Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Zweki
- Gerijatrija foruma
Re: Formula 1 team - McLaren
Mislim da Hamiltonu sada uopće više ne vrijedi igrati na sigurno, sve ili ništa. Po meni dosta dugo se igralo na sigurno sa svih strana pa je ipak bilo belaje, a sada kome gaće ,a kome opanci. Samo se nadam da ćemo imati što za gledati jer dosta mi je više gledati partiju šaha. 

"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
- schuey
- Počasni član
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
znači i ti put Super sporta?Zweki je napisao/la:Mislim da Hamiltonu sada uopće više ne vrijedi igrati na sigurno, sve ili ništa. Po meni dosta dugo se igralo na sigurno sa svih strana pa je ipak bilo belaje, a sada kome gaće ,a kome opanci. Samo se nadam da ćemo imati što za gledati jer dosta mi je više gledati partiju šaha.

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- Zweki
- Gerijatrija foruma
Pa i možda bi mogao otići do kladionice ali kako stvari teku i kako Hamiltona prati sreća, moglo bi se dogoditi da ostanem bez uplaćene love i dobitka. 
Kako sam rekao, nadam se da će biti malo življe i zanimljivije jer dodatni zapleti nam svakako trebaju, no to ne znači da će tako biti. Nakon drugog treninga kako je Webber izbio na prvo mjesto sa najboljim vremenom (Alonso odmah iza), nisam baš pretjerano uvjeren (kao ti da se idem kladit) iako znamo da najbrže vrijeme nije 100% točan pokazatelj kako će biti u utrci (iako može biti).
Ma najbolje kupiti (sa onom lovom kaj bi ostavio u kladionici) kokice i malo somersbya pa fino gledati u miru utrku pa što bude, bude.

Kako sam rekao, nadam se da će biti malo življe i zanimljivije jer dodatni zapleti nam svakako trebaju, no to ne znači da će tako biti. Nakon drugog treninga kako je Webber izbio na prvo mjesto sa najboljim vremenom (Alonso odmah iza), nisam baš pretjerano uvjeren (kao ti da se idem kladit) iako znamo da najbrže vrijeme nije 100% točan pokazatelj kako će biti u utrci (iako može biti).

Ma najbolje kupiti (sa onom lovom kaj bi ostavio u kladionici) kokice i malo somersbya pa fino gledati u miru utrku pa što bude, bude.

"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- Zweki
- Gerijatrija foruma
Nema predaje, a u utrci ne mogu konkurirati brzinom ni da idu na raketni pogon. Naslov je moguć samo u slučaju da netko od ostale trojke odustane u naredne dvije utrke, zapravo ne netko nego prvenstveno Alonso i Webber. U suprotnom i Hamilton i Gumbek (on je već otpisan, jedino može skupljati bodove za konstruktora) mogu samo da gledaju njima u leđa. Koliko god to nekome bilo mrsko priznati ali tako je.

- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Meni se ne čini da su toliko sporiji u utrci da se ne bi mogli braniti. Pogotovo na stazi poput Interlagos-a, mislim da će Mclaren biti konkurentan u utrci ali kvale su najveći problem. Jer ako jednom dođemo ispred bikova ili Ferrarija ovi nas na stazi 100% ne mogu proći samo da bi došli ispred treba bolji rezultat u kvalama.
- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Ako gledamo realno, šanse za naslov su jako male... Prvo i osnovno je to da je Red Bull cijelu sezonu daleko najbrži bolid. Ferrari ima bolji
bolid još od Valencije, ali ajde, neki izuzetak je Spa. Na svim ostalim utrkama McLaren je tek treći najbrži bolid.
Drugo, ako Alonso pobijedi u Brazilu drugi tjedan za Hamiltona je sve gotovo. Treće, čak i da Hamilton pobijedi na preostale dvije utrke Alonsu su dovoljna dva postolja za naslov. Kakve-takve šanse bi imali tek onda kada bi Alonso odustao i kada bi Webber imao malo manje uspješnu
utrku, jer s ovakvim bolidom i ovakvom bodovnom razlikom nemoguće je do naslova ako Alonso i Webber završe obje utrke.
Veliku ulogu bi ovdje mogao igrati Vettel, a i Massa u Brazilu. Na Buttonovu pomoć nažalost nemogu računati kad je konstantno sporiji u
kvalama i utrci a ako je iza teško će mu pomoći. S naše strane je čak i dobro da Red Bull favorizira Vettela jer će Webberu uzeti bitne prvenstvene bodove pošto je u zadnje vrijeme brži.
Nadati se da će updateovima poboljšati i ubrzati bolid na onu razinu s kojom će se može boriti za naslov je malo glupo. A i neki kažu da je
MP4-25 dosegao vrhunac razvoja i da se dalje nemože. Kiša, kaos, nevjerojatno puno sreće, greške i kvarovi rivala su MOŽDA recept za naslov
ove godine. Bilo bi više i vrijeme da se ta prokleta sreća napokon nasmiješi!
A ako ćemo o konstruktorskom naslovu, to je mjesto gdje McLaren stoji jako dobro. Ako se Button ponovo pokrene možda bi ga mogli i
osvojiti. Neznam dali je ikad u povijesti F1 neki vozač osvojio naslov sa realno trećim najbržim bolidom, a ako se upravo to dogodi ove
sezone, pa to će biti čudo nad čudima. Ako od tih naslova neće biti ništa, onda se nadam nenormalno spektakularnom završetku sezone.
Najspektakularnije bi bilo da je Hamilton i dalje u igri jer svi znamo kako on osvaja(
) i gubi(
) naslove.
bolid još od Valencije, ali ajde, neki izuzetak je Spa. Na svim ostalim utrkama McLaren je tek treći najbrži bolid.
Drugo, ako Alonso pobijedi u Brazilu drugi tjedan za Hamiltona je sve gotovo. Treće, čak i da Hamilton pobijedi na preostale dvije utrke Alonsu su dovoljna dva postolja za naslov. Kakve-takve šanse bi imali tek onda kada bi Alonso odustao i kada bi Webber imao malo manje uspješnu
utrku, jer s ovakvim bolidom i ovakvom bodovnom razlikom nemoguće je do naslova ako Alonso i Webber završe obje utrke.
Veliku ulogu bi ovdje mogao igrati Vettel, a i Massa u Brazilu. Na Buttonovu pomoć nažalost nemogu računati kad je konstantno sporiji u
kvalama i utrci a ako je iza teško će mu pomoći. S naše strane je čak i dobro da Red Bull favorizira Vettela jer će Webberu uzeti bitne prvenstvene bodove pošto je u zadnje vrijeme brži.
Nadati se da će updateovima poboljšati i ubrzati bolid na onu razinu s kojom će se može boriti za naslov je malo glupo. A i neki kažu da je
MP4-25 dosegao vrhunac razvoja i da se dalje nemože. Kiša, kaos, nevjerojatno puno sreće, greške i kvarovi rivala su MOŽDA recept za naslov
ove godine. Bilo bi više i vrijeme da se ta prokleta sreća napokon nasmiješi!
A ako ćemo o konstruktorskom naslovu, to je mjesto gdje McLaren stoji jako dobro. Ako se Button ponovo pokrene možda bi ga mogli i
osvojiti. Neznam dali je ikad u povijesti F1 neki vozač osvojio naslov sa realno trećim najbržim bolidom, a ako se upravo to dogodi ove
sezone, pa to će biti čudo nad čudima. Ako od tih naslova neće biti ništa, onda se nadam nenormalno spektakularnom završetku sezone.
Najspektakularnije bi bilo da je Hamilton i dalje u igri jer svi znamo kako on osvaja(

-
- Profesionalni vozač
Da, njegov je problem u biti samo ona dva odustajanja zaredom u Singapuru i Monzi, te kvar u Hungaroringu. Da je tu uzeo po 10-12 bodova koliko je sigurno mogao, bio bih jos uvijek u vrhu.
Sigurno se nikad nije desilo da titulu osvoji vozac sa trecim najbrzim bolidom, samo kad razmislis, to su 4 bolida brza od tebe, plus timski kolega u istom bolidu.
Sigurno se nikad nije desilo da titulu osvoji vozac sa trecim najbrzim bolidom, samo kad razmislis, to su 4 bolida brza od tebe, plus timski kolega u istom bolidu.
- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
A čuj, tokom sezone je i Ferrari bio možda čak i u nekim trenucima iza Mercedesa, a sada su uz bok Red Bullu.SRV je napisao/la:Sigurno se nikad nije desilo da titulu osvoji vozac sa trecim najbrzim bolidom, samo kad razmislis, to su 4 bolida brza od tebe, plus timski kolega u istom bolidu.
Mislim da je tu malo momčad Mclarena zakazala jer su si dozvolili pad dok su se drugi uspinjali.
- darky
- Profesionalni vozač
mislim da McM nije pao, ostao je na istoj razini cijele godineSchumy.d je napisao/la:A čuj, tokom sezone je i Ferrari bio možda čak i u nekim trenucima iza Mercedesa, a sada su uz bok Red Bullu.SRV je napisao/la:Sigurno se nikad nije desilo da titulu osvoji vozac sa trecim najbrzim bolidom, samo kad razmislis, to su 4 bolida brza od tebe, plus timski kolega u istom bolidu.
Mislim da je tu malo momčad Mclarena zakazala jer su si dozvolili pad dok su se drugi uspinjali.
pali su vozači u osvajanju bodova
hamilton je izgubio 3 utrke bez bodova i da je tamo imao 20 bodova (a mogao je), sad bi bio u situaciji kao i alonso i onda bi druge bolila glava zbog njega.
ovako se vaga prevagnula na drugu stranu.
mali manjak sreće i ode prevenstvo (no ne zaboravimo pretprošlu i godinu prije nje, čak i kad su svi mislili da je sve gotovo, sve je rješavano u maltene zadnjim krugovima)
- Schumy.d
- Legenda
Ja ipak mislim da su pali jer je Ferrari bio lošiji od njih, a oni su čak jedno vrijeme bili uz RB.darky je napisao/la: mislim da McM nije pao, ostao je na istoj razini cijele godine
hamilton je izgubio 3 utrke bez bodova i da je tamo imao 20 bodova (a mogao je), sad bi bio u situaciji kao i alonso i onda bi druge bolila glava zbog njega.
mali manjak sreće i ode prevenstvo (no ne zaboravimo pretprošlu i godinu prije nje, čak i kad su svi mislili da je sve gotovo, sve je rješavano u maltene zadnjim krugovima)
Danas su i Ferrari i RB ispred Mclarena. A Mercedes se izgleda isto diže.
- Mika_bar
- Početnik
Nikako ne msilim da je Mclaren pao u odnosu na RBR i Ferrari, pogledaj rezultate kvalifikacija u zadnjih nekoliko utrka, vrlo su blizu RBR-u (barem Hamilton) a i brži od Alonsa, što u prvom djelu sezone nije bio slučaj kada su zaostajali i po sekundu za RBR-om, a sada je taj zaostatak 2-3 desetinke! Jednostavno Hamilton je imao dva odustajanja, što svojom krivicom (Monza) što eto nesrećom i kvarovima (Singapur i Japan) inače bi bi bio odmah uz Alonsa u poretku, da je bar 1 od tih urtka završio kako je trebao!Schumy.d je napisao/la:Ja ipak mislim da su pali jer je Ferrari bio lošiji od njih, a oni su čak jedno vrijeme bili uz RB.darky je napisao/la: mislim da McM nije pao, ostao je na istoj razini cijele godine
Danas su i Ferrari i RB ispred Mclarena. A Mercedes se izgleda isto diže.
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
- Mika_bar
- Početnik
BrazilArai je napisao/la:Treće, čak i da Hamilton pobijedi na preostale dvije utrke Alonsu su dovoljna dva postolja za naslov. Kakve-takve šanse bi imali tek onda kada bi Alonso odustao i kada bi Webber imao malo manje uspješnu
HAM
VET
BUT
ALO
WEB
Abu Dhabi
HAM
VET
ALO
BUT
WEB
Drivers Points
Alonso 258
Vettel 242
Webber 240
Hamilton 260
Button 216
Evo kako Hamilton može biti prvak, a da svi završe utrke i nitko ne odustane!
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Prebacio sam ovo iz "NOVOSTI" ovdje, jer se uglavnom o Hamiltonovom vozačkom putu priča... Ja bih ovdje više u prvi plan izbacio momčadi. Zašto Red Bull nije pokazao povjerenje Vettelu (ako je njihovo "dijete") kao što je to napravio McLaren prema Hamiltonu i stavio ga na pravo mjesto? Hoće li to napraviti Ferrari sa Bianchijem ili Bortolottijem? Ili će ih (ziheraški) stavit kao probne tablice u momčadi koje koriste njihove motore, pa ako budu dobri onda će vrijediti "oni su naša djeca". McLaren se ne libi takvih poteza, ni u povijesti... Znate li u kojoj su momčadi prvi put vozili G.Vileneuve ili Prost možda? Cijenite li njih manje zbog toga što im je prva F1 vožnja bila u McLarenu? Ovo je samo jedna u nizu stvari zbog čega obožavam McLaren...Ferrari-BiH je napisao/la: Svi su odlicni, da...I Gosjean, i Hulkenberg i Maldonado....ali samo rijetki imaju srecu da odmah sjednu u bolid koji je sposoban za dobre rezultate (Hamilton).... Prosla su vremena kada se moglo sa losim bolidom ostvariti dobar rezultat zahvaljujuci talentu vozaca....
Mozda je to razlog zbog kojeg Hamiltona cijenim manje nego ostale vozace iz vrha (mada i njega cijenim jer je covijek vozac), jer nije prosao kojekakve Minardije, Arrowse, Jordane, BAR-ove i sl...
Sve u svemu, svaki novi vozac u F1 zavisi 99% od tima

- Ferrari-BiH
- Veteran
Bio sam spremio PP da prebacis ovo, cekao sam da neko od modova bude online....gringo73 je napisao/la:Prebacio sam ovo iz "NOVOSTI" ovdje, jer se uglavnom o Hamiltonovom vozačkom putu priča... Ja bih ovdje više u prvi plan izbacio momčadi. Zašto Red Bull nije pokazao povjerenje Vettelu (ako je njihovo "dijete") kao što je to napravio McLaren prema Hamiltonu i stavio ga na pravo mjesto? Hoće li to napraviti Ferrari sa Bianchijem ili Bortolottijem? Ili će ih (ziheraški) stavit kao probne tablice u momčadi koje koriste njihove motore, pa ako budu dobri onda će vrijediti "oni su naša djeca". McLaren se ne libi takvih poteza, ni u povijesti... Znate li u kojoj su momčadi prvi put vozili G.Vileneuve ili Prost možda? Cijenite li njih manje zbog toga što im je prva F1 vožnja bila u McLarenu? Ovo je samo jedna u nizu stvari zbog čega obožavam McLaren...Ferrari-BiH je napisao/la: Svi su odlicni, da...I Gosjean, i Hulkenberg i Maldonado....ali samo rijetki imaju srecu da odmah sjednu u bolid koji je sposoban za dobre rezultate (Hamilton).... Prosla su vremena kada se moglo sa losim bolidom ostvariti dobar rezultat zahvaljujuci talentu vozaca....
Mozda je to razlog zbog kojeg Hamiltona cijenim manje nego ostale vozace iz vrha (mada i njega cijenim jer je covijek vozac), jer nije prosao kojekakve Minardije, Arrowse, Jordane, BAR-ove i sl...
Sve u svemu, svaki novi vozac u F1 zavisi 99% od tima
Znam za McLaren i situaciju, ali JA (znaci subjektivno

S toga ponovo ne mogu staviti Hamiltona u isti kos ni sa Prostom ni sa Gillesom... (a to je samo jedan razlog, rekao bih manji...bar zasad)
Cijenim McLarenovu odanost prema svojim vozacima, ali ni Red Bull nije Vettela pustio u neku lijevu ekipu, dali su mu "svoj" bolid nize klase... vjerovatno bi i McLaren uradio nesto slicno da je imao mogucnost...
Za Ferrari nemam opravdanja, oni imaju takvu politiku da dovode "gotove" vozace koji prodju, negdje vec spomenuto, sito i reseto.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Jel netko zna jesu stali, ili donose još štogod na zadnju utrku (u smislu poboljšanja auta) ?
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- ostoja
Pa ja bih vose cijenio da je McLaren forsirao nekog iskusnijeg vozaca mogli su imati bar jos jednu titulu u vitrini vise,a i ona od prije dvije godine nebi bila obavijena sa toliko spekulacija i sumnje.Hrabra taktika,ali ne bas isplatna za ekipu,za pojedince mozda i da.

- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
forsirao?
kako da ga forsira ako ima iste ili cak gore rezultate nego ovaj novajlija sto daje suske gloku?
evo ti batona (on ti valjda dovoljno iskusan,10 god je u f1) pa ne uspeva da se izdigne u prvi plan i tako natera ekipu da sve resurse prebaci na njega
kako da ga forsira ako ima iste ili cak gore rezultate nego ovaj novajlija sto daje suske gloku?
evo ti batona (on ti valjda dovoljno iskusan,10 god je u f1) pa ne uspeva da se izdigne u prvi plan i tako natera ekipu da sve resurse prebaci na njega
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
kolega upravo to i govori cijelo vrijeme, button je došao automatski u podređeni položaj čim je potpisao za mclaren jer je zna da je crni tam bog i batinakimi&pablo.u.bmw je napisao/la:forsirao?
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
-
zbog cega je molin te onda otisa iz brawna, koji je bolid razvija za njega? Daj molin te!
I neka mi neko kaze kako je on to podredjen? Znaci po toj logici mclaren svjesno ne zeli konstruktorsku titulu, koju nisu osvojili od 98., a buttona doveli upravo radi nje...
Ili to iz vas progovara ljubomora zbog hamiltona...? Jer stvarno ispadate smijesni...
I neka mi neko kaze kako je on to podredjen? Znaci po toj logici mclaren svjesno ne zeli konstruktorsku titulu, koju nisu osvojili od 98., a buttona doveli upravo radi nje...
Ili to iz vas progovara ljubomora zbog hamiltona...? Jer stvarno ispadate smijesni...
-
- Navijam za: ferari
cuj od 98. a ko je osvojio titulu kad je kimi u ferariju 2007,hamilton i alonso imali po bod manje od kimija cini mi se
-
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Mclarenu su oduzeti svi kontruktorski bodovi te godine zbog špiunaže!
- fankiđoe
- Početnik
- Navijam za: KR SV
Da, ali su im oduzeti svi bodovi za poredak, a za podjelu TV prava su im se računali svi bodovi osim 15 koje su im oduzeli u Mađarskoj.rovaccccc je napisao/la:cuj od 98. a ko je osvojio titulu kad je kimi u ferariju 2007,hamilton i alonso imali po bod manje od kimija cini mi se
Na kraju su bili drugi, bod iza Ferrarija - 203 prema 204.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
A zašto BI momčad prebacila sve resurse na njega?! Zato što je iskusan? Ove godine Button nije dao svoj input u "korijene" bolida, ali je tijekom sezone, u njegov razvoj. I sigurno je da auto više odgovara Hamiltonu nego njemu. Ove godine su tu obojica, i sudjelovat će u izgradnji. Onda će i Button vidit kakava mu je uistinu položaj u momčadi. Svatko ima mogućnost izbora momčadi, i ako netko (Heikki prije) ima mazohističke sklonosti, te uživa biti rob u "Hamiltonovoj momčadi" ne znam zašto bi se drugi radi toga živcirali.kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:forsirao?