Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: FERRARI

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la nikolaa »

Izvinite, malo se vracam na polemiku od prije.Pricali smo o ostecenju Buttonovog i Alonsovog bolida u prvoj sikani nakon starta.

Button je pretrpio ostecenje straznjeg krila ( na lijevom vertikalnom stubu krila ) , a u pitanju je nedostatak zastitnog sloja farbe na tom krilu poslije dodira. ( izvor: slika sa formula1.com / rewiew / ).

Alonso pretrpio ostecenje nosa koje se moglo vidjeti u vidu dodatnog otvora pored onog standardnog na samom kraju nosa.
FORZA FERRARI!!!
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Ako se ne varam to bi ta slika morala biti. A tu se baš i ne vidi da li je samo zadnje krilo malo oštećeno, isto tako je mogao i difuzor biti oštećen, malo ali ipak dovoljno da Button ne bude u zavojima toliko brz koliko bi on to htio.
slika
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Evo vam bolja slika, vidi se da je krilo dosta oštećeno...
slika
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Pa ne bih baš rekao da je dosta oštećeno. Dio jedne od ploča je otpao, tako da ne bih baš rekao da je nešto utjecalo na aerodinamiku. Na strukturu krila sigurno jeste i vjerovatno je postojala mogućnost da se desi nešto kao Kimiju u Hockenheimu ili Ralfu u Mađarskoj. Ali ako se krilo nije polomilo ili otpalo nije ni imalo utjecaja na performanse.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

One and only je napisao/la:Pa ne bih baš rekao da je dosta oštećeno. Dio jedne od ploča je otpao, tako da ne bih baš rekao da je nešto utjecalo na aerodinamiku. Na strukturu krila sigurno jeste i vjerovatno je postojala mogućnost da se desi nešto kao Kimiju u Hockenheimu ili Ralfu u Mađarskoj. Ali ako se krilo nije polomilo ili otpalo nije ni imalo utjecaja na performanse.
Možda nije imalo puno utjecaja na aerodinamiku, ali vidi se da fali pošteni komad krila...Krila nisu bezveze takva kakva jesu. A ona Alonsova
rupa isto tako nije imala prevelikog utjecaja. Možda je stvarala malo više draga jedino...
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

King iCool je napisao/la:Ako se ne varam to bi ta slika morala biti. A tu se baš i ne vidi da li je samo zadnje krilo malo oštećeno, isto tako je mogao i difuzor biti oštećen, malo ali ipak dovoljno da Button ne bude u zavojima toliko brz koliko bi on to htio.
[ [url=http://img641.imageshack.us/img641/9929/10140184.jpg] ][/url]
Alonso je njega i zakacio po rubu krila i onda je cijela ploca otpala.Na Ferrari-ju je inace nos prilicno visok, a uz to duzi od prednjeg krila tako da Buttonov difuzor nije taknut.

Ovo ostecenje nije moglo prouzrociti nikakav pad performansi.Mogla se samo desiti havarija straznjeg krila, medjutim nije se desilo jer je samo povrsinski sloj otpao, dok je struktura krila ostala i dalje kakva je bila.

A da je ovo ostecenje imalo utjecalo na performanse, prvi Button bi to izjavio, medjutim ostecenje je bilo prilicno malo te ono nije imalo nikakvog utjecaja na bolid.
Inace ova bijela podloga je u sustini krilo, dok preko toga ide zastitni sloj i onda boja.Srecom, ponavljam, krilo nije pretrpilo veliko ostecenje te opasnost od puknuca nije postojala.

Alonsova rupa je stvarala malo veci drag, kao i kvarila zracne struje ( jer je to pocetni dio bolida ), ali kao sto sam naveo, priroda Monze je takva da to nije imalo ogroman utjecaj. ( pr. u Barceloni bi ovo ostecenje bilo prilicno ozbiljno jer je to tehnicki jako zahtjevna staza i mala sitnica na aerodinamici pravi zaostatak jer je puno promjena polozaja bolida )..
FORZA FERRARI!!!
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Arai je napisao/la:
One and only je napisao/la:Pa ne bih baš rekao da je dosta oštećeno. Dio jedne od ploča je otpao, tako da ne bih baš rekao da je nešto utjecalo na aerodinamiku. Na strukturu krila sigurno jeste i vjerovatno je postojala mogućnost da se desi nešto kao Kimiju u Hockenheimu ili Ralfu u Mađarskoj. Ali ako se krilo nije polomilo ili otpalo nije ni imalo utjecaja na performanse.
Možda nije imalo puno utjecaja na aerodinamiku, ali vidi se da fali pošteni komad krila...Krila nisu bezveze takva kakva jesu. A ona Alonsova
rupa isto tako nije imala prevelikog utjecaja. Možda je stvarala malo više draga jedino...
Takva su da bi imala dovoljno jaku strukturu da izdrže naprezanja. Svakako je postojao povećan rizik da se krilo ošteti još više od naprezanja, ali nasreću izdržalo je (da se odvalilo na 300+ na sat bilo bi veselo Buttonu). Alonsovo oštećenje na nosu također ne vjerujem da je imalo utjecaja na aerodinamiku, ali za razliku od Buttona kod Alonsa nije postojao ni neki sigurnosni rizik, jer je nos bolida strukturno sigurno mnogo čvršći od stražnjeg krila.
A s obzirom kako su njih dvojica ostatak grida s lakoćom ostavili daleko iza sebe (osim Masse na mekšim gumama) sasvim je sigurno da im ova oštećenja nisu utjecala na brzinu. Možda jedino Buttonu mali osjećaj nelagode.
slika

Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

One and only je napisao/la:
Arai je napisao/la:
Takva su da bi imala dovoljno jaku strukturu da izdrže naprezanja. Svakako je postojao povećan rizik da se krilo ošteti još više od naprezanja, ali nasreću izdržalo je (da se odvalilo na 300+ na sat bilo bi veselo Buttonu). Alonsovo oštećenje na nosu također ne vjerujem da je imalo utjecaja na aerodinamiku, ali za razliku od Buttona kod Alonsa nije postojao ni neki sigurnosni rizik, jer je nos bolida strukturno sigurno mnogo čvršći od stražnjeg krila.
A s obzirom kako su njih dvojica ostatak grida s lakoćom ostavili daleko iza sebe (osim Masse na mekšim gumama) sasvim je sigurno da im ova oštećenja nisu utjecala na brzinu. Možda jedino Buttonu mali osjećaj nelagode.
Evo što o tome svemu kažu...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gM0mFYPz ... re=channel[/youtube]
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Coulthard je otprilike rekao pravu stvar. To je dio koji ne stvara downforce i praktički nalazi se na samom kraju bolida. Mislim da je novinar malo htio ispasti "pametan". Da je to oštećenje bilo nešto značajno sam bi Button to naglasio.
I ne znam što više ne hvalite odličnu vožnju Buttona, a manje pričate o oštećenjima. Nismo ga odavno vidjeli u borbi za pobjedu.
slika

gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

McLaren car updates: Launch to Hungary - svaka čast ekipi koja je napravila ovaj detaljni prikaz razvoja bolida. :thumbup:
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Nema odmora dok traje obnova! :)

slika
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Fensi šmensi prednje krilo .) .
slika

Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Not bad, not bad ;)
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

3. i 4. mjesto je super. Hamilton starta sa čiste strane i to može biti prednost za njega,Webber je 5. i još je Jenson ispred njega...mislim da se možemo ravnopravno borit sa RBR-om i Ferrarijem za pobjedu ali bit će teško jer ipak je ovo ulična utrka i onaj koji je naprijed u pravilu ima veliku prednost.
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Bit ce najbitniji start na ovakvoj utrci. Nadam se da cemo startati bolje od drugih kao i inace, a obzirom kako RB lose starta, moglo bi se desiti da i Button uzme Vettela na startu. 2. i 3. mjesto na ovakvoj utrci bi bili top.

Puno smo blizi nego u Madjarskoj, kad se samo sjetim koliko smo tamo bili sporiji...
Mika_bar
Početnik
Početnik

Post Postao/la Mika_bar »

Mislim da je ovo dobar rezultat, bitno je da prednost RB-a nije vise drasticna, vec samo desetinku sekunde, ocito su pobolšanja urodila i rezultatom, a za japan se sprema novo poboljšanje!
Nadam se da u utci uz dobar start i dobru strategiju mogu oba vozača na postolje, al svasta se može desiti,
možda i pobjeda, svi su dosta plivali na treninzima, pogotovo kad je bila mokra staza, što mislim da bi nam apsolutno odgovaralo, zato molim pljusak sat vremena prije starta!
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
hrcfaca (Lewis Hamilton)
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la hrcfaca (Lewis Hamilton) »

Dobri rezultati za oboje još se samo nadam da će lewis iskoristiti ćistiju stranu i proći vetela! A šta se tiće poboljšanja očito da djeluje!
Jednom McLaren uvijek McLaren!!!!!!!
hrcfaca (Lewis Hamilton)
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la hrcfaca (Lewis Hamilton) »

Ma mislim sad da sigurno možemo reći da je lewis prokocko naslov! No o ovom dvoboju lewis-weber msilim da je weber kriv jer je lewis bio preko pola dužine bolida napre!
Jednom McLaren uvijek McLaren!!!!!!!
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Danas su mogli uzeti finu zalihu bodova da Hamilton ponovo nije upropastio dobru utrku.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Niti je Hamilton nesto upropastio, niti je utrka bila dobra za njega.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Velika steta za Hamiltona.Mislim da je upravo ovom utrkom presudio svojim sansama za osvajanje naslova prvaka.Mada opet, nista se jos ne zna.

Po meni Weber je vise kriv nego Hamilton. Hamilton je malo ostrije ulazio u zavoj, Weber nije htio pustiti i udario ga.

Oba se kriva djelomice, ali mislim da je Weber za mrvicu krivlji.
FORZA FERRARI!!!
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

SRV je napisao/la:Niti je Hamilton nesto upropastio, niti je utrka bila dobra za njega.
3. mjesto nije dobro sa ovakvim bolidom ?
Prema vidjenju sudaca ovo je bio trkaci incident,tako da Hamilton nije ni malo neduzan.
slika

Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Felipe Massa je napisao/la:Danas su mogli uzeti finu zalihu bodova da Hamilton ponovo nije upropastio dobru utrku.
Hahahaha! Dečko... Odi se radovati onom bodu Masse (kojeg nebi ni imao da pola grida nije odustalo) a Hamiltona i njegove
greške ostavi po strani ili pogledaj video pa on piši. :bye:
slika
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Pa ipak je to Hamilton, on je bio i u Madjarskoj 4. prije odustajanja. Za njega je dobra utrka samo kad pobijedi.
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

SRV je napisao/la:Pa ipak je to Hamilton, on je bio i u Madjarskoj 4. prije odustajanja. Za njega je dobra utrka samo kad pobijedi.
Naravno... od sad kad Hamilton ne pobjedi ,nek odustane jer za njega to nije dobra trka.Nakon Silverstonea ove godine 90% navijaca Hamiltona je govorilo kako je odvezao super,a bio je 2. Brzo se mjenja misljenje.
slika

Odgovori