Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Igor18 je napisao/la:
Kad su počeli rad na bolidu sigurno nisu imali novca (kolko bi trebalo), sudbina ekipe bila je neizvjesna. Mercedes je ušao tek krajem prosinca a tada je bolid praktički bio završen. Baza ili možda čak 80-90 % bolida bili su završeni budući da je se na bolidu počelo radilti već prije kraja sezone. I to bez sredstava Mercedesa, a siguran sam da Brown GP nije imao niti približna sredstva kao Ferrari, RB ili McLaren. Mislim da tu leži dosta odgovora na pitanje "slabe" predstave u 2010. Tokom sezone uz sredstva Mercedesa pokušalo se spasiti što se spasiti da, neko kompenzacije, dodatci, pretakanje iz šupljeg u prazno. Jednostavno na bazu koja nije bila dobra, odnosno bila je onakva kakva su sredstva u tom trenutku bila na raspolaganju nije se moglo pokrpat da bi se konkuriralo najboljim momčadima.

Ne znam koliki buđet ima Mercedes (u odnosu na ostale 3 ekipe) ali sigurno će imati više sredstava na raspolaganju u odnosu na prošlu sezonu.
I ja sam napisao da su na početku imali manje novca, takođe otpustili su i tokom 2009 dosta osoblja kako bi smanjili roškove i adaptirali se na politiku smanjenja troškova i resursa u F1. Ali ipak taj bolid je bio veći dio sezone-2009 najbolji, dok su radili na njemu, takođe svi timovi su morali u 2009 da riješe problem dvostrukog difuzora a Brawn to nije morao da radi. Mercedes ni u jednoj utrci nije bio u prilici 2010 da se bori u kvalifikacijama ili u utrci za pobjedu to je razočaravajuće za ekipu koja je sezonu prije osvojila oba naslova, pravila se nisu drastično mjenjala između 2009-2010 kao recimo 2008-2009. ;)
Mislim da ne treba praviti paralelu između Brawna i Schumachera u Ferrari i Brawna i Schumachera sad u Mercedesu, sad su neka druga vremena u F1 i sada će Brawnu i Schumacheru biti mnogo teže da ostvare ono što su ostvarili sa Ferrari-jem, sada je mnogo veća konkurencija što se tiče timova, vozača, pravila im isto tako ne idu na ruku (nema testiranja)......
Da me neko ne shvati pogrešno nemam ja ništa protiv Mercedesa i mislim da će ove godine biti bolji nego prošle i kao što sam prije napisao ja im u startu dajem iste šanse da imaju najbolji bolid kao i Ferrari-ju, Red Bull-u i McLaren-u. ;)
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Imal je Nico priliku da se bori za pobjedu, vodil je onu kišnu utrku di je to bilo, kina mislim..
Michael is faster than you!!
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

u kini da al je izletio pa dok se vracao na pistu vec mu je button na ravnini bio u mjenjacu ..
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Igor18 je napisao/la:Imal je Nico priliku da se bori za pobjedu, vodil je onu kišnu utrku di je to bilo, kina mislim..
Ja govorim o brzini bolida ;) a ne o spletu sretnih okolnosti, vodio je i 2007 na Nürburgringu Markus Winkelhock u Spyker-u. :biggrin:
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:Imal je Nico priliku da se bori za pobjedu, vodil je onu kišnu utrku di je to bilo, kina mislim..
Ja govorim o brzini bolida ;) a ne o spletu sretnih okolnosti, vodio je i 2007 na Nürburgringu Markus Winkelhock u Spyker-u. :biggrin:
Istina, i falilo mu je malo sreće :D :smijeh:
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

evo još jednog filmića od lika koji je dobil 1 utrku u kerpenu u gokartima ispred schumachera - malo da dobijemo dojam, kakve su to brzine :biggrin: i skim se to deda mora boriti na stazi.

Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
shumy forever
Navijam za: Michael Schumacher

Post Postao/la shumy forever »

Evo ja sam novi na forumu i veliki sam fan MS-a. Znamo da prošla sezona nije bila dobra za njega brojne su bile i kritike na račun njega odjednom ne vozi dobro i svi ga pljuju ne volim to jer formulu i pratim zbog njega kao dijete kad sam prvi put gledao formulu zavolio sam ga kao vozaća i nadam se da će ove godine s boljim bolidom pokazati tko je pravi šampion.jer je i ove sezone kad su svi pljuvali po njemu sve to podnio kao šampion.Ubzo su i testiranja bolida pa ćemo vidjet kako su napredovali. naprijed MS i pokaži tko je najbolji
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Pozdrav kolega shumy forever!! jačaju se snage prije izbora :lol: Ovoj godini se definitivno ne možemo nego moramo nadati poboljšanju konstantnosti po kojoj je schumacher i postao ono što jest u svijetu njegovog sporta, tako da vjerujem da će baš u odnosu na timskog kolegu biti tu, u njegovom ritmu brzine - sad dali on još uvijek ima snage da preokrene stvari u svoju korist, vrijeme će pokazati i tu se za sad ne bi štel mešati! ali da svi koji za njega navijamo očekujemo bolje rezultate to sigurno - on je borac.

EDIT: javil se i bivši race ingineer(trkači inžinjer) iz benetton ere Pat symonds: “Firstly, I have to say I was very surprised,” he revealed. “When it was announced that he was coming back, I absolutely thought he’d be racing at the front. I have so much respect for that guy; he’s a wonderful driver, he’s a wonderful person to be honest and I really, really was rooting for him last year and I really felt for him when it didn’t go as well as we all hoped it would.
“Will he get back [to his best]? I don’t know. One of the things I know about Michael from working with him is that he can adapt his driving style to any car – those who remember that classic race in ’94 in Barcelona when he was stuck in fifth gear will appreciate just how good he is at adapting – so to say the car didn’t suit him I find a little bit difficult to believe, because I think he would have adapted to it very quickly.
“One can say that at the end of the year he was more competitive than at the beginning and I think that’s true, but he didn’t quite do what I expected so I’m not so sure it’s still there. I think he’s found a good rival in Nico [Rosberg – team-mate] and I think he’s going to have to work very hard. I hope, hope, hope that he does it this year, because I really believe he deserves it – he is one of the greatest champions our sport has ever had, and I really want to see him leave on top again.”

Govori da je bio jako iznenađen dok je čuo da se schumacher vraća i da je vjrovao da će se odmah boriti naprijed. kaže da je on veliki šampion i velik vozač i da jednostavno nije mogao vjerovati da se zbog auta i guma nije uspio prilagoditi na bolid točnije svoj vozački stil. kaže da je schumacher bio poznat po tome da se mogao prilagoditi bolidu u bilo kojim uvjetima i sjeća se barcelone iz 94 kad mu je zaglavio mjenjač u petoj brzini, pa kako je uspio prilagoditi vozački stil u tim uvjetima. tako da je zbog prošlogodišnje forme malo zabrinut, ali se jako, jako nada da će mu ove godine krenuti na bolje i da će se pridružiti vodećima i biti u boljem položaju u odnosu na timskog kolegu koji je izgleda veliki izazov za schumachera.

link na članak i interview sa pat symondsom - ono o schumacheru je u drugom djelu članka.

svi se nadamo [-o<
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

Prost: Nemoguće je da Schumacher ponovno pobjeđuje
http://gol.hr/clanak/rubrika/automoto/p ... dzuje.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Moguce je moguce budete vidjeli i ti i lauda i hakkinen i DC i Hill svi budete vi vidjeli
ja se bar nadam :D
slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Driver simulators make Schumacher sick - report
Date 2011-01-25
By Motorsport.com/GMM

Michael Schumacher's inability to work in a driver simulator hindered his preparation for grands prix in 2010.

That is the claim of a source close to the Mercedes driver, who told the Dutch website f1today.nl that Schumacher does not spend time in simulators because ever since a motorcycle fall in 2009 they have caused him to suffer from motion sickness.

On the other hand, the 42-year-old's teammate Nico Rosberg - who scored 70 more points than his famous cohort last season - is reportedly renowned for the time he has spent in simulators during his career.

"Nico spends a lot of time in the simulator preparing the car for the Grand Prix weekends," said the Mercedes source.

The source added that while Rosberg's setup work is "largely done" by the time of the first session on Friday morning, "Michael begins with a basic setting".

"This is one of quite a few very good reasons why Schumacher was sometimes at a disadvantage to Rosberg," added the source.

However, late last year Mercedes team boss Ross Brawn said he thinks Schumacher would have been more competitive in 2010 if Mercedes had a truly "top" driver simulator.

He said a new simulator is "currently under construction" at Brackley, but "it won't be fully operational before 2012".
slikaslikaslika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Smiruju se tenzije iz mercedesovog tabora o schumacherovoj "morskoj bolesti"link na bbc stranicu!
Naime, schumacher ima određenih problema, ali je uspio sa njegovim inženjerima doći do optimalne uporabe simulatora. kažu da to nije ništa čudno, da se takvi problemi pojavljuju u svim vrstama zanimanja kao što su vojska, zrakoplovstvo i naravno trkaćim serijama.
Znači schumacher nešto malo manje u komadu provodi vremena u simulatoru, ja predpostavljam sa nekim pauzama, ali na kraju dođe na isto ;)
ivan599
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivan599 »

Vleki je napisao/la:Smiruju se tenzije iz mercedesovog tabora o schumacherovoj "morskoj bolesti"link na bbc stranicu!
Naime, schumacher ima određenih problema, ali je uspio sa njegovim inženjerima doći do optimalne uporabe simulatora. kažu da to nije ništa čudno, da se takvi problemi pojavljuju u svim vrstama zanimanja kao što su vojska, zrakoplovstvo i naravno trkaćim serijama.
Znači schumacher nešto malo manje u komadu provodi vremena u simulatoru, ja predpostavljam sa nekim pauzama, ali na kraju dođe na isto ;)

Čovjek voli pravi stroj u rukama a ne similatore i odmah mu je loše kad mora u simulatoru radit :P
slika
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

oce to s godinama :P
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

ha, ha, ha.......... schumacher i hakkinen u svojim mladim danima na europskom prvenstvu u liedolsheimu u njemačkoj!

Po mojoj računici schumacher sa 17 godina i hakkinen sa 18. vrlo brzo su se susretali u svojim karijerama i vjerojatno već onda bili jaki rivali.

Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

klima je napisao/la: Sudeci po Shumijevoj DDR-ovskoj frizuri 80-te...
da to je 86. piše na youtubu pa sam zaboravil staviti ;)
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Schumacher: I can win eighth title

By Jonathan Noble
Thursday, January 27th 2011, 11:47 GMT

Michael Schumacher remains convinced that he will add an eighth world championship title to his name - despite his Formula 1 comeback having proved difficult at times last year.

The German returned to grand prix racing last season after a three-year absence, but his dreams of finding his way back to the winners' circle fell flat as he took time to get back up to speed and found himself struggling with Bridgestone's tyre characteristics.

However, with Schumacher having shown signs of progress towards the end of 2010, and Mercedes GP confident about the technical package it has put in place for this year, Schumacher has been left with high hopes that he can finally deliver.

In an exclusive interview with this month's F1 Racing, Schumacher said that he had no doubts about what was possible over the remaining two years of his contract.

When asked if he expected to be world champion in 2011, he said: "Absolutely. Look, we have a three-year project. Very clearly right now, we are not where we want to be. We've put a lot of effort into coming back and are optimistic we have a chance.

"But in the history of Formula 1, when does it ever happen that you come back straightaway from this level to win in just one year? Very rarely.

"So I'm sure we can fight for wins this year and we might be able to fight for the championship. I hope so. I'm here on a mission and I want to succeed. I want to perform and I'm going to put 100 per cent into it. And if that's not the case in 2011, then we will have to do it in the final year."

Mercedes GP will unveil its new W02 on the first day of the Valencia F1 test next Tuesday.
slika
slikaslikaslika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Lijepo je čuti michaela u relativno optimističnom tonu. nadam se samo da ovaj interview nije napravljen odmah poslije simulatora :lol:
šalu na stranu, evo neke naznake kako bi mogao izgledati movi merđo - mgp w02
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

shumy forever

evo i joŠ koji dan do testiranja bolida ne mogu više doćekati da vidim kako su napredovali marcedes i MS. Pročitao sam da je MS optimistićan
i najavljuje pobjede uglavnom zagrizao je za pobjede čvrsto i nema odustajanja i umirovljenja kako su se dušmani nadali. Pozdrav svima koji vole MS-a i navijaju za njega kao i ja.
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Dodi_napalm »

Never give up, never surrender!!!

To je stav!!!
GO GO GO !!!
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

ivan599 je napisao/la:
Vleki je napisao/la:Smiruju se tenzije iz mercedesovog tabora o schumacherovoj "morskoj bolesti"link na bbc stranicu!

Čovjek voli pravi stroj u rukama a ne similatore i odmah mu je loše kad mora u simulatoru radit :P

Stara škola!

Pa nadam se i ja da će ove sezone Schumacher učestvovati u borbi za naslov jer ne priliči njemu da se vuče po sredini poretka.
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

shumy forever

Ako on kaže da je bolid dobar onda je to to ali vidjet ćemo utorak kakav je.
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

shumy forever je napisao/la:Ako on kaže da je bolid dobar onda je to to ali vidjet ćemo utorak kakav je.

pa kako bi izgledalo da vec sad pljuje po bolidu,normalno da ce reci da je dobar iako nije ;)
Alonsista hasta la muerte..
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Alonso-champ je napisao/la:
shumy forever je napisao/la:Ako on kaže da je bolid dobar onda je to to ali vidjet ćemo utorak kakav je.

pa kako bi izgledalo da vec sad pljuje po bolidu,normalno da ce reci da je dobar iako nije ;)
Daj mi molim te reci kakav će onda biti novi McLaren. Vidim da imaš čarobnu kuglu, pa me zanima.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Odgovori