Kimi Raikkonen [#7]

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Kimi Raikkonen

Post Postao/la Vuksa_KC »

Pa je Kimi prepustio Massi mjesto br.1 vozača negdi tamo polovicom 2008.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

mrd je napisao/la:
Alonso Fernando je napisao/la:Cek malo,znaci Massa bi mogao biti ispred Alonsa ali nece ili mu neko ne daj boze neda?
To bi onda isto znacilo da je Massa ustvari brzi( bolji vozac),a ovi forciraju Alonsa.
Djecko trebas nauciti osnove F1,a ono osnovno je da kao vozac moras dobiti timskog kolegu.
Bilo je trenutaka kada je trebao biti ispred. To svi znaju ali ne da mi se raspravljati tema je ipak Kimi, malo tolerancije za tuđe mišljenje nije na odmet. Pogotovo na forumu.

mrd, ako misliš na Njemačku 2010...

Felipe i Fernando su 2010. počeli kao ravnopravni. Čak je Massa, makar na papiru bio kao #1 jer je on imao bolid sa crvenom kamerom i manjim brojem. Do Njemačke se već Alonso istakao kao bolji vozači svojim rezultatima i momčad je radila za njega.

Znam da je banalni primjer, ali uzmi za primjer Codemastersove F1 igre. Tamo počinješ kao drugi vozač u momčadi i onda te momčad uspoređuje sa timskim kolegom. Ako si na polovici sezone bolji od njega (omjer u kvalama, bodovi, FL) onda si ti taj koji će prvi dobiti nove nadogradnje, voditi dalje razvoj bolida kako tebi odgovara i slično.

O prepuštanju uloge prvog vozača kolegi je uopće suludo govoriti (osim ako nisi Rubens Barrichello i ako ti je jedini cilj biti dio F1, a rezultate tko šiša). Svi bi oni htjeli biti prvi vozači jer to donosi neke prednosti unutar momčadi, to donosi mogućnost finijeg razvoja bolida prema tvojim preferencijama (iako se naravno mišljenja oba vozača uzimaju u obzir)...

Za mene vozač koji potpiše da svjesno pristaje na ulogu drugog vozača u momčadi prije nego su uopće okušali snage na stazi u toj sezoni nema što tražiti u F1.

Back to real life:
Normalno da nakon 2-3 godine kad isti vozači voze zajedno onaj koji se u tom razdoblju pokazao kao bolji će imati naklonost momčadi, neovisno o njegovom imenu i prezimenu. Primjer: Kada je Kimi došao 2007. u Ferrari onda je Massa bio prvi vozač. Kimi se nametnuo, Massa mu je u drugom dijelu sezone morao pomagati i na kraju je Kimi bio prvak. U slijedeću sezonu je on ušao kao prvi vozač i svi su očekivali da će uz Massinu pomoć krenuti ka obrani naslova. No on se pogubio (rezultatski mislim), Massa je preuzeo vodstvo i ekipa se naklonila njemu...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Ma ok je sve, htio sam samo reći da neće biti nikako čudo da kimi bude totlano nezainteresiran za borbu sa Alonsom nagodinu i da je moža ta kombinacija Alonso-Raikkonen možda malo previše ishype-ovna. Čovijek je uzeo pare i boli ga. Nadam se da nisam u pravu i da će biti vatre. Možda sam se pogrešno izrazio i to je odmah bukvalno svaćeno. Aj sada laku noć, ujutro je utrka ;)
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

yep i ja tako nekako mislim..

jos se danas croft dobro zapitao, obzirom da je kimi rekao da te probleme s ledjima vuce vec dugo vremena i da ce vjerojatno ic na operaciju - kako to sad ferrariju izgleda, dolazi vozac s potencijalnim problemima..
al je brundle odmah pojasnio da je jednostavno rjesenje - ako nemozes vozit ne dobijes pare :)
rFactor F1 HR server Info
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Sretan rođendan majstore :zivili:
Neka ti se slijedeće godine u ovo vrijeme usput čestita i naslov prvaka :)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

koji mu je to?
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

34. :D
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

poraslo zlato mamino :)
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

there is a lot of rumors on the track that Raikkonen will not be racing for Lotus any more this season
- očekuje se i konferencija za medije, NAVODNO?!
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

razumljivo. ako su njemu pare najvažnije trebali su mu to osigurati kako treba, da bude redovno i u punom iznosu... na kraju se još počnu i derati na njega. naravno da se čovjek ne želi više zamarat. na stranu to što je bezveze to što su njemu samo pare bitne
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

vidc je napisao/la:na stranu to što je bezveze to što su njemu samo pare bitne
Ti si naravno velika moralna vertikala, pa bi svoj posao uredno obavljao i ako nebi dobivao plaću...

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Cuky je napisao/la:
vidc je napisao/la:na stranu to što je bezveze to što su njemu samo pare bitne
Ti si naravno velika moralna vertikala, pa bi svoj posao uredno obavljao i ako nebi dobivao plaću...
ne mogu se ja poredit s kimijem raikkonenom... to su gluposti,znao sam da će netko bacit ovakav komentar.
on ima hrpu prihoda sa strane, nije da će ostat gladan ili da neće moći platit račune za prošli mjesec. ako od firme kojoj radim par mjeseci nisam primio plaću, a i pored toga imam svoj biznis od kojeg mogu uredno živjeti bez ikakvih briga i problema, i znam da ta ista firma u kojoj radim radi na rješavanju financijskih problema i da postoji šansa da će se riješiti u skorije vrijeme, onda bih sasvim uredno obavljao svoj posao
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa neznam, ja da imam bilo kakve prihode sa strane, pa i veće od same plaće za koju radim, u firmi nebi radio ako me za to nebi plaćali...zašto bi se oni koristili mojim radom, ako ja sam od toga nemam koristi? Neka me ili plaćaju kako treba ili neka se ne obvezuju platiti više nego su sigurni da će moći

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

da ,ali zamisli da imaš dobre prihode sa strane za koje ne moraš puno raditi... i netko ti ponudi da voziš rally prvenstvo Hrvatske. samim tim što postaneš vozač dobit ćeš i nešto sponzorskih para,dobit će i tim ako pretpostavimo da si zvijezda. i tim za koji voziš ti ne može platiti naredna 3 mjeseca, ali na kraju godine ćeš vjerojatno dobiti sve pare. i ti bi hladno odbio voziti kako treba nego bi vozio samo da odvoziš? ovo nije posao crnčenja na baušteli, u pitanju je sport... i ako želiš u njemu uspjeti moraš imat prije svega razvijenu strast i ljubav prema tom poslu a ne samo radit i čekat plaću na kraju mjeseca.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ako izaberem sport kao životni poziv onda normalno da očekujem da budem plaćen za svoje usluge isto kao da sam odabrao neki drugi posao. Jer i neki drugi posao (npr. liječnik, policajac, konobar, kuhar, programer) biraš prvo jer se vidiš u tome i jer imaš nekakvu strast za to...nećeš ić u pilote ako se bojiš visine npr...

Stvar je u tome da je Lotus njemu obećao novce koje mu ne mogu isplatiti...ja ne vidim baš nikakav problem u tome što on samo želi novce koji su mu obećani ugovorom koji je potpisao. Isto je bio to Schumacher, Kimi, Fernando, Seb ili neki drugi sportaš nevezano za F1...sponzorski novac je bonus, ovo je plaća i baš kao i bilo koji radnik ima pravo protestirati ako ne dobiva svoje novce.

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Da je Kimi Hrvat a ne Finac ostao bi raditi bez obzira na lovu jer tako kod nas mnogi i rade. To je jedna dobra pouka svima u F1 - zaposlite Hrvate a ne ove spodobe koje bi još i svoj zarađen novac htjeli.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ne treba biti bukvalan i raikkonena uspoređivat s ljudima kojima preživljavaju od mjeseca do mjeseca. treba stvari gledat relativno a ne apsolutno. nije isto kad ne primaš plaću a u međuvremenu na računu imaš milijone od kojih možeš normalno živjet do kraja života i kad ne primaš plaću a na računu si sve više u minusu. naravno da ima pravo očekivat plaću, ali dizat toliku frku oko te plaće i izositi to u medije i reći da je u ferrari prešao ponajviše zbog financijskih razloga je bezveze.
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Nije to ništ bezveze. Čovjek lijepo iskreno kaže da želi pare (što želi i cijeli grid, ali se prave svecima) i kvit i neka im ih muze jer ih oni (top momčadi) imaju napretek. Pogotovo ovi potpomognuti duhanskim i naftnim novcem. Balkanski mentalitet nama naravno nalaže šuti i radi, vani naravno nije tako.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

lotus baš i nema para na pretek... da imaju,sumnjam da ne bi raikkonenu sve na vrijeme isplatili.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ali dizat toliku frku oko te plaće i izositi to u medije i reći da je u ferrari prešao ponajviše zbog financijskih razloga je bezveze.

get real lol

jedini bi calado vozio za djabe..
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

vidc je napisao/la:lotus baš i nema para na pretek... da imaju,sumnjam da ne bi raikkonenu sve na vrijeme isplatili.
Pa zato baš, ko ih šljivi, odu drugi (u ovom slučaju top vozač) u Mcl ili Ferrari. Baš me zanima kolko će bodova Lotus imati slijedeće godine.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

pa neka ne vozi onda ako je takva faca
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

lol koji troler si postao.. tuzno i ruzno za vidjet..
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Pa je, faca je prilično velika. Kaj god da napravi bude ispalo cool, tak se nametnul.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

kako kome... meni nije cool

EDIT: sad je troll i ako se netko slučajno ne divi svakom raikkonenovom potezu
Odgovori