Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Igor18
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Schumachera
Re: NOVOSTI - travanj 2014.
pa meni iskreno ne smeta ovaj novi zvuk, nakon 2. utrke već sam se naviknuo + savršeno jasno se čuje team radio 

Michael is faster than you!!
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari

Jedina solucija je da se doda nekakva cjev sa vecim f na kraju auspuha,pa da se nekako pojaca dojam zvuka.Drugo nesto mi ne dolazi na pamet
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Meni taj novi zvuk hebeno smeta F1 mora biti najveća buka koja postoji, jel bi bio užitak otić na metal koncert i da nije buka na njemu?

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
tko još ide na metal koncerte? to mogu i doma uzet od bake padele pa bacat po dvorištu 
Ima kolega pravo, previše se pompe napravilo oko zvuka, kao da je to najbitnije u F1

Ima kolega pravo, previše se pompe napravilo oko zvuka, kao da je to najbitnije u F1
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Armanini
- Svjetski prvak
ajde nemojte sad vi pisat gluposti..
finac se dobro sjetio nedavno kada su se topgearovci spustali u monaco i stali na tren pored ceste, iznad daleko u planinama i slusali zvuk iz podnozja s treninga.. epic moment..
kad se god prica(lo) o f1 uvijek je prvi spomen - moras obavezno jednom ic na utrku i cut! f1 bolide..
i sad cete vi tu izokretat kako zvuk nije bitan element u f1? kao da ste s kruske pali..
mozda je, znam da meni nije.. i kamo srece ako ce se i da ce poradit na zvuku..

vi stalno nesto komentirate o zvuku a gledamo preko tva.. jasno mi je ovi koji sude zvuk jer ga ni necuju, al ovi kojima je zvuk ok i koji ga brane to mi je malo cudno (ne smeta ni meni vec skoro pa uopce, fora mi je sad na kocenju kad dolete necujeno pa se cuje "vjetar"
vise se raspravlja i vise je nezadovoljstva oko goriva i stednje nego oko zvuka..
? upravo tako - jedna od najbitnijih stvari u f1 je zvuk.. uvijek bio.. i uvijek je f1 bila po tome posebna..previše se pompe napravilo oko zvuka, kao da je to najbitnije u F1
finac se dobro sjetio nedavno kada su se topgearovci spustali u monaco i stali na tren pored ceste, iznad daleko u planinama i slusali zvuk iz podnozja s treninga.. epic moment..
kad se god prica(lo) o f1 uvijek je prvi spomen - moras obavezno jednom ic na utrku i cut! f1 bolide..
i sad cete vi tu izokretat kako zvuk nije bitan element u f1? kao da ste s kruske pali..
s ovim si se prijatelju pokopao ne duboko, nego te se vise nikad nemoze izvuc koliko si duboko :=tko još ide na metal koncerte? to mogu i doma uzet od bake padele pa bacat po dvorištu
a tebi je kao gledatelju bitna pouzdanost motora? tezina? POTROSNJA??! ono wtf..Msilim da bi primarto trebali birnuti o svim performansama motora (potrosnja, snaga, pouzdanost, tezina, itd) a ne tolko o zvuku.
a ti si bio u australiji i sad u ovoj pustinji i cuo te bolide?pa meni iskreno ne smeta ovaj novi zvuk, nakon 2. utrke već sam se naviknuo

vi stalno nesto komentirate o zvuku a gledamo preko tva.. jasno mi je ovi koji sude zvuk jer ga ni necuju, al ovi kojima je zvuk ok i koji ga brane to mi je malo cudno (ne smeta ni meni vec skoro pa uopce, fora mi je sad na kocenju kad dolete necujeno pa se cuje "vjetar"

?Svima je u zadnje vrijeme oko formule 1 samo zvuk bitan.
vise se raspravlja i vise je nezadovoljstva oko goriva i stednje nego oko zvuka..
ma lol.. pa upravo je suprotno.. ovi bolidi su brzi pun k*r*c, brzi nego prije, al se ne doimaju brzo jer nema zvuka..Sve ovo me podsjeca kad vidim lika sa golfom jedinicom na semaforu
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
meni je glupo da se zvuk mora nametnuti... šta ,sad će stvarno izmislit ispušnu cijev koja će dati jači zvuk od postojećih i nametnuti ekipama kao obavezu samo zato da bi zvuk bio jači? naravno da mi je draža dernjava motora ali ako je ta dernjava prirodna posljedica rada samog motora... zamisli sad nedaj bože iz nekog razloga motori moraju izgubit nešto snage samo da bi zvuk bio jači...to bi bila tragedija.
ako će nešto mijenjat nek mijenjaju kvalitetno...dok je god turbo na izlazu iz motora mislim da tu nema puno sreće... čak i da eventualno dignu obrtaje i povećaju granicu potrošnje taj turbo će uvijek onemogućavat motoru da diše i urla...
ako će nešto mijenjat nek mijenjaju kvalitetno...dok je god turbo na izlazu iz motora mislim da tu nema puno sreće... čak i da eventualno dignu obrtaje i povećaju granicu potrošnje taj turbo će uvijek onemogućavat motoru da diše i urla...
- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Upravo to, hebote sjecam se koliko sam bio odusevljen kad sam cuo kako v8 zvuci uzivo i koliko mi je bilo zao kada sam prvi put na tv-u cuo ove nove, ali po meni je to nekakav prirodni put kojim ide f1 isto kao i ovi ruzni nosevi, poslijedica pravila, sta da se radi. nije iskljuceno ni da se u narednim godinama zvuk isto tako prirodno popravi, sada je prioritet da svi motori zavrse sezonu.vidc je napisao/la:meni je glupo da se zvuk mora nametnuti...

- Cuky
- Moderator
Možda jest tako, ali da je zvuk NAJBITNIJI element F1 jednostavno ne stoji, koliko god ti pokušavao uvjerit me u suprotnoArmanini je napisao/la:ajde nemojte sad vi pisat gluposti..
? upravo tako - jedna od najbitnijih stvari u f1 je zvuk.. uvijek bio.. i uvijek je f1 bila po tome posebna..previše se pompe napravilo oko zvuka, kao da je to najbitnije u F1
Armanini je napisao/la:s ovim si se prijatelju pokopao ne duboko, nego te se vise nikad nemoze izvuc koliko si duboko :=tko još ide na metal koncerte? to mogu i doma uzet od bake padele pa bacat po dvorištu
Pretpostavljam po ovome da ti slušaš metal? I sad zato jer je to meni sve samo ne muzika i svoje sam mišljenje o tome dao kroz nekakav pokušaj šale sam se pokopao? Ti imaš stvarno problema sa prihvaćanjem tuđih mišljenja i tuđih preferencija u zadnje vrijeme...tko god je kontra onog što ti misliš se pokopao i nije normalan

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
A od kud ti onda znas kakav je zvuk? (ili za tebe ne vrijedi isto pravilo, pa mislis da mozes kompetetnije od nas komentirati?)Armanini je napisao/la:
a ti si bio u australiji i sad u ovoj pustinji i cuo te bolide?![]()
Da ali ne vidim da se oko toga dogovaraju stastanci ili poksuava nesto promijeniti. Nastavak na ovo imas nize komentar na vidcev post.Armanini je napisao/la: vise se raspravlja i vise je nezadovoljstva oko goriva i stednje nego oko zvuka..
Nisam opisivao auto nego vlasnika (ali sam se mozda krivo izrazio). Tom vlasniku nije bilo bitno dal ce ic brzo ili ce mu auto krepat do sljedeceg semafora neg da "grmi" i sad ga svi u kvartu cuju. Sorri to je meni bezveze....Armanini je napisao/la: ma lol.. pa upravo je suprotno.. ovi bolidi su brzi pun k*r*c, brzi nego prije, al se ne doimaju brzo jer nema zvuka..
Pa sigurno mi je btinije od zvuka, a volim gleda dvoboje na stazi a bome u australiji na stazi nisam vidio Vettela i Hamiltona, mozda da jesam mozda bi vidio nesto poput ovog na prosloj utrci. Pa evo zato mi je ovo kaj sam naveo bitno. Zvuk mi bome nece utjecat na utrku koju gledam ipak malo drugacije gledam na automoto sport nego ti. (i sad disklejmer da se ne zakece neki na ovo ) Meni je isto zvuk dosta bitan i htio bi da je drugaciji ali nije mi nimalo presudno, nije nesto na sto cu se zalit na svakom mogucem forumu niti molit Boga i svevisnju FIA-u da nesto napravit. Zvuk jako poravlja dojam F1 ali nije nesto sto bi trebalo natjerat celnike da zasjedaju i vide kaj ce napravit. Meni to tolko nije bitnoArmanini je napisao/la: a tebi je kao gledatelju bitna pouzdanost motora? tezina? POTROSNJA??! ono wtf..
Savrseno si opisao ono kaj me potaknulo da natipkam post. Sad ce oni ic umjetno stvarat neki drugi zvuk i malteretirat mocadi usred razvoja novog bolida sa jos glupostima oko zvuka. Najgora stvar IMHO je bilo kakva promjena usred sezone (IKAKVA) jer to uvijek utjece na planove i mogucnosti mocadi i ponekad /cesto im mijenja fokus na određene stvari. Sto nekima ide u korist a drugima ne i nije fer prema njima.vidc je napisao/la:meni je glupo da se zvuk mora nametnuti... šta ,sad će stvarno izmislit ispušnu cijev koja će dati jači zvuk od postojećih i nametnuti ekipama kao obavezu samo zato da bi zvuk bio jači? naravno da mi je draža dernjava motora ali ako je ta dernjava prirodna posljedica rada samog motora... zamisli sad nedaj bože iz nekog razloga motori moraju izgubit nešto snage samo da bi zvuk bio jači...to bi bila tragedija.
Zvuk je tu, to je zvuk niskih okretaja i turba i gotovo, ako ce netko prestat bit fan F1 samo zbog zvuka onda ni nije F1 fun. Nek otiđe odma i nek gleda stare utrke ili si na mp3 pusti zvuk v8 i bit ce sretan.
Nek se fokusiraju na druge pametnije stvari na svojim sastancima i nek donesu neke korisne odluke. Mozda neke koje nisu dupli bodovi na kraju sezone ili da li cemo staviti ogromnu trubu na auspuh da pa mogu svi konacno rec da je formula 1 ima nabrutalniji zvuk i dalje. (bez obzira kaj nema veza sa F1 motorom). Mozda neku odluku da se konzistentije kaznjavaju vozaciji i da kazne imaju smisla a ne da na svakoj trci gledamo drugacije kriterije. Mozda vidjet gume koje su dostojne formule 1 a ne gume koje bi me sbilo strah stavit na bicikl i mislit dal cu sa njima stic do posla ili ne.
Mozda pravila koja ce omogucti vozacima da se utrkuju i pokazu sto znaju, npr poput 10 krugova rosberga i hamiltona, ili bi mozda bilo bolje da smo culi dobar zvuk prva dva kruga njihovog dvoboja a onda je krepal motor nekome ili pukla guma, to bi sigurno bilo bolje nego ovo kaj smo vidjeli (?!?!?!)
I like to race, not to do laps alone.
- Armanini
- Svjetski prvak
cuky jel tko pise da je zvuk najbtiniji? jesam ja napisao obzirom da meni odgovaras da je najbitniji? decki pocnite odgovarat na napisano, ne izmisljat i ne dodavat..Možda jest tako, ali da je zvuk NAJBITNIJI element F1 jednostavno ne stoji, koliko god ti pokušavao uvjerit me u suprotno
nije mi bas najdraza vrsta, ne slusam ga previse, al svejedno znam da je i koliko je metal muzika, kao i svaki zanr rocka..Pretpostavljam po ovome da ti slušaš metal? I sad zato jer je to meni sve samo ne muzika
ne mislim se natezat oko glazbe na f1 temi, al brate kenjat po rocku i pogotovo sa takvim smjesnim djetinjastim opisima je nesto sto je toliki lol da ti ne mogu opisat.. rock je vrh muzike, nigdje drugdje nema tolike vrijednosti i skilla u svirci.. il je mozda neki rap glazba za tebe? gdje od elemenata glazbe postoji samo ritam? ajd ajd, samo mi nemoj jos o glazbi pocet pametovat

ja cu po treci put objasnit da me ne dira mi najmanje tuđa percepcija, jasno mi je da mnogi mogu pogresno shvacat i prihvacat stvari.. tako mi nebitno.. al kad citam stvari koje ne drze vodu to mi smeta koji put.. i ako vidim imam pravo reagirat..Ti imaš stvarno problema sa prihvaćanjem tuđih mišljenja i tuđih preferencija u zadnje vrijeme
samo ne znam sto si se napalio toliko na moj odgovor kako je metal, odnosno rock, odnosno najslusaniji glazbeni zanr na kugli zemaljskoj, nesto malo trece od lupanja po padelama.. dal se tebi svidja ili ne toliko nebitno i tvoja stvar, samo ne treba pisat gluposti..
znaci mora se obavezno stavit smajlic jer inace nemozete vidjet da je napisano u sali?tko god je kontra onog što ti misliš se pokopao i nije normalan
pa sta cu cuky s tobom morat pazit kako pisem? pa jbmte nemorate sve uzimat tako ozbiljno, nemoram valjda nakon svakog neozbiljnijeg komentara stavljat smajlic da se ne bi netko uvrjedio..
a?A od kud ti onda znas kakav je zvuk?
ajd kad si tako nadobudan citiraj mi post gdje sam napisao da znam kakav je zvuk.. ako ne nadjes ocekujem ispriku, ili slobodno troskocima od mene..
jebo ja vas i izmisljanje i dodavanje.. svaki drugi odgovor na nesto izmisljeno odgovaram sto nikad nisam rekao..
daj ili komentiraj sto je netko napisao il nemoj pokusavat provocirat.. lol neozbiljnosti..
a pa lol.. pa to je i bio plan i ideja nove f1.. sto se tu ima mjenjat? mogu jedino jos povecat stednju..Da ali ne vidim da se oko toga dogovaraju stastanci ili poksuava nesto promijeniti
ovo LJUDI GLEDATELJI ORGANIZATORI I SVEKOLIKI F1 FANOVI (i vozaci) negoduju, a ne fia i todt.. sastanak i promjena je zbog pritiska ljudi, ne zbog njihove zelje.. mislim ja ne kuzim, jeste vi stvarno toliko .. il pisete sto god vam padne na pamet..
znam sto si mislio, al kazem da paralela ne stoji jer je ovdje totalno suprotna situacija..Tom vlasniku nije bilo bitno dal ce ic brzo ili ce mu auto krepat do sljedeceg semafora neg da "grmi" i sad ga svi u kvartu cuju. Sorri to je meni bezveze....
ovi bolidi idu brzo, idu jako brzo, al se ne cuju i nema dojma.. sto je tu tako tesko za pojmit..
mislim ja ne znam.. ne kuzim ja tko je tu lud..Zvuk jako poravlja dojam F1 ali nije nesto sto bi trebalo natjerat celnike da zasjedaju i vide kaj ce napravit. Meni to tolko nije bitno
pa jbte pisete kao da ce se sad 3 godine potrosit i da se nece vozit utrke sve dok se zvuk ne rjesi..
nije nesto sto bi trebalo natjerat celnike da zasjedaju?
fkng tuzbe organizatora i prijetnje nisu dovoljan razlog za pronalaskom rjesenja? kukanje siiiiilnih gledatelja nisu dovoljan razlog?
pa kamo srece da zasjedaju i rade nesto sto gledatelji zele, barem malo za promjenu..
ovo me podsjeca jako na gume lani kad se toliko kukalo o njima i kako bi trebale bit drukcije i kad ih idu konacno promjenit onda ste mjesec dana kukali sto su ih majmuni promjenili..
presmjesni ste koji put.. valjda je to tako.. pomoda i in.. samo hate i nije bitno koji je razlog bitno je koga se hejta.. funny..
ajd da i ja nesto novo naucim i da je 10-ak k okretaja malo..Zvuk je tu, to je zvuk niskih okretaja i turba i gotovo,
ajd daj barem nemojte pocet fantazirat o karakteristikama motora, zvuk se dobija svakako i na razne nacine, u automobilima sa specificnim zvukom koji moraju zadovoljit taj svoj prepoznatljiv zvuk, on se dobija kroz ispusnu cijev i veliki je dio i poseban tim samo koji rade na auspuhu samo na zvucnom aspektu..
sta se ti vasi celnici sastaju samo jednom po sezoni? jel ste toliko kivni sada jer su potrosili jedinu sjednicu ove godine da raspravljaju o toliko nevaznoj (a opet cak i vama vrlo bitnoj stavki).. sad kad donesu nekakvu odluku, sto onda ide - kljuc u vrata i to je to za ovu godinu? nemogu vise raspravljat o nicemu?Nek se fokusiraju na druge pametnije stvari na svojim sastancima
ma nego.. neznam sto mi dodje da uopce citam ove vase toliko mudre stavove i komentare.. samo se razocaram i zacudim iznova..
ko mi kriv..
- Kenny
- Legenda
Jednostavno mora, ako si ikad bio na utrci, ili znaš nekog da je vjerujem da je prvo pitanje bilo koji se motor najbolje čuje, koji je najbučniji, a ne čiji je motor najlakši, čiji najmanje troši kao što je neko napisaovidc je napisao/la:meni je glupo da se zvuk mora nametnuti
Gledaj 80ih su isto bili turbaci, pa su to bili jedni od najbrutalnijih zvukova u F1vidc je napisao/la:dok je god turbo na izlazu iz motora mislim da tu nema puno sreće... čak i da eventualno dignu obrtaje i povećaju granicu potrošnje taj turbo će uvijek onemogućavat motoru da diše i urla...
Pa ljudi koji su bili na utrkama kažu da je zvuk sranje, zar to nije dosta?zonelsk je napisao/la:
A od kud ti onda znas kakav je zvuk? (ili za tebe ne vrijedi isto pravilo, pa mislis da mozes kompetetnije od nas komentirati?)
F1 jednostavno mora biti najbrža i najbučnijazonelsk je napisao/la:Nisam opisivao auto nego vlasnika (ali sam se mozda krivo izrazio). Tom vlasniku nije bilo bitno dal ce ic brzo ili ce mu auto krepat do sljedeceg semafora neg da "grmi" i sad ga svi u kvartu cuju. Sorri to je meni bezveze....
Sigurno si se pito na ove 3 utrke ko ima lakši motor, ko najmanje troši dok si gledo utrku, čiji je najpouzdaniji, Najbolje F1 utrke su bile dok vozači nisu imali par utrka 1 motor, pa ako se shebe motor ko ga hebe ide na iduću utrku od početka sa novim motoromzonelsk je napisao/la:Pa sigurno mi je btinije od zvuka, a volim gleda dvoboje na stazi a bome u australiji na stazi nisam vidio Vettela i Hamiltona, mozda da jesam mozda bi vidio nesto poput ovog na prosloj utrci. Pa evo zato mi je ovo kaj sam naveo bitno. Zvuk mi bome nece utjecat na utrku koju gledam ipak malo drugacije gledam na automoto sport nego ti. (i sad disklejmer da se ne zakece neki na ovo ) Meni je isto zvuk dosta bitan i htio bi da je drugaciji ali nije mi nimalo presudno, nije nesto na sto cu se zalit na svakom mogucem forumu niti molit Boga i svevisnju FIA-u da nesto napravit. Zvuk jako poravlja dojam F1 ali nije nesto sto bi trebalo natjerat celnike da zasjedaju i vide kaj ce napravit. Meni to tolko nije bitno
To su bila puno bolja vremena kad su motori gorilizonelsk je napisao/la:ili bi mozda bilo bolje da smo culi dobar zvuk prva dva kruga njihovog dvoboja a onda je krepal motor nekome

- vidc
- Veteran
bio sam na utrci 2009.godin i zvuk me oduševio... al to je zvuk jednostavno bio posljedica konstrukcije motora. ne znam kako su zvučali turbo motori iz 80-ih (sumnjam da su bili nešto specijalno što se tiče baš zvuka) al sigurno se ne mogu mjerit s recimo ferrarijevom V10 ili V12...
da se razumijemo, ja se slažem da bi sve to trebalo biti bučnije itd... ali sad to izvodit na silu mi je bezveze. kao da nisu znali da će ovi novi motori biti puno tiši pa sad nešto izvode da se izvuku
da se razumijemo, ja se slažem da bi sve to trebalo biti bučnije itd... ali sad to izvodit na silu mi je bezveze. kao da nisu znali da će ovi novi motori biti puno tiši pa sad nešto izvode da se izvuku
- Kenny
- Legenda
Koliko su glasni bili nemam pojma, ali jedino znam da je zvuk preheben, dok se sad čuje ko neka prdekalica kad u selu prođevidc je napisao/la:bio sam na utrci 2009.godin i zvuk me oduševio... al to je zvuk jednostavno bio posljedica konstrukcije motora. ne znam kako su zvučali turbo motori iz 80-ih (sumnjam da su bili nešto specijalno što se tiče baš zvuka) al sigurno se ne mogu mjerit s recimo ferrarijevom V10 ili V12...

- vidc
- Veteran
http://www.youtube.com/watch?v=4JIXPqgwQHk" onclick="window.open(this.href);return false;
ništa specijalno po pitanju zvuka
ništa specijalno po pitanju zvuka
- Armanini
- Svjetski prvak
opet ste kontradiktorni sami sebi..da se razumijemo, ja se slažem da bi sve to trebalo biti bučnije itd... ali sad to izvodit na silu mi je bezveze.
svi se slazete i svi bi htjeli da bolidi zvuce bolje, al ne zelite da se to napravi? pa wtf vise decki..?!
pa kako nego na "silu".. u interesu je SVIH da se bolidi bolje cuju, takodjer i samim timovima.. njima je itekako bitno..
nije bas na silu, vec dogovorno, razlika je..
- vidc
- Veteran
zašto nisu odmah napravili glasnije motore? baš bih volio vidjeti kako oni planiraju napraviti neku značajnu razliku bez da prčkaju puno po pravilima
- Dero
- Profesionalni vozač
Zaboravljate da vecina običnih ljudi koja ide na GP vikende ne ide da gleda utrke nego da ih čuje i bude dio toga. Ionako gledas što se događa na 10% staze i na kraju trke samo vidiš poredak i vecinu stvari moras pogledati na snimci.
Ovako loš zvuk F1 izravan je udarac na organizatore GP jer njihov jedini profit je od prodaje karata a baš i sumnjam da bi sada osobno gledao neku F1 utrku uživo i ne razlikovao zvuk GP2 serije od F1 (edit: isprika GP2 serija ima V8 non turbo motor
).
Bio sam na GP Mađarske sa General Admission kartom i doslovno platiš 100€ da jedva vidiš zadnji zavoj ali zvukkk, taj zvuk ostaje doživotno urezan
Ovako loš zvuk F1 izravan je udarac na organizatore GP jer njihov jedini profit je od prodaje karata a baš i sumnjam da bi sada osobno gledao neku F1 utrku uživo i ne razlikovao zvuk GP2 serije od F1 (edit: isprika GP2 serija ima V8 non turbo motor

Bio sam na GP Mađarske sa General Admission kartom i doslovno platiš 100€ da jedva vidiš zadnji zavoj ali zvukkk, taj zvuk ostaje doživotno urezan

- Armanini
- Svjetski prvak
zato jer nema testiranja, zato jer se danas motori rade i testiraju u "garazi", zato jer su svi zajedno panjevi i zato jer su isti dozvolili i da timovi naprave ovakve nakardne noseve.. zato jer su mislili da ce proc i da ljudi nece bit ovako nezadovoljni..zašto nisu odmah napravili glasnije motore?
i sto ima veze zasto nisu odmah? dogodila se "pogreska" u procjeni i sta sad.. sto se nemoze u f1 dogodit pogreska (a pola toga je gresno

i sta da prckaju po pravilima? kakve veze to ima? kome to veze ima? vama dusebriznicima valjda jedino.. isto kao lani kod promjene guma i pokusaja "spasa" f1 tada..kako oni planiraju napraviti neku značajnu razliku bez da prčkaju puno po pravilima
nikad necu shvatit zasto vam je toliki grijeh mjenjat nesto posred sezone.. pa sezona traje koliko - ? pun k mjeseci.. izmedju sezone je koliko? par mjeseci.. pa naravno da se nemoze na sve mislit, pogotovo kad nema testiranja i kad se tek sve vidi nakon par utrka tek..
- vidc
- Veteran
ok, što se mene tiče neka se svi slože da izbace odmah danas V6 i vrate V10 iz 2005. pa ćemo imat dobar zvuk... to se neće dogodit.
svi se složili da treba a nitko nema neki konkretan prijedlog niti ima uopće ideju kako to izvest a da ne rade drastičnu promjenu pravila. covjek iz renault-a veli da tu nema vajde sve dok postoji turbo punjač...
svi se složili da treba a nitko nema neki konkretan prijedlog niti ima uopće ideju kako to izvest a da ne rade drastičnu promjenu pravila. covjek iz renault-a veli da tu nema vajde sve dok postoji turbo punjač...
- Kenny
- Legenda
Pa de molim te nemoj pričat da nema nikakve razlike, poslušaj da je to pravi zvuk motora, a ovo danas kako Finac kaže isto ko trimer
Nije potrebno vraćat zbog zvuka nikakve V10 motore, mogu ostat i ovi, ali da se sve sredi, a to što kaže ovaj iz Renaulta, da nije da možda sere malo jer je nezadovoljan sa njihovim motorom?vidc je napisao/la:ok, što se mene tiče neka se svi slože da izbace odmah danas V6 i vrate V10 iz 2005. pa ćemo imat dobar zvuk... to se neće dogodit.

- vidc
- Veteran
a šta se to ima sredit pa da zvuk bude jači? koji dio motora?
- Cuky
- Moderator
pa ono odakle dolazi najveći postotak zvuka je ispuh...a kod motora se ispušni plinovi koriste za pogonjenje turba i MGU-H...tako da gotovo sva energija koja bi inače bučno izletila iz ispuha biva iskorištena za kompresiranje zraka i za punjenje baterija, dok ono malo što izleti van je ono što mi čujemo

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Špekulacije da BMW ulazi u F1 možda već 2015. kao 5. proizvođač PU
http://www.minardi.it/international/new ... formula-1/" onclick="window.open(this.href);return false;German rumour has it that a BMW Board of Directors has been fixed for the month of May to consider a coming back in F1 already for 2015. The promoter of this project is Steven Althaus, Director Brand Management BMW and Marketing Services BMW Group - See more at: http://www.minardi.it/international/new ... V0FSI.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;

- F1NAC
- Moderator
Red Bull - BMW? (iskreno s njima mogu jos razvijat motor ako je to istina, bez obzira sto su oni prakticki Renaultovi)speedy56 je napisao/la:Špekulacije da BMW ulazi u F1 možda već 2015. kao 5. proizvođač PUhttp://www.minardi.it/international/new ... formula-1/" onclick="window.open(this.href);return false;German rumour has it that a BMW Board of Directors has been fixed for the month of May to consider a coming back in F1 already for 2015. The promoter of this project is Steven Althaus, Director Brand Management BMW and Marketing Services BMW Group - See more at: http://www.minardi.it/international/new ... V0FSI.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
bili bi oni već ove godine da je bilo da se ide na redne turbake, u tome imaju nenadmašiva iskustvaspeedy56 je napisao/la:Špekulacije da BMW ulazi u F1 možda već 2015. kao 5. proizvođač PUhttp://www.minardi.it/international/new ... formula-1/" onclick="window.open(this.href);return false;German rumour has it that a BMW Board of Directors has been fixed for the month of May to consider a coming back in F1 already for 2015. The promoter of this project is Steven Althaus, Director Brand Management BMW and Marketing Services BMW Group - See more at: http://www.minardi.it/international/new ... V0FSI.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;

al eto sretan sam i kad bi došli sljedeće godine jer i u F1 su bili prvi uzeli naslov s turbo motorom, pa povratak u DTM nakon 20 godina i odmah naslov

Gledajući na snagu bili bi u vrhu sigurno