Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la Armanini »

hm.. ili bi pak suprotno bilo i jos bi se vise oduzivalo sa stintevima..
iako da.. s ovakvim gumama mozda bi i bilo zanimljivije..
A sad se kao odlučuje na stazi?!
pa eto.. gdje se odlucilo 4. mjesto sad nego na stazi?
ne samo 4. nego i 5.. da su imali mogucnost otic u pit, natankat malo corbe i alonso bi probao preskocit i lewis bi probao preskocit..

zapravo je s tim takvim gumama ovakvo utrkivanje gdje je pit samo prolaz odlicno, i mislim da bi i funkcioniralo super da nema drsa jer se sad nemogu branit i pokusat zadrzat nekog s boljim gumama iza jer su nemocni..

ovaj slucaj s hulkom je izdvojen, unatoc sto je mali ocito kalibar, mislim da je jasno i da je ipak "pol" zasluge na tom sauberu..
rFactor F1 HR server Info
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

tocnije na rampi :D ovdje se vidilo kako to lijepo funkcionira. koliko imaju trakcije na izlazu iz zavoja. ne razumijem zasto nisu recimo ferr i merc isli na rampu nego klasicni coanda.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

finac, aerodinamika ne igra toliko ulogu na izlasku iz sporih zavoja (a 1. i 3. zavoj u koreji su užasno spori zavoji). Tu je veći naglasak na mehaničkom gripu, a znamo da npr. Ferrari ima dosta problema baš na tom polju zadnje 2 godine.

Nije sve u tome kako je izveden ispuh...ima i Lotus rampu pa nije imao tako dobru trakciju kao npr. Sauber. Stvar je u tome koliko uspješno ti ispušni plinovi koji dođu do difuzora njega "pokrenu". Ali opet, tome je veći značaj pri većim brzinama
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Vettel says he is not as dominant in F1 as Michael Schumacher was - nevjerovatno dokle stvari idu da se momak skoro mora opravdavat zato što je odličan. Ali dobru je usporedbu stavio.
slika
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

nema se on šta opravdavati.
ova izjava mu ne drži vodu.jer ako sam ja najbolji u jednom poslu što se ja imam ikome opravdavati jer sam best the best.
meni bi bilo jedino zanimljivo da u tom poslu budem još bolji od drugih i da to zorno svima pokažem
ovaj članak razumijem jedino na ovaj način a to je:
možda je vettel sada nešto saznao što mi obični smrtnici odavno ili znamo ili nam je jako poznato.
neka JE NELEGALNOST U PITANJU jer ovakve izjave pred kraj sezone i praktički osvojenog naslova ne idu mu nikako u prilog odnosno bezveze navlači na sebe ionako veliku pozornost. zviždaća če biti još više a vrijeme če pokazati koliko smo (sam) zaista bio u pravu kad sam napisao da su nelegalni i da rade mimo pravila koja su samo njima omogučena.
i jedna napomena.inače ne volim keltske vozače jer po mom poimanju nisu pravi raceri kao kimi,montoya,lewis,hill,alonso.hakkinen...etc. i umalo zbog schumachera sam prestao gledati formulu 1 (jedni sport koji pratim) i sad opet da proživljavam to razdoblje sa vettelom.jednom sam popustio više NE.
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

čovjek je uvjerljivo najbolji vozač od vremena schumachera,tu se nema šta raspravljat. 4 naslova zaredom, to ne može svatko i ove gluposti o dosadnim utrkama i dominacijama me stvarno nerviraju. treba biti sretan što živimo u vremenu u kojem Vettel vozi i uživat jer se ovakav vozač ne viđa svaki dan
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

vidc je napisao/la:čovjek je uvjerljivo najbolji vozač od vremena schumachera,tu se nema šta raspravljat. 4 naslova zaredom,
Aha,hipotetski da je Brawn GP imao 4 godine onakav bolid kao 2009 i da je Button u njemu sjedio onda bi to isto tvrdio za Buttona? #-o
...put u raj nije posut ružama...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vidc je napisao/la:čovjek je uvjerljivo najbolji vozač od vremena schumachera,tu se nema šta raspravljat. 4 naslova zaredom, to ne može svatko i ove gluposti o dosadnim utrkama i dominacijama me stvarno nerviraju. treba biti sretan što živimo u vremenu u kojem Vettel vozi i uživat jer se ovakav vozač ne viđa svaki dan

hihihihiihi :D

koje pizdarije..

pol grida bi u ovom rbru uzeo 4 naslova..
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

naravno. kao i u renaultu 2005.i 2006., u mclarenu 1988., 1990. i 1991. itd. itd .itd.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

treba biti sretan što živimo u vremenu u kojem Vettel vozi i uživat jer se ovakav vozač ne viđa svaki dan
pa daj mi reci u cemu da uzivam? sto specijalno radi taj vettel?
odvozi kvalifikacije desetinku do dvije brze od konkurencije i ima bolid s kojim u ni jednoj utrci nije ugrozen..
obzirom na danasnje smijesno utrkivanje i voznju ispod granice ne dogodi se nikakva situacija gdje bi recimo izletio il se bilo kako drukcije (pitevi) nasao na polovici grida sa 20-ak sekundi zaostatka za vodecim pa da mora nadoknadit pa da vidimo brzinu i preticanje i probijanje..

najveci "problem" i najveca poteskoca mu je safety car i opet ta 2 kruga kad mora napravit razliku..

daj vidc, pises ko da imas 12 godina..

ja "volim" vettla, smatram da je mali super brz, al mi je citat ovakvo sto preveliki lol..

ajd da si rekao, uzivajmo u vremenu kad gledamo ovako dominantan tim kojem 4 godine najveci timovi nemogu prismrdit, ti okrenes stvari..
slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

vidc je napisao/la:čovjek je uvjerljivo najbolji vozač od vremena schumachera,tu se nema šta raspravljat. 4 naslova zaredom, to ne može svatko i ove gluposti o dosadnim utrkama i dominacijama me stvarno nerviraju. treba biti sretan što živimo u vremenu u kojem Vettel vozi i uživat jer se ovakav vozač ne viđa svaki dan
Ti hoces reci da Kimi, Lujo i Fernando nebi osvojili 4 titule za redom u tom bolidu?

Mislis da bi Vettel u zadnje 4godine napravio vise u McMu, ferrariju ili mercu?

Fakat ga frende seres sve vise i vise...
I like to race, not to do laps alone.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

hahah lud si ko šlapa ...Pogledaj samo koliko rezerve ima s bolidom. U kvalama uopce ne cilja toliko apex tj. ne jaše rubnike koliko i ovi drugi u singapuru se dalo vidit kako se drzi između crta cak i da ne vozi uopce na limitu. Sad ti meni reci koliko je zapravo on brz a koliko bolid.
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

F1NAC je napisao/la: hahah lud si ko šlapa ...Pogledaj samo koliko rezerve ima s bolidom. U kvalama uopce ne cilja toliko apex tj. ne jaše rubnike koliko i ovi drugi u singapuru se dalo vidit kako se drzi između crta cak i da ne vozi uopce na limitu. Sad ti meni reci koliko je zapravo on brz a koliko bolid.
Zanimljiv obrat situacije, prošlih godina prigovaralo mu se što jaši jače rubnike i eventualno izlazi van staze za par milimetara jer tjera bolid do granica u želji da skine svaku tisućinku, a sad mu se prigovara što ostaje unutar linija jer je bolid ultradominantan pa ga vozi samo lijevom rukom valjda. =P~
Tužno je čitat 5 godina omalovažavanja njegovih uspjeha i traženja opravdanja baš za sve kaj momak napravi. #-o
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Ne treba ga omalovažavati ali ni uzdizati jer nije napravio ništa što ne bi napravila najmanje 4 vozača danas
...put u raj nije posut ružama...
canzve
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la canzve »

Zanimljiv obrat situacije, prošlih godina prigovaralo mu se što jaši jače rubnike i eventualno izlazi van staze za par milimetara jer tjera bolid do granica u želji da skine svaku tisućinku, a sad mu se prigovara što ostaje unutar linija jer je bolid ultradominantan pa ga vozi samo lijevom rukom valjda. =P~
Tužno je čitat 5 godina omalovažavanja njegovih uspjeha i traženja opravdanja baš za sve kaj momak napravi. #-o[/quote]

Mozda i ti ne razumes situaciju. Niko ne kaze za Fetela da je los vozac,ali je on dosao u tim u kome je Newey vec skupio ekipu,i razvio" masinu", te 2009-te. Nije ucestvovao u ravoju bolida od samog pocetka. I zato ne mozes da kazes da je toliko dobar. Nije kao sumaher, dosao u ferrari koji je tih godina bio los, i onda sa ekipom radio na autu. U tome je velika razlika.

Meni se licno ne svidja tolika dominacija jednog tima,ali oni su se najbolje snasli i molim lepo. A, to da se Fetel kuje u zvezde,nije bas toliko realno.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

U kvalama uopce ne cilja toliko apex tj. ne jaše rubnike koliko i ovi drugi u singapuru se dalo vidit kako se drzi između crta cak i da ne vozi uopce na limitu.
nemas pojma finac.. to je do njega.. jer je on toliko bolji od svih jer on jedini zna da nesmijes vozit na limitu ako oces vozit brzo i da su korekcije veliko no no i zato on prakticki nema korekcija (jer ne vozi na limitu) ostatak grida i ti neki tamo luisi, alonsoti, kimiji i ti semipro vozaci oni svi ludjaci voze blizu limita sto znaci da se moraju borit s bolidom i zato su oni toliko sporiji..
bolid? nema veze bolid.. vettel bi i u ferrariju vozio tako elegantno bez pol muke, kako kaze ljuis - kao da ima traction control..

steta samo da barem jedan vozac na gridu ne otkrije taj novi pristup i pocne vozit ispod limita pa bi onda i on isao brze i imali bi utrkivanje..
Zanimljiv obrat situacije, prošlih godina prigovaralo mu se što jaši jače rubnike i eventualno izlazi van staze za par milimetara jer tjera bolid do granica u želji da skine svaku tisućinku, a sad mu se prigovara što ostaje unutar linija
al ga ti mozes pomjesat.. dajte zas uopce idete pisat ako ne razmislite o cemu pisete..

prigavaralo se mozda jedino sto mu se "pustalo" da izlazi malo van na kvalama.. kakve to veze ima s bilo cime o cemu se raspravlja? you guess - nikakve..

a meni je upravo ostalo par utrka u sjecanju gdje je lovio nekog il neki vrag je bio pa je bio negdje iza, ugl, bio je onako malo ljut i tako je i vozio, bas onako pravo - ljutito i odlucno.. i kad je bio u tom "modu" vozio je svuda, masu zavoja je izasao cijeli na zajebanom djelu preko trave odnosno blata, bas je bio agresivan.. i te neke rijetke (obzirom na dominatnost pa posljedicno izostanak uopce prilika za nekom voznjom) situacije kad je spanao i vozio "ko lud" su mi jedine ostale kao nesto sto je pokazao i gdje je vozio on, a ne bolid..

kazes sad mu prigovara netko jer vozi unutar linija?
ajde pobogu kako si ti zakljucio da to netko nekome prigovara? jel to itko igdje ikad napisao?
naravno da nije, al naravno da nije bed umislit si bedastoce samo da se moze stavit neki odgovor koji nema veze apsolutno s nicim..

mi pricamo kako je po samoj voznji vidljivo (pazi mi i lewis fkng hamilton) koliko je bolid dominantan i koliko je lako upravljiv, da ne mora iskoristavat maximum staze, da nema korekcija nikakvih, da vozi mirno kao da vozi bolid s ground efectom, traction i stability controlom, i svim bozjim mogucim dodacima koji filtriraju vozacki input..

vi to neki ne vidite bas jer nit ne svacate sto gledate i razumjete se u ko sto se filip brkic razumije u rukomet..

al naravno da vas to ne sprecava da idete probat ostavit svoj strucni komentar i pisat pizdarije poput kako vettel nema korekcija jer on zna da se ne smije vozit na limitu ako se zeli vozit brzo..

samo mi nece bit jasno kako vam nije zao svog obraza kojeg gubite i dojma clanova koji znaju 2 3 i koji shvacaju i vide..
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ukoliko pobjedi sve do kraja izjedancit ce se sa schumacherovim rekordom iz 2004, 13 pobjeda, jos samo 2 mu fale da se izjednaci s 2011. Toliko o dominaciji
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

najjače mi je kad se netko uhvati komentara lewisa hamiltona o bolidu njegovog protivnika kao relevantnog za bilo šta.to je kriminalno... stavi snimku, daj bilo šta, nemoj mi reć "hamilton to kaže", i slaže se sa mojim mišljenjem,pa to se mora prihvatit kao činjenica. super objektivni lewis hamilton poznat kao čovjek s odmjerenim izjavama bez imalo subjektivnosti.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

hh, meni najjace kad neki povrsni poznavatelj autosporta misli da vise zna od lewis fkng hamiltona...
haha koja ironija.. da mi nije toliko smijesno i da se ne smijem dok ovo pisem lupao bi se sakom u glavu i tugovao jer postoje takvi sklopovi.. ovako me samo pocelo zabavljat..
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

već sam pisao o čovjeku koji je radio i sa Sennom i s Vettelom i sa Schumacherom rekao da je Vettel jednako dobar kao i Senna... jel to sad se treba uzeti zdravo za gotovo samo zato što je on to izjavio... mogu ako mi se super slaže s mojim subjektivnim mišljenjem.
al uhvatit se izjavu lewisa hamiltona...isto da se uhvatiš za montoyine izjave o schumacheru, nema veze s vezom. lewis hamilton bi se trebao baviti samim sobom a ne analizirati tuđe onboard snimke
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

zelis reci da ne stoji ono sto je lewis rekao?
ajd ne laprdaj..

nikakve veze to nema s tim dal je vettel novi senna ili nije.. ima veze SAMO s tim kakav je bolid..

s cim se ti zamaras.. pa nitko jos nije osporavao vettlovo vozacko umjece.. mah.. stvarno si zaludjeno fan.. pa takvi nisu bili alonso loveri prije koju godinu..

kako bi reko lews - "grow up" :P
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ni msca nisu usporedivali sa sennom a di ces guz...ovaj vettela uspoređivat. bravo.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ja, al vettel razuguzi msa u race of champions ;)

a i bernie je rekao da je vettel brz ko nekad senna i da nije to do bolida.. (right :)
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

F1NAC je napisao/la:ni msca nisu usporedivali sa sennom a di ces guz...ovaj vettela uspoređivat. bravo.
nisam to ja uradio, nego inženjer koji je radio s obojicom... ali šta zna taj debil,sigurno neki vettelov fanboy kao i vidc
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

vidc je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:ni msca nisu usporedivali sa sennom a di ces guz...ovaj vettela uspoređivat. bravo.
nisam to ja uradio, nego inženjer koji je radio s obojicom... ali šta zna taj debil,sigurno neki vettelov fanboy kao i vidc
vjerovatno. naravno da ce svojega hvalit..
slika
Odgovori