Na to sam mislioDomi je napisao/la:sjeti se zadnjeg zavoja utrkebravof je napisao/la:Alonso je u MOnacu imao super utrku kad uzmemo u obzir kako je startao....i nevidim zasto mislis da su mu "poklonjena" 2 boda...![]()
Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Igor18
- Veteran

- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Schumachera
Re: Fernando Alonso
Michael is faster than you!!
-
padobranac
- Početnik

ili onih 7 bodova iz hockenheimaIgor18 je napisao/la:Na to sam mislioDomi je napisao/la:sjeti se zadnjeg zavoja utrkebravof je napisao/la:Alonso je u MOnacu imao super utrku kad uzmemo u obzir kako je startao....i nevidim zasto mislis da su mu "poklonjena" 2 boda...![]()
-
Alonso-champ
- Veteran

- Navijam za: Fernando Alonso
- Igor18
- Veteran

Dobro te je dobio "pošteno" na stazi. Nespretno izvedeno al OK.ili onih 7 bodova iz hockenheima
Al bilo bi možda sramotno, ne za Alonsa, nego za FIA-u da svjetski prvak pobijedi za 2 boda, i to ona boda koja su mu dodijeljena danima nakon utrke, i to po pravilu na temelju kojeg ih je na stazi pošteno izgubio, što su kasnije i sami priznali. Ne tim riječima, ali potvrđujuči da je pretjecanje bilo po pravilima.
Naravno nemojte protumačiti ovo kao neko omalovažavanje potencijalnog Alonsovog naslova, apsolutno NE.
Samo kao kritiku prema FIA-i i sramotu njihovih odluka i debilnih i nedefiniranih, dvosmislenih pravila.
-
Chuck Norris
- Veteran

Ta 2 boda je također dobio pošteno na stazi jer je poznavao pravila(odnosno Ferrari) za razliku od Brawna i MS-a.I od kud to da je danima nakom utrke dobio nazad bodove kad je isti dan nakon utrke MS dobio kaznu.I volio bih da mi pokažeš link gdje je to Ferrari priznaoIgor18 je napisao/la:Dobro te je dobio "pošteno" na stazi. Nespretno izvedeno al OK.ili onih 7 bodova iz hockenheima
Al bilo bi možda sramotno, ne za Alonsa, nego za FIA-u da svjetski prvak pobijedi za 2 boda, i to ona boda koja su mu dodijeljena danima nakon utrke, i to po pravilu na temelju kojeg ih je na stazi pošteno izgubio, što su kasnije i sami priznali. Ne tim riječima, ali potvrđujuči da je pretjecanje bilo po pravilima.
Naravno nemojte protumačiti ovo kao neko omalovažavanje potencijalnog Alonsovog naslova, apsolutno NE.
Samo kao kritiku prema FIA-i i sramotu njihovih odluka i debilnih i nedefiniranih, dvosmislenih pravila.
...put u raj nije posut ružama...
- Igor18
- Veteran

Nisam reko da je Ferrari nešto priznao, nego FIA kad su išli razmatrat to pravilo o SC liniji i kad se pokazalo da je preticanje bilo po pravilima. Pravilu koje je kao i mnogo drugih šuplje i nedorečeno.
- homersimpson
- Početnik

opet se vraćamo na nešto što se razglabalo prije par mjeseci na nekoliko stranica.
FIA je priznala da je pravilo nedorečeno a ne da je MS ili RB bio u pravu. MS je kažnjen prema važećem pravilu, to što su oni pravilo doslovno shvatili a da nisu provjerili dodatno je njihova krivica, mada istina blamaža pada i na FIA-u. Alonso je prema tome dobio potpuno zaslužene bodove sve u skladu pravila, nema tu ništa nezasluženo.
FIA je priznala da je pravilo nedorečeno a ne da je MS ili RB bio u pravu. MS je kažnjen prema važećem pravilu, to što su oni pravilo doslovno shvatili a da nisu provjerili dodatno je njihova krivica, mada istina blamaža pada i na FIA-u. Alonso je prema tome dobio potpuno zaslužene bodove sve u skladu pravila, nema tu ništa nezasluženo.
- bravof
- Početnik

- Navijam za: Ferrari
Bas tako,smjesno je pricat da je Alonsu poklonjena ta 2 boda,.....covjek je zasluzi ta 2 boda...a daje bilo ,bilo je FIA-nih smjesnih kazni i totalno neobjektivnih....homersimpson je napisao/la:opet se vraćamo na nešto što se razglabalo prije par mjeseci na nekoliko stranica.

Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
- mislav 1984
- Navijam za: Dobru utrku
Bez obzira na okolnosti od utrke do utrke, svaki vozač koji osvoji naslov u inferiornom bolidu osvojio je naslov pošteno!
- Igor18
- Veteran

- zagor
- Početnik

- Navijam za: Iceman
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
-
Chuck Norris
- Veteran

Objasni kolega čemu aplauz?Ako se slažeš sa njim onda i Kimiev naslov dolazi u pitanje
__________________________________________________________________________________________________
A bit of relaxation before the final rush
Naturally, I’ve got great memories of this track because it was here that I secured my two titles, in 2005 and 2006. Every time I go to Sao Paolo it’s a special feeling and the atmosphere is really great. I don’t want to think about the chances of history repeating itself for a third time: I know it is theoretically possible, but that does not count for me
-
deda
- Rezervni vozač

- Navijam za: Alonso
Ak su sudci rekli da je legalno onda je legalno!
A o tome da "kao" nema momcadskih odredbi bi se dalo napisat 3 strane!
Stari jednostavno ne voli ferrari i to je to al na srecu vise nemoze utijecat!
-
Chuck Norris
- Veteran

Priča gluposti ako već nekog treba kažnjavati sa oduzimanjem bodova onda su to Ferrari kao tim ili Massa koji je propustio.Alonso nema ništa s tim ne odlučuje on niti upravlja s momčadi da naredi Massi da ga propusti.Alonso je pretekao Massu koji je usporio(on i nije imao drugog izbora nego da ga pretekne inače bi i njega pretekli) nije Alonso nikog propuštao pa da on treba biti kažnjendeda je napisao/la:A sta stari prdonja zna bolje da ide okolo fašistice j*****at! Napokon smo ga se rijesili!
- Dodi_napalm
- Rezervni vozač

Prvi put da se slažem sa Maxom.
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!

NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!

- Igor18
- Veteran

Zašto bi se Massa kažnjavao?? Pa nije ga on svojevoljno propustio naprijed.Chuck Norris je napisao/la:Priča gluposti ako već nekog treba kažnjavati sa oduzimanjem bodova onda su to Ferrari kao tim ili Massa koji je propustio.Alonso nema ništa s tim ne odlučuje on niti upravlja s momčadi da naredi Massi da ga propusti.Alonso je pretekao Massu koji je usporio(on i nije imao drugog izbora nego da ga pretekne inače bi i njega pretekli) nije Alonso nikog propuštao pa da on treba biti kažnjendeda je napisao/la:A sta stari prdonja zna bolje da ide okolo fašistice j*****at! Napokon smo ga se rijesili!
Dobio je jasnu naredbu od poslodavca (koju smo svi čuli) da ga MORA pustiti naprijed.
Da se oglušio o naredbu misliš da bi se lijepo proveo kada bi došao u garažu?
A to da Alonso ne odlučuje... ok, u opisu njegovog posla ne stoji da donosi neke strateške odluke ali komunikacija koja se događala tijekom utrke misliš da nije išla u smijeru da ga Massa pusti naprijed. Pa i ono šta smo čuli u prijenosu, ne znam sad od riječi do riječi al bilo je nešto tipa "dečki ovo je smiješno da se borimo jedan protiv drugog" nakon što je Massa branio poziciju od Alonsovog napada mislim da bi se moglo shvatiti kao gunđanje i nezadovoljstvo činjenicom da ga Massa ne propušta naprijed.
EDIT:
No evo što je Schumacher nakon utrke izjavio na tu temu, i slažem se s tim. F1 je ipak momčadski sport i na kraju krajeva takve zabrane nemaju smisla jer se očito ne mogu kontrolirat i nepotrebno stvaraju tenzije i povlače se pitanja o regularnosti samog natjecanja.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5zP-7osU ... re=related[/youtube]
Moje mišljenje oko tog slučaja. Ako netko vara treba ga kaznit.
Ako u pravilima stoji da nema momčadskih odredbi, a neka ekipa to prekrši,ovako pred očima javnosti i dokaže se to treba se drastično kaznit.
Oduzet sve bodove na toj utrci npr. i jednom i drugom vozaču jer čemu onda svrha tih pravila? Prekrše se i ostanu nekažnjenu, na stranu ta simbolična cifra koju mogu platit bez da trepnu. Udarit tamo gdje najviše boli ili ukinut pravilo koje se ne može kontrolirat.
Zadnja izmjena: Igor18, dana/u 29 lis 2010, 15:01, ukupno mijenjano 1 put.
- Forza
- Profesionalni vozač

- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Timske odredbe su u F1 od 1950 ... nije mi bilo drago gledati ih ali kada sam malo se zakopao u povjest F1 (od početka do danas) shvatio sam, da je to način na koji su se osvajali mnogobrojni naslovi ... ovo je Formula 1.

-
Chuck Norris
- Veteran

Nisam ja rekao da treba,govorim da je Massa taj koji je propustio znači ako neko treba biti krivac onda je on što je propustio svojevoljno ili tim koji mu je naredioIgor18 je napisao/la:
Zašto bi se Massa kažnjavao?? Pa nije ga on svojevoljno propustio naprijed.
To mi znamo da je ali nema dokaza da je on dobio naredbu,on je dobio samo informaciju da je Alonso brži a to nije dovoljno na suduIgor18 je napisao/la:Dobio je jasnu naredbu od poslodavca (koju smo svi čuli) da ga MORA pustiti naprijed.
To ja ne poričem,ali i ovako je trebao dobiti kaznu jer je namjerno napravio scenuIgor18 je napisao/la:Da se oglušio o naredbu misliš da bi se lijepo proveo kada bi došao u garažu?
On ima pravo "gunđati" ali on ne donosi odluke ni formalno ni pravno tak da on ni po kojoj logici ne može biti kriv što je ovaj ispred njega propustioIgor18 je napisao/la:A to da Alonso ne odlučuje... ok, u opisu njegovog posla ne stoji da donosi neke strateške odluke ali komunikacija koja se događala tijekom utrke misliš da nije išla u smijeru da ga Massa pusti naprijed. Pa i ono šta smo čuli u prijenosu, ne znam sad od riječi do riječi al bilo je nešto tipa "dečki ovo je smiješno da se borimo jedan protiv drugog" nakon što je Massa branio poziciju od Alonsovog napada mislim da bi se moglo shvatiti kao gunđanje i nezadovoljstvo činjenicom da ga Massa ne propušta naprijed.
- zagor
- Početnik

- Navijam za: Iceman
Kaj moram imati isto misljenje ko ti? Kaj se mene tice nije frka kaj su se pustili, nego nacin na koji su se pustili! Alonso je zatrazio od ekipe da ga se propusti jasno i glasno, onda jos poslje mulja i plete... Massa je krivo pobral zavoj, slucajno mu je kliznula noga s gasa, zagledal je zgodnu zensku kraj staze, ma nezna kaj se dogodilo... S tim poslje je vrijedal inteligenciju fanova F1 i zato bi ga trebalo kazniti... Mogel je reci jednostavno NEMAM KOMENTARA... Slazem se s Maxom da su trebali dobiti adekvatniju kaznu, jer ovo kaj su dobili je smijesno...Chuck Norris je napisao/la: Objasni kolega čemu aplauz?Ako se slažeš sa njim onda i Kimiev naslov dolazi u pitanje
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
- Toon
- Veteran

- Navijam za: mclaren
...opet miris baruta u zraku...
...odluka je donijeta i razglabati opet do besvijesti nema smisla...
..."sud" je svoju odluku donio - slagali se ili ne s njom...ovo miriše ko ono u našem saboru...rušenje ustavnog poretka
...
...odluka je donijeta i razglabati opet do besvijesti nema smisla...
..."sud" je svoju odluku donio - slagali se ili ne s njom...ovo miriše ko ono u našem saboru...rušenje ustavnog poretka
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Igor18
- Veteran

Možda je jednostavno kod Masse i Alonsa situacija kao u Rubensovim danima u Ferrariju.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vssilEdh ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vssilEdh ... re=related[/youtube]
- The Greatest
- Profesionalni vozač

- Navijam za: Ferrari i Alonsa
- Igor18
- Veteran

A zato je meni bilo čudno kako Massa nije prošao ispred.
Dobro ovdje su mogli javit Massi da malo uspori i zadrži ove iza njega kako bi ostavio dovoljno prostora Alonsu.
Dobro ovdje su mogli javit Massi da malo uspori i zadrži ove iza njega kako bi ostavio dovoljno prostora Alonsu.
- Walter
- Svjetski prvak

- Kontakt:
- Vuksa_KC
- Veteran

Znamo Mosley da su ti Ferrarijeve pobjede teško padale i hvala bogu da su se redale dok si ti bio na vlasti:-P