Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Caldor
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
Re: Formula 1 team - McLaren
Igor18, nemogu naci, jel staza mokra?
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Nije, staza je suha.Caldor je napisao/la:Igor18, nemogu naci, jel staza mokra?
Michael is faster than you!!
- Caldor
- Profesionalni vozač
Nasel sam an autosportu sad. Gledal sam neke slike pa videl da su na intermediama. Hvala tiIgor18 je napisao/la:Nije, staza je suha.Caldor je napisao/la:Igor18, nemogu naci, jel staza mokra?
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Jutros je bila mokra. Sada je suha. Mada vjerujem da nije isti nivo gripa kao jučer, jer kiša saprala stazu pa je "zelena".
Vidim počeli su neki ovdje crnjačiti u vezi forme McLarena. Nije nimalo ohrabrujuće ovoliko mali broj odvoženih kilometara u odnosu na glavne rivale. Po vremenima na testiranju može se reći da neka momčad pili naopako, da neće da pokaže pravu formu itd., ali mali broj odvoženih kilometara neće namjerno odabrati niko (osim možda HRT-a s obzirom na vrlo ograničena sredstva). Mislim da je nedovoljan broj odvoženih kilometara ove sezone najveći hendikep.
Odavno nije bilo toliko izmjena kao ove sezone. Pomično stražnje krilo, povratak KERS-a (ovaj put s punim rezervoarima), ukidanje DDD-a i prelazak na nove gume koje su namjerno napravljene da se više troše. Testni kilometri su prijeko potrebni svakome. Momčad sa osjetno slabijim bolidom može pobjediti bolju, ako kroz testiranje više nauči o svom bolidu i gumama.
Vidim počeli su neki ovdje crnjačiti u vezi forme McLarena. Nije nimalo ohrabrujuće ovoliko mali broj odvoženih kilometara u odnosu na glavne rivale. Po vremenima na testiranju može se reći da neka momčad pili naopako, da neće da pokaže pravu formu itd., ali mali broj odvoženih kilometara neće namjerno odabrati niko (osim možda HRT-a s obzirom na vrlo ograničena sredstva). Mislim da je nedovoljan broj odvoženih kilometara ove sezone najveći hendikep.
Odavno nije bilo toliko izmjena kao ove sezone. Pomično stražnje krilo, povratak KERS-a (ovaj put s punim rezervoarima), ukidanje DDD-a i prelazak na nove gume koje su namjerno napravljene da se više troše. Testni kilometri su prijeko potrebni svakome. Momčad sa osjetno slabijim bolidom može pobjediti bolju, ako kroz testiranje više nauči o svom bolidu i gumama.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Mika_bar
- Početnik
Pos Driver Team/car Time Gap Laps
1. Nico Rosberg Mercedes 1m23.168s 92
2. Vitaly Petrov Renault 1m23.463s + 0.295s 93
3. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m23.858s + 0.690s 93
4. Pastor Maldonado Williams-Cosworth 1m24.815s + 1.647s 60
5. Mark Webber Red Bull-Renault 1m24.995s + 1.827s 139
6. Jarno Trulli Lotus-Renault 1m25.454s + 2.286s 48
7. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m25.557s + 2.389s 115
8. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m25.720s + 2.552s 102
9. Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari 1m26.155s + 2.987s 31
10. Felipe Massa Ferrari 1m26.508s + 3.340s 123
11. Timo Glock Virgin-Cosworth 1m26.598s + 3.430s 97
12. Giorgio Mondini Hispania-Cosworth 1m28.178s + 5.010s 39
13. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m28.329s + 5.161s 42
14. Narain Karthikeyan Hispania-Cosworth 1m30.722s + 7.554s 32
All timing unofficial
Rekao bi konacno jedan solidan dan za McM!
McLaren suffered further reliability problems in the morning, forcing Lewis Hamilton to repeatedly abandon planned stints and return the garage after single laps.
Once the car was running, Hamilton was quick - setting some of the best slick-tyre times in the closing stages of the morning and then going third in the dry. His best laps were also from short qualifying-type bursts, with his pace nearer 1m29s, 1m30s when on longer runs, though this was clouded by the McLaren backing off to get aero data on occasion.
1. Nico Rosberg Mercedes 1m23.168s 92
2. Vitaly Petrov Renault 1m23.463s + 0.295s 93
3. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m23.858s + 0.690s 93
4. Pastor Maldonado Williams-Cosworth 1m24.815s + 1.647s 60
5. Mark Webber Red Bull-Renault 1m24.995s + 1.827s 139
6. Jarno Trulli Lotus-Renault 1m25.454s + 2.286s 48
7. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m25.557s + 2.389s 115
8. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m25.720s + 2.552s 102
9. Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari 1m26.155s + 2.987s 31
10. Felipe Massa Ferrari 1m26.508s + 3.340s 123
11. Timo Glock Virgin-Cosworth 1m26.598s + 3.430s 97
12. Giorgio Mondini Hispania-Cosworth 1m28.178s + 5.010s 39
13. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m28.329s + 5.161s 42
14. Narain Karthikeyan Hispania-Cosworth 1m30.722s + 7.554s 32
All timing unofficial
Rekao bi konacno jedan solidan dan za McM!
McLaren suffered further reliability problems in the morning, forcing Lewis Hamilton to repeatedly abandon planned stints and return the garage after single laps.
Once the car was running, Hamilton was quick - setting some of the best slick-tyre times in the closing stages of the morning and then going third in the dry. His best laps were also from short qualifying-type bursts, with his pace nearer 1m29s, 1m30s when on longer runs, though this was clouded by the McLaren backing off to get aero data on occasion.
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
- Igor18
- Veteran
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Nadam se da će momci uspjeti sve probleme riješiti prije početka sezone. Izgleda da bolid za sada nije baš pouzdan ali ima još nešto vremena do početka sezone, a možda će se i prva utrka otkazat (na žalost). Sve u svemu ja mislim da ima brzine u tom bolidu ali treba još malo na njemu poraditi pogotovo na potrošnji guma koje bi ove godine mogle biti glavni faktor za uspijeh, i naravno na aerodinamici.
-
- Profesionalni vozač
Upravo potrosnja guma mene najvise brine, zato sto su odvezli jako mali broj krugova da bi dobro upoznali gume.
-
- Navijam za: Renault F1
Ovaj bolid previše liči Mp4-18. Također radikalan bolid u odnosu na prethodnika koji je imao probleme s pregrijavanjem kraj sidepodsa, uvijek neki problemi, također ovaj bolid muče sl. problemi, imaju radikalne radijatore, mali broj kilometara, nije da nešto negativno govorim al fanovi Mclarena znaju o čemu govorim
Uz to tu su i nove gume i vjerovatno ce ih i to brinuti, a i Hamilton ne zvuči previše optimista nakon onih izjava iz siječnja, da je zabrinut dosta, a Button "otključava potencijal auta"... nadam se da mi se nece Mclaren izgubit prije početka sezone i da ona propadne prije nego što je počela

- Igor18
- Veteran
Hamilton o gumama
"It's very strange. Even [compared to] last year when we had heavy fuel and you had to drive it a little bit easier at the beginning of the race to preserve the tyres," he said.
"Today I probably drove a little bit easier on the first long run, but the tyres just go away so fast and there's nothing you can do about it.
"The second run I tried to look after it even more and it was like driving an out-lap, very slow and not particularly exciting. It lasted a little bit longer but it didn't feel like I was really racing the car."
He feels the tyre strategy is making driving less of a challenge.
"On these tyres you have to drive very slow and it's not very physical at the moment," said Hamilton. "I did 90 laps today and I feel like I could start all over again, it was that easy to drive."
Hamilton suggested that it was also harder to judge the new McLaren's true performance because the team could not tell whether issues were car or tyre-related.
"It feels difficult to know how much of it is car and how much is tyres," he said after today's Barcelona test session. "The tyres are very difficult to use this year, and when you come here even more hardcore than it was in the last two tests we had."
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
jos kad bi znao engleski...Igor18 je napisao/la:Hamilton o gumama
"It's very strange. Even [compared to] last year when we had heavy fuel and you had to drive it a little bit easier at the beginning of the race to preserve the tyres," he said.
"Today I probably drove a little bit easier on the first long run, but the tyres just go away so fast and there's nothing you can do about it.
"The second run I tried to look after it even more and it was like driving an out-lap, very slow and not particularly exciting. It lasted a little bit longer but it didn't feel like I was really racing the car."
"On these tyres you have to drive very slow and it's not very physical at the moment," said Hamilton. "I did 90 laps today and I feel like I could start all over again, it was that easy to drive."
Hamilton suggested that it was also harder to judge the new McLaren's true performance because the team could not tell whether issues were car or tyre-related.
"It feels difficult to know how much of it is car and how much is tyres," he said after today's Barcelona test session. "The tyres are very difficult to use this year, and when you come here even more hardcore than it was in the last two tests we had."
McLaren u <3
- FerrariF1
- Početnik
- Navijam za: Ferrari - RAI - HAM
Nista posebno sem sto nezna sta je uzrok gume ili bolid ,a za gume kaze da su tako osjetljive da se nista nemoze uraditi brzo se trose jedino kad bi 90 km/h se vozilo onda bi kao bile ok sto je naravno nemoguceMcLewis je napisao/la:jos kad bi znao engleski...Igor18 je napisao/la:Hamilton o gumama
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
- mrd
- Profesionalni vozač
Pozdrav, pratim ovaj forum od prošle godine, redovno čitam postove, sada sam odlučio da se javim. F1 inače pratim od '99 i od početka volim mclaren.
Brine me trenutna forma mclarena, kako prošle sezone, tako i na ovim testiranjima, možda je rano za prognoze ali ne mogu da se otmem utisku da i ove sezone ništa od buttona i da jedino hamilton može nešto izvući iz ovakvog mclarena.
Brine me trenutna forma mclarena, kako prošle sezone, tako i na ovim testiranjima, možda je rano za prognoze ali ne mogu da se otmem utisku da i ove sezone ništa od buttona i da jedino hamilton može nešto izvući iz ovakvog mclarena.

- Mansell
- Test vozač
- Navijam za: Mercedes
Naprotiv. Ja mislim da ce Button bolje proc sa ovim gumama jer ima blazi stil prema gumama od hamiltona koji ih brzo unisti. Tako da bi ja dao prednost Buttonu za ovu sezonu sto se tice trke.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
-
- Legenda
http://f1racing.com.hr/index.php?option ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;
ako postoji momčad koja se (gotovo) uvijek dočeka na noge, to je mclaren. Tako da, ako i ne budu konkurentni prvih nekoliko utrka, vjerujem da će se brzo oporaviti
ako postoji momčad koja se (gotovo) uvijek dočeka na noge, to je mclaren. Tako da, ako i ne budu konkurentni prvih nekoliko utrka, vjerujem da će se brzo oporaviti
Samo neka se trkaju.
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Dočekali su se oni na noge i u 2009. samo u tamo negdje u 8. mjesecu. A ako RB bude kao prošle sezone, a sve izgleda da će bit, to će bit PUNO prekasno za nekakvo dočekavanje na noge. Ak misle neš napravit to moraju napravit HITNO - do prve, ili eventualno druge utrke.dmarijon je napisao/la:http://f1racing.com.hr/index.php?option ... &Itemid=86
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- McLewis
- Veteran
cini mi se da lewis simulira utrku momentalno, ali mi bas vremena nisu ni malo impresivna....
McLaren u <3
- Igor18
- Veteran
- McLewis
- Veteran
- darky
- Profesionalni vozač
ajmo dosta pretjerivanja
koliko vidim još nisu farbali auto sa aero bojama?
Znači da nije tolika frka...
sjetite se prošle dvije sezene, maltene da na samoj utrci nisu farbali auto ....

koliko vidim još nisu farbali auto sa aero bojama?
Znači da nije tolika frka...
sjetite se prošle dvije sezene, maltene da na samoj utrci nisu farbali auto ....

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Ma ne znam ko je tu lud. Vozači otvoreno govore da su maltene smeće po brzini i po potrošnji guma, a Jonathan Neale veli da su točno gdje su očekivali da će bit u ovo vrijeme
.

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Vidno su sporiji od onih s kojim bi se trebali usporedjivat, a to su RBR i Ferrari. Najvidljivije je na onom desnom zavoju (gdje je Trulli danas izletio) pred straznji pravac. I kod Buttona i kod Hamiltona je ista stvar. Jos je ko Hamiltona vidljivije to s gumama. Pred kraj duzeg stinta jucer, zadnja dva kruga je bilo vise prklizavanja (onaj zavrsni, stadionski, dio) nego normalne voznje. S nicim nisam impresioniran sta su pokazali na stazi

- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
jedno pitanje za moderatora gringa.
naime,vidjeli smo da očito mclarenu ne ide kako su zamislili.te im fali dijelova,te neki problemi a najgore od svega toga što je hamiltonu ta cijela situacija smiješna.ne znam šta bi mu bilo toliko smiješno ako su u nekim problemima.
ok,testiranja će još biti pa čemo saznati kakvo je stanje mclarenovog bolida.ono što mene interesira je da li se mogu praviti kakve velike izmjene na bolidu poslije zadnjih testiranja do utrke u australiji i da li to smiju testirati nakon 13.ožujka.u prilog im ide (ako bolid nije OK) da se i otkazala utrka u bahreinu.smiju li iskoristiti to vrijeme da poboljšaju stanje na bolidu pod pretpostavkom da su u problemima.
naime,vidjeli smo da očito mclarenu ne ide kako su zamislili.te im fali dijelova,te neki problemi a najgore od svega toga što je hamiltonu ta cijela situacija smiješna.ne znam šta bi mu bilo toliko smiješno ako su u nekim problemima.
ok,testiranja će još biti pa čemo saznati kakvo je stanje mclarenovog bolida.ono što mene interesira je da li se mogu praviti kakve velike izmjene na bolidu poslije zadnjih testiranja do utrke u australiji i da li to smiju testirati nakon 13.ožujka.u prilog im ide (ako bolid nije OK) da se i otkazala utrka u bahreinu.smiju li iskoristiti to vrijeme da poboljšaju stanje na bolidu pod pretpostavkom da su u problemima.

- Centurion
- Test vozač
- Navijam za: Hamiltona
Najveći problem McLarena nije brzina, već testovi...
vidjeli ste da jučer su još provodili testiranja sa toplinom ili čime li...
najveći problem Mclarena je taj što im je nepouzdan auto, zbog toga najvjerojatnije još nepokušavaju praviti prave krugove...
brzina će doći, sljedeći test 100% ćemo vidjeti nešto kontkretno ukoliko uspju popraviti stanje sa bolidom....
vidjeli ste da jučer su još provodili testiranja sa toplinom ili čime li...
najveći problem Mclarena je taj što im je nepouzdan auto, zbog toga najvjerojatnije još nepokušavaju praviti prave krugove...
brzina će doći, sljedeći test 100% ćemo vidjeti nešto kontkretno ukoliko uspju popraviti stanje sa bolidom....
- darky
- Profesionalni vozač
nakon prve utrke po pravilima nema testiranja, ali kako su i prošle godine svi radili, testiraju petkom na službenom treningusenamozart je napisao/la:jedno pitanje za moderatora gringa.
a i sam znaš da je Mcl zadnje dvije godine maltene do kolovoza farbao auto na svakom izlasku na stazu