Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: F1

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la sunseeker »

domenico je napisao/la:Doći će i McLaren na tapet kad budu zadnje 3-4 utrke. Bit će onda "save fuel" i sličnih poruka. Tim neće dopustit Buttonu da se ravnopravno bori za titulu prvaka, jer se svi oni vrte oko Hamiltona. S pravom jer je on najbolji vozač današnjice, ali onda bi McLarenu bilo bolje da umjesto Buttona nađu nekog opančara kao 2008 i 2009 Kovalainena kojem su totalno sje.ali karijeru.
a sjećaš se da je ron govorio kak je jadan heiki upropašten u renaultu? :D
domenico
Navijam za: Alonso

Post Postao/la domenico »

Pa Heikki se žalio i u engleskom F1 racingu da mu je tim uvijek namješta neke sulude strategije, a na SVIM KVALIFIKACIJAMA je bio teži od Lewisa da slučajno ne bude brži od njega. Cijelu 2008 je bio tipičan "drugi" vozač u močadi bez ikakvih prava.
Nediljko Matijaš
Bara993
Početnik
Početnik
Navijam za: Hamilton i McLaren

Post Postao/la Bara993 »

domenico je napisao/la:Pa Heikki se žalio i u engleskom F1 racingu da mu je tim uvijek namješta neke sulude strategije, a na SVIM KVALIFIKACIJAMA je bio teži od Lewisa da slučajno ne bude brži od njega. Cijelu 2008 je bio tipičan "drugi" vozač u močadi bez ikakvih prava.
to je i zaslužio s tim da je 2008. sezonu imao skoro duplo manje bodova od Hamiltona.
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

domenico je napisao/la:Doći će i McLaren na tapet kad budu zadnje 3-4 utrke. Bit će onda "save fuel" i sličnih poruka. Tim neće dopustit Buttonu da se ravnopravno bori za titulu prvaka, jer se svi oni vrte oko Hamiltona. S pravom jer je on najbolji vozač današnjice, ali onda bi McLarenu bilo bolje da umjesto Buttona nađu nekog opančara kao 2008 i 2009 Kovalainena kojem su totalno sje.ali karijeru.
O ćemu ti pričaš?? U Hockenheimu su Lewisu javili "save fuel" kad je bio 1sec ispred Buttona. Koji idiotski komentari....ako već o tome pišeš onda se informiraj malo. U međuvremenu sve momčadi koriste malo manje goriva nego što im je potrebno za cijelu utrku jer im se bolje isplati biti 0.2-0.3sec po krugu brži pa onda u nekom djelu utrke štedjeti malo goriva nego da natankaju kolko im treba i vozi pun gas do kraja ali ako onda dođe SC na stazu i ne voziš više pun gas ispadneš papak jer imaš na kraju previše goriva i pre spor si jer si tijekom SC-a potrošil pre malo goriva...
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

King iCool je napisao/la:
O ćemu ti pričaš?? U Hockenheimu su Lewisu javili "save fuel" kad je bio 1sec ispred Buttona. Koji idiotski komentari....ako već o tome pišeš onda se informiraj malo. U međuvremenu sve momčadi koriste malo manje goriva nego što im je potrebno za cijelu utrku jer im se bolje isplati biti 0.2-0.3sec po krugu brži pa onda u nekom djelu utrke štedjeti malo goriva nego da natankaju kolko im treba i vozi pun gas do kraja ali ako onda dođe SC na stazu i ne voziš više pun gas ispadneš papak jer imaš na kraju previše goriva i pre spor si jer si tijekom SC-a potrošil pre malo goriva...
Hamilton je broj 1 i to je poznato samo sto u mclarenu ne rade šeprtlje pa ima naredba za koje se ne zna
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Dani je napisao/la:Sjećam se kako je nedavno mclarenovo krilo bilo nelegalno( 2008. mislim) upravo zbog fleksibilnosti pa su ga morali učvrstiti centralnim držačem. Ha kako se pravila mjenjaju?
To su dvije razlicite stvari.
2008 McLaren je imao ( kao i Ferrari,Renault,Red Bull, Wiliams ) duplo prednje krilo ( flapovi su bili povezani i isli preko nosa bolida, dok je kod Ferrari-ja bilo vezano za nos ).Takav veliki flap je enormno vibrirao i pomjerao se pri kretanju bolida ( jer nije bio ni za sta ucvrscen na sredini, a to je povelika duzina ).Tada se vidjelo i sa onboard kamera koliko se to sve pomjera i moralo se pristupiti ucvrscivanju tog flap-a.
Ja se sjecam i mislim da je bio Bahrein u pitanju ( tada je to bila 3 utrka sezone, Massa pobjednik ) kada sam napisao post poslije utrke gdje sam naveo problem ogromnog vibriranja prednjeg krila, nakon ceka ste me i vi navijaci McLarena podrzali i rekli da je zaista previse vibracija.Nakon nekoliko utrka problem je uklonjen postavljanjem malenog, uspravnog ucvrscivaca.
Inace, nije samo McLaren sankcionisan sto se tice aerodinamike bolida.Ferrari je 2006 imao straznja krila koja su se malo vise pomjerala od dozvoljenog pri opterecenju , tako da su morali mijenjati krila u jeku sezone, kada su se borili sa Renault-om za titulu ( VN Kanade ).Tako da tvoji ironicni postovi bas i nemaju podlogu.Jos kad se dodaju i dvostruka sportska pravila ove sezone, naravno jedan set pravila koji vazi za ostale i jedan koji vazi za Ferrari , nema se sta puno toga govoriti..
Sada je problem kod RB6 i F10 sto je krilo navodno preblizu podlozi u pojedinim uslovima eksploatacije.Tacnije endplate-i su preblizu podlozi( prema procjenama 25 mm nize u odnosu na granicu odredjenju pravilima ). FIA je provela inspekciju, odnosno test fleksibilnosti krila oba bolida i sve je prema pravilima iz tehnickog pravilnika.Horner i Domenicalli kategoricno opovrgavaju ovu teoriju.
Inace, sve optuzbe od strane McLarena su dosle na osnovu fotografija, koje su totalno indiferentne u uslovima kretanja bolida jer je mnogo cimbenika ukljuceno ( kut fotoaparata u odnosu na bolid u momentu slikanja, uslovi u kojima se nalazi bolid u zavisnosti od kolicine goriva, opterecenja prilikom kocenja i sl. ).
FORZA FERRARI!!!
domenico
Navijam za: Alonso

Post Postao/la domenico »

Vidit ćemo zadnje 3-4 utrke kako će McLaren reagirati kada bude trebalo štititi Lewisa. Možda se Buttonu još jednom "slučajno" zaboravi pokrivač na motoru kao i u Monacu. Nema na ovom svitu ništa slučajno a kamoli u Formuli 1. A te šuplje priče o čuvanju goriva.....
Nediljko Matijaš
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

@nikolaa
Samo da te podsjetim da je Coulthard bio diskvalificiran jedne godine u Brazilu nakon pobjede gdje je njegovo prednje krilo bilo par milimetara prenisko. Pa sada ti lovi u mutnome sa mojim ironičnim komentarima. Očito je da se pravila tumače po trenutnoj situaciji u prvenstvu. Ti me demantiraj ako možeš.
P.S.: Iako bi ti to sigurno htio fotografije i optužbe nisu došle samo od McLarena nego i od drugih ekipa. Pročitaj članak ponovo. ;)
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

vegi696 je napisao/la:
King iCool je napisao/la:
Hamilton je broj 1 i to je poznato samo sto u mclarenu ne rade šeprtlje pa ima naredba za koje se ne zna
A kad je Button pobijedio ispred Hamiltona? Kako li je to moguce?
Da ne bude zabune, mislim na
http://www.formula1.com/results/season/2010/827/" onclick="window.open(this.href);return false;
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Dani je napisao/la:@nikolaa
Samo da te podsjetim da je Coulthard bio diskvalificiran jedne godine u Brazilu nakon pobjede gdje je njegovo prednje krilo bilo par milimetara prenisko. Pa sada ti lovi u mutnome sa mojim ironičnim komentarima. Očito je da se pravila tumače po trenutnoj situaciji u prvenstvu. Ti me demantiraj ako možeš.
P.S.: Iako bi ti to sigurno htio fotografije i optužbe nisu došle samo od McLarena nego i od drugih ekipa. Pročitaj članak ponovo. ;)
2000-te godine.
Krilo je bilo prenisko od samog montiranja za 2 mm.Dakle, krilo nije ispunjavalo uslove pravila o udaljenosti krila u odnosu na podlogu ni u kakvim uslovima eksploatacije.Jednostavno je bilo prenisko.
Ja ne lovim u mutnome nego ti koji na svaki moment koji se tice Ferrari-ja imas post koji je pun navijackog karaktera, ironije i cinizma, te otvorene subjektivnosti.Da nisi kojim slucajem, novinar po zanimanju :!: :?:

Ako nisi shvatio, situacija o kojoj se radi je sljedeca: F10 i RB6 imaju prednja krila koja su u odredjenim situacijama blize podlozi u odnosu na deklarirano pravilima ( navodno !!! ).Medjutim, kada se bolid ne krece ( jos jednom navodno!!! ) krila su u normalnom polozaju te ispunjavaju uslove koji su deklarirani pravilima o polozaju prednjeg krila.Dakle, krila su ( opet navodno !!! ) fleksibilna pod razlicitim aero opterecenjima.
Krila su prosla FIA-inu inspekciju, te su proglasena potpuno legalnima.

Posto i sami akteri koji su uzrokovali inspekciju FIA-e i cijelu ovu pricu ( citaj: McLaren i "ostali" ) nisu sigurni u vjerodostojnost fotografija ( sto je suludo i pomisliti da je vjerodostojno ) onda nisu niti ulozili sluzbeni protest.Sve je ostalo pod onim "navodno".
FORZA FERRARI!!!
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

@nikolaa
Sa tvojim se postom u potpunosti slažem, napisao si sve poznate činjenice. Ali se sa ovim nemogu složiti...
Jos kad se dodaju i dvostruka sportska pravila ove sezone, naravno jedan set pravila koji vazi za ostale i jedan koji vazi za Ferrari , nema se sta puno toga govoriti..
Mislim da se vi navijači Ferrarija u velikoj zabludi što se toga tiče. Jedan set vrijedi za ostale, a jedan za Ferrari?
Daj mi to molim te malo argumentiraj ako nije problem. Ferarri je oduvijek imao povlašteni status, pa čak i opciju veta i sad se odjednom
FIA okrenula protiv njijh. Čime? Zato što su ih zasluženo kaznili?
slika
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

To je ono sto se njihovi navijaci trebaju navici - da se i njih moze kazniti.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Arai je napisao/la:@nikolaa
Sa tvojim se postom u potpunosti slažem, napisao si sve poznate činjenice. Ali se sa ovim nemogu složiti...
Jos kad se dodaju i dvostruka sportska pravila ove sezone, naravno jedan set pravila koji vazi za ostale i jedan koji vazi za Ferrari , nema se sta puno toga govoriti..
Mislim da se vi navijači Ferrarija u velikoj zabludi što se toga tiče. Jedan set vrijedi za ostale, a jedan za Ferrari?
Daj mi to molim te malo argumentiraj ako nije problem. Ferarri je oduvijek imao povlašteni status, pa čak i opciju veta i sad se odjednom
Ne.Vec zato sto McLaren nije kaznjen po zasluzi u nekoliko slucajeva ove godine.Bilo to nepropisno pretjecanje, blokiranje drugih vozaca, pretjecanje safety car-a i medical car-a i sl..
FORZA FERRARI!!!
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

nikolaa je napisao/la:
Ne.Vec zato sto McLaren nije kaznjen po zasluzi u nekoliko slucajeva ove godine.Bilo to nepropisno pretjecanje, blokiranje drugih vozaca, pretjecanje safety car-a i medical car-a i sl..
...po zasluzi? Pa od kada se to i gdje nekog kažnjava po sazluzi a ne po trenutno napisanim sankcijama? Mclaren i njegovi vozači su dobili i popili svoje kazne prema trenutno važećem pravilniku i kaznama koje su za to propisane....da ubacim malo cinizma kad ukradu susjedovu kravu onda lopove treba kazniti tako opomenom a kada ukradu moju onda sa njima na vješala jer je moja!!! Ja smatram da je kazna tvojoj ekipi trebala biti veća ali što sad? Kažnjeni su prema sadašnjem pravilniku i za to što su učinili i dobili su takvu kaznu i sve je to legalno i regularno...objektivnosti na jednoj i drugoj strani molio bih...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

nikolaa je napisao/la: Ne.Vec zato sto McLaren nije kaznjen po zasluzi u nekoliko slucajeva ove godine.Bilo to nepropisno pretjecanje, blokiranje drugih vozaca, pretjecanje safety car-a i medical car-a i sl..
Upravo tako, a izmislili su neke "opomene" ove sezone koje nije nitko drugi dobio osim Mclarena (Lewisa), i to 2 puta šta je najbolje... :?
Mjerila trebaju za sve biti ista, a ne ova lakrdija...

FIA od dominacije Michaela i promijene mnogih pravila od tada ide u korist svima samo ne Ferrariju. ;)
Da se tada tolika pravila nisu promijenila, teško da bi Ferrarija uspio netko skinuti. Zato FIA danas si ne smije dopustiti takvu situaciju. Možda se nešto promijeni sad kad je došao Todt.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Toon Army je napisao/la:
nikolaa je napisao/la:
...po zasluzi? Pa od kada se to i gdje nekog kažnjava po sazluzi a ne po trenutno napisanim sankcijama? Mclaren i njegovi vozači su dobili i popili svoje kazne prema trenutno važećem pravilniku i kaznama koje su za to propisane....da ubacim malo cinizma kad ukradu susjedovu kravu onda lopove treba kazniti tako opomenom a kada ukradu moju onda sa njima na vješala jer je moja!!! Ja smatram da je kazna tvojoj ekipi trebala biti veća ali što sad? Kažnjeni su prema sadašnjem pravilniku i za to što su učinili i dobili su takvu kaznu i sve je to legalno i regularno...objektivnosti na jednoj i drugoj strani molio bih...
Propisane su sankcije za svaku povredu pravila, ali se nad nekima te sankcije sprovode, dok nad drugima se sprovode novoutvrdjene "opomene", kao sto rece Schumy.d . Pa ko kome maze oci danas u F1...

Naravno, objektivnosti ne bi skodilo, jer se mijesaju babe i zabe..
FORZA FERRARI!!!
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Schumy.d je napisao/la: Da se tada tolika pravila nisu promijenila, teško da bi Ferrarija uspio netko skinuti. Zato FIA danas si ne smije dopustiti takvu situaciju. Možda se nešto promijeni sad kad je došao Todt.
...vjerojatno ćeš jednom kada skineš malo svoje crvene naočale neke stvari ipak malo bolje vidjeti...pravila su se mijenjala i zbog drugih momčadi i ne vrti se sve samo oko ferrarija...trenutno sam na mobilnom internetu pa mi se ne da točno tražiti no prisjećam se da su i williamsovu dominaciju kresali promjenama pravila i zabranama...FIA to radi desetljećima...objektivnosti malo ;)
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Toon Army je napisao/la:...vjerojatno ćeš jednom kada skineš malo svoje crvene naočale neke stvari ipak malo bolje vidjeti...pravila su se mijenjala i zbog drugih momčadi i ne vrti se sve samo oko ferrarija...trenutno sam na mobilnom internetu pa mi se ne da točno tražiti no prisjećam se da su i williamsovu dominaciju kresali promjenama pravila i zabranama...FIA to radi desetljećima...objektivnosti malo ;)
Ma nema problema, ja skidam svoje naočale isto kad i ti skineš te svoje sive sa debelim staklom. ;)
Pravila su se mijenjala, ali drastične promjene su bile upravo zbog Mchaela i Ferrarija koji su bili enigma za sve. To je prouzrokovalo pad gledanosti zbog monotonije i to si FIA ne smije dopustiti.
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

nikolaa je napisao/la:
Arai je napisao/la:@nikolaa
Blokiranje drugih vozača??? Valjda misliš na Petrova? Ako da takva se stvar nikad prije nije dogodila, samo neke slične a i to je sve prožvakano
200 puta samo što to neki ne žele shvatiti. Nepropisno pretjecaje??? Medical car je pretekao i Alonso pa mu se ništa nije dogodilo. A za SC
kad je prošao SC liniju Hamilton je zakasnio milisekundu da ga ne uspije propisno proći. Tu su mu eventualno mogli stisnuti DQ, ali po meni
bi to bilo previše. Da tu trku nije bilo Kobayashija nitko nebi ni riječi rekao, u to sam uvjeren 100%.

Što se tiče opomena. Nije ih dobio samo Hamilton (I to dvije) nego ih je dobila nekolicina ostalih vozača. Pričate takve gluposti da je to nevjerojatno. Prošlu utrku je Kovalainen dobio opomenu zbog kontakta s PDLR-om, jedu ima Vettel, Glock, Webber... Moram nastaviti?
Čini se da vama ne bi škodilo malo objektivnosti, a i pravovaljanih podataka.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ponovo jača "crvena partija" i njen kult ličnosti.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
homersimpson
Početnik
Početnik

Post Postao/la homersimpson »

Nije problem ako se dobije opomena samo onda tako treba sve tretirati. Nemožeš 10-orici vozača dati opomenu a 5-orici kaznu. Uostalom koliko Hamilton (trenutno s dvije) mora dobiti opomena da bi dobio kaznu.
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

homersimpson je napisao/la:Nije problem ako se dobije opomena samo onda tako treba sve tretirati. Nemožeš 10-orici vozača dati opomenu a 5-orici kaznu. Uostalom koliko Hamilton (trenutno s dvije) mora dobiti opomena da bi dobio kaznu.
Može on ima 23 opomene pa ništa od kazne zbog debilnih pravila. Ajde reci mi kome su ove sezone za istu stvar dali opomenu, a kome
kaznu? Stvar je u tome da su neki ustvrdili da samo Hamilton ima opomene što je nevjerojatna glupost.
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Arai je napisao/la:
homersimpson je napisao/la:Nije problem ako se dobije opomena samo onda tako treba sve tretirati. Nemožeš 10-orici vozača dati opomenu a 5-orici kaznu. Uostalom koliko Hamilton (trenutno s dvije) mora dobiti opomena da bi dobio kaznu.
Može on ima 23 opomene pa ništa od kazne zbog debilnih pravila. Ajde reci mi kome su ove sezone za istu stvar dali opomenu, a kome
kaznu? Stvar je u tome da su neki ustvrdili da samo Hamilton ima opomene što je nevjerojatna glupost.
Vidiš, to je Hamilton oko kojeg se puno toga vrti i priča pa je tako ustvrđeno, isto je tako i sa Ferrarijem, pa je ustvrđeno da samo oni imaju timske odredbe, što je nevjerojatna glupost.
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Vuksa_KC je napisao/la:
Arai je napisao/la:
Vidiš, to je Hamilton oko kojeg se puno toga vrti i priča pa je tako ustvrđeno, isto je tako i sa Ferrarijem, pa je ustvrđeno da samo oni imaju timske odredbe, što je nevjerojatna glupost.
Neznam tko je rekao da samo Ferrari ima timske odluke, ja sigurno nisam. Meni je jasno da ih ima i McLaren i velika večina timova što sam
već i napisao. No, postoji razlika i način na koji se one provode. Ferrarijev način je apsoultno neprihvatljiv to i sam moraš priznati. A Button
je imao prilike pobijediti Hamiltona u ovoj trci, skoro pa je i uspio. Da je kojim slučajem Button iz bokseva izašao ispred Hamiltona tu bi
došla naredba i Hamilton ga nebi smio napasti.
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Ma hoću ti samo reći da dok se radi o 'velikim ribama' (najčešće Hamilton ili Ferrari) da je sve prenapuhano, prenaglašeno i nakrcano pretpostavkama, teorijama i subjektivizmom.
Odgovori