Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Matt_77
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la Matt_77 »

dobro je ljudi, ovo više nema smisla...alonso vs vettel i tako u vječnost, stalno jedno te isto....oladite više i jedni i drugi, obojica su 2-struki prvaci i to je to, svaki ima svoje navijače, prednosti i mane i više je smiješno iznova dokazivati ko je bolji...imamo svi svoje mišljenje i sva su različita i shvatite da se nikada svi neće složiti, ovako se samo vrtimo u krug
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Vettel nema pojma. Bio je brz samo zato što ima daleko najbolji bolid. I uvijek ima samo puno sreće. Inače ne zna voziti.
Šala.
Odlična su obojica. To uvijek iznova i dokazuju. Kako stoje stvari, gledat ćemo njih dvoje u bodovnom vrhu i 2013., a možda i 2014.
Sa današnjim razvojem bolida, nema više cjelogodišnje loših bolida, kao do prije par godina. Zato to vjerujem. Ako i budu lošiji, Red Bull i Ferrari će se uvijek srediti i pružiti im dobre bolide.
Samo neka se trkaju.
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Vozacina,a ne vozac =D>
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

vrlo dobra vožnja al ništa posebno ni povijesno...
ako je ovo vožnja dostojna trostrukog prvaka kao što je netko napisao onda su i kamui i senna isto odvozili dostojno prvaku..
senna je imao udes u 1. zavoju, pao na začelje pa još morao u boks promjenit krilo, pao iza vettela...pa je isto došao do 8. mjesta, a da ga nisu shebali s drugim boksom gdje je bio 7 sec bio bi i 6. na kraju. I to u slabijem bolidu od rb-a i bez puštanja toro rossa i webbera... Ista stvar kamui, sa začelja je došao do 6. mjesta, isto u slabijem autu od rb-a i bez nićijeg propuštanja, wow lakve vožnje kamuia i senna. =D>
Naravno da zapravo nije tako nego su sva trojica vrlo dobro (niš posebno specijalno) odvozila al im se puno toga potrefilo i imali su sreće..
Sad uzdizati vettela zbog ovog po meni i nema nekog smisla...
A toro rossu treba dat jednu dsq za sljedecu utrku zbog nesportskog ponašanja, ono je sramota za ovaj sport...
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

ja sam baš danas mislio da će vettel svima da pokaže lekciju iz vožnje i da sa začelja stigne do podija. da se razumijemo mene je u već nekoliko navrata uvjerio da je dobar vozač, danas sam očekivao da svi ućute. do podija je stigao ali ni jedan kolosalni potez ja nisam vidio, nekako se previše stvari poklopilo i rezultat je takav kakav je. sa druge strane, ni alonso nije ništa bolje pokazao (odnosno vettel je daleko veći posao uradio danas a imao je teži zadatak).
slika
delmusa
Navijam za: del racing bih

Post Postao/la delmusa »

Vettel odista zna upravljati bolidom...
no...
ovo je glede red bulla i njihovog vozača sebastiana vettela najslabije izdanje koje se granici s upitom koliko su sudije i cijeli F1 cirkus na strani ovog tima i njegovog vozaca...
mnogo je kontraverzi u njegovim titulama ...
danasnju utrku trebamo posmatrati bez sjena iz proslosti...
iznimno dobar set-up bolida, prilicno dobra voznja samog vetella,prisustvo sportske srece,rezultat je tu! ali...
jedno veliko ali...
po mojoj procjeni i tumacivsi jedine i jasne odredbe FIA preavilnika o sportu F1 za vrijeme utrke, vettel je na nedozvoljen nacin stekao prednost u pogledu pozicije, za vrijeme preticanja grosjeana...
vi mozete tipkati i sudije mogu biti blagonaklone... no kako se osjecaju na tisuce prevarenih ljudi koji su kupili kartu na trkalistu,kao i tisuce ljudi-navijaca,fanova u ovom sportu kada ovako spoznaju grubo namjestanje rezultata ...
kako se osjeca jedan vozac koji se bori svim svojim afinitetima uz pomoc tima-korektno i gleda kako ga neko na nedozvoljen nacin pretice potuno van s trkalista. nekim putanjama,gdje je bolid van bijele linije...
u ovom slucaju grubo povrijedivsi sportski kodex-vettel je s svojim bolidom na nedozvoljen nacin stekao prednost...
time je pokazao zapravo na kakav nacin zajedno s svojim timom ostvaruje rezultate...
ovim je za mene osobno pokazao da je O ... nula

vettel je svim svojim fanovima , navijacima-kao i ostaloj konkurenciji pokazao da se moze na sve po... bolje receno zaliti sampanjcem i bas ga briga...
hvala vettelu... mislim da ce ovaj sport od veceras izgubiti mnogo simpatizera,istinskih poklonika...
za mene osobno ostatak sezone vise nije ni bitan, niti cu ga gledati... prvi put nakon 32 godine...
neka ga gleda carly..on je za to i plačen...

ovo sam napisao kao istinski sportista, jos aktivni natjecatelj u karting sportu,kao covjek koji vodi karting scenu u regionu, organizujem vrlo priznate CUP utrke,kao i vlasnik kluba koji svake godine organizuje racing skolu za najmlađe polaznike u svijetu oktanskog race sporta...
ja sam mali... ali sada vidim FIA-vettel su za istinske poklonike ovoga sporta jos manji...
naravno obican smrtnik koji nije dio F1... treba da shvati da je ovo veliki biznis s notom sporta...
odoh ja u svoj servis , ako gdje ima na kalendaru ili sl..na zidu, poskidati slike ovih velikana F1...
imam i certifikat od strane CIK-FIA... i njega cu skinuti, osobno ga vratiti jeanu todtu na slijedecem sastanku u decembru...
hvala ti vettel...
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Velik post, al odmah na početku si napisao glupost. Vettel je pustio Grosjeana nakon onog pretjecanja izvan granica staze. Onda ga je pol minute kasnije legalno prešao i to je bio kraj priče.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

pa jel nije vratio grosejanu vratio poziciju kad ga je obišao van staze (ako misliš na to)?
inače f1 istorija je puna sumljivih prvaka, ne treba se opterećivati s tim. kao što si sam rekao, to je (samo) sport.
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

delmusa je napisao/la:Vettel odista zna upravljati bolidom...
no...
ovo je glede red bulla i njihovog vozača sebastiana vettela najslabije izdanje koje se granici s upitom koliko su sudije i cijeli F1 cirkus na strani ovog tima i njegovog vozaca...
mnogo je kontraverzi u njegovim titulama ...
danasnju utrku trebamo posmatrati bez sjena iz proslosti...
iznimno dobar set-up bolida, prilicno dobra voznja samog vetella,prisustvo sportske srece,rezultat je tu! ali...
jedno veliko ali...
po mojoj procjeni i tumacivsi jedine i jasne odredbe FIA preavilnika o sportu F1 za vrijeme utrke, vettel je na nedozvoljen nacin stekao prednost u pogledu pozicije, za vrijeme preticanja grosjeana...
vi mozete tipkati i sudije mogu biti blagonaklone... no kako se osjecaju na tisuce prevarenih ljudi koji su kupili kartu na trkalistu,kao i tisuce ljudi-navijaca,fanova u ovom sportu kada ovako spoznaju grubo namjestanje rezultata ...
kako se osjeca jedan vozac koji se bori svim svojim afinitetima uz pomoc tima-korektno i gleda kako ga neko na nedozvoljen nacin pretice potuno van s trkalista. nekim putanjama,gdje je bolid van bijele linije...
u ovom slucaju grubo povrijedivsi sportski kodex-vettel je s svojim bolidom na nedozvoljen nacin stekao prednost...
time je pokazao zapravo na kakav nacin zajedno s svojim timom ostvaruje rezultate...
ovim je za mene osobno pokazao da je O ... nula

vettel je svim svojim fanovima , navijacima-kao i ostaloj konkurenciji pokazao da se moze na sve po... bolje receno zaliti sampanjcem i bas ga briga...
hvala vettelu... mislim da ce ovaj sport od veceras izgubiti mnogo simpatizera,istinskih poklonika...
za mene osobno ostatak sezone vise nije ni bitan, niti cu ga gledati... prvi put nakon 32 godine...
neka ga gleda carly..on je za to i plačen...

ovo sam napisao kao istinski sportista, jos aktivni natjecatelj u karting sportu,kao covjek koji vodi karting scenu u regionu, organizujem vrlo priznate CUP utrke,kao i vlasnik kluba koji svake godine organizuje racing skolu za najmlađe polaznike u svijetu oktanskog race sporta...
ja sam mali... ali sada vidim FIA-vettel su za istinske poklonike ovoga sporta jos manji...
naravno obican smrtnik koji nije dio F1... treba da shvati da je ovo veliki biznis s notom sporta...
odoh ja u svoj servis , ako gdje ima na kalendaru ili sl..na zidu, poskidati slike ovih velikana F1...
imam i certifikat od strane CIK-FIA... i njega cu skinuti, osobno ga vratiti jeanu todtu na slijedecem sastanku u decembru...
hvala ti vettel...
vjerojatno si prijenos gledao na hayatu, gdje ona dva mamlaza do kraja utrke nisu skontali da je vettel vratio poziciju grosjeanu i opet ga pretekao naredni krug.

ovo ostalo iz tvog posta je višak jer današnja utrka je bila odlična, uz dosta preticanja, wheel-to-wheel vožnji, proboja sa začelja, iznenadnih odustajanja,sudara,uzbudljive završnice itd. odnosno svega onoga što gledatelji traže i što ih privlači
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

chuck, ne vidi se video koji si postavio, stavi link ako može...
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

...put u raj nije posut ružama...
delmusa
Navijam za: del racing bih

Post Postao/la delmusa »

istina za volju... je vratio poziciju, ali ne promatrate u potpunosti ugrozavanje idealne ili poslije trkače putanje...
ipak je to race i borba u stotinkama...
Da je to bio dojucerasnji grosjeana o kome se toliko nakaznjavalo... i da ga je grosjean samo malo dotakao kada mu je ovaj upao u idealnu putanju -vracajuci se na stazu??
ali badava dalje ... nije to bilo...
bio je vettel... bez odredbi sudaca o cinu koji je napravio...
nije dovoljno samo vratiti poziciju... to je nepisano pravilo i primjenjivalo se samo na šikanama,gdje su sudije jednostavno oprastale...
a sta ako se od tog momenta -i to bas zbog tog momenta- grosjeanu iscicalo jedno dugme na volanu zbog manevra da ga izbjegne... naglo kocenje-rubovanje gume i sl.. poslije toga debalans... poslije toga nema vise prikljucka i tempa...

da ste stariji-sjetili bi ste se da se u ovakvim momentima alain prost-sena-alesi...sekundarno poravnavali...
za volanom naravno... svakako nije sportski-pa su to sudije odmah kaznjavale...
kada budete jednom za volanom u race--- i osjetno nizeg ranga...shvatit cete koje su to nijanse i kako vam jedna ovakva budala moze upropastiti utrku i pripreme od 4 dana za istu...
vidjeli ste ono vettelovo reagovanje za vrijeme SC... e ono opravdavam vettelu... i dobro je reagovao...
posljedice bi bile katastrofalne da je udario...

edit
bas nesto razmisljam... mozda i donosim neku dozu nepotrebne negativne vibre prema tom vettelu...
ali gledam na mediju i uzivo...
gledao sam i uzivo na jednoj ovogodisnjoj utrci... zapravo on i nema nekih svojih navijaca...
interesantno je kako to sve funkcionise...
Zadnja izmjena: delmusa, dana/u 04 stu 2012, 20:52, ukupno mijenjano 1 put.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

delmusa je napisao/la:istina za volju... je vratio poziciju, ali ne promatrate u potpunosti ugrozavanje idealne ili poslije trkače putanje...
ipak je to race i borba u stotinkama...
Da je to bio dojucerasnji grosjeana o kome se toliko nakaznjavalo... i da ga je grosjean samo malo dotakao kada mu je ovaj upao u idealnu putanju -vracajuci se na stazu??
ali badava dalje ... nije to bilo...
bio je vettel... bez odredbi sudaca o cinu koji je napravio...
nije dovoljno samo vratiti poziciju... to je nepisano pravilo i primjenjivalo se samo na šikanama,gdje su sudije jednostavno oprastale...
a sta ako se od tog momenta -i to bas zbog tog momenta- grosjeanu iscicalo jedno dugme na volanu zbog manevra da ga izbjegne... naglo kocenje-rubovanje gume i sl.. poslije toga debalans... poslije toga nema vise prikljucka i tempa...

da ste stariji-sjetili bi ste se da se u ovakvim momentima alain prost-sena-alesi...sekundarno poravnavali...
za volanom naravno... svakako nije sportski-pa su to sudije odmah kaznjavale...
kada budete jednom za volanom u race--- i osjetno nizeg ranga...shvatit cete koje su to nijanse i kako vam jedna ovakva budala moze upropastiti utrku i pripreme od 4 dana za istu...
vidjeli ste ono vettelovo reagovanje za vrijeme SC... e ono opravdavam vettelu... i dobro je reagovao...
posljedice bi bile katastrofalne da je udario...
nije da želim provocirati (spominjem ovaj primjer čisto da pokažem kako ovakve sitnice nisu razlog zbog kojeg f1 gubi navijače, da sudije opraštaju vettelu, da je ustvari bezveze detalj), ali šta onda reći o tome što Alonso nije Kubici vratio poziciju u Silverstoneu 2010. sve se to isto moglo dogoditi, samo je još odbio vratiti poziciju i nastavio voziti kao da ništa nije bilo?

ove konstrukcije šta je ,da je itd. međutim nije. vettel je na kratko izašao izvan staze i grosjean je bio svjestan da je vettel tu, bukvalno se radilo o 20-ak centimetara na vrijeme od jedne desetinke, nije da je vettel totalno presjekao zavoj i bočno izletio pred grosjeana.
pravila su pravila, i taj jedan trenutak dok je vettel bio izvan staze je ostvarena prednost i vettel je vratio poziciju tako da što se toga tiče, ne vidim stvarno nikakav problem.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

mrd je napisao/la:ja sam baš danas mislio da će vettel svima da pokaže lekciju iz vožnje i da sa začelja stigne do podija. da se razumijemo mene je u već nekoliko navrata uvjerio da je dobar vozač, danas sam očekivao da svi ućute. do podija je stigao ali ni jedan kolosalni potez ja nisam vidio, nekako se previše stvari poklopilo i rezultat je takav kakav je. sa druge strane, ni alonso nije ništa bolje pokazao (odnosno vettel je daleko veći posao uradio danas a imao je teži zadatak).
Po meni je Alonso napravio puno veći posao, onakav potez pored Webbera ne bi očekivao ni od Hamiltona. Stisnuo je od samog starta i branio se kad je trebalo te do samog cilja potpuno zaslužen rezultat.

Vettel se daleko probio al ko je mogao ni sanjat da će bit 2 sc-a na stazi, 5 vozača ispred njega da se polupaju a Massa od kojeg se očekivalo najviše da ga zadrži baš u "pravom" trenutku se spinao. Znači Alonso nije imao nikakve pomoći a Vettel-a su propustili oni pod-redbullovi bolidi i Webber koji je ko kurva pozvan u boks prije nego je i stigo išta odgovorit na radio.
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Ćale od Lewisa je napisao/la: Po meni je Alonso napravio puno veći posao, onakav potez pored Webbera ne bi očekivao ni od Hamiltona. Stisnuo je od samog starta i branio se kad je trebalo te do samog cilja potpuno zaslužen rezultat.

Vettel se daleko probio al ko je mogao ni sanjat da će bit 2 sc-a na stazi, 5 vozača ispred njega da se polupaju a Massa od kojeg se očekivalo najviše da ga zadrži baš u "pravom" trenutku se spinao. Znači Alonso nije imao nikakve pomoći a Vettel-a su propustili oni pod-redbullovi bolidi i Webber koji je ko kurva pozvan u boks prije nego je i stigo išta odgovorit na radio.
haha, da je webber završio na podiju, imali bi opet ovako nešto:
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

ima vettel navijaca kako ne.. prakticki cijela njemacka ako nis drugo..
ja sam stekao bas suprotan dojam ove godine na monzi - bilo je iznenadjujuce puno plavih navijaca, plavih kapa, i plavih majica.. kupovalo se rekvizita u rbr satoru isto kao i u ostalim..

siguran sam da ne kupuju ljudi zbog webbera, niti zbog tima..

vettla jebe tim, tim koji nema navijaca i ogorcenost svih nas ostalih jer vozi nadmocni bolid i samara nase omiljene..

delmusa pretjerao si malo oko tog pretjecanja izvan staze, dobro su spomenuli na bbc - koja bijela crta da se gleda kad su 2.. naravno kao sala, al poanta je na mjestu jer je staza toliko retardirana da je to strasno.. upravo u tom djelu gdje se to dogodilo nema nikakvog razloga za takvim umjetnim skracivanjem staze, vec bi bilo kudikamo bolje da je staza do ograde..

neposteno stjecanje prednosti (izlazenjem ili sjecenjem staze) se kaznjava ukoliko vozac ne vrati poziciju.. i to je skroz oke.. ne vidim razlog zasto bi se kaznjavalo, jer ceste su situacije kada vozac nenamjerno izadje previse van il recimo presjece jer je ovaj pored kasno zatvorio vrata pa da se izbjegne kontakt.. vratis poziciju i idemo dalje..

ovo sto pises o naglom kocenju, mucenju gume je jos veci nonsens, jer onda se ne bi nitko ni branio ni kasno kocio jer bi se debalansirao za nastavak utrke kad ga netko napada.. nema smisla..
Po meni je Alonso napravio puno veći posao, onakav potez pored Webbera ne bi očekivao ni od Hamiltona. Stisnuo je od samog starta i branio se kad je trebalo te do samog cilja potpuno zaslužen rezultat.
slazem se.. potez vrhunski i agresivan.. skoro netipicno za alonsa, meni je u zadnjih nekoliko utrka jako narasto..
a jos mi je mocniji bio zavrsetak utrke gdje se drzao, cak bjezao ovima iza s otvorenim krilima, i + lovio jos kimija..
koliko god je s pocetka izgledala vrlo teska misija za ikakve znacajnije bodove, pogotovo nakon neplaniranog ponovnog ulaska u box, toliko se poslije cijela utrka odvijala njemu u korist.. a najvise panj massa kad se usro webbera i spinao se.. ne kazem da je massa ista kriv, vec situacija..

al ovo za webbera ne stoji nikako.. pa normalno da ce ga pustit.. pozvat ga u box il zamjenit pozicije na stazi - isto vrag..
kao i za tr.. ne kuzim sto vas to odjednom toliko bode i boli.. pa to je toliko ocekivano.. isto kao sto su prije tr pustali ferrari kad je trebalo..
kao da su te situacije tek od jucer i kao da se prije nisu dogadjale takve stvari..
rFactor F1 HR server Info
slika
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

TR i RBRnisu isti tim i naravno da nije fer na onakav očit način propuštati vozača iz drugog tima. Šta bi rekao da je primjerice na kraju Kimi propustio Alonsa?
Očekujem u najmanju ruku značajnu financijsku kaznu za TR jer ono je bila sramota svjetskih razmjera, čisto namještanje rezultata od strane drugog tima.

Ferrari i Sauber isto tako blisko surađuju pa nisi mogao vidjeti da Perez propušta Alonsa, dapače.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Sanel je napisao/la:TR i RBRnisu isti tim i naravno da nije fer na onakav očit način propuštati vozača iz drugog tima. Šta bi rekao da je primjerice na kraju Kimi propustio Alonsa?
Očekujem u najmanju ruku značajnu financijsku kaznu za TR jer ono je bila sramota svjetskih razmjera, čisto namještanje rezultata od strane drugog tima.

Ferrari i Sauber isto tako blisko surađuju pa nisi mogao vidjeti da Perez propušta Alonsa, dapače.
šta se sad svi pravimo englezi. jasno je kao dan da je torro rosso u vlasništvu red bull-a, po pobogu torro rosso na talijanskom znači isto što i red bull na engleskom. ovo je problem FIA-e a ne red bull-a.
stvar je u tom što nitko ne može dokazati da je netko nekoga pustio zbog naređenja. red bull koristi sve što može, kao što je prije ferrari sa sauberom to radio.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

vidc je napisao/la:
Sanel je napisao/la:TR i RBRnisu isti tim i naravno da nije fer na onakav očit način propuštati vozača iz drugog tima. Šta bi rekao da je primjerice na kraju Kimi propustio Alonsa?

šta se sad svi pravimo englezi. jasno je kao dan da je torro rosso u vlasništvu red bull-a, po pobogu torro rosso na talijanskom znači isto što i red bull na engleskom. ovo je problem FIA-e a ne red bull-a.
stvar je u tom što nitko ne može dokazati da je netko nekoga pustio zbog naređenja. red bull koristi sve što može, kao što je prije ferrari sa sauberom to radio.
A gdje je to Sauber pustio Ferrari :?:
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

u jerezu 1997. sauber je jako dugo zadržavao villeneuva dok je schumachera pustio. nije baš puštanje kao ovdje za poziciju, ali svejedno vidjelo se za koga su vozili vozači saubera.
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

najbolje da ditrich kupi još koju momčad pa će im bit još lakše! treba ih kaznit jer niti sauber pomaže ferrariju niti mercedes mclarenu ili caterham lotusu! to je sramota za ovaj sport!!!
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Pa naravno da su ga pustili...svi smo vidjeli kak je Alguersuari završil prošle sezone dok je onaj mrtvac vikal na njega.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

deda je napisao/la:najbolje da ditrich kupi još koju momčad pa će im bit još lakše! treba ih kaznit jer niti sauber pomaže ferrariju niti mercedes mclarenu ili caterham lotusu! to je sramota za ovaj sport!!!
Upravo tako,nek kupi sve ove male momčadi i bit će super jer to je normalno pošto im je isti vlasnik kao što to ovdje neki kažu
Ja sam za diskvalifikaciju TR jer nijedan tim ne smije imati više od 2 bolida a RB ima 4 bolida
...put u raj nije posut ružama...
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

vidc je napisao/la:u jerezu 1997. sauber je jako dugo zadržavao villeneuva dok je schumachera pustio. nije baš puštanje kao ovdje za poziciju, ali svejedno vidjelo se za koga su vozili vozači saubera.
Ja ne znam šta je tvojoj glavi ali nešto je očito trulo. Pa naravno da će ga propustiti i da se neće toliko trgati za poziciju,to je bilo za očekivati ali damu se sto metara do njega ovaj onako makne igotovo stane to je onošta je smiješno. I Massa recimo propusti Alonsa (iako isti tim) ali ostane ako ništa drugo na svojoj trkaćoj putanji i time makar trunčicu zasmeta Alonsu, a ovaj TR je posle onog zavoja imao dugačak pravac ispred sebe gdje ga jemogao kudikamo manje primjetno propustiti. Čak ga ni Webber koji je sa njim u timu nije propustio pola kruga nego je onda otišao u boks i sve pet.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Sanel je napisao/la:
vidc je napisao/la:u jerezu 1997. sauber je jako dugo zadržavao villeneuva dok je schumachera pustio. nije baš puštanje kao ovdje za poziciju, ali svejedno vidjelo se za koga su vozili vozači saubera.
Ja ne znam šta je tvojoj glavi ali nešto je očito trulo. Pa naravno da će ga propustiti i da se neće toliko trgati za poziciju,to je bilo za očekivati ali damu se sto metara do njega ovaj onako makne igotovo stane to je onošta je smiješno. I Massa recimo propusti Alonsa (iako isti tim) ali ostane ako ništa drugo na svojoj trkaćoj putanji i time makar trunčicu zasmeta Alonsu, a ovaj TR je posle onog zavoja imao dugačak pravac ispred sebe gdje ga jemogao kudikamo manje primjetno propustiti. Čak ga ni Webber koji je sa njim u timu nije propustio pola kruga nego je onda otišao u boks i sve pet.
ne znam u čemu je problem? ključna stvar je da su ovi iz TR pustili vettela, sad da li je to izgledalo lijepo i da li su se trudili zamaskirati ili ne, nije uopće bitno. ionako smo svi znali da će ga pustit, sumnjam da je itko bio iznenađen.

ako ćemo bit picajzle, ne radi se o 100 metara nego se vergne maknuo u stranu i pustio vettela da prođe na kočenju za hairpin. to što massa trunčicu zasmeta alonsu, to je ferrarijev problem. ja mu ne bih dozvolio ni tu trunčicu :biggrin:
Odgovori