Simulacije vožnje
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Antimon
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Kimi Webber
Re: Simulacije vožnje
uh, ja imam za skinuti još 200MB...nadam se da ću stići dok ste na treningu 

- Armanini
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
- Armanini
- Svjetski prvak
- Antimon
neka poznata staza? nije valjda da opet moram nešto skidati ? 

- Mansell
- Test vozač
- Navijam za: Mercedes
Harise nemoj ovaj mod ni skidat jer je mod malo veca banana tj. smece! U zivotu nisam vozio takvo smece. J***s ti grafiku kad je ponasanje auta na nuli. 

F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
šta nismo utvrdili da je hgtc najzabavniji?
meni je ovo samo zabava i iskreno ne da mi se svako malo skidati mod od 700 MB i probavati, pa makar bio i odličan. nedavno sam tražio nekakav OW mod i naišao na formula nippon 2008, ima 80 MB, to skinuo i u njemu imam sve što trebam ako mi se vozi OW mod. prije sam skidao f1rft modove i trackpackove i što je najgore ovaj nippon mi je bolji od svih, jedino možda od ctdp 2006 f1 moda nije bolji.
naravno, ja nisam tu bitan i nitko me ne tjera da vozim niti plačem kada vi vozite nešto što se meni ne da skidat ili nemam skinuto, ali iz onog koliko sam vozio online, hgtc je uvjerljivo najbolji i najzabavniji mod. meni grafika uopće nije bitna (većina grafičkih postavki mi je na medium jer tako moram), ali dovoljno je da sve normalno vidim i uživam u igranju.
eto, samo sam htio podijeliti svoje mišljenje!
živjeli
meni je ovo samo zabava i iskreno ne da mi se svako malo skidati mod od 700 MB i probavati, pa makar bio i odličan. nedavno sam tražio nekakav OW mod i naišao na formula nippon 2008, ima 80 MB, to skinuo i u njemu imam sve što trebam ako mi se vozi OW mod. prije sam skidao f1rft modove i trackpackove i što je najgore ovaj nippon mi je bolji od svih, jedino možda od ctdp 2006 f1 moda nije bolji.
naravno, ja nisam tu bitan i nitko me ne tjera da vozim niti plačem kada vi vozite nešto što se meni ne da skidat ili nemam skinuto, ali iz onog koliko sam vozio online, hgtc je uvjerljivo najbolji i najzabavniji mod. meni grafika uopće nije bitna (većina grafičkih postavki mi je na medium jer tako moram), ali dovoljno je da sve normalno vidim i uživam u igranju.
eto, samo sam htio podijeliti svoje mišljenje!
živjeli
- Haris KTM
- Antimon
znači danas ne vozimo jučerašnji mod? 
šteta je što je tak loše ponašanje auta, grafički auti su prekrasni...ali što svi govore nije sve u izgledu.

šteta je što je tak loše ponašanje auta, grafički auti su prekrasni...ali što svi govore nije sve u izgledu.

- Armanini
- Svjetski prvak
koliko je vas koji pljujete probalo vise od jednog auta?
ja sam isprobao jos nekoliko auta i mod vrijedi..
cak i mrcine poput mcma, koje su bile nevozljive ovdje su napravljene onako kako i ocekujes da ti auti lete..
probao sam bimere - takodjer super fun.. fizika je dobra, odnosno da se bolje izrazim - auti se ponasaju ocekivano..
probao sam i porscha - super, probao sam lancera - dobar.. bolje nego prije..
tako da ne kenjajte bezveze prije nego date priliku..
ovo oko isprobavanja novih modova i 700 mb..
sve 5.. i meni je historix br1 i pruza mi najvise gusta i najvise ga vozim..
ali auta ima milijun, nije ti zelja i ne volis samo jedan car, jednu seriju, jedno razdoblje..
oko velicine modova/staza = rfactor foldera.. meni je to neobjasnjivo da je danas to uopce vrijedno spomena..
rfactor folder treba bit blizu 50 gb inace to nije to
neznam, mozda ja tako mislim jer mi internet sluzi tome, komp mi upaljen 24/7 bez gasenja i vecinom je neki promet, prosli mjesec 220 gb, al da je toliki problem mjesto na hardu il malo utrosenog vremena, to mi je malo cudno..
pa ne radis to za nesto jer moras, radis to za nesto sa cim se najvise zabavljas..
ugl..
jos 200 mb vam je za skinut
kimi - just 4 u - mislim da ces uzivati u ove 2 staze..
san fransisco
http://f1classic.your-talk.com/t7153-sa ... light=grid" onclick="window.open(this.href);return false;
detroit
http://f1classic.your-talk.com/t7049-de ... light=grid" onclick="window.open(this.href);return false;
obje su konverzije iz grida i obje izgledaju fantasticno..
staze ko staze - ulicne, ima malo skakanja po pasicama, jer su pasice u svim zavojima, ali staze su bonbon..
ima nekoliko verzija, duze, krace, rikverc..
za skinut regajte se na f1classic forum il direkt linkovi
http://adf.ly/246619/http://www.mediafi ... mwuzozg02x" onclick="window.open(this.href);return false;
http://adf.ly/246619/http://www.mediafi ... mcbk3twrxg" onclick="window.open(this.href);return false;
eto.. ako vam prifali mjesta.. - uvijek se moze obrisat koji "film"
ja sam isprobao jos nekoliko auta i mod vrijedi..
cak i mrcine poput mcma, koje su bile nevozljive ovdje su napravljene onako kako i ocekujes da ti auti lete..
probao sam bimere - takodjer super fun.. fizika je dobra, odnosno da se bolje izrazim - auti se ponasaju ocekivano..
probao sam i porscha - super, probao sam lancera - dobar.. bolje nego prije..
tako da ne kenjajte bezveze prije nego date priliku..
ovo oko isprobavanja novih modova i 700 mb..
sve 5.. i meni je historix br1 i pruza mi najvise gusta i najvise ga vozim..
ali auta ima milijun, nije ti zelja i ne volis samo jedan car, jednu seriju, jedno razdoblje..
oko velicine modova/staza = rfactor foldera.. meni je to neobjasnjivo da je danas to uopce vrijedno spomena..
rfactor folder treba bit blizu 50 gb inace to nije to

neznam, mozda ja tako mislim jer mi internet sluzi tome, komp mi upaljen 24/7 bez gasenja i vecinom je neki promet, prosli mjesec 220 gb, al da je toliki problem mjesto na hardu il malo utrosenog vremena, to mi je malo cudno..
pa ne radis to za nesto jer moras, radis to za nesto sa cim se najvise zabavljas..
ugl..
jos 200 mb vam je za skinut

kimi - just 4 u - mislim da ces uzivati u ove 2 staze..
san fransisco
http://f1classic.your-talk.com/t7153-sa ... light=grid" onclick="window.open(this.href);return false;
detroit
http://f1classic.your-talk.com/t7049-de ... light=grid" onclick="window.open(this.href);return false;
obje su konverzije iz grida i obje izgledaju fantasticno..
staze ko staze - ulicne, ima malo skakanja po pasicama, jer su pasice u svim zavojima, ali staze su bonbon..
ima nekoliko verzija, duze, krace, rikverc..
za skinut regajte se na f1classic forum il direkt linkovi
http://adf.ly/246619/http://www.mediafi ... mwuzozg02x" onclick="window.open(this.href);return false;
http://adf.ly/246619/http://www.mediafi ... mcbk3twrxg" onclick="window.open(this.href);return false;
eto.. ako vam prifali mjesta.. - uvijek se moze obrisat koji "film"

- Haris KTM
- vidc
- Veteran
kojih 50 GB dragi arma, HD mi je 75 GB 
svaki put kad skidam mod moram provjeriti ima li mjesta. laptop mi nije gamerski i sa svakim novim modom usporava se paljenje rfactora itd.
opet kažem, ne žalim se što vi isprobavate nove modove, meni se ne da skidat drm-ove,dtm-ove itd. imam šta imam,kad bude nešto od toga na serveru možda uletim

svaki put kad skidam mod moram provjeriti ima li mjesta. laptop mi nije gamerski i sa svakim novim modom usporava se paljenje rfactora itd.
opet kažem, ne žalim se što vi isprobavate nove modove, meni se ne da skidat drm-ove,dtm-ove itd. imam šta imam,kad bude nešto od toga na serveru možda uletim

- Armanini
- Svjetski prvak
ebo vas laptopi za gaming.. 
40 maraka externi disk i vozi misko..
sa svakim novim modom se NE usporava paljenje rfactora..
rfactor pokreces preko ignitiona -
http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... 20Ignition" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rfactor-ignition.software.informer.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
modove koje ne koristis blokas sa rfactor mod managerom tako da se uopce ne loadaju..
http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... %20Manager" onclick="window.open(this.href);return false;
mada ja imam svega 2/3 moda disableana pa mi se rfactor digne vrlo brzo.. osim naravno prvog paljenja (nakon restarta kompa) koje traje pun k i kada ubacim novu stazu ili novi mod, treba nesto vremena da on to sve poslozi, al nakon toga sve radi ko urica..
ponovno otvaranje traje unutar 20 sec sigurno..
sa 51.1 gb foldera.. sa danas ispodprosjecnim kompom, solidnim hardom i banana memorijom..
kazes neda ti se skidat drm-ove i zato propustis mod koji je sigurno top3!
to je poanta.. a i to je ono sto izdvaja rfactor od ostalih simulacija koje su mozda i bolje - nijedna se ne moze mjeriti sa communityem i kolicinom sadrzaja.. jasno da posto se svatko uhvati modanja da bude svega, al bude takodjer i pravih draguljcica..
eto ja sam nekoliko puta pilio da skinete lotuse (malen mod - taman u tvom rangu cca 100mb
mod koji je fantastican, vozne karakteristike top, osjecaj top, vizualno top.. pa i dalje cekam da skinete i da isprobamo..

40 maraka externi disk i vozi misko..
sa svakim novim modom se NE usporava paljenje rfactora..
rfactor pokreces preko ignitiona -
http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... 20Ignition" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rfactor-ignition.software.informer.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
modove koje ne koristis blokas sa rfactor mod managerom tako da se uopce ne loadaju..
http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... %20Manager" onclick="window.open(this.href);return false;
mada ja imam svega 2/3 moda disableana pa mi se rfactor digne vrlo brzo.. osim naravno prvog paljenja (nakon restarta kompa) koje traje pun k i kada ubacim novu stazu ili novi mod, treba nesto vremena da on to sve poslozi, al nakon toga sve radi ko urica..
ponovno otvaranje traje unutar 20 sec sigurno..
sa 51.1 gb foldera.. sa danas ispodprosjecnim kompom, solidnim hardom i banana memorijom..
kazes neda ti se skidat drm-ove i zato propustis mod koji je sigurno top3!
to je poanta.. a i to je ono sto izdvaja rfactor od ostalih simulacija koje su mozda i bolje - nijedna se ne moze mjeriti sa communityem i kolicinom sadrzaja.. jasno da posto se svatko uhvati modanja da bude svega, al bude takodjer i pravih draguljcica..
eto ja sam nekoliko puta pilio da skinete lotuse (malen mod - taman u tvom rangu cca 100mb

mod koji je fantastican, vozne karakteristike top, osjecaj top, vizualno top.. pa i dalje cekam da skinete i da isprobamo..
- Antimon
lotus imam! 
ne kažem da ne treba pružiti priliku nobim modovima, ali sinoć dok sam vozio neke aute mazda RX8 ili audi, uh čudno za voziti.
ali zato mi se svidio stari mersc 190E, još samo da možeš podesiti brzine bilo bi dobro.
što se tiče prometa, imam net preko usb sticka (tele2 na bonove)
nemam mogućnost nekog velikog skidanja al ajd sva sreća same utrke uzimaju mizeran broj MB. staze nabavim preko drugih izvora, skinem kod prijatelja i sl.
Da ne ispadne da smo za ništa skidali ovaj zadnji mod trebali bi malo isprobati aute pa napisati koji su uopće dobri, da arma zna složiti njih nekoliko za server.
drm mod je također za mene vrhunski mod, težak za mene početnika ali vrijedi svake prolivene kapi znoja za volanom

ne kažem da ne treba pružiti priliku nobim modovima, ali sinoć dok sam vozio neke aute mazda RX8 ili audi, uh čudno za voziti.
ali zato mi se svidio stari mersc 190E, još samo da možeš podesiti brzine bilo bi dobro.
što se tiče prometa, imam net preko usb sticka (tele2 na bonove)

nemam mogućnost nekog velikog skidanja al ajd sva sreća same utrke uzimaju mizeran broj MB. staze nabavim preko drugih izvora, skinem kod prijatelja i sl.
Da ne ispadne da smo za ništa skidali ovaj zadnji mod trebali bi malo isprobati aute pa napisati koji su uopće dobri, da arma zna složiti njih nekoliko za server.
drm mod je također za mene vrhunski mod, težak za mene početnika ali vrijedi svake prolivene kapi znoja za volanom

- Mansell
- Test vozač
Arma kako da ih isprobam kad ih vise od pola nemogu uzet na serveru??
- vidc
- Veteran
moj rfactor folder ima 12 GB. 
ovako, osim HGTC ponekad vozim megane trophy zato što ima dosta public servera s dosta igrača ali mi je već dosadio jer svi serveri imaju dozvoljena sva pomagala. ako bih skidao mod želim skinuti neki koji vozi puno ljudi. trenutno kad pogledam najviše ljudi vozi f1rft 2010 mod, ali to da skidam... moram skinuti i tracpack i sve ode na 2-3 GB, a zadnji put kad sam ganjao rft mod mi je bilo smiješno što neki bez problema obaraju rekorde staza (interlagos voze 1:07:xxx i slično) i onda nije zanimljivo.
zapravo, nije meni problem imati više modova nego što svako malo neki novi mod se skida, pa dok se to skine, pa probaš pa tražiš kola koja ti odgovaraju...još kad dodaš da ja nisam neki velemajstor to ubrzo ne liči ni na šta i ne da mi se nervirat
za mene bi bilo idealno da imamo 4-5 različitih modova i da to vrtimo neko duže vrijeme. po mod za svaki tip auta, dakle jedan za oldskul kola,jedan za oldskul OW, jedan za moderne OW, jedan za novije touring kola itd.
i kad se svi ufuramo u sva 4 moda onda će biti odlično, svatko bi imao svoj auto s kojim je na "ti", i gazimo!!
previše mi seremo oko svega ovoga

ovako, osim HGTC ponekad vozim megane trophy zato što ima dosta public servera s dosta igrača ali mi je već dosadio jer svi serveri imaju dozvoljena sva pomagala. ako bih skidao mod želim skinuti neki koji vozi puno ljudi. trenutno kad pogledam najviše ljudi vozi f1rft 2010 mod, ali to da skidam... moram skinuti i tracpack i sve ode na 2-3 GB, a zadnji put kad sam ganjao rft mod mi je bilo smiješno što neki bez problema obaraju rekorde staza (interlagos voze 1:07:xxx i slično) i onda nije zanimljivo.
zapravo, nije meni problem imati više modova nego što svako malo neki novi mod se skida, pa dok se to skine, pa probaš pa tražiš kola koja ti odgovaraju...još kad dodaš da ja nisam neki velemajstor to ubrzo ne liči ni na šta i ne da mi se nervirat

za mene bi bilo idealno da imamo 4-5 različitih modova i da to vrtimo neko duže vrijeme. po mod za svaki tip auta, dakle jedan za oldskul kola,jedan za oldskul OW, jedan za moderne OW, jedan za novije touring kola itd.
i kad se svi ufuramo u sva 4 moda onda će biti odlično, svatko bi imao svoj auto s kojim je na "ti", i gazimo!!
previše mi seremo oko svega ovoga

- automotofan
- Navijam za: Senna fan-Ferrari
- Kontakt:
mod ima par zanimljivih jurilica kaj se fizike tiće.
posebno je zanimljiv merđan 190e.
jedino kaj zna smetat na nekim autima zvuk koji nije ni blizu pravima.
posebno je zanimljiv merđan 190e.
jedino kaj zna smetat na nekim autima zvuk koji nije ni blizu pravima.
- Mansell
- Test vozač
Evo u cemu su glavni problemi tog moda:
1. Nema pristupa svim autima kod online igranja (to se valjda da sredit)
2. Veliki problem nemogucnosti podesavanja setupa ili je isto jako ograniceno (posebno me smeta nemogucnost podesavanja gearboxa, tak da auto koji ima 6. brzina, na malo kracoj stazi koristi jedva 4.
3. Kod puno auta reakcija na volan je jako zakasnjela (ne postuje kontru kako bi trebalo)
Ispada da auti jednostavnu nisu za trke vec za cistu turisticku voznju ili za neka krstarenja (npr. nordschleife).
Unatoc svemu uspio sam pronac Ferrari Scuderiu s kojom sam jucer vozio i kojemu bi dao prolaznu ocjenu, pretezno zbog toga jer dozvoljava podesavanje setupa. Mislim da vise necu trositi rijeci na ovaj mod, a vjerojatno ga necu vise ni vozit.
Nije zlato sve sto sja!
1. Nema pristupa svim autima kod online igranja (to se valjda da sredit)
2. Veliki problem nemogucnosti podesavanja setupa ili je isto jako ograniceno (posebno me smeta nemogucnost podesavanja gearboxa, tak da auto koji ima 6. brzina, na malo kracoj stazi koristi jedva 4.
3. Kod puno auta reakcija na volan je jako zakasnjela (ne postuje kontru kako bi trebalo)
Ispada da auti jednostavnu nisu za trke vec za cistu turisticku voznju ili za neka krstarenja (npr. nordschleife).
Unatoc svemu uspio sam pronac Ferrari Scuderiu s kojom sam jucer vozio i kojemu bi dao prolaznu ocjenu, pretezno zbog toga jer dozvoljava podesavanje setupa. Mislim da vise necu trositi rijeci na ovaj mod, a vjerojatno ga necu vise ni vozit.
Nije zlato sve sto sja!

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
nisam doma do vikenda...jedva čekam probatautomotofan je napisao/la: skinuto, instalirano.
večeras probavam jurilice.
kompletni dojam i utiske ostavljam Ćaletu da iznese

usput, ja u buduće neću više sudjelovati u 5krugovnim utrkama. Vidim da većina drugačije gleda na simulacije, odnosno ne prihvaća ono što simulacije zapravo jesu.
Ako budem kad u buduće vozio to će bit minimalno pola satne trke s boksevima i svim ostalim faktorima.

- automotofan
- Kontakt:
jedva čekamĆale od Lewisa je napisao/la: usput, ja u buduće neću više sudjelovati u 5krugovnim utrkama. Vidim da većina drugačije gleda na simulacije, odnosno ne prihvaća ono što simulacije zapravo jesu.
Ako budem kad u buduće vozio to će bit minimalno pola satne trke s boksevima i svim ostalim faktorima.

mansell,
daj modu šansu.
nisi dovoljno pronjuškao po modu.
osnovno mod je sa svim cestovnom verzijama.
ali se mogu zasebno učitati verzije DTM 92, FWD Cup, Ferrari, i GT2 Cup.
tu su sve sportske inačice i spremne za net utrke.
setup je večinom sve otvoreno osim brzina, osim final koji se po potrebi može getribu rastezati ili skračivati.
i normalno je da se na cestovnima ne može gotovo ništa mjenjati, jer su to cestovne verzije.
vjerujem da će do finalne verzije popraviti fiziku i na onim manje zanimljivim autma za voziti.
za sad ih ima sasvim dovoljno sa zanimljivom fizikom.
- Armanini
- Svjetski prvak
count me in.. za to sam oduvijek, a sreca pa da smo odvozili tek 2/3 takve utrke..Ako budem kad u buduće vozio to će bit minimalno pola satne trke s boksevima i svim ostalim faktorima.
a 192834 od 5 krugova..
al mozda je to zato jer vozimo ono sto nam vise pase..
enough saidponekad vozim megane trophy

to mijenja stvari poprilicnoimam net preko usb sticka

ne isprobavas velike modove offline?Arma kako da ih isprobam kad ih vise od pola nemogu uzet na serveru??
meni je najveci minus sto 90% auta se ne mogu stelat.. al oke - serijski auti..
moze se za podosta njih kupit mjenjac, kocnice..
reakcije volana su meni ocekivane i tocne.. pogotovo sto se tice kontre.. sa bimerom mozes bit u kontri dok ti ne dosadi..
jasno, sa tocnim steering lockom za svoj volan..
ugl, nedajem ni ja jos neku konacnu ocijenu, za sad ni prolaznu, al treba jos malo vidjet..
sto se tice zvuka da.. negdje su dosta genericki.. al neki imaju super zvuk.. mustang recimo je brutala.. viper ako se ne varam.. mcm oke..
e i da.. provozao sam malo catera jer on bi trebao bit najbolji pokazatelj fizike, i svidjao mi se.. i to dosta.. jest da je to ovaj r500 pa je malo raketa, al je super zabavan..
- Mansell
- Test vozač
Dobro decki onda se necemo na serveru vidjet opet jedno vrijeme...
A i ovo sa pola satnim utrkama... lol... dodje nas 6 na server, kasnije se dva zakace od kojih se jedan od njih izvrti i sam mora pola sata vozit bez ikakvih izravnih borbi. Nakon 15 minuta se svi razrijede i prakticki svatko vozi svoju utrku. I neznam sto je onda tu tako zanimljivo? Mozda borba sa stednjom guma da pokazes da ti najbolje cuvas gume kad ih ostali prze? Ako takve utrke zelite ja iskreno predlazem da se uclanite u neku ligu gdje ce vam ta pola satna utrka biti zanimljivija sa puno vise akcije i duela na stazi.
A i ovo sa pola satnim utrkama... lol... dodje nas 6 na server, kasnije se dva zakace od kojih se jedan od njih izvrti i sam mora pola sata vozit bez ikakvih izravnih borbi. Nakon 15 minuta se svi razrijede i prakticki svatko vozi svoju utrku. I neznam sto je onda tu tako zanimljivo? Mozda borba sa stednjom guma da pokazes da ti najbolje cuvas gume kad ih ostali prze? Ako takve utrke zelite ja iskreno predlazem da se uclanite u neku ligu gdje ce vam ta pola satna utrka biti zanimljivija sa puno vise akcije i duela na stazi.
- F1NAC
- Moderator
za vozit audi r8 lms napomena uzmite si čepiće za uši
Ja san pole 10 minut dolazi pri sebi koliko zuji
Downforce je bolestan 

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
evo ljudi ja se moram pohvalit da sam napokon imao sreće na nagradnoj igri i dobio original Race 07 igru sa uključenom retro pack ekspanzijom 
http://www.virtualr.net/welcome-gifts-winners-announced" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.virtualr.net/welcome-gifts-winners-announced" onclick="window.open(this.href);return false;
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Haris KTM
ja odavno offline vozim gt3 mod, imam verziju sandrox koja je stabilnija te apex koja pravo vrckasta verzija ovih mashina, vozim takve modove zbog ubrzanja, kocenja, ponekog extra slajda, te zvuk ubija i samo bi downshifto koliko sve gori oko tebe, pravo se insan uzivi i osjeca se ko u pravon auto kavezu...
- automotofan
- Kontakt:
naravno da se to tako dešava jer svi dođete nespremni ili polu spremni, sa nekim tek skinutim modom ili se stalno mijenjaju neki novi auti iz poznatih modova sa hrpom staza u istoj večeri. i naravno da se greške u trkama, pardon trkicam dese jer niste dovoljno spremni.Mansell je napisao/la:Dobro decki onda se necemo na serveru vidjet opet jedno vrijeme...
ako si date par dana trenirati sa istim autom na istoj stazi i tada napraviti trku, tada je to nešto drugo.
i ako još napravite neki kup pa da ima i bodova.