Kimi Raikkonen [#7]

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Kimi Raikkonen

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Arrivabene da spremi ugovor za Kimija, i što prije da se taj ugovor potpiše.
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Odlična vožnja, bravo =D>
Baš sad razmišljam što bi bilo da je krug, dva ranije ušao na prvu promjenu guma. Tamo je izgubio dosta vremena na istrošenim gumama dok su tih par krugova ovi isred bili na svježim softicama, sigurno se kad se sveukupno gleda izgubilo barem 4,5 sec tamo. Možda je mogao i Hamilton pasti na kraju.
Svejedno, vrhunski posao danas!
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

K1M1 je napisao/la:Odlična vožnja, bravo =D>
Baš sad razmišljam što bi bilo da je krug, dva ranije ušao na prvu promjenu guma. Tamo je izgubio dosta vremena na istrošenim gumama dok su tih par krugova ovi isred bili na svježim softicama, sigurno se kad se sveukupno gleda izgubilo barem 4,5 sec tamo. Možda je mogao i Hamilton pasti na kraju.
E sad šta bi bilo kad bi bilo, nije da branim Ferrari, ali ovo je noćna utrka, uslovi na stazi se rapidno mijenju, teško je to predvidjeti, mogli su oni njega pozvat u box kada su i ovi naprijed išli po medium gume, ali bi onda imao značajno duži stint na softu i pitanje je da li bi mogao da dugo pritiska na softu i da bude toliko brži od ovih na mediumu.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Raikkoneni

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

K1M1 je napisao/la:Odlična vožnja, bravo =D>
meni se čini da je potajno Vettel numero 1 u Ferrariu, samo su se namjerili na krivog br2 ako to misle jer Kimi nije ni Coulthard ni Massa ni Barichello da će jest tuđa govna. Kimi je reko da je brži, samo neznam kojeg su ga vraga toliko pustili na stazi kad su vidili da je raniji ulazak Vettela ga lansirao ispred Rosberga što su mislili s Kimiem ako je Rosberg već dokazao da dužim ostankom gubiš vrijeme.

Na Kimiu iskušavaju nekakve prototipne strategije dok Vettel sljedi favorite, ne kužim...

Kimi je sigurno brži vozač od Vettla na duge staze, ili ima na početku problem dok zagrije gume ili ih zna rastegnut i vozit kad treba, u svakom slučaju kapa dole.

Vettel je dobar za jedan krug i lani je u kvalama bio ispred Riccia samo bez dominantnog bolida i posebnih uvjeta u momčadi sve se više pokazuje Massina škola.
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

upravo zato što raikkonen tako dobro čuva gume i poželjno je da ide na te "prototipne" strategije. Ne vidim zašto bi trebali s njim forsirat strategiju koja njemu ne bi odgovarala. Ustvari obje strategije su jučer radile odličan posao za oba vozača. Da je Vettel bio više koncentriran, ostao bi vjerojatno ispred Rosberga a Raikkonen bi mu se na kraju utrke pridružio. Vettelovi outlap-ovi su bili odlični što mu je omogućilo da nakon oba izlaska iz boksa bude ispred Rosberga... a za dobar outlap moraš brzo zagrijat gume a to možda ne bi odgovarali Raikkonenu.
Što se tiče ovog no.1...
Da je Vettel no.1, stigla bi poruka Raikkonenu da napravi razmak
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

vidc je napisao/la:Vettelovi outlap-ovi su bili odlični što mu je omogućilo da nakon oba izlaska iz boksa bude ispred Rosberga... a za dobar outlap moraš brzo zagrijat gume a to možda ne bi odgovarali Raikkonenu.
outlapovi su bili odlični samo kako to da je došao direkt Hamiltonu na rep nakon prvog izlaska Hamiltona, dobro Hamilton je 1,2s možda ostao duže nego Vettel u boksu samo opet Vettel nije mogao imati takav outlap. To dokazuje da su se u Mercedesu opet malo pokockali jer ako je skinuo Rosberga s dobrim izlaznim krugom nije mogao i Hamiltona koji je imao priličnu prednost. Mercedes ima sreće da je staza takva da se da preteć i sa 0,300 bržim bolidom po krugu, ako se dese ovake zajebancije na nekim zatvorenijim stazama da ne kažem Monacu, moglo bi biti zajebano.

Ferrari ralno nema brzinu još za direktni boj ali gumeni inženjer i vulkanizeri odrađuju malo bolji posao nego Mercedes, Mercedes nema još izmjenu za 2,3sec. Teško stečena sekunda na stazi se gubi u boksu + tome dodaj slabu procjenu ulaska u boks i eto Ferraria ispred a ponavljam ako se to desi u Monacu, zaboravi pobjedu.

Mercedes mora po pitanju strategije dobro pazit pogotovo kad dođu paklene temp.
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
vidc je napisao/la:Vettelovi outlap-ovi su bili odlični što mu je omogućilo da nakon oba izlaska iz boksa bude ispred Rosberga... a za dobar outlap moraš brzo zagrijat gume a to možda ne bi odgovarali Raikkonenu.
outlapovi su bili odlični samo kako to da je došao direkt Hamiltonu na rep nakon prvog izlaska Hamiltona, dobro Hamilton je 1,2s možda ostao duže nego Vettel u boksu samo opet Vettel nije mogao imati takav outlap. To dokazuje da su se u Mercedesu opet malo pokockali jer ako je skinuo Rosberga s dobrim izlaznim krugom nije mogao i Hamiltona koji je imao priličnu prednost. Mercedes ima sreće da je staza takva da se da preteć i sa 0,300 bržim bolidom po krugu, ako se dese ovake zajebancije na nekim zatvorenijim stazama da ne kažem Monacu, moglo bi biti zajebano.

Ferrari ralno nema brzinu još za direktni boj ali gumeni inženjer i vulkanizeri odrađuju malo bolji posao nego Mercedes, Mercedes nema još izmjenu za 2,3sec. Teško stečena sekunda na stazi se gubi u boksu + tome dodaj slabu procjenu ulaska u boks i eto Ferraria ispred a ponavljam ako se to desi u Monacu, zaboravi pobjedu.

Mercedes mora po pitanju strategije dobro pazit pogotovo kad dođu paklene temp.
mislim da je prvo išao Vettel u boks, pa Rosberg, pa Hamilton... 2 kruga je vettel imao novije gume od hamilton pa mu je tu skinuo prednost
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

U monacu nije takva degradacija guma pa ce moc fino kontrolirat osim ako u kvalama podbace
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

41. najbrzi krug utrke mu je to. Sad je izjednacen s Prostom na 2.mjestu
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Mercedes je u Kini napravio 1,83 (ili tak nešt), problem je konstantno raditi vremena oko dvije sekunde (iako, ne bih se iznenadio da su (pogotovo kod Hamiltona) išli na sigurno pa imali malo sporije vrijeme, ali stavili 100% sva 4 kotača)
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

speedy56 je napisao/la:Mercedes je u Kini napravio 1,83 (ili tak nešt), problem je konstantno raditi vremena oko dvije sekunde (iako, ne bih se iznenadio da su (pogotovo kod Hamiltona) išli na sigurno pa imali malo sporije vrijeme, ali stavili 100% sva 4 kotača)
iznenadilo me jer na fB stranici od DHL koji nakon svake trke stave najbrzi pitstop su stavili od Vettela koji je bio 2,3. Otkud vama tih 1,83? Screenshot neki?
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

slika
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Toon je napisao/la:[ http://i59.tinypic.com/141tmaq.png ]
Pa di mu je dokaz? I mene isto zanima, zasto na f1.com nisu objavili nesto? Mogao sam i ja napisat da su napravili 1.83 al volio bi vidit tu hebeo brzu izmjenu. Sjecam se Ferrarijevih 1.95
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

F1NAC je napisao/la: Pa di mu je dokaz? I mene isto zanima, zasto na f1.com nisu objavili nesto? Mogao sam i ja napisat da su napravili 1.83 al volio bi vidit tu hebeo brzu izmjenu. Sjecam se Ferrarijevih 1.95
Pa odakle da ja znam samo sam ti stavio Screenshot koji si tražio da pomognem Brzome...ne pratim te stvari ali se sječam tog twetta pa sam ga pronašao i stavio ti ga...dalje se svađaj s njim :D...tražio si to, dobio si to a sad spavati kasno je...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Da, promjene guma je bila gotova za 1,83s, ali ga nisu mogli pustiti odmah zbog "sigurnosnih razloga" (ne znam koje, valjda je neko prolazio kroz pit lane ili kaj...).
https://twitter.com/tgruener/status/588279257773780992" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Pa ovo nije normalno, još malo će im u vožnji promjenit gume :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Kenny je napisao/la:Pa ovo nije normalno, još malo će im u vožnji promjenit gume :biggrin:
:biggrin:

Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

A dobro ludi Arapi :biggrin: ...

E vidiš možda bi ih trebalo zaposlit ko mehaničare? :?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

vjerojatno da im pravilima nije određeno da na bolidu smiju raditi samo u garaži ili unutar mjesta predviđenog za pit stop momčadi bi već našle načina kako promjene odraditi bez zaustavljanja :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Smedley: "I heard that Ferrari are ploughing in another 100 million to their development on top of what they had already allocated"
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ta se priča na twitteru bila pojavila još dan-dva nakon Malezije.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ne razumijem šta se samo priče o tome da će Ferrari potrošiti još 100mil na razvoj, pa kolio je samo Mercedes potrošio na svoj razvoj PU i bolida uopšte, pa niko o tome ne priče, ko da će Ferrari potrošiti 1 milijardu.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ne vidim problem u tome, da se radi i o 200 mil. To je takav sport,bez ulaganja teško se može naprijed.
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

A kak ti znas kolko je Ferrari potrosio na svoj motor? (vjerojatno manje nego merc, ali nije ni puno manje).

Po meni je jedini problem kaj je to dosta velika svota novaca koji samo tako ce ulupat u 2015 budget. Sad 270 ako se ne varam na 370 mil €.

Zbog takvih stvari nikad nisam previse volio Ferrari, jer ako nesto nejde, najlakse je uplupat jos tolko novaca pa cemo umjesto (sad karikiram, poanta je bitna) 3 krila napravit 10 pa vdijet koji valja....itd. Vjerojatno da su testiranja dozvoljena tokom cijele godine, ferrari bi vjerojatno bez problema ulupao jos tolko.

Takva kolicna novaca bi ozivjela male momcadi kad bi se neka od njih mogla toga docepat. I msilim da bi bio vidiljiv puno veci pomak.

Naravno ne mora nuzno znaciti da ce ferrari tako baratati novcima ali jbg.... njihovi novci, i naravno s njima mogu sto zele.
I like to race, not to do laps alone.
Odgovori