Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
McLewis
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren i Mercedes

Re: NOVOSTI - Lipanj 2014.

Post Postao/la McLewis »

Hocemo. Sad svi profilne slike mijenjati u ZA I
i PROTIV??? Hahahahha ugl ja sam protiv standing safety cara, start je start... A ovo je debilana... Armani i ajde sada zamisli situaciju da tvoj ferrari vodi, cijelu utrku, i ne da ima prednost 20 sec vec se brani grcevito, ali se brani, i zadnjih 5 krugova safet, pa start, vozac nesta zabrlja i zvekne na trece mjesto te tamo zavrsi?? Bas me zanima dali bi ti i tada to bila dobra stvar... Neka bude kao i do sada i oke, ali ovo je ocaj sta uvode... Smanjenje troskova, najbolje neka ukinu F1 i nema vise nikakvih troskova ;)
McLaren u <3
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

najebes se po ulicama monaka ko luđak pa nakraju moras startat ispocetka i neki klipan ti se tamo ugura ispred i te koci cijelu trku i ne pobjedis, ili te ponese van staze. Totalno glupo jos dovode sudionike u opasnost umjesto da smanjuju te rizike di se more doc do nekih udesa oni ih samo pojacaju. I mene je isto Todt razocara. Ocekiva bi covik da ce razvijat ko nikad formulu i da ce dopustit razvijanje kroz sezonu tj testiranje i onda radi takove čine. Ma mrš umjesto da priblize F1 ljudima samo ju udaljava. Za par godina da skrešu buđet ce dozvolit po timu jednu pištolicu za mjenjat gume i nece bit mehanicara nego ce si vozac sam mjenjat gume. Koja je svrha F1 di se mora minimalizirat troskovi. Pa da bi se nesto korisno napravilo bi trebalo poticat to. Mrš

Zasto onda ne ukinu te mečke?? koji klinac ce ti safety car, samo pije benzinu taj vrah. Ni medical ne treba. Ako se neki razlupa samo ce sis preko ograde i amen.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

Armani i ajde sada zamisli situaciju da tvoj ferrari vodi, cijelu utrku, i ne da ima prednost 20 sec vec se brani grcevito, ali se brani, i zadnjih 5 krugova safet, pa start, vozac nesta zabrlja i zvekne na trece mjesto te tamo zavrsi?? Bas me zanima dali bi ti i tada to bila dobra stvar...
mah, ne volim pricat o stvarima koje su nemoguce, kao recimo ferrarijeva pobjeda pa.. :P
u zadnjim krugovima nema standing starta vise..

ako vozac nes zabrlja, njegova greska, njegova posljedica..
bas zato mi je i oke da se ubacuje nesto gdje je vozac taj koji ima ulogu.. pa makar to bila 2 kruga..
najebes se po ulicama monaka ko luđak pa nakraju moras startat ispocetka i neki klipan ti se tamo ugura ispred i te koci cijelu trku i ne pobjedis, ili te ponese van staze.
vodeci se bolid tjetko kad najebe po ulicama monaca.. pogotovo u toj modernoj f1..

kuzim ja naravno sto vi pisete i vas stav oko toga da nije fer prema vodecem.. i ja tako mislim naravno, nisam ni ja bas pao na glavu :)

al to mi vazi samo da je normalna situacija u f1, gdje se ne zna vodeci tim na svakoj stazi i na svakoj utrci.. obzirom da tako nije vec dugo, cisto me ne moze manje bit briga za vodeci tim.. da placem jer ce rosbergu i lewisu (il tko vec bude drugi merc) sljedecih par godina pobjedit utrku bit rutina i sto ce morat 30% utrka startat 2 puta i tako riskirat da im netko uzme poziciju.. how yes no..

mislim, i da izgube poziciju na tom ponovljenom startu (zanimljivo koliko se strahovito puno vodecih pozicija izgubi na startu, ono - svaku utrku netko iz 2. reda izbije prvi u prvom zavoju jel? not..) kao nemogu je vratit nazad s toliko nadmocnim bolidima.. mislim ono.. booo fkng hoo..

Totalno glupo jos dovode sudionike u opasnost umjesto da smanjuju te rizike di se more doc do nekih udesa oni ih samo pojacaju.
ma kakva opasnost lol.. kakvi udesi pobogu.. alo.. start.. na mnogim stazama par sto metara ubrzanja.. nes ti rizika.. i kad se dogodi "udes" (ja se nadam da mislis na kontakt, jer udesa nije bilo jos od pereza, a on se nije udesio na startu ;) pa boze moj, dogodi se kontakt, ala virgini u canadi.. atraktivno, netko izvuce tanji kraj, netko deblji = utrka..

malo ste mi licemjerni.. da nisu vozaci pricali o riziku sudara ne bi nitko rijec rekao da je to losa strana, jer je svima uvijek isto razmisljanje = ne smije se limitirat jako utrke, ne smije se puno kaznjavat vozace za dodire jer se onda nece trkat, mora bit bliskih borbi i kontakata jer inace je kita, let them race i tako to... sad odjednom je druga ploca i - "a bucibu, zlocesta fia riskira da se slome par krila na bolidima jer ce morat u 30% utrka 2 puta startat..

svi hvale sad laudu jer zeli da se suci umire sa kaznama i da se o kontaktu raspravlja eventualno poslije utrke, cak da se vozaci sami dogovaraju, jer je to utrkivanje i do kontakta mora doc tu i tamo, i svi pozdravljaju takvo njegovo postavljanje i hvale sto ima takav lik u f1 danas, a sad svi placu kako je strahovito riskantno jos jednom startat jer je u povijesti na startu poginulo koliko - nula? vozaca..

dajte ajde.. sve super objasnjavat zasto nije nesto ok, i znam zasto nije taj start ok, jer nije posteno prema prvome, (isto tako nije posteno prema 5.om al to nikog nije briga izgleda, izgleda da je bitno samo za prvog jer se on namucio ko pas da u sekundu brzem bolidu bude prvi, a netko tko je u slabijem bolidu od tog 5. mjesta on je ko iz sale na tom 5. om mjestu..)
al nemojte pricat o nekoj sigurnosti lol.. to je malo presmjesno...
rFactor F1 HR server Info
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

sve u svemu,očito da i ovo nasilno šminkanje i "poboljšavanje" šou-a u smislu ovih standing startova, duplih bodova na zadnjim utrkama, truba na auspusima i vještačkim "iskrama" iza bolida ima svoje poklonike. meni je to debilizam da gori ne može bit zato što je nemoguće da ne vide i ne znaju kako poboljšati šou i šta navijači (i vozači) žele,a ipak to ignoriraju i iz malog prsta izvlače odluke koje mijenjaju bit sporta a samim time i smanjuju moj interes a vjerujem i interes mnogih drugih. al to je moderni svijet sad,više nije bitna kvaliteta, bitno je privuć interes ljudi na što gluplji način, nešto kao kad "pjevačice" koje sasvim "slučajno" pokažu obrijanu picu dok izlaze iz auta 6 dana prije izlaska novog albuma...
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

sve gluplje od glupljih ideja i rješenja, al šta je tu je....mi tu ne možemo ništa mjenjat, sve nam se nametne i to moramo prihvatit od šačice vodećih ljudi (kao rođenje, mjesto rođenja, vjera i sva pravila ovog svjeta što ih moraš pošovat ni kriv ni dužan, radit za novac, krvarit, a mogao bi bit raj samo kad bi htjeli).

Isto tako očekivat da će bolidi jednog dana biti izjednačeni i da će biti tjesna borba više od 5 vozača za naslov je nemoguće očekivati (jer to nekome nije u interesu). Soluciju koju ja vidim kao rješenje i zanimljivosti da sve malo živne je da se uvede format od 2 utrke. Prva da se vozi 70% s strategijama i svim pizdarijama kao sad, druga 30% (kao sprint u nekim serijama) s jednim gumama do kraja. Pola grida tj trenutno 11 bolida da u 2. utrci startaju obrnuto, prvi iz prve trke starta 11., drugi 10 itd.. na kraju 11. starta 1., te se djele u drugom formatu polovični bodovi od prve, u prvoj si dobio ako si bio prvi 25 bodova ako uspiješ u drugoj opet doć prvi onda dobivaš samo 12,5 bodova (po vikednu max nemogućih 37,5).
Fora bi bila u tome prvog iz prve utrke dovest u rizik da starta iz sredine a ako želi proboj mora tih 30% utrke vozit ne na šparanju već da dere gorivo i bolid.

Ovo bi dalo šansu i onima koji su prvu utrku završili 4. 5. da u drugom startu dobro startaju i bore se za prvu poziciju dok su im najbrži iza leđa.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Joj samo ne dvije utrke. To me ubija dok moram čekati. Bolje je ovako svaka 2-3 tjedna.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ćale od Lewisa je napisao/la:sve gluplje od glupljih ideja i rješenja, al šta je tu je....mi tu ne možemo ništa mjenjat, sve nam se nametne i to moramo prihvatit od šačice vodećih ljudi (kao rođenje, mjesto rođenja, vjera i sva pravila ovog svjeta što ih moraš pošovat ni kriv ni dužan, radit za novac, krvarit, a mogao bi bit raj samo kad bi htjeli).

Ko kaže da moramo sve prihvatit, ko kaže da moraš vjerovat u nešto ako neželiš, ko kaže da moraš radit tu di radiš.... pa da prestanemo mi stari F1 fanovi pratit tu F1 kakva je mislim da bi odma vraćali stara pravila, oni od nas žive, a ne od par miliona ljudi koji će zbog nekih sranja pogledat 2 utrke

Ćale od Lewisa je napisao/la:Fora bi bila u tome prvog iz prve utrke dovest u rizik da starta iz sredine a ako želi proboj mora tih 30% utrke vozit ne na šparanju već da dere gorivo i bolid.
Kako će derat gorivo i bolid, kad moraju trošit manje nego cestovni auti?

A što se tiče ovog restarta nakon SCa, ja se nadam da će ga ukinuti, a ako ga neukinu imamo i gluplja pravila trenutno u F1, tako da sam naviko na to
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Kenny je napisao/la: Ko kaže da moramo sve prihvatit, ko kaže da moraš vjerovat u nešto ako neželiš, ko kaže da moraš radit tu di radiš.... pa da prestanemo mi stari F1 fanovi pratit tu F1 kakva je mislim da bi odma vraćali stara pravila, oni od nas žive, a ne od par miliona ljudi koji će zbog nekih sranja pogledat 2 utrke
naravno da ne moraš sve prihvatiti za neke stvari postoji policija i vojska pa ćeš htio ili ne prihvatiti, vjerovat ne moraš (na sreću danas crkva više nije što je bila pa ako si nevjernik da goriš ko vještica). E u ovom drugom stavku si dao odgovor, oni od nas žive...tako je i sa svime, da napravimo zaliha za 2 mjeseca te ništa ne radimo (cijeli svijet), da stane proizvodnja skupa sa vremenom mnoge bi se stvari promjenile, al od kuda počet?
Kenny je napisao/la:
Ćale od Lewisa je napisao/la:Fora bi bila u tome prvog iz prve utrke dovest u rizik da starta iz sredine a ako želi proboj mora tih 30% utrke vozit ne na šparanju već da dere gorivo i bolid.
Kako će derat gorivo i bolid, kad moraju trošit manje nego cestovni auti?

A što se tiče ovog restarta nakon SCa, ja se nadam da će ga ukinuti, a ako ga neukinu imamo i gluplja pravila trenutno u F1, tako da sam naviko na to
Što se tiče goriva nisam vidio da se još netko uspio približit na dec do granice, ostaje im zaliha te u praksi do sada najbrži troši manje. Moja ideja je da prvih 70% voze normalno kao do sada znači strateški s min 1 mjenjanjem guma ,dok drugi dio onih 30% iliti 20tak krugova(kako gdje) se vozi s samo jednom komponentom guma po želji a koliko ćeš stiskat ovisi o tome koliko si stisko prije i koja ti je pobjeda bila važnija, dali ona prva s punim bodovima ili druga s polovičnim. Naravno da bi svi stisnuli jer nebi dozvolili da onaj koji je prvu utrku završio 11. na sljedećoj starta prvi i ostane prvi.

E sad opet u zadnjoj stavki koju si napisao stoji ono što poništava prvu, da nam nameću sve polako a mi se navikavamo.
Ajmo svi fanovi ne odgledat cijelu jednu sezonu niti otić na nijednu utrku, pa nakon tri prazne staze vidili bi kako se naglo sve mjenja ili bi Bernie proglasio totalni bankrot i sve skupa zatvorio. Momčadi u F1 ne opstaju od prodaje svojih vozila niti se dovodi do uštede novim pravilima, svi žive od sponzora a čemu ljepit naljepnice ako nitko ne gleda onda nema potrebe ni za prijenosom a onda ni vozačima koji se utrkuju naslov ne znači ništa jer nitko ni nezna tko su ti ljudi itd itd...
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
naravno da ne moraš sve prihvatiti za neke stvari postoji policija i vojska pa ćeš htio ili ne prihvatiti, vjerovat ne moraš (na sreću danas crkva više nije što je bila pa ako si nevjernik da goriš ko vještica). E u ovom drugom stavku si dao odgovor, oni od nas žive...tako je i sa svime, da napravimo zaliha za 2 mjeseca te ništa ne radimo (cijeli svijet), da stane proizvodnja skupa sa vremenom mnoge bi se stvari promjenile, al od kuda počet?
A dobro valjda nemoraju uvjek za sve biti nelegalne stvari, a za neki bolji svjet je problem da nas je previše i normalno je da nismo složni

Ćale od Lewisa je napisao/la:Što se tiče goriva nisam vidio da se još netko uspio približit na dec do granice, ostaje im zaliha te u praksi do sada najbrži troši manje.
E vidiš na ovo nisam obraćo pažnju, ali opet mora im ostat ona količina za FIAu

Ćale od Lewisa je napisao/la: Moja ideja je da prvih 70% voze normalno kao do sada znači strateški s min 1 mjenjanjem guma ,dok drugi dio onih 30% iliti 20tak krugova(kako gdje) se vozi s samo jednom komponentom guma po želji a koliko ćeš stiskat ovisi o tome koliko si stisko prije i koja ti je pobjeda bila važnija, dali ona prva s punim bodovima ili druga s polovičnim. Naravno da bi svi stisnuli jer nebi dozvolili da onaj koji je prvu utrku završio 11. na sljedećoj starta prvi i ostane prvi.
Da, da kužim sve ko GP2, koliko god da je dobra ideja i bolja od FIAinih, ljudi bi rekli to je F1, nije GP2 mora bit 300km utrka, ili koliko već

Ćale od Lewisa je napisao/la:E sad opet u zadnjoj stavki koju si napisao stoji ono što poništava prvu, da nam nameću sve polako a mi se navikavamo.
Ajmo svi fanovi ne odgledat cijelu jednu sezonu niti otić na nijednu utrku, pa nakon tri prazne staze vidili bi kako se naglo sve mjenja ili bi Bernie proglasio totalni bankrot i sve skupa zatvorio.
To je opet ta nesložnost, ali tu recimo mogu utjecat vozači, timovi i sponzori, da su se na početku sezone dogovorili da zadnju utrku nevoze, pa neka ovaj nabija koliko god bodova hoće u toj utrci

Ćale od Lewisa je napisao/la:Momčadi u F1 ne opstaju od prodaje svojih vozila niti se dovodi do uštede novim pravilima, svi žive od sponzora a čemu ljepit naljepnice ako nitko ne gleda onda nema potrebe ni za prijenosom a onda ni vozačima koji se utrkuju naslov ne znači ništa jer nitko ni nezna tko su ti ljudi itd itd...
Neopstaju od toga, ali kada pogledam prošlost, mislim da su bila neka bolja vremena, nije bilo toliko sponzora, nekad ih ni nije bilo, prjenosa skoro i nije bilo, vozači nisu nikako bili poznati, a opet su im ti naslovi jako puno značili, a i mi nekako više cjenimo te starije vozače
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ma vratiti nadolijevanje goriva, ali na način da svaki vozač ima svoj rezervoar sa recimo 100 kg goriva ( lakši bolid i manje troši, jel tak?). Količinu sa kojom bi startao odredio bi sa svojim trkaćim inženjerom, a samim time i broj zaustavljanja te količinu goriva kod svakok stopa. Gume bi da timovima da odaberu sami, jer jedan bolid se ponaša bolje na tvrđoj komponenti, a drugi pak na mekšoj. Imali bi više taktika i više ganjanja bolida definitivno.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Nema veze s F1, ali tvrtka od mate rimca je potpisala suradnju sa Formulom E te ce im dati Concept_one kao sto je Safety car tipo inspekcija staze i takve stvari
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Super, za sada 1 razlog za gledati FE
https://www.dropbox.com/s/h64egikl8widw ... la%20E.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Pirelli ce testirati sljedeci tjedan gume na 18 incnim kotacima
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

NOVOSTI - Srpanj 2014

Post Postao/la Domi »

Formula 1's 'FRIC' suspension system, believed to be one of the strengths of the dominant Mercedes car, is set to be banned by the FIA, possibly in time for the upcoming German Grand Prix.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/114881" onclick="window.open(this.href);return false;

Zanimljivo :lol:
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Dani
Legenda
Legenda

Re: NOVOSTI - Srpanj 2014

Post Postao/la Dani »

Jako zanimljivo. Bernie ponovo kuha jer vidi da ih nitko ne može stići. Postavlja se pitanje kako sada odjednom? Slično kao i mass-dumper.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

samo ako se ne varam pričalo se da je taj FRIC kod Lotusa na istoj razini kao kod Mercedesa, ako ne i bolji...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Navodno ga sve veće/bogatije momčadi imaju. Sad se postavlja pitanje sigurnosti bolida.

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Problem je kaj oni ovime ciljaju direktno na Mercedes, a Merc ima tolko prednosti da mogu izgubiti prvenstvo jedino ako im počnu točiti benzin za flaksericu i umjesto Merca će zbog ovoga netko drugi spušit.
Pogledajte samo rezultate kvalifikacija iz SIlverstonea 2011. kad su ukinuli EBD
http://www.formula1.com/results/season/2011/861/6871/" onclick="window.open(this.href);return false;
RB (njih su ciljali) je još uvijek bio 1-2 (malo manja prednost, ali 1-2), a McLaren koji je u tom tijeku sezone bio tu negdje s Ferrarijem (lagano i ispred) je 8 desetinki iza njega (rezultate utrke nisam gledao jer je početkom bilo mokro pa je to imalo utjecaja)
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Koja banda, pa ovo je sramotno... sad su se tobože sjetili da je nelegalno...kaj im nije neugodno, ono, bar malo?
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa tako je bilo i za mass damper, McLarenove kočnice 1999 (ili 98, nisam 100% siguran), TC koji je odobren tek nakon nekoliko utrka 2001. i sl...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

MA znam, ali svejedno, uvijek i iznova...
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

koliko se sjećam Mercedes je još prije sezone pojašnjavao svoj Fric sustav, kako funkcionira i koje su prednosti.
Ako se FIA-i nije svidjela njihova ideja trebali su je u startu ukinut. Mercedes nije ništa skrivao.

Isto kao da je recimo Audi Quattro nastupio prvi put 1980. u rally sa pogonom 4x4, svi su ismijavali pogon i govorili to nema smisla, međutim kad je došao makadam, snjeg i slične podloge Audi je bio nepobjediv. Htjeli ili ne svi su morali čim prije razvijat isti pogon. FIA se mogla isto napravit govno pa zabranit im 4x4 te ih vratit na pogon s jednom osovinom.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ma nema šanse da to naprave, koliko vidim iz njihovih priča. Eventualno početkom iduće godine.
Bilo bi sigurno nepoštenoi da to sada naprave, ali osobno - ne bi se previše bunio. Začinilo bi sezonu. I to fino.
Samo neka se trkaju.
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Hm, meni to izgleda kao jos jedan potez izbacivanja svih stvari iz F1 koje se ne mogu upotrijebiti u auto industriji. Inace, Lotus danas testira niskoprofilne gume, koje bi takodjer trebale da poboljsaju transfer znanja sa F1 na aute. Ne izgleda lose, ali nekako mi ne pasu, mozda je zbog lotusa i boja, nemam pojma, evo par slika:

slika
slika
slika
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Meni super izgledaju, cak bolje nego ove stare.

slika
Zaključano