I ja sam napisao da su na početku imali manje novca, takođe otpustili su i tokom 2009 dosta osoblja kako bi smanjili roškove i adaptirali se na politiku smanjenja troškova i resursa u F1. Ali ipak taj bolid je bio veći dio sezone-2009 najbolji, dok su radili na njemu, takođe svi timovi su morali u 2009 da riješe problem dvostrukog difuzora a Brawn to nije morao da radi. Mercedes ni u jednoj utrci nije bio u prilici 2010 da se bori u kvalifikacijama ili u utrci za pobjedu to je razočaravajuće za ekipu koja je sezonu prije osvojila oba naslova, pravila se nisu drastično mjenjala između 2009-2010 kao recimo 2008-2009.Igor18 je napisao/la:
Kad su počeli rad na bolidu sigurno nisu imali novca (kolko bi trebalo), sudbina ekipe bila je neizvjesna. Mercedes je ušao tek krajem prosinca a tada je bolid praktički bio završen. Baza ili možda čak 80-90 % bolida bili su završeni budući da je se na bolidu počelo radilti već prije kraja sezone. I to bez sredstava Mercedesa, a siguran sam da Brown GP nije imao niti približna sredstva kao Ferrari, RB ili McLaren. Mislim da tu leži dosta odgovora na pitanje "slabe" predstave u 2010. Tokom sezone uz sredstva Mercedesa pokušalo se spasiti što se spasiti da, neko kompenzacije, dodatci, pretakanje iz šupljeg u prazno. Jednostavno na bazu koja nije bila dobra, odnosno bila je onakva kakva su sredstva u tom trenutku bila na raspolaganju nije se moglo pokrpat da bi se konkuriralo najboljim momčadima.
Ne znam koliki buđet ima Mercedes (u odnosu na ostale 3 ekipe) ali sigurno će imati više sredstava na raspolaganju u odnosu na prošlu sezonu.

Mislim da ne treba praviti paralelu između Brawna i Schumachera u Ferrari i Brawna i Schumachera sad u Mercedesu, sad su neka druga vremena u F1 i sada će Brawnu i Schumacheru biti mnogo teže da ostvare ono što su ostvarili sa Ferrari-jem, sada je mnogo veća konkurencija što se tiče timova, vozača, pravila im isto tako ne idu na ruku (nema testiranja)......
Da me neko ne shvati pogrešno nemam ja ništa protiv Mercedesa i mislim da će ove godine biti bolji nego prošle i kao što sam prije napisao ja im u startu dajem iste šanse da imaju najbolji bolid kao i Ferrari-ju, Red Bull-u i McLaren-u.