Formula 1 team - BWT Alpine F1 Team [A522]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- p@rtibrejker
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Re: Formula 1 team - Renault
Evo mozda jednog kojem bi mogli vise vjerovati?
Anotnio Lobato
http://www.formulalobato.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kaze da je nedugo nakon FP2 stignuo difuzor za R29 i da su odmah krenuli sa montiranjem. Zasad ga skrivaju, zato nema fotografija novog dijela.
Sutra na FP3 imaju malo vremena da bi prilagodili setup novonastaloj situaciji, Navodno se po paddocku suska da Alonso vozi bez KERS-a (ili ce voziti bez KERS-a) ali se sjor Lobato nije mogao nikako uvjeriti u to.
Anotnio Lobato
Kaze da je nedugo nakon FP2 stignuo difuzor za R29 i da su odmah krenuli sa montiranjem. Zasad ga skrivaju, zato nema fotografija novog dijela.
Sutra na FP3 imaju malo vremena da bi prilagodili setup novonastaloj situaciji, Navodno se po paddocku suska da Alonso vozi bez KERS-a (ili ce voziti bez KERS-a) ali se sjor Lobato nije mogao nikako uvjeriti u to.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Nasao link ( na njemackom), u kojem pise da Alosno vozi bez KERS-ap@rtibrejker je napisao/la:Evo mozda jednog kojem bi mogli vise vjerovati?
Anotnio Lobato
KLIK

-
- Početnik
- Navijam za: Alonso
Ček, nije mi jasno, ako će montirat nove difuzor, onda ništa od KERS-a, ili ne? Ili neće vozit s KERS-om bez obzira na difuzore?
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Mislim da ce KERS ostati

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Ma da, Lobato je uvijek na izvoru informacija..., iako sam zaboravio na njegov blog (za to je kriv Alonsop@rtibrejker je napisao/la:Evo mozda jednog kojem bi mogli vise vjerovati?
Anotnio Lobato

- p@rtibrejker
- Veteran
Takodjer ne mislim da ce biti, ako uopce i bude, konacna verzija difuzora. Osim naravno ako osim samog difuzora ne donesu i novu podnicu bolida i jos par stvarcica. Tko zna, mozda nas iznenade?gringo73 je napisao/la:[Ma da, Lobato je uvijek na izvoru informacija..., iako sam zaboravio na njegov blog (za to je kriv Alonso) Moguće je da će Renault predstaviti novi difuzor, ali kao i McLaren, koji neće biti ona konačna verzija. Sve u svemu, svaki, pa i najmanji napredak je itekako potreban, jer ona trojka je nemilosrdna.
BTW, R29 je danas imao blago promijenjeno prednje krilo, ploce su dobile lagani profil i "nazubljene" su.

Doduse, koliko sam primjetio po slikama, Piquet nije koristio takvo prednje krilo.
Kako se prednje krilo kod R29 ne mijenja drasticnije tj ne dodaju se neki novi elementi, rekao bih da njihov nos izgleda dobro vrsi svoju funkciju. Uostalom, prednje krilo kod Renaulta je jako drugacije od svih drugih. Vjerovatno efekt koji dobivaju na centru krila, tj taj nos obavlja dobar posao pa nema potrebe za ekstremnijom modifikacijom samog krila (racimo McLaren sto je napravio).
Nailazim na jako mnogo komentara kako je mehanicki grip ono sto nedostaje Renaultu, i nadam se da ce eventualni novi(ji) difuzor na ovoj utrci pripomognuti rjesavanju tog problema.
- Oviedon Ihmisohjus -
- elf
- Ekipni prvak F1 kladionice 2010.
- Navijam za: Lotus F1 team
Alonso jos uvijek optimistican u pogledu ovotjedne utrke...
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... je-vijesti

-
- Početnik
Je, ja sam se možda malo bezobrazno smiajo izgledu samog nosa, al izgleda da stvarno obavlja svoju funkciju i da je s razlogom onakav kakav je!
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
A Alonso je odradio samo 6 krugova...mehaničari su odradili ostatak treninga

-
- Navijam za: Renault
- Kontakt:
Bravo Fernando! Čini se da će od Renaulta ipak nešto biti ove sezone! Na moje opće zadovoljstvo! 
S druge strane, Piquet opet klasika. Mislim da bi mu sljedeća utrka mogla lako biti i posljednja u karijeri kao vozaču renaulta. Ovakvi (ne)rezultati se ne mogu dugo trpjeti.

S druge strane, Piquet opet klasika. Mislim da bi mu sljedeća utrka mogla lako biti i posljednja u karijeri kao vozaču renaulta. Ovakvi (ne)rezultati se ne mogu dugo trpjeti.
- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Ono sto ja cekam je objava kilograma bolida... Samo se vraski nadam da Alonso nije najlaksa osoba na gridu... Moja pretpostavka je da ce ic u boks u prvih 10ak krugova i iskoristit super softice... Ne znam... malo sam pesimistican... Iako svaka cast Alonsu i renaultu... poboljsanje se vidi 

SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
- ZD1400RT
- Početnik
- Navijam za: Spanjarda
- p@rtibrejker
- Veteran
Nelsinho nije vozio sa novim zadnjim krajem.
Što se tiče taktike, ionako je tih 10-ak krugovaa optimalna taktika za ssoft gume, tako da taktika u svakom slučaju nije neki posebni hendikep.
Makar, kad razmišljam na ludi način, koliko su uopće testirali sa ovim difuzorom, može biti da su u setupu pred ulazak u Q3 napravili još neke izmjene koje su dale dodatni boost...
Do objave težina...
Što se tiče taktike, ionako je tih 10-ak krugovaa optimalna taktika za ssoft gume, tako da taktika u svakom slučaju nije neki posebni hendikep.
Makar, kad razmišljam na ludi način, koliko su uopće testirali sa ovim difuzorom, može biti da su u setupu pred ulazak u Q3 napravili još neke izmjene koje su dale dodatni boost...
Do objave težina...
- Oviedon Ihmisohjus -
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
@ p@rtibrejker
ja se slažem s tobom,ova taktika bi mogla bit dobra za alonsa,na startu se rješit mekših guma sa manjom količinom goriva(mislim da su i RB na istoj taktici)
@ p@rtibrejker
ja se slažem s tobom,ova taktika bi mogla bit dobra za alonsa,na startu se rješit mekših guma sa manjom količinom goriva(mislim da su i RB na istoj taktici)
...put u raj nije posut ružama...
- XTRage
- Početnik
- Navijam za: Ferrari - Massa
Skloni Kers i stavi dupli difuzor i eto te u igri, za 4 utrke ce raspored snaga biti skroz drugaciji, ocekivano...
- p@rtibrejker
- Veteran
Ali ipak, nije to baš tako jednostavno.
Za razliku od McLarena koji ima očito neko privremeni i skrpano rješenje, ovo što je Renault napravio sa difuzorom je očigledno naprednije i razrađenije.
Da li imaju zaista toliko napredniji CFD sistem, ili su od pojave DD difuzora radili na toj ideji? Ono što je također pomalo indikativno je to što R29 sad ima i drugačiji poklopac motora, ispušne grane... Od onog što se naravno vidi, može biti povezano sa KERS-om al opet, tko zna.
Za razliku od McLarena koji ima očito neko privremeni i skrpano rješenje, ovo što je Renault napravio sa difuzorom je očigledno naprednije i razrađenije.
Da li imaju zaista toliko napredniji CFD sistem, ili su od pojave DD difuzora radili na toj ideji? Ono što je također pomalo indikativno je to što R29 sad ima i drugačiji poklopac motora, ispušne grane... Od onog što se naravno vidi, može biti povezano sa KERS-om al opet, tko zna.
- Oviedon Ihmisohjus -
-
- Kontakt:
Poznato je da je Renault i ranije radio na DD difuzoru. Vjerojatno su odmah nakon predstavljanja bolida konkurenata pošli raditi određene simulacije s DD-om. Bez obzira na to što su se žalili na nelegalnost bolida s DD-om, vjerujem da su u obzir uzeli mogućnost da bi DD mogao postati legalan (što se i dogodilo).
Rezultat ovih mojih tvrdnji vidio se na današnjoj formi Alonsova Renaulta.

- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Zanimljiv mi je ovaj rezultat Fernanda!
Ništa, ništa, ništa i onda zadnji krug BUM - 2. mjesto! Svaka čast! 

- p@rtibrejker
- Veteran
Ne samo to, već i Renault.
Praktički su preko noći dopremili i instalirali značajno nove komponente, ujutro odvezli samo par krugova i nije obećavalo, a popodne umalo završili na poleu.
Istina, lagani, istina, umalo, ali tko je uoće to očekivao osim nerealnih hard-core fanova...
Napredak je vidljiv, još kad malo upicane bolid s ovim i odu na novu razinu biti će svašta.
Praktički su preko noći dopremili i instalirali značajno nove komponente, ujutro odvezli samo par krugova i nije obećavalo, a popodne umalo završili na poleu.
Istina, lagani, istina, umalo, ali tko je uoće to očekivao osim nerealnih hard-core fanova...
Napredak je vidljiv, još kad malo upicane bolid s ovim i odu na novu razinu biti će svašta.

- Oviedon Ihmisohjus -
- don_vicenzo
- Test vozač
- Navijam za: Renault_Alonso
- Kontakt:
dobro,dobro, vidit cemo sutra u utrci kako ce se ponasat...
RENAULT F1 EQUIPE
- elf
svaka cast za Renault F1 Team... odlican posao... kao sto rekoh u jednom postu napravili su bar stopu ali se meni cini da je ipak bar pola koraka ispred ostalih KERS-ovaca i blizu je "legalaca" DD difuzora... za ovako malo vremena... sta ce biti u Europi...

-
- Početnik
Da, slažem se s tobom, o tome sam baš i ja razmišljao, jer sam negdje pročitao da su i u Renaultu i u drugim ekipama ranije radili na DD difuzorima, ali su im genijalci iz FIA-e obznanili da su nelegalni, da bi par mjeseci poslije postali legalni! Pa mislim, nisu valjda inženjeri iz Brawna, Williamsa i Toyote pametniji ili bolje razumiju pravila nego svih ostalih 7 ekipa!cro_blue je napisao/la:Poznato je da je Renault i ranije radio na DD difuzoru. Vjerojatno su odmah nakon predstavljanja bolida konkurenata pošli raditi određene simulacije s DD-om. Bez obzira na to što su se žalili na nelegalnost bolida s DD-om, vjerujem da su u obzir uzeli mogućnost da bi DD mogao postati legalan (što se i dogodilo).
- darky
- Profesionalni vozač
Kad smo kod pravila, nemoj biti tako siguran...Pavka je napisao/la: Da, slažem se s tobom, o tome sam baš i ja razmišljao, jer sam negdje pročitao da su i u Renaultu i u drugim ekipama ranije radili na DD difuzorima, ali su im genijalci iz FIA-e obznanili da su nelegalni, da bi par mjeseci poslije postali legalni! Pa mislim, nisu valjda inženjeri iz Brawna, Williamsa i Toyote pametniji ili bolje razumiju pravila nego svih ostalih 7 ekipa!
zašto?
evo jedan primjer iz stvarnog života (nema veze sa F1, ali ima veze sa pravilima)
Daklem
Kod: Označi sve
Radim u prodaji i dođe mi financijska kontrola i kaže doslovno:
"obrtnicima na račun R1 moraš pisati matični broj obrta, nikako ne smiješ pisati JMBG vlasnika obrta"
No obrtniku dođe drugi poreznik i kaže:
"ja ti ne priznajem račun ako na njemu nije JMBG, i onda nema odbijanja od poreza"
Jedan ispektor FIA-e kaže difuzori su OK, drugi kaže za istu stvar da su nelegalni
U konačnici imamo taj cirkus
- elf
danas smo vidjeli sasvim drugi Reno na stazi u odnosu na prethodne dvije utrke... napredak je ostvaren iako rezultat nije postignut... ali Piqe definitivno treba van...mislim dokazao je se i previse...

-
- Kontakt: