Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
fankiđoe
Početnik
Početnik
Navijam za: KR SV

Re: Formula 1 team-Mercedes Grand Prix

Post Postao/la fankiđoe »

Bolje da završi ko Barichello nego ko Irvine.
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

osvrnut cu se na par postova

slazem se da nije bilo fer od Michaela to s neprihvacanjem broja 4....unatoc tome da su mnogi vrhunski sportasi praznovjerni,mislim da je razlog ipak drugi...Rosberga je odmah trebalo pokazati njegovo mjesto u momcadskoj hijerarhiji...zato,ispravit cu se da nije fer...covjek je doso podebljat svoje rekorde,a ne vodit borbu za prvog vozaca Mercedesa

kaj se tice one rasprave o postenju,Schumacher fakat nije sinonim za fair play...apsolutno se slazem da po mnogim pitanjima nije bio ni Senna,ali naglasio bih ono sto vec na nekoj temi jesam(mislim da je tu pospani gad),a to je iskrenost...kad pogledamo Suzuku 1990,trebamo pogledati kontekst..a to je da mu je 1989 ukradeno prvenstvo,a sad ga opet varaju i kradu mu stranu polea...smatram da je njegovo razmisljanej bilo da je sam protiv dva jaka Francuza i da se mora za sebe pobrinuti kaj je i naglasio...bezimalo muljanja i okolisanja...vise bih ko osobu cijenio Schumija da se tak iskreno postavio

kaj se tice Alonsa i Madarske,ne mislim ga braniti al opet moramo gledati kontekst...doso ko prvak,a cijela momcad simpatizira Lewisa,Ron ga javno promovira u prvog vozaca,Lewis ne postuje dogovor o kvalama,i tu on reagira pogresno s blokadom u boksu,al mislim da je to vise potez iz ocaja nego bahatosti

lewis i Australija...tipican primjer gluposti,nekordiniranosti i lazi...nije se pokazao kao zrela osoba nego kao lutka na ronovom koncu

no,to su samo moja videnja situacija :!:
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Chuck Norris je napisao/la:
One and only je napisao/la: Zašto je došlo do izmjene brojeva u MGP-u? Mislim da je to malo nefer prema Nici Rosbergu. Možda mu Brawn želi da mu na taj način pokaže gdje mu je mjesto za narednu sezonu, al svejedno nije u redu ovako spuštati vozača.
Da u potpunosti se slažem,ovo nije nimalo fer prema Rosbergu,odmah su mu dali do znanja šta može očekivati.(novi Barichello :biggrin: )
Ne vjerujem da će Schumacher ostati dovoljno dugo da Nico bude novi Barichello, a osim toga Nico je imho bolji vozač od Rubensa i neće trpiti da bude vodonoša kroz čitav ugovor s MGP-om. Mislim da je Rosberg ovde kolateralna šteta nećkanja MS-a hoće li se vratiti ili neće. Ako se ne vrati MGP-u ostaje jedan dobar vozač koji će sigurno marljivo sakupljati bodove kao što je to radio u Williamsu, a možda čak i nešto više. U suprotnom bit će odličan drugi vozač koji će sigurno marljivo sakupljati bodove kao što je to radio u Williamsu i usput čuvati leđa Schumacheru. Definitivno nije fer prema Nici, ali nije mu tu kriv Schumacher, nego Brawn koji očito voli imati jasno definiranu vozačku hijerarhiju u momčadi, pogotovo kada bodovne razlike između pozicija na utrci nisu velike. Naravno bitno je koliko će donijet bodova momčadi, ali jedna druga posljedica je tu bitnija - koliko će bodova oduzeti konkurentima.

@goran: odlično rečeno
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

@one and only

ne bih se bas slozio oko toga da je Rosberg bolji od Rubensa...pogotovo ak gledamo na razdoblje dok je Rubens bio u Ferrariju...vozio je cesto odlicno,ali te voznje ostale su zasjenjenje jer je u velikoj vecini Schumi bio brzi...naravno da je Michael bolji od njega,ali nisu oni imali ni priblizno jednak tretman..sto je vjerojatno i normalno
ove godine je jako namucio Buttona,i sreca Buttonova kaj su se u drugom dijelu sezone ukljucili i Ferrari i McM,te na taj nacin pomogli mu da ocuva prednost...prije dolaska u Ferrari imao je Rubens odlicnih voznji
kaj se tice Rosberga mislim da je situacija jos nedefinirana...uzeo je nesto bodova s Williamsom,al tesko je taj rezultat vrednovati pored njegovih momcadskih kolega...ni Wurz ni Nakajima nisu vozaci koji bi nam pokazali kolika je objektivna kvaliteta Rosberga
stoga,strpimo se jos malo i puno stvari oko njega ce nam biti jasnije
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ja sam mišljenja da je Rosberg bolji i talentovaniji vozač od Barichella, ali u pravu si za to da će ova sezona vjerovatno pokazati kako će se Rosberg nositi sa Schumacherom. Mada i to će vrijediti samo ako Schumi bude u onoj formi kakvu je imao u Ferrariju.
Jedva čekam da saznamo :)
slika

Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Vidjet cemo jos kakva ce situacija bit sa Rosbergoma.
Al ovo sad sa brojem 3 ili 4, nevidim razlog da se diže neka buka oko toga. Sta sad, koda je Rosberga briga koji ce broj imat na bolidu a šumiju koji je u ovom sportu bio prije neg kaj je Nico naučio kakat na školjku očito dosta znači da vozi sa neparnim brojem.
Michael is faster than you!!
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Igor18 je napisao/la:Vidjet cemo jos kakva ce situacija bit sa Rosbergoma.
Al ovo sad sa brojem 3 ili 4, nevidim razlog da se diže neka buka oko toga. Sta sad, koda je Rosberga briga koji ce broj imat na bolidu a šumiju koji je u ovom sportu bio prije neg kaj je Nico naučio kakat na školjku očito dosta znači da vozi sa neparnim brojem.
Znaci Schumiju se svako treba sklanjati i sta god on zatrazi da mu se da.... E malo sutra.Al najjaci mi je dio kad kazes da se ne treba dizati buka oko toga,ali na kraju pises kako Schumi treba imati broj 3.I kakve to veze ima koliko je ko u F1.Rosberg je vozio prosle sezone i Schumacher nije i logicno da ce Rosberg dobiti 3.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
fankiđoe
Početnik
Početnik

One and only je napisao/la: Ne vjerujem da će Schumacher ostati dovoljno dugo da Nico bude novi Barichello, a osim toga Nico je imho bolji vozač od Rubensa i neće trpiti da bude vodonoša kroz čitav ugovor s MGP-om. Mislim da je Rosberg ovde kolateralna šteta nećkanja MS-a hoće li se vratiti ili neće...
Mislim da tu Nico ipak nije baš najbolje prošao. Čini mi se da je Schumi potpisao na tri godine, a isto tako mi se čini da baš tada ističe ugovor Vettelu kojeg Mercedes hoće uzeti kod sebe...Ako je ovo istina i ako Schumi bude u odličnoj formi, onda će Nico završiti kao i Barichello
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

fankiđoe je napisao/la: Mislim da tu Nico ipak nije baš najbolje prošao. Čini mi se da je Schumi potpisao na tri godine, a isto tako mi se čini da baš tada ističe ugovor Vettelu kojeg Mercedes hoće uzeti kod sebe...Ako je ovo istina i ako Schumi bude u odličnoj formi, onda će Nico završiti kao i Barichello
Kad smo već kod Vettela, i Massi ističe ugovor za godinu dana. ;)
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

Felipe Massa je napisao/la:
Znaci Schumiju se svako treba sklanjati i sta god on zatrazi da mu se da.... E malo sutra.Al najjaci mi je dio kad kazes da se ne treba dizati buka oko toga,ali na kraju pises kako Schumi treba imati broj 3.I kakve to veze ima koliko je ko u F1.Rosberg je vozio prosle sezone i Schumacher nije i logicno da ce Rosberg dobiti 3.
ma meljete bez veze :D
schumaher oće 3 i dobiti će 3
Rosberg će dobiti 4 i par milja eura ispod stola i vuk sit a koza cijela...
kimi#1
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi MS

Post Postao/la kimi#1 »

pospani gad je napisao/la:
One and only je napisao/la:
E sad ko je polupo lončiće ovde :) :
http://www.formula1.com/results/season/1985/298/

Nisam ni ja gledao tu utrku jer sam imao 3 godine tada, ali sjećam se da je jednom Mladen Jergović to opisao bio. Sjećam se da je sigurno bila 1985.
Ah.... ja sam polupao lončiće..... :oops: .....ispričavam se i bilježim se sa štovanjem....... :|

Nisam ni ja gledao tu utrku..... ako i jesam ne sjećam se :biggrin: .....

Ali bi me zanimalo, što je Ayrton zaista tada napravio,... tada na kvalifikacijama. Slušao sam i Murray Walker i ono na You Tube ( Michele Alboretovo objašnjenje događaja na utrci – zanimljiva utrka ).... ali nisam našao zapis što je Ayrton točno uradio.... i da ne bude OFF topic.... neka mi netko pošalje link na PP. OK?
Ovo je off-topic,ali 1984. u Monacu je bila ona kiša koje je prekinila utrku.Tad je Senna startao 13.-ti,a krajem utrke je skidao Prostu 4 sekunde po krugu,prestigao ga je taman nakon crvene zastave za prekid utrke.
1985. Senna je postigao najbrže vrijeme,za 0.089 (tako nešto) brže od Mansella.Senna je nakon najbržeg kruga "smetao" druge vozače (takvom su ga rečenicom optužili),ponajviše Alboreta i Laudu.Znači kao vozikao se po stazi ali bez "brzih krugova",ipak mislim da je Senna bio kriv (iako je odbio optužbe na sebe),s namjerom da ga Mansell ne prestigne.Po mom viđenju,tada je Nigel postizao dosta dobra vremena.
Hvala Lewis Hamilton! Dao si mi najveći dar za rođendan te užitak da doživim što znači biti ispod podija Monze kad je Kimi gore!!!
slika
T0MI5L4V
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la T0MI5L4V »

ovo s brojem 3 je jos jedan odvratan potez mihajla.ne zeli imati onu ruznu zutu kameru koja bi mu nagrdjivala bolid pa hoce broj 3,da sam i FiA ja nebi dopustil izmjenu brojeva
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

ovo je zbilja orginalno razisljanje...Rosberga ne smije biti briga,al Michaela mora
a ovo drugo je cak glupo komentirati...po tome ispada da slucajno umjesti Nice dode Keke Rosberg onda bi njemu trebalo dati trojku jer je Michael "kakao u skoljku" dok je ovaj vozio...
@darky
tu uopce nije bitno ko ce imat koji broj...vec ko se za sto moze izborit u momcadi
ovo je samo pokazatelj kakva je situacija u Mercedesu...vidjet da li ce se Nico uspjet za bolji polozaj izborit na stazi
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

goran007 je napisao/la:
ovo je zbilja orginalno razisljanje...Rosberga ne smije biti briga,al Michaela mora
a ovo drugo je cak glupo komentirati...po tome ispada da slucajno umjesti Nice dode Keke Rosberg onda bi njemu trebalo dati trojku jer je Michael "kakao u skoljku" dok je ovaj vozio...
@darky
tu uopce nije bitno ko ce imat koji broj...vec ko se za sto moze izborit u momcadi
ovo je samo pokazatelj kakva je situacija u Mercedesu...vidjet da li ce se Nico uspjet za bolji polozaj izborit na stazi
ja sam se malo neozbiljno izrazio i prokomentirao situaciju.

Michael želi broj 3 jer je kao i mnogi drugi praznovjeran, čitavu karijeru vozi sa neparnim brojem na bolidu i to mu valjda donosi sreću ( isto kak se Ivanisevic u Wimbledonu parkirao na isto mjesto, pišo u isti pisoar itd..) i zato je valjda tražio da na bolidu ima broj 3.
A mislio sam, ako Rosbergu broj ne igra neku ulogu zašto se nebi zamijenili za brojeve (ako je to moguće). Rosbergu svejedno 3 ili 4 a mišku bi to očito puno značilo.

I taj potez nemora značit da će Nico u sezoni biti u nekom podređenom položaju, biti vodonoša igrat ulogu Rubensa u Ferrariju.
Možda bude obrnuta situacija možda Schumi bude vodonoša, možda će ga Nico uvjerljivo pobjeđivat...
Schumy.d
Legenda
Legenda

Zar je toliko bitno nama koji će Michael broj imati na bolidu?? :?
Meni je to potpuno nebitno jer ja broj na bolidu ni ne vidim tokom utrke, niti me puno zanima jel broj 3 ili je 33. Bitno da ja prepoznajem bolid i da gledam uzbudljivu utrku.
Lotus
Navijam za: sebe

Post Postao/la Lotus »

Ne,to ne znaci nikakvu srecu,on zeli pokazati tko je gazda u momcadi i tko je tu nebitan.Dakle zeli da bude po njegovom i da odma pokaze Rosbergu da je cisti papak.Tipican Schumacher.
Eto zasto ga velika vecina ljudi ne voli.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Lotus je napisao/la:Ne,to ne znaci nikakvu srecu,on zeli pokazati tko je gazda u momcadi i tko je tu nebitan.Dakle zeli da bude po njegovom i da odma pokaze Rosbergu da je cisti papak.Tipican Schumacher.
Eto zasto ga velika vecina ljudi ne voli.
To je istina znači. Ti znaš točno zašto je Michael to htio i nikakve druge opcije ne dolaze u obzir jer je ovo tvoje istina... :roll:
Lotus
Navijam za: sebe

Post Postao/la Lotus »

Ne,dosao je u momcad skormno kao crkveni mis.Pritom je izjavio i da ce pomoci Rosbergu da osvoji prvi naslov u karijeri jer on ih ima dosta.
Covjek koji je kako bi se kod nas reklo pun sebe (s razlogom) zeli pokazati tko je glavni...ne zbog nekakvog praznovjerja.Uostalom jel nije u debiju za Jordan imao parni broj?
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Igor18 je napisao/la:
goran007 je napisao/la:
@darky
ja sam se malo neozbiljno izrazio i prokomentirao situaciju.

Michael želi broj 3 jer je kao i mnogi drugi praznovjeran, čitavu karijeru vozi sa neparnim brojem na bolidu i to mu valjda donosi sreću ( isto kak se Ivanisevic u Wimbledonu parkirao na isto mjesto, pišo u isti pisoar itd..) i zato je valjda tražio da na bolidu ima broj 3.
A mislio sam, ako Rosbergu broj ne igra neku ulogu zašto se nebi zamijenili za brojeve (ako je to moguće). Rosbergu svejedno 3 ili 4 a mišku bi to očito puno značilo.

I taj potez nemora značit da će Nico u sezoni biti u nekom podređenom položaju, biti vodonoša igrat ulogu Rubensa u Ferrariju.
Možda bude obrnuta situacija možda Schumi bude vodonoša, možda će ga Nico uvjerljivo pobjeđivat...
Gle i ja sam Schumacherov navijač, ali kažem da nije fer sada to raditi pogotovo nakon Brawnove izjave da bi se kladio na Schumachera da će biti svjetski prvak. Jednostavno nije fer prema mlađem kolegi i to je to.
slika

vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

ljudi moji fer-nefer,činjenica je da je schumacher osvojio 7 naslova,ima 91 pobjedu i kamaru drugih rekorda pored rosberga koji u 4 sezone nije pokazao ništa.svatko normalan bi prednost dao schumacheru,a kamo li brawn koji preferira takve stvari unutar momčadi.to je normalna stvar,i rosberg treba još puno pure jest da bi prismrdio schumacheru.bili bi obične budale kad bi sad "istraživali" rosberga pored dokazanog schumachera.

@lotus: schumacher je imao parni broj u debiju,i završio je utrku u prvom krugu,nije baš da mu je sretan :D...
i da ,volio bih vidjeti tu izjavu gdje je rekao da će pomoći rosbergu,i da njemu naslov neće ništa značit jer ih ima i previše
Schumy.d
Legenda
Legenda

Lotus je napisao/la:Ne,dosao je u momcad skormno kao crkveni mis.Pritom je izjavio i da ce pomoci Rosbergu da osvoji prvi naslov u karijeri jer on ih ima dosta.
Covjek koji je kako bi se kod nas reklo pun sebe (s razlogom) zeli pokazati tko je glavni...ne zbog nekakvog praznovjerja.Uostalom jel nije u debiju za Jordan imao parni broj?
Aha, znači treba se vratiti da bi pomogao Rosbergu?? :roll:
Pa normalno da se vraća pokušati osvojiti naslov. Da se ne nada naslovu i borbi za vrh, nebi se ni vraćao u formulu 1. Koji to vozač ima motiv da vozi utrke samo da pomogne svom suvozaču??
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

ljudi, rosbergu jedino preostaje da to riješi na stazi, ako će biti brži to se MORA vidjeti.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

Schumy.d je napisao/la:Zar je toliko bitno nama koji će Michael broj imati na bolidu?? :?
Meni je to potpuno nebitno jer ja broj na bolidu ni ne vidim tokom utrke, niti me puno zanima jel broj 3 ili je 33. Bitno da ja prepoznajem bolid i da gledam uzbudljivu utrku.
prošle godine bila je potpuno identična rasprava oko masse i kimija.........poptuno nepotrebno i tupavo, kao da je ikad ikome broj na bolidu skinuo koju desetinku.....
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Vleki je napisao/la:ljudi, rosbergu jedino preostaje da to riješi na stazi, ako će biti brži to se MORA vidjeti.
Upravo to. Nico se mora dokazat na stazi. Pa normalno je da ako u momcadi imas jednog vozača koji ima 7 naslova svjetskog prvaka i drži sve moguće i nemoguce rekorde i drugog koji u 70 utrka ima tek 2 plasmana na podij da češ preferirat ovog prvog.

Schumacher

Utrke 249
Prvenstva 7
(1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004.)
Pobjede 91
Prvo startno mjesto 68
Najbrži krugovi 76
Podiji 154
Bodovi u karijeri 1369

Rosberg

Races 70
Championships 0
Wins 0
Podiums 2
Career points 75.5
Pole positions 0
Fastest laps 2

Nico ako želi poštovanje i simpatije mora nešto pokazat na stazi. Jel tako? Sad ce imat priliku pokazat od kakvog je materijala. Imat ce (nadam se) brz bolid,
isti kakav u rukama ima Schumacher pa ga izvoli pobijedit. Nek se izbori za status.
fankiđoe
Početnik
Početnik

...i što je isto tako važno, zbog zabrane nadolijevanja goriva neće biti nikakve posebne razlike u taktikama. Odnosno, tko bude bolji s gumama imat će i bolju taktiku. Naravno, može se pokušati petljati s gumama od strane momčadi, ali će biti preevidentno ako se to pokuša.
Na kraju dolazi zaključak da će Rosberg imati odličnu priliku da sam pokaže na stazi što može i izbori se za bolji status... ako može.
Odgovori