Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
tomidix
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la tomidix »

Mislim da je vecina olako pripisala pobjedu... Nije utrka samo 1. zavoj i nije jedino upitno ovdje kako ce motor izdrzati...
Prosla utrka u Monzi je primjer Vettelu gdje se mora nalaziti ako zeli pobijediti alonsa... Takoder ogromnu ulogu
moze odigrati SC ako se pojavi u krivo vrijeme... Kisa je nemali element... Nadam se da ce Alonso doci do 25 bodova,
ali svasta se tu moze dogoditi...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Gledam ove startove 2008 i 2009 i Massa i Hamilton su bez problema odbranili svoju prvu poziciju, nadam se da će to danas uraditi i Alonso. Oni koji su startali drugi u predhodne dvije utrke Hamilton i Vettel imali su problema da odbrane svoje pozicije, Hamilton je bez većih problema zatvorio Kimija 2008 dok je Vettel svoju drugu poziciju izgubio 2009.
Što se tiče vremenskih uslova nadam se da će biti potpuni ekstremi ili potpuno suha staza ili velika kiša, da ne kažem potop, mislim da je to najbolje za Alonsa, nešto između mislim da ne bi bilo dobro za Alonsa. Evo zašto tako mislim.
Potpuna suha utrka, uz vjerujem dobar start Alonsa, mislm da bi mu dala priliku da kontroliše utrku i da već do box-a izgradi prednost od 4-5 s i da se i posle box-eva vrati na prvu poziciju.
Velika kiša na startu utrke znači da će se prvih 5-10 krugova voziti iza SC, a to je dobro za Alonsa jer će ga poštediti starta po mokrom, još se sjećam Australije, a i velike borbe u prvim krugovima koju omogućuje mokro-suha staza, posle odlaska SC Alonso bi bio prvi na stazi i ne bi imao problema sa vodenom zavjesom, svi bolidi iza njega bi imali taj problem, još kad se uzme u obzir tip staze i da je to noćna utrka i probleme sa svjetlosti, bolidi iza Alonsa će imati velikih problema da se voze jedni iza drugih.
U slučaju promjenljivih uslova i suho-mokre staze i normalong starta mislim da bi to bilo opasno po Alonsa, to je najlošija situacija za Alonsa. To bi dalo mogućnosti za dosta borbe na stazi a ako bi se još i startovalo na intermedium gumama postvljalo bi se pitanje kada ih zamjeniti a Ferrari-jev pitwall je najslabiji segment Ferrari-jevog paketa i zato se ja nadam da danas u utrci neće biti promjenljivi uslovi.
Sretno Fernadno!
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Tako se vozi.
Avanti FER, Avanti!!!
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Singapurski tatamata... :)
Polako se vidi koliko su veliki svi oni bodovi koji su mu pruzeni u njemackoj...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

:peace:
Odlična vožnja,svaka čast,njegova najbolja vožnja ove godine
Tako sam nervozan bio sve do zadnjeg zavoja ali isplatilo se ,fantastična kontrola utrke :klanjanje:
I evo ga na 2. mjestu,poslije Spa mnogi su ga otpisali ali evo ga ponovo u igri

I sad je 7. svih vremena po pobjedama.
Jackie sljedeći si :biggrin:
...put u raj nije posut ružama...
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Čarobnjak! Svaka cast Ferrari i Alonso, tako se šamara konkurencija i osvajaju naslovi!
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

O kakvom šamaranju konkurencije ti pričaš. Bila je ovo borba na život i smrt. Kako god, zaslužena pobjeda.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Bravo Maestro.Uljepsao si mi dan,ma sta dan,naredna dva tjedna.Steta da Webberu nije nista otislo na bolidu u sudaru s Hammijem bili bi prvi ,ali ....
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Dobra utrka,cestitke.... Malo falilo da ga Vettel prestigne,tako da nemojte govoriti o nekoj nadmoci.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Bravooo Fernandoooo!!!!

Odlicna voznja, odlicna kontrola cijele utrke. Svaka cast!!!

FORZA FERRARI!!! FORZA FERNANDO!!!
FORZA FERRARI!!!
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Bravo Fernando!! =D>
Apsolutna dominacija i kontrola utrke. Kad je bilo najgušće, onda je znao pritisnuti gas i odgovoriti Vettelu.
Iako je bilo blizu, u nijednoj situaciji Vettel nije uspio napasti Fernanda. Stvarno svaka čast njemu i bolidu.
VRH!
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Bravo. Polako postaje favorit prvenstva, premda mi se čini da je RB i dalje najbrži bolid.
Zadnja izmjena: Dani, dana/u 26 ruj 2010, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Ricxpa
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Ricxpa »

kowalski je napisao/la:O kakvom šamaranju konkurencije ti pričaš. Bila je ovo borba na život i smrt. Kako god, zaslužena pobjeda.
PP, FL i pobjeda, ako to nije samaranje konkurencije onda ne pratimo isti sport. Uostalom, vidio sam kako je Vettel agresivan bio i kako je napadao Alonsa. Misljenja sam da je Alonso odvozio kulerski utrku, bas onako koliko mu treba da sigurno sacuva vodstvo.
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Kulerski, sa sigurnom prednošću od 1 sekunde. Ja sam mišljenja da je Vettel mogao bar 0.5 sec brže, ali ti očito misliš da je mogao proći kroz Fernanda. Više je Ferrari izgledao na granici nego Red Bull.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
bravof
Početnik
Početnik

Post Postao/la bravof »

Bravo Alonso.....extra odvezena utrka....
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
Ricxpa
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Ricxpa »

kowalski je napisao/la:Kulerski, sa sigurnom prednošću od 1 sekunde. Ja sam mišljenja da je Vettel mogao bar 0.5 sec brže, ali ti očito misliš da je mogao proći kroz Fernanda. Više je Ferrari izgledao na granici nego Red Bull.
Yup, samo sto su se Vettelu kocnice svako malo pregrijavale a ne Ferrariju. Vidis, po tome se da lijepo iscitati da je Vettel vise na noz vozio nego sto je to radio Alonso. Isto tako, poznavajuci Alonsa, cisto sumnjam da bi isao riskirati nekim ultra brzim krugovima u situaciji kada moze doci do maksimalnog broja bodova i probiti se u prvenstvu za jos jednu poziciju.

Dakle, dva pokazatelja koja idu u prilog Ferrarijevoj danasnjoj superiornoj izvedbi :biggrin:
Schumy.d
Legenda
Legenda

kowalski je napisao/la:Kulerski, sa sigurnom prednošću od 1 sekunde. Ja sam mišljenja da je Vettel mogao bar 0.5 sec brže, ali ti očito misliš da je mogao proći kroz Fernanda. Više je Ferrari izgledao na granici nego Red Bull.
Ne slažem se uopće s tvojom konstatacijom. [-X
Ferrari je znantno napredovao i iako je Fernando imao najmanju max brzinu, držao je Vettela na distanci. Da je Vettel mogao brže, onda bi i pokušao napasti Alonsa. Ovako nije ni pokušao jer nije išlo.
Ferrari u Monzi dobar. I sad u Singapuru. 2 staze koje su totalno različitog tipa. Znači da nije slučajnost. ;)

Najbrže vrijeme u kvalifikacijama i najbrži krug utrke. Mislim da je i RB išao do granica, ali Ferrari je imao odgovor ovaj put.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Jel' to drugi hat-trick za redom? :peace:

ALONSO!!! :biggrin:
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

p@rtibrejker je napisao/la:Jel' to drugi hat-trick za redom? :peace:

ALONSO!!! :biggrin:
Ja bi mijenjao dva hat-tricka za tri obične pobjede. :lol:
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Ricxpa je napisao/la:
Yup, samo sto su se Vettelu kocnice svako malo pregrijavale a ne Ferrariju. Vidis, po tome se da lijepo iscitati da je Vettel vise na noz vozio nego sto je to radio Alonso. Isto tako, poznavajuci Alonsa, cisto sumnjam da bi isao riskirati nekim ultra brzim krugovima u situaciji kada moze doci do maksimalnog broja bodova i probiti se u prvenstvu za jos jednu poziciju.

Dakle, dva pokazatelja koja idu u prilog Ferrarijevoj danasnjoj superiornoj izvedbi :biggrin:
Čuj, sam Vettel je priznao da je prosuo pole jučer, te da ima brži bolid. Red Bull cijelu sezonu ima probleme s kočnicam, tako da se to nemože pripisati današnjoj agresivnoj vožnji. Vettel je Alonsa danas pratio s pola gasa. Pobjedu je izgubio jučer.
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Najbrže vrijeme u kvalifikacijama i najbrži krug utrke. Mislim da je i RB išao do granica, ali Ferrari je imao odgovor ovaj put.
Taj "odgovor" je Alonso u vrhunskoj izvedbi. Jednostavno, onako kako on najbolje zna. Maestralno :D
anteprimorac
Navijam za: Alonso

Post Postao/la anteprimorac »

nemože se reći da su potpuno različite jedino što je sporija ali nema neke jake aerodinamike nije ovo mađarska
Ricxpa
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Ricxpa »

kowalski je napisao/la:
Ricxpa je napisao/la:

Čuj, sam Vettel je priznao da je prosuo pole jučer, te da ima brži bolid. Red Bull cijelu sezonu ima probleme s kočnicam, tako da se to nemože pripisati današnjoj agresivnoj vožnji. Vettel je Alonsa danas pratio s pola gasa. Pobjedu je izgubio jučer.
Vettel da pokazuje ono sto ima kako tvrdi, ne bi se ovako radovao postolju ;) Cinjenicno stanje a to su rezultati utrke, rezultati kvalifikacija i naravno najbrzi krug govore u prilog Ferrariju koji se polako nametnuo kao najbolji bolid u ovom trenutku, te Alonso kao najefikasniji vozac koji to trenutno koristi. To su cinjenice, i zbilja ne znam kako ljudi mogu i dalje naklapati da je Red Bull nadmocan i sl. Jesu, bili su do nedavno nadmocni kada su u Madjarskoj i po 2 sec bili brzi, ali toga vise nema, sada je uspijeh i pole position osvojiti pored Ferrarija, pa cak i McLarena (koji naravno redovito u utrci se pokaze boljim). I na kraju prokleto mi je drago da je ovakva situacija u bas ovom dijelu sezone.
Schumy.d
Legenda
Legenda

kowalski je napisao/la:Čuj, sam Vettel je priznao da je prosuo pole jučer, te da ima brži bolid. Red Bull cijelu sezonu ima probleme s kočnicam, tako da se to nemože pripisati današnjoj agresivnoj vožnji. Vettel je Alonsa danas pratio s pola gasa. Pobjedu je izgubio jučer.
Pa daj pogledaj šta ti pišeš...
Zašto Vettel nije napao nijednom Alonsa tokom utrke i zašto nije odvozio najbrži krug ako je vozio "sa pola gasa"? :roll:
A zašto je imao problema sa pregrijavanjem kočnica iako je vozio sa pola gasa?
Ricxpa
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Ricxpa »

Kako god bilo, Ferrari i Alonso su danas namazali konkurenciju :D
Odgovori