produzenasmlijekom je napisao/la:"Sukob" Alonsa i Hamiltona u zadnje vrijeme je privukao pažnju i onih koji F1 prate vrlo površno ili je ne prate nikako. Šta sad, kako će, ko će kuda, ko će kome šta smjestiti na sljedećoj trci, hoće li se pogurati na stazi, čuo sam ovo, pročitao sam ono...? A onda, kad je "sukob" došao do vrhunca, njih dvojica najavljuju da će dio odmora provesti zajedno.
Da nije sve to oko njih malo naduvano upravo da se privuče pažnja i da se pridobije još gledalaca? Jer, ko bi drugi mogao napraviti nešto medijski interesantno, a da je bitan faktor u današnjoj F1? Kimi je, osim kad popije koju više, medijski potpuno neatraktivan; Massa sa svojim šupljiranjem još gori; Kubica kao i Kimi - ćuti i vozi; Heidfeld je sa svojom frizurom i bradom interesantan samo za određene emisije na National Geograficu... Za medijsku prašinu ostaju samo Alonso i Hamilton - idealni su za to. Naravno, ne glume oni borbu za pobjede, ali nekako mi se čini da sutradan nakon trke sjede zajedno i krepavaju od smjeha šta o njima i nihovom "sukobu" novine pišu. A kad dođu do daha od smijeha, odu da rade ono što najbolje znaju, što najviše vole i za šta su masno plaćeni.
U vezi s tom medijskom prašinom - prelazak Alonsa u BMW? Ja baš nisam siguran da će BMW sljedeće godine biti pobjednički tim (u smislu da se neko od vozača bori za titulu). Lakše će Hamiltona pobjediti ako obojica voze McLaren, nego ako je Alonso u BMW-u.
Možda je malo pojednostavljeno gledanje na stvar, ali mislim da u suštini ima logike. Šta Vi mislite?
I još samo nešto, odnosi se na Champ Car prvenstvo. Nikako ne mogu da provalim kako dižu auto u boksovima kad mijenjaju gume. Nigdje ne vidjeh onu dvojicu naprijed i nazad sa dizalicama.
oOo između Alonsa i Hamiltona nije napuhano ili izrežirano. Oni su se stvarno opako zaratili u Mađarskoj. Ali, kao što sam već rekao, to su vrlo, vrlo inteligentni i vrlo samouvjereni dečki. Naprosto obojica žele pobijediti, a razlika između njih je malecna.
Moja informacija je da se ovaj tjedan nalaze na jahtici (od 50 metara) Mansoura Ojjeha, suvlasnika McLarena, pa pretpostavljam da će tu nastaviti igrati Play Station zajedno, kao što su činili sve do subote ujutro u Mađarskoj.
Što ne znači da se opet neće pokefati u Turskoj.
Dopala mi se vaša opaska za Nicka NG Heidfelda.
Štos je u tome da Alonso misli da bi Hamiltona mogao pobijediti u nekom drugom autu (ako bi bio dobar), ali ne nužno u McLarenu, jer misli da u toj ekipi nema onakve uvjete kakve je mislio da će imati. I naravno, ne bi bilo ništa slađe nego pobijediti Hamiltona u nekom drugom autu.
U ChampCar seriji imaju hidrauličke jackove na samim autima. Vozač stisne gumb i auto se digne na polugama koje izađu iz dna šasije. Tako nešto imao je i Brabham u Formuli 1 u osamdesetima, ali ta je praksa odbačena zbog kompliciranosti i prevelike težine.