izvor espnf1.comRaikkonen wants explanation from Ferrari on strategy:
Kimi Raikkonen admits he wants an explanation from Ferrari on its pit stop strategy after he finished behind team-mate Fernando Alonso in Spain.
Alonso passed Raikkonen on fresher tyres in the closing stages in Spain on the back of a three-stop strategy, having earlier pitted before the Finn despite running behind Raikkonen on the road. Usually priority is given to the man running first, and at the end of the race Raikkonen asked on the radio "who made these calls?" complaining that he was receiving "second choice", and also walked away from TV interviews when asked about the strategy. Raikkonen admits he was confused by Ferrari's decision-making.
"No, but obviously I want to clear up a few things and that's all," he said when asked if he feels like Ferrari's number two driver. "Obviously there was not much between it, I ran out of tyres a little bit in that lap or two. We still finished far away from the others or where we want to be, so it did not make much difference, two or three stop.
Raikkonen feels he could have avoided being lapped by the Mercedes pair had the strategy been different, but thinks that should not mask the fact Ferrari has a lot of work to do.
"We are still sixth and seventh, one lap down. [A better strategy] could have probably kept myself in the lap but that doesn't change the fact that we are far away from where we want to be. I was just fighting with the car for the whole race. Overall I think we finished where our speed is among the teams."
Raikkonen insists no-one at Ferrari is happy with its current position in the pecking order and is convinced the team will work hard to get back into podium contention.
"It's disappointing for Ferrari but there was some good points from the weekend compared to the last weeks. We are not happy where we are as a team and we know we have a lot of work to do to catch up. In the future we know the areas where we are lacking, but it's not easy to catch up on each thing in F1.
"Other teams are pushing forward as well and there aren't many stupid people in this sport so it's about improving the small things and big things and hopefully we will get there."
Kimi Raikkonen [#7]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Domi
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Re: Kimi Raikkonen
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
- Domi
- Profesionalni vozač
I još jedan izgubljeni slobodni trening, i to važan 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Domi
- Profesionalni vozač
Kimi Raikkonen might not be able to start race due to stomach problems. The Finn was not at the track parade.

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
bolid je na gridu i on u njemu...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
- Cuky
- Moderator
izgleda da ga je pogodio Chilton i probio mu gumu pa je zato ponovno išao u boks

- Domi
- Profesionalni vozač
Kakva šteta, ode podij 

- speedy56
- Legenda
Baš mu je ovo super leglo nakon Španjolske
Bio je dobar danas, nije bio ništa puno brži, odn. sporiji od Alonsa, ali je imao poziciju na stazi radi odličnog starta.
A ova 2 lapsusa s Chiltonom i Magnussenom su se desila njemu ove godine i valjda nikom više idučih 10

Bio je dobar danas, nije bio ništa puno brži, odn. sporiji od Alonsa, ali je imao poziciju na stazi radi odličnog starta.
A ova 2 lapsusa s Chiltonom i Magnussenom su se desila njemu ove godine i valjda nikom više idučih 10

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
Simpatičan je meni bio Kimi do ove sezone, ali čini se da ga pomalo izbacuje iz takta Alonso. Onako kao silejdžija pokušati preći Estebana i upropastiti bodove i sebi i njemu... to od njega stvarno nisam očekivao. Kad sam vidio počeo sam se smijati i prvo šta mi prošlo kroz glavu je kako je glup, što ne znači da stvarno jeste. Hahahaha, još uvijek ne vjerujem 

...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
U monacu ak prolazis, prolazis kao siledzija, stoga lajk za pokusaj...Sanel je napisao/la:Simpatičan je meni bio Kimi do ove sezone, ali čini se da ga pomalo izbacuje iz takta Alonso. Onako kao silejdžija pokušati preći Estebana i upropastiti bodove i sebi i njemu... to od njega stvarno nisam očekivao. Kad sam vidio počeo sam se smijati i prvo šta mi prošlo kroz glavu je kako je glup, što ne znači da stvarno jeste. Hahahaha, još uvijek ne vjerujem
McLaren u <3
- speedy56
- Legenda
A kaj je drugo mogao? Tak se vozit iza njega cijelu utrku? Nije imao ništ za izgubit i bacal se na glavu, svi bi to u njegovoj sitauciji napravili (ak ništa drugo malo me podsjetio na Checa prople godine
)

- Cuky
- Moderator
nije bio Gutierrez nego Magnussen...ali nije mu ni ovaj baš pustio mjesta, kao što je npr. Ericsson vidio da mu Sutil ulazi i pobrinuo se da oboje uspiju proć

- speedy56
- Legenda
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
kao sto rekoh vec u 2 teme, one gume u levsu su totalna glupost, zasto su tamo? ionako je to najsporiji zavoj i jos je ona ograda?

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
nije imo kaj za izgubit, utrka mu je uništena onog trenutka kad je morao po SC-om u box...
a na neki način sam navijao da (ne nužno on) ali neko od prvih 9. kresne u ogradu da Marussia uzme napokon bodove
a na neki način sam navijao da (ne nužno on) ali neko od prvih 9. kresne u ogradu da Marussia uzme napokon bodove

Michael is faster than you!!
- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Kazu sad na Sky-u da mu je ovo 200 GP ako sam dobro cuo.
Cestitam Kimi, lijepa brojka.
Cestitam Kimi, lijepa brojka.
I like to race, not to do laps alone.
- pinkdpanter
- Rezervni vozač
- Navijam za: kimi raikkonen
šta mu bi u Q3, kaj opet nekaj s bolidom
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
napravio je flat spot na gumipinkdpanter je napisao/la:šta mu bi u Q3, kaj opet nekaj s bolidom

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Domi
- Profesionalni vozač

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
- speedy56
- Legenda
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Ma u redu je, vidiš da je brzo izašo iz bolida i da hoda

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- speedy56
- Legenda
First thing Kimi sayd in the radio was "Is Felipe alright?"
Zbilja lijepo od njega

Zanimljivo kad ga pitaju novinari o tome kako je uništio kvalifikacije jedno 5 vozačima (Japan 2012.) jednostavno odgovori "I dont care about other drivers", ali kad se desi neki ozbiljni incindent pokaže da je i on čovjek