Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- vidc
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: NOVOSTI - Veljača 2014.
joj oni i njihovo tvikanje pravila. vrati normalne kvalifikacije i ćao. sat vremena, tko odvozi najbrži krug taj starta s pole positiona.
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
@finac
svih 16 vozača koji postave vrijeme u Q2 moraju startati na tim gumama (uključujući i one koji uđu u Q3). Oni koji uđu u Q3 dobivaju još jedan set option guma koje mogu koristiti samo u Q3, ali ne i u utrci
@vidc
to se svi slažemo...ali se Berniju to ne sviđa jer da nisu zanimljive za TV gledatelje...zato se i počelo mijenjat, prvo sa onim 1 po 1 na stazu...
svih 16 vozača koji postave vrijeme u Q2 moraju startati na tim gumama (uključujući i one koji uđu u Q3). Oni koji uđu u Q3 dobivaju još jedan set option guma koje mogu koristiti samo u Q3, ali ne i u utrci
@vidc
to se svi slažemo...ali se Berniju to ne sviđa jer da nisu zanimljive za TV gledatelje...zato se i počelo mijenjat, prvo sa onim 1 po 1 na stazu...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Legenda
Ma ne slažemo se svi
.Čuo sam masu komentara da su ovakve podijeljene kvalifikacije jedna od rijetkih dobrih promjena - i slažem se s tim.

Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
po običaju nisam napisao sve što sam zamislio...ja se slažem da previše kompliciraju sa promjenama "sad ovako, sad onako" a imali su sustav koji je funkcionirao. Funckionirao je i ovaj dok nisu došle super izdržljive Pirelli gume

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Kako to misliš rijetkih....zar ih ima još dobrihdmarijon je napisao/la:Ma ne slažemo se svi.Čuo sam masu komentara da su ovakve podijeljene kvalifikacije jedna od rijetkih dobrih promjena - i slažem se s tim.

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- F1NAC
- Moderator
pa daaaaaaaaaaa kao npr druge godine nema grijača guma pa ce vozaci na ladnim gumama se vozikat u pocetku :DDDDDToon je napisao/la:Kako to misliš rijetkih....zar ih ima još dobrihdmarijon je napisao/la:Ma ne slažemo se svi.Čuo sam masu komentara da su ovakve podijeljene kvalifikacije jedna od rijetkih dobrih promjena - i slažem se s tim.
? pas mater sam opet nešto propustio?

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Legenda
stvarno ništa ne pratite. pa čuli ste i za ideju medalja, npr.!!!! 

Samo neka se trkaju.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Ovo je jako dobro.
Em će u Q3 biti više vožnje, tj. neće biti čuvanja guma i ju Q2 bi ovi najbrži mogli probati proći s prime gumama što bi još više zakompliciralo situaciju. Sve u svemu, pozitivna promjena.
Meni su u ovakve kvalifikacije puno bolje nego 1h vožnje. U MotoGP-u su prošle sezone isto maknuli to jer nema smisla - od tih 1h, 40min praktički nema pravih krugova i onda zadnjih 10-15 se postavljaju ona prava vremena. Ovako s Q123 vozači cijelo vrijeme moraju biti na stazi i postavljati vremena.
Em će u Q3 biti više vožnje, tj. neće biti čuvanja guma i ju Q2 bi ovi najbrži mogli probati proći s prime gumama što bi još više zakompliciralo situaciju. Sve u svemu, pozitivna promjena.
Meni su u ovakve kvalifikacije puno bolje nego 1h vožnje. U MotoGP-u su prošle sezone isto maknuli to jer nema smisla - od tih 1h, 40min praktički nema pravih krugova i onda zadnjih 10-15 se postavljaju ona prava vremena. Ovako s Q123 vozači cijelo vrijeme moraju biti na stazi i postavljati vremena.

- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Ovo sa duplim bodovima je toliko velika glupost da barem 10 godina više ništa ne moraju izmišljat.
-
- Legenda
I zamislite situaciju da je Red Bull loš do kraja ljeta, ali hvata neke bodove. I pred kraj sezone počne dominirati i na račun duplih bodova (vjerojatno najveće idiotarije u F1 povijesti) osvoje prvenstvo
.
Prestrašno.

Prestrašno.
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
ma da, a i najveca glupost je dok ovi su homologirani od 28 na dalje honda more neprestano razvijat i testirat svoj motor.Jos ako McLaren uspije nekako neke podatke od Merca proslijedit Hondi (makar svi govore da će mercedes to cuvat al opet telemetrija itd).

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Ta homologacija će biti veliki problem Renaultu. Ne zbog pouzdanosti jer imaju ono pravo promjene tokom sezone, nego zbog performansi.
Imaju prva dva dana idućeg testa u Bahreinu, bit će ih jako zanimljivo gledati.
Imaju prva dva dana idućeg testa u Bahreinu, bit će ih jako zanimljivo gledati.

- F1NAC
- Moderator
Bit ce veselo, zamislite u Australiji tipo san marino 1985 svi pomalo staju zbog nestanka gorivaQ: How will that work with the fuel consumption? Will you get told by the pit wall every lap how much you can use - meaning how fast you can go to stay within the limits of the computer calculations?
NR: It’s the first full-blown race distance and for testing that Bahrain is a pretty tough place. It was a real challenge to do a full distance with the hundred litres. That will need a perfect interaction between pit wall and cockpit in the races. We are working on that - like on everything else - to get it bulletproof for Melbourne

- F1NAC
- Moderator
ovako bi trebao izgledati Bahrain ove godine (pri kraju trke )

-
- Legenda
Pretpostavio bi da danas testiraju full pune bolide. Rosberg se upraov izvrtio (nakon najbržeg kruga). Ferrari i dalje nema ritam.
+ plus tvrde gume, koliko vidim?
+ plus tvrde gume, koliko vidim?
Samo neka se trkaju.
-
- Legenda
Ferrari ima ritam ...
.
P.S. da motor stvarno zaostaje navodnih 75 konja, Kimi sigurno ne bi održavao ritam s Mercedesima.

P.S. da motor stvarno zaostaje navodnih 75 konja, Kimi sigurno ne bi održavao ritam s Mercedesima.
Samo neka se trkaju.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Mozda moze Mecka jos brze..dmarijon je napisao/la:Ferrari ima ritam ....
Alonsista hasta la muerte..
- F1NAC
- Moderator
-
- Legenda
Čuj, mečka je već išla puno brže. Ali i sami kažu da je te bilo drugo. Vjerojatno su ovo sada isti uvjeti.
(opet nagađanja
.. )
(opet nagađanja

Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
a zamisli da su tako iz zajebancije skinuli onaj regulator protoka goriva 

-
- Legenda
Ma normalno, a to samo da jadna mečka folira da je brza pa da možda ušećeri kojeg naivnog sponzora 

Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
IZVORPirelli trials stickers to enforce temperature limits
[ http://f1tcdn.net/images/news/2014/pire ... ticker.jpg ]
As a result of Pirelli’s collaboration with the FIA to ensure a better monitoring of tyre usage parameters, the Italian firm is trialling a special type of sticker on each tyre tread in Bahrain.
Pirelli notes the stickers are meant to enforce that teams do not pre-heat the tyres higher than the maximum allowed temperature.
"These stickers read the maximum temperature reached by the tyre tread while the tyres are being pre-heated by the teams in their tyre blankets.
Pirelli prescribes a maximum temperature of 110°C (230°F), which should not be exceeded at any point before the tyre takes to the track."
Throughout 2013, temperature management of the Pirelli tyres had been a hot topic. When the FIA later used an infrared camera to show tyre temperatures on the live feed, it also became apparent to the wide public that teams were pre-heating the tyres more than the temperatures usually achieved on track, thereby circumventing the recommendations from the supplier.
The FIA will now ensure that this absolute limits as specified by Pirelli are respected, together with the minimum tyre pressures when leaving the pits and maximum camber levels on the track.

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Kul, sviđa mi se ovo.
A i jedva cekam 2015 kad maknu grijace u potpunosti..pa kad bude show kod izlaska iz boxa..
A i jedva cekam 2015 kad maknu grijace u potpunosti..pa kad bude show kod izlaska iz boxa..
I like to race, not to do laps alone.
- nikolaf1
- Početnik
FORZA FERRARI !!!
- F1NAC
- Moderator
ukoliko se bude islo za veliki stol raspravljat o tome dal da se da Renaultu jos vremena, ukoliko se Todt i Bernie sloze onda glas drugih momcadi nije bitan jer ova dvojica imaju svaki po 6 glasova (znači todt + bernie = 12 glasova , a momčadi imaju po samo 1 glas)
"Renault had indicated on Thursday that they were not worried about the deadline, but it seems they were being a bit disingenuous, as Auto Motor Und Sport are reporting it was the French company that asked for the extension. It could well pass, given the way voting works in the strategy group. Bernie Ecclestone and FIA president Jean Todt have six votes each, the six teams involved one each. Votes pass by a simple majority. So if Ecclestone and Todt think it's a good idea - for whatever reason - then it doesn't matter what the teams, who include Mercedes, McLaren and Ferrari, vote."