Armani i ajde sada zamisli situaciju da tvoj ferrari vodi, cijelu utrku, i ne da ima prednost 20 sec vec se brani grcevito, ali se brani, i zadnjih 5 krugova safet, pa start, vozac nesta zabrlja i zvekne na trece mjesto te tamo zavrsi?? Bas me zanima dali bi ti i tada to bila dobra stvar...
mah, ne volim pricat o stvarima koje su nemoguce, kao recimo ferrarijeva pobjeda pa..

u zadnjim krugovima nema standing starta vise..
ako vozac nes zabrlja, njegova greska, njegova posljedica..
bas zato mi je i oke da se ubacuje nesto gdje je vozac taj koji ima ulogu.. pa makar to bila 2 kruga..
najebes se po ulicama monaka ko luđak pa nakraju moras startat ispocetka i neki klipan ti se tamo ugura ispred i te koci cijelu trku i ne pobjedis, ili te ponese van staze.
vodeci se bolid tjetko kad najebe po ulicama monaca.. pogotovo u toj modernoj f1..
kuzim ja naravno sto vi pisete i vas stav oko toga da nije fer prema vodecem.. i ja tako mislim naravno, nisam ni ja bas pao na glavu
al to mi vazi samo da je normalna situacija u f1, gdje se ne zna vodeci tim na svakoj stazi i na svakoj utrci.. obzirom da tako nije vec dugo, cisto me ne moze manje bit briga za vodeci tim.. da placem jer ce rosbergu i lewisu (il tko vec bude drugi merc) sljedecih par godina pobjedit utrku bit rutina i sto ce morat 30% utrka startat 2 puta i tako riskirat da im netko uzme poziciju.. how yes no..
mislim, i da izgube poziciju na tom ponovljenom startu (zanimljivo koliko se strahovito puno vodecih pozicija izgubi na startu, ono - svaku utrku netko iz 2. reda izbije prvi u prvom zavoju jel? not..) kao nemogu je vratit nazad s toliko nadmocnim bolidima.. mislim ono.. booo fkng hoo..
Totalno glupo jos dovode sudionike u opasnost umjesto da smanjuju te rizike di se more doc do nekih udesa oni ih samo pojacaju.
ma kakva opasnost lol.. kakvi udesi pobogu.. alo.. start.. na mnogim stazama par sto metara ubrzanja.. nes ti rizika.. i kad se dogodi "udes" (ja se nadam da mislis na kontakt, jer udesa nije bilo jos od pereza, a on se nije udesio na startu

pa boze moj, dogodi se kontakt, ala virgini u canadi.. atraktivno, netko izvuce tanji kraj, netko deblji = utrka..
malo ste mi licemjerni.. da nisu vozaci pricali o riziku sudara ne bi nitko rijec rekao da je to losa strana, jer je svima uvijek isto razmisljanje = ne smije se limitirat jako utrke, ne smije se puno kaznjavat vozace za dodire jer se onda nece trkat, mora bit bliskih borbi i kontakata jer inace je kita, let them race i tako to... sad odjednom je druga ploca i - "a bucibu, zlocesta fia riskira da se slome par krila na bolidima jer ce morat u 30% utrka 2 puta startat..
svi hvale sad laudu jer zeli da se suci umire sa kaznama i da se o kontaktu raspravlja eventualno poslije utrke, cak da se vozaci sami dogovaraju, jer je to utrkivanje i do kontakta mora doc tu i tamo, i svi pozdravljaju takvo njegovo postavljanje i hvale sto ima takav lik u f1 danas, a sad svi placu kako je strahovito riskantno jos jednom startat jer je u povijesti na startu poginulo koliko - nula? vozaca..
dajte ajde.. sve super objasnjavat zasto nije nesto ok, i znam zasto nije taj start ok, jer nije posteno prema prvome, (isto tako nije posteno prema 5.om al to nikog nije briga izgleda, izgleda da je bitno samo za prvog jer se on namucio ko pas da u sekundu brzem bolidu bude prvi, a netko tko je u slabijem bolidu od tog 5. mjesta on je ko iz sale na tom 5. om mjestu..)
al nemojte pricat o nekoj sigurnosti lol.. to je malo presmjesno...