Dani je napisao/la:Sjećam se kako je nedavno mclarenovo krilo bilo nelegalno( 2008. mislim) upravo zbog fleksibilnosti pa su ga morali učvrstiti centralnim držačem. Ha kako se pravila mjenjaju?
To su dvije razlicite stvari.
2008 McLaren je imao ( kao i Ferrari,Renault,Red Bull, Wiliams ) duplo prednje krilo ( flapovi su bili povezani i isli preko nosa bolida, dok je kod Ferrari-ja bilo vezano za nos ).Takav veliki flap je enormno vibrirao i pomjerao se pri kretanju bolida ( jer nije bio ni za sta ucvrscen na sredini, a to je povelika duzina ).Tada se vidjelo i sa onboard kamera koliko se to sve pomjera i moralo se pristupiti ucvrscivanju tog flap-a.
Ja se sjecam i mislim da je bio Bahrein u pitanju ( tada je to bila 3 utrka sezone, Massa pobjednik ) kada sam napisao post poslije utrke gdje sam naveo problem ogromnog vibriranja prednjeg krila, nakon ceka ste me i vi navijaci McLarena podrzali i rekli da je zaista previse vibracija.Nakon nekoliko utrka problem je uklonjen postavljanjem malenog, uspravnog ucvrscivaca.
Inace, nije samo McLaren sankcionisan sto se tice aerodinamike bolida.Ferrari je 2006 imao straznja krila koja su se malo vise pomjerala od dozvoljenog pri opterecenju , tako da su morali mijenjati krila u jeku sezone, kada su se borili sa Renault-om za titulu ( VN Kanade ).Tako da tvoji ironicni postovi bas i nemaju podlogu.Jos kad se dodaju i dvostruka sportska pravila ove sezone, naravno jedan set pravila koji vazi za ostale i jedan koji vazi za Ferrari , nema se sta puno toga govoriti..
Sada je problem kod RB6 i F10 sto je krilo navodno preblizu podlozi u pojedinim uslovima eksploatacije.Tacnije endplate-i su preblizu podlozi( prema procjenama 25 mm nize u odnosu na granicu odredjenju pravilima ). FIA je provela inspekciju, odnosno test fleksibilnosti krila oba bolida i sve je prema pravilima iz tehnickog pravilnika.Horner i Domenicalli kategoricno opovrgavaju ovu teoriju.
Inace, sve optuzbe od strane McLarena su dosle na osnovu fotografija, koje su totalno indiferentne u uslovima kretanja bolida jer je mnogo cimbenika ukljuceno ( kut fotoaparata u odnosu na bolid u momentu slikanja, uslovi u kojima se nalazi bolid u zavisnosti od kolicine goriva, opterecenja prilikom kocenja i sl. ).