Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Igor18
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumachera

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Igor18 »

Domi je napisao/la:
bravof je napisao/la:Alonso je u MOnacu imao super utrku kad uzmemo u obzir kako je startao....i nevidim zasto mislis da su mu "poklonjena" 2 boda... ;) :D
sjeti se zadnjeg zavoja utrke ;)
Na to sam mislio :D
Michael is faster than you!!
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

Igor18 je napisao/la:
Domi je napisao/la:
bravof je napisao/la:Alonso je u MOnacu imao super utrku kad uzmemo u obzir kako je startao....i nevidim zasto mislis da su mu "poklonjena" 2 boda... ;) :D
sjeti se zadnjeg zavoja utrke ;)
Na to sam mislio :D
ili onih 7 bodova iz hockenheima
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

on zna kako osvojiti prvenstvo,bez straha....
Alonsista hasta la muerte..
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Dobro te je dobio "pošteno" na stazi. Nespretno izvedeno al OK.
Al bilo bi možda sramotno, ne za Alonsa, nego za FIA-u da svjetski prvak pobijedi za 2 boda, i to ona boda koja su mu dodijeljena danima nakon utrke, i to po pravilu na temelju kojeg ih je na stazi pošteno izgubio, što su kasnije i sami priznali. Ne tim riječima, ali potvrđujuči da je pretjecanje bilo po pravilima.
Naravno nemojte protumačiti ovo kao neko omalovažavanje potencijalnog Alonsovog naslova, apsolutno NE.
Samo kao kritiku prema FIA-i i sramotu njihovih odluka i debilnih i nedefiniranih, dvosmislenih pravila.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Igor18 je napisao/la:
Dobro te je dobio "pošteno" na stazi. Nespretno izvedeno al OK.
Al bilo bi možda sramotno, ne za Alonsa, nego za FIA-u da svjetski prvak pobijedi za 2 boda, i to ona boda koja su mu dodijeljena danima nakon utrke, i to po pravilu na temelju kojeg ih je na stazi pošteno izgubio, što su kasnije i sami priznali. Ne tim riječima, ali potvrđujuči da je pretjecanje bilo po pravilima.
Naravno nemojte protumačiti ovo kao neko omalovažavanje potencijalnog Alonsovog naslova, apsolutno NE.
Samo kao kritiku prema FIA-i i sramotu njihovih odluka i debilnih i nedefiniranih, dvosmislenih pravila.
Ta 2 boda je također dobio pošteno na stazi jer je poznavao pravila(odnosno Ferrari) za razliku od Brawna i MS-a.I od kud to da je danima nakom utrke dobio nazad bodove kad je isti dan nakon utrke MS dobio kaznu.I volio bih da mi pokažeš link gdje je to Ferrari priznao
...put u raj nije posut ružama...
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Nisam reko da je Ferrari nešto priznao, nego FIA kad su išli razmatrat to pravilo o SC liniji i kad se pokazalo da je preticanje bilo po pravilima. Pravilu koje je kao i mnogo drugih šuplje i nedorečeno.
homersimpson
Početnik
Početnik

Post Postao/la homersimpson »

opet se vraćamo na nešto što se razglabalo prije par mjeseci na nekoliko stranica.

FIA je priznala da je pravilo nedorečeno a ne da je MS ili RB bio u pravu. MS je kažnjen prema važećem pravilu, to što su oni pravilo doslovno shvatili a da nisu provjerili dodatno je njihova krivica, mada istina blamaža pada i na FIA-u. Alonso je prema tome dobio potpuno zaslužene bodove sve u skladu pravila, nema tu ništa nezasluženo.
bravof
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la bravof »

homersimpson je napisao/la:opet se vraćamo na nešto što se razglabalo prije par mjeseci na nekoliko stranica.

FIA je priznala da je pravilo nedorečeno a ne da je MS ili RB bio u pravu. MS je kažnjen prema važećem pravilu, to što su oni pravilo doslovno shvatili a da nisu provjerili dodatno je njihova krivica, mada istina blamaža pada i na FIA-u. Alonso je prema tome dobio potpuno zaslužene bodove sve u skladu pravila, nema tu ništa nezasluženo.
Bas tako,smjesno je pricat da je Alonsu poklonjena ta 2 boda,.....covjek je zasluzi ta 2 boda...a daje bilo ,bilo je FIA-nih smjesnih kazni i totalno neobjektivnih....
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
mislav 1984
Navijam za: Dobru utrku

Post Postao/la mislav 1984 »

Bez obzira na okolnosti od utrke do utrke, svaki vozač koji osvoji naslov u inferiornom bolidu osvojio je naslov pošteno!
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

zagor
Početnik
Početnik
Navijam za: Iceman

Post Postao/la zagor »

Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Chuck Norris
Veteran
Veteran

zagor je napisao/la:evo na hrvatskom... :)
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86
=D>

Objasni kolega čemu aplauz?Ako se slažeš sa njim onda i Kimiev naslov dolazi u pitanje
__________________________________________________________________________________________________

A bit of relaxation before the final rush
Naturally, I’ve got great memories of this track because it was here that I secured my two titles, in 2005 and 2006. Every time I go to Sao Paolo it’s a special feeling and the atmosphere is really great. I don’t want to think about the chances of history repeating itself for a third time: I know it is theoretically possible, but that does not count for me
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

Ak su sudci rekli da je legalno onda je legalno!
A o tome da "kao" nema momcadskih odredbi bi se dalo napisat 3 strane!
Stari jednostavno ne voli ferrari i to je to al na srecu vise nemoze utijecat!
Chuck Norris
Veteran
Veteran

deda je napisao/la:A sta stari prdonja zna bolje da ide okolo fašistice j*****at! Napokon smo ga se rijesili!
Priča gluposti ako već nekog treba kažnjavati sa oduzimanjem bodova onda su to Ferrari kao tim ili Massa koji je propustio.Alonso nema ništa s tim ne odlučuje on niti upravlja s momčadi da naredi Massi da ga propusti.Alonso je pretekao Massu koji je usporio(on i nije imao drugog izbora nego da ga pretekne inače bi i njega pretekli) nije Alonso nikog propuštao pa da on treba biti kažnjen
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Dodi_napalm »

Prvi put da se slažem sa Maxom.
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Chuck Norris je napisao/la:
deda je napisao/la:A sta stari prdonja zna bolje da ide okolo fašistice j*****at! Napokon smo ga se rijesili!
Priča gluposti ako već nekog treba kažnjavati sa oduzimanjem bodova onda su to Ferrari kao tim ili Massa koji je propustio.Alonso nema ništa s tim ne odlučuje on niti upravlja s momčadi da naredi Massi da ga propusti.Alonso je pretekao Massu koji je usporio(on i nije imao drugog izbora nego da ga pretekne inače bi i njega pretekli) nije Alonso nikog propuštao pa da on treba biti kažnjen
Zašto bi se Massa kažnjavao?? Pa nije ga on svojevoljno propustio naprijed.
Dobio je jasnu naredbu od poslodavca (koju smo svi čuli) da ga MORA pustiti naprijed.
Da se oglušio o naredbu misliš da bi se lijepo proveo kada bi došao u garažu?
A to da Alonso ne odlučuje... ok, u opisu njegovog posla ne stoji da donosi neke strateške odluke ali komunikacija koja se događala tijekom utrke misliš da nije išla u smijeru da ga Massa pusti naprijed. Pa i ono šta smo čuli u prijenosu, ne znam sad od riječi do riječi al bilo je nešto tipa "dečki ovo je smiješno da se borimo jedan protiv drugog" nakon što je Massa branio poziciju od Alonsovog napada mislim da bi se moglo shvatiti kao gunđanje i nezadovoljstvo činjenicom da ga Massa ne propušta naprijed.

EDIT:
No evo što je Schumacher nakon utrke izjavio na tu temu, i slažem se s tim. F1 je ipak momčadski sport i na kraju krajeva takve zabrane nemaju smisla jer se očito ne mogu kontrolirat i nepotrebno stvaraju tenzije i povlače se pitanja o regularnosti samog natjecanja.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5zP-7osU ... re=related[/youtube]

Moje mišljenje oko tog slučaja. Ako netko vara treba ga kaznit.
Ako u pravilima stoji da nema momčadskih odredbi, a neka ekipa to prekrši,ovako pred očima javnosti i dokaže se to treba se drastično kaznit.
Oduzet sve bodove na toj utrci npr. i jednom i drugom vozaču jer čemu onda svrha tih pravila? Prekrše se i ostanu nekažnjenu, na stranu ta simbolična cifra koju mogu platit bez da trepnu. Udarit tamo gdje najviše boli ili ukinut pravilo koje se ne može kontrolirat.
Zadnja izmjena: Igor18, dana/u 29 lis 2010, 15:01, ukupno mijenjano 1 put.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Timske odredbe su u F1 od 1950 ... nije mi bilo drago gledati ih ali kada sam malo se zakopao u povjest F1 (od početka do danas) shvatio sam, da je to način na koji su se osvajali mnogobrojni naslovi ... ovo je Formula 1.
slikaslikaslika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Igor18 je napisao/la:
Zašto bi se Massa kažnjavao?? Pa nije ga on svojevoljno propustio naprijed.
Nisam ja rekao da treba,govorim da je Massa taj koji je propustio znači ako neko treba biti krivac onda je on što je propustio svojevoljno ili tim koji mu je naredio
Igor18 je napisao/la:Dobio je jasnu naredbu od poslodavca (koju smo svi čuli) da ga MORA pustiti naprijed.
To mi znamo da je ali nema dokaza da je on dobio naredbu,on je dobio samo informaciju da je Alonso brži a to nije dovoljno na sudu
Igor18 je napisao/la:Da se oglušio o naredbu misliš da bi se lijepo proveo kada bi došao u garažu?
To ja ne poričem,ali i ovako je trebao dobiti kaznu jer je namjerno napravio scenu
Igor18 je napisao/la:A to da Alonso ne odlučuje... ok, u opisu njegovog posla ne stoji da donosi neke strateške odluke ali komunikacija koja se događala tijekom utrke misliš da nije išla u smijeru da ga Massa pusti naprijed. Pa i ono šta smo čuli u prijenosu, ne znam sad od riječi do riječi al bilo je nešto tipa "dečki ovo je smiješno da se borimo jedan protiv drugog" nakon što je Massa branio poziciju od Alonsovog napada mislim da bi se moglo shvatiti kao gunđanje i nezadovoljstvo činjenicom da ga Massa ne propušta naprijed.
On ima pravo "gunđati" ali on ne donosi odluke ni formalno ni pravno tak da on ni po kojoj logici ne može biti kriv što je ovaj ispred njega propustio
zagor
Početnik
Početnik
Navijam za: Iceman

Post Postao/la zagor »

Chuck Norris je napisao/la: Objasni kolega čemu aplauz?Ako se slažeš sa njim onda i Kimiev naslov dolazi u pitanje
Kaj moram imati isto misljenje ko ti? Kaj se mene tice nije frka kaj su se pustili, nego nacin na koji su se pustili! Alonso je zatrazio od ekipe da ga se propusti jasno i glasno, onda jos poslje mulja i plete... Massa je krivo pobral zavoj, slucajno mu je kliznula noga s gasa, zagledal je zgodnu zensku kraj staze, ma nezna kaj se dogodilo... S tim poslje je vrijedal inteligenciju fanova F1 i zato bi ga trebalo kazniti... Mogel je reci jednostavno NEMAM KOMENTARA... Slazem se s Maxom da su trebali dobiti adekvatniju kaznu, jer ovo kaj su dobili je smijesno...
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...opet miris baruta u zraku...
...odluka je donijeta i razglabati opet do besvijesti nema smisla...
..."sud" je svoju odluku donio - slagali se ili ne s njom...ovo miriše ko ono u našem saboru...rušenje ustavnog poretka :D ...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Možda je jednostavno kod Masse i Alonsa situacija kao u Rubensovim danima u Ferrariju.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vssilEdh ... re=related[/youtube]
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Avanti FER, Avanti!!!
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

A zato je meni bilo čudno kako Massa nije prošao ispred.
Dobro ovdje su mogli javit Massi da malo uspori i zadrži ove iza njega kako bi ostavio dovoljno prostora Alonsu.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Drago mi je da taj ocvali despot i perverznjak više nije šef FIAe!
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Znamo Mosley da su ti Ferrarijeve pobjede teško padale i hvala bogu da su se redale dok si ti bio na vlasti:-P
Odgovori