Ricxpa je napisao/la:Ne znam stvarno cemu toliki pesimizam, pogotovo kada vozac i momcad gaje i dalje optimizam. U igri je jos pregrst bodova a sami ste mogli svjedociti kako se u samo dvije utrke situacija drasticno promjeni. Po meni i dalje Alonso ima jako izgledne sanse i ne bi ga otpisivao ipak desit ce se situacija kada ce i druge momcadi imati losu odluku/los dan/losu voznju i kada ce nadam se Ferrari i Alonso to iskoristiti. Treba sada docekati Monzu sto spremniji i pokusati tamo biti blizu McLarenima jer prema svim prognozama, McLaren ce tamo biti najizgledniji favorit. Za pocetak neka otkinu sto vise bodova Red Bullu i bit ce super, a onda dolazi par staza koje i nece toliko odgovarati McLarenu kao recimo Red Bullu i Ferrariju. Bitno je sada na svakoj utrci osvajati hrpu bodova i nadati se da konkurencija kiksa.
Ipak je ovo F1 i znamo svi da je svasta moguce, pa Kimi je do svog naslova dosao s ogromnim zaostatkom od 17 bodova 2 utrke prije kraja a Alonso zaostaje 41 (preracunato to bi bilo nekih 15-16 bodova) 6 utrka prije kraja, tako da zbilja ne zelim gajiti pesimizam jer jos uvjek nije nista gotovo.
E da, VN Belgije je odvezao po meni jako solidno, nedostajao je faktor srece, dobrih i pravovremenih odluka za eventualno postolje ili pobjedu, no ne treba se sada posipati pepelom, treba doci u Monzu sto spremniji. Dobra vijest za Ferrari je sto i Massa napokon daje od sebe maksimum i osvaja jako bitne bodove za tim, on ce isto tako biti kljucni faktor u nastavku prvenstva, pogotovo kada znamo da je Ferrari vec sve bacio na Alonsa.
I nije mi jasno zasto se navijaci Ferrarija/Alonsa primaju na jeftine upade nekih McLarenovaca koji se nadju u trenutku dosade pa dodju ovdje ili pak nekih figura s drugih portala koji su zagrizeni ''objektivni'' mrzitelji Alonsa.
Sve to stoji što si napisao ali teško da će se ponoviti 2007 godina tako brzo i to je bila specifična sezona iz više razloga:
-Ferrari se tada borio samo protiv McLarena a sad ima dva jaka rivala, i tada je čekao samo kiks jednog rivala a sad mora čekati kiks dva rivala, vjerovatnoća za tako nešto je samim tim manja,
-ove sezone ima više timova koji osim Red Bull-a i Mclararena mogu da pomrse račune Ferrari-ju na pojedinim utrkama tako nije bilo 2007,
-pri kraju sezone 2007 bio je otvoren sukob u McLarenu na relaciji Alonso-Ron Denis, Hamilton, gdje je Alonso ako već on nije mogao osvojiti titulu više želio da tu titulu osvoji Kimi nego Hamilton a Denis ako ne može da osvoji Hamilton onda neka je osvoji Kimi,
-F2007 je bio mnogo brži bolid od F10, možda nije bio pouzdaniji ali je bio drastično brži,
-i poslednja činjenica ali po meni i najvažnija
uzda propetog konjića 2007 je držao Jan Todt.
Kad sam već kod Alonsa, 2006 i 2007 odnos između njega i tifoza u Monzi nije bio baš najbolji.
Evo kako su tifozi proslavljali eksploziju Alonsovog motora 2006.

[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=qhdN2dr9 ... re=related[/youtube]
Baš me interesuje kako će ga tifozi dočekati ove godine u Monzi.