Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Ricxpa »

Iskreno se nadam i prizeljkujem taj prokleti treci naslov ove godine. Jos lijepse ce biti ukoliko do toga dodje, proslaviti ga zajedno s Ferrarijem, momcadi koja ima najdublji trag i tradiciju u F1. Ono sto zbilja volim kod Alonsa, kao vozaca i sportasa jest odlika da u pravim momentima reagira najbolje. Strasan je po pitanju cuvanja guma ove sezone, zbilja ova zadnja utrka je to jako zorno prikazala i nadam se da ce te neke svoje najbolje vrline iskoristiti u nadolazece dvije utrke i napokon na kacigu staviti i treceg asa. Drzim fige da Ferrarijevi motori opravdaju sve ostalo i da izdrze jos samo dvije utrke, a onda cemo slaviti :)
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

http://www.motorsport.com/news/article. ... 2403&FS=F1" onclick="window.open(this.href);return false;
Posle ove Alonsove izjave ja nisam nešto optimističan što se tiče mogućnosti osvajanja naslova, po Alonsu u Brazilu i Abu Dabiju Red Bull je favorit. Ja sam vjerovao #-o , a još uvjek vjerujem dok me situacija u Brazilu ne demantuje da Ferrari može izazvat Red Bull u Brazilu, ali sigurno je da Alonso zna mnogo bolje od mene koje su njegove i F10 mogućnosti u Brazilu, što se tiče Abu Dabija mislim da je tu Red Bull favorit. Tako da mi mogućnost da Alonso osvoji titulu je ostvarljiva jedino ako "susjedu (Webberu) crkne krava (bolid)" :biggrin: a to nije nikako optimistično za ove dvije poslednje utrke. :(

http://www.autosport.com/news/report.php/id/87760" onclick="window.open(this.href);return false;
Domenicali ima problema sa matematikom [-X , kolko mene služi sjećanje Red Bull je na 17 utrka imao 14 pola a ne 15 koliko kaže Domenicali, jer jedan pol ima Hamilton u Kanadi a Alonso dva u Monzi i Singapore, ako griješim neka me neko ispravi. ;)
I kad smo kod Domenicali i Alonsa pogledajte ovo naskakivanje Alonsa na Domenicalia....... :biggrin:
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

F2004_the_best_ever je napisao/la:http://www.motorsport.com/news/article. ... 2403&FS=F1
Posle ove Alonsove izjave ja nisam nešto optimističan što se tiče mogućnosti osvajanja naslova, po Alonsu u Brazilu i Abu Dabiju Red Bull je favorit. Ja sam vjerovao #-o , a još uvjek vjerujem dok me situacija u Brazilu ne demantuje da Ferrari može izazvat Red Bull u Brazilu, ali sigurno je da Alonso zna mnogo bolje od mene koje su njegove i F10 mogućnosti u Brazilu, što se tiče Abu Dabija mislim da je tu Red Bull favorit. Tako da mi mogućnost da Alonso osvoji titulu je ostvarljiva jedino ako "susjedu (Webberu) crkne krava (bolid)" :biggrin: a to nije nikako optimistično za ove dvije poslednje utrke. :(
A kad je u posljednjih mjesec-dva Alonso dao izjavu tipa "Brži smo od Red Bulla"? U svakoj ama baš svakoj utrci imao je ovakav "konzervativan" pristup
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Dero je napisao/la:
A kad je u posljednjih mjesec-dva Alonso dao izjavu tipa "Brži smo od Red Bulla"? U svakoj ama baš svakoj utrci imao je ovakav "konzervativan" pristup
U oči Singapora u petak je Alonso izjavio da se nada da može izazvat Red Bull i pobjediti ih u kvalifikacijama. ;)
Ja ne očekujem od Alonsa da izjavi da su brži od Red Bulla ali sam očekivao, a i nadao se, da će Alonso izjaviti da će u Brazilu napasti Red Bull, da imaju šansu u Brazilu da izazovu Red Bull u kvalifikacijama i u utrci i da će u Brazilu pokušati osvojiti titulu ili se još više približiti titulu jer će u Abu Dabiju to biti teže ostvariti, jer bi staza u Abu Dabiju trebala više da odgovara Red Bullu nego Brazil. Eto to sam ja očekivao od Alonsa da će on izjaviti. ;)
Ja i dalje vjerujem, kada se uzmu u obzir karakteristike staze i katakteristke bolida, da Ferrari može izazvat i pobjedit Red Bull u Brazilu, vidjet ćemo da li sam u krivu ili u pravu.
McLarenMercedes
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la McLarenMercedes »

Ne bih ja mnogo obraćao pažnje na njegove izjave o tome ko je favorit. Mislim da to radi da bi stvarao pritisak Red Bullu. To radi cele sezone. Često govori i da je McLaren jači od Ferrarija. Siguran sam da on ne misli da je Red Bull favorit u Brazilu. Da stvarno misli ono što govori ne verujem da bi uspeo da se povrati od -47 bodova sa Silverstonea. Ja se zaista nadam tituli već u Brazilu. Nije nemoguć plasman Alonso - Massa - Vettel - Hamilton u prva 4. Webber loše vozi u poslednjih 5 trka. I tradicija je uz Alonsa. Poslednjih 5 godina prvak je bio "krunisan" u Brazilu.

Verovatno je ovo previše optimistično, ali ljudski je nadati se #-o
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...mislim da su Alonsove izjave prije svega neki njegov način da skine pritisak sa sebe i očekivanja svojih navijača...
...pritisak na Alnosa je sada sigurno ogroman jer je u situaciji da najviše ovisi o sebi i svojim vožnjama u zadnje dvije utrke - sada ne napraviti grešku i izgubiti titulu na taj način je sigurno imperativ koji nije baš lako podnijeti ...trenutno je prvi i koji to njegov navijač (pa i ostali) ne očekuje da tako bude i do kraja?
...ma koliko mu je ugodno biti na vrhu sigurno je i poprilično "nervozno"...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

McLarenMercedes je napisao/la:Da stvarno misli ono što govori ne verujem da bi uspeo da se povrati od -47 bodova sa Silverstonea.
Evo sto je tocno Alonso rekao nakon Silverstonea. Znaci mozda ipak misli to sto govori. :biggrin:
Ja se slazem sa Alonsom. RB je jednostavno bolji od svih ove sezone (ako izuzmemo 2-3 trke), posebno na kvalifikacijama, ali u trci uvijek nesto uspiju zeznuti (najcesce svojom krivicom) i zato je situacija na ljestvici takva kakva je. ;)
slika
anteprimorac
Navijam za: Alonso

Post Postao/la anteprimorac »

ja mislim da će massa biti prvi u brazilu te da će opet propustiti alonsa ali uz bolju glumu
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Ne znam zasto je cudno kad Alonso kaze da je red bull jos uvijek favorit.Zar je nemoguca da Red Buyll osvoji 1-2 obe utrke.Nije,jer jos uvijek imaju najbolji bolid.Vidim da ocekujete od Masse nesto u Brazilu jer mu pase Brazil.Ovogosnji bolid je drugaciji i ne moze se govoriti o nekim starim, tradicijama i koje staze pasu.Pa pobjedio je 3 puta uzastopce u Turskoj a vidjeli smo Ferrari kako je prosao tamo.
E sad,dobra stvar za Alonsa (i za nas) je je sto Vettel jos uvijek ima sanse pa nece raditi za Webbera(nece ga propustiti).
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Toon Army je napisao/la:...mislim da su Alonsove izjave prije svega neki njegov način da skine pritisak sa sebe i očekivanja svojih navijača...
...pritisak na Alnosa je sada sigurno ogroman jer je u situaciji da najviše ovisi o sebi i svojim vožnjama u zadnje dvije utrke - sada ne napraviti grešku i izgubiti titulu na taj način je sigurno imperativ koji nije baš lako podnijeti ...trenutno je prvi i koji to njegov navijač (pa i ostali) ne očekuje da tako bude i do kraja?
Ja još uvijek smatram da je Webber favorit broj 1, a ne Alonso.
I to samo zbog (ipak još uvijek) malo boljeg auta.
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Schumy.d je napisao/la:
Toon Army je napisao/la:...mislim da su Alonsove izjave prije svega neki njegov način da skine pritisak sa sebe i očekivanja svojih navijača...
ja bih dodao,i malo boljeg motora,barem očuvanijeg ako ne bržeg
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
McLarenMercedes
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la McLarenMercedes »

U Webberovim rukama Red Bull na poslednjih nekoliko trka nije dominantan u odnosu na Ferrari. U Singapuru je u kvalifikacijama bio tek peti recimo. To je realno bilo sramota s obzirom na to kakav auto vozi. Nije on dorastao šampionskoj tituli i zaista ne verujem da će je osvojiti osim u slučaju da Fernandu ne eksplodira motor.
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

McLarenMercedes je napisao/la:U Webberovim rukama Red Bull na poslednjih nekoliko trka nije dominantan u odnosu na Ferrari. U Singapuru je u kvalifikacijama bio tek peti recimo. To je realno bilo sramota s obzirom na to kakav auto vozi. Nije on dorastao šampionskoj tituli i zaista ne verujem da će je osvojiti osim u slučaju da Fernandu ne eksplodira motor.
Jel ispred?je! onda ni ne mora biti dominantan
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

schuey je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la: Ja još uvijek smatram da je Webber favorit broj 1, a ne Alonso.
I to... ;)
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Zanimljiva stvar, ako Fernando osvoji naslov, ostat ce jedini aktivni vozac koji je pobijedio schumachera (ispravite me ako grijesim)... hehehe... ako ugrabi sad 3. titulu pocet cu navijat da schumi ostane u sportu sto dulje... LOL
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

schuey je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:
...ferrarijevi pesimisti :D ...
... po meni je favorit broj jedan od prošle utrke sadašnji broj jedan u poretku i mislim da je na njemu najveći pritisak - ima IME, već je bio prvak, zna kako se osvajaju prvenstva i sve je u njegovim rukama i njegovoj glavi...Alonso najviše ovisi o samom sebi i svojoj vožnji dok ostali (prvenstveno Webber) ipak ovise i o Alonsovom "raspoloženju"...
...jasno da se u svakoj utrci može desiti odustajanje ili neki sudar, no kako to može loše završiti za Alonsa jednako tako se to može desiti i pratitelju(ima) pa je ta "opasnost" jednaka za sve...
...u svakom slučaju prema dosad prikazanom - tko god osvojio ovogodišnje prvenstvo vozača ili konstruktora ne može se reći da je bilo nezasluženo i to je ona stvar koja bi trebala veseliti sve ljubitelje ovog nazovisporta...imamo odličnu sezonu punu promjena i događanja u kojoj je sudjelovalo više od 2 (slovima: DVA) aktera...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

tomidix je napisao/la:Zanimljiva stvar, ako Fernando osvoji naslov, ostat ce jedini aktivni vozac koji je pobijedio schumachera (ispravite me ako grijesim)... hehehe... ako ugrabi sad 3. titulu pocet cu navijat da schumi ostane u sportu sto dulje... LOL
Ne grijesis, tako je...

2006. sam poslije utrke u Brazilu Alonsu pozelio da ga pregazi avion jer je osigurao titulu, sada bih sigurno bio malo njezniji prema njemu :D
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

nandu treba u brazilu samo par kapi kise i to je to :D samo da prepadne webbera i šetella :D
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Sad sam se sjetio jedne situacije.
Hipotetski, Alonso osvoji prvenstvo, osvoji ga za 2 boda (lako moguće). A ta 2 boda dobio je nepošteno, na poklon od FIA-e u Monacu! :D
Michael is faster than you!!
bravof
Početnik
Početnik

Post Postao/la bravof »

Igor18 je napisao/la:Sad sam se sjetio jedne situacije.
Hipotetski, Alonso osvoji prvenstvo, osvoji ga za 2 boda (lako moguće). A ta 2 boda dobio je nepošteno, na poklon od FIA-e u Monacu! :D

:badgrin: :badgrin: :badgrin:

dobar si... =D> :badgrin:
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

bravof je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:Sad sam se sjetio jedne situacije.

:badgrin: :badgrin: :badgrin:

dobar si... =D> :badgrin:
Pa šta ta 2 boda nisu bila poklon? :D
Da se razumijemo u utrci za ovogodišnji naslov, od preostalih vozača navijam za Fernanda ;)
Michael is faster than you!!
bravof
Početnik
Početnik

Post Postao/la bravof »

Alonso je u MOnacu imao super utrku kad uzmemo u obzir kako je startao....i nevidim zasto mislis da su mu "poklonjena" 2 boda... ;) :D
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

Barry je napisao/la:nandu treba u brazilu samo par kapi kise i to je to :D samo da prepadne webbera i šetella :D
za webbera te razumijem, ali zašto vettela? pa bio je brz na kiši
Ćale od Alonsa
Navijam za: Fernanda Alonsa

Post Postao/la Ćale od Alonsa »

padobranac je napisao/la:
Barry je napisao/la:nandu treba u brazilu samo par kapi kise i to je to :D samo da prepadne webbera i šetella :D
za webbera te razumijem, ali zašto vettela? pa bio je brz na kiši
Je vettel brz ali RB s svojim Fleksi krilcima grabi vodu s staze.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

bravof je napisao/la:Alonso je u MOnacu imao super utrku kad uzmemo u obzir kako je startao....i nevidim zasto mislis da su mu "poklonjena" 2 boda... ;) :D
sjeti se zadnjeg zavoja utrke ;)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Odgovori