Utrke 2011 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: 2011 FORMULA 1 INDIAN GRAND PRIX 28,29,30 October

Post Postao/la Vuksa_KC »

Ova utrka i Korea su ispod prosjeka atraktivnosti ove sezone.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

McLewis je napisao/la: pa da hamilton je u zavoju koji ide lijevo naglo skrenuo u desno cisto da se sudari s massom... objektivnost vam je na teskoj nuli.... sigurno je hamilton rekao da se postave onako visoki rubnici da massa moze jahat po njima i otkidat si kotace....
Ma ono briga me za njih dvojicu nek se slobodno svaku utrku sudare,tako da sam po ovom pitanju objektivan ne simpatiziram ni jednog ni drugog

A je li ti uopće pratiš utrke,je li znaš možda kako se ulazi u lijevi zavoj?Je li znaš možda šta je trkaća putanja?

Toliko o objektivnosti
...put u raj nije posut ružama...
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ne simpatiziraš ni jednog , ali zato mrziš Hamlitona. A ti frende jel znaš da ulazak u zavoj ne može biti jednak kada ti je još jedan bolid sa tvojim u tom zavoju u odnosu kada si sam. To se zove opasna i sebična vožnja.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Chuck Norris je napisao/la:
McLewis je napisao/la: pa da hamilton je u zavoju koji ide lijevo naglo skrenuo u desno cisto da se sudari s massom... objektivnost vam je na teskoj nuli.... sigurno je hamilton rekao da se postave onako visoki rubnici da massa moze jahat po njima i otkidat si kotace....
Ma ono briga me za njih dvojicu nek se slobodno svaku utrku sudare,tako da sam po ovom pitanju objektivan ne simpatiziram ni jednog ni drugog

A je li ti uopće pratiš utrke,je li znaš možda kako se ulazi u lijevi zavoj?Je li znaš možda šta je trkaća putanja?

Toliko o objektivnosti
ako su dva bolida jedan kraj drugoga jedan nemoze sigurno proci trkacom putanjom, ali ti si sigurno jedan od onih koji vole pretjecanja sa drs-om...
puno puta su se vozaci pretjecali van trkace linije pa se nisu posudarali, kako je ovdje lewis uspio proci alonsa van trkace linije....
McLaren u <3
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Da vidimo da se na argumente odgovara glupostima.

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Krug prije sudara je bila slična situacija ali je Massa zatvorio unutarnju liniju i za Hamiltona nije bilo prolaza pa zašto onda nije i u tom krugu Massa isto učinio? Dopustio je Hamiltonu da svoj bolid bolje pozicionira i onda se zabil u njega. Apsolutno zaslužena kazna za Massu jer je očito namjerno tresnul Lewisa pošto ga je vidio i znao je da je Ham pokraj njeg.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ne nisam ja ovo stavio da bim komentirao nekog, stavio sam to cisto tako jer mi je smiješna situacija bila. Nemoj se pravit pametan . Peace
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Iz izraza lica vidljivo je kaj bi mu napravio. S razlogom.

slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

po mome je najveci problem vozaca ispred ako dopusti onome iza da ti dodje s boka, istu je lewis napravio vettelu u koreji ali nije manevarski se zaletao u njega kad je ovaj vec pomalo prosao...
McLaren u <3
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mozda ga massa nije vidio jer su mu retrovizori vibrirali :badgrin: (kao hamiltonu u suzuki)
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

McLewis je napisao/la: ako su dva bolida jedan kraj drugoga jedan nemoze sigurno proci trkacom putanjom, ali ti si sigurno jedan od onih koji vole pretjecanja sa drs-om...
puno puta su se vozaci pretjecali van trkace linije pa se nisu posudarali, kako je ovdje lewis uspio proci alonsa van trkace linije....
Ti uopće ili ne čitaš ili ne kužiš poantu.Gdje sam rekao da se ne prestiže van trkaće putanje
Massa je imao trkaću putanju i bolid ispred to je dovoljno,onaj koji više treba paziti je onaj koji je iza i van trkaće putanje

Inače povlačim se iz ove rasprave kad se nema argumenata onda su argumenti ti mrziš Hamiltona i sl
Kao da su oni danas bili bitan faktor u utrci uostalom kao i cijele sezone
Uglavnom komentirao sam da je po meni krivica više Hamiltonova ali nisam bio za to da se ikoga kazni a ako vam se ne sviđa moje mišljenje šta vam ja mogu onda vi slušajte objektivnoga Jergovića :bye:
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Chuck Norris je napisao/la: Ti uopće ili ne čitaš ili ne kužiš poantu.Gdje sam rekao da se ne prestiže van trkaće putanje
Massa je imao trkaću putanju i bolid ispred to je dovoljno,onaj koji više treba paziti je onaj koji je iza i van trkaće putanje

Inače povlačim se iz ove rasprave kad se nema argumenata onda su argumenti ti mrziš Hamiltona i sl
Kao da su oni danas bili bitan faktor u utrci uostalom kao i cijele sezone
Uglavnom komentirao sam da je po meni krivica više Hamiltonova ali nisam bio za to da se ikoga kazni a ako vam se ne sviđa moje mišljenje šta vam ja mogu onda vi slušajte objektivnoga Jergovića :bye:
ni ja nisam za kazne, niti se lewisa trebalo kaznjavat ove sezone, niti za ovo massa.... ali nije uvijek lewis kriv za sve.....
F1NAC je napisao/la:mozda ga massa nije vidio jer su mu retrovizori vibrirali :badgrin: (kao hamiltonu u suzuki)
mozda i jesu, ali neka ne govori on onda ze lewisa da je nepromisljena budala.....
McLaren u <3
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Hamilton je vjerovatno htio ispast heroj pa je pokušao preteć po prljavijem dijelu staze, vjerovatno ocekivao da ce mu massa se maknut i propustit ga . Al samo jos nesto sjetite se malo Silverstona di je massa isao s vanjske strane i pustio dovoljno mjesta hamiltonu na unutarnjoj al opet je hamilton otklizao u massu, cudno kako se nije digla neka veca polemika oko tog . uzivajte u daljnjoj raspravi
slika
ivan mesar
Navijam za: ferrari

Post Postao/la ivan mesar »

Utrka jako losa prelosa da nije bilo sudara cista 0
Vettel odlican tako lako kontrolira utrku,
button i alonso odlicni odlican 2 pit za alonsa napokon i ferrari poce donositi dobre odluke
a sta se tice sudara massa hamilton mislim ljudi pa dajte pogledajte malo snimku pa massa je bio za 2 trecine auta ispred hamiltona u trkacoj putanji hamilton nije popustio i desilo se sta se desilo a ovej jergović vec mi ide na onu stvar tako se veselio kada je massa odusto a onda muk kada se hamilton vozio na 7 mjestu nesta mu nije bilo jasno :shock:
slika
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Jedino što je valjalo u današnjoj trci!
slika
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

Walter je napisao/la:
Jedino što je valjalo u današnjoj trci!

Nažalost :!:
1982 UCV 1919
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

utrka prilično dosadna, čestitke Buttonu i šteta za Maldonada koji je bio u dobroj formi.
Počelo se sve svodit na strategiju i prolaske kroz boksove, žalim za onim Michelinkama gdje su jurili gotovo identično na soft i med gumama.
Kažnjavanje onakvih trkaćih incidenata je nepotrebno al ovaj put mi je drago da su kaznili Massu jer se stvarno svaki put u ovakvim situacijama pravi glup i vozi kao da ne postoje retrovizori na njegovom bolidu. Ako je Hamilton mogao kočit ranije i pazit da mu ostavi mjesta da idu bočno, onda je i mogao Massa na vrijeme kočit pa da prođu jedan pored drugog. Baš me zanima što bi bilo da se Hamilton bezobrazno prekočio pa da ga je morao Massa lupit u bočni kraj bolida.
slika
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m6rboVRP ... r_embedded[/youtube]

Hamilton je mogao još kasnije kočiti i šire proći sljedeći zavoj na što bi Massa bio prisiljen usporiti i bio bi izguran van staze. Lewis nije mogao prikočiti niti se maknuti jer bi završio ili u njemu ili izvan staze. Massa je mogao usporiti dok je vidio da mu je dao previše prostora (ako je vidio, a s veličinom Ferrari i McLaren retrovizora jako teško).
U jednom i drugom slučaju Massa gubo poziciju, a Hamilton dobiva.
Ono što sam rekao već 100 puta. Hamilton ima dobru borbu s fer vozačima (Vettel, Alonso, Kimi, pa i Webber). Massa ima preveliki pik na njega i ne želi ga pustiti pod cijenu sudara.
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Ajde zaustavi video u 18 sekundi i pogledaj gdje je Massa gdje Hamilton gdje zavoj
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mcLuke je napisao/la:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m6rboVRP ... r_embedded[/youtube]

Hamilton je mogao još kasnije kočiti i šire proći sljedeći zavoj na što bi Massa bio prisiljen usporiti i bio bi izguran van staze. Lewis nije mogao prikočiti niti se maknuti jer bi završio ili u njemu ili izvan staze. Massa je mogao usporiti dok je vidio da mu je dao previše prostora (ako je vidio, a s veličinom Ferrari i McLaren retrovizora jako teško).
U jednom i drugom slučaju Massa gubo poziciju, a Hamilton dobiva.
Ono što sam rekao već 100 puta. Hamilton ima dobru borbu s fer vozačima (Vettel, Alonso, Kimi, pa i Webber). Massa ima preveliki pik na njega i ne želi ga pustiti pod cijenu sudara.
fascinanto je to kako svi hamiltonovi navijači govore kako massa ima na piku hamiltona ...
slika
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

Chuck Norris je napisao/la:Ajde zaustavi video u 18 sekundi i pogledaj gdje je Massa gdje Hamilton gdje zavoj
Točno to, ajde objasni mi što bi ti kao Hamilton u tom trenutku napravio dok vidiš da je Massa kasno kočio i ide prema tebi.
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
Chuck Norris
Veteran
Veteran

mcLuke je napisao/la:
Chuck Norris je napisao/la:Ajde zaustavi video u 18 sekundi i pogledaj gdje je Massa gdje Hamilton gdje zavoj
Točno to, ajde objasni mi što bi ti kao Hamilton u tom trenutku napravio dok vidiš da je Massa kasno kočio i ide prema tebi.
Ide prema zavoju i pravilnom ulasku u zavoj a ne prema Hamiltonu
Neko je morao popustiti da bi jedan prošao a pošto je Massa bio i ispred i na trkaćoj putanji onda je logično da Massa ima prednost.Istina da su oba tvrdoglavi bili ali ne vidim zašto bi Massa bio taj koji će popustiti kad je u boljoj poziciji

Evo i šta Massa kaže o tome
Q. What is your view of the Lewis incident?

Felipe Massa: My view is that I was in front, I braked later than him and I was in front, I was on the grippy area as well and then I started to turn and I didn't see him on the left as he was behind. He touched my rear wheel. So, to be honest I don't understand why I have the penalty. It is not really understandable.

Q. This is six incidents between you two now. Is it now a feud?

FM: Maybe for him. Because all the incidents are that he touched my car. So, I didn't do anything wrong. When I saw that he put the car on my side, what am I doing? It was very dirty in his place, so I braked on the clean side, the grippy side, I brake later than him and I start to turn and he is behind me.

If it is Lewis or not Lewis, whatever the driver is there, I would do the same. I am on the good grip. Whoever is trying to overtake in that place he will brake later than me and I cannot do anything, but in this case I braked, I was in front of him and he touched me behind, so it is nothing to do with [it being] him, it is something... he touched me.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

mcLuke je napisao/la:
Prikočio, pustio Massu naprijed jer sam očito brži od njega te ga pretekao kasnije u nekoj DRS zoni ili u na nekom mjestu di opet budem imao bolji izlazak iz zavoja. Hamilton je samo trebao prikočit ovdje (jer je on iza) i oboje bi prošli zavoj bez dodira
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

Pa Lewis je bio s unutarnje strane, tako da ako Massa ide prema zavoju ide i prema njemu.
Slažem se da nitko nije trebao dobiti kaznu i slažem se s tobom da se ovo moglo drugačije rješiti jer obojica su bili preagresivni, samo se Hamilton našao u situaciji u kojoj više nije mogao birati, a Massa donekle je.
Zaključano