Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
FerrariF1
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la FerrariF1 »

Slazem se 100% @Buba
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Buba je napisao/la:Kada se pogleda lineup vozaca iz 2000te recimo,moze se shvatiti da pored Hakkinena i Schumahera mozda jos par vozaca da je ikada pobjedilo na gran pri utrci a da ne pricamo osvojilo naslov.
A Viellneuve nije osvoio prvenstvo :roll: vozačakoji su pobjedili na nekoj trci je bilo
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
mr no recall
Navijam za: M Schumacher

Post Postao/la mr no recall »

Kenny je napisao/la: A Viellneuve nije osvoio prvenstvo :roll: vozačakoji su pobjedili na nekoj trci je bilo
Je u pravu si ajmo se sad oko toga svađat :D
cuore sportivo
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
Ćale od Lewisa je napisao/la: bitno da je Schumaher najveći dok ga prelaze i ne doživljavaju klinci koji su masturbirali na njegove vožnje... polako će on do 10tog naslova ima vremena, ko čeka dočeka.
evo ga jedan pametan koji misli isto što i ja!
I Herbert 'oderao' po Schumacheru (autosport.hr)

Gle, činjenica je da je Schu loš (s obzirom na njegove standarde), ali koga zanima što misli taj F1 diletant?
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Buba je napisao/la:Kada se pogleda lineup vozaca iz 2000te recimo,moze se shvatiti da pored Hakkinena i Schumahera mozda jos par vozaca da je ikada pobjedilo na gran pri utrci a da ne pricamo osvojilo naslov.
a pogledajte danas,alonso prvak,hamilton prvak,vettel prvak,button prvak a da ne pricamo ko je sve pobjedjivao sto neminovno znaci da je F1 konkurentnija
Glupost.

Poanta je u tome da je Schu razvaljivao svoju generaciju, pobogu dominirao je od '94-'04

On se ne može nosit s ovom mularijom, ali trebao je to i sam znati.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Mclaren i Mercedes

Post Postao/la Buba »

kowalski je napisao/la:
a pogledajte danas,alonso prvak,hamilton prvak,vettel prvak,button prvak a da ne pricamo ko je sve pobjedjivao sto neminovno znaci da je F1 konkurentnija
Glupost.

Poanta je u tome da je Schu razvaljivao svoju generaciju, pobogu dominirao je od '94-'04

On se ne može nosit s ovom mularijom, ali trebao je to i sam znati.
Ok,svako ima pravo na misljenje,ja postujem tvoje i ne nazivam ga gluposcu.
A mozda nijedan od nas nije upravu,mozda je istina sasvim nesto trece.
Ja samo iznosim "my point of view",neko ga lajkuje neko ne,Boze moj sigurno necu imati problema zaspati zbog toga veceras :D
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

o Michaelu je jako nezahvalno pisati na ovom forumu...ne toliko zbog njega koliko zbog tzv.njegovih navijaca ili protivnika...i vise je nego ocito da izaziva potpuno oprecna misljenja kod ljudi i tjera ih u krajnost...jedne na bezuvjetnu ljubav drugi sasvim obratno...i najzalosnije je kaj se ni jedni ni drugi(cast iznimkama) ne trude razgovarat i sagledat cinjenice objektivno...
mozemo mu karijeru podijelit na dva dijela...prije i poslije pauze...
o ovoj prvoj je vecina recena...smrt Senne prekrojila je F1 svijet u svakom pogledu...tu konkurencije vise prave za Michaela i nije bilo i sasvim normalno da se "osladio" svim cim se "osladio"...necu dirati neke kontroverze poput 94.g jer nije Schumi jedini koji ih je imao uz sebe(vecina velikih ih je imala)...za ferrari je sve jasno...uz nekolicinu iznimnih strucnjaka probudio je uspavanog diva i rezultati su bili kakvi su bili...znaci,do neke 2003.g(nakon 94,naravno) ozbiljnog rivala osim Mike nije imao...Hilla i Villeneuvea ne racunam...njihovi naslovi su bili plod bolida,a ne njihove osobne kvalitete...iako je dva puta porazen od Alonsa otisao je u velikom stilu u Brazilu...i sve u svemu jedan kratki rezime najtrofejnije karijere...
ovaj drugi dio je cista suprotnost i iako sam mislio da nece,po meni sad vec baca sjenu na sve ovo prije...ne mogu shvatit one koji tu pise kak se doso gustat...pa zar zbilja neko vjeruje da u F1 gdje je novac prvi i osnovni pokretac svega,da se ljudi(makar i Michael)dolaze gustat...ocito se preracuno jako...voznje su mu ispod svakog kriterija i ne znam zasto uopce vadite podatke kak je bio brz na jednom slobodnom treningu...koga to uopce zanima...sponzore sigurno ne...mislim da sve manje zanima i ljude u Mercedesu...vise je nego ocito da on vise nije neka reklama za Mercedes...ostvarilo se ono sto onaj debeli crnac u Pulp Fictionu objesnjava Bruceu-da s godinama nece starit ko vino,nego se pretvoriti u ocat...istina da sad dolaze i kritike s nekih mjesta s kojih i ne bi trebalo,ali moguce da su one plod frustracije iz proslog vremena...u svakom slucaju on im je to dao za pravo...opet je aktualizirano i pitanje da nikad nije imao ozbiljnog timskog kolegu i da se na prvom ozbiljnijem "poskliznuo"...
sve u svemu,misljenja sam da bi trebao pogledati kak izabrati neku najnebolniju strategiju izlaska...ocito je imao dobre namjere,ali i on i kljucni ljudi Mercedesa preracunali su se...trazili su pobjednika,a dobili drugog(i to ne bas uspjesnog) vozaca u momcadi...
znam da ce post izazvati reakcije od nekih njegovih funova,ali ovo je licno moje milsljenje na koje imam pravo
P.S u potpunosti se slazem s kolegom koji je izjavio da mu je vec tesko i zao gledam Schumija kak se muci iako nije njegov fun...meni je bilo drago kad se vratio iako nisam zelio da uspije pretjerano...i prosle godine mi je mozda i bilo drago kaj mu nije islo,al i meni koji nisam njegov ljubitelj je vec ovo malo previse i prizeljkujem da mu ova agonija prestane
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

kako mislis ne mozes shvatit?

schumi je napravio sve sto je napravio, probio je milijardu jos od kad, zarada mu je "zadnja" na pameti posto je osiguran za narednih 10 zivota, njegovih i njegovih potomaka..

ne bi se vratio da se mecka nije odlucila pojaviti, to je svima jasno.. vratio se prvenstveno zbog publiciteta i promocije tima, naravno i u nadi da ce pridonjeti razvoju tima.. al posto je danas drukcije vrijeme i vozac nema vise sto pridonjeti u razvoju posto su bolidi toliko izravnati, tu nema njegovog udjela..
a mecki ko mecki nisu od presudne vaznosti rezultati (koliko god to cudno zvuci jer su svi ocekivali mecku sa brawnom da ce bit visoko kompetitivna)..
ni jedan tim u f1 ne posluje s gubitkom, tako da novac s te strane itekako dolazio zbog samog schumahera..

jasno da su svi mislili, naravno i on, da ce to sve drugacije izgledat, proslu godinu ako ne racunamo, barem ove godine, al eto.. ne ide i mos ga ebat.. krug ne moze slozit na kvalama (sto mu je inace bila jaca strana) i onda u utrci se komesa sa mladim nadobudnim vozacima, u najcesce brzim bolidima, kojima je naravno najdraze i za njihovu vlastitu promociju najbitnije sibat nekog takvog vozaca..
pa opet, jedni ce se sramit jer ga koba 3 puta pretice u utrci, dok ja gledam na drugi nacin - koba u brzem bolidu je trebao 3 puta vracat poziciju, sto znaci da je schumi 3 puta uspio doc ispred brzeg bolida..
startovi su mu a skoro najbolji od cijelog grida, sto nekad nije bio slucaj.. tako da.. nova vremena, drukciji bolidi..
velika je razlika u proncipu bolida sada i prije.. prije kada su bolidi imali dovoljno snage da su se morali vozit, i sad kada imaju momenta ko jedan focus rs je nacin voznje bitno drukciji..

al po meni mozda najbitniji "razlog" slabim performansama lezi mozda u godinama.. jer reakcije f1 vozaca su strasne, a s godinama broj stanica i brzina prijenosa informacija pada, pitaj zvjerka on bi trebao znat ponesto o tome :P
rFactor F1 HR server Info
slika
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

Armanini je napisao/la:kako mislis ne mozes shvatit?

schumi je napravio sve sto je napravio, probio je milijardu jos od kad, zarada mu je "zadnja" na pameti posto je osiguran za narednih 10 zivota, njegovih i njegovih potomaka..

ne bi se vratio da se mecka nije odlucila pojaviti, to je svima jasno.. vratio se prvenstveno zbog publiciteta i promocije tima, naravno i u nadi da ce pridonjeti razvoju tima.. al posto je danas drukcije vrijeme i vozac nema vise sto pridonjeti u razvoju posto su bolidi toliko izravnati, tu nema njegovog udjela..
a mecki ko mecki nisu od presudne vaznosti rezultati (koliko god to cudno zvuci jer su svi ocekivali mecku sa brawnom da ce bit visoko kompetitivna)..
ni jedan tim u f1 ne posluje s gubitkom, tako da novac s te strane itekako dolazio zbog samog schumahera.
recimo da se vise-manje slazem s ostatkom tvog posta...eventualno ono oko toga da ga preticu u slabijim bolidima...to se ne slazem jer Rosberg(za kojeg napominjem da jos uvijek ne znamo koliko je zbilja dobar)pokazuje da taj bolid moze puno brze....
sad natrag na prvi dio...kao sto sam naveo nema tu gustanja i u F1 se ljudi ne dolaze gustat i relaksirat(pogotovo ne oni najtrofejniji)...slazem se da definitivno nije tu zbog zarade jer love mu ne fali...Schumacher je preveliki egoista(to ne treba krivo shvatit)da bi bio tu da malo pomaze u promociji...ovo kaj konstatiras o tome koliko vozac moze pridonijeti razvoju bolida su i Brown i ekipa znali i prije i ne trebamo im mi tu na forumu da im to kazemo...a o tome kak Mercedesu nisu bitni rezultati se necu slozit nikad pa ni tada...pogotovo kad je situacija u auto industriji takva kakva trenutno je...naravno da su s Mercedesovim motor i Brownom ko vodom momcadi ocekivali puno vise...borba s Kamuijem nije nikakva reklama za Mercedes i iako je na pocetku sigurno mogo osigurat sponzore osobno vise u to ne vjerujem...najbolji primjer ti je Jaguar koji se na kraju povukao jer su uvidjeli da im je F1 samo kontra reklama...

eto,neda mi se vise o tome...svako od nas vjeruje u svoje...ostaje nam da vidimo...ako bitno ne digne formu(mislim na kontinuitet ne na pojedinacnu utrku) ne ocekujem Schumija slijedece sezone...no,zivi bili pa vidjeli
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Armanini je napisao/la:vratio se prvenstveno zbog publiciteta i promocije tima, naravno i u nadi da ce pridonjeti razvoju tima.. al posto je danas drukcije vrijeme i vozac nema vise sto pridonjeti u razvoju posto su bolidi toliko izravnati, tu nema njegovog udjela.
Kako vozač nema šta pridonjet razvoju bolida, pogledaj Williams zadnjih par sezona, dok su vozili Rosberg i Nakajima bolid je na početku sezone bio jako dobar i nakon par trka su počeli zaostajat jako puno, dok od kad Je Barrichello došao u Williams počinju napredovat svaku trku
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

@ goran -
ne kazem da mercedesu nisu bitni rezultati u doslovnom smislu, vec treba neko vrijeme da se momcad formira i poslozi.. (osim naravno u slucaju brawn gpa, al to je drugi par rukava)..

@ Kenny - nije isti doprinos vozaca danas i nekad, to kazem.. nekad (nikad) nije toliko bolida bilo toliko blizu, posto se danas razvoj bolida temelji iskljucivo na podrucju aerodinamike tu vozac ima malo sto za dodat.. bolid je brz koliko ga naprave brzim i onoliko koliko ga aerodinamicka rjesenja i upgradeovi drze brzim.. vozacu je da sjedne i da pokusa voziti sto blize granici mogucnosti bolida, preko nema..

sto se tice williamsa.. rosberg je uvijek bio konstanta na solidnim mjestima i donosio dosta bodova, nakajimu necu komentirat jer nema previse smisla.. neznam bas sto to znacajno rubens donosi timu posto se williams drzi nekog konvencionalnog pristupa i puno sporije razvija bolid nego ostali srednji bolidi, tako da je tu vozac poprilicno nemocan..
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Čuj ja sam primjetio ono što sam napisao, a sad da je to slučajno, ili ne nebi znao, ali mislim da nije tako da sigurno Barrichello pomogne Williamsu, a tako i Schumacher Mercedesu
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma sigurno da ne odmogne :)
ja samo kazem da u danasnje vrijeme vozac moze puno manje pridonjeti razvoju nego prije.. prije se moglo dobit relativno puno ubrzanja pomocu samog setupa i tu je dolazilo do izrazaja vozaceva sposobnost prepoznati gdje se moze poboljsati, a i najvaznije - bilo je testiranja..
sada se setupi kroje preko simulatora, a vozac moze sugerirati da fali gripa i gdje i to je vise manje to :)
vish da u svim razgovorima nakon lose utrke ili kvalifikacija pojedinog tima izjave su uvijek iste - "fali nam prednjeg gripa, nemamo pojma zasto :) nasi vrli inzinjeri ce prionut poslu i pokusat rasaznat problem do sljedece utrke iako je tesko nesto promjenit kad neznas sto je razlog tome :)"

a prije bi vozac sjeo u bolid, izasao na testnu stazu, odvrtio par krugova, vratio se u garazu, pogledali bi telemetriju, vozac bi prenio feel sa staze, malo bi navidali ili odvidali krilo, izasao bi opet par krugova, ako nema nakon par izlazaka poboljsanja, stavili bi nesto drukcije krilo pa njega malo iskusali, i u "jedno popodne" problem bi se rjesio..

zato kazem.. msov doprinos razvoju tima nemoze bit znacajan, takodjer ni rubensov; da ga ima i da je odredjeniji nego kod ostalih vozaca, to sigurno..
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

Armanini je napisao/la:ma sigurno da ne odmogne :)
ja samo kazem da u danasnje vrijeme vozac moze puno manje pridonjeti razvoju nego prije.. prije se moglo dobit relativno puno ubrzanja pomocu samog setupa i tu je dolazilo do izrazaja vozaceva sposobnost prepoznati gdje se moze poboljsati, a i najvaznije - bilo je testiranja..
sada se setupi kroje preko simulatora, a vozac moze sugerirati da fali gripa i gdje i to je vise manje to :)
vish da u svim razgovorima nakon lose utrke ili kvalifikacija pojedinog tima izjave su uvijek iste - "fali nam prednjeg gripa, nemamo pojma zasto :) nasi vrli inzinjeri ce prionut poslu i pokusat rasaznat problem do sljedece utrke iako je tesko nesto promjenit kad neznas sto je razlog tome :)"

a prije bi vozac sjeo u bolid, izasao na testnu stazu, odvrtio par krugova, vratio se u garazu, pogledali bi telemetriju, vozac bi prenio feel sa staze, malo bi navidali ili odvidali krilo, izasao bi opet par krugova, ako nema nakon par izlazaka poboljsanja, stavili bi nesto drukcije krilo pa njega malo iskusali, i u "jedno popodne" problem bi se rjesio..

zato kazem.. msov doprinos razvoju tima nemoze bit znacajan, takodjer ni rubensov; da ga ima i da je odredjeniji nego kod ostalih vozaca, to sigurno..
slažem se, zato imamo malo više od osrednjeg vozača na početku poretka...
ali moram i reći da je schumi malo ostario, je on je bio alfa i omega u svoje vrijeme, ali nije ovo više za njega...
a i čini mi se da njega boli laban na kojem je mjesti, kao da on samo uživa u vožnji... po njegovim komentarima bi se to moglo zaključiti
sennacher
Početnik
Početnik
Navijam za: Vettel

Post Postao/la sennacher »

Kad je Mercedes odlučio ući u F-1 vlastitom ekipom, dolazak (povratak) Schumija je u neku ruku sasvim logičan ako pogledamo malo dalje u povijest. Naime, Schumi ja na neki način Mercedesovo "dijete" jer je prije F-1 vozio za Mercedesovu ekipu (C11) u utrkama konstruktora. A to su pak bile prve utrke na koje se Mercedes vratio nakon 1955. i one strašne nesreće kad se povukao sa svih utrka, pa je to na neki način za Mercedes bio povijesni događaj (kako to mi u HR volimo reći). Kasnije u F-1 su se Schumi i Mercedes razišli, iako je navodno Mercedes sredinom 90-ih htio Schumija u McLarenu kad je počela ta suradnja, ali Ron Denis nije dao (očito ne simpatizira baš Švabe, vjerojatno je najsretniji danas kad je to svebritanska momčad).
Ali Schumi nije onaj pravi. Ne očekujemo u ovoj situaciji pobjede pa ni postolja, ali neke solidne rezultate, poteze ili barem osjećaj da je postigao maksimum situacije.
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Armanini je napisao/la: @ Kenny - nije isti doprinos vozaca danas i nekad, to kazem.. nekad (nikad) nije toliko bolida bilo toliko blizu, posto se danas razvoj bolida temelji iskljucivo na podrucju aerodinamike tu vozac ima malo sto za dodat.. bolid je brz koliko ga naprave brzim i onoliko koliko ga aerodinamicka rjesenja i upgradeovi drze brzim.. vozacu je da sjedne i da pokusa voziti sto blize granici mogucnosti bolida, preko nema..
Za ovu zadnju rečenicu se slažem, al ne slažem se s tim što neki misle da se 'nekad moglo ić svojom vožnjom preko granice bolida a danas se može ić koliko ti bolid dopušta'. Nzm, al po meni je uvijek bilo tako. Preko granica bolida se jednostavno ne može. Druga stvar je što alonso i hamilton voze jako blizu konačne mogućnosti bolida, recimo iskorištavaju 99% onoga što je bolid sposoban, dok npr. neki ostali mogu svojom vještinom izvuć samo 90% ili 80%. Zato ova dvojica i jesu najbolji f1 vozači danas. Tako je bilo i sa stewartom, prostom, sennom, schumaherom, izvlaćili su maksimum iz bolida. Al da netko može voziti 120% od mogućnosti bolida - ne može. Niti nikad nije mogao, kolko god neki smatrali da je to u 70-ima ili 80-ima bilo moguće. ;)

da ne bude offtopic, takodjer mislim da su uzrok sporosti schumachera godine. Ali slažem se i s onim što je Buba napisao. Konkurencija je sad puno puno jača nego 94-04. pa i to igra neku ulogu.
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Michael is faster than you!!
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

Kasnije u F-1 su se Schumi i Mercedes razišli, iako je navodno Mercedes sredinom 90-ih htio Schumija u McLarenu kad je počela ta suradnja, ali Ron Denis nije dao (očito ne simpatizira baš Švabe, vjerojatno je najsretniji danas kad je to svebritanska momčad).
Sve je bilo dogovoreno za dolazak MS u McL - Mercedes, ali zapelo je samo na jednoj točci
- MS je htio garatirano vozačko mjesto broj 1 (da mu se ne ponovi situacija prost - senna), a Ron Dennis je rekao da su oba vozača jednako važna i da oni nemaju 1 i 2 i da to zaboravi
Ferari je iskoristio priliku, obećao brda i doline (i iskrcao vreću novaca da se MS predomisli i dođe u njihov tabor), ostalo je povijest
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Brawn: Schumacher will bounce back

http://www.autosport.com/news/report.php/id/91483" onclick="window.open(this.href);return false;

Ok, vidjet ćemo.
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

kowalski je napisao/la:Brawn: Schumacher will bounce back

http://www.autosport.com/news/report.php/id/91483" onclick="window.open(this.href);return false;

Ok, vidjet ćemo.
Prica li Brawn istu pricu od pocetka sezone ili mi se cini? :roll:
slika
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Da, i to od početka prošle.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

To je sasvim normalno da će izjavit da će se vratit itd. ko bi im htjeo bit sponzor da izjave da će se Schumacher do kraja karijere borit za 10 mjesto?
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Q. When you came back you said it was to win...
MS: Absolutely. This is the only thing why I am coming back.

Stoga, navijači M.Schumachera, kanite se onog dječjeg izgovora "došao je uživat" kad vaš idol pokazuje da je puno ispod one forme kad je napustio F1. Ali to je goran007 sasvim lijepo objasnio u svom postu. ;)
Cijeli intervju je ovdje.
slika
GERMAN
Početnik
Početnik
Navijam za: Rosberg

Post Postao/la GERMAN »

gringo73 je napisao/la:Q. When you came back you said it was to win...

Stoga, navijači M.Schumachera, kanite se onog dječjeg izgovora "došao je uživat" kad vaš idol pokazuje da je puno ispod one forme kad je napustio F1. Ali to je goran007 sasvim lijepo objasnio u svom postu. ;)
Mišljenje je kao guzica svi ga imaju ;)
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

gringo73 je napisao/la:Q. When you came back you said it was to win...

Upravo to kolega.

Nadalje, nastavi li biti katastrofalan, očekujem da se krajem godine povuče.

Uostalom, njegova izjava iz moga potpisa sve govori. Vjerujem da će postupiti u skladu s njom.
Odgovori