Formula 1 team - BWT Alpine F1 Team [A522]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Re: Formula 1 team - Renault

Post Postao/la p@rtibrejker »

Evo mozda jednog kojem bi mogli vise vjerovati?

Anotnio Lobato
http://www.formulalobato.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kaze da je nedugo nakon FP2 stignuo difuzor za R29 i da su odmah krenuli sa montiranjem. Zasad ga skrivaju, zato nema fotografija novog dijela.
Sutra na FP3 imaju malo vremena da bi prilagodili setup novonastaloj situaciji, Navodno se po paddocku suska da Alonso vozi bez KERS-a (ili ce voziti bez KERS-a) ali se sjor Lobato nije mogao nikako uvjeriti u to.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

p@rtibrejker je napisao/la:Evo mozda jednog kojem bi mogli vise vjerovati?

Anotnio Lobato

Kaze da je nedugo nakon FP2 stignuo difuzor za R29 i da su odmah krenuli sa montiranjem. Zasad ga skrivaju, zato nema fotografija novog dijela.
Sutra na FP3 imaju malo vremena da bi prilagodili setup novonastaloj situaciji, Navodno se po paddocku suska da Alonso vozi bez KERS-a (ili ce voziti bez KERS-a) ali se sjor Lobato nije mogao nikako uvjeriti u to.
Nasao link ( na njemackom), u kojem pise da Alosno vozi bez KERS-a
KLIK
slika
Pavka
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonso

Post Postao/la Pavka »

Ček, nije mi jasno, ako će montirat nove difuzor, onda ništa od KERS-a, ili ne? Ili neće vozit s KERS-om bez obzira na difuzore?
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Mislim da ce KERS ostati
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

p@rtibrejker je napisao/la:Evo mozda jednog kojem bi mogli vise vjerovati?

Anotnio Lobato

Ma da, Lobato je uvijek na izvoru informacija..., iako sam zaboravio na njegov blog (za to je kriv Alonso ;) ) Moguće je da će Renault predstaviti novi difuzor, ali kao i McLaren, koji neće biti ona konačna verzija. Sve u svemu, svaki, pa i najmanji napredak je itekako potreban, jer ona trojka je nemilosrdna.
slika
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

gringo73 je napisao/la:[Ma da, Lobato je uvijek na izvoru informacija..., iako sam zaboravio na njegov blog (za to je kriv Alonso ;) ) Moguće je da će Renault predstaviti novi difuzor, ali kao i McLaren, koji neće biti ona konačna verzija. Sve u svemu, svaki, pa i najmanji napredak je itekako potreban, jer ona trojka je nemilosrdna.
Takodjer ne mislim da ce biti, ako uopce i bude, konacna verzija difuzora. Osim naravno ako osim samog difuzora ne donesu i novu podnicu bolida i jos par stvarcica. Tko zna, mozda nas iznenade?

BTW, R29 je danas imao blago promijenjeno prednje krilo, ploce su dobile lagani profil i "nazubljene" su.

slika

Doduse, koliko sam primjetio po slikama, Piquet nije koristio takvo prednje krilo.
Kako se prednje krilo kod R29 ne mijenja drasticnije tj ne dodaju se neki novi elementi, rekao bih da njihov nos izgleda dobro vrsi svoju funkciju. Uostalom, prednje krilo kod Renaulta je jako drugacije od svih drugih. Vjerovatno efekt koji dobivaju na centru krila, tj taj nos obavlja dobar posao pa nema potrebe za ekstremnijom modifikacijom samog krila (racimo McLaren sto je napravio).
Nailazim na jako mnogo komentara kako je mehanicki grip ono sto nedostaje Renaultu, i nadam se da ce eventualni novi(ji) difuzor na ovoj utrci pripomognuti rjesavanju tog problema.
- Oviedon Ihmisohjus -
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
elf
Ekipni prvak F1 kladionice 2010.
Navijam za: Lotus F1 team

Post Postao/la elf »

Alonso jos uvijek optimistican u pogledu ovotjedne utrke...

http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... je-vijesti
slika
slika
Pavka
Početnik
Početnik

Post Postao/la Pavka »

Je, ja sam se možda malo bezobrazno smiajo izgledu samog nosa, al izgleda da stvarno obavlja svoju funkciju i da je s razlogom onakav kakav je!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

A Alonso je odradio samo 6 krugova...mehaničari su odradili ostatak treninga

slika
slika
cro_blue
Navijam za: Renault
Kontakt:

Post Postao/la cro_blue »

Bravo Fernando! Čini se da će od Renaulta ipak nešto biti ove sezone! Na moje opće zadovoljstvo! ;)

S druge strane, Piquet opet klasika. Mislim da bi mu sljedeća utrka mogla lako biti i posljednja u karijeri kao vozaču renaulta. Ovakvi (ne)rezultati se ne mogu dugo trpjeti.
slika
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Ono sto ja cekam je objava kilograma bolida... Samo se vraski nadam da Alonso nije najlaksa osoba na gridu... Moja pretpostavka je da ce ic u boks u prvih 10ak krugova i iskoristit super softice... Ne znam... malo sam pesimistican... Iako svaka cast Alonsu i renaultu... poboljsanje se vidi :D
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
ZD1400RT
Početnik
Početnik
Navijam za: Spanjarda

Post Postao/la ZD1400RT »

Napokon!
11
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

Nelsinho nije vozio sa novim zadnjim krajem.
Što se tiče taktike, ionako je tih 10-ak krugovaa optimalna taktika za ssoft gume, tako da taktika u svakom slučaju nije neki posebni hendikep.
Makar, kad razmišljam na ludi način, koliko su uopće testirali sa ovim difuzorom, može biti da su u setupu pred ulazak u Q3 napravili još neke izmjene koje su dale dodatni boost...
Do objave težina...
- Oviedon Ihmisohjus -
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... je-vijesti
@ p@rtibrejker
ja se slažem s tobom,ova taktika bi mogla bit dobra za alonsa,na startu se rješit mekših guma sa manjom količinom goriva(mislim da su i RB na istoj taktici)
...put u raj nije posut ružama...
XTRage
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la XTRage »

Skloni Kers i stavi dupli difuzor i eto te u igri, za 4 utrke ce raspored snaga biti skroz drugaciji, ocekivano...
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

Ali ipak, nije to baš tako jednostavno.
Za razliku od McLarena koji ima očito neko privremeni i skrpano rješenje, ovo što je Renault napravio sa difuzorom je očigledno naprednije i razrađenije.
Da li imaju zaista toliko napredniji CFD sistem, ili su od pojave DD difuzora radili na toj ideji? Ono što je također pomalo indikativno je to što R29 sad ima i drugačiji poklopac motora, ispušne grane... Od onog što se naravno vidi, može biti povezano sa KERS-om al opet, tko zna.
- Oviedon Ihmisohjus -
cro_blue
Kontakt:

Poznato je da je Renault i ranije radio na DD difuzoru. Vjerojatno su odmah nakon predstavljanja bolida konkurenata pošli raditi određene simulacije s DD-om. Bez obzira na to što su se žalili na nelegalnost bolida s DD-om, vjerujem da su u obzir uzeli mogućnost da bi DD mogao postati legalan (što se i dogodilo).

Rezultat ovih mojih tvrdnji vidio se na današnjoj formi Alonsova Renaulta. ;)
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Zanimljiv mi je ovaj rezultat Fernanda! :biggrin: Ništa, ništa, ništa i onda zadnji krug BUM - 2. mjesto! Svaka čast! =D>
p@rtibrejker
Veteran
Veteran

Ne samo to, već i Renault.
Praktički su preko noći dopremili i instalirali značajno nove komponente, ujutro odvezli samo par krugova i nije obećavalo, a popodne umalo završili na poleu.
Istina, lagani, istina, umalo, ali tko je uoće to očekivao osim nerealnih hard-core fanova...
Napredak je vidljiv, još kad malo upicane bolid s ovim i odu na novu razinu biti će svašta. =D>
- Oviedon Ihmisohjus -
don_vicenzo
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Renault_Alonso
Kontakt:

Post Postao/la don_vicenzo »

dobro,dobro, vidit cemo sutra u utrci kako ce se ponasat...
RENAULT F1 EQUIPE
elf

Post Postao/la elf »

svaka cast za Renault F1 Team... odlican posao... kao sto rekoh u jednom postu napravili su bar stopu ali se meni cini da je ipak bar pola koraka ispred ostalih KERS-ovaca i blizu je "legalaca" DD difuzora... za ovako malo vremena... sta ce biti u Europi... =D> =D>
slika
slika
Pavka
Početnik
Početnik

Post Postao/la Pavka »

cro_blue je napisao/la:Poznato je da je Renault i ranije radio na DD difuzoru. Vjerojatno su odmah nakon predstavljanja bolida konkurenata pošli raditi određene simulacije s DD-om. Bez obzira na to što su se žalili na nelegalnost bolida s DD-om, vjerujem da su u obzir uzeli mogućnost da bi DD mogao postati legalan (što se i dogodilo).

Rezultat ovih mojih tvrdnji vidio se na današnjoj formi Alonsova Renaulta. ;)
Da, slažem se s tobom, o tome sam baš i ja razmišljao, jer sam negdje pročitao da su i u Renaultu i u drugim ekipama ranije radili na DD difuzorima, ali su im genijalci iz FIA-e obznanili da su nelegalni, da bi par mjeseci poslije postali legalni! Pa mislim, nisu valjda inženjeri iz Brawna, Williamsa i Toyote pametniji ili bolje razumiju pravila nego svih ostalih 7 ekipa!
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

Pavka je napisao/la: Da, slažem se s tobom, o tome sam baš i ja razmišljao, jer sam negdje pročitao da su i u Renaultu i u drugim ekipama ranije radili na DD difuzorima, ali su im genijalci iz FIA-e obznanili da su nelegalni, da bi par mjeseci poslije postali legalni! Pa mislim, nisu valjda inženjeri iz Brawna, Williamsa i Toyote pametniji ili bolje razumiju pravila nego svih ostalih 7 ekipa!
Kad smo kod pravila, nemoj biti tako siguran...
zašto?
evo jedan primjer iz stvarnog života (nema veze sa F1, ali ima veze sa pravilima)
Daklem

Kod: Označi sve

Radim u prodaji i dođe mi financijska kontrola i kaže doslovno:
"obrtnicima na račun R1 moraš pisati matični broj obrta, nikako ne smiješ pisati JMBG vlasnika obrta"
No obrtniku dođe drugi poreznik i kaže:
"ja ti ne priznajem račun ako na njemu nije JMBG, i onda nema odbijanja od poreza"
Tako da mi to sa tim difuzorima izgleda isto tako
Jedan ispektor FIA-e kaže difuzori su OK, drugi kaže za istu stvar da su nelegalni

U konačnici imamo taj cirkus
elf

Post Postao/la elf »

danas smo vidjeli sasvim drugi Reno na stazi u odnosu na prethodne dvije utrke... napredak je ostvaren iako rezultat nije postignut... ali Piqe definitivno treba van...mislim dokazao je se i previse...
slika
slika
cro_blue
Kontakt:

Bitno je da su pokazali potencijal, rezultat će morati doći kad-tad!
slika
Odgovori