Kimi Raikkonen [#7]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Vuksa_KC
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Kimi Raikkonen
Pa je Kimi prepustio Massi mjesto br.1 vozača negdi tamo polovicom 2008.
- Cuky
- Moderator
mrd je napisao/la:Bilo je trenutaka kada je trebao biti ispred. To svi znaju ali ne da mi se raspravljati tema je ipak Kimi, malo tolerancije za tuđe mišljenje nije na odmet. Pogotovo na forumu.Alonso Fernando je napisao/la:Cek malo,znaci Massa bi mogao biti ispred Alonsa ali nece ili mu neko ne daj boze neda?
To bi onda isto znacilo da je Massa ustvari brzi( bolji vozac),a ovi forciraju Alonsa.
Djecko trebas nauciti osnove F1,a ono osnovno je da kao vozac moras dobiti timskog kolegu.
mrd, ako misliš na Njemačku 2010...
Felipe i Fernando su 2010. počeli kao ravnopravni. Čak je Massa, makar na papiru bio kao #1 jer je on imao bolid sa crvenom kamerom i manjim brojem. Do Njemačke se već Alonso istakao kao bolji vozači svojim rezultatima i momčad je radila za njega.
Znam da je banalni primjer, ali uzmi za primjer Codemastersove F1 igre. Tamo počinješ kao drugi vozač u momčadi i onda te momčad uspoređuje sa timskim kolegom. Ako si na polovici sezone bolji od njega (omjer u kvalama, bodovi, FL) onda si ti taj koji će prvi dobiti nove nadogradnje, voditi dalje razvoj bolida kako tebi odgovara i slično.
O prepuštanju uloge prvog vozača kolegi je uopće suludo govoriti (osim ako nisi Rubens Barrichello i ako ti je jedini cilj biti dio F1, a rezultate tko šiša). Svi bi oni htjeli biti prvi vozači jer to donosi neke prednosti unutar momčadi, to donosi mogućnost finijeg razvoja bolida prema tvojim preferencijama (iako se naravno mišljenja oba vozača uzimaju u obzir)...
Za mene vozač koji potpiše da svjesno pristaje na ulogu drugog vozača u momčadi prije nego su uopće okušali snage na stazi u toj sezoni nema što tražiti u F1.
Back to real life:
Normalno da nakon 2-3 godine kad isti vozači voze zajedno onaj koji se u tom razdoblju pokazao kao bolji će imati naklonost momčadi, neovisno o njegovom imenu i prezimenu. Primjer: Kada je Kimi došao 2007. u Ferrari onda je Massa bio prvi vozač. Kimi se nametnuo, Massa mu je u drugom dijelu sezone morao pomagati i na kraju je Kimi bio prvak. U slijedeću sezonu je on ušao kao prvi vozač i svi su očekivali da će uz Massinu pomoć krenuti ka obrani naslova. No on se pogubio (rezultatski mislim), Massa je preuzeo vodstvo i ekipa se naklonila njemu...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Ma ok je sve, htio sam samo reći da neće biti nikako čudo da kimi bude totlano nezainteresiran za borbu sa Alonsom nagodinu i da je moža ta kombinacija Alonso-Raikkonen možda malo previše ishype-ovna. Čovijek je uzeo pare i boli ga. Nadam se da nisam u pravu i da će biti vatre. Možda sam se pogrešno izrazio i to je odmah bukvalno svaćeno. Aj sada laku noć, ujutro je utrka 

- Armanini
- Svjetski prvak
yep i ja tako nekako mislim..
jos se danas croft dobro zapitao, obzirom da je kimi rekao da te probleme s ledjima vuce vec dugo vremena i da ce vjerojatno ic na operaciju - kako to sad ferrariju izgleda, dolazi vozac s potencijalnim problemima..
al je brundle odmah pojasnio da je jednostavno rjesenje - ako nemozes vozit ne dobijes pare
jos se danas croft dobro zapitao, obzirom da je kimi rekao da te probleme s ledjima vuce vec dugo vremena i da ce vjerojatno ic na operaciju - kako to sad ferrariju izgleda, dolazi vozac s potencijalnim problemima..
al je brundle odmah pojasnio da je jednostavno rjesenje - ako nemozes vozit ne dobijes pare

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Sretan rođendan majstore
Neka ti se slijedeće godine u ovo vrijeme usput čestita i naslov prvaka

Neka ti se slijedeće godine u ovo vrijeme usput čestita i naslov prvaka

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Armanini
- Svjetski prvak
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
34. 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Armanini
- Svjetski prvak
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
- očekuje se i konferencija za medije, NAVODNO?!there is a lot of rumors on the track that Raikkonen will not be racing for Lotus any more this season

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
razumljivo. ako su njemu pare najvažnije trebali su mu to osigurati kako treba, da bude redovno i u punom iznosu... na kraju se još počnu i derati na njega. naravno da se čovjek ne želi više zamarat. na stranu to što je bezveze to što su njemu samo pare bitne
- Cuky
- Moderator
Ti si naravno velika moralna vertikala, pa bi svoj posao uredno obavljao i ako nebi dobivao plaću...vidc je napisao/la:na stranu to što je bezveze to što su njemu samo pare bitne

- vidc
- Veteran
ne mogu se ja poredit s kimijem raikkonenom... to su gluposti,znao sam da će netko bacit ovakav komentar.Cuky je napisao/la:Ti si naravno velika moralna vertikala, pa bi svoj posao uredno obavljao i ako nebi dobivao plaću...vidc je napisao/la:na stranu to što je bezveze to što su njemu samo pare bitne
on ima hrpu prihoda sa strane, nije da će ostat gladan ili da neće moći platit račune za prošli mjesec. ako od firme kojoj radim par mjeseci nisam primio plaću, a i pored toga imam svoj biznis od kojeg mogu uredno živjeti bez ikakvih briga i problema, i znam da ta ista firma u kojoj radim radi na rješavanju financijskih problema i da postoji šansa da će se riješiti u skorije vrijeme, onda bih sasvim uredno obavljao svoj posao
- Cuky
- Moderator
pa neznam, ja da imam bilo kakve prihode sa strane, pa i veće od same plaće za koju radim, u firmi nebi radio ako me za to nebi plaćali...zašto bi se oni koristili mojim radom, ako ja sam od toga nemam koristi? Neka me ili plaćaju kako treba ili neka se ne obvezuju platiti više nego su sigurni da će moći

- vidc
- Veteran
da ,ali zamisli da imaš dobre prihode sa strane za koje ne moraš puno raditi... i netko ti ponudi da voziš rally prvenstvo Hrvatske. samim tim što postaneš vozač dobit ćeš i nešto sponzorskih para,dobit će i tim ako pretpostavimo da si zvijezda. i tim za koji voziš ti ne može platiti naredna 3 mjeseca, ali na kraju godine ćeš vjerojatno dobiti sve pare. i ti bi hladno odbio voziti kako treba nego bi vozio samo da odvoziš? ovo nije posao crnčenja na baušteli, u pitanju je sport... i ako želiš u njemu uspjeti moraš imat prije svega razvijenu strast i ljubav prema tom poslu a ne samo radit i čekat plaću na kraju mjeseca.
- Cuky
- Moderator
ako izaberem sport kao životni poziv onda normalno da očekujem da budem plaćen za svoje usluge isto kao da sam odabrao neki drugi posao. Jer i neki drugi posao (npr. liječnik, policajac, konobar, kuhar, programer) biraš prvo jer se vidiš u tome i jer imaš nekakvu strast za to...nećeš ić u pilote ako se bojiš visine npr...
Stvar je u tome da je Lotus njemu obećao novce koje mu ne mogu isplatiti...ja ne vidim baš nikakav problem u tome što on samo želi novce koji su mu obećani ugovorom koji je potpisao. Isto je bio to Schumacher, Kimi, Fernando, Seb ili neki drugi sportaš nevezano za F1...sponzorski novac je bonus, ovo je plaća i baš kao i bilo koji radnik ima pravo protestirati ako ne dobiva svoje novce.
Stvar je u tome da je Lotus njemu obećao novce koje mu ne mogu isplatiti...ja ne vidim baš nikakav problem u tome što on samo želi novce koji su mu obećani ugovorom koji je potpisao. Isto je bio to Schumacher, Kimi, Fernando, Seb ili neki drugi sportaš nevezano za F1...sponzorski novac je bonus, ovo je plaća i baš kao i bilo koji radnik ima pravo protestirati ako ne dobiva svoje novce.

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Da je Kimi Hrvat a ne Finac ostao bi raditi bez obzira na lovu jer tako kod nas mnogi i rade. To je jedna dobra pouka svima u F1 - zaposlite Hrvate a ne ove spodobe koje bi još i svoj zarađen novac htjeli.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- vidc
- Veteran
ne treba biti bukvalan i raikkonena uspoređivat s ljudima kojima preživljavaju od mjeseca do mjeseca. treba stvari gledat relativno a ne apsolutno. nije isto kad ne primaš plaću a u međuvremenu na računu imaš milijone od kojih možeš normalno živjet do kraja života i kad ne primaš plaću a na računu si sve više u minusu. naravno da ima pravo očekivat plaću, ali dizat toliku frku oko te plaće i izositi to u medije i reći da je u ferrari prešao ponajviše zbog financijskih razloga je bezveze.
- Vuksa_KC
- Veteran
Nije to ništ bezveze. Čovjek lijepo iskreno kaže da želi pare (što želi i cijeli grid, ali se prave svecima) i kvit i neka im ih muze jer ih oni (top momčadi) imaju napretek. Pogotovo ovi potpomognuti duhanskim i naftnim novcem. Balkanski mentalitet nama naravno nalaže šuti i radi, vani naravno nije tako.
- vidc
- Veteran
lotus baš i nema para na pretek... da imaju,sumnjam da ne bi raikkonenu sve na vrijeme isplatili.
- Armanini
- Svjetski prvak
ali dizat toliku frku oko te plaće i izositi to u medije i reći da je u ferrari prešao ponajviše zbog financijskih razloga je bezveze.
get real lol
jedini bi calado vozio za djabe..
- Vuksa_KC
- Veteran
Pa zato baš, ko ih šljivi, odu drugi (u ovom slučaju top vozač) u Mcl ili Ferrari. Baš me zanima kolko će bodova Lotus imati slijedeće godine.vidc je napisao/la:lotus baš i nema para na pretek... da imaju,sumnjam da ne bi raikkonenu sve na vrijeme isplatili.
- vidc
- Veteran
pa neka ne vozi onda ako je takva faca
- Armanini
- Svjetski prvak
- Vuksa_KC
- Veteran
Pa je, faca je prilično velika. Kaj god da napravi bude ispalo cool, tak se nametnul.
- vidc
- Veteran
kako kome... meni nije cool
EDIT: sad je troll i ako se netko slučajno ne divi svakom raikkonenovom potezu
EDIT: sad je troll i ako se netko slučajno ne divi svakom raikkonenovom potezu