P&O - Kolovoz 2007

Mladen Jergović odgovara na vaša pitanja...
Zaključano
Magic Alonso
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Fernanda

Post Postao/la Magic Alonso »

Mladen Jergović je napisao/la: Prilično siguran.
I također, nisam rekao da se nije pojavio nitko vrijedan spomena. Od 1994. do danas u Formuli 1 se pojavila hrpa fantastičnih vozača, i ja, i svatko tko voli Formulu 1, ih spominjem stalno. Ali, od 1994. do danas Hamilton je za mene uvjerljivo najbolji vozač koji se pojavio u Formuli 1.
ovo mi je malo nejasno. sada ste napisali da je hamilton najbolji vozač od senne, iz čega slijedi da je bolji od kimija i fernanda.
s druge strane, ako se dobro sjećam, prije ste pisali da je po vašem mišljenju
alonso bolji, pa čak i kimi (ali za kimija nisam sigurna) :? ?!
pa ako možete malo pojasniti...
"Together, we have made a dream come true." Fernando Alonso
Luky
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Luky »

Pozdrav Mladene.

Evo čitam kako se Flavio, Theissen i ostali bune protiv Microsoft-McLaren electronics systema - ECU - a....

Kako to da se sada žale, kada je natječaj već proveden? Zašto se Ron uopće u to upustio?

Što mislite o novim promjenama u pravilima za aerodinamiku? Ja mislim da je bilo i vrijeme.... neka više spuste dole prednje krilo.....

Ovaj Lewis nije glup.... muti nešto sa kćeri Mansoura Ojjeha, taj je neki dioničar McLarena... još malo pa će Lewis biti šef Dennisu :badgrin:
Zadnja izmjena: Luky, dana/u 15 kol 2007, 09:10, ukupno mijenjano 1 put.
produzenasmlijekom

Post Postao/la produzenasmlijekom »

"Sukob" Alonsa i Hamiltona u zadnje vrijeme je privukao pažnju i onih koji F1 prate vrlo površno ili je ne prate nikako. Šta sad, kako će, ko će kuda, ko će kome šta smjestiti na sljedećoj trci, hoće li se pogurati na stazi, čuo sam ovo, pročitao sam ono...? A onda, kad je "sukob" došao do vrhunca, njih dvojica najavljuju da će dio odmora provesti zajedno.
Da nije sve to oko njih malo naduvano upravo da se privuče pažnja i da se pridobije još gledalaca? Jer, ko bi drugi mogao napraviti nešto medijski interesantno, a da je bitan faktor u današnjoj F1? Kimi je, osim kad popije koju više, medijski potpuno neatraktivan; Massa sa svojim šupljiranjem još gori; Kubica kao i Kimi - ćuti i vozi; Heidfeld je sa svojom frizurom i bradom interesantan samo za određene emisije na National Geograficu... Za medijsku prašinu ostaju samo Alonso i Hamilton - idealni su za to. Naravno, ne glume oni borbu za pobjede, ali nekako mi se čini da sutradan nakon trke sjede zajedno i krepavaju od smjeha šta o njima i nihovom "sukobu" novine pišu. A kad dođu do daha od smijeha, odu da rade ono što najbolje znaju, što najviše vole i za šta su masno plaćeni.

U vezi s tom medijskom prašinom - prelazak Alonsa u BMW? Ja baš nisam siguran da će BMW sljedeće godine biti pobjednički tim (u smislu da se neko od vozača bori za titulu). Lakše će Hamiltona pobjediti ako obojica voze McLaren, nego ako je Alonso u BMW-u.

Možda je malo pojednostavljeno gledanje na stvar, ali mislim da u suštini ima logike. Šta Vi mislite?

I još samo nešto, odnosi se na Champ Car prvenstvo. Nikako ne mogu da provalim kako dižu auto u boksovima kad mijenjaju gume. Nigdje ne vidjeh onu dvojicu naprijed i nazad sa dizalicama.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Mladen Jergović »

Ayrton Veliki je napisao/la:Mladene,veliko hvala na prethodnom iscrpnom odgovoru.Vi cesto odgovorite i vise nego sto ocekujem,sto me jako raduje.
Kako je trenutno pauza u F1,a i ove afere( ili "afere",hm..)su se zakomplikovale,treba malo sacekati da se neke stvari rese same,kako bismo bili pametniji,pa bih ja,ponovo,analizirao neke ranije sezone.Zapravo,zamolio bih Vas za to.
Naime,fenomenalni Williams-Renault u kome su titule osvojili Mansell,Prost,Hill i Villeneuve je bio stvarno dominantan auto.Da li mozete napraviti gradaciju po tim sezonama('92;'93;'96;'97.) u odnosu na razliku Williams/konkurencija?Pre svega,mislim na kvalitativnu razliku(znaci,najkrace-u kojoj je sezoni ona bila najveca,pa do one kada je bila najmanja),ali,kako ste vec napisali da je '93. Williams-Renault bio i do 80 ks jaci,nadam se da mozete tu razliku izraziti i kvantitativno za navedene sezone(nije neophodno,ako ce Vam to uzeti mnogo vremena).
Interesuje me i to da li je na ucestale tehnicke probleme 1992. na Senninom autu uticala cinjenica da je to Hondi bila oprostajna sezona,pa...znate vec-motivacija,stednja novca itd.?
Ili da budem eksplicitan-"raspad sistema",na neki nacin?
Mislim da je Williams-Renault bio najdominantniji 1992., pa 1993., pa 1996. i na kraju 1997. (kad su skoro i izgubili naslov od M Schumachera).
Točne razlike u KS teško je reći, ali mislim da se razlika lagano smanjivala kako su išle godine, i kako su ostali nadoknađivali razmak. 1997. je Ferrari vjerojatno posve uhvatio priključak.
1992. je Honda sigurno bila nešto slabija zbog te činjenice da je to bila posljednja sezona. Ne bi baš bio raspad sistema, ali mali pad motivacije, i fforsiranja novih stvari, svakako da.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

BMW je napisao/la:
Mladen Jergović je napisao/la:
B-Link je napisao/la: Ispričavam se ako ste mislili da ja smatram da ste neki info-dealer, to je bila moja šala jer sam shvatio da jako želite DB9, pa eto...
Nikad ne reci nikad, to je točno i vjerujem da ćete to saznati, ali da li ćete s nama to podijeliti, e to je već pitanje!
I sad možda jedno osobno pitanje, ali ne mogu, a da Vas ne pitam zašto niste kupili Mercedes ML, nego X5, evo ja sam zagriženi fan Mercedesa i meni je ML 10x bolji, a htio bi znati zašto ste se odlučili za X5 jer bih i ja bio u velikoj dilemi između X5, ML, Q7 i Cayenne-a!
U vrijeme kad sam razmišljao o kupovini modela X5 (krajem 2001.) odradio sam u Londonu test-vožnje s Mercedesom AMG ML 55 i s ovim BMW-om. AMG se puno više ljuljao od BMW-a, i BMW se općenito doimao puno solidnije napravljen. To je odlučilo. U to vrijeme još nije bilo Cayennea, i pogotovo ne Audija Q7.
Pretpostavljam da je to tako jer BMW za razliku od Mercedesa ML(one generacije koje ste Vi isprobali) ima drukčiju konstrukciju podvozja(kao normalni auti, a Mercedes kao terenci). Ne bih točno znao o čemu se radi ali znam da sam to čitao u svezi jednog crash testa(tamo također BMW ima prednost). Mislim da je stvar u samonosećoj karoseriji, pa Mladene ako poznajete neke inžinjere u F1 možete ih pitati da Vam ovo potvrde jer sam to dosta davno čitao pa može biti da me malo pamćenje vara. No jedno 80-90% sam siguran.
Mislim da, kad sam ja kupovao moj auto, naravno da sam se malo konzultirao kod nekih pametnih ljudi u Formuli 1, i oni su mi rekli da je X5 daleko najbolji (tada, krajem 2001.) auto u svojoj klasi. Pazite, to nisu samo tako neki ljudi. Jedan od njih bio je Gordon Murray, nekadašnji tehnički direktor Brabhama, danas u McLarenu. E sad, kad vam Murray nešto veli (a čovjek me nije nagovarao na Mercedes, nota bene), onda slušate.
I, moram reći da ja obožavam taj moj auto i neću ga nikad prodati. To je najbolji auto za generalnu upotrebu kojeg sam ikada vozio. A mislim da sam vozio preko 120 raznih auta (na svakoj utrci imao sam svoj rentirani auto).
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Pero Perilica je napisao/la:G. Jergović, dali ste vi fan Michaela Schumachera :?:
Nisam fan niti jednog vozača od svibnja 1994.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Re: Liuzzi

amaster je napisao/la:Gospodine Jergoviću:

Zanima me kako ocjenjujete Tonia Liuzzia? Ja sam jedan od rijetkih koji misli da je Liuzzi vrlo dobar, agresivan vozač i vozač koji se puno trudi. Kada bi ga stavili u ferrari, ja mislim da bi od Masse bio značajno bolji.
Nisam 100 posto siguran da bi bio bolji od Masse.
Liuzzi je vozio u talijanskoj Formuli 3 kad je tamo žario i palio Miloš Pavlović. Liuzzi je u toj sezoni (2002.) dobio samo jednu utrku, onu u kojoj je Pavlović odustao. Inače je Miloš s njim brisao pod. E sad, to ne znači da je Liuzzi loš. Ali, imam osjećaj da se neće uspentrati jako visoko u Formuli 1, jer nije niti od Scotta Speeda bio uvjerljivo bolji, a trebao je biti.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Fiorano04 je napisao/la:Mladene možete li nam reći nešto više o utrci u Mađarskoj 1989. Mansell je odnio pobjedu direktnom borbom na stazi protiv Senne. Dobro, možda je Senna imao loš dan a Mansell dobar no mene zanima je li ta utrka ipak pokazatelj izuzetne vozačke vještine Nigela Mansella i spada li on prema tome među najbolje vozače u povjesti iako ga, kako ste rekli, i nisu krasile neke druge ljudske osobne?

Samo da se nadovežem na ovu raspravu o osobnim automobilima, u svim testovima koje sam čitao BMW je bolji u voznim osobinama a Mercedes u udobnosti i to u svim klasama. Možda bi vama odgovarao jedan M5 ili M6, istina je da im design nije neki no po svemu drugome su najbolji u klasi.
Bio sam na toj utrci u Mađarskoj 1989. Senna i Mansell su se približili Stefanu Johanssonu da ga iberundaju, i Senna je, vrlo netipično, na trenutak oklijevao. Mansellu je trebao samo taj djelić sekunde da ih obojicu prijeđe. Bio je to fenomenalan potez, i, jasno, Senna više do cilja nije mogao ništa. Mansell je imao podosta takvih briljantnih poteza, ali za mene svejedno ne spada među, recimo, 10 najboljih svih vremena.
Ali, bio je jako, jako dobar vozač.

Da, i M5 i M6 su posve OK. Ali, kad bih uzimao M5, uzeo bih karavan verziju. Tako da imam najbrži karavan na svijetu...
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ivan 26 je napisao/la:Mladene, da li podrzavatu nocnu utrku u Singapuru... tj molim vas da iznesete vase misljenje o toj novosti u F1 sto pozitivno a sto negativno...
POZDRAV
Dobro je što je novo i zaniljivo, plus gledali bismo utrke iz Azije u normalna vremena.
Loše je (možda) to što se, jednostvno, ne vidi tako dobro. FIA veli da je sve u redu, ali nisam siguran da je sve baš sjajno za suce u zavojima. I zatim, što ako padne kiša? Mrak i kiša i umjetna svjetla... Hmmm.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

rindt je napisao/la:Morat ću malo skrenut sa teme ali nemojte zamjerit, u najnovijem broju Auto kluba pročitao sam tekst o možda najvećem talentu u Rallyu Henri Toivonenu, što mi je vratilo neka sjećanja, zahvaljujući mojim godinama i danas se sjećem kada je poginuo na Korzici. Ovako gledajući usporedio bih ga sa također vjerojatno najvećim talentom u F1 Gilles Villeneuve-om, čak mi se čini da su imali bar jednu zajedničku osobinu a to je, gas do daske bez kalkulacija i kompromisa. Ma buni me onaj podatak da je sa lanciom Delta s4 na stazi Estoril 1986 postigao 6.vrijeme. uspoređujući ga sa F1 autima, negdje sam pročitao da je to bilo drugo a negdje da je bilo treće vrijeme, koja je istina, te da li se vi sjećate Henrija i da li je bilo šanse da uđe u neku F1 ekipu.

HVALA !
Naravno da ga se sjećam, i mislim da je vaša usporedba s Gillesom Villeneuveom vrlo validna. Ne, ne znam za to u Estorilu, i pod kojim je to uvjetima bilo. Ali, malo mi je sumnjivo.
Henri nije, koliko ja znam, nikad vozio F1 auto, ali vozio je nekoliko utrka sportskih prototipova i bio je jako dobar. Tko zna, da nije poginuo, možda bi se okrenuo brzinskim utrkama.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dnohla Vopi je napisao/la:g. Jergoviću,

što mislite o ideji nekog salary cap-a u f1 (kao sto postoji u americkim sportovima), tj. o ogranicavanju budzeta neke momcadi na odredenu brojku. po meni bi to bila odlicna ideja, jer bi se izjednacile sve momcadi, posto bi vjerojatno sve isle do tog limita, rijesio bi se problem snizavanja troskova, a ostavila bi se mogucnost momcadima da razvijaju auto do krajnjih granica unutar tog budzeta. takoder bi stavilo puno veci znacaj na kadrovski management, jer bi bilo mnogo vaznije pokupiti talentirane ljude za malo novaca prije konkurencije, pa bi to ostavilo i vise prostora za mlade i nadarene.

p.s. nije neka ideja u ozbiljnom razmatranju, nego mi je maloprije palo na pamet
Ne znam, meni je Formula 1 to što je i zato jer je toliko ekstravagantno, skoro nemoralno, rastrošna. Ti ljudi sve što dobiju od sponzora (dobro, ne baš sve) potroše na aute i utrke, kad bi se tu stavio limit, to više ne bila Formula 1. Vaša ideja je OK, jer neke stvari u Formuli 1 su stvarno sulude. Ali... Osim svega, to ograničavanje troškova je mantra Maxa Mosleya, a meni, potpuno, jezivo subjektivno, sve što veli Max Mosley smrdi.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Fiorano04 je napisao/la:Mladene može li vaš osvrt na Didier Pironija, koliko znate o njemu, kakav je bio kao vozač, kakav je imao karakter, usporedba s Gilles Villeneuveom. Neki John Hogan u hrvatskom izdanju F1 Racinga tvrdi da nije bilo nikakvog dogovora o nepreticanju između njega i Villeneuvea na onoj utrci u Imoli tj. da je to Gilles izmislio jer nije mogao podnjeti da ga netko vozački nadmaši. Meni se ta tvrdnja čini prilično glupa ako znamo da je Gilles znao prihvatiti poraz, čak je Schektera i podržao u borbi za naslov 1979. Kakvo je vaše mišljnje o svemu tome?
Hvala na odgovoru
Taj John Hogan je bio Pironijev frend, pa su stvari tu odmah malo subjektivnije nego inače.
Mislim, neki ljudi koje znam i cijenim (Nigel Roebuck, Peter Windsor, Simon Taylor) pouzdano znaju - a postoji i foto-dokumentacija - da je Ferrari izvjesio ploču ˝Slow˝ obojici vozača u Imoli 1982., u trenutku dok je Villeneuve vodio, a Pironi bio drugi. To su izvjesili jer su se jako bojali da auti neće imati dosta benzina ako se nastave ganjati do kraja.
Pironi nije poštovao tu odredbu i malo je kurvinski prešao Villeneuvea (posljednji put) u posljednjem kurug i onda ga malo blokirao, i pobijedio u toj utrci.
To je bila nekakva žuta minuta Pironija koji je, inače, bio vrlo OK lik. Odličan, brz vozač, vrlo elokventan, vrlo aktivan u zastupanju vozačkih interesa. Istina, navodno je živio s dvije žene manje-više istovremeno (bez da je jedna znala za drugu), ali to je već neka druga priča.
Da nije skršio noge u Hockenheimu te godine, Pironi bi gotovo sigurno postao prvi francuski svjetski prvak u povijesti.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

tvojnov2 je napisao/la:Mladene pozdrav

Imam jedno pitanje vezano za najbrže krugove u utrkama.Naime u prijenosu na HTV-u pored izgleda staze vide se i podaci o duljini staze,broj krugova i najbrži krug kojeg je neki vozač postavio na toj stazi.Mene zanima tko danas na ovim postojećim stazama drži najviše fastest lapova,koliko i kada ih je većinom ostvarivao?
Michael Schumacher, i uglavnom ih je sve postavio 2004., prije nego što je FIA intervenirala promjenama pravila 2005. (i kasnije), zamišljenim upravo da Schumacheru i Ferrariju skreše krila.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

homersimpson je napisao/la:
Mladen Jergović je napisao/la:
Sanel je napisao/la:

Moram priznati da ste me iznenadili ovim odgovorom malo. Nije da hamilton nije fenomenalan ali u tako kratkom roku koliko je u svijetu f1 reći da je bolji od mihaela ili alonsa, hm, nekako mi to ne drži vodu. Imam neki osjećaj da je on više tip vozača poput masse, dakle kolko dobar auto, tolko i on, a da je nekim pretjecanjima pokazao nešto posebno baš i nije. Srećom svi imamo svoja mišljenja, bilo bi dosadno kad bismo svi isto razmišljali.
Imam jedno i pitanje.Da li u hrvatskoj još uvijek postoje karting prvenstva, znam da je prije bilo ali već dugo nisam čuo ništa o tome. Ako nema koji je razlog tome?

poz

Točno, svatko ima pravo na svoje mišljenje, pa i ja. I svatko ima pravo na obranu od nametanja tuđeg mišljenja. Vi me putate, ja vam velim. Jednostavno.

MSch se pojavio prije 1994 pa je samim time valjda isključen iz ove konstatacije, međutim ako se ne varam zar niste sami rekli u posljednjem Studiju F1 kako je za vas Alonso trenutno najbolji vozač današnjice ... sad najedanput istu konstataciju izjavljujete za Hamiltona to je OK ali "skačete si u usta"?

Sanel je napisao/la: Imam jedno i pitanje.Da li u hrvatskoj još uvijek postoje karting prvenstva, znam da je prije bilo ali već dugo nisam čuo ništa o tome. Ako nema koji je razlog tome?

poz

Da održava se

Ono što sam mislio da je Hamilton najveća pojava (dakle, nova stvar, novi vozač, netko tko se pojavio u Formuli 1 došavši iz neke druge serije) u Formuli 1 od Senne. Alonsu je ipak trebalo, i u Renaultu, neko vrijeme (točnije, dvije sezone) da nam pokaže koliko vrijedi. Ovaj klinac je trebao otprilike dvije utrke da nam to pokaže. Zato mislim da je toliko velik. I da, i dalje mislim da je Alonso najbolji.
Da li sam dobro objasnio što sam mislio, ili treba još?
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Re: ??????

slave21 je napisao/la:Gospodine Jergovicu,postovanje.
Iman za vas par pitanja.
Evo vako
1)ZAR VI STVARNO MISLITE DA JE HAMILTON NESTO NAJVECE STA SE DOGODILO POSLIJE SENNE?????SCHUMACHER?!?!?!

2)MALOPRIJA SAM CITAO NEKI CLANAK I PISE DA JE ALAIN PROST GOVORIO KAKO JE NEMOGUCE DA JE SENNA BRZI OD NJEGA 2 SEKUNDE U KVALIFIKACIJAMA I DA GA NE NASMIJAVAMO ALI DANAS SE DOGADA OBRNUTA STVAR MCLAREN JE BRZI OD FERRARIJAA ZA 2 SEKUNDE I VISE PA SE NIKO NE BUNI????'

3)STA MISLITE BI LI HAMILTON BIO PRVI DA VOZI U RENAULTU??
1) Da, ali, molim vas, pročitajte neke prethodne odgovore. Bit će vam jasnije. Ali, bazično, da.

2) Evo, išao sam provjeriti, pa mi nije jasno gdje je McLaren bio brži od Ferrarija u kvalifikacijama za 2 sekunde. Pa mije nije jasno vaše pitanje.

3) Ne.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Nedja je napisao/la:Sada ja imam pitanje za JErgovica, nevezano za f1, da li pratite ostale sekcije na forumu, i da li o nekoj imate nesto posebno reci, ne mora biti pohvalno?
Pratim dosta neredovito, jer ne stignem.
Posebno me zabavljaju oni dijelovi u kojima se ljudi bune protiv mojeg mišljenja. Kao što veli Sale, to je valjda zato jer ne velim ono što neki ljudi žele da im kažem. E pa, žao mi je. Ovo se zove ˝Pitajte Jergovića˝, pa im onda taj Jergović veli ono što je u njegovoj, a ne nužno njihovoj glavi.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Magic Alonso je napisao/la:
Mladen Jergović je napisao/la: Prilično siguran.
I također, nisam rekao da se nije pojavio nitko vrijedan spomena. Od 1994. do danas u Formuli 1 se pojavila hrpa fantastičnih vozača, i ja, i svatko tko voli Formulu 1, ih spominjem stalno. Ali, od 1994. do danas Hamilton je za mene uvjerljivo najbolji vozač koji se pojavio u Formuli 1.
ovo mi je malo nejasno. sada ste napisali da je hamilton najbolji vozač od senne, iz čega slijedi da je bolji od kimija i fernanda.
s druge strane, ako se dobro sjećam, prije ste pisali da je po vašem mišljenju
alonso bolji, pa čak i kimi (ali za kimija nisam sigurna) :? ?!
pa ako možete malo pojasniti...
Tri odgovora prije ovog sam pojasnio. S tim što i dalje mislim da je Räikkönen brži od obojice.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Luky je napisao/la:Pozdrav Mladene.

Evo čitam kako se Flavio, Theissen i ostali bune protiv Microsoft-McLaren electronics systema - ECU - a....

Kako to da se sada žale, kada je natječaj već proveden? Zašto se Ron uopće u to upustio?

Što mislite o novim promjenama u pravilima za aerodinamiku? Ja mislim da je bilo i vrijeme.... neka više spuste dole prednje krilo.....

Ovaj Lewis nije glup.... muti nešto sa kćeri Mansoura Ojjeha, taj je neki dioničar McLarena... još malo pa će Lewis biti šef Dennisu :badgrin:
Ne znam zašto se žale. kao što velite, natječaj je uredno napravljen, i McLaren je dobio taj posao. Nije to da ne velim sad koja zemlja u kojoj takve stvari idu preko kumova. McLaren je uzeo taj posao iz jednog jedinog razloga: profit.

Mislim da će to društvo za pretjecanje (ili kak se već zove) nešto napraviti jer su tu sve jako bistri ljudi.

Evo, baš se sutra vidim s Karimom Ojjehom, bratom Mansoura, pa ću ga priupitati...
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

produzenasmlijekom je napisao/la:"Sukob" Alonsa i Hamiltona u zadnje vrijeme je privukao pažnju i onih koji F1 prate vrlo površno ili je ne prate nikako. Šta sad, kako će, ko će kuda, ko će kome šta smjestiti na sljedećoj trci, hoće li se pogurati na stazi, čuo sam ovo, pročitao sam ono...? A onda, kad je "sukob" došao do vrhunca, njih dvojica najavljuju da će dio odmora provesti zajedno.
Da nije sve to oko njih malo naduvano upravo da se privuče pažnja i da se pridobije još gledalaca? Jer, ko bi drugi mogao napraviti nešto medijski interesantno, a da je bitan faktor u današnjoj F1? Kimi je, osim kad popije koju više, medijski potpuno neatraktivan; Massa sa svojim šupljiranjem još gori; Kubica kao i Kimi - ćuti i vozi; Heidfeld je sa svojom frizurom i bradom interesantan samo za određene emisije na National Geograficu... Za medijsku prašinu ostaju samo Alonso i Hamilton - idealni su za to. Naravno, ne glume oni borbu za pobjede, ali nekako mi se čini da sutradan nakon trke sjede zajedno i krepavaju od smjeha šta o njima i nihovom "sukobu" novine pišu. A kad dođu do daha od smijeha, odu da rade ono što najbolje znaju, što najviše vole i za šta su masno plaćeni.

U vezi s tom medijskom prašinom - prelazak Alonsa u BMW? Ja baš nisam siguran da će BMW sljedeće godine biti pobjednički tim (u smislu da se neko od vozača bori za titulu). Lakše će Hamiltona pobjediti ako obojica voze McLaren, nego ako je Alonso u BMW-u.

Možda je malo pojednostavljeno gledanje na stvar, ali mislim da u suštini ima logike. Šta Vi mislite?

I još samo nešto, odnosi se na Champ Car prvenstvo. Nikako ne mogu da provalim kako dižu auto u boksovima kad mijenjaju gume. Nigdje ne vidjeh onu dvojicu naprijed i nazad sa dizalicama.
oOo između Alonsa i Hamiltona nije napuhano ili izrežirano. Oni su se stvarno opako zaratili u Mađarskoj. Ali, kao što sam već rekao, to su vrlo, vrlo inteligentni i vrlo samouvjereni dečki. Naprosto obojica žele pobijediti, a razlika između njih je malecna.
Moja informacija je da se ovaj tjedan nalaze na jahtici (od 50 metara) Mansoura Ojjeha, suvlasnika McLarena, pa pretpostavljam da će tu nastaviti igrati Play Station zajedno, kao što su činili sve do subote ujutro u Mađarskoj.
Što ne znači da se opet neće pokefati u Turskoj.

Dopala mi se vaša opaska za Nicka NG Heidfelda.

Štos je u tome da Alonso misli da bi Hamiltona mogao pobijediti u nekom drugom autu (ako bi bio dobar), ali ne nužno u McLarenu, jer misli da u toj ekipi nema onakve uvjete kakve je mislio da će imati. I naravno, ne bi bilo ništa slađe nego pobijediti Hamiltona u nekom drugom autu.

U ChampCar seriji imaju hidrauličke jackove na samim autima. Vozač stisne gumb i auto se digne na polugama koje izađu iz dna šasije. Tako nešto imao je i Brabham u Formuli 1 u osamdesetima, ali ta je praksa odbačena zbog kompliciranosti i prevelike težine.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

sjubic je napisao/la:G.Mladene.
Naišao sam na podatak da od VN Engleske Hamilton više ne koristi telemetriju od Alonso.
Šta Vi konkretno znate o tome?
Ne znam da ju je koristio i prije. Mislim da je samo gledao Alonsove podatke, ali nije ih nužno primjenjivao, jer njih dvojica nemaju posve isti stil vožnje.
Provjerit ću malo detaljnije ove stvari.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Evo društvo, samo da vam velim da sam u ovom trenutku u mjestu Spa, u Belgiji. Tu sam došao na LMS utrku, a i na onu Svjetske Renault serije. Danas sam, u iznajmljenom Golfu GTi, napravio jedno dvadesetak krugova po najboljoj stazi na svijetu. I, dakle, prošao kroz Eau Rouge jedno 20 puta. Ne mogu vam reći ništa drugo, nego da vam s pravom cure sline. I da, danas cijeli dan pada kiša. Pozdrav
rindt

Post Postao/la rindt »

Mladen Jergović je napisao/la:Evo društvo, samo da vam velim da sam u ovom trenutku u mjestu Spa, u Belgiji. Tu sam došao na LMS utrku, a i na onu Svjetske Renault serije. Danas sam, u iznajmljenom Golfu GTi, napravio jedno dvadesetak krugova po najboljoj stazi na svijetu. I, dakle, prošao kroz Eau Rouge jedno 20 puta. Ne mogu vam reći ništa drugo, nego da vam s pravom cure sline. I da, danas cijeli dan pada kiša. Pozdrav
Veliki pozdrav, i naravno da sam pozitivno ljubomoran ! , Ove godine mi je izmakla SPa ali dogodine neće.

Još jedan pozdrav.
slika
Korisničko ime

Post Postao/la Korisničko ime »

=D> =D> =D>

Obrisah sline...
Osjetio sam Monzu i Monte Carlo, a Spa je sljedeća želja. Bože zdravlja...

Zamolio bih da se posebno sjetite nas McL-ovaca kada se u nekom od narednih krugova približite mjestu meni najdražeg preticanja u F1...
Fiorano04

Post Postao/la Fiorano04 »

Mladen Jergović je napisao/la:Evo društvo, samo da vam velim da sam u ovom trenutku u mjestu Spa, u Belgiji. Tu sam došao na LMS utrku, a i na onu Svjetske Renault serije. Danas sam, u iznajmljenom Golfu GTi, napravio jedno dvadesetak krugova po najboljoj stazi na svijetu. I, dakle, prošao kroz Eau Rouge jedno 20 puta. Ne mogu vam reći ništa drugo, nego da vam s pravom cure sline. I da, danas cijeli dan pada kiša. Pozdrav
Pozdrav Mladene,
Razmišljam o kupnji Golfa GTi a budući da ste ga u Spa dobro istestirali, možete li mi reći kako vam se čini i koliko je dobar za svakodnevnu upotrebu.
Želim vam puno uživancije i dobro provedenog vremena u Spa i hvala unaprijed na pomoći
Luky
Kontakt:

Post Postao/la Luky »

Mladene nadam se da uživate u Belgiji, zapravo siguran sam u to...

Kažete da ste se provozali stazom, zanima me što mislite o promjenama na stazi, hoće li biti dosta pretjecanja (znam da se na Spa - u može pretjecati, ali bojim se "prljavog zraka".)

Ako možete malo objasniti kako ste vezani za LMS, radite na nekom projektu?Hvala
Zaključano