Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Igor18
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumachera

Re: NOVOSTI - travanj 2014.

Post Postao/la Igor18 »

pa meni iskreno ne smeta ovaj novi zvuk, nakon 2. utrke već sam se naviknuo + savršeno jasno se čuje team radio :D
Michael is faster than you!!
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

:badgrin: sada ce staviti pistaljke na kraju auspuha

Jedina solucija je da se doda nekakva cjev sa vecim f na kraju auspuha,pa da se nekako pojaca dojam zvuka.Drugo nesto mi ne dolazi na pamet
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Meni taj novi zvuk hebeno smeta F1 mora biti najveća buka koja postoji, jel bi bio užitak otić na metal koncert i da nije buka na njemu?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

tko još ide na metal koncerte? to mogu i doma uzet od bake padele pa bacat po dvorištu :D

Ima kolega pravo, previše se pompe napravilo oko zvuka, kao da je to najbitnije u F1
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

ajde nemojte sad vi pisat gluposti..
previše se pompe napravilo oko zvuka, kao da je to najbitnije u F1
? upravo tako - jedna od najbitnijih stvari u f1 je zvuk.. uvijek bio.. i uvijek je f1 bila po tome posebna..
finac se dobro sjetio nedavno kada su se topgearovci spustali u monaco i stali na tren pored ceste, iznad daleko u planinama i slusali zvuk iz podnozja s treninga.. epic moment..

kad se god prica(lo) o f1 uvijek je prvi spomen - moras obavezno jednom ic na utrku i cut! f1 bolide..

i sad cete vi tu izokretat kako zvuk nije bitan element u f1? kao da ste s kruske pali..
tko još ide na metal koncerte? to mogu i doma uzet od bake padele pa bacat po dvorištu
s ovim si se prijatelju pokopao ne duboko, nego te se vise nikad nemoze izvuc koliko si duboko :=

Msilim da bi primarto trebali birnuti o svim performansama motora (potrosnja, snaga, pouzdanost, tezina, itd) a ne tolko o zvuku.
a tebi je kao gledatelju bitna pouzdanost motora? tezina? POTROSNJA??! ono wtf..
mozda je, znam da meni nije.. i kamo srece ako ce se i da ce poradit na zvuku..
pa meni iskreno ne smeta ovaj novi zvuk, nakon 2. utrke već sam se naviknuo
a ti si bio u australiji i sad u ovoj pustinji i cuo te bolide? :)

vi stalno nesto komentirate o zvuku a gledamo preko tva.. jasno mi je ovi koji sude zvuk jer ga ni necuju, al ovi kojima je zvuk ok i koji ga brane to mi je malo cudno (ne smeta ni meni vec skoro pa uopce, fora mi je sad na kocenju kad dolete necujeno pa se cuje "vjetar" :)

Svima je u zadnje vrijeme oko formule 1 samo zvuk bitan.
?
vise se raspravlja i vise je nezadovoljstva oko goriva i stednje nego oko zvuka..

Sve ovo me podsjeca kad vidim lika sa golfom jedinicom na semaforu
ma lol.. pa upravo je suprotno.. ovi bolidi su brzi pun k*r*c, brzi nego prije, al se ne doimaju brzo jer nema zvuka..
rFactor F1 HR server Info
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

meni je glupo da se zvuk mora nametnuti... šta ,sad će stvarno izmislit ispušnu cijev koja će dati jači zvuk od postojećih i nametnuti ekipama kao obavezu samo zato da bi zvuk bio jači? naravno da mi je draža dernjava motora ali ako je ta dernjava prirodna posljedica rada samog motora... zamisli sad nedaj bože iz nekog razloga motori moraju izgubit nešto snage samo da bi zvuk bio jači...to bi bila tragedija.
ako će nešto mijenjat nek mijenjaju kvalitetno...dok je god turbo na izlazu iz motora mislim da tu nema puno sreće... čak i da eventualno dignu obrtaje i povećaju granicu potrošnje taj turbo će uvijek onemogućavat motoru da diše i urla...
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

vidc je napisao/la:meni je glupo da se zvuk mora nametnuti...
Upravo to, hebote sjecam se koliko sam bio odusevljen kad sam cuo kako v8 zvuci uzivo i koliko mi je bilo zao kada sam prvi put na tv-u cuo ove nove, ali po meni je to nekakav prirodni put kojim ide f1 isto kao i ovi ruzni nosevi, poslijedica pravila, sta da se radi. nije iskljuceno ni da se u narednim godinama zvuk isto tako prirodno popravi, sada je prioritet da svi motori zavrse sezonu.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Armanini je napisao/la:ajde nemojte sad vi pisat gluposti..
previše se pompe napravilo oko zvuka, kao da je to najbitnije u F1
? upravo tako - jedna od najbitnijih stvari u f1 je zvuk.. uvijek bio.. i uvijek je f1 bila po tome posebna..
finac se dobro sjetio nedavno kada su se topgearovci spustali u monaco i stali na tren pored ceste, iznad daleko u planinama i slusali zvuk iz podnozja s treninga.. epic moment..

kad se god prica(lo) o f1 uvijek je prvi spomen - moras obavezno jednom ic na utrku i cut! f1 bolide..
Možda jest tako, ali da je zvuk NAJBITNIJI element F1 jednostavno ne stoji, koliko god ti pokušavao uvjerit me u suprotno

Armanini je napisao/la:
tko još ide na metal koncerte? to mogu i doma uzet od bake padele pa bacat po dvorištu
s ovim si se prijatelju pokopao ne duboko, nego te se vise nikad nemoze izvuc koliko si duboko :=

Pretpostavljam po ovome da ti slušaš metal? I sad zato jer je to meni sve samo ne muzika i svoje sam mišljenje o tome dao kroz nekakav pokušaj šale sam se pokopao? Ti imaš stvarno problema sa prihvaćanjem tuđih mišljenja i tuđih preferencija u zadnje vrijeme...tko god je kontra onog što ti misliš se pokopao i nije normalan

slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Armanini je napisao/la:
a ti si bio u australiji i sad u ovoj pustinji i cuo te bolide? :)
A od kud ti onda znas kakav je zvuk? (ili za tebe ne vrijedi isto pravilo, pa mislis da mozes kompetetnije od nas komentirati?)

Armanini je napisao/la: vise se raspravlja i vise je nezadovoljstva oko goriva i stednje nego oko zvuka..
Da ali ne vidim da se oko toga dogovaraju stastanci ili poksuava nesto promijeniti. Nastavak na ovo imas nize komentar na vidcev post.
Armanini je napisao/la: ma lol.. pa upravo je suprotno.. ovi bolidi su brzi pun k*r*c, brzi nego prije, al se ne doimaju brzo jer nema zvuka..
Nisam opisivao auto nego vlasnika (ali sam se mozda krivo izrazio). Tom vlasniku nije bilo bitno dal ce ic brzo ili ce mu auto krepat do sljedeceg semafora neg da "grmi" i sad ga svi u kvartu cuju. Sorri to je meni bezveze....
Armanini je napisao/la: a tebi je kao gledatelju bitna pouzdanost motora? tezina? POTROSNJA??! ono wtf..
mozda je, znam da meni nije.. i kamo srece ako ce se i da ce poradit na zvuku..
Pa sigurno mi je btinije od zvuka, a volim gleda dvoboje na stazi a bome u australiji na stazi nisam vidio Vettela i Hamiltona, mozda da jesam mozda bi vidio nesto poput ovog na prosloj utrci. Pa evo zato mi je ovo kaj sam naveo bitno. Zvuk mi bome nece utjecat na utrku koju gledam ipak malo drugacije gledam na automoto sport nego ti. (i sad disklejmer da se ne zakece neki na ovo ) Meni je isto zvuk dosta bitan i htio bi da je drugaciji ali nije mi nimalo presudno, nije nesto na sto cu se zalit na svakom mogucem forumu niti molit Boga i svevisnju FIA-u da nesto napravit. Zvuk jako poravlja dojam F1 ali nije nesto sto bi trebalo natjerat celnike da zasjedaju i vide kaj ce napravit. Meni to tolko nije bitno
vidc je napisao/la:meni je glupo da se zvuk mora nametnuti... šta ,sad će stvarno izmislit ispušnu cijev koja će dati jači zvuk od postojećih i nametnuti ekipama kao obavezu samo zato da bi zvuk bio jači? naravno da mi je draža dernjava motora ali ako je ta dernjava prirodna posljedica rada samog motora... zamisli sad nedaj bože iz nekog razloga motori moraju izgubit nešto snage samo da bi zvuk bio jači...to bi bila tragedija.
ako će nešto mijenjat nek mijenjaju kvalitetno...dok je god turbo na izlazu iz motora mislim da tu nema puno sreće... čak i da eventualno dignu obrtaje i povećaju granicu potrošnje taj turbo će uvijek onemogućavat motoru da diše i urla...
Savrseno si opisao ono kaj me potaknulo da natipkam post. Sad ce oni ic umjetno stvarat neki drugi zvuk i malteretirat mocadi usred razvoja novog bolida sa jos glupostima oko zvuka. Najgora stvar IMHO je bilo kakva promjena usred sezone (IKAKVA) jer to uvijek utjece na planove i mogucnosti mocadi i ponekad /cesto im mijenja fokus na određene stvari. Sto nekima ide u korist a drugima ne i nije fer prema njima.

Zvuk je tu, to je zvuk niskih okretaja i turba i gotovo, ako ce netko prestat bit fan F1 samo zbog zvuka onda ni nije F1 fun. Nek otiđe odma i nek gleda stare utrke ili si na mp3 pusti zvuk v8 i bit ce sretan.

Nek se fokusiraju na druge pametnije stvari na svojim sastancima i nek donesu neke korisne odluke. Mozda neke koje nisu dupli bodovi na kraju sezone ili da li cemo staviti ogromnu trubu na auspuh da pa mogu svi konacno rec da je formula 1 ima nabrutalniji zvuk i dalje. (bez obzira kaj nema veza sa F1 motorom). Mozda neku odluku da se konzistentije kaznjavaju vozaciji i da kazne imaju smisla a ne da na svakoj trci gledamo drugacije kriterije. Mozda vidjet gume koje su dostojne formule 1 a ne gume koje bi me sbilo strah stavit na bicikl i mislit dal cu sa njima stic do posla ili ne.

Mozda pravila koja ce omogucti vozacima da se utrkuju i pokazu sto znaju, npr poput 10 krugova rosberga i hamiltona, ili bi mozda bilo bolje da smo culi dobar zvuk prva dva kruga njihovog dvoboja a onda je krepal motor nekome ili pukla guma, to bi sigurno bilo bolje nego ovo kaj smo vidjeli (?!?!?!)
I like to race, not to do laps alone.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Možda jest tako, ali da je zvuk NAJBITNIJI element F1 jednostavno ne stoji, koliko god ti pokušavao uvjerit me u suprotno
cuky jel tko pise da je zvuk najbtiniji? jesam ja napisao obzirom da meni odgovaras da je najbitniji? decki pocnite odgovarat na napisano, ne izmisljat i ne dodavat..
Pretpostavljam po ovome da ti slušaš metal? I sad zato jer je to meni sve samo ne muzika
nije mi bas najdraza vrsta, ne slusam ga previse, al svejedno znam da je i koliko je metal muzika, kao i svaki zanr rocka..
ne mislim se natezat oko glazbe na f1 temi, al brate kenjat po rocku i pogotovo sa takvim smjesnim djetinjastim opisima je nesto sto je toliki lol da ti ne mogu opisat.. rock je vrh muzike, nigdje drugdje nema tolike vrijednosti i skilla u svirci.. il je mozda neki rap glazba za tebe? gdje od elemenata glazbe postoji samo ritam? ajd ajd, samo mi nemoj jos o glazbi pocet pametovat ;)
Ti imaš stvarno problema sa prihvaćanjem tuđih mišljenja i tuđih preferencija u zadnje vrijeme
ja cu po treci put objasnit da me ne dira mi najmanje tuđa percepcija, jasno mi je da mnogi mogu pogresno shvacat i prihvacat stvari.. tako mi nebitno.. al kad citam stvari koje ne drze vodu to mi smeta koji put.. i ako vidim imam pravo reagirat..

samo ne znam sto si se napalio toliko na moj odgovor kako je metal, odnosno rock, odnosno najslusaniji glazbeni zanr na kugli zemaljskoj, nesto malo trece od lupanja po padelama.. dal se tebi svidja ili ne toliko nebitno i tvoja stvar, samo ne treba pisat gluposti..
tko god je kontra onog što ti misliš se pokopao i nije normalan
znaci mora se obavezno stavit smajlic jer inace nemozete vidjet da je napisano u sali?
pa sta cu cuky s tobom morat pazit kako pisem? pa jbmte nemorate sve uzimat tako ozbiljno, nemoram valjda nakon svakog neozbiljnijeg komentara stavljat smajlic da se ne bi netko uvrjedio..

A od kud ti onda znas kakav je zvuk?
a?
ajd kad si tako nadobudan citiraj mi post gdje sam napisao da znam kakav je zvuk.. ako ne nadjes ocekujem ispriku, ili slobodno troskocima od mene..
jebo ja vas i izmisljanje i dodavanje.. svaki drugi odgovor na nesto izmisljeno odgovaram sto nikad nisam rekao..
daj ili komentiraj sto je netko napisao il nemoj pokusavat provocirat.. lol neozbiljnosti..
Da ali ne vidim da se oko toga dogovaraju stastanci ili poksuava nesto promijeniti
a pa lol.. pa to je i bio plan i ideja nove f1.. sto se tu ima mjenjat? mogu jedino jos povecat stednju..
ovo LJUDI GLEDATELJI ORGANIZATORI I SVEKOLIKI F1 FANOVI (i vozaci) negoduju, a ne fia i todt.. sastanak i promjena je zbog pritiska ljudi, ne zbog njihove zelje.. mislim ja ne kuzim, jeste vi stvarno toliko .. il pisete sto god vam padne na pamet..

Tom vlasniku nije bilo bitno dal ce ic brzo ili ce mu auto krepat do sljedeceg semafora neg da "grmi" i sad ga svi u kvartu cuju. Sorri to je meni bezveze....
znam sto si mislio, al kazem da paralela ne stoji jer je ovdje totalno suprotna situacija..
ovi bolidi idu brzo, idu jako brzo, al se ne cuju i nema dojma.. sto je tu tako tesko za pojmit..

Zvuk jako poravlja dojam F1 ali nije nesto sto bi trebalo natjerat celnike da zasjedaju i vide kaj ce napravit. Meni to tolko nije bitno
mislim ja ne znam.. ne kuzim ja tko je tu lud..
pa jbte pisete kao da ce se sad 3 godine potrosit i da se nece vozit utrke sve dok se zvuk ne rjesi..
nije nesto sto bi trebalo natjerat celnike da zasjedaju?
fkng tuzbe organizatora i prijetnje nisu dovoljan razlog za pronalaskom rjesenja? kukanje siiiiilnih gledatelja nisu dovoljan razlog?
pa kamo srece da zasjedaju i rade nesto sto gledatelji zele, barem malo za promjenu..
ovo me podsjeca jako na gume lani kad se toliko kukalo o njima i kako bi trebale bit drukcije i kad ih idu konacno promjenit onda ste mjesec dana kukali sto su ih majmuni promjenili..
presmjesni ste koji put.. valjda je to tako.. pomoda i in.. samo hate i nije bitno koji je razlog bitno je koga se hejta.. funny..

Zvuk je tu, to je zvuk niskih okretaja i turba i gotovo,
ajd da i ja nesto novo naucim i da je 10-ak k okretaja malo..

ajd daj barem nemojte pocet fantazirat o karakteristikama motora, zvuk se dobija svakako i na razne nacine, u automobilima sa specificnim zvukom koji moraju zadovoljit taj svoj prepoznatljiv zvuk, on se dobija kroz ispusnu cijev i veliki je dio i poseban tim samo koji rade na auspuhu samo na zvucnom aspektu..
Nek se fokusiraju na druge pametnije stvari na svojim sastancima
sta se ti vasi celnici sastaju samo jednom po sezoni? jel ste toliko kivni sada jer su potrosili jedinu sjednicu ove godine da raspravljaju o toliko nevaznoj (a opet cak i vama vrlo bitnoj stavki).. sad kad donesu nekakvu odluku, sto onda ide - kljuc u vrata i to je to za ovu godinu? nemogu vise raspravljat o nicemu?

ma nego.. neznam sto mi dodje da uopce citam ove vase toliko mudre stavove i komentare.. samo se razocaram i zacudim iznova..
ko mi kriv..
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

vidc je napisao/la:meni je glupo da se zvuk mora nametnuti
Jednostavno mora, ako si ikad bio na utrci, ili znaš nekog da je vjerujem da je prvo pitanje bilo koji se motor najbolje čuje, koji je najbučniji, a ne čiji je motor najlakši, čiji najmanje troši kao što je neko napisao
vidc je napisao/la:dok je god turbo na izlazu iz motora mislim da tu nema puno sreće... čak i da eventualno dignu obrtaje i povećaju granicu potrošnje taj turbo će uvijek onemogućavat motoru da diše i urla...
Gledaj 80ih su isto bili turbaci, pa su to bili jedni od najbrutalnijih zvukova u F1
zonelsk je napisao/la:
A od kud ti onda znas kakav je zvuk? (ili za tebe ne vrijedi isto pravilo, pa mislis da mozes kompetetnije od nas komentirati?)
Pa ljudi koji su bili na utrkama kažu da je zvuk sranje, zar to nije dosta?

zonelsk je napisao/la:Nisam opisivao auto nego vlasnika (ali sam se mozda krivo izrazio). Tom vlasniku nije bilo bitno dal ce ic brzo ili ce mu auto krepat do sljedeceg semafora neg da "grmi" i sad ga svi u kvartu cuju. Sorri to je meni bezveze....
F1 jednostavno mora biti najbrža i najbučnija
zonelsk je napisao/la:Pa sigurno mi je btinije od zvuka, a volim gleda dvoboje na stazi a bome u australiji na stazi nisam vidio Vettela i Hamiltona, mozda da jesam mozda bi vidio nesto poput ovog na prosloj utrci. Pa evo zato mi je ovo kaj sam naveo bitno. Zvuk mi bome nece utjecat na utrku koju gledam ipak malo drugacije gledam na automoto sport nego ti. (i sad disklejmer da se ne zakece neki na ovo ) Meni je isto zvuk dosta bitan i htio bi da je drugaciji ali nije mi nimalo presudno, nije nesto na sto cu se zalit na svakom mogucem forumu niti molit Boga i svevisnju FIA-u da nesto napravit. Zvuk jako poravlja dojam F1 ali nije nesto sto bi trebalo natjerat celnike da zasjedaju i vide kaj ce napravit. Meni to tolko nije bitno
Sigurno si se pito na ove 3 utrke ko ima lakši motor, ko najmanje troši dok si gledo utrku, čiji je najpouzdaniji, Najbolje F1 utrke su bile dok vozači nisu imali par utrka 1 motor, pa ako se shebe motor ko ga hebe ide na iduću utrku od početka sa novim motorom

zonelsk je napisao/la:ili bi mozda bilo bolje da smo culi dobar zvuk prva dva kruga njihovog dvoboja a onda je krepal motor nekome
To su bila puno bolja vremena kad su motori gorili
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

bio sam na utrci 2009.godin i zvuk me oduševio... al to je zvuk jednostavno bio posljedica konstrukcije motora. ne znam kako su zvučali turbo motori iz 80-ih (sumnjam da su bili nešto specijalno što se tiče baš zvuka) al sigurno se ne mogu mjerit s recimo ferrarijevom V10 ili V12...

da se razumijemo, ja se slažem da bi sve to trebalo biti bučnije itd... ali sad to izvodit na silu mi je bezveze. kao da nisu znali da će ovi novi motori biti puno tiši pa sad nešto izvode da se izvuku
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

vidc je napisao/la:bio sam na utrci 2009.godin i zvuk me oduševio... al to je zvuk jednostavno bio posljedica konstrukcije motora. ne znam kako su zvučali turbo motori iz 80-ih (sumnjam da su bili nešto specijalno što se tiče baš zvuka) al sigurno se ne mogu mjerit s recimo ferrarijevom V10 ili V12...
Koliko su glasni bili nemam pojma, ali jedino znam da je zvuk preheben, dok se sad čuje ko neka prdekalica kad u selu prođe
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

http://www.youtube.com/watch?v=4JIXPqgwQHk" onclick="window.open(this.href);return false;

ništa specijalno po pitanju zvuka
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

da se razumijemo, ja se slažem da bi sve to trebalo biti bučnije itd... ali sad to izvodit na silu mi je bezveze.
opet ste kontradiktorni sami sebi..

svi se slazete i svi bi htjeli da bolidi zvuce bolje, al ne zelite da se to napravi? pa wtf vise decki..?!

pa kako nego na "silu".. u interesu je SVIH da se bolidi bolje cuju, takodjer i samim timovima.. njima je itekako bitno..
nije bas na silu, vec dogovorno, razlika je..
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

zašto nisu odmah napravili glasnije motore? baš bih volio vidjeti kako oni planiraju napraviti neku značajnu razliku bez da prčkaju puno po pravilima
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Zaboravljate da vecina običnih ljudi koja ide na GP vikende ne ide da gleda utrke nego da ih čuje i bude dio toga. Ionako gledas što se događa na 10% staze i na kraju trke samo vidiš poredak i vecinu stvari moras pogledati na snimci.

Ovako loš zvuk F1 izravan je udarac na organizatore GP jer njihov jedini profit je od prodaje karata a baš i sumnjam da bi sada osobno gledao neku F1 utrku uživo i ne razlikovao zvuk GP2 serije od F1 (edit: isprika GP2 serija ima V8 non turbo motor :badgrin: ).

Bio sam na GP Mađarske sa General Admission kartom i doslovno platiš 100€ da jedva vidiš zadnji zavoj ali zvukkk, taj zvuk ostaje doživotno urezan :P
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

zašto nisu odmah napravili glasnije motore?
zato jer nema testiranja, zato jer se danas motori rade i testiraju u "garazi", zato jer su svi zajedno panjevi i zato jer su isti dozvolili i da timovi naprave ovakve nakardne noseve.. zato jer su mislili da ce proc i da ljudi nece bit ovako nezadovoljni..

i sto ima veze zasto nisu odmah? dogodila se "pogreska" u procjeni i sta sad.. sto se nemoze u f1 dogodit pogreska (a pola toga je gresno :) i sad bi po vama trebali pustit cijelu sezonu jer je po vama nepotrebno da ljudi koji su placeni za to sjednu i nadju rjesenje?

kako oni planiraju napraviti neku značajnu razliku bez da prčkaju puno po pravilima
i sta da prckaju po pravilima? kakve veze to ima? kome to veze ima? vama dusebriznicima valjda jedino.. isto kao lani kod promjene guma i pokusaja "spasa" f1 tada..

nikad necu shvatit zasto vam je toliki grijeh mjenjat nesto posred sezone.. pa sezona traje koliko - ? pun k mjeseci.. izmedju sezone je koliko? par mjeseci.. pa naravno da se nemoze na sve mislit, pogotovo kad nema testiranja i kad se tek sve vidi nakon par utrka tek..
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ok, što se mene tiče neka se svi slože da izbace odmah danas V6 i vrate V10 iz 2005. pa ćemo imat dobar zvuk... to se neće dogodit.
svi se složili da treba a nitko nema neki konkretan prijedlog niti ima uopće ideju kako to izvest a da ne rade drastičnu promjenu pravila. covjek iz renault-a veli da tu nema vajde sve dok postoji turbo punjač...
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

vidc je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=4JIXPqgwQHk

ništa specijalno po pitanju zvuka
Pa de molim te nemoj pričat da nema nikakve razlike, poslušaj da je to pravi zvuk motora, a ovo danas kako Finac kaže isto ko trimer
vidc je napisao/la:ok, što se mene tiče neka se svi slože da izbace odmah danas V6 i vrate V10 iz 2005. pa ćemo imat dobar zvuk... to se neće dogodit.
svi se složili da treba a nitko nema neki konkretan prijedlog niti ima uopće ideju kako to izvest a da ne rade drastičnu promjenu pravila. covjek iz renault-a veli da tu nema vajde sve dok postoji turbo punjač...
Nije potrebno vraćat zbog zvuka nikakve V10 motore, mogu ostat i ovi, ali da se sve sredi, a to što kaže ovaj iz Renaulta, da nije da možda sere malo jer je nezadovoljan sa njihovim motorom?
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

a šta se to ima sredit pa da zvuk bude jači? koji dio motora?
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa ono odakle dolazi najveći postotak zvuka je ispuh...a kod motora se ispušni plinovi koriste za pogonjenje turba i MGU-H...tako da gotovo sva energija koja bi inače bučno izletila iz ispuha biva iskorištena za kompresiranje zraka i za punjenje baterija, dok ono malo što izleti van je ono što mi čujemo

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Špekulacije da BMW ulazi u F1 možda već 2015. kao 5. proizvođač PU
German rumour has it that a BMW Board of Directors has been fixed for the month of May to consider a coming back in F1 already for 2015. The promoter of this project is Steven Althaus, Director Brand Management BMW and Marketing Services BMW Group - See more at: http://www.minardi.it/international/new ... V0FSI.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.minardi.it/international/new ... formula-1/" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

speedy56 je napisao/la:Špekulacije da BMW ulazi u F1 možda već 2015. kao 5. proizvođač PU
German rumour has it that a BMW Board of Directors has been fixed for the month of May to consider a coming back in F1 already for 2015. The promoter of this project is Steven Althaus, Director Brand Management BMW and Marketing Services BMW Group - See more at: http://www.minardi.it/international/new ... V0FSI.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.minardi.it/international/new ... formula-1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Red Bull - BMW? (iskreno s njima mogu jos razvijat motor ako je to istina, bez obzira sto su oni prakticki Renaultovi)
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

speedy56 je napisao/la:Špekulacije da BMW ulazi u F1 možda već 2015. kao 5. proizvođač PU
bili bi oni već ove godine da je bilo da se ide na redne turbake, u tome imaju nenadmašiva iskustva :)

al eto sretan sam i kad bi došli sljedeće godine jer i u F1 su bili prvi uzeli naslov s turbo motorom, pa povratak u DTM nakon 20 godina i odmah naslov :)

Gledajući na snagu bili bi u vrhu sigurno
slika
Zaključano