Clipovi - Auto-Moto

Forum za rasprave o limenim ljubimcima na dva, četiri i više kotača...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes

Re: Clipovi - Auto-Moto

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Finale BTCC-a 2009-te, F1 je po akciji i zanimljivosti mala beba za ovu klasu :)
Odlična utrka!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m6z0zttU ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6qLTDB_H ... creen&NR=1[/youtube]
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

rFactor F1 HR server Info
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ćale od Lewisa je napisao/la:Finale BTCC-a 2009-te, F1 je po akciji i zanimljivosti mala beba za ovu klasu :)
Odlična utrka!
Ovo je odlično, a F1 nemože bit tako zanimljiva kad se vozač koji je iza jedva približi unutar 1 sekunde onom ispred, F1 ima 60ak krugova na trci pa samim tim se i mora taktizirat, dok je na ovoj trci 17 krugova i normalno je da nema taktiziranja
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Kenny je napisao/la:
Ćale od Lewisa je napisao/la:Finale BTCC-a 2009-te, F1 je po akciji i zanimljivosti mala beba za ovu klasu :)
Odlična utrka!
Ovo je odlično, a F1 nemože bit tako zanimljiva kad se vozač koji je iza jedva približi unutar 1 sekunde onom ispred, F1 ima 60ak krugova na trci pa samim tim se i mora taktizirat, dok je na ovoj trci 17 krugova i normalno je da nema taktiziranja
Istina al ovdje pritisak je također u finalu ogroman između potencijalnih šampiona kao u F1 pa ne voze zadnju trku ko babe :)
Neznam ako si primjetio da je Colinu Turkingtonu (narančasti BMW) u onom kontaktu s Vectrom od Matta Neala auto otišo iz centra, otvorio se trap previše na zadnjem kotaču tako da se čovjek morao branit od Giovannardia da mu ne uzme naslov vozeći cijelo vrijeme po pravcu volanom lagano okrenutim u desno. U desnim zavojima je puno gubio dok u ljevim mu je išao na ruku razjeban trap (Brands Hatch, klasično ima više desnih). Ovo je najgora situacija koja se može desit, da ti je konkurent za naslov iza tebe a ispred njegov kolega koji te usporava i tjera na grešku. Auti iako imaju blatobrane i 'branike' nisu toliko čvrsti kako se čine :)

-Napeti zadnji krugovi V8 Superstars, luda borba s ogromnim pritiskom :)
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Kenny je napisao/la:
Ćale od Lewisa je napisao/la: Istina al ovdje pritisak je također u finalu ogroman između potencijalnih šampiona kao u F1 pa ne voze zadnju trku ko babe :)
Neznam ako si primjetio da je Colinu Turkingtonu (narančasti BMW) u onom kontaktu s Vectrom od Matta Neala auto otišo iz centra, otvorio se trap previše na zadnjem kotaču tako da se čovjek morao branit od Giovannardia da mu ne uzme naslov vozeći cijelo vrijeme po pravcu volanom lagano okrenutim u desno. U desnim zavojima je puno gubio dok u ljevim mu je išao na ruku razjeban trap (Brands Hatch, klasično ima više desnih). Ovo je najgora situacija koja se može desit, da ti je konkurent za naslov iza tebe a ispred njegov kolega koji te usporava i tjera na grešku. Auti iako imaju blatobrane i 'branike' nisu toliko čvrsti kako se čine :)

-Napeti zadnji krugovi V8 Superstars, luda borba s ogromnim pritiskom :)
http://www.youtube.com/watch?v=nG7i5wjAPI4" onclick="window.open(this.href);return false;
Ispred njega je bio Plato i nije ga usporavo. U ostalom se slažem s tobom normalno da će se nešto pokvarit kad dođe do jačeg udarca, ali opet oni mogu imat lagani kontakt pogledaj u ovim V8 jurilicama koliko je kontakta imo ovaj u Fordu i Holdenu i samo su im lagalo udubljeni branici dok bi se u F1 u tom slučaju raspadala krila tako da je i to jedan od nedostataka u F1
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

full screen ofc..
smoking is cool! lol

btw, ova zadnja 2 kruga sa v8 gore su nes najbolje od utrkivanja sto sam vidio :) strasni vozaci i strasna utrka..
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Kenny je napisao/la: Ispred njega je bio Plato i nije ga usporavo. U ostalom se slažem s tobom normalno da će se nešto pokvarit kad dođe do jačeg udarca, ali opet oni mogu imat lagani kontakt pogledaj u ovim V8 jurilicama koliko je kontakta imo ovaj u Fordu i Holdenu i samo su im lagalo udubljeni branici dok bi se u F1 u tom slučaju raspadala krila tako da je i to jedan od nedostataka u F1
prije nego je Plato izbio napred bio je Neal u Vectri ispred prvi (timski od Giovannardia). Usporavao je Turkingotna i svih iza ne bi li kolega Giovannardi prošao. Turkingtonu nije bilo lako branit se a istovremeno ga koči Neal pa je morao nešto poduzet što je rezultiralo oštećenjem na trapu. Neal je također prgavo razbaco na početku one bimmere i focusa.

BTCC je danas po meni najjača touring car scena u svjetu, kad malo "upoznaš" i pratiš vozače postane zanimljiv(ije)o ko F1. Vozači su dosta temperamentniji i timski raspoloženiji nego u F1.
Al to je još uvjek u sjeni 90tih kad je bilo prepuno odličnih vozača iz svih serija koji su vozili touring prvenstva na svim kontinentima. Nekad je znalo bit 15 vozača u kvalama unutar sekunde a troboji takvi da je neko četvrti profitirao najviše :)

Što se tiče V8 tamo su jako rigorozna pravila oko naguravanja i kontakta, treba bit jako pažljiv i iskusan po pitanju izguravanja nekog iz putanje. To treba izvest tako da ne izgleda prgavo, na kočenju ga malo pogurat da izgleda ko da se prekočio da ti ostane mjesta za uletit u zavoj ili ga kvrcnut malo u zavoju da izgubi moment na izlazu (pošto auti imaju 650ks, nije samo tako napucat gas na izlazu).

U F1 se naravno ne ide na kontakte jer u 80% slučajeva završava oštećenjem na jednom od bolida, eventualno bočno 'izguravanje' (kad se praviš glup da ga nisi vidio a režeš mu putanju prema van staze) ili namjerno usporavanje u apexu da izgubi moment
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Ćale od Lewisa je napisao/la: prije nego je Plato izbio napred bio je Neal u Vectri ispred prvi (timski od Giovannardia). Usporavao je Turkingotna i svih iza ne bi li kolega Giovannardi prošao. Turkingtonu nije bilo lako branit se a istovremeno ga koči Neal pa je morao nešto poduzet što je rezultiralo oštećenjem na trapu. Neal je također prgavo razbaco na početku one bimmere i focusa.

BTCC je danas po meni najjača touring car scena u svjetu, kad malo "upoznaš" i pratiš vozače postane zanimljiv(ije)o ko F1. Vozači su dosta temperamentniji i timski raspoloženiji nego u F1.
Al to je još uvjek u sjeni 90tih kad je bilo prepuno odličnih vozača iz svih serija koji su vozili touring prvenstva na svim kontinentima. Nekad je znalo bit 15 vozača u kvalama unutar sekunde a troboji takvi da je neko četvrti profitirao najviše :)

Što se tiče V8 tamo su jako rigorozna pravila oko naguravanja i kontakta, treba bit jako pažljiv i iskusan po pitanju izguravanja nekog iz putanje. To treba izvest tako da ne izgleda prgavo, na kočenju ga malo pogurat da izgleda ko da se prekočio da ti ostane mjesta za uletit u zavoj ili ga kvrcnut malo u zavoju da izgubi moment na izlazu (pošto auti imaju 650ks, nije samo tako napucat gas na izlazu).

U F1 se naravno ne ide na kontakte jer u 80% slučajeva završava oštećenjem na jednom od bolida, eventualno bočno 'izguravanje' (kad se praviš glup da ga nisi vidio a režeš mu putanju prema van staze) ili namjerno usporavanje u apexu da izgubi moment
Zaboravio sam totalno na to :biggrin: a u ostalom se slažemo
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

odlična utrka na naj stazi, Schliefe 25km i ne odvajaju se cijelo vrijeme jedan drugom od repa, fascinantno!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_xP_06tE ... re=related[/youtube]
jedna od rijetkih klasa koja se utrkivala po ringu na granici mogućeg i gdje su auti bili na limitu.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

odlicno! cini mi se da merc ima malo duze noge na ravnom, ali voznje su fantasticne..
ovi auti mi izgledaju kao najbolje pogodjeni za utrkivanje..!

kad smo vec kod nurba..

jos malo 190e vs danasnjih malih jurilica sa prednjim pogonom..

i odlican onboard vozaca koji kao da je precrtani cale sa svojim pritiskom i voznjom na guzici :)

slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Armanini je napisao/la:odlicno! cini mi se da merc ima malo duze noge na ravnom, ali voznje su fantasticne..
ovi auti mi izgledaju kao najbolje pogodjeni za utrkivanje..!
meni se isto čini da su tada pronašli odličan balans snage, težine te izbalansiranost samog vozila.
Sa 372ks i 980kg Mercedes je mogao na ravnome ići 300kmh jer je imao malo bolju aerodinamiku od BMW-a.

Ja sam uvjek više za balans nego čistu snagu.

-ovaj drugi onboard je dobar, nurb je staza gdje je bez greške vozača ispred gotovo nemoguće preteć do pravca al je opet odlična staza, pa da se voze i biciklisti po njoj nije dosadno gledat.

ovaj će ti se Arma onboard svidjet, Salzburgring samo nema šikane na početku za razliku od današnjeg. M3 nevjerojatno zabavan za vožnju dok ga kasnije nisu "ukrotili" spojlerima.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-06U2uMi ... re=related[/youtube]
(ako imaš vremena pogledaj svih 6 djelova, cijelu trku)
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Pikes Peak !

Neznam jeste li znali al znaci kad vozite downhill s autom imate kao neke brake checkpointeve gdje vam kontroliraju temperaturu kocnica i ako je ona veća od 300 stupnjeva morate se zaustavit i ohladit ih :biggrin:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ljep autić, dobar zvuk...ma sve :)
...paljenje brisača ga je skoro koštalo izljetanja
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qtldEhCs ... re=related[/youtube]
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Ovo ste već vidli, ali gdi je snimljeno, koja staza?

wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

staza je Mas du Clos...piše u jednom komentaru niže
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

wolfman je napisao/la:staza je Mas du Clos...piše u jednom komentaru niže
A thanks, nisam valjda dobro videl među komentarima.
f430
Navijam za: fernando alonso

Post Postao/la f430 »

sjest i plakat
http://vinkovci.com.hr/blog/hrvatska/ov ... lji-video/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Ma gle ovo:)

f430
Navijam za: fernando alonso

Post Postao/la f430 »

Vuksa_KC je napisao/la:Ma gle ovo:)

bolje negledat
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Kak vam se ovo dopada?

Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

bedastoca..
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Fali smajlića da pokažem mišljenje :biggrin: bezveze
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

LOL

#-o :oo:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Pa ovi su gori od onih što su napravili s Mclarenom u Canadi prošle sezone
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

slika
Odgovori