Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- tomidix
- Test vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Re: Fernando Alonso
Mislim da je vecina olako pripisala pobjedu... Nije utrka samo 1. zavoj i nije jedino upitno ovdje kako ce motor izdrzati...
Prosla utrka u Monzi je primjer Vettelu gdje se mora nalaziti ako zeli pobijediti alonsa... Takoder ogromnu ulogu
moze odigrati SC ako se pojavi u krivo vrijeme... Kisa je nemali element... Nadam se da ce Alonso doci do 25 bodova,
ali svasta se tu moze dogoditi...
Prosla utrka u Monzi je primjer Vettelu gdje se mora nalaziti ako zeli pobijediti alonsa... Takoder ogromnu ulogu
moze odigrati SC ako se pojavi u krivo vrijeme... Kisa je nemali element... Nadam se da ce Alonso doci do 25 bodova,
ali svasta se tu moze dogoditi...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Gledam ove startove 2008 i 2009 i Massa i Hamilton su bez problema odbranili svoju prvu poziciju, nadam se da će to danas uraditi i Alonso. Oni koji su startali drugi u predhodne dvije utrke Hamilton i Vettel imali su problema da odbrane svoje pozicije, Hamilton je bez većih problema zatvorio Kimija 2008 dok je Vettel svoju drugu poziciju izgubio 2009.
Što se tiče vremenskih uslova nadam se da će biti potpuni ekstremi ili potpuno suha staza ili velika kiša, da ne kažem potop, mislim da je to najbolje za Alonsa, nešto između mislim da ne bi bilo dobro za Alonsa. Evo zašto tako mislim.
Potpuna suha utrka, uz vjerujem dobar start Alonsa, mislm da bi mu dala priliku da kontroliše utrku i da već do box-a izgradi prednost od 4-5 s i da se i posle box-eva vrati na prvu poziciju.
Velika kiša na startu utrke znači da će se prvih 5-10 krugova voziti iza SC, a to je dobro za Alonsa jer će ga poštediti starta po mokrom, još se sjećam Australije, a i velike borbe u prvim krugovima koju omogućuje mokro-suha staza, posle odlaska SC Alonso bi bio prvi na stazi i ne bi imao problema sa vodenom zavjesom, svi bolidi iza njega bi imali taj problem, još kad se uzme u obzir tip staze i da je to noćna utrka i probleme sa svjetlosti, bolidi iza Alonsa će imati velikih problema da se voze jedni iza drugih.
U slučaju promjenljivih uslova i suho-mokre staze i normalong starta mislim da bi to bilo opasno po Alonsa, to je najlošija situacija za Alonsa. To bi dalo mogućnosti za dosta borbe na stazi a ako bi se još i startovalo na intermedium gumama postvljalo bi se pitanje kada ih zamjeniti a Ferrari-jev pitwall je najslabiji segment Ferrari-jevog paketa i zato se ja nadam da danas u utrci neće biti promjenljivi uslovi.
Sretno Fernadno!
Što se tiče vremenskih uslova nadam se da će biti potpuni ekstremi ili potpuno suha staza ili velika kiša, da ne kažem potop, mislim da je to najbolje za Alonsa, nešto između mislim da ne bi bilo dobro za Alonsa. Evo zašto tako mislim.
Potpuna suha utrka, uz vjerujem dobar start Alonsa, mislm da bi mu dala priliku da kontroliše utrku i da već do box-a izgradi prednost od 4-5 s i da se i posle box-eva vrati na prvu poziciju.
Velika kiša na startu utrke znači da će se prvih 5-10 krugova voziti iza SC, a to je dobro za Alonsa jer će ga poštediti starta po mokrom, još se sjećam Australije, a i velike borbe u prvim krugovima koju omogućuje mokro-suha staza, posle odlaska SC Alonso bi bio prvi na stazi i ne bi imao problema sa vodenom zavjesom, svi bolidi iza njega bi imali taj problem, još kad se uzme u obzir tip staze i da je to noćna utrka i probleme sa svjetlosti, bolidi iza Alonsa će imati velikih problema da se voze jedni iza drugih.
U slučaju promjenljivih uslova i suho-mokre staze i normalong starta mislim da bi to bilo opasno po Alonsa, to je najlošija situacija za Alonsa. To bi dalo mogućnosti za dosta borbe na stazi a ako bi se još i startovalo na intermedium gumama postvljalo bi se pitanje kada ih zamjeniti a Ferrari-jev pitwall je najslabiji segment Ferrari-jevog paketa i zato se ja nadam da danas u utrci neće biti promjenljivi uslovi.
Sretno Fernadno!
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Singapurski tatamata... 
Polako se vidi koliko su veliki svi oni bodovi koji su mu pruzeni u njemackoj...

Polako se vidi koliko su veliki svi oni bodovi koji su mu pruzeni u njemackoj...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso

Odlična vožnja,svaka čast,njegova najbolja vožnja ove godine
Tako sam nervozan bio sve do zadnjeg zavoja ali isplatilo se ,fantastična kontrola utrke

I evo ga na 2. mjestu,poslije Spa mnogi su ga otpisali ali evo ga ponovo u igri
I sad je 7. svih vremena po pobjedama.
Jackie sljedeći si

...put u raj nije posut ružama...
- Ricxpa
- Test vozač
- Navijam za: [Alonso] [Ferrari]
Čarobnjak! Svaka cast Ferrari i Alonso, tako se šamara konkurencija i osvajaju naslovi!
- kowalski
- Rezervni vozač
O kakvom šamaranju konkurencije ti pričaš. Bila je ovo borba na život i smrt. Kako god, zaslužena pobjeda.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Bravo Maestro.Uljepsao si mi dan,ma sta dan,naredna dva tjedna.Steta da Webberu nije nista otislo na bolidu u sudaru s Hammijem bili bi prvi ,ali ....
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Dobra utrka,cestitke.... Malo falilo da ga Vettel prestigne,tako da nemojte govoriti o nekoj nadmoci.

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Bravooo Fernandoooo!!!!
Odlicna voznja, odlicna kontrola cijele utrke. Svaka cast!!!
FORZA FERRARI!!! FORZA FERNANDO!!!
Odlicna voznja, odlicna kontrola cijele utrke. Svaka cast!!!
FORZA FERRARI!!! FORZA FERNANDO!!!
FORZA FERRARI!!!
- Schumy.d
- Legenda
Bravo Fernando!! 
Apsolutna dominacija i kontrola utrke. Kad je bilo najgušće, onda je znao pritisnuti gas i odgovoriti Vettelu.
Iako je bilo blizu, u nijednoj situaciji Vettel nije uspio napasti Fernanda. Stvarno svaka čast njemu i bolidu.
VRH!

Apsolutna dominacija i kontrola utrke. Kad je bilo najgušće, onda je znao pritisnuti gas i odgovoriti Vettelu.
Iako je bilo blizu, u nijednoj situaciji Vettel nije uspio napasti Fernanda. Stvarno svaka čast njemu i bolidu.
VRH!
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Bravo. Polako postaje favorit prvenstva, premda mi se čini da je RB i dalje najbrži bolid.
Zadnja izmjena: Dani, dana/u 26 ruj 2010, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Ricxpa
- Test vozač
PP, FL i pobjeda, ako to nije samaranje konkurencije onda ne pratimo isti sport. Uostalom, vidio sam kako je Vettel agresivan bio i kako je napadao Alonsa. Misljenja sam da je Alonso odvozio kulerski utrku, bas onako koliko mu treba da sigurno sacuva vodstvo.kowalski je napisao/la:O kakvom šamaranju konkurencije ti pričaš. Bila je ovo borba na život i smrt. Kako god, zaslužena pobjeda.
- kowalski
- Rezervni vozač
Kulerski, sa sigurnom prednošću od 1 sekunde. Ja sam mišljenja da je Vettel mogao bar 0.5 sec brže, ali ti očito misliš da je mogao proći kroz Fernanda. Više je Ferrari izgledao na granici nego Red Bull.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
- bravof
- Početnik
- Ricxpa
- Test vozač
Yup, samo sto su se Vettelu kocnice svako malo pregrijavale a ne Ferrariju. Vidis, po tome se da lijepo iscitati da je Vettel vise na noz vozio nego sto je to radio Alonso. Isto tako, poznavajuci Alonsa, cisto sumnjam da bi isao riskirati nekim ultra brzim krugovima u situaciji kada moze doci do maksimalnog broja bodova i probiti se u prvenstvu za jos jednu poziciju.kowalski je napisao/la:Kulerski, sa sigurnom prednošću od 1 sekunde. Ja sam mišljenja da je Vettel mogao bar 0.5 sec brže, ali ti očito misliš da je mogao proći kroz Fernanda. Više je Ferrari izgledao na granici nego Red Bull.
Dakle, dva pokazatelja koja idu u prilog Ferrarijevoj danasnjoj superiornoj izvedbi

- Schumy.d
- Legenda
Ne slažem se uopće s tvojom konstatacijom.kowalski je napisao/la:Kulerski, sa sigurnom prednošću od 1 sekunde. Ja sam mišljenja da je Vettel mogao bar 0.5 sec brže, ali ti očito misliš da je mogao proći kroz Fernanda. Više je Ferrari izgledao na granici nego Red Bull.

Ferrari je znantno napredovao i iako je Fernando imao najmanju max brzinu, držao je Vettela na distanci. Da je Vettel mogao brže, onda bi i pokušao napasti Alonsa. Ovako nije ni pokušao jer nije išlo.
Ferrari u Monzi dobar. I sad u Singapuru. 2 staze koje su totalno različitog tipa. Znači da nije slučajnost.

Najbrže vrijeme u kvalifikacijama i najbrži krug utrke. Mislim da je i RB išao do granica, ali Ferrari je imao odgovor ovaj put.
- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Jel' to drugi hat-trick za redom?
ALONSO!!!

ALONSO!!!

- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ja bi mijenjao dva hat-tricka za tri obične pobjede.p@rtibrejker je napisao/la:Jel' to drugi hat-trick za redom?![]()
ALONSO!!!

Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- kowalski
- Rezervni vozač
Čuj, sam Vettel je priznao da je prosuo pole jučer, te da ima brži bolid. Red Bull cijelu sezonu ima probleme s kočnicam, tako da se to nemože pripisati današnjoj agresivnoj vožnji. Vettel je Alonsa danas pratio s pola gasa. Pobjedu je izgubio jučer.Ricxpa je napisao/la:Yup, samo sto su se Vettelu kocnice svako malo pregrijavale a ne Ferrariju. Vidis, po tome se da lijepo iscitati da je Vettel vise na noz vozio nego sto je to radio Alonso. Isto tako, poznavajuci Alonsa, cisto sumnjam da bi isao riskirati nekim ultra brzim krugovima u situaciji kada moze doci do maksimalnog broja bodova i probiti se u prvenstvu za jos jednu poziciju.kowalski je napisao/la:Kulerski, sa sigurnom prednošću od 1 sekunde. Ja sam mišljenja da je Vettel mogao bar 0.5 sec brže, ali ti očito misliš da je mogao proći kroz Fernanda. Više je Ferrari izgledao na granici nego Red Bull.
Dakle, dva pokazatelja koja idu u prilog Ferrarijevoj danasnjoj superiornoj izvedbi
- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Taj "odgovor" je Alonso u vrhunskoj izvedbi. Jednostavno, onako kako on najbolje zna. MaestralnoNajbrže vrijeme u kvalifikacijama i najbrži krug utrke. Mislim da je i RB išao do granica, ali Ferrari je imao odgovor ovaj put.

-
- Navijam za: Alonso
nemože se reći da su potpuno različite jedino što je sporija ali nema neke jake aerodinamike nije ovo mađarska
- Ricxpa
- Test vozač
Vettel da pokazuje ono sto ima kako tvrdi, ne bi se ovako radovao postoljukowalski je napisao/la:Čuj, sam Vettel je priznao da je prosuo pole jučer, te da ima brži bolid. Red Bull cijelu sezonu ima probleme s kočnicam, tako da se to nemože pripisati današnjoj agresivnoj vožnji. Vettel je Alonsa danas pratio s pola gasa. Pobjedu je izgubio jučer.Ricxpa je napisao/la:Yup, samo sto su se Vettelu kocnice svako malo pregrijavale a ne Ferrariju. Vidis, po tome se da lijepo iscitati da je Vettel vise na noz vozio nego sto je to radio Alonso. Isto tako, poznavajuci Alonsa, cisto sumnjam da bi isao riskirati nekim ultra brzim krugovima u situaciji kada moze doci do maksimalnog broja bodova i probiti se u prvenstvu za jos jednu poziciju.kowalski je napisao/la:Kulerski, sa sigurnom prednošću od 1 sekunde. Ja sam mišljenja da je Vettel mogao bar 0.5 sec brže, ali ti očito misliš da je mogao proći kroz Fernanda. Više je Ferrari izgledao na granici nego Red Bull.

- Schumy.d
- Legenda
Pa daj pogledaj šta ti pišeš...kowalski je napisao/la:Čuj, sam Vettel je priznao da je prosuo pole jučer, te da ima brži bolid. Red Bull cijelu sezonu ima probleme s kočnicam, tako da se to nemože pripisati današnjoj agresivnoj vožnji. Vettel je Alonsa danas pratio s pola gasa. Pobjedu je izgubio jučer.
Zašto Vettel nije napao nijednom Alonsa tokom utrke i zašto nije odvozio najbrži krug ako je vozio "sa pola gasa"?

A zašto je imao problema sa pregrijavanjem kočnica iako je vozio sa pola gasa?
- Ricxpa
- Test vozač
Kako god bilo, Ferrari i Alonso su danas namazali konkurenciju