljivi dvostruki svjetski prvak koji je teoretski bez problema mogao biti i peterostruki, dok je Kimi jednom bio prvak s bodom prednosti .. ;)
I to da nije bilo pizdarija izmedju Hama i Alonsa te 2007 budimo iskreni Kimi ne bi bio ni tad prvak...inace nemam nista protiv Kimija,naprotiv,smatram ga medju najbrzima na gridu i bas se radujem toj kombinaciji...
Alonsista hasta la muerte..
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Kad smo kod toga šta bi bilo da je bilo, treba reći i da je Kimi 2003 bio blizu Schumachera, da nije Kimi imao pehova sa Mercedesovim motormo 2005 ko zna šta bi bilo ali neću dalje da se raspravljam na temu "čiji je tata jači".
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Alonso-champ je napisao/la:
dmarijon je napisao/la: Ako bi baš htio cjepidlačiti, rekao bih da je Alonso uvjerljivi dvostruki svjetski prvak koji je teoretski bez problema mogao biti i peterostruki, dok je Kimi jednom bio prvak s bodom prednosti .. ;)
I to da nije bilo pizdarija izmedju Hama i Alonsa te 2007 budimo iskreni Kimi ne bi bio ni tad prvak...inace nemam nista protiv Kimija,naprotiv,smatram ga medju najbrzima na gridu i bas se radujem toj kombinaciji...
A vala ga pretjera ali eto. ALO po meni treba iste sec. napustiti Ferrari jer ga nije zasluzio nikad , a pogotovo da obuce kombinezon crvene boje jer je pljuvao po Ferarri_u i MSC. Ja veceg spletkaroša nisam vidio 25 godina u F1 i veceg peha od njega
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

FerrariF1 je napisao/la:
Alonso-champ je napisao/la:
dmarijon je napisao/la: Ako bi baš htio cjepidlačiti, rekao bih da je Alonso uvjerljivi dvostruki svjetski prvak koji je teoretski bez problema mogao biti i peterostruki, dok je Kimi jednom bio prvak s bodom prednosti .. ;)
A vala ga pretjera ali eto. ALO po meni treba iste sec. napustiti Ferrari jer ga nije zasluzio nikad , a pogotovo da obuce kombinezon crvene boje jer je pljuvao po Ferarri_u i MSC. Ja veceg spletkaroša nisam vidio 25 godina u F1 i veceg peha od njega
Ne znam o čemu pričaš? Ako ćemo o blaćenju, da nije bio Kimi taj ko je rekao da mu se sralo kad su bili svi pozvani na njegov parti?
Avanti FER, Avanti!!!
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Kad smo kod toga šta bi bilo da je bilo, treba reći i da je Kimi 2003 bio blizu Schumachera, da nije Kimi imao pehova sa Mercedesovim motormo 2005 ko zna šta bi bilo ali neću dalje da se raspravljam na temu "čiji je tata jači".
Ja mislim da to nije isto al hajd,necemo bas o tome...
Alonsista hasta la muerte..
dmarijon
Legenda
Legenda

Ako sam želio pokrenuti .... , uspio sam :D
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Kad smo kod toga šta bi bilo da je bilo, treba reći i da je Kimi 2003 bio blizu Schumachera, da nije Kimi imao pehova sa Mercedesovim motormo 2005 ko zna šta bi bilo ali neću dalje da se raspravljam na temu "čiji je tata jači".
Objektivno je 2003. prvak trebao biti Montoya. Ali po običaju su forsirali Ralfa i na kraju su ti bodovi falili.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Mora da mu je Ferrari ponudio jako puno para ako je spreman glumiti Montezemolovu marionetu...Zna se tko je kod njih br.1 i ja osobno ne vjerujem da će se Kimi uspjeti probiti pokraj Alonsa
dmarijon
Legenda
Legenda

Kimi je 2007. izjavio da će karijeru završiti u Ferrariju :)
Samo neka se trkaju.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

slika

Moglo bi opet ovak bit :lol:
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

hehe
The FIA has spoken to Lotus about yesterday's bunny Tweet and been assured no offence was intended.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

Mora da mu je Ferrari ponudio jako puno para
nope, mislim da ce ga shell placat nekih 20M.. neznam jesu li to price, al valjda je neki novi direktor il neki vrag shella finac pa je to neka poveznica..

zna li netko vise?
rFactor F1 HR server Info
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Armanini je napisao/la:
nope, mislim da ce ga shell placat nekih 20M.. neznam jesu li to price, al valjda je neki novi direktor il neki vrag shella finac pa je to neka poveznica..

zna li netko vise?
Pa na isto ti dođe jer je Shell sponzor. Samo što lova neće ići Ferrariju nego u kimijov džep.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Armanini je napisao/la: nope, mislim da ce ga shell placat nekih 20M.. neznam jesu li to price, al valjda je neki novi direktor il neki vrag shella finac pa je to neka poveznica..
zna li netko vise?
Shell već dugo prati Kimija i ranije u Ferrariju im je on bio "ljubimac". Nema to veze sa novim direktorima...firma je dugogodišnji Kimijev prijatelj ilitiga sponzor...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Pa na isto ti dođe jer je Shell sponzor. Samo što lova neće ići Ferrariju nego u kimijov džep.
kako na isto dodje kad ne placa ferrari iz svog djepa?

a ne vjerujem da je taj iznos vezan uz shellovu i ferr suradnju, vec je zaseban? "cisto za kimija"?

mislim, neznam, zato pitam..

kako god.. ferrari ce natrpat vrecu i osigurat si valjda 2 sezone sredstva samo od kimijevih kapa i majica.. u odnosu na massu kojem kape i majice kupe samo njegov otac i brat, samo ovdje ce valjda pol foruma nabavit nes od majstora..
+ bodovi koje ce skupit koji ce bit minimalno 2x veci nego sto je massa skupio, a i nego sto bi vjerojatno hulk skupio na pocetku, potez i pol..

a i za cijelu f1 je to super - tim s 2 takva vozaca i to ferrari.. mislim da ce svi to s gustom popratit..
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Armanini je napisao/la: a ne vjerujem da je taj iznos vezan uz shellovu i ferr suradnju, vec je zaseban? "cisto za kimija"?
mislim, neznam, zato pitam..
...ne znaju se (normalno) svi detalji ugovora i transakcija...a priča oko Shella je prvenstveno jer je šef svih šefova u spomenutom naftnom divu Finac Jorma Ollila koji je sa velikim oduševljenjem poželio srdačnu dobrodošlicu Kimiju putem medija, fb, twitera... U "kuloarima" i nekim forumima se spominje i njihovo veliko osobno prijateljstvo...ništa nenormalno niti nemoralno...pa svi "veliki" vozači i drugih momčadi su prije svega svoje debele ugovore dobili zbog "svojih sponzora" a ne od momčadi...da nema Santandera sigurno ne bi Alonso dobio plaču koju dobija, isto vrijedi i za Kimija i još gomilu drugih "razmaženih plačenika"...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ništa nenormalno niti nemoralno.
naravno.. nisam ni potaknuo to pitanje.. to je barem jasno, pogotovo u moderno vrijeme..

vec pisem na ovo
obzirom na te poveznice sa shellom, nisu to "ferrarijevi novci".. pa zato pitam ako netko zna nesto konkretnije..
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Nekadašnji sportski direktor ferrarija Cesare Fiorio je prepun sumnji u odabir novog/starog vozača.
Smatra da bi crvenima bolje bilo da su odabrali nekog mlađeg i perspektivnog vozača umjesto osobe koja je na zalasku svoje karijere i poznata je po tome da ne živi baš sportskim životom. Smatra da je za uspjeh potreban fizički, tehnički i psihološki doprinos a dotičnog vozača ne vidi baš u tome. Najviše sumnja u sam tehnički doprinos Finca. Mišljenja je da Kimi nikako ne može ugroziti Alonsa već samo još podići španjolčevu reputaciju koji će sa "pobjeđivanjem Kimija" samo dizati svoje samopouzdanje. Napominje također da će samom timu sada biti lakše jer će imati dva vozača i da će, bez obzira na rivalitet, biti jednostavnije "upravljati timom" kad si svjestan da imaš dva vozača koji mogu pobijediti a ne jednog koji je dobar samo u dvije utrke. O uskoro bivšem vozaču Massi daje primjedbe kako je zadnjih nekoliko (4) godina on želio puno i da je u pojedinačnom krugu Brazilac jak no da nije mogao pratiti ritam cijele utrke.
KLIK NA LINK
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Zanimljivo, Kimi je po njemu ''na zalasku karijere'', a Alonso je mlađi od njega punih 9 mjeseci :roll:
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Domi je napisao/la:Zanimljivo, Kimi je po njemu ''na zalasku karijere'', a Alonso je mlađi od njega punih 9 mjeseci :roll:
Jesi procitao clanak?
I like to race, not to do laps alone.
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Domi je napisao/la:Zanimljivo, Kimi je po njemu ''na zalasku karijere'', a Alonso je mlađi od njega punih 9 mjeseci :roll:
...samo iznosi svoje mišljenje koje je, mislim, dosta različito od većine navijača...zato sam stavio...interesantno i ništa više...postoje dijelovi koju mu "drže vodu" no da li je on prorok ili ne će se vidjeti slijedeće sezone...
dmarijon
Legenda
Legenda

Moje nije toliko različito. Mislim da je Kimi od 2004. - 2007. bio odličan. I jako brz. Mislim da nije skroz slučajno da je dobio nogu i otišao iz F1. Mislim da se Lotusu savršeno poklopilo bolid koji odgovara iskusnom (ali možda više ne toliko refleksno brzom Kimiju) i koji se vozi lagano po jajima. A moguće da su bili toliko mudri pa zato njega i forsirali.
Sjetite se par preticanja gdje je bio veliki upitnik zašto nije napao, a činilo se da ima dovoljno brz Lotus za to (štednja guma... hm... ).
Briatore je rekao da je brži od Alonsa u jednom krugu. Moguće. Ali 2006. Ne danas. Mislim da Alonso održava svoju brzinu i zenit, i još će je održavati. Za Kimija nisam siguran. Moguće da se već 2008. malo opustio. Tako da je ta starost - relativna.
Jednom sam se prevario u vezi njega (vjerovao sam da će Grosjean biti bolji od njega), ali imam debeli dojam da ovaj neću.
Mislim da će se već tamo u 5. mjesecu 2014. znati tko je brži i bolji, a to će biti - Alonso.
Samo neka se trkaju.
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Dobar si ti prognozer cak bolji od njega samog
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
Odgovori